HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 sij 2025, 10:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5804 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 233  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojska Srbije
PostPostano: 22 pro 2020, 23:49 

Grobar je napisao/la:
Pancir je telohranitelj većim sistemima.
To mu je prva uloga.. :)

Pantsir mrvi Rafale da se samo ne zna čiji je, francuski, egipatski, grčki ili hrvatski.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 23:52 

Pancir u Libiji nije imao svog parnjaka(veći sistem).
Pancir nije stvoren da bude krovni PVO, nego telohranitelj krovnom PVO-u..

U Srbiji ćemo zato da uparimo Pancir i babu sa protivgradnim raketama.
Pancir će da štiti babu, a baba će da vas šuri.. :)

Inače ta baba, u selu ima nadimak FK-3. :D
A imamo i još jednu skrivenu babu, za koju niko ne zna.
Nju zovemo S-400.. :)

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 23:53 

dudu je napisao/la:
strepim za komšijama, šta li će da bidne za 10 godina.

Rusija duradi nešto.

uvijek postoji opcija da im naši Rafali s AESA radarom i Meteorom čuvaju nebo, pa da iznad Vranja rušimo turske F-16 poviš Istanbula.

uistinu, ala gušta čitati ove komentare, terapeutski djeluju.

https://tangosix.rs/2020/22/12/hrvatski ... fala-nudi/

Citat:
NN10:59, 22. dec. 2020.
Posto Rusiji treba 200 godina da razviju AESA radar za mig 35 i sve ostalo obecano a i AESA za su 35 bilo bi bolje da i Srbija nabavi rafale. Rusija usled nedostatka novca ili nije u stanju ili be poseduje znanje da proizvede AESA radar dovoljno male tezine i dimenzija…sto mi je tesko poverovati ali oni AESA razvijaju godinama i nikako da ga razviju.
Naravno uvek sam za mig 35 i su 35 ali uz AESA i motore sa promenljivim vektorom i aktivne sisteme zastite npr 101KS Atoll ili nesto slicno. Bez tih elemenata, zadnja verzija Rafala ima bolje karakteristike.

alexanto11:23, 22. dec. 2020.
@NN
Eto sve si pobrojao. Jos da ima ko da nam proda Rafale, gde bi nam bio kraj ;)

Citat:
alexanto14:05, 22. dec. 2020.
@ Igor M

Kupiti tuce i po Mistrala sa 3 rakete po sistemu nije isto kao i kupiti ekadrilu VnBA. Treba razlikovati izrazito defanzivno ( i to kratkog dometa) oruzje i izrazito ofanzivno (i to jos duzeg dometa) oruzje.

Podosta ljudi ovde ne kapira da kupovina lovackih (VnBA) aviona nije odlazak u supermarket za kupiti makarone i sir. Postoje velika ogranicenja za ofanzivno i sofisticirano naoruzanje. Osim novca (i da ga imamo a nemamo…) gleda se saveznistvo, znacaj partnera, istorijat saradnje, naravno benefiti za prodavca. To sto smo mi kupili 9 helikoptera od Erbasa i nesto pusaka od Belgijanaca nas ne cini njihovim saveznikom a jos manje partnerom od poverenja…

Pa mi sa Rusima (za koje vlast tvrdi da smo na prs’ u guz’cu) ne mozemo da realizujemo eskadrilu novih VnBA vec krpimo pola eskadrile i od 30 godina starih pravimo 4++++ (dodati po zelji) avione a ne da nam neko iz NATO-a proda svoje. Podseticu te da su nas Svedjani svojevremeno izignorisali za ponudu za Gripen a vidi kako trce oko Hrvatske i nude svasta…

To je ono sto je realno a za ostalo, tu je Dnevnik 2, Dozvolite i obracanja preCednika sa svitom. Tu nam nema ravnih u regionu a i sire…

Da se razumemo do kraja: Misljenja sam da Rafal nece biti izbor HRZ-a, pre svega zbog cene jer mislim da je zacepljena da bi se ostavio prostor da se Grcima izadje u susret a Francuzi nemaju komfor da u kratkom roku ostanu bez 2 eskadrile Rafala i da im jos 6 novih ide „preko reda“. To kod njih stvara veliku rupu jer Grke ne mogu da „olade“ kao bitnog kupca. Polovni Rafali, pogotovo FR3 ce biti dosta skuplji od novih Gripena C,D a nedovoljno povoljniji od novih F16 Blok 70. Dodati na to i troskove rabljenja dvomotornog aviona (bez obzira sto se na silu u javnosti zeli nametnuti kako nema razlike u odnosu na jednomotorce) i eto matematike kao primarne sile u odabiru jer na kraju, najskuplji je avion koji cami u hangaru… Ovo je cisto moj laicki utisak i nemam problem da priznam da sam pogresio ako ne bude ovako. Videcemo uskoro…

Citat:
Aleksa Radojičić17:59, 22. dec. 2020.
@NN
Rusi jesu sposobni da naprave AESA radar, ali on im jednostavno nije prioritet i tu se cela priča završava.

