|
|
Stranica: 8/111.
|
[ 2771 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61190 Lokacija: DAZP HQ
|
novovrijeme je napisao/la: weasel je napisao/la: Ako vas veseli da imate za 1 euro veći BDP eto veselite se tko vam brani, no vi ni to nećete još dugo dočekati a kamo li da imate 2 puta veću ekonomiju od Hrvatske. Hoćemo već krajem iduće godine. Naravno vi ste još uvijek u prednosti jer ste zbog mora u poziciji da ne radite ništa, dignete sve 4 u vazduh i ubirete milijarde od stranca za ljetovanje. Mi moramo da radimo. Al to koliko vam je prednost toliko vam je i mana. Ostaćete na tom stepenu razvoja za vjekova vjekova. Ko Crnogorci. Vidi Vučićevca, pa nije ti ovo Informer. Hrvatska i bez turizma ima veću ekonomiju od Srbije.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:36 |
|
|
novovrijeme je napisao/la:
Hoćemo već krajem iduće godine.
Naravno vi ste još uvijek u prednosti jer ste zbog mora u poziciji da ne radite ništa, dignete sve 4 u vazduh i ubirete milijarde od stranca za ljetovanje. Mi moramo da radimo. Al to koliko vam je prednost toliko vam je i mana. Ostaćete na tom stepenu razvoja za vjekova vjekova. Ko Crnogorci. Nećete još 10 godina minimum, odakle ti to uopće? Vučićeva blebetanja ne priznajem, želim brojke crno na bijelo... Mi u dijelu države imamo taj turizam, tamo živi možda 1.2 milijuna Hrvata od 4 milijuna u zemlji, i to još ne rade svi na obali u turizmu nego tek dio njih. Da u Hrvatsku ne dođe ni jedan turist mi bi bili razvijeniji od vas. Pa i u Jugoslaviji kad je turizam bio zanemariv situacija je bila ista. Dakle to su samo spinovi kojima se tješite što smo bolji od vas. Gle ni meni nije lako priznati da Janezi imaju bolji standard od nas ali šta ćeš, tkao je kako je. Treba zasukati rukave i raditi a ne kukati.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:43 |
|
|
Sad kad smo se uhvatili cijene auta, treba reći i da su u hrvatskoj niže kamatne stope, a na taj način dobar dio ljudi danas kupuje nove automobile. Pa čak i ako je taj Polo 600 eura jeftiniji u Srbiji zbog manjih trošarina, na kraju ispadne skuplji. Također, cijene goriva su praktički identične u Srbiji i Hrvatskoj. Na kraju ispadne da su jedino jeftinije osobne i ugostiteljske usluge.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 14:56 |
|
|
Najbolje u Bangladeš preselit, jer su tamo usluge najjeftinije. Bangladeš lider. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Lucho
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 15:34 |
|
|
dudu je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Bio sam ja u oba grada bog zna koliko puta. Neuporedivo. Zagreb je u svemu duplo slabiji od Begrada. Osim u noćnom životu, tu je Zagreb slabiji 100 puta. Al ima već tema ZG vs. BG.
U Zagrebu je daleko bolji život i stil života, to je neudporediva kategorija. Čak bih rekao da je veća razlika Zagreb Beograd nego Hrvatska Srbija. Kolika je razlika npr. između Zagreba i manjih mesta kada su u pitanju troškovi i slično? Ovde plata od 500 evra u manjem mestu je otprilike ekvivalent plati od 1.000 evra u BG kada se uzmu u obzir troškovi života. Moj rođak ima platu od 600 evra u manjem mestu i nije hteo da ide u BG za platu od 1.000 evra zato što u svom mestu može da ima kvalitetniji život sa manjom platom. Mada ga i ne privlači život u velikom gradu ako ćemo iskreno 
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 15:36 |
|
|
Lucho je napisao/la: dudu je napisao/la: U Zagrebu je daleko bolji život i stil života, to je neudporediva kategorija. Čak bih rekao da je veća razlika Zagreb Beograd nego Hrvatska Srbija.
Kolika je razlika npr. između Zagreba i manjih mesta kada su u pitanju troškovi i slično? Ovde plata od 500 evra u manjem mestu je otprilike ekvivalent plati od 1.000 evra u BG kada se uzmu u obzir troškovi života. Moj rođak ima platu od 600 evra u manjem mestu i nije hteo da ide u BG za platu od 1.000 evra zato što u svom mestu može da ima kvalitetniji život sa manjom platom. Mada ga i ne privlači život u velikom gradu ako ćemo iskreno  Ista stvar je i u Hrvatskoj, u gradovima je puno skuplji život.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 15:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61190 Lokacija: DAZP HQ
|
Lucho je napisao/la: dudu je napisao/la: U Zagrebu je daleko bolji život i stil života, to je neudporediva kategorija. Čak bih rekao da je veća razlika Zagreb Beograd nego Hrvatska Srbija.
