|
|
Stranica: 14/111.
|
[ 2771 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:13 |
|
|
K:M je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jesi li ti u Zagrebu ili u Donjem Vakufu.  Što misliš ti gosn inžinjeru. Kažu da su to najpametniji ljudi, pa bi želio potvrdu. Potvrdu za Dudu-a? Pa može Dudu bolje i više, zašto ne bi mogao. Svi mi naravno možemo puno bolje ali tek nakon što spoznamo da nam zavodljivi đavo ne daje ništa. Onda je poslije toga lako. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1478 of 2558 - 57.78%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grunf
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:14 |
|
|
K:M je napisao/la: Grunf je napisao/la: 4,050.000 stanovnika ima Hrvatska, a 6,8 milijuna Srbija u 2020. godini. S time da je za Hrvatsku službena brojka DZS-a, a za Srbiju odokativna optimistična procjena.
Mogu i ja reći da mi je 25 cm, ali nije. Trebamo biti objektivni 36.000 beba sa migrantima =3.8 milja Objektivne su procjene i analize državnih zavoda za statistiku, tvoje odokativne procjene su nebitne, kao i moje. Vaš zavod ne vodi uopće procjenu broja stanovnika pa kad vas iznenadi popis s 6,5 milijuna ljudi, od toga 5 milijuna Srba onda će biti kuku majko. Kao što bi rekao Grobar, ironični naziv, to je napredak kad gubiš 50.000 ljudi godišnje, a Hrvatska koja gubi 10.000 stoji na mjestu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:22 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 20:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Sad im ni naši zavodi više ne valjaju.. :) Hrvati vi imate 3 puta veći dug, a 2 puta veći BDP po glavi. Imate 2 puta veće plate ali i 2 puta veće troškove života. Imate 2 puta manju zemlju i 2 puta manje stanovnika ali zato vam se penzosi ne daju.. :) Za koju godinu biće ih kao i naših.. Ali dobro, imate si 6000km obale na svom jugu a mi si imamo Albance na svom jugu, pa se još koprcate.. Šta li bi bilo da je obrnuto? 
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63706 Lokacija: DAZP HQ
|
Naša Kvačica je napisao/la: K:M je napisao/la: Što misliš ti gosn inžinjeru.
Kažu da su to najpametniji ljudi, pa bi želio potvrdu. Potvrdu za Dudu-a? Pa može Dudu bolje i više, zašto ne bi mogao. Svi mi naravno možemo puno bolje ali tek nakon što spoznamo da nam zavodljivi đavo ne daje ništa. Onda je poslije toga lako.  Ne mogu bolje, ljudi me već drže za extra stručnjaka, održavam predavanja, radionice, vodim medjunarodne top klijente (u mom portfelju su Inditex, H&M, L'Oreal itd.), putujem posvuda (osim ove godine), networking prestrašan, recimo brata s lakoćom spajam s ključnim ljudima najvećih korporacija u Europi, osobno znam vodeće ljude u europskom poslovanju Adidasa, Lidla, ebaya, Nike-a, Manga, Zalanda itd. Od tog nema dalje, to je i bolji posao nego što ima direktor, bar po njegovim riječima, kao direktor si samo s većom plaćom, ali si odsječen od kontakta s klijentom i s pravim ljudima koji znaju posao. E sad, da sam ja stvarno fokusiran samo na posao vjerojatno bih sad radio u Parizu, ali koji će mi to moj u životu, i ovako sam cijenjen, poštovan i uvažavan, a živim u svojoj zemlji. A Pariz svakako vidim bar jednom godišnje. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:24 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Što jača Srbija, to bolje. Imamo manju trgovinsku razmjenu sa njom nego sa BiH a ima 2,5 x više stanovnika. Ne znam čemu tenzije.
Bolja je suradnja. Kad bude Srbija važnija gospodarski od BiH i stvari će se počet mijenjati u Hrvatskoj. Zapravo se to već pomalo vidi.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grunf
|
|
|
Grobar je napisao/la: Grunf je napisao/la: Kažem, nije čudno da toliki broj Srba radi kod nas. Kod vas rade konobari i to samo u sezoni. I obično su to onj što troše 5 gr. Koke dnevno i duguju kamatarima pa im je bolje da uteknu. Idu oni i na brod i u Crnu Goru i na Kubu idu da šljakaju. Moj ortak je zapalio na Kubu jer je sranja pravio.. To ne znači da je Kuba ideal.. :) Ajde ne blamirajte se više sa našim konobarima.. :) Rade konobari, čistačice, vozači kamiona, šljakeri bauštelci iako je više Albanaca i Bošnjaka bauštelaca. Srbi su otišli na finije poslove izgleda. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
|
|
Ali ništa @Dudu bez službenih kola i besplatnog goriva.. :) To ti je kao kad bogataš udje u hotel i mora da ukrade peškir.. :) Jbg-a, to je tako.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:25 |
|
|
|
Našao sam ove podatke na wikipediji. Ne znam da li su uopšte tačni, unapred se ograđujem.