Problemi Su-30MKI su daleko dublje prirode od same rakete R-77, a posledica su ugrađenih sistema sa svih strana sveta.

Citat:
duka11:32, 22. dec. 2020.
Ako su pametni uzece Rafale, ali i ako uzmu F-16 opet su dobar posao napravili..I jedan i drugi odlicni avioni, sa tim sto je Rafal po mom misljenju trenutno najbolji avion na svetu, uz duzno postovanje Suhoja..
U svakom slucaju, siju nas hrvati i uzduz i popreko po kvalitetu, dzabe nam kvantitet koji jos imamo u nekim rodovima vojske

Citat:
12:08, 22. dec. 2020.
U istom periodu je najavljena kupovina aviona, milijardu i dvesta, uz dodatne kasnije troskove, Bredlija 700 miliona, 10 helikoptera 600 miliona, nabavka PVO sistema i radara 300-500 miliona, naoruzavanje Patrija, nabavka protivoklopnih sistema, obuka pilota i tehnickog osoblja za nove aparate, a pominju se i tenkovi Leopard, visecevni lanseri, bespilotne leelice … Svaka cast ako se sve to realizuje.

dudu nije vljda i da na tangosix pises komentare, kako si s osobno hvalio na b92, da imas 5 naloga i da trolas.

Covec, pratis sve emisije sa gostima iz Srbije i kacis, jos trazis i hrv.....hebes li zenicu, ili to susjed dela?

Glupo je sto Srbija ulupava ovoliko silne novce na starudije i zeljezo.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 23:53 

Grobar je napisao/la:
Pancir u Libiji nije imao svog parnjaka(veći sistem).
Pancir nije stvoren da bude krovni PVO, nego telohranitelj krovnom PVO-u..

U Srbiji ćemo zato da uparimo Pancir i babu sa protivgradnim raketama.
Pancir će da štiti babu, a baba će da vas šuri.. :)

Inače baba i selu ima nadimak FK-3

Bolje da ti upariš babu, možda i ispadne nešto korisno.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 23:54 

rekao sam već, uz vas povezujemo pojmove rusko, kinesko, sovjetsko, jeftino.

točno vam priliči FK-3.

još jedan sustav koji Rafale smrvi te da nakon 5 godina vaši stručnjaci mogu samo utvrditi da je bio Rafale, ali ne zna se čiji.

previše smo dominantni.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2020, 23:57 

Jeste, svi smo gledali Dudi, kako Rafal mrvi FK-3..

Gde beše snimak toga? :)

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:01 

Grobar je napisao/la:
Postoji i opcija da vaše Rafale iznad Srbije, obori baba sa protivgradnom raketom.

Taman da svi prestanu da sprdaju malo Amere, na kratko, zbog F-117-A nevidljivog .. :)

Tvoj nevješt humor ne uspijeva skrivati unutarnju pomutnju, brigu i čemer a potencijalno i strah što "komšije" kupuju najbolji višenamjenski borbeni zrakoplov dokazan u borbi.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:05 

dudu je napisao/la:

slika

slika

:sega

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:12 

K:M je napisao/la:
dudu nije vljda i da na tangosix pises komentare, kako si s osobno hvalio na b92, da imas 5 naloga i da trolas.

Covec, pratis sve emisije sa gostima iz Srbije i kacis, jos trazis i hrv.....hebes li zenicu, ili to susjed dela?

Ti si ozbiljan čovjek, u sličnim vodama kao i ja pa mi ti reci je li ovo realno ili je iza ovog nicka cijela mreža ljudi, doušnika, istražitelja i agenata.

Ekspert za: politiku, demografiju, povijest, geografiju, vojnu i obrambenu politiku...

Stručnjak: za odnose s Bošnjacima, Srbima i zapadnim svijetom, 0-24 surveillance nad komšijama

Mjesto djelovanja: Zagreb, Hercegovina, Vitez, Beograd, Njemačka...

Playboy, ženskaroš, pobožni katolik i zagovornik obiteljskog života, ima ženu i troje djece, nema ženu, ima 3 ženske, čas nacionalist pa liberalan pa dominator pa realan...

Vozi auto, ne vozi auto, živi u stanu pa u kući pa renta...

