|
|
Stranica: 7/111.
|
[ 2771 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 13:37 |
|
|
weasel je napisao/la: Koji je vaš problem oko tog BDP-a, to je nebitno, bitno je samo BDP per capita, to je snaga ekonomije. Ima i indija ekonomiju od milijardu i nešto eura pa su sirotinja. Ne znaš ti očigledno ništa od Indiji... A ni o milijardama. Znači "bitno je samo BDP per capita, to je snaga ekonomije". Znači Luksemburg najača svjetska ekonomija. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 13:43 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: weasel je napisao/la: Koji je vaš problem oko tog BDP-a, to je nebitno, bitno je samo BDP per capita, to je snaga ekonomije. Ima i indija ekonomiju od milijardu i nešto eura pa su sirotinja. Ne znaš ti očigledno ništa od Indiji... A ni o milijardama. Znači "bitno je samo BDP per capita, to je snaga ekonomije". Znači Luksemburg najača svjetska ekonomija.  Da, luksembourg ima iznimno snažnu ekonomiju, veću nekoliko puta i od Srbije. Tko se sad smije? Najjača svjetska ekonomija je ona koja ima najviše ljudi i najveći standard stanovnika, tu se najviše preklapa SAD koji ima i jedno i drugo. S obzirom da smo mi miki maus države i nikada nećemo biti ni u top 20 ekonomija svijeta po BDP-u valjda je važnije imati veći standard. Eto da sutra prestignete Hrvatsku i imate 5% veču ekonomiju, i što tada? Na papiru to kao nešto znači za glupave velikosrbe, a u praksi ne znaći ništa kad ste siromašniji daleko više od Hrvata. To da imate veću ekonomiju bi značilo kad bi npr Hrvatska imala 50 milijardi eura a vi 100 ili 200, a to se neće dogoditi nikada. Tako da, đaba se palite.
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 13:45 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: dudu je napisao/la: Čuj kava je mjerilo? Koliko košta auto, ljetovanje, put u neku europsku zemlju, stanovanje, odjeća, sportska oprema, elektronička oprema i zabava, to može biti mjerilo standarda, a ne kava i litra mlijeka.
Mojih i tvojih 100 eura vrijedi približno isto za svu uvoznu robu s tim da sam u prednosti jer mogu kupiti online u EU na bilo kojem sajtu, a mojih i tvojih 100 eura u bilo kojoj državi izvan Hrvatske i Srbije vrijedi identično pa tko ima više eura tom je bolje. To je ujedno i glavni razlog zašto Hrvati puno više putuju od Srba, a opet puno manje od Slovenaca i nekih drugih. Može. Koliko košta novi Golf u Hrvatskoj? A koliko u BiH? To se mora uzeti u kalkulaciju. Zato se i BDP mjeri na 2 načina. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... P_(nominal) https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... y_GDP_(PPP) Nijemac ima istu cijenu za Srbe i Hrvate, samo što Srbi lupe carinu na Golf jer nisu u EU, a Hrvati lupe samo trošarinu. Vrlo lako moguće da je Golf kod nas jeftiniji nego u Srbiji.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 13:48 |
|
|
weasel je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ne znaš ti očigledno ništa od Indiji... A ni o milijardama. Znači "bitno je samo BDP per capita, to je snaga ekonomije". Znači Luksemburg najača svjetska ekonomija.  Da, luksembourg ima iznimno snažnu ekonomiju, veću nekoliko puta i od Srbije. Tko se sad smije? Najjača svjetska ekonomija je ona koja ima najviše ljudi i najveći standard stanovnika, tu se najviše preklapa SAD koji ima i jedno i drugo. S obzirom da smo mi miki maus države i nikada nećemo biti ni u top 20 ekonomija svijeta po BDP-u valjda je važnije imati veći standard. Eto da sutra prestignete Hrvatsku i imate 5% veču ekonomiju, i što tada? Na papiru to kao nešto znači za glupave velikosrbe, a u praksi ne znaći ništa kad ste siromašniji daleko više od Hrvata. To da imate veću ekonomiju bi značilo kad bi npr Hrvatska imala 50 milijardi eura a vi 100 ili 200, a to se neće dogoditi nikada. Tako da, đaba se palite. Kad budemo imali za 1 evro veći BDP od HR to znači da će Srbija imati veći BDP od Hrvatke. Ekonomski jača država. A to liberalno gradžansko bitan je pojedinac blablablabla i njegova guzica što ste naučili od Soroš TV... to je vaše razmišljanje. Mi Srbi funkcionišemo kao kolektivitet. Nama je država na prvom mjestu. I šta kažeš za Luksemburg... imaju li i oni ekonomiju od milijardu i nešto evra? 
