|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 58 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 11:44 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 13:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
FreeSrpska je napisao/la: Prigorac je napisao/la: Kolko je jak LSV u Vojvodini? Toliko je jak i moćan da svi mogu stati u jedan do dva šinobusa. Mislim i na političku garnituru i na njihove glasače. Minorni su da minorniji ne mogu biti ali s obzirom na često gostovanje g. Čmarka na B92, stiče se lažni utisak da taj pakšu ima barem 70% glasača u Vojvodini  Ajd možda do sljedečih izbora napreduju na dva autobusa na kat Prvi put čuo za njih pa pitam, znam samo ove glavne stranke u Srbiji, ove male ne. Fala za info.
_________________ Say kaj or die
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 11:45 |
|
|
teranova je napisao/la: VojvodinaStudent je napisao/la: Haha e pa sad, fan sam LSV- Liga Vojvodine, tj autonomas, Nenad Canak je predsednik te stranke a Panonski Govnar se igrao sa mojim tatom kad je bio mali ,tj moj tata mali posto je govnar stariji od njega :P Dosta si boravio ovde, ajde razlaz. a srpskog ti poštenja i dosljednosti.... vlajsko ultra četnik, se ne da s ovog foruma, zahtijeva prava i pravdu, raznolikost i toleranciju i dovoljno je da se pojavi srbin malo autonomaškijeg stava i nestade sve ono što vlajko četnik zahtjeva za sebe a odriče drugima. e moj vlajko, oprosti ako sam ti ikad rekao da nemaš obraza. imaš ga ti i viška odnosno neke čudne čvrste materije u odnosu na kojega je čelik mekan ko palačinka.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 11:45 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 10:00 Postovi: 1704 Lokacija: ...................
|
Dovoljno je reć da su na zadnjim izborima DS i ostale proeuropske stranke osvojile 70% u vojvodini.....to su pravi europejci, kozmopoliti 
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VojvodinaStudent
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 11:47 |
|
|
|
Prigorac Vojvodina je automna pokrajna sa svojom vladom,premijerom,zastavom,delimicnim obrazovnim sistemom itd samo sto smo mi neka verzija istocnih Slovenaca, svi misle da se hocemo odvojiti a mi hocemo samo pare :))) tj vecina novih fabrika u Srbiji je u Vojvodini, juce je Pahor slovenacki premijer otvorio 25u slovenacku investiciju u Vojvodinu od 20 mil evra :))
Mi smo se snasli, od 2000te nezaposlenost je u stalnom padu i lepo se zivi, Novi Sad je ipak jedan od najboljih gradova za zivot u regionu i uvek bio :)
LSV je u koaliciji sa demokrata iz pokrajne koji su drugacije od republickih i imaju oko 80 % glasova, u celoj Srbiji demokrate 30 % .
Sto se tice autonomije i RS, u Vojvodini su Srbi 65 % a ja sam Novosadjanin koji studira u Subotici gde su 25 %, 65% su Madjari,10 % Hrvati i to je svakom Lali normalno, ima i 60 000 Slovaka itd, npr moji kumovi su slovaci :)
Mi smo autonomni samo zato da se ne bi mesali da drugim drzavama u regionu koje su bar za nase standarde fasisticke, svaka redom pa i Srbija. Svima je bitno ko si sta si bla bla a ovde bi se ubio da tako gledas
Vojvodjanin: Profesorica srpskog Slovenka,uciteljica Slovakinja,razredna Madjarica,pola rodbine se ne zna sta su dal su Srbi,Hrvati,Madjari ili sta vec jer ih ima svakavih, gimnazija srpsko-madjarska, na faxu od 9 profesora 6 madjari koji sklapaju karj sa krajem srpski ali to je ok :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
FreeSrpska
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 11:50 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Dovoljno je reć da su na zadnjim izborima DS i ostale proeuropske stranke osvojile 70% u vojvodini.....to su pravi europejci, kozmopoliti  DS ipak nije LSV LSV je skupina ljiga i ostataka komunističkog poretka koji su imali sve povlastice u doba Titine autonomije Vojvodine pa se sad bune i traže to isto, ali u novom demokratsko-europskom ruhu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 11:54 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 13:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
VojvodinaStudent je napisao/la: Prigorac Vojvodina je automna pokrajna sa svojom vladom,premijerom,zastavom,delimicnim obrazovnim sistemom itd samo sto smo mi neka verzija istocnih Slovenaca, svi misle da se hocemo odvojiti a mi hocemo samo pare :))) tj vecina novih fabrika u Srbiji je u Vojvodini, juce je Pahor slovenacki premijer otvorio 25u slovenacku investiciju u Vojvodinu od 20 mil evra :))
Mi smo se snasli, od 2000te nezaposlenost je u stalnom padu i lepo se zivi, Novi Sad je ipak jedan od najboljih gradova za zivot u regionu i uvek bio :)
LSV je u koaliciji sa demokrata iz pokrajne koji su drugacije od republickih i imaju oko 80 % glasova, u celoj Srbiji demokrate 30 % .