Net average monthly salary (adjusted for living costs in PPP)
Hrvatska: 1.911$ Srbija: 1.410$ Crna Gora: 1.376$ BiH: 1.372$ S. Makedonija: 1.324$ Kosovo: 1.150$ Albanija: 1.042$
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:26 |
|
|
Grobar je napisao/la: Ali ništa bez službenih kola i besplatnog goriva.. :) To ti je kao kad bogataš udje u hotel i mora da ukrade peškir.. :)
Jng-a, to je tako.. :) To se slažem, duša me peče kad ženi plaćam gorivo, tako neprirodno. U biti je, to je najveća sloboda koja postoji, kad ni ne znaš koliko gorivo košta.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K:M
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:27 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Grobar je napisao/la: K:M je napisao/la: Dule, ti vrijediš mnogo više. Upratio sam taj rad i talentiranost.
Kad se preselim vodiće mi biznis i uzeću te za manjinskog partnera.... Biće ŠKODA al sas kliku i boju po tvom izboru i bez banera. Hahahaha.. Bruderu nemoj da ideš kod njih, vidiš da službena kola ubrajaju u svoja.. Ne možeš im verovati.. :) Ostani si ovde da ih sprdamo a radnike ćemo u Mini-Šengenu da ti obezbedimo koliko hoćeš..  Vidi, mene život na moru inspirira i ti morski plodovi. Posao prepuštam starijem sinu deo prodam deo izdam. Nemam dnevne operativne obaveze U Neumu su me novinari navukli sa školjkama prstaci koji su zabranjeni u EU i vrede tih 100 KM/kg. U Alb je malo falilo da kupim aparat do mora od 60m2. Tražio 800e ja mu davao 600e/m2....i pozove nju ćerka a žive na Malti dobila it ugovor za banke i osiguranja. Pa neću Alb da ženim. Hrvatica može i lepše more. Tako da Umag i Pula su mi prvi pikovi.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grunf
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:28 |
|
|
Grobar je napisao/la: Sad im ni naši zavodi više ne valjaju.. :) Hrvati vi imate 3 puta veći dug, a 2 puta veći BDP po glavi. Imate 2 puta veće plate ali i 2 puta veće troškove života. Imate 2 puta manju zemlju i 2 puta manje stanovnika ali zato vam se penzosi ne daju.. :) Za koju godinu biće ih kao i naših.. Ali dobro, imate si 6000km obale na svom jugu a mi si imamo Albance na svom jugu, pa se još koprcate.. Šta li bi bilo da je obrnuto?  Pa vaš zavod ne vodi javno osnovne statistike poput vanjske migracije ili procjene broja stanovnika koju imaju sve države Europe. Kaj dalje pričati. Na puno polja su vam standardi sniženi. Opet, imate i puno di su vam povišeni, ali većinom su vam sniženi u odnosu prema zemljama EU-a. Zato vaše statistike uvijek treba uzimati s dozom opreza i nepovjerenja. A odokativne procjene sa 100 puta jačim oprezom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:30 |
|
|
Grunf je napisao/la: K:M je napisao/la: Mogu i ja reći da mi je 25 cm, ali nije. Trebamo biti objektivni 36.000 beba sa migrantima =3.8 milja
Objektivne su procjene i analize državnih zavoda za statistiku, tvoje odokativne procjene su nebitne, kao i moje. Vaš zavod ne vodi uopće procjenu broja stanovnika pa kad vas iznenadi popis s 6,5 milijuna ljudi, od toga 5 milijuna Srba onda će biti kuku majko. Kao što bi rekao Grobar, ironični naziv, to je napredak kad gubiš 50.000 ljudi godišnje, a Hrvatska koja gubi 10.000 stoji na mjestu.  Kako ne radi procenu, za svaku opštinu daju godišnju procenu... Spoljne migracije ne vode dobro, ali daju procene. Na početku ove godine je procena od 6,93 miliona. Ako uzmemo u obzir spoljne migracije jeste oko 6,8 miliona, kakvih crnih 6,5. Srbi po tvom čine 77% u ukupnom udelu, a među rođenima solidno preko 80% pored vitalnih manjina kao što su Romi i Bošnjaci Vi ako imate preko 4 miliona onda ste jedna od najgorih zemalja u Evropi po pitanju nataliteta. Odnos rođenih Srbija - Hrvatska 2010-2014: 1,62 2015-2019: 1,75 2019: 1,78
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:31 |
|
|
