|
|
Stranica: 18/111.
|
[ 2771 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Burbon
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 11:59 |
|
|
Hahaha Vučko legenda uvjerava narod da imaju najjači rast u europi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 15:47 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 20:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
Burbon je napisao/la: Hahaha Vučko legenda uvjerava narod da imaju najjači rast u europi  Pa nije ovo gore Vučko nego Avaz. I da, Srbija ima najveći procenat rasta BDP-a u Evropi. Ne govori to Vučić nego MMF i sve relevantne finansijske institucije u svetu. To što si ti maliciozan ne menja tu nepobitnu činjenicu. I sva je prilika da ćemo u narednih 10 godina duplirati svoju ekonomiju sa 6% rasta svake godine. To je neizbežno. E sad, problem je što Vučić tu ništa nije doprineo, već samo ubira kajmak, a politiku subvencija je započela čini mi se, Koštuničina vlada. Tad je taj isti Vučić bio radikal i srao po tim subvencijama kako je to robija, kako te pare treba ulagati u domaću privredu, itd, itd.. Lupetao gluposti uglavnom. Vučić sad samo jaše na talasu te politike i to kad talas raste. Ono što je Vućić uradio je sredjivanje javnih finansija smanjivanjem penzija, a to i vas Hrvate čeka jer imate 1,2 miliona penzosa na 3,8 mil. stanovnika. Kod vas će tek to biti bolno za gledati. Ali to smanjivanje penzija je za rezultat imalo smanjivanje potrošnje i uštopalo nam je rast BDP-a od 2012-te do 2016-te.. Ali sva je prilika da smo to morali da radimo. Moraćete i vi. 
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K:M
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 16:00 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 21:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
|
Ljudi ne kuže da smo u limbu. Kad nemaš ništa i zaradiš malo u % mnogo skače, a kada si razvijen %su mnogo manji ali je osnovica veća.
Na 100 e rasr 5% je 5e u reali
Na 2000 e rast 2% je mali u % ali je 40e u realnim parama.
KREZAVA RULJA koja glasa kite kuži i zato je ovaj handri 8 god BEZ VAZELJIN..... GRUB SE, X na najjače.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 16:06 |
|
|
Pa Bosna, Albanija i Makedonija imaju zajedno manju ekonomiju nego mi a pad BDP-a im je brutalan.. Ne znam šta je poenta ovakvih mantri? Da ne trebamo da imamo rast? Ajde opet da probam. Srbija će od sledeće godine, pa u narednih 10 godina, imati rast BDP-a u proseku 6%.. Koga ne mrzi da računa, to je bezmalo duplirana ekonomija. Srbija sa trenutnim budžetom funkcioniše bez problema i ima suficit svake godine u budžetu. Za deset godina, sa duplo više para, moći ćemo npr. svake godine da kupimo sebi 5-6 eskadrila lovaca, finasniramo iz svog džepa neki autoput ili brzu prugu, (zato što nam se može) i to sve sa duplo većim prosečnim platama i penzijama i nezaposlenošću na nivou strateške greške.. E to znači to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 16:21 |
|
|
Grobar je napisao/la: Pa nije ovo gore Vučko nego Avaz. I da, Srbija ima najveći procenat rasta BDP-a u Evropi. Ne govori to Vučić nego MMF i sve relevantne finansijske institucije u svetu.
Valjda najmanji pad, a ne najveći rast. Ne može rast ako se nešto smanjuje 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 16:23 |
|
|
|
Finansijske reforme koje su sprovedene proteklih godina stvarno daju opipljive rezultate i tome ne može da se kontrira osim ako se zanemare podaci. Prošla vlast, koja nije imala muda da izvrši te reforme od straha gubitka izbora, dovela je zemlju na ivicu bankrota. I svejedno su izgubili izbore. Sad više nije ni važno ko je na vlasti, pošto su reforme sprovedene i niko neće biti kreten da vraća stvari na staro, jer ovo dokazano deluje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 16:26 |
|
|
Lucho je napisao/la: Grobar je napisao/la: Pa nije ovo gore Vučko nego Avaz. I da, Srbija ima najveći procenat rasta BDP-a u Evropi. Ne govori to Vučić nego MMF i sve relevantne finansijske institucije u svetu.