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 13:50 |
|
|
Grunf je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Može. Koliko košta novi Golf u Hrvatskoj? A koliko u BiH? To se mora uzeti u kalkulaciju. Zato se i BDP mjeri na 2 načina. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... P_(nominal) https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... y_GDP_(PPP) Nijemac ima istu cijenu za Srbe i Hrvate, samo što Srbi lupe carinu na Golf jer nisu u EU, a Hrvati lupe samo trošarinu. Vrlo lako moguće da je Golf kod nas jeftiniji nego u Srbiji. Ne znam koliko je u Srbiji. Znam koliko je u BiH, zato sam i pitao. Aj da se kladimo da je u HR skuplji bar za 50%. Znači džaba vam veća plata kad skuplje plaćate bukvalno sve.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 13:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61190 Lokacija: DAZP HQ
|
novovrijeme je napisao/la: Grunf je napisao/la: Nijemac ima istu cijenu za Srbe i Hrvate, samo što Srbi lupe carinu na Golf jer nisu u EU, a Hrvati lupe samo trošarinu. Vrlo lako moguće da je Golf kod nas jeftiniji nego u Srbiji.
Ne znam koliko je u Srbiji. Znam koliko je u BiH, zato sam i pitao. Aj da se kladimo da je u HR skuplji bar za 50%. Znači džaba vam veća plata kad skuplje plaćate bukvalno sve. Kad si se već dovezao auta, valjda nešto govori što Hrvatska godišnje ima više registriranih novih auta od Srbije i BIH zajedno, i to daleko više. Drugim riječima, u te dvije zemlje nema kupovne noći za nove automobile, a i to što se kupuje je puno lošije nego u Hrvatskoj.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 13:56 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: weasel je napisao/la: Da, luksembourg ima iznimno snažnu ekonomiju, veću nekoliko puta i od Srbije. Tko se sad smije?
Najjača svjetska ekonomija je ona koja ima najviše ljudi i najveći standard stanovnika, tu se najviše preklapa SAD koji ima i jedno i drugo.
S obzirom da smo mi miki maus države i nikada nećemo biti ni u top 20 ekonomija svijeta po BDP-u valjda je važnije imati veći standard.
Eto da sutra prestignete Hrvatsku i imate 5% veču ekonomiju, i što tada? Na papiru to kao nešto znači za glupave velikosrbe, a u praksi ne znaći ništa kad ste siromašniji daleko više od Hrvata. To da imate veću ekonomiju bi značilo kad bi npr Hrvatska imala 50 milijardi eura a vi 100 ili 200, a to se neće dogoditi nikada. Tako da, đaba se palite.
Kad budemo imali za 1 evro veći BDP od HR to znači da će Srbija imati veći BDP od Hrvatke. Ekonomski jača država. A to liberalno gradžansko bitan je pojedinac blablablabla i njegova guzica što ste naučili od Soroš TV... to je vaše razmišljanje. Mi Srbi funkcionišemo kao kolektivitet. Nama je država na prvom mjestu. I šta kažeš za Luksemburg... imaju li i oni ekonomiju od milijardu i nešto evra?  Istina, onda ćete imati jaču ekonomiju kao što Slovenija ima sad jaču ekonomiju od Srbije i kao što Ukrajina ima 3 puta jaču ekonomiju od Hrvatske pa opet oko 1.000 Ukrajinaca godišnje emigrira u Hrvatsku, a vjerojatno nijedan Hrvat ne emigrira u Ukrajinu.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 13:56 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: dudu je napisao/la: Ja sam živio u Beogradu pa mogu usporediti, Zagreb je puno bolji grad za život.