Ni ja susjedi vaše zavode ne uzimam za ozbiljno. Nikada nisam bio u vašoj prebogatoj zemlji, ali ljudi koji idu za Zagreb, kažu da je od Srbije do Zagreba sve prazno. Pa se pitaju tako naglas, nije valjda toliko mnogo Srba tamo živelo? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grunf
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:32 |
|
|
K:M je napisao/la: Grobar je napisao/la: Hahahaha.. Bruderu nemoj da ideš kod njih, vidiš da službena kola ubrajaju u svoja.. Ne možeš im verovati.. :) Ostani si ovde da ih sprdamo a radnike ćemo u Mini-Šengenu da ti obezbedimo koliko hoćeš..  Vidi, mene život na moru inspirira i ti morski plodovi. Posao prepuštam starijem sinu deo prodam deo izdam. Nemam dnevne operativne obaveze U Neumu su me novinari navukli sa školjkama prstaci koji su zabranjeni u EU i vrede tih 100 KM/kg. U Alb je malo falilo da kupim aparat do mora od 60m2. Tražio 800e ja mu davao 600e/m2....i pozove nju ćerka a žive na Malti dobila it ugovor za banke i osiguranja. Pa neću Alb da ženim. Hrvatica može i lepše more. Tako da Umag i Pula su mi prvi pikovi. Nisi ti ni lud pajdo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:33 |
|
|
K:M je napisao/la: Vidi, mene život na moru inspirira i ti morski plodovi. Posao prepuštam starijem sinu deo prodam deo izdam. Nemam dnevne operativne obaveze U Neumu su me novinari navukli sa školjkama prstaci koji su zabranjeni u EU i vrede tih 100 KM/kg. U Alb je malo falilo da kupim aparat do mora od 60m2. Tražio 800e ja mu davao 600e/m2....i pozove nju ćerka a žive na Malti dobila it ugovor za banke i osiguranja. Pa neću Alb da ženim.
Hrvatica može i lepše more. Tako da Umag i Pula su mi prvi pikovi. Evo ga još jedan bogataš na forumu.. @Dudu ovaj ti vadi prosek.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:36 |
|
|
dudu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Potvrdu za Dudu-a? Pa može Dudu bolje i više, zašto ne bi mogao. Svi mi naravno možemo puno bolje ali tek nakon što spoznamo da nam zavodljivi đavo ne daje ništa. Onda je poslije toga lako.  Ne mogu bolje, ljudi me već drže za extra stručnjaka, održavam predavanja, radionice, vodim medjunarodne top klijente (u mom portfelju su Inditex, H&M, L'Oreal itd.), putujem posvuda (osim ove godine), networking prestrašan, recimo brata s lakoćom spajam s ključnim ljudima najvećih korporacija u Europi, osobno znam vodeće ljude u europskom poslovanju Adidasa, Lidla, ebaya, Nike-a, Manga, Zalanda itd. Od tog nema dalje, to je i bolji posao nego što ima direktor, bar po njegovim riječima, kao direktor si samo s većom plaćom, ali si odsječen od kontakta s klijentom i s pravim ljudima koji znaju posao. E sad, da sam ja stvarno fokusiran samo na posao vjerojatno bih sad radio u Parizu, ali koji će mi to moj u životu, i ovako sam cijenjen, poštovan i uvažavan, a živim u svojoj zemlji. A Pariz svakako vidim bar jednom godišnje.  Zvuči lijepo, nemam zamjerki. 
1478 of 2558 - 57.78%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grunf
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:37 |
|
|
Grobar je napisao/la: Ni ja susjedi vaše zavode ne uzimam za ozbiljno. Nikada nisam bio u vašoj prebogatoj zemlji, ali ljudi koji idu za Zagreb, kažu da je od Srbije do Zagreba sve prazno. Pa se pitaju tako naglas, nije valjda toliko mnogo Srba tamo živelo?  Jeste, prazno je od Srba. Ali tam živi milijuna Hrvata, više nego u cijeloj RS Srba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:38 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Što jača Srbija, to bolje. Imamo manju trgovinsku razmjenu sa njom nego sa BiH a ima 2,5 x više stanovnika. Ne znam čemu tenzije.
Bolja je suradnja. Kad bude Srbija važnija gospodarski od BiH i stvari će se počet mijenjati u Hrvatskoj. Zapravo se to već pomalo vidi. Sigurno nam je bolje imati normalne susjede nego primitivce.