Kolika je razlika npr. između Zagreba i manjih mesta kada su u pitanju troškovi i slično? Ovde plata od 500 evra u manjem mestu je otprilike ekvivalent plati od 1.000 evra u BG kada se uzmu u obzir troškovi života. Moj rođak ima platu od 600 evra u manjem mestu i nije hteo da ide u BG za platu od 1.000 evra zato što u svom mestu može da ima kvalitetniji život sa manjom platom. Mada ga i ne privlači život u velikom gradu ako ćemo iskreno  Život u manjem gradu možda i je jeftiniji, ali ne i nužno, nemaš ni približno izbora kao u većem gradu, često nešto plaćaš i skuplje, recimo odjeću.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
tucepi
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 16:49 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Naravno vi ste još uvijek u prednosti jer ste zbog mora u poziciji da ne radite ništa, dignete sve 4 u vazduh i ubirete milijarde od stranca za ljetovanje. Mi moramo da radimo. Al to koliko vam je prednost toliko vam je i mana. Ostaćete na tom stepenu razvoja za vjekova vjekova. Ko Crnogorci. Gle JEDNA tvrtka HS Produkt iz Karlovca šije kompletnu vojnu industriju Srbije, tvornica im je svemirski centar, suvlasnik je springfield armory-a, najstarije i najcjenjenije američke tvornice oružja. Rade pištolje i puške u 3 smjene. 2500+ zaposlenih, sa konkuretnom plačama. Cijena pistolja veća ili jednaka Glockovima. Pojede 5 Zastava za doručak. Za 2020 prikazana dobit cca 80+ milijuna eura, a gdje je kreativno knjigovodstvo. ta firma je privatna, nikakvi poticaji... Dole na moru nema potrebe, 100 za noc/apartman, oni troše..sjever itekako radi.
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 20:13 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: weasel je napisao/la: Ako vas veseli da imate za 1 euro veći BDP eto veselite se tko vam brani, no vi ni to nećete još dugo dočekati a kamo li da imate 2 puta veću ekonomiju od Hrvatske. Naravno vi ste još uvijek u prednosti jer ste zbog mora u poziciji da ne radite ništa, dignete sve 4 u vazduh i ubirete milijarde od stranca za ljetovanje. Mi moramo da radimo. Al to koliko vam je prednost toliko vam je i mana. Ostaćete na tom stepenu razvoja za vjekova vjekova. Ko Crnogorci. Čuj ovo...Koliko smo mi love potrošili na autoceste, brze ceste, obilaznice, luke, aerodrom, plaže, hotele...U turizam trebaš najviše ulagati da bi dobio nešto natrag. Na odmoru tražiš najbolju uslugu. Vi ste slabo ulagali pa nemate puno turista i onda kukate kao da nama lova pada s neba. Iza toga stoji puno, puno rada.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 20:57 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: weasel je napisao/la: To vam je valjda as iz rukava, kad nas Hrvati dotuku argumentima ajmo o praznoj Slavoniji i Irskoj. Uvjeravam te da kao prvo Slavonija nije prazna i kao drugo imamo bolji standrad mi Slavonci nego vi u Beogradu. Molim lijepo... Jesi li gledao prekjuce Hodaka kod Bujaneca? Kaze da ljudi prodaju kuce za 1000 EUR u Slavoniji i odlaze!  Hodak je Slavonac pa zna, Bujanec i njegovi gosti nekad lupaju nebuloze. Za 1000€ vamo se ni auto ne prodaje a kamo li kuča. To su gluposti (opet) iz usta dodrinaša.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 21:01 |
|
|
Naravno, srpsko liderstvo u Regionu je upitno! Politicki je kljucna zemlja u regionalnim okvirima, svakako, ali ekonomski i po standardu zivota zaostaje. Zaostaje i u razvoju slobode i demokratije, narocito u zadnjih osam godina. U tome je na zacelju u regionu. Pricao je onomad Milovan Misa Brkic, da bi Vucic kad bi pazario u Holandiji rasplodnog bika, hvalio bi to kao ogromno istorijsko dostignuce. Novovrijeme bi to odmah preneo na forum.  Neki Srbi nazost poveruju u to, pa se izlecu pred ljudima spolja koji ipak imaju bolji uvid.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 21:49 |
|
|
Grunf je napisao/la: U čemu bi nas sprdali, Slavonija je Amerika za Srbiju.  U konzumiranju alkohola 100%.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 21:51 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Grunf je napisao/la: U čemu bi nas sprdali, Slavonija je Amerika za Srbiju.  U konzumiranju alkohola 100%. Odi lijepo preko iz Srbistana u Slavoniju i primjeti razliku u standardu, morao bi biti iznimno corav da ti ti promakne. Iza Slavonije ste bar 20 godina a iza nase obale i Zagreba 30+
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 21:56 |
|
|
