|
|
Stranica: 4/4.
|
[ 86 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
totem
|
Naslov: Re: Sastanak uglednih Srba iz regiona naišao na kritike Postano: 24 pro 2011, 17:59 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
"totem, kad sam ja pobjegla sa "bojišta i plakala".Moraš priznati da sam veće muško figurativno bila od mnogih koji se SAMo deklarišu kao takvi.
Sto jest, jest. Nisi pobjegla. Atipicna bosnjakinja.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Sastanak uglednih Srba iz regiona naišao na kritike Postano: 24 pro 2011, 18:15 |
|
|
totem je napisao/la: "totem, kad sam ja pobjegla sa "bojišta i plakala".Moraš priznati da sam veće muško figurativno bila od mnogih koji se SAMo deklarišu kao takvi.
Sto jest, jest. Nisi pobjegla. Atipicna bosnjakinja. Kažem ti, nego jel' misliš ti da postoji SANU II ili je ovaj tekst obična izmišljotina ? Citat: Zločinačka organizacija SANU ponovo na sceni, slijedi Memorandum SANU 2
Dvadeset pet godina poslije objavljivanja zloglasnog Memoranduma Akademije nauka i umetnosti Srbije, a koji je bio platforma za razbuktavanje srpskog nacionalizma koji je doveo do ratova i velikih zločina na Balkanu, srpska intelektualna elita ponovno predvođena Dobricom Ćosićem ponudila je trenutnim vladarima Srbije novi dokument -Memorandum SANU II. Kapitalni cilj -odvajanje RS-a od BiH.
MEMORADNUM SANU II
-Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju; -Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike Srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu; -Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima; -Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja; -Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratko Mladić pred domaćim pravosuđem; -Destabilizovati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije; -Pomagati otcjepljenje Republike Srpske; -Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu; -Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku. Ja iskreno ne vjerujem u njega, vjerovatno je djelo onih iz trkoutistana.Obična negativna propaganda Sax+ avaz + federalna. 
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Sastanak uglednih Srba iz regiona naišao na kritike Postano: 24 pro 2011, 18:21 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
emt je napisao/la: totem je napisao/la: "totem, kad sam ja pobjegla sa "bojišta i plakala".Moraš priznati da sam veće muško figurativno bila od mnogih koji se SAMo deklarišu kao takvi.
Sto jest, jest. Nisi pobjegla. Atipicna bosnjakinja. Kažem ti, nego jel' misliš ti da postoji SANU II ili je ovaj tekst obična izmišljotina ? Citat: Zločinačka organizacija SANU ponovo na sceni, slijedi Memorandum SANU 2
Dvadeset pet godina poslije objavljivanja zloglasnog Memoranduma Akademije nauka i umetnosti Srbije, a koji je bio platforma za razbuktavanje srpskog nacionalizma koji je doveo do ratova i velikih zločina na Balkanu, srpska intelektualna elita ponovno predvođena Dobricom Ćosićem ponudila je trenutnim vladarima Srbije novi dokument -Memorandum SANU II. Kapitalni cilj -odvajanje RS-a od BiH.
MEMORADNUM SANU II
-Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju; -Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike Srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu; -Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima; -Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja; -Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratko Mladić pred domaćim pravosuđem; -Destabilizovati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije; -Pomagati otcjepljenje Republike Srpske; -Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu; -Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku. Ja iskreno ne vjerujem u njega, vjerovatno je djelo onih iz trkoutistana.Obična negativna propaganda Sax+ avaz + federalna.  Ako hoces iskreno...Ja mislim da nema ni potrebe od memoranduma. R.S. je vec odavno van bosne. Toga si i ti svijesna.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Sastanak uglednih Srba iz regiona naišao na kritike Postano: 24 pro 2011, 18:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61676 Lokacija: DAZP HQ
|
emt je napisao/la: totem je napisao/la: "totem, kad sam ja pobjegla sa "bojišta i plakala".Moraš priznati da sam veće muško figurativno bila od mnogih koji se SAMo deklarišu kao takvi.
Sto jest, jest. Nisi pobjegla. Atipicna bosnjakinja. Kažem ti, nego jel' misliš ti da postoji SANU II ili je ovaj tekst obična izmišljotina ? nemoj i ti Srbima davat natprirodne osobine, nisu oni baš toliki bauk.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Sastanak uglednih Srba iz regiona naišao na kritike Postano: 24 pro 2011, 18:25 |
|
|
Pa ne bih baš rekla da je van BiH i da će biti van BiH u nekoj bliskoj budućnosti.Stav svijeta je jasan, mislim da su Srbi maksimalno izvukli iz rata.Sve dalje akcije vojne ili političke naićiće na osudu svijeta.Podrška će im sigurno biti uskraćena. Ali memorandum SANU II je stvarno pod upitnikom, bar što se tiče moje malenkosti. Citat: nemoj i ti Srbima davat natprirodne osobine, nisu oni baš toliki bauk. Dudu, ja tvrdim da je izmišljotina.Nego da prokomentiramo samo.Dokle su spremni ići i imali osnove za tako nešto. Zajednički sistem odbrane Crne Gore, BiH i Makedonije Bezbednosna izolacija SrbijeZajednički sistem ''pametne odbrane'' koji je dogovoren između Crne Gore, BiH i Makedonije - a koji će dijelom finansirati i NATO – prvi je benifit najavljenog članstva tri zapadnobalkanske države u NATO. Najava ima i politički dimenziju imajući u vidu da će Beograd - geopolitički ali i institucionalno - naći van regionalnih bezbjedonosnih inicijativa. I to ne krivicom NATO već isključivo zvaničnog Beograda, smatra Dragišić.Neka dešavanja i ujedinjenja susjednih zemalja oko Srbije, te njena izolacija u zadnje vrijeme zbilja su zanimljiva. 
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Sastanak uglednih Srba iz regiona naišao na kritike Postano: 24 pro 2011, 19:02 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
emt je napisao/la: Neka dešavanja i ujedinjenja susjednih zemalja oko Srbije, te njena izolacija u zadnje vrijeme zbilja su zanimljiva.  Jes, samo da se zanimljiva dešavanja vezano za zajedničku obranu zaista ostvare potrebna je suglasnost ovih momaka:  
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Sastanak uglednih Srba iz regiona naišao na kritike Postano: 24 pro 2011, 19:17 |
|
|
Ako je to pod pokroviteljstvom NATO-a onda pretpostavljam da će mišljenja gospodina Dodika i Vasića biti zanemarena po ovom pitanju.Jer da se ta dva gospodina pitaju nešto, do sad bi RS- bio vjerovatno van BiH.Pa sve dok se drugi pitaju, a u doglednoj budućnosti biće to još vjerovatno dugo, gospoda će se kao i Tadić (po pitanju Kosova) zadovoljiti onim što drugi odrede i nametnu.(MZ i USA) Jači tlači :) Hoću reći odlučuje u ovom slučaju. Evo tekst u cijelosti. Zajednički sistem odbrane Crne Gore, BiH i Makedonije Bezbednosna izolacija Srbije
Određivanje moguće lokacije za radar je konkretni dokaz sprovođena u djelo zaključaka sa sastanka ministara odbrana regiona u Tirani kada je najavljeno da će Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija uskoro započeti projekat izrade zajedničke vazdušne odbrane kroz partnerstvo koje se realizuje u okviru Američko -Jadranske povelje. Sastanak kojem je, što se crnogorske strane tiče, prisustvovao minister Boro Vučinić ostao je nekako u sjenci domaćih zbivanja. Nezasluženo: u Tirani su očito dogovoreni neki strategijski pravci koji će odrediti i sistem odbrane u Crnoj Gori.
Kako je Portalu Analitika saopšteno iz Ministarstva odbrane, Vlada Crne Gore je poodmakla u pripremama za izgradnju prvog zajedničkog sistema pametne vazdušne odbrane u regionu.
- Vlada Crne Gore je formirala Interresornu radnu grupu koju čine predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Terminalne kontrole letjenja i Generalnog sekretarijata Vlade kako bi razmotrila mogućnosti izgradnje integrisanog sistema kontrole i nadzora vazdušnog prostora Crne Gore. Interresorna grupa je utvrdila da se potpuna radarska pokrivenost vazdušnog prostora Crne Gore može obezbijediti kombinovano i to: upotrebom vojnog radara sa povoljne lokacije, korišćenjem podataka od SMATSA (Agencija za kontrolu civilnog letjenja Srbije i Crne Gore) i razmjenom podataka o situaciji u vazdušnom prostoru sa NATO, rečeno je Portalu Analitika iz Ministrastva odbrane.
Prvi projekat ''pametne odbrane'': Ukoliko projekat zajedničke pametne vazdušne bude realizovan, tri balkanske države će biti prve na kojima je primijenjen novi koncept koji je prvi put predstavljen na prošlom samitu NATO u Lisabonu novembra prošle godine.