Valjda najmanji pad, a ne najveći rast. Ne može rast ako se nešto smanjuje  U uslovima globalne pandemije, jedno je pad od 1-1,5% kod nas, a sasvim drugo dvocifreni pad BDP kod vas. To kod vas je pad BDP uporediv sa situacijom da je izbio rat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 16:31 |
|
|
Lucho je napisao/la: Valjda najmanji pad, a ne najveći rast. Ne može rast ako se nešto smanjuje  Pa bio je i najveći rast u prvom kvartalu u Evropi.. Ako najveći rast znači da smo slaba ekonomija, šta onda znači najmanji pad? Da smo najveća ekonomija? Najmanji pad je i najbolji početni kapital za sledeću godinu kad se očekuje rast. Npr.. Ove godine su prognoze da mi imamo pad 1,5% a Hrvati 9% a sledeće godine i mi i oni imamo rast 7% na onaj kapital iz predhodne godine indukovan predhodnim padom. Šta to znači? Šta je tu bolje? Hrvatski scenario ili naš Kad imamo rast onda je to zato što smo slaba ekonomija a kad imamo najmanji pad, e to isto zato što smo slaba ekonomija.. Ajde uzemljite se bosim nogama na vlažnu zemlju pa probajte nekoj izlapeloj babi da objasnite kako to što imamo najmanji pad BDP-a u Evropi nije dobro.. Mislim da će vas i baba posprdati, ali eto šanse su vam veće.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 16:38 |
|
|
Grobar je napisao/la: Burbon je napisao/la: Hahaha Vučko legenda uvjerava narod da imaju najjači rast u europi  Pa nije ovo gore Vučko nego Avaz. I da, Srbija ima najveći procenat rasta BDP-a u Evropi. Ne govori to Vučić nego MMF i sve relevantne finansijske institucije u svetu. To što si ti maliciozan ne menja tu nepobitnu činjenicu. I sva je prilika da ćemo u narednih 10 godina duplirati svoju ekonomiju sa 6% rasta svake godine. To je neizbežno. E sad, problem je što Vučić tu ništa nije doprineo, već samo ubira kajmak, a politiku subvencija je započela čini mi se, Koštuničina vlada. Tad je taj isti Vučić bio radikal i srao po tim subvencijama kako je to robija, kako te pare treba ulagati u domaću privredu, itd, itd.. Lupetao gluposti uglavnom. Vučić sad samo jaše na talasu te politike i to kad talas raste. Ono što je Vućić uradio je sredjivanje javnih finansija smanjivanjem penzija, a to i vas Hrvate čeka jer imate 1,2 miliona penzosa na 3,8 mil. stanovnika. Kod vas će tek to biti bolno za gledati. Ali to smanjivanje penzija je za rezultat imalo smanjivanje potrošnje i uštopalo nam je rast BDP-a od 2012-te do 2016-te.. Ali sva je prilika da smo to morali da radimo. Moraćete i vi.  S obzirom da ti ekonomija i brojke nisu jaca strana evidentno, evo sta kazu relevantne institucije poput svjetske banke: https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD?locations=RSOtkako je Vučić na vlasti vrtite se između 6000-7000 US$ BDP per capita. I tako zadnjih 10-15 godina.
| Privitak/ci: |

74D2C598-41D2-4F10-84D5-29E7CC64D86C.png [ 250.9 KiB | Pogledano 1410 put/a. ]
|
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 16:42 |
|
|
Pa lepo pogledaj od 2015- te skok.. Ne pravi se pametan, lepo sam gore napisao da nam je BDP bio uštpovan od 2012-te do 2016-te zbog mera štednje i smanjenja potrošnje.. Ali zato se motor pali od 2016-te a u narednih 10 godina ide na 6% proseka. I to nema veze sa Vučićemo, on samo jaše taj talas. To smanjenje penzija i vas čeka, samo mnogo bolnije. 1,2 milona penzionera na 3,8 miliona stanovnika. Mnogo je kume.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 16:43 |
|
|
|
I to uz izumiranje i emigraciji pučanstva.
1% god od ukupne populacije...
Preko 550 tisuća manjka. A vrtimo se na smiješno malim brojkama per capita.