weasel je napisao/la: Odi lijepo preko iz Srbistana u Slavoniju i primjeti razliku u standardu, morao bi biti iznimno corav da ti ti promakne. Iza Slavonije ste bar 20 godina a iza nase obale i Zagreba 30+ Kad se napiješ graševine Slavonija i okolina izgledaju puno ljepše i privlačnije.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 21:58 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: weasel je napisao/la: Odi lijepo preko iz Srbistana u Slavoniju i primjeti razliku u standardu, morao bi biti iznimno corav da ti ti promakne. Iza Slavonije ste bar 20 godina a iza nase obale i Zagreba 30+ Kad se napiješ graševine svijet i okolina izgledaju puno ljepše i privlačnije. Čekaj, ti zaista tvrdiš da Srbija izgleda bolje i razvijenije od istoka Hrvatske? Ti to ozbiljno? Ja kad sam prvi puta otišao u Vojvodinu očekivao sam bogatu regiju i motor Srbije, a dočekao me teški ciganluk i infrastruktura koja liči na kakvu post sovjetsku republiku. Propali ste kao kauč.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 22:02 |
|
|
weasel je napisao/la: Čekaj, ti zaista tvrdiš da Srbija izgleda bolje i razvijenije od istoka Hrvatske? Ti to ozbiljno? Ja kad sam prvi puta otišao u Vojvodinu očekivao sam bogatu regiju i motor Srbije, a dočekao me teški ciganluk i infrastruktura koja liči na kakvu post sovjetsku republiku. Propali ste kao kauč. A Slavonija izgleda ko Tirol,Bayern ili Kalifornija ?
|
|
Vrh |
|
 |
Grunf
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 22:08 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: weasel je napisao/la: Čekaj, ti zaista tvrdiš da Srbija izgleda bolje i razvijenije od istoka Hrvatske? Ti to ozbiljno? Ja kad sam prvi puta otišao u Vojvodinu očekivao sam bogatu regiju i motor Srbije, a dočekao me teški ciganluk i infrastruktura koja liči na kakvu post sovjetsku republiku. Propali ste kao kauč. A Slavonija izgleda ko Tirol,Bayern ili Kalifornija ? Ne izgleda kad su je vaši srušili devedesetih. Unatoč tome smo je opet izgradili i kroz par godina će to biti razine Tirola.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 22:24 |
|
|
dudu je napisao/la: ¹ ja sam živio u Mirijevu IV, neš ti kvarta.  jel dovršena crkva? Kod doma zdravlja ? Dovršena je.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 27 ruj 2020, 22:26 |
|
|
Grunf je napisao/la: Ne izgleda kad su je vaši srušili devedesetih. Unatoč tome smo je opet izgradili i kroz par godina će to biti razine Tirola. Srušen manji dio. Razina Tirola,ni manje ni više ? 
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 28 ruj 2020, 13:22 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 28 ruj 2020, 13:38 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Graničar18 je napisao/la: Grunf je napisao/la: Ne izgleda kad su je vaši srušili devedesetih. Unatoč tome smo je opet izgradili i kroz par godina će to biti razine Tirola. Srušen manji dio. Razina Tirola,ni manje ni više ?  Zapravo, neki dan sam bio u Osijeku. Izgleda odlicno. Nikad bolje. Mala mjesta isušuju, kao i svugdje. Polja posijana, nema m2 zapuštenog, infrastruktura nikad bolja. Što bi trebalo? Daleko je to od pustoši.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 28 ruj 2020, 15:39 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zapravo, neki dan sam bio u Osijeku. Izgleda odlicno. Nikad bolje. Mala mjesta isušuju, kao i svugdje. Polja posijana, nema m2 zapuštenog, infrastruktura nikad bolja. Što bi trebalo? Daleko je to od pustoši. Pa da si bio u Novom Sadu,vidio bi isto. Izgleda nikad bolje. Što se tiče malih mjesta,isto ko i svagdje. U Vojvodini polja nisu posijana ? Šta je bolje u HR ?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 28 ruj 2020, 15:42 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Zapravo, neki dan sam bio u Osijeku. Izgleda odlicno. Nikad bolje. Mala mjesta isušuju, kao i svugdje. Polja posijana, nema m2 zapuštenog, infrastruktura nikad bolja. Što bi trebalo? Daleko je to od pustoši. Pa da si bio u Novom Sadu,vidio bi isto. Izgleda nikad bolje. Što se tiče malih mjesta,isto ko i svagdje. U Vojvodini polja nisu posijana ? Šta je bolje u HR ? Ništa, za Vojvodinu bi bilo dobro da je dio Hrvatske. Vukli bi je gore, ovako je ostatak Srbije gura dolje.  Mislim da su ipak bolje plaće kod nas.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 28 ruj 2020, 16:22 |
|
|
Eto prilike za zapadne RS-ovce, pravac Pirot.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 28 ruj 2020, 16:27 |
|
|
Pirot radi, Beograd se gradi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: iprodano i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|