Šta je to sistem pametne odbrane? Predstavljajući taj novi koncept, generalni sekretar NATO Anders fog Rasmusen je tada kazao da je u pitanju novi pristup rashodima za odbranu tokom vremena teške ekonomske krize. U pitanju je integrisani sistem odbrane više država koji osigurava veću bezbjednost, za manje novca, zajedničkim radom uz veću fleksibilnost, pojasnio je tada prvi čovjek NATO.
- NATO se nalazi u najboljem položaju da poveže države koje imaju slične potrebe, ali ne i dovoljno sredstava da same izgrade kapacitete kada je u pitanju pametna odbrana, objasnio je Fog Rasmusen novi koncept NATO.
Da je regionalni princip najbolje rješenje za vazdušnu odbranu smatraju i u crnogorskom Ministartstvu odbrane. „Imajući u vidu činjenicu da je opredjeljenje skoro svih susjednih država za uključivanje u evropske i evroatlantske bezbjednosne strukture, ministri odbrana i načelnici generalštabova oružanih snaga zemalja članica Američko-jadranske povelje (A-5) su se složili da je regionalni pristup ovom pitanju racionalnije i prihvatljivije rješenje za zemlje Balkana”, kaže izvor Portala Analitika iz Ministarstva odbrane.
U pitanju je već druga zajednička regionalna bezbjedonosna inicijativa jer je zajednički tim instruktora tri države, zajedno sa članicama NATO Albanijom i Hrvatskom, već na zajedničkim poslovima u misiji ISAAF u Avganistanu. Projekat NATO: Za vojnog analitičara iz Beograda Zorana Dragišića najava izgradnje zajedničkog sistema odbrane tri zapadnobalkanske države je potpuno logična imajući u vidu njihovu aspiraciju prema članstvu u NATO.
- Koncept ''pametne odbrane'' je nešto što je projekat NATO-a. To su prvi benifiti zahtjeva tih država da se priključe u NATO, naveo je Dragišić. Dragišić precizira da je u putanju rješenje koje je ekonomično, jeftinije i koje u značajnoj mjeri smanjuje izdatke za odbranu.
- Sistem će pružiti punu bezbjednost državama članicama za mnogo manje novca. Iza svega stoje NATO i SAD što daje vrijednost čitavom konceptu, objašnjava Dragišić. :
Dragišić kaže da je u pitanju integrisani sistem vazdušne odbrane ali on uključuje i druge aspekte integrisanog bezbjedonosnog sistema. ”To je koncept zajedničke regionalne vazdušne odbrane koji je dogovoren na prethodnom samitu NATO”, precizirao je Dragišić.
Geopolitički značaj: Vojni analitičar iz Beograda ukazuje i na geopolitički značaj ovakve odluke a koji suštinski znači i vojno-bezbjednosnu izolaciju Srbije koja je ostala gotovo van svih takvih inicijativa u regionu i to ne krivicom NATO već isključivo Srbije.
- Najava ima i političku dimenziju imajući u vidu da će se Beograd kako geopolitički tako i institucionalno naći svih van regionalnih bezbjedonosnih inicijativa, smatra Dragišić koji podsjeća da je Srbija jedino od regionalanih bezbjedonosnih inicijativa u Partnerstvu za mir ali da i u toj organizaciji ne ispunjava svoje obaveze.
Istaknuti stručnjak za bezbjednost smatra da će ovakve inicijative samo doprinijeti bržem integrisanju država regiona u NATO. ”Sve tri države će se - istina različitom dinamikom - naći u punopravnom članstvu NATO. Crna Gora će to prvo uspjeti s obzirom da nema političke prepreke poput Makedonije i Bosne i Hercegovine, zaključio je Dragišić.Zajednički sistem ''pametne odbrane'' koji je dogovoren između Crne Gore, BiH i Makedonije - a koji će dijelom finansirati i NATO – prvi je benifit najavljenog članstva tri zapadnobalkanske države u NATO. Najava ima i politički dimenziju imajući u vidu da će Beograd - geopolitički ali i institucionalno - naći van regionalnih bezbjedonosnih inicijativa. I to ne krivicom NATO već isključivo zvaničnog Beograda, smatra Dragišić. :
Brdo Vrsuta iznad Bara najvjerovatnije će biti lokacija za postavljanje radara za sistem zajedničke pametne vazdušne odbrane Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije koji će dijelom finasirati i NATO, saznaje Portal Analitika u crnogorskoj Vladi.