Raspala Bih ima veće plaće i bolji standard.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lucho
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 16:44 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Lucho je napisao/la: Valjda najmanji pad, a ne najveći rast. Ne može rast ako se nešto smanjuje  U uslovima globalne pandemije, jedno je pad od 1-1,5% kod nas, a sasvim drugo dvocifreni pad BDP kod vas. To kod vas je pad BDP uporediv sa situacijom da je izbio rat. Kod kog nas kad sam ja iz Srbije? Moj post se odnosio na terminologiju (ako je pad ne može biti najveći rast, već najmanji pad), a inače ovaj minimalan pad koji nam predviđaju jeste odličan ako uzmemo u obzir sve što se dešavalo sa pandemijom. Grobar je napisao/la: Lucho je napisao/la: Valjda najmanji pad, a ne najveći rast. Ne može rast ako se nešto smanjuje  Pa bio je i najveći rast u prvom kvartalu u Evropi.. Ako najveći rast znači da smo slaba ekonomija, šta onda znači najmanji pad? Da smo najveća ekonomija? Najmanji pad je i najbolji početni kapital za sledeću godinu kad se očekuje rast. Npr.. Ove godine su prognoze da mi imamo pad 1,5% a Hrvati 9% a sledeće godine i mi i oni imamo rast 7% na onaj kapital iz predhodne godine indukovan predhodnim padom. Šta to znači? Šta je tu bolje? Hrvatski scenario ili naš Kad imamo rast onda je to zato što smo slaba ekonomija a kad imamo najmanji pad, e to isto zato što smo slaba ekonomija.. Ajde uzemljite se bosim nogama na vlažnu zemlju pa probajte nekoj izlapeloj babi da objasnite kako to što imamo najmanji pad BDP-a u Evropi nije dobro.. Mislim da će vas i baba posprdati, ali eto šanse su vam veće..  Jel ti dobro? Moj post se odnosio na terminologiju. Ako ćemo ove godine imati pad od 1,5% ili 2,5% po MMF-u (manje bitno) to nikako ne može biti rast nego pad koji će očigledno biti najmanji u Evropi (CG će imati oko 12%, Hrvatska oko 9%, Albanija i Kosovo 7,5%, BiH 6,5%, Makedonija 5,5% po MMF-u), ali jeste pad. Ovaj rezultat jeste odličan uzimajući u obzir pandemiju i sve što se desilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 16:45 |
|
|
BIH ima nezaposlenost 40% a mi 7,3% Mi rastemo na zdravim temeljima a okolina ima loše temelje. Ako ne izgrade nove, rušenje je neizbežno. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 17:18 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Granicarko, kako je to biti na suprotnoj strani od pameti?  Zar ne vidis da smo svi mi finiji i normalniji Srbi listom za slobodu i za Kralja, i za Drazu djenerala?! A ti sanjas partijske sastanke, druga Tita i podrzavas hulju, pusylipsa Vucica. Sto toliko mrzis svoj narod, ne mi je jasno?! Kako cemo jednog dana da vas namlatimo, da vam ne padne na pamet da mislite o politici, kamoli da se istom bavite!  Suprotna strana od pameti je tvoja strana,odaj nam tajnu kako je tamo ?! Uopšte me ne zanima što ste vi manjinci za kralja. Ja sam uvijek bio za većinu i Vučića.  Manjina nikad nije određivala većini. Ne znam otkud ti idea da ja mrzim svoj narod ? Ako sam protiv kralja i monarhije ne znači da nisam Srbin,i da sam komunista i titoista. Ne razumijem koga ćete vi namlatit,kad ne možete preć izborni prag ? Možda si mislio namlatit zrak,tastaturu,ili išamarat komp ? 
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 17:28 |
|
|
Pa može Vučić da ti bude glavni šef države(premijer) i u monarhiji, samo mu nećete tepati sa predsedniče.. :) Ali biće glavni dok je živ, ne boj se.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 17:32 |
|
|
Grobar je napisao/la: Ali biće glavni dok je živ, ne boj se..  Bravo. Rijetko razuman monarhista. Ove činjenice je i Aleksa svjestan,al mu je problem što je s one strane razuma. 
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 17:35 |
|
|
Grobar je napisao/la: Pa može Vučić da ti bude glavni šef države(premijer) i u monarhiji, samo mu nećete tepati sa predsedniče.. :) Ali biće glavni dok je živ, ne boj se..  Ako mu neko dojavi..... "pazi Mirko metak"... mnogi umišljeni mesije ružno završe... Gadafi... Sadam... Zloba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 17:39 |
|
|
Vučiću je zapadna Evropa i Amerika dodelila titulu najevropljanina.. Neće grom u koprive.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 17:41 |
|
|
K:M je napisao/la: weasel je napisao/la: Nas sa južnu prugu zapostavljaju! Strane kompanije biraju gde će da otvaraju pogone, ne naša vlast. Naša vlast im ponudi lokacije, ali oni su ti koji biraju. Mislio sam da si dovoljno pismen da shvatiš to. Verujem i da im vlast daje bolje uslove da ulažu na jug, ali neće jbg. I ne znam zašto, imate auto put, radićete za manje pare, država će dati veće subvencije, ali opet se većina vabrika otvara na prostoru između Beograda i Novog Sada. Nije mi jasno, majke mi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 17:41 |
|
|
Grobar je napisao/la: Vučiću je zapadna Evropa i Amerika dodelila titulu najevropljanina.. Neće grom u koprive..  I Zokija zakitili nagradama pre trećeg metka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 17:44 |
|
|
|
Zoki im je gurao ruku u teglu meda u nikakvo vreme..