Sto se tice autonomije i RS, u Vojvodini su Srbi 65 % a ja sam Novosadjanin koji studira u Subotici gde su 25 %, 65% su Madjari,10 % Hrvati i to je svakom Lali normalno, ima i 60 000 Slovaka itd, npr moji kumovi su slovaci :)
Mi smo autonomni samo zato da se ne bi mesali da drugim drzavama u regionu koje su bar za nase standarde fasisticke, svaka redom pa i Srbija. Svima je bitno ko si sta si bla bla a ovde bi se ubio da tako gledas
Vojvodjanin: Profesorica srpskog Slovenka,uciteljica Slovakinja,razredna Madjarica,pola rodbine se ne zna sta su dal su Srbi,Hrvati,Madjari ili sta vec jer ih ima svakavih, gimnazija srpsko-madjarska, na faxu od 9 profesora 6 madjari koji sklapaju karj sa krajem srpski ali to je ok :) Ok nikad se ne mješam u tuđu kuču. Uredili ste si ka vam paše, uživajte. Sam čemu ovo da su sve druge države fašističke, ccc. Urbani snobizam i urbani fašizam kreče od toga da kreneš mislit mi najbolji, a oko nas stoka. Pojedinci su bolji, grupe ili države nikako.
_________________ Say kaj or die
|
|
| Vrh |
|
 |
|
FreeSrpska
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 11:55 |
|
|
Prigorac je napisao/la: Fala za info. Molim, gospodine Prigorac 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VojvodinaStudent
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 11:59 |
|
|
|
Mislim na to da kad god neko dodje iz BGa, ZGa ili Bosne npr krene da lupa nesto ne poznavajuci istoriju Vojvodine, par slucajeva iz mog iskustva
BG- Boze koliko Madjara ovde , pojesce vas .. realnost= Madjarska nacionalna manjina od 24 ostale ima najveci pad u % ZG- Ovde su sve ziveli Hrvati i ovo sve podigli ...realnost 400 000 Nemaca je zivelo i ucestvovalo u izgradnji Bosna- necu da sedim sa ustasom , ustasa je bio kolega sa faxa a Bosna je bila studentkinja iz RS koja je dosla na studije ovde bez da je drzavljanka.
:) skontali? :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
FreeSrpska
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 12:03 |
|
|
VojvodinaStudent je napisao/la: realnost= Madjarska nacionalna manjina od 24 ostale ima najveci pad u %
Izuzetno mi je žao zbog toga Znam da od 90-ih naovamo a i zbog ulaska Mađarske u EU, masovno odlaze iz Srbije odnosno pokrajine Vojvodine. Neka im je sa srećom u novoj deželi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VojvodinaStudent
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 12:07 |
|
|
|
Ne odlaze jer su i Madjari zatucani , bio sam 5 puta u Budimpesti :)
U madjarskoj Vojvodjanske Madjare nazivaju Srbima, i taj % ne pada tako drasticno vec je samo negativan , tipa - 1 % :))
mnogo manje nego sto ljudi beze iz B&H,mnogo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BH FANATIKOS
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 12:52 |
|
|
uvjek ista ekipa uvjek isto naprdjivanje  iako nikad nista veselije 
_________________ "I KRV SVOJU ZA BOSNU MOJU"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 15:26 |
|
|
|
U Vojvodini nažalost nema vizije kvalitetne regionalne političke snage, pa tu ogromnu rupu i dalje delimično pokriva debeli frustroš iz Lige. Onaj koji je krajem devedesetih šurovao sa pola Zemunaca i drugom polovinom lokalnih vojvodjanskih tajkuna i mafijaša. Inače, Vojvodina je kao region odavno izgubila primat (kada je o celoj teritoriji reč) u razvijenosti. Ipak, Srbija kao država ima možda najveći ekonomski jaz između severa i juga u Evropi. Npr. Novi Sad (koji je po ekonomskoj, obrazovnoj i demografskoj razvijenosti premašio srpski prosek za 60 %) je razvijeniji 6,9 puta od opštine Preševo, koja je na 23 % proseka Republike Srbije. Novi Sad je već 2006. godine dostigao nivo dohotka iz 1989., da bi sledeće godine bio na 60% veće razvijenosti od proseka u republici. Beograd je 2009. bio 46 % razvijeniji od proseka cele republike, Pančevo - 25%, i potom slede na oko 20% veće razvijenosti Senta, Požarevac, Lajkovac, Vršac, Subotica, Irig, Novi Kneževac, Zrenjanin; između 5 i 10% iznad proseka - Arilje, Užice, Bečej i Kikinda. Dakle, vrlo mešano (Vojvodina-uža Srbija).
