|
|
Stranica: 15/111.
|
[ 2771 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 12:07 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 20:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Hahaha.. @Dudu ovaj ne odustaje od tebe.. :) Kako sam se dobro ismejao danas, moram da priznam da ste gotivni za zezanje.. Ali pobednik dana je K:M Upišao sam se od smeha, car.. 
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 12:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64296 Lokacija: DAZP HQ
|
K:M je napisao/la: dudu je napisao/la: U kom smislu prazno? Jedini veći grad na pola puta Slavonski Brod, a s ceste još vidiš Kutinu i Novu Gradišku od većih mjesta. Nije da autocesta ide kroz gradove. Zeza vas. Sl ima 700 k pučana. Više no S iza Brčkog. Koliko si jak sa LIdlom... u priči sam... da poguraš cjenu. Ovisi šta trebaš, nemoj mi samo spominjati sad neke lokalce, ono tipa treba mi prodja u jednom Lidlu na Košutnjaku.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K:M
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 12:24 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
dudu je napisao/la: K:M je napisao/la: Zeza vas. Sl ima 700 k pučana. Više no S iza Brčkog.
Koliko si jak sa LIdlom... u priči sam... da poguraš cjenu. Ovisi šta trebaš, nemoj mi samo spominjati sad neke lokalce, ono tipa treba mi prodja u jednom Lidlu na Košutnjaku. Da im prodam plac u Nišu. Reko im 3 mil. Oni pristali ali traže i susednu parcelu i da im završim papire, a da mi apsiguju 10% cene, jer kažu da su i u Bg manje plaćali i neće na of šor firmu. Reko im uzmi ili ostavi..prodajem vi se jebite sa papirologijom. . Ako digneš cjenu ili smanji površinu ima tebe u računici. Još činiš domoljubno djelo jer ću nešto investirati u Istri i Zg. Nisam slučajno rekao da mi vodiš posao.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 12:29 |
|
|
|
Ne mogu ti pomoći, mislio sam imaš neko top rješenje za Lidl, neki program koji spašava njihovo poslovanje ili neki call centar za Europu, mrka kapa oko ovog.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 12:32 |
|
|
Hahahahaha.. Ovo postaje sve bolje i bolje.. :) Evo vidite da je Srbija nova Amerika, zemlja velikih mogućnosti. Malo je falilo da ovaj naš iz Medvedju zaposli Dudija u Lidlu.. Štarpi, ako mi kažeš gde je taj plac, srediću ti ja nešto. Južna pruga je moje dvorište, Dudi to ne može ni na mapi da nadje.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grunf
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 12:36 |
|
|
Lucho je napisao/la: Grunf je napisao/la: Objektivne su procjene i analize državnih zavoda za statistiku, tvoje odokativne procjene su nebitne, kao i moje. Vaš zavod ne vodi uopće procjenu broja stanovnika pa kad vas iznenadi popis s 6,5 milijuna ljudi, od toga 5 milijuna Srba onda će biti kuku majko. Kao što bi rekao Grobar, ironični naziv, to je napredak kad gubiš 50.000 ljudi godišnje, a Hrvatska koja gubi 10.000 stoji na mjestu.  Kako ne radi procenu, za svaku opštinu daju godišnju procenu... Spoljne migracije ne vode dobro, ali daju procene. Na početku ove godine je procena od 6,93 miliona. Ako uzmemo u obzir spoljne migracije jeste oko 6,8 miliona, kakvih crnih 6,5. Srbi po tvom čine 77% u ukupnom udelu, a među rođenima solidno preko 80% pored vitalnih manjina kao što su Romi i Bošnjaci Vi ako imate preko 4 miliona onda ste jedna od najgorih zemalja u Evropi po pitanju nataliteta. Odnos rođenih Srbija - Hrvatska 2010-2014: 1,62 2015-2019: 1,75 2019: 1,78 Ok, onda moje isprike. Ali kako mogu raditi procjene bez migracija? Onda vode statistiku, ali tajno od javnosti. To je čudno. Ili daju procjenu bez migracija kaj je neozbiljno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 12:39 |
|
|
|
Odnos rodjenih 2020 YTD Srbija-Hrvatska 1.716:1.