Da nije Robbija rekao bih najveća mreža Europe, al pari SOA-i, ovako se zadovoljavam s titulom najveće u JI Europi.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:13 

Agathonikos je napisao/la:
dudu je napisao/la:

slika

slika

To je stara, sovjetska, tetka Neva ošurila.
I to je samo na 20 sec smela da ima upaljen radar.

Sad imamo Pancir, FK-3 i obučenu posadu za S-400 ..
Šta li će nam ovo poslednje samo, da mi je znati.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:17 

dudu je napisao/la:

slika

slika

A na kraju...

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:18 

Naši susjedi pod direktnim americkim i zapadnjackim uticajem( izbjegavam da kažem kolonija), pa kupe nešto skupo i misle da je skupo zato sto je kvalitetno. :ucelo
Amerikanci mogu vam zabiberiti cijene, vi nemate bas izbora da gundjate, stvarno ne bi bilo fino da ih ljutite.

Srbija s druge strane ima luksuz da može da bira hoće li kupiti od Francuske, Rusije ili Kine.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:19 

Drugar, za kraj bumo još videli.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:20 

Legionnaire je napisao/la:
Naši susjedi pod direktnim americkim i zapadnjackim uticajem( izbjegavam da kažem kolonija), pa kupe nešto skupo i misle da je skupo zato sto je kvalitetno. :ucelo
Amerikanci mogu vam zabiberiti cijene, vi nemate bas izbora da gundjate, stvarno ne bi bilo fino da ih ljutite.

Srbija s druge strane ima luksuz da može da bira hoće li kupiti od Francuske, Rusije ili Kine.

Ne možete.

Citat:
Pa mi sa Rusima (za koje vlast tvrdi da smo na prs’ u guz’cu) ne mozemo da realizujemo eskadrilu novih VnBA vec krpimo pola eskadrile i od 30 godina starih pravimo 4++++ (dodati po zelji) avione a ne da nam neko iz NATO-a proda svoje. Podseticu te da su nas Svedjani svojevremeno izignorisali za ponudu za Gripen a vidi kako trce oko Hrvatske i nude svasta…

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:21 

dudu je napisao/la:
K:M je napisao/la:

Ti si ozbiljan čovjek, u sličnim vodama kao i ja pa mi ti reci je li ovo realno ili je iza ovog nicka cijela mreža ljudi, doušnika, istražitelja i agenata.

Ekspert za: politiku, demografiju, povijest, geografiju, vojnu i obrambenu politiku...

Stručnjak: za odnose s Bošnjacima, Srbima i zapadnim svijetom, 0-24 surveillance nad komšijama

Mjesto djelovanja: Zagreb, Hercegovina, Vitez, Beograd, Njemačka...

Playboy, ženskaroš, pobožni katolik i zagovornik obiteljskog života, ima ženu i troje djece, nema ženu, ima 3 ženske, čas nacionalist pa liberalan pa dominator pa realan...

Vozi auto, ne vozi auto, živi u stanu pa u kući pa renta...

Da nije Robbija rekao bih najveća mreža Europe, al pari SOA-i, ovako se zadovoljavam s titulom najveće u JI Europi.

Iznimno si karizmatican, inteligentan, svestran, slican meni iz 10 g mladjih dana....

Mozda je i ta mreza u pitanju, ali rusis kredibilitet te "organizacije" neozbiljnoscu i provaljivanjem.

Forum je mjesto i steciste za razmenu raznih ideja, predloga, uz savete, sugestije, gluposti....

Trebas raditi djecu, tko Ceha, vidis da ima 3. Proci ce "rok" mladenki.

OK je navlacenje, natezanje, promidzba, ali kod tebe to ide u karikaturu.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:25 

Najsmešnija scena svih vremena, 99-te..

F-117-A,
Nevidljivo čudo tehnike. Najnovija stelt tehnologija.
Britanci naručili 15 eskadrile da ne nestane slučajno, kao vakcina i onda TRAS!!!
Preorao njivu u Budjanovcima.

Braća Britanci odmah otkazuju Amerima poručeno, a naša braća Romi vuku čudo tehnike da uzmu neku lovu za aluminiju i mariniju.. :)

Trideset godina kasnije, Kina je prva ekonomija sveta, a Srbija ima kineski FK-3.. :)

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:25 

Gotovo je to stari već 20 godina. Okrenite se konačno budućnosti. Možda dobijete sjever u nekakvoj nagodbi ako Vučić nađe zajednički jezik s Bidenom.

Ali o nekakvom novom masovnom protjerivanju Albanaca s Kosova nema ni govora, međunarodna zajednica vam to neće dozvoliti.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:31 

Grobar je napisao/la:

Najsmešnija scena svih vremena, 99-te..

