|
|
Stranica: 6/11.
|
[ 271 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 09:11 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ali Aga je uviek suvremen i izpred svog vremena. Vriemena, gospodine Dane. chat/vratio-se-dane-croatia-t10079.html  Je li to novinar progovara iz tebe?
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 11:45 |
|
|
Dr Who je napisao/la: Našla sam. Meni je možda pao mrak na oči kada sam te izvređala, ali sam i u afektu vređala tebe lično, nisam sve Hrvate jer je Hrvat i BBC. Jedno je da se svađaš sa g. Agom i Vujadinom kao čovek sa čovekom, ali stalno ti nešto "jer si Srbin" i "vi Srbi". Ne možeš da sakriješ organski prezir. Kao da smo neki gubavci. Nema tu organskog prijezira. Postoji sprdačina na mitomaniju tipa srbi prije ameba, islam prije islama, za Hrvate bi to eventualno bile raznorazne priče o perzijskom "kraljevskom" porijeklu. To ne znači da se ismijava cijeli narod, samo pojedinci koji misle tako. Žao mi je što si se u tome našla, def. mi nije bila namjera vrijeđati cijeli narod (ili narode) i ispričavam ti se ako si me tako shvatila. Ni gAgu ni vUju ne poznajem osobno, a po količini mitomanije koju prosipaju ni ne želim upoznati, ali to ne znači da neću ismijati. @dane, bojim se da si pogodio 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 11:49 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: novinar
Svietoopisni izviestitelj, gospodine Dane 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 11:52 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ni gAgu ni vUju ne poznajem osobno, a po količini mitomanije koju prosipaju ni ne želim upoznati, ali to ne znači da neću ismijati. @dane, bojim se da si pogodio  Jesmo li se naspavali, gospodine povijesničaru 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 11:59 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: novinar
Svietoopisni izviestitelj, gospodine Dane  Rekao bih da si spretan novinar...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 12:00 |
|
|
Sprietan, gospodine Dane 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 12:27 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Sprietan, gospodine Dane  K tome pristojno duhovit novinar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 12:31 |
|
|
K tomu, gospodine Dane No dobro, vratimo se tematici, vreme je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 13:34 |
|
|
|
Ja bi se slozija, vratimo se temi, naravno da Rumunjska ima pravo stititi svoju manjinu, iliti interes rumunjske drzave.
Isto kao i Bugarska, te bugarska vlada, bilo bi dobro da pojedini srpski useri ulete na neki rumunjski ili bugarski forum, pa tamo na engleskon nastupaju bezobrazno kao tu spram Hrvatima.
Ali kao prvo nemaju interes, kao drugo bi dobili sut u dupe nakon tri posta.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 13:49 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Ja bi se slozija, vratimo se temi, naravno da Rumunjska ima pravo stititi svoju manjinu, iliti interes rumunjske drzave. Isto kao i Bugarska, te bugarska vlada, bilo bi dobro da pojedini srpski useri ulete na neki rumunjski ili bugarski forum, pa tamo na engleskon nastupaju bezobrazno kao tu spram Hrvatima. Ali kao prvo nemaju interes, kao drugo bi dobili sut u dupe nakon tri posta. Ne bi ni 3 posta izdržali  @gAga, i jeste li još uvijek Srbin ili ste postali Rumunj? Su se ostvarile vaše noćne more?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 13:53 |
|
|
A da li vi uopšte znate o čemu se radi na ovoj temi, gospodine Puntar ili ono paf i naslepo, bitno je da je protiv Srba nešto  P.S. Jesmo li dobro, gospodine Čeha 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 13:55 |
|
|
Jesu li vas mučile noćne more Rumunjizacije gAga ?  Ili su vam problemi bili i teži ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 13:57 |
|
|
Zuji li šta, gospodine Čeha 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 13:58 |
|
|
|
Meni kao prvo nije jasno sto thread starter hoce postici sa postavljanjen ovakve teme na forum HB Hrvata.
Ocekuje solidarnost sa Srbijancima, Srbijon?