1478 of 2558 - 57.78%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:40 |
|
|
Grunf je napisao/la: Jeste, prazno je od Srba. Ali tam živi milijuna Hrvata, više nego u cijeloj RS Srba. Ma nema ništa kažu.. :) Kakvi Hrvati. :) Kažu da su se 4 sata vožnje pitali da nisu možda sve vreme u krevetu, a da je to putovanje ustvari samo jedan ružan san.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:41 |
|
|
Grobar je napisao/la: K:M je napisao/la: Vidi, mene život na moru inspirira i ti morski plodovi. Posao prepuštam starijem sinu deo prodam deo izdam. Nemam dnevne operativne obaveze U Neumu su me novinari navukli sa školjkama prstaci koji su zabranjeni u EU i vrede tih 100 KM/kg. U Alb je malo falilo da kupim aparat do mora od 60m2. Tražio 800e ja mu davao 600e/m2....i pozove nju ćerka a žive na Malti dobila it ugovor za banke i osiguranja. Pa neću Alb da ženim.
Hrvatica može i lepše more. Tako da Umag i Pula su mi prvi pikovi. Evo ga još jedan bogataš na forumu.. @Dudu ovaj ti vadi prosek..  To je generacijsko generiranje kapitala. Ceo život radim SAMO ZA SEBE. Od šverca, caffe slast trgovanje akciznom robom., nekretninama.... Ništa država /explatatori od malena use i u svoje kljuse. Nakupilo se 30 g se štedi + obitelj.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:43 |
|
|
Grunf je napisao/la: K:M je napisao/la: Vidi, mene život na moru inspirira i ti morski plodovi. Posao prepuštam starijem sinu deo prodam deo izdam. Nemam dnevne operativne obaveze U Neumu su me novinari navukli sa školjkama prstaci koji su zabranjeni u EU i vrede tih 100 KM/kg. U Alb je malo falilo da kupim aparat do mora od 60m2. Tražio 800e ja mu davao 600e/m2....i pozove nju ćerka a žive na Malti dobila it ugovor za banke i osiguranja. Pa neću Alb da ženim.
Hrvatica može i lepše more. Tako da Umag i Pula su mi prvi pikovi. Nisi ti ni lud pajdo.  Zbog talijanske manjine blizine zapada turista nekretninskog biznisa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:44 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Grobar je napisao/la: Sad im ni naši zavodi više ne valjaju.. :) Hrvati vi imate 3 puta veći dug, a 2 puta veći BDP po glavi. Imate 2 puta veće plate ali i 2 puta veće troškove života. Imate 2 puta manju zemlju i 2 puta manje stanovnika ali zato vam se penzosi ne daju.. :) Za koju godinu biće ih kao i naših.. Ali dobro, imate si 6000km obale na svom jugu a mi si imamo Albance na svom jugu, pa se još koprcate.. Šta li bi bilo da je obrnuto?  Dosadan si s tim dugom. Dozvoljen nam je veći dug jer znaju da ga možemo vratiti. Ne daju se pare svakome koliko hoće. Ima milijun problema, ali vi imate 2 milijuna.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 11:44 |
|
|
K:M je napisao/la: To je generacijsko generiranje kapitala. Ceo život radim SAMO ZA SEBE. Od šverca, caffe slast trgovanje akciznom robom., nekretninama.... Ništa država /explatatori od malena use i u svoje kljuse. Nakupilo se 30 g se štedi + obitelj. Ma verujem ti brate, šalim se samo malo.. :) Lepo je videti bogataše da bleje na forumu, to nama koji blejimo na forumu daje veliki motiv da je sve moguće.. :) Pa čak i da Slavonija nije prazna.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 12:02 |
|
|
Grobar je napisao/la: Ni ja susjedi vaše zavode ne uzimam za ozbiljno. Nikada nisam bio u vašoj prebogatoj zemlji, ali ljudi koji idu za Zagreb, kažu da je od Srbije do Zagreba sve prazno. Pa se pitaju tako naglas, nije valjda toliko mnogo Srba tamo živelo?  U kom smislu prazno? Jedini veći grad na pola puta Slavonski Brod, a s ceste još vidiš Kutinu i Novu Gradišku od većih mjesta. Nije da autocesta ide kroz gradove.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 12:04 |
|
|
dudu je napisao/la: Grobar je napisao/la: Ni ja susjedi vaše zavode ne uzimam za ozbiljno. Nikada nisam bio u vašoj prebogatoj zemlji, ali ljudi koji idu za Zagreb, kažu da je od Srbije do Zagreba sve prazno. Pa se pitaju tako naglas, nije valjda toliko mnogo Srba tamo živelo?  U kom smislu prazno? Jedini veći grad na pola puta Slavonski Brod, a s ceste još vidiš Kutinu i Novu Gradišku od većih mjesta. Nije da autocesta ide kroz gradove. Zeza vas. Sl ima 700 k pučana. Više no S iza Brčkog. Koliko si jak sa LIdlom... u priči sam... da poguraš cjenu.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|