- Na osnovu studija, konsultacija sa NATO ekspertima i obilaska terena utvrđeno je da je lokacija Vrsuta, iznad Bara, optimalno rješenje za postavljanje radara kojim bi se obezbijedila izgradnja nacionalno-nezavisnog sistema koji bi Crnu Goru preporučio partnerima kao interoperabilnog saradnika u ovoj oblasti, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva odbrane uz naznaku da će Vlada biti ta koja će odrediti konačnu lokaciju.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Sastanak uglednih Srba iz regiona naišao na kritike Postano: 24 pro 2011, 19:22 |
|
|
emt je napisao/la: Ako je to pod pokroviteljstvom NATO-a onda pretpostavljam da će mišljenje gospodina Dodika i Vasića biti zanemareno po ovom pitanju.Jer da se ta dva gospodina pitaju nešto, do sad bi RS- bio vjerovatno van BiH.Pa sve dok se drugi pitaju, a u doglednoj budućnosti biće to još vjerovatno dugo, gospoda će se kao i Tadić (po pitanju Kosova) zadovoljiti onim što drugi odrede.(MZ i USA) Jači tlači :) Hoću reći odlučuje u ovom slučaju. Evo tekst u cijelosti. 
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Sastanak uglednih Srba iz regiona naišao na kritike Postano: 24 pro 2011, 19:50 |
|
|
pozitivac je napisao/la: emt je napisao/la: Ako je to pod pokroviteljstvom NATO-a onda pretpostavljam da će mišljenje gospodina Dodika i Vasića biti zanemareno po ovom pitanju.Jer da se ta dva gospodina pitaju nešto, do sad bi RS- bio vjerovatno van BiH.Pa sve dok se drugi pitaju, a u doglednoj budućnosti biće to još vjerovatno dugo, gospoda će se kao i Tadić (po pitanju Kosova) zadovoljiti onim što drugi odrede.(MZ i USA) Jači tlači :) Hoću reći odlučuje u ovom slučaju. Evo tekst u cijelosti.  Morate priznati gospodine pozitivac da je vec dugo godina po pitanju vaznih odluka tako, sve ostalo spada u dnevnopoliticke spekulacije.Ne vidim razloga promjeni, ma kako je mnogi prizeljkivali A vi mozete postati slike do besvijesti, kad RS raspise referendum, ocijepi se i pripoji Srbiji, ja cu tek onda poceti s vama da vjerujem u iluzije. Odnosno da iluzije postaju ponekad stvarnost.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Sastanak uglednih Srba iz regiona naišao na kritike Postano: 24 pro 2011, 20:23 |
|
|
emt je napisao/la: A vi mozete postati slike do besvijesti, kad RS raspise referendum, ocijepi se i pripoji Srbiji, ja cu tek onda poceti s vama da vjerujem u iluzije. Odnosno da iluzije postaju ponekad stvarnost. Neće RS u dogledno vrijeme proglasiti nezavisnost niti će doći do stvaranje te zajedničke obrane bez suglasnosti Srba, a ako oni daju suglasnost za to, pobrinut će se da taj aranžman ne ide na štetu RS.
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Sastanak uglednih Srba iz regiona naišao na kritike Postano: 25 pro 2011, 02:36 |
|
|
pozitivac je napisao/la: emt je napisao/la: A vi mozete postati slike do besvijesti, kad RS raspise referendum, ocijepi se i pripoji Srbiji, ja cu tek onda poceti s vama da vjerujem u iluzije. Odnosno da iluzije postaju ponekad stvarnost. Neće RS u dogledno vrijeme proglasiti nezavisnost niti će doći do stvaranje te zajedničke obrane bez suglasnosti Srba, a ako oni daju suglasnost za to, pobrinut će se da taj aranžman ne ide na štetu RS. Mislim da je ovo pitanje iznad bilo cije nadleznosti, bice onako kako su odlucili veliki igraci , nema tu puno mjesta spekulacijama.Nece biti ni prvi, a ni poslijednji put da se zarad tudjeg interesa odluci na stetu jednog ili vise naroda.Zato ta moc ili neki veto postoji kad se radi o stvarima koje se ticu unutarnje politike, no na vanjsku i imidz koji zeli MZ I USA da mi ostavimo u svijetu nas uticaj je zanemarljiv.Obzirom da misle sufinacirati, provedbu niko ne moze sprijeciti ako je to njihova volja.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|