Normalno da se Hrvatska tu mora postaviti neutralno ili podrzavajuce spram drzavam koje se unutar EU i NATO, a za HB Hrvate je vazno kao polozaj Inuita u Floridi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 14:02 |
|
|
|
EX-YU podpričaonica, gospodine Puntar. Valjda i postoji da bi se na njoj nešto pisalo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 14:06 |
|
|
|
Mh, da.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 17 lip 2016, 14:24 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Meni kao prvo nije jasno sto thread starter hoce postici sa postavljanjen ovakve teme na forum HB Hrvata. Ocekuje solidarnost sa Srbijancima, Srbijon? Normalno da se Hrvatska tu mora postaviti neutralno ili podrzavajuce spram drzavam koje se unutar EU i NATO, a za HB Hrvate je vazno kao polozaj Inuita u Floridi. Viš da trolaju. Od ovog zujatora, pa nadalje 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr Who
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 18 lip 2016, 02:25 |
|
|
Ceha je napisao/la: Nema tu organskog prijezira. Postoji sprdačina na mitomaniju tipa srbi prije ameba, islam prije islama, za Hrvate bi to eventualno bile raznorazne priče o perzijskom "kraljevskom" porijeklu. To ne znači da se ismijava cijeli narod, samo pojedinci koji misle tako. Žao mi je što si se u tome našla, def. mi nije bila namjera vrijeđati cijeli narod (ili narode) i ispričavam ti se ako si me tako shvatila. Ni gAgu ni vUju ne poznajem osobno, a po količini mitomanije koju prosipaju ni ne želim upoznati, ali to ne znači da neću ismijati. Ok. Još jednom, izvini što sam te onako uvredila juče. Vidim da sam preterala i iskreno mi je žao. Ni slučajno te ne zamišljam da si izgledom Stiven Hoking sa PMS-om. Nema to veze s tobom. Ne znam baš ni kako bih ti to objasnila. Evo, primera radi, imam jednu poznanicu koja je, iz moje perspektive, kao od brda odvaljena. Takođe, iz moje perspektive, ja izgledam normalno. A poslednjih deset godina svaki, ali svaki put kad me sretne mora ona nešto na račun moje težine. Zdravlje, osteoporoza, propašćeš, ispale ti kosti, pa šta ti jedeš, sve neke nebuloze. Lepo ja njoj kažem par puta da završimo više s tom pričom. Fora je u tome što me čak ni ne nervira, samo mi više dosadilo da slušam. Dosta više. A onda mi je ovog utorka natrčala u pogrešnom trenutku i to se završilo tako što sam ja njoj preporučila da smrša jedno 12-15 kila, pa joj neće smetati moje kosti. I jedna od mojih tetki je tako stalno nešto zvocala, a onda se žena prepolovila i preko noći je prestala da hejtuje mršave ljude. I, naravno, pošto sam to rekla, ne zna se ko je ostao u većem šoku, ja ili ona. A nikad nisam ni razmišljala o njenom izgledu, niti me briga da li će imati 50 ili 120 kg. Razumeš onda kako se dogodilo da ti napišem ono? Poenta je u tome da sam ja, s vremena na vreme, jedna neuračunljiva seljančura čiji jezik živi zaseban život. Nadam se da si razumeo. Uopšte ne mislim da si takav kao što sam gore opisala i veruj mi da me grize savest. Izvini. Što se tiče ostalog, pa žao mi je, ali zvučiš kako zvučiš. Zanimljivo što pominješ mitomaniju jer bi, ako ćemo o tome, meni upravo ti prvi pao na pamet. Pošto si pominjao da sam nekad bila normalan sagovornik, i oko toga bih imala nešto da ti kažem. Potrošila sam vreme da ti odgovorim, iščitala sam hiljadu nekih stvari i raspisala se kao luda, a ti si mi odgovorio sa par podrugljivih rečenica čiji smisao bi bio da smo mi Srbi, otprilike, divlje bugarsko pleme koje je pre par decenija palo na gotovo, sa nebesa, na drevne hrvatske zemlje. I, da, krivo mi je kad se neko okomi na Vujadina i g. Agu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 18 lip 2016, 10:21 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 18 lip 2016, 11:42 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: K tomu, gospodine Dane No dobro, vratimo se tematici, vreme je. Moram primjetiti kako vjerojatno imaš veze i s uredničtvom. Vjerujem da te strahovito uzrujavaju ovakve nesmotrene pravopisne pogrješke. Svakako se vratimo predmetnoj razpravi, ter da li smatraš Aga da je ovo možda prilika za Srbiju, da se preko Rumunja na neki način europejizira? Također, otvara se i mogućnost dobivanja europskih plaća. Jedan stručni članak po ovom pitanju bi uvelike osvježio ovu podpričaonicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 18 lip 2016, 12:00 |
|
|
Već je objašnjeno u prethodna dva posta, gospodine Dane. Agathonikos je napisao/la: Opet lupate, gospodine Čeha. Između SPC i Rumunske PC postoji sporazum iz 1934. godine o dve eparhije, to su Temišvarska (SPC) za Srbe u Rumuniji i Banatska (Dacia Felix, Rumunska PC) za Rumune u Srbiji i sve van toga je nekanonsko. Međutim, Rumunska PC je prekršila taj ugovor i sad deluje ili pokušava delovati i van Dacia Felix eparhije, među Rumunima u istočnoj Srbiji kojih je oko 2 000 a i Vlasima kojih je oko 35 000 (a oni su im glavni cilj) a koje oni smatraju Rumunima. Inače, Srbi u Rumuniji van Temišvarske epahije su pod jurisdikcijom Rumunske PC a Rumuni van Dacia Felix eparhije su pod jurisdikcijom SPC pa je jasno da se taj ugovor jednostrano krši od strane Rumunske PC.