Njegov poslednji intervju u Banja Luci
Ukratko: Želimo Kosovo i Republiku Srpsku. Zapade naduvaj mi ja*a..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 17:52 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Granicarko, kako je to biti na suprotnoj strani od pameti?  Zar ne vidis da smo svi mi finiji i normalniji Srbi listom za slobodu i za Kralja, i za Drazu djenerala?! A ti sanjas partijske sastanke, druga Tita i podrzavas hulju, pusylipsa Vucica. Sto toliko mrzis svoj narod, ne mi je jasno?! Kako cemo jednog dana da vas namlatimo, da vam ne padne na pamet da mislite o politici, kamoli da se istom bavite!  Suprotna strana od pameti je tvoja strana,odaj nam tajnu kako je tamo ?! Uopšte me ne zanima što ste vi manjinci za kralja. Ja sam uvijek bio za većinu i Vučića.  Manjina nikad nije određivala većini. Ne znam otkud ti idea da ja mrzim svoj narod ? Ako sam protiv kralja i monarhije ne znači da nisam Srbin,i da sam komunista i titoista. Ne razumijem koga ćete vi namlatit,kad ne možete preć izborni prag ? Možda si mislio namlatit zrak,tastaturu,ili išamarat komp ?  Znaci neces na stranu gde smo mi lepi, kulturni i pametni Srbi poput Karadzica, Podrinja, Grobija, Kimija, Altomanovica, mene itd? Sta da ti kazem, tvoj izbor! I ne pratis vesti uopste. Vucic je izveo na izbore 48%, s tim sto je u poslednja dva sta izbora izlaznost bila najveca, sto se nikad u istporiji nije desilo. Da ti prevedem - krao je besomucno!  Prvi put 2019. smo ga opkolili u Predsednistvu! Drugi put, ove godine smo mu upali u Skupstinu, pa si ti zapomagao kako to ne valja i da si srecan sto si Precanin. Jerbo Srbijanci su navodno ludi pa oce da likvidisu predsednika i pale skupstinu! Treci put kad udarimo, nece se izvuci! 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 17:56 |
|
|
Grobar je napisao/la: Pa lepo pogledaj od 2015- te skok.. Ne pravi se pametan, lepo sam gore napisao da nam je BDP bio uštpovan od 2012-te do 2016-te zbog mera štednje i smanjenja potrošnje.. Ali zato se motor pali od 2016-te a u narednih 10 godina ide na 6% proseka. I to nema veze sa Vučićemo, on samo jaše taj talas. To smanjenje penzija i vas čeka, samo mnogo bolnije. 1,2 milona penzionera na 3,8 miliona stanovnika. Mnogo je kume..  Lijepo ti čovijek na grafu pojasni da samo skačete gore dolje a ti opet po svome...
_________________ ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⠀⠀🟥⬜🟥
Znamo što je bilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 18:17 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Znaci neces na stranu gde smo mi lepi, kulturni i pametni Srbi poput Karadzica, Podrinja, Grobija, Kimija, Altomanovica, mene itd? Sta da ti kazem, tvoj izbor! Nikad nisam bio na strani ljudi s 40 kg viška i vlasnika mijenjačnice. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grobar
|
Naslov: Re: Srbija - Lider regiona Postano: 15 lis 2020, 18:19 |
|
|
weasel je napisao/la: Lijepo ti čovijek na grafu pojasni da samo skačete gore dolje a ti opet po svome... Prvo to nije bio čovek nego Vuk Vučko-maskota OI u Sarajevu.. :) Drugo, pošto si ti njegov advokat, sad ću i tebi da objasnim. Od 2012-te do 2016-te smo imali nuliran rast BDP-a u proseku. TO JE ZBOG TOGA što smo imali radikalne rezove u platama javnog sektora i smanjenje penzija. To se moralo raditi da ne bi doživeli kataklizmu, ali to je i smanjilo potrošnju mnogo, a samim tim i nuliralo rast BDP-a Plus, smo imali katastrofalne poplave 2014-te.Od 2016-te se lepo vidi samo rast. A u narednih 10 godina će strela biti odapetija srmim usponom od 6% i ti to jako dobro znaš moj dragi Wazale.. Srbija duplira ekonomiju do 2030-eTo je neizbežno reko bi agent Smit..
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|