Bio sam ja u oba grada bog zna koliko puta. Neuporedivo. Zagreb je u svemu duplo slabiji od Begrada. Osim u noćnom životu, tu je Zagreb slabiji 100 puta. Al ima već tema ZG vs. BG. U Zagrebu je daleko bolji život i stil života, to je neudporediva kategorija. Čak bih rekao da je veća razlika Zagreb Beograd nego Hrvatska Srbija.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 13:57 |
|
|
novovrijeme je napisao/la:
Ne znam koliko je u Srbiji. Znam koliko je u BiH, zato sam i pitao. Aj da se kladimo da je u HR skuplji bar za 50%.
Znači džaba vam veća plata kad skuplje plaćate bukvalno sve.
Kad ste ti i grunf dohvatili se teme o vozilima, baš sam otišao provjeriti dva ista modela. Nisam mogao usporediti Golf zato što kod vas u Srbiji još nije formirana cijena ali sam usporedio Polo. U Srbiji obični benzinac košta 15.540 eura, a u Hrvatskoj 121.133 kune odnosno 16.151 euro. Dakle jedva 500 eura skuplji auto u Hrvatskoj a naš je standard 2 puta veći od vašeg. Dakle vi za isti auto morate raditi duplo više nego Hrvat. Prosječan Hrvat si sa prosječnom plaćom puno lakše priušti Polo nego prosječan Srbin. Slabiji ste. Case closed.
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 13:57 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Grunf je napisao/la: Nijemac ima istu cijenu za Srbe i Hrvate, samo što Srbi lupe carinu na Golf jer nisu u EU, a Hrvati lupe samo trošarinu. Vrlo lako moguće da je Golf kod nas jeftiniji nego u Srbiji.
Ne znam koliko je u Srbiji. Znam koliko je u BiH, zato sam i pitao. Aj da se kladimo da je u HR skuplji bar za 50%. Znači džaba vam veća plata kad skuplje plaćate bukvalno sve. Može oklada, ja kažem da nije 50% skuplji.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:00 |
|
|
 Eto i slike, dakle isti auto u Hrvatskoj košte samo 500 eura više a puno smo snažnija ekonomija s većim standardom. Hrvat za isti auto radi puno manje radnih sati nego Srbi. Ako je prosječna Plaća 900 eura, Hrvat ga zaradi za 17 mjeseci dok Srbin treba raditi 34 mjeseca.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:00 |
|
|
Grunf je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ne znam koliko je u Srbiji. Znam koliko je u BiH, zato sam i pitao. Aj da se kladimo da je u HR skuplji bar za 50%.
Može oklada, ja kažem da nije 50% skuplji. Suštinski je skuplji, u Hrvatskoj ćeš imati bolje opremljen auto, bolje akcije i popuste i opciju da ga kupiš u Sloveniji ili Njemačkoj pa izbiješ prodaju lokalnom dileru. Da ne pričam o boljim opcijama financiranja. Naravno u svemu tome zaostajemo od Austrijanaca i Nijemaca, tamo je to sve još jednostavnije i normalnije.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:03 |
|
|
weasel je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Ne znam koliko je u Srbiji. Znam koliko je u BiH, zato sam i pitao. Aj da se kladimo da je u HR skuplji bar za 50%.
Kad ste ti i grunf dohvatili se teme o vozilima, baš sam otišao provjeriti dva ista modela. Nisam mogao usporediti Golf zato što kod vas u Srbiji još nije formirana cijena ali sam usporedio Polo. U Srbiji obični benzinac košta 15.540 eura, a u Hrvatskoj 121.133 kune odnosno 16.151 euro. Dakle jedva 500 eura skuplji auto u Hrvatskoj a naš je standard 2 puta veći od vašeg. Dakle vi za isti auto morate raditi duplo više nego Hrvat. Prosječan Hrvat si sa prosječnom plaćom puno lakše priušti Polo nego prosječan Srbin. Slabiji ste. Case closed. Evo case closed ovo što sam ja rekao BiH Golf 30iljada maraka nov https://www.olx.ba/artikal/37020321/vw- ... ne-akcija/A u HR 162.000 kuna (koliko je to maraka izračunajte) https://isporuka-odmah.vw.hr/result-list?mg=057Isti auti, nema razlike osim u boji.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:11 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: weasel je napisao/la: Kad ste ti i grunf dohvatili se teme o vozilima, baš sam otišao provjeriti dva ista modela.
Nisam mogao usporediti Golf zato što kod vas u Srbiji još nije formirana cijena ali sam usporedio Polo.
U Srbiji obični benzinac košta 15.540 eura, a u Hrvatskoj 121.133 kune odnosno 16.151 euro.
Dakle jedva 500 eura skuplji auto u Hrvatskoj a naš je standard 2 puta veći od vašeg. Dakle vi za isti auto morate raditi duplo više nego Hrvat. Prosječan Hrvat si sa prosječnom plaćom puno lakše priušti Polo nego prosječan Srbin.
Slabiji ste. Case closed.
Evo case closed ovo što sam ja rekao BiH Golf 30iljada maraka nov https://www.olx.ba/artikal/37020321/vw- ... ne-akcija/A u HR 162.000 kuna (koliko je to maraka izračunajte) https://isporuka-odmah.vw.hr/result-list?mg=057Isti auti, nema razlike osim u boji. Nisu isti, vidi se da ne voziš VW, trendline je osnovna oprema, a comfortline srednja oprema, drugim riječima ovaj bosanski je klot oprema, i to uz popust 8000 maraka. Na kraju, ono što je jedino bitno, Hrvatska kupi godišnje više Golfova nego Mini Šengen zajedno.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:17 |
|
|
Grunf je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Može. Koliko košta novi Golf u Hrvatskoj? A koliko u BiH? To se mora uzeti u kalkulaciju. Zato se i BDP mjeri na 2 načina. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... P_(nominal) https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... y_GDP_(PPP) Nijemac ima istu cijenu za Srbe i Hrvate, samo što Srbi lupe carinu na Golf jer nisu u EU, a Hrvati lupe samo trošarinu. Vrlo lako moguće da je Golf kod nas jeftiniji nego u Srbiji. Naravno, u Srbiji može biti jefitinije nekretnine i hrana. Ostale stvari su upitne, poput računala, elektronike, automobila i praktično bilo koja uvozna roba može u Hrvatskoj zbog pripadnosti tržištu EU biti jeftinija nego u Srbiji.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
|
|
dudu je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Evo case closed ovo što sam ja rekao BiH Golf 30iljada maraka nov https://www.olx.ba/artikal/37020321/vw- ... ne-akcija/A u HR 162.000 kuna (koliko je to maraka izračunajte) https://isporuka-odmah.vw.hr/result-list?mg=057Isti auti, nema razlike osim u boji. Nisu isti, vidi se da ne voziš VW, trendline je osnovna oprema, a comfortline srednja oprema, drugim riječima ovaj bosanski je klot oprema, i to uz popust 8000 maraka. Na kraju, ono što je jedino bitno, Hrvatska kupi godišnje više Golfova nego Mini Šengen zajedno. Ma isi kurac, razlika hiljadu maraka. Al to je samo jedan mali prijemjer Kafa je duplo skuplja, pivo 3 puta skuplje, cigare duplo. Sve je daleko skuplje nego u BL, mek jebeni je bio skoro duplo skuplji u ZG nego u BL. Restorane da ne spominjem. Dakle to je opšte poznato. A Beograd je do nedavno bio jeftiniji od BL, sad je i on skuplji al ni blizu ko ZG. ZG je ko Beč po cijenama. Čak je smještaj jeftiniji u Beču. A odjeća je u Beču jeftina ko u Trstu nekad. Zagreb glumi Pariz.
|
|
Vrh |
|
 |
chubura
|
|
|
Srbija je svakako lider regiona. Region obuhvata područje tzv. zapadnog Balkana koji je van EU. Hrvatska nije deo regiona, od kako je usla u EU ona je deo neke druge zone, i carinske i politicke...i svake druge. Deo regiona su BiH, Srbija, Crna Gora, Albanija, Severna Makedonija i teritorija Kosova kakav god bio status,u tom kontekstu je i naslov ove teme.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:19 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Evo case closed ovo što sam ja rekao BiH Golf 30iljada maraka nov https://www.olx.ba/artikal/37020321/vw- ... ne-akcija/A u HR 162.000 kuna (koliko je to maraka izračunajte) https://isporuka-odmah.vw.hr/result-list?mg=057Isti auti, nema razlike osim u boji. Nije to isti auto, ovaj koji si ti stavio u RH ima 6 stupanjski mjenjač i tko zna šta još. Teško je to tako sad usporediti. No nebitno je sad u detalje koliko košta, stvar je u tome da su ti auti otprilike iste cijene, gore dolje 10 do 15% u RH SRB i BiH a Hrvatska za razliku od susjeda ima 2 puta veći standard života. Kod nas je taj auto pristupačniji i jeftiniji prosječnom čovjeku no vama. Isto tako, taj golf puno lakše kupiš s Njemačkom plaćom no Hrvatskom, to i je poanta, koliko za isti proizvod moraš raditi sati da bi si nešto priuštio, to je takozvani big mac index. Nijemac si golf priušiti za 8-9 mjeseci, mi za 17 a vi za 34. To je jedina relevantna usporedba.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:21 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: dudu je napisao/la: Nisu isti, vidi se da ne voziš VW, trendline je osnovna oprema, a comfortline srednja oprema, drugim riječima ovaj bosanski je klot oprema, i to uz popust 8000 maraka.
Na kraju, ono što je jedino bitno, Hrvatska kupi godišnje više Golfova nego Mini Šengen zajedno.
Ma isi kurac, razlika hiljadu maraka. Al to je samo jedan mali prijemjer Kafa je duplo skuplja, pivo 3 puta skuplje, cigare duplo. Sve je daleko skuplje nego u BL, mek jebeni je bio skoro duplo skuplji u ZG nego u BL. Restorane da ne spominjem. Dakle to je opšte poznato. A Beograd je do nedavno bio jeftiniji od BL, sad je i on skuplji al ni blizu ko ZG. ZG je ko Beč po cijenama. Čak je smještaj jeftiniji u Beču. Kvadrat stana je u Beogradu i Zagrebu sličan, Beč je daleko skuplji, a u Hrvatskoj više gradova ima značajno višu cijenu kvadrata od Zagreba, uključujući Split.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:25 |
|
|
weasel je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Evo case closed ovo što sam ja rekao BiH Golf 30iljada maraka nov https://www.olx.ba/artikal/37020321/vw- ... ne-akcija/A u HR 162.000 kuna (koliko je to maraka izračunajte) https://isporuka-odmah.vw.hr/result-list?mg=057Isti auti, nema razlike osim u boji. Nije to isti auto, ovaj koji si ti stavio u RH ima 6 stupanjski mjenjač i tko zna šta još. Teško je to tako sad usporediti. No nebitno je sad u detalje koliko košta, stvar je u tome da su ti auti otprilike iste cijene, gore dolje 10 do 15% u RH SRB i BiH a Hrvatska za razliku od susjeda ima 2 puta veći standard života. Kod nas je taj auto pristupačniji i jeftiniji prosječnom čovjeku no vama. Isto tako, taj golf puno lakše kupiš s Njemačkom plaćom no Hrvatskom, to i je poanta, koliko za isti proizvod moraš raditi sati da bi si nešto priuštio, to je takozvani big mac index. Nijemac si golf priušiti za 8-9 mjeseci, mi za 17 a vi za 34. To je jedina relevantna usporedba. Meni je neki dan moja plaća.hr poslao usporedbu moje plaće s plaćama u mojoj branši u Hrvatskoj i još su ubacili taj big mac index i usporedbu plaća s BIH i Srbijom za isto radno mjesto. Citat: Plaće mjesečno za vašu poziciju u drugim zemljama:
Republika Srbija 5 905 HRK (neto) Bosna i Herecegovina 7 284 HRK (neto) Romania 8 062 HRK (neto)
Ovo su smiješne plaće.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:25 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Kad budemo imali za 1 evro veći BDP od HR to znači da će Srbija imati veći BDP od Hrvatke. Ekonomski jača država. A to liberalno gradžansko bitan je pojedinac blablablabla i njegova guzica što ste naučili od Soroš TV... to je vaše razmišljanje. Mi Srbi funkcionišemo kao kolektivitet. Nama je država na prvom mjestu. I šta kažeš za Luksemburg... imaju li i oni ekonomiju od milijardu i nešto evra?  Ako vas veseli da imate za 1 euro veći BDP eto veselite se tko vam brani, no vi ni to nećete još dugo dočekati a kamo li da imate 2 puta veću ekonomiju od Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:27 |
|
|
dudu je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ma isi kurac, razlika hiljadu maraka. Al to je samo jedan mali prijemjer Kafa je duplo skuplja, pivo 3 puta skuplje, cigare duplo. Sve je daleko skuplje nego u BL, mek jebeni je bio skoro duplo skuplji u ZG nego u BL. Restorane da ne spominjem. Dakle to je opšte poznato.
A Beograd je do nedavno bio jeftiniji od BL, sad je i on skuplji al ni blizu ko ZG. ZG je ko Beč po cijenama. Čak je smještaj jeftiniji u Beču.
Kvadrat stana je u Beogradu i Zagrebu sličan, Beč je daleko skuplji, a u Hrvatskoj više gradova ima značajno višu cijenu kvadrata od Zagreba, uključujući Split. Danas sam saznao to za Split, iznenađenje moram priznati. Također i veći dio obale, ispade Zagreb najnormalniji sa cijenama. 
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:29 |
|
|
weasel je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kad budemo imali za 1 evro veći BDP od HR to znači da će Srbija imati veći BDP od Hrvatke. Ekonomski jača država. A to liberalno gradžansko bitan je pojedinac blablablabla i njegova guzica što ste naučili od Soroš TV... to je vaše razmišljanje. Mi Srbi funkcionišemo kao kolektivitet. Nama je država na prvom mjestu. I šta kažeš za Luksemburg... imaju li i oni ekonomiju od milijardu i nešto evra?  Ako vas veseli da imate za 1 euro veći BDP eto veselite se tko vam brani, no vi ni to nećete još dugo dočekati a kamo li da imate 2 puta veću ekonomiju od Hrvatske. Hoćemo već krajem iduće godine. Naravno vi ste još uvijek u prednosti jer ste zbog mora u poziciji da ne radite ništa, dignete sve 4 u vazduh i ubirete milijarde od stranca za ljetovanje. Mi moramo da radimo. Al to koliko vam je prednost toliko vam je i mana. Ostaćete na tom stepenu razvoja za vjekova vjekova. Ko Crnogorci.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:30 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dudu je napisao/la: Kvadrat stana je u Beogradu i Zagrebu sličan, Beč je daleko skuplji, a u Hrvatskoj više gradova ima značajno višu cijenu kvadrata od Zagreba, uključujući Split.
Danas sam saznao to za Split, iznenađenje moram priznati. Također i veći dio obale, ispade Zagreb najnormalniji sa cijenama.  Da, Zagreb je sad na oko 2000, a Split skoro 3000, s tim da je u Zagrebu pritisak na cijenu zbog potresa, novi stanovi idu kao halva, nema ih ni približno dovoljno kolika je potražnja pa je cijena malo napuhana i nije baš u skladu s očekivanjima zbog gospodarske situacije.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:31 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: weasel je napisao/la: Ako vas veseli da imate za 1 euro veći BDP eto veselite se tko vam brani, no vi ni to nećete još dugo dočekati a kamo li da imate 2 puta veću ekonomiju od Hrvatske. Hoćemo već krajem iduće godine. Naravno vi ste još uvijek u prednosti jer ste zbog mora u poziciji da ne radite ništa, dignete sve 4 u vazduh i ubirete milijarde od stranca za ljetovanje. Mi moramo da radimo. Al to koliko vam je prednost toliko vam je i mana. Ostaćete na tom stepenu razvoja za vjekova vjekova. Ko Crnogorci. Uvijek možemo dignuti cijene noćenja. 
1197 of 2558 - 46.79%
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|