Sad kad se mašinerija zahukta u idućim godinama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 12:40 |
|
|
|
Koje migracije? Sve se to vratilo sad u Srbiju kad je naišla Korona.
Sve to ide na tri meseca da vrate dugove lokalnim zelenašima pa nazad.
Nismo mi Hrvati pa da odemo u Irsku zauvek. :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 12:48 |
|
|
Grobar je napisao/la: Hahahahaha.. Ovo postaje sve bolje i bolje.. :) Evo vidite da je Srbija nova Amerika, zemlja velikih mogućnosti. Malo je falilo da ovaj naš iz Medvedju zaposli Dudija u Lidlu.. Štarpi, ako mi kažeš gde je taj plac, srediću ti ja nešto. Južna pruga je moje dvorište, Dudi to ne može ni na mapi da nadje..  Ljubomoran si na Duleta jer može zaraditi šestoznamenkastu cifru u eur, pa miniraš.... sa Duletom ću pređem na privatni kanal, ako je suglasan. I ljudi iz Medvedju su biznismeni Šiptar i Kum kraljevi iz Šilerove Zemun. Zapošljavali dilere širom Sr. Bar tisuću upošljenika, jes na crno, ali siguran MONOPOLIZIRAN DRŽAVNI Posao, i golema plaća.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 12:53 |
|
|
Lujzime pusti Dudija vidiš da nema pojma. Imam ja strašnu ponudu za tebe. S obzirom da ideš u Istru, imam opasnu kombinaciju za tebe. Ako si pravi Albanac nema šanse da je odbiješ. Znaš i sam da je u Pirotu kugla 10dinara. Znači uzmem ja 10.000 kugli, to je 100.000 dinara ili oko 830€.. Nije to ništa, jedna plata. :) Zatim, Ima moj ortak hladnjaču, iznajmiću je ja od njega za 50€, trebaće mi desetak puta.. :) Doteram tebi u Istru, 10.000 kugli i dam ti ih po evro, ti ih tamo daješ za 3€ po kugli, bez problema, ima da idu kao alva.. Znači 20.000 evra po kamionu za tebe brate moj. A kamion ima da ode za 10 dana tamo, pa da si Crnogoroc a ne Albanac.. :) Dakle, po sezoni si dobar 250 soma, daš samo gradonačelniku 10 somića, da te ne dira na šetalištu i to je to.. :) Carinike ću ja da sredim.. :) Šta kažeš brate moj, ovo se ne odbija ako si pravi biznismen.. Ako budemo lepo saradjivali, uzeću ja taj plac što te muči.. :) Šta kažeš? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 13:10 |
|
|
Grunf je napisao/la: Lucho je napisao/la: Kako ne radi procenu, za svaku opštinu daju godišnju procenu... Spoljne migracije ne vode dobro, ali daju procene. Na početku ove godine je procena od 6,93 miliona. Ako uzmemo u obzir spoljne migracije jeste oko 6,8 miliona, kakvih crnih 6,5. Srbi po tvom čine 77% u ukupnom udelu, a među rođenima solidno preko 80% pored vitalnih manjina kao što su Romi i Bošnjaci Vi ako imate preko 4 miliona onda ste jedna od najgorih zemalja u Evropi po pitanju nataliteta. Odnos rođenih Srbija - Hrvatska 2010-2014: 1,62 2015-2019: 1,75 2019: 1,78 Ok, onda moje isprike. Ali kako mogu raditi procjene bez migracija? Onda vode statistiku, ali tajno od javnosti. To je čudno. Ili daju procjenu bez migracija kaj je neozbiljno. Ja zameram to što ne vode evidenciju o spoljnim migracijama, ali sa druge strane neki zavodi kao npr. albanski se nisu proslavili sa tom evidencijom. Verovatno mnogi ne odjave prebivalište pa je to malo teže pratiti. Biće na popisu sigurno manje od procena zbog iseljavanja. Demografi procenjuju da je migracioni saldo negativan od 10k do 20k (zavisi ko). Udeo manjina među onima koji iseljavaju je znatno veći od njihovog udela u ukupnom stanovništvu, to pokazuju svi podaci. Što se tiče vašeg zavoda on je koliko se sećam 2010. procenjivao 4,41 miliona stanovnika, a popis 2011. je pokazao 4,28 miliona. Popisi su blizu, već sledeće godine pa ćemo videti kako stoje stvari. Za razliku od BiH u Srbiji i Hrvatskoj se popisi odrade prilično dobro. Kod nas su Albanci zapravo i bojkotovali zato što se ne računaju u stalno stanovništvo oni u inostranstvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 13:14 |
|
|
Albanci se nikad nisu ni popisivali. Navodno ih ima 1,8 miliona.. :) Ali mi u Udbi jako dobro znamo koliko ih stvarno ima po raznim drugim metodama. :) Po prodaji ulja, brašna i broja pretplatnika tj. potrošnje struje. Oko 800 hiljada ih je na Kosovu trenutno.. A Srba tamo ima oko 100 soma sa tendencijom rasta jer štancaju po petoro dece.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 13:22 |
|
|
|
Ma jeste, verovatno uopšte nema Albanaca na Kosovu... Na osnovu broja rođenih i nekih drugih podataka rekao bih da ih ima oko 1,3 miliona (što je naravno manje od njihovih procena), ali im se broj smanjuje zbog velikog iseljavanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 13:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dudu je napisao/la: Ne mogu bolje, ljudi me već drže za extra stručnjaka, održavam predavanja, radionice, vodim medjunarodne top klijente (u mom portfelju su Inditex, H&M, L'Oreal itd.), putujem posvuda (osim ove godine), networking prestrašan, recimo brata s lakoćom spajam s ključnim ljudima najvećih korporacija u Europi, osobno znam vodeće ljude u europskom poslovanju Adidasa, Lidla, ebaya, Nike-a, Manga, Zalanda itd. Od tog nema dalje, to je i bolji posao nego što ima direktor, bar po njegovim riječima, kao direktor si samo s većom plaćom, ali si odsječen od kontakta s klijentom i s pravim ljudima koji znaju posao. E sad, da sam ja stvarno fokusiran samo na posao vjerojatno bih sad radio u Parizu, ali koji će mi to moj u životu, i ovako sam cijenjen, poštovan i uvažavan, a živim u svojoj zemlji. A Pariz svakako vidim bar jednom godišnje.  Zvuči lijepo, nemam zamjerki.  Zajebavam se, vozim raspalog Citiga, pokrpan retrovizor, malo lošiji standard nego u Donjem Vakufu, ali sam čuo da tamo i nije tako loše.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 13:25 |
|
|
Lucho je napisao/la: Ma jeste, verovatno uopšte nema Albanaca na Kosovu... Na osnovu broja rođenih i nekih drugih podataka rekao bih da ih ima oko 1,3 miliona (što je naravno manje od njihovih procena), ali im se broj smanjuje zbog velikog iseljavanja. 50000 ih odlazi svake godine od 2010-te Zvanično. :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 13:33 |
|
|
Grobar je napisao/la: Koje migracije? Sve se to vratilo sad u Srbiju kad je naišla Korona.
Nismo mi Hrvati pa da odemo u Irsku zauvek. :) Slažem se, vi umjesto Irske idete u Austriju zauvijek. Koliko vas tamo ima možete napraviti Srpsku republiku Beč.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 13:34 |
|
|
dudu je napisao/la: Zajebavam se, vozim raspalog Citiga, pokrpan retrovizor, malo lošiji standard nego u Donjem Vakufu, ali sam čuo da tamo i nije tako loše. Dudi hoćeš ti ovu kombinaciju što sam predložio K:M-u? :) On nešto ćuti kao da je sad gadljiv na pare a do malopre je bacao milione.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 13:54 |
|
|
Grobar je napisao/la: dudu je napisao/la: Zajebavam se, vozim raspalog Citiga, pokrpan retrovizor, malo lošiji standard nego u Donjem Vakufu, ali sam čuo da tamo i nije tako loše. Dudi hoćeš ti ovu kombinaciju što sam predložio K:M-u? :) On nešto ćuti kao da je sad gadljiv na pare a do malopre je bacao milione..  Ne volim sladoled, niti da me povezuju sa šipcima. Da je nešto drugo pa ajde.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 13:58 |
|
|
dudu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zvuči lijepo, nemam zamjerki.  Zajebavam se, vozim raspalog Citiga, pokrpan retrovizor, malo lošiji standard nego u Donjem Vakufu, ali sam čuo da tamo i nije tako loše. Nudim ti kvalitativan i kvantitativni skok, šok. Bićeš uspešan biznismen. I neće biti far ili migavac bušan i da se lepi silikon ili traka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 14:04 |
|
|
Šta je ovo? :) Sve silni direktori i biznismeni a gadljivi na veliku lovu.. Posle se pitate što mi Srbi pravimo Mini-Šengen? Pa evo zašto.. Niko od susjeda neće da radi, ulenjilo se sve. :) Zato ćemo sad da uzmemo bič u ruke i ima da radite.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 14:05 |
|
|
dudu je napisao/la: Grobar je napisao/la: Dudi hoćeš ti ovu kombinaciju što sam predložio K:M-u? :) On nešto ćuti kao da je sad gadljiv na pare a do malopre je bacao milione..  Ne volim sladoled, niti da me povezuju sa šipcima. Da je nešto drugo pa ajde. Zaboravljaš "rane radove" oko organiziranja transporta za te hr šipce Janjevce do primorja. Tko zna što su ti ilegalni transporti sadržavali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 14:08 |
|
|
weasel je napisao/la: Grobar je napisao/la: Koje migracije? Sve se to vratilo sad u Srbiju kad je naišla Korona.
Nismo mi Hrvati pa da odemo u Irsku zauvek. :) Slažem se, vi umjesto Irske idete u Austriju zauvijek. Koliko vas tamo ima možete napraviti Srpsku republiku Beč. Rsk Beč a ispod Medvednica i Srbi tuku topovima PROROKOVAO Robbi MO a verificirao dudu.... A njihova proroštva se ostvaruju, tako da....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 14:18 |
|
|
|
Dule što zajebaješ sirotinju, kakav Citigo i 208, nikidan te vidio kod Bukovice sa zadnjim Kajeneom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 14:20 |
|
|
Grobar je napisao/la: Lucho je napisao/la: Ma jeste, verovatno uopšte nema Albanaca na Kosovu... Na osnovu broja rođenih i nekih drugih podataka rekao bih da ih ima oko 1,3 miliona (što je naravno manje od njihovih procena), ali im se broj smanjuje zbog velikog iseljavanja. 50000 ih odlazi svake godine od 2010-te Zvanično. :) Toliko ih se iseli, a ima uvek i onih koji se vrate. Sigurno par hiljada godišnje. Kako god, iseljavanje je ogromno. Na popisu 2011. su imali 1,6 miliona. U međuvremenu su imali plus od oko 100k na prirodnom priraštaju i minus od oko 400k na migracijama tako da to dođe na 1,3 miliona. I pored pozitivnog prirodnog priraštaja očigledno je da imaju ogroman pad. Poređenja radi, to je kao kada bi Srbija danas imala ispod 6 miliona, a Hrvatska ispod 3,5 miliona ako se poredi sa podacima iz 2011.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 02 lis 2020, 14:21 |
|
|
Planina je napisao/la: Dule što zajebaješ sirotinju, kakav Citigo i 208, nikidan te vidio kod Bukovice sa zadnjim Kajeneom. Šuti bolan, taj je auto iša u garažu "na šniclu" ispanglati. SOA prati općilište.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|