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 03 stu 2010, 20:38 |
|
|
|
Moze li mi neko reci da li ima jacih Madjarskih ili Slovackih fudbalskih klubova u Vojvodini jer koliko ja znam svi su Srpski,bar od ovih jacih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 04 stu 2010, 01:07 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Moze li mi neko reci da li ima jacih Madjarskih ili Slovackih fudbalskih klubova u Vojvodini jer koliko ja znam svi su Srpski,bar od ovih jacih. Možda ima neki slovački u Padini (južni Banat, to je većinski slovačko mesto) i/ili Kovačici. Za mađarske ne znam. Malo bi mi bilo čudno da se klubovi dele na etnički čiste i etnički nečiste u Voši. 
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 04 stu 2010, 01:35 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Boske
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 04 stu 2010, 23:02 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
GASOL_bannonstop
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 05 stu 2010, 00:36 |
|
|
teranova je napisao/la: Gasol šta je srećice? 
_________________ kad si bio dete malo komšija te silovao jasno je ko dan voliš partizan
|
|
| Vrh |
|
 |
|
GASOL_bannonstop
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 05 stu 2010, 00:37 |
|
|
BH FANATIKOS je napisao/la: uvjek ista ekipa uvjek isto naprdjivanje  iako nikad nista veselije  žiku esforove zastave wow a vidi mogu je i ja staviti  hehe
_________________ kad si bio dete malo komšija te silovao jasno je ko dan voliš partizan
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bal-i-ja
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 05 stu 2010, 01:40 |
|
|
|
Pozdrav lalama mogu jedino potvrditi iz osobnog iskustva da je Novi Sad jedan od najljepsih gradova u bivsoj Jugi Bio sam gore u vise navrata doduse prije rata i stvarno sam se odusevio,neznam kako je sada jesu li obnovili one mostove ali imam u planu svakako opet otici gore.Osim toga da se pohvalim da sam gore naucio jedrenje na dasci na kanalu dunav tisa dunav.Ma sve u svemu predivan kraj jedino imaju malo vise komaraca ostalo je sve super i preporucio bi ovim mojim Bosancima a i Hercegovcima da obavezno odu eto da ne ugusim previse dabogda FK Vojvodina bila prvak
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VojvodinaStudent
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 06 stu 2010, 21:15 |
|
|
|
Moji su kumovi Slovaci :) Naravno da ima fudbalskih klubova Slovaka i Madjara ali to niko ne gleda. Klubovi su tipa kod vas FK Bijeljina,Fk Zvornik itd, lupam sada ali nose nazive tih mesta i igraju u Vojvodjanskoj ligi,nece sad mesto od 20 000 ljudi biti poznato po fudbalu. Kovacica jeste Slovacko mesto ali je najveci kraj Novog Sada backi Petrovac,Backy Petrovec,Kysac itd tj Slovaka tu ima najvise pa tek onda u Pazovama itd . Ne znam ko je rekao da je Vojvodina ugusena, za zadnjih 20 godina je najaca,dobila je vladu,zastavu,premijera sto sve govori a mi i onako smo mirni i ne gledamo sve stvari kroz politiku vec novac :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VojvodinaStudent
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 06 stu 2010, 21:16 |
|
|
|
Btw ja jesam Lala jer su se pre milion godina tako nazivali samo Banacani a sad svo Vojvodjani zbog jednog te istog mentaliteta,spori i sve im je super :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 06 stu 2010, 21:45 |
|
|
|
Ovo su naši budući sugrađani, Teranova i Vojvođanina pošto su iz Srijema i Zemuna
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VojvodinaStudent
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 06 stu 2010, 22:05 |
|
|
|
Daleko je Hercegovina moj druze,nadam se da dok ja stignem u posetu da ce vas jos biti tamo . Sad je vec i naucna fantastika Hrvati do republike Srpske...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bal-i-ja
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 06 stu 2010, 23:53 |
|
|
VojvodinaStudent je napisao/la: Daleko je Hercegovina moj druze,nadam se da dok ja stignem u posetu da ce vas jos biti tamo . Sad je vec i naucna fantastika Hrvati do republike Srpske... Nedamo mi nase rvate nemoj se ti sikirati eto nas zajedno kod tebe pa ako nam se svidi mozda i stavimo granicni prijelaz 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Pozdrav iz a.p. Vojvodine :)) Postano: 07 stu 2010, 00:23 |
|
|
VojvodinaStudent je napisao/la: Daleko je Hercegovina moj druze,nadam se da dok ja stignem u posetu da ce vas jos biti tamo . Sad je vec i naucna fantastika Hrvati do republike Srpske... Dok ti dođeš u Hercegovinu i vratiš se nazad, budeš promienio i državljanstvo. Drago mi je čut što imate svoju zastavu ter idete postupno, jerbo eto ovi na Kosovu nisu stigli smislit niti zastavu a već dobili državu.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|