Ne znam koliko Rumuni u istočnoj Srbiji učestvuju u svemu tome ali se zna da je broj Vlaha a koji su verovatno mešovitog porekla neznatan i uglavnom se radi o ljudima koji zbog EU povlastica svoje vlaško poreklo menjaju ili "menjaju" iz koristi u rumunsko. Inače, Rumunskoj PC nije strano kršenje ugovora o jurisdikciji pa je zbog toga 2011. došlo do prekida kanonskog opštenja sa Jerusalimskom patrijaršijom. Moglo je 2013. doći i do prekida liturgijskog i kanonskog odnosa sa SPC ali je pod pritiskom tadašnjeg šefa diplomatije gospodina Ivice (Dačić) SPC ipak odlučila da do prekida kanonskog opštenja ne dođe. Agathonikos je napisao/la:  Inače, ovo su eparhije Rumunske PC (Biserica Ortodoxă Română), i tu se vidi da je Dacia Felix eparhija nekanonski proširena na istočnu Srbiju. Znači radi se o nelegalnom ili crkvenim jezikom pojašnjeno, nekanonskom upadu jedne PC u jurisdikciju druge PC i tu nema mesta za nekakvo posebno filosofiranje na tu temu pri čemu ćemo s tom pričom o europeizaciji na ovaj način samo lagano obrisati guzicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 18 lip 2016, 12:45 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Već je objašnjeno u prethodna dva posta, gospodine Dane. Agathonikos je napisao/la: Opet lupate, gospodine Čeha. Između SPC i Rumunske PC postoji sporazum iz 1934. godine o dve eparhije, to su Temišvarska (SPC) za Srbe u Rumuniji i Banatska (Dacia Felix, Rumunska PC) za Rumune u Srbiji i sve van toga je nekanonsko. Međutim, Rumunska PC je prekršila taj ugovor i sad deluje ili pokušava delovati i van Dacia Felix eparhije, među Rumunima u istočnoj Srbiji kojih je oko 2 000 a i Vlasima kojih je oko 35 000 (a oni su im glavni cilj) a koje oni smatraju Rumunima. Inače, Srbi u Rumuniji van Temišvarske epahije su pod jurisdikcijom Rumunske PC a Rumuni van Dacia Felix eparhije su pod jurisdikcijom SPC pa je jasno da se taj ugovor jednostrano krši od strane Rumunske PC.
Ne znam koliko Rumuni u istočnoj Srbiji učestvuju u svemu tome ali se zna da je broj Vlaha a koji su verovatno mešovitog porekla neznatan i uglavnom se radi o ljudima koji zbog EU povlastica svoje vlaško poreklo menjaju ili "menjaju" iz koristi u rumunsko. Inače, Rumunskoj PC nije strano kršenje ugovora o jurisdikciji pa je zbog toga 2011. došlo do prekida kanonskog opštenja sa Jerusalimskom patrijaršijom. Moglo je 2013. doći i do prekida liturgijskog i kanonskog odnosa sa SPC ali je pod pritiskom tadašnjeg šefa diplomatije gospodina Ivice (Dačić) SPC ipak odlučila da do prekida kanonskog opštenja ne dođe. Agathonikos je napisao/la:  Inače, ovo su eparhije Rumunske PC (Biserica Ortodoxă Română), i tu se vidi da je Dacia Felix eparhija nekanonski proširena na istočnu Srbiju. Znači radi se o nelegalnom ili crkvenim jezikom pojašnjeno, nekanonskom upadu jedne PC u jurisdikciju druge PC i tu nema mesta za nekakvo posebno filosofiranje na tu temu pri čemu ćemo s tom pričom o europeizaciji na ovaj način samo lagano obrisati guzicu. Aga, ja ti takve stvari više gledam ljudskim očima nego crkvenopravnim. Europska članska izkaznica nije zanemariva stvar. Jednako tako ne mogu zamjeriti niti Bunjevcima što su za očuvanje glave i posla odlučili postati novi narod.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 18 lip 2016, 13:04 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 18 lip 2016, 13:43 |
|
|
Dr Who je napisao/la: Ok. Još jednom, izvini što sam te onako uvredila juče. Vidim da sam preterala i iskreno mi je žao. Ni slučajno te ne zamišljam da si izgledom Stiven Hoking sa PMS-om. Nema to veze s tobom. Ne znam baš ni kako bih ti to objasnila. Evo, primera radi, imam jednu poznanicu koja je, iz moje perspektive, kao od brda odvaljena. Takođe, iz moje perspektive, ja izgledam normalno. A poslednjih deset godina svaki, ali svaki put kad me sretne mora ona nešto na račun moje težine. Zdravlje, osteoporoza, propašćeš, ispale ti kosti, pa šta ti jedeš, sve neke nebuloze. Lepo ja njoj kažem par puta da završimo više s tom pričom. Fora je u tome što me čak ni ne nervira, samo mi više dosadilo da slušam. Dosta više. A onda mi je ovog utorka natrčala u pogrešnom trenutku i to se završilo tako što sam ja njoj preporučila da smrša jedno 12-15 kila, pa joj neće smetati moje kosti. I jedna od mojih tetki je tako stalno nešto zvocala, a onda se žena prepolovila i preko noći je prestala da hejtuje mršave ljude. I, naravno, pošto sam to rekla, ne zna se ko je ostao u većem šoku, ja ili ona. A nikad nisam ni razmišljala o njenom izgledu, niti me briga da li će imati 50 ili 120 kg. Razumeš onda kako se dogodilo da ti napišem ono? Poenta je u tome da sam ja, s vremena na vreme, jedna neuračunljiva seljančura čiji jezik živi zaseban život. Nadam se da si razumeo. Uopšte ne mislim da si takav kao što sam gore opisala i veruj mi da me grize savest. Izvini. Što se tiče ostalog, pa žao mi je, ali zvučiš kako zvučiš. Zanimljivo što pominješ mitomaniju jer bi, ako ćemo o tome, meni upravo ti prvi pao na pamet. Pošto si pominjao da sam nekad bila normalan sagovornik, i oko toga bih imala nešto da ti kažem. Potrošila sam vreme da ti odgovorim, iščitala sam hiljadu nekih stvari i raspisala se kao luda, a ti si mi odgovorio sa par podrugljivih rečenica čiji smisao bi bio da smo mi Srbi, otprilike, divlje bugarsko pleme koje je pre par decenija palo na gotovo, sa nebesa, na drevne hrvatske zemlje. I, da, krivo mi je kad se neko okomi na Vujadina i g. Agu. Iskreno, te rasprave se ne sjećam previše. Dosta stvari ovdje radim iz zafrkancije, a neke i iz navike. Ne mislim da je tvoj narod posebno lošiji ili bolji od drugih (uključujući i moj naravno). Neke stvari možemo proć, neke stvari možemo raspraviti, ali nisam siguran da ćemo se složiti. Dobar primjer je nedavna rasprava s Vujadinom koji je našao pravoslavne u Srijemu u ranom srednjem vijeku (iako je cijeli Ilirlik spadao pod rimsku upravu), proglasio sve Slavene u Vojvodini Srbima i pravoslavcima jer su pripadali Bugarskom carstvu i još par nebuloza. Mogu ja shvatiti da netko voli svoj narod i povijest, ali treba imati mjeru. Npr. pučanstvo Vojvodine i istočne Srbije (uz iznimku Torlaka) je dobrim djelom nestalo u turskim seobama. Isto kao što je pučanstvo Novog Pazara većinom s područja današnje CG, a Užice naseljavane iz istočne Hercegovine (kao i dobar dio Šumadije). Proglašavat ovo izumrlo pučanstvo Srbima samo zato što danas tamo žive Srbi, je pretenciozno (u najmanju ruku). I kužim kako bi netko mogao nešto slično reći za mene, ali jbg. ako se malo bolje pogledaju stvari, imam pravo. S time da se bojim da je dobar dio tu krivo i obrazovanje, npr. u Srbiji uče da je u srednjem vijeku Banja Luka bila dio Srbije, a Hrvatska mađarska, zar ne ? A za gAgu i vUju, valjda su veliki oni dečki i sami se znaju braniti ? Dio kad par ljudi djeluju kao kolektivna svijest ne govori ništa lijepo o njima. Za ovo ostalo, ma kužim, svakome se dogode gluposti. Poanta je da se takve gluposti ne ponavljaju baš previše.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Rumunjska PC terorizira i uznemirava vernike po istocnoj Srbiji i koci put Srbije u EU Postano: 18 lip 2016, 13:47 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Šta mu se pravdate, gospođice Who? Samo jedan uemge iza uva da mu izbalansirate zujanje u ušima. http://www.bushidokan.ch/karate-breiten ... te/ura.pngŠalim se, gospodine Čeha  Na faksu sam trenirao borilačke vještine, nekaj mi je valjda i ostalo od toga. Preporučio bi vam gAga, ako ništa drugo, da malo izađete iz kuće i maknete se od vaših imaginarnih prijatelja? Možda da upišete i koji jezik ili ples, da upoznate neku curu, pa da ne budete toliko napeti ? Kao što već rekoh, gAga, iskreno se bojim za vas i vaše zdravlje...
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|