F-117-A,
Nevidljivo čudo tehnike. Najnovija stelt tehnologija.
Britanci naručili 15 eskadrile da ne nestane slučajno, kao vakcina i onda TRAS!!!
Preorao njivu u Budjanovcima.

Braća Britanci odmah otkazuju Amerima poručeno, a naša braća Romi vuku čudo tehnike da uzmu neku lovu za aluminiju i mariniju.. :)

Trideset godina kasnije, Kina je prva ekonomija sveta, a Srbija ima kineski FK-3.. :)

F117 nije 1999. bio novo čudo tehnike, niti je njegov stealth usporediv s Raptorom i F-35, umirovljen prije više od 10 godina.

Daleko je to od Rafala koji je višenamjenski lovac, najbolji, jede malu djecu i u zraku i po zemlji.

Kinesko naoružanje. Odmah mi izmami osmijeh na lice, samo još dodat Muju i Sulju i ima potencijal za dobar vic.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:32 

Drugar, svoj ti pos'o.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:36 

buenos aires je napisao/la:

Gotovo je to stari već 20 godina. Okrenite se konačno budućnosti. Možda dobijete sjever u nekakvoj nagodbi ako Vučić nađe zajednički jezik s Bidenom.

Ali o nekakvom novom masovnom protjerivanju Albanaca s Kosova nema ni govora, međunarodna zajednica vam to neće dozvoliti.

Medjunarodna zajednica će uskoro biti sve više nema na takve stvari, kao u slučaju Azeri-Jermeni..

Nema više američke hegemonije, u defanzivi su.
Zbog Kosova su sebi napravili još sto problema - Ukrajina, Krim, Abhazija, Osetija, Sirija..

Rusi su im došli do Golanske visoravni.

Dolazi vreme kad male više niko neće ometati.

2060-te, ekonomska super liga:
1.Kina
2.Indija
3.SAD :laugh

Rusija će biti prva ekonomija u Evropi.

Nikada neće doći dan, kada ćemo svi nositi bele košulje, slušati Džimi Hendriksa i držati se za ruke, sa cvetom u kosi.

Evolucija je nezaustavljiva.
Nema mira, samo zakon jačeg..

A mi smo jači.. :)

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:42 

dudu je napisao/la:
Kinesko naoružanje. Odmah mi izmami osmijeh na lice, samo još dodat Muju i Sulju i ima potencijal za dobar vic.

A jel' ti izmami osmeh na lice, činjenica, da smo poslali u Rusiju posadu za obuku na S-400, obučili istu, zatim došao S-400 u Srbiju "na vežbu" i "nakon vežbe" niko ga nije video da odlazi..

Meni da.. :D

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:46 

Ne znam je li taj S400 otporan na taktičke nuklearne udare iz naših Rafala. Bože koliko smo samo moćni i dominantni.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:50 

Pa nije, ali morate da se opašete tim nuklearkama oko struka i da se zaletite na njega uz tekbir.. :)

Ovako sa visine njet! :D

Samo Split-Zagreb linija vam je beznedna.
Dalje ako krenete na istok, pilotu u Rafalu zakrči radio i krene da seva od Mitra Mirića, ne može nam niko ništa! :)

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:53 

Grobar je napisao/la:
dudu je napisao/la:

A jel' ti izmami osmeh na lice, činjenica, da smo poslali u Rusiju posadu za obuku na S-400, obučili istu, zatim došao S-400 u Srbiju "na vežbu" i "nakon vežbe" niko ga nije video da odlazi..

Meni da.. :D

Nemoj ga, neće moći spavati veceras kad skonta da će mu Rafali čitavo vrijeme biti u dometu.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2020, 00:57 

Grobar je napisao/la:
buenos aires je napisao/la:

Medjunarodna zajednica će uskoro biti sve više nema na takve stvari, kao u slučaju Azeri-Jermeni..

Nema više američke hegemonije, u defanzivi su.
Zbog Kosova su sebi napravili još sto problema - Ukrajina, Krim, Abhazija, Osetija, Sirija..

Rusi su im došli do Golanske visoravni.

Dolazi vreme kad male više niko neće ometati.

2060-te, ekonomska super liga:
1.Kina
2.Indija
3.SAD :laugh

Rusija će biti prva ekonomija u Evropi.

Nikada neće doći dan, kada ćemo svi nositi bele košulje, slušati Džimi Hendriksa i držati se za ruke, sa cvetom u kosi.

Evolucija je nezaustavljiva.
Nema mira, samo zakon jačeg..

A mi smo jači.. :)

Iza Azera stoji Turska, vi takvog vojnog partnera u svijetu nemate. A Srbija je i vojno neutralna.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5804 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 233  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: