HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 svi 2025, 20:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vojvođanske aktualnosti
PostPostano: 08 pro 2012, 22:48 

Citat:
Pričaj kako je bilo, zašto si išao, što si radio itd.

Nesto iskrslo pa sam moro nesto dostavit, bio doslovce pola sata u BG-u

Citat:
Nemoj pričati? Mi u NS-u smo zatrpani.

Govorio sam za autoput, vaš je puno bolje ociscen od naseg

Vrh

PostPostano: 08 pro 2012, 22:49 

@Met

Za ovu na Telepu sam već rekao da je preterana. I prazna btw. Još umesto da su okolo stavili neki lep par. Drveće, klupe (taman vidim da grade dom), oni stavili neke zidine, puškarnice, bunkere, leteće tanjire, šta već!? :neznam I sve to na mestu koje izgleda kao prosečno vojvođansko selo.

Crkva na Naselju se mnogo bolje uklapa, čak i nedovršena.

@TG

Vaš AP ima više snega, naš ima više rupa. :zubati

Vrh

PostPostano: 08 pro 2012, 22:52 

Ibar je napisao/la:
@Sviđa mi se tvoje razmišljanje Met. I mi smo u Novom Zagrebu trebali tako al smo nažalost napravili previše modernih crkava. Al dobro bolje ikakve nego nikakve, barem su velike ako ništa :D

Čekaj malo, pa katoličke crkve su se uvijek gradile u stilu dominantnom za svoje vrijeme, zar ne bi bilo smiješno graditi barok po Novom Zagrebu??

Vrh

PostPostano: 08 pro 2012, 22:56 

Meni se od novozagrebačkih crkvi sviđa ona u Sigetu, mješavina modernog i tradicionalnog. A ove nove u Utrinama, Travnu, Bože sačuvaj.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2012, 23:03 

Utrine su jako hvaljene od kritike, ali čak ni meni to ne sliči dovoljno crkvi...
Što misliš o sv. Mati slobode?
slika

Vrh

PostPostano: 08 pro 2012, 23:07 

OK je, ipak mi je nekako ova Sigetu broj jedan, možda jer je znam još od djetinjstva:

slika

Vrh

PostPostano: 08 pro 2012, 23:17 

Prebacite ovo o crkvama na moju temu o arhitekturi, da nam se vrilo ne ljuti :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 08 pro 2012, 23:21 

volvoks je napisao/la:
Prebacite ovo o crkvama na moju temu o arhitekturi, da nam se vrilo ne ljuti :hrvatinic

Daleko od toga da se ljutim.

Ali trolate drugo veče za redom, maraton o Crkvama možete nastaviti na novoj temi.

http://hercegbosna.org/forum/post533250.html#p533250

Happy posting

Vrh

PostPostano: 08 pro 2012, 23:28 

vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Daleko od toga da se ljutim.

Ali trolate drugo veče za redom, maraton o Crkvama možete nastaviti na novoj temi.

http://hercegbosna.org/forum/post533250.html#p533250

Happy posting

Ovdje, autor se više potrudio oko teme :zubati
kultura-knjizevnost-umjetnost/arhitektura-t8953.html
Happy posting

Vrh

PostPostano: 08 pro 2012, 23:31 

Čanak: Zahtevamo da se sa Vojvodinom razgovara, da se ne bi pregovaralo

Dosadašnji lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak danas je ponovo izabran za predsednika te stranke.

Čanak je bio jedini kandidat za tu stranačku funkciju, a od ukupno 1.009 delegata na Kongresu LSV u Novom Sadu za njegov reizbor glasalo je njih 906, 79 je bilo protiv, dok su 24 glasačka listića bila nevažeća.

Deveti redovni kongres Lige socijaldemokrara Vojvodine, koji je ujedno i izborni kongres te stranke, održan je danas u Novom Sadu uz najavu unutrašnjih promena u toj stranci.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da sa Vojvodinom mora da se razgovara da se ne bi pregovaralo.

"Tražimo da se sa Vojvodinom razgovara da se ne bi pregovaralo. I sve ovo više ne molimo nego zahtevamo", poručio je Čanak na Kongresu stranke, koji se održava pod motom "Prvo, Vojvodina. Novi početak".

Delegati su jednoglasno usvojili Čankov izveštaj o radu.

"Pošto su Vojvodini oduzeta prava, onda moramo da se borimo. Moramo da živimo za Vojvodinu, za svoja ubeđenja, za državu Srbiju. Nama ne treba druga država, već drugačija Srbija", kazao je Čanak.

On je poručio da se mora zaštititi "vojvođanska civilizacija" i njene tekovine: višejezičnost, nacionalna i verska tolerancija, vladavina prava i najoštrije kažnjavanje širenja mržnje i netrpeljivosti.

"Tražimo da Vojvodina bude obeštećena za sve za šta je oštećena, tražimo zakonodavnu, sudsku, izvršnu vlast", rekao je Čanak.

On je ocenio da svi problem danas u Vojvodini proističu iz činjenice da se Srbija nikada nije suočila sa ratnom i zločinačkom politikom iz devedesetih prošlog veka.

"Pravi i konačni cilj ovde je ukidanje parlamentarizma u Srbiji, poništavanje ljudskih prava i sloboda, hapšenja, ubistva i diktatura. Ali, ako neko misli da se
nećemo braniti, ljuto se vara", poručio je Čanak.

Prema njegovim rečima, sve fašističke diktature imaju kult smrti, kult oslobadjanja i razne druge kultove koji služe tome da se niko ne bi setio da pita za svoja osnovna prava.

On je rekao da je u toku falsifikovanje istorije, pa tako i priče o "oslobođenju" Novog Sada 9. novembra 1918. godine.

"Do dana današnjeg imamo tu priču o tome kako su nas oslobodili, što koriste kao izgovor za pljačku Vojvodine. Vojvodina nije nikom ništa dužna!", poručio je Čanak.

Dodao je da je Vojvodina jedina istorijski definisana pokrajina koja je ušla u sastav zajedničke države sa svojom teritorijom, organima vlasti, industrijom, i bez
svega toga je ostala.

"Borba protiv izmišljenog vojvođanskog separatizma je zapravo dimna bomba za prikrivanje stvarnih problema u zemlji", ocenio je Čanak.

On je izrazio čudjenje što niko iz Beograda nije uhapšen u navodnoj borbi protiv kriminala i korupcije, već je najviše hapšenja bilo u Vojvodini,

"Da li je moguće da je Vojvodina takva jedna trulež da se svi kriminalci nalaze u Vojvodini i da se svi haški begunci skrivaju u Vojvodini? Niko ne sme da takne klupko zmija u Beogradu, jer ako takne nečiji rep, nikada ne zna koja će ga glava ugristi", ocenio je Čanak.

Partija evropskih socijalista uputila je čestitku učesnicima Kongresa i ocenila da je Srbiji potrebna jaka LSV koja će je približiti Evropskoj uniji.

Neposredno pre početka kongresa u Master hali novosadskog sajma, zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je novinarima da će stranka doživeti unutrašnje strukturalne promene.

"Do sada smo bili stranka koja je lutala između borbe za prava građana Srbije i prava građana Vojvodine, a nakon ovog kongresa, isključivo ćemo se okrenuti interesima prava građana Vojvodine", rekao je Kostreš.

Upitan da li će ta najava izazvati komentare o okretanju ka separatizmu, Kostreš je kazao da ne vidi zašto bi se to desilo, jer - kako je rekao - borba za zaštitu prava građana Vojvodine nije borba protiv prava građana u bilo kom delu Srbije.

Među gostima Kongresa LSV su Rasim Ljajić, Žarko Korać, Dragoslav Petrović, Ištvan Pastor, Sandor Egereši, Dušan Mijić, predstavnici političkih partija iz zemalja regiona, kao i članovi diplomatskog kora.

Izvor: Tanjug

Debeli je sve bahatiji, sto znaci da mu izmice tlo pod nogama... umesto sto trabunja na tribinama sa svojim komunistima, trebao bi da je na mardelju zbog one kafanske tuce gde je ko pizda uz pomoc telohranitelja upropastio onog tipa.

...vezbamo za film, i ti ces to isto debeli, samo sutra... :nanana

Vrh

PostPostano: 08 pro 2012, 23:58 

Kristina je žešća pička, a Čanak se evo živ ždere što nije dobio.
Daj, ako nemaš ništa pametnije, put pod noge...

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:11 

Kristina je žešća pička, a Čanak se evo živ ždere što nije dobio.
Daj, ako nemaš ništa pametnije, put pod noge...

Za Canka nema potrebe udubljivati se mnogo...

Onog dana kad se predstavnik "druge Srbije" i prve Vojvodine pojavio na Pinku, hvalio Karleusu, ucestvovao u Velikom Bratu... do kosti je ogolio tu satro autonomasku ekipu cija ideologija i uporiste nema ni glave ni repa, svu tu zvaku oz zastiti nekih fantomskih Vojvodjana od zle Srbije bi menjao za porciju hrskavih bataka i 2 litra spricera...i posle toga onako najeden bi odspavao zimski san...

Druze, nije ovo tvoja privatna tema, ko ce put pod noge najmanje se ti pitas...

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:16 

Privatna nije, ali bi bilo dobro držati se iste.
I da se razumijemo, nismo mi nikakvi drugovi.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:19 

Srećom pa je ovaj pajac (Ličanin) poster boy čitave ideje.

Po bespućima ekstremnog autonomaštva od komunizma do velikog brata.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:22 

Što vama toliko smeta taj Čanak? Meni Kajin i Jakovčić ne smetaju previše, tj. ne smeta mi njihov regionalizam, osim preseravanja s talijanštinom i povremenog šovinizma. Jest da je prvi redikul, a drugi lopina, ali to je problem njihovih birača.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:26 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Što vama toliko smeta taj Čanak? Meni Kajin i Jakovčić ne smetaju previše, tj. ne smeta mi njihov regionalizam, osim preseravanja s talijanštinom i povremenog šovinizma. Jest da je prvi redikul, a drugi lopina, ali to je problem njihovih birača.

Vide ljudi u njemu novog Tačija.
Zajebano je to...

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:27 

Što vama toliko smeta taj Čanak?

Puno kaki po medijima. Zanimljiv je samo kad nije ozbiljan. Osim toga se jako bahato ponaša po gradu.

Neša Čanak, muzičar, mafijaš, bogataš, voda neke curice, mlati tipove, vozi sanke kroz centar, vreme provodi po zabavnim emisijama i povremeno preti

Bojan Kostreš, pogled tupavog teleta, dobro jede, sudi banatske šore, išao u neku mutnu školu (kolega diplomac sa masterom Nikolićem), i voli da ponavlja reč "novci"

Maja Sedlarević, totalno urbana, ne izjašnjava se Srpkinjom jer je to to totalno out i negrađanski

Aleksandar Jovanović, opaka frizura, mutio po skupštini grada, voda Balaševićevu ćerku

Aleksandar Marton, Zrenjanin, Aleksandra Jerkov, Novi Sad... mladi lavovi, puno pričaju.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:31 

Citirao sam clanak koji direktno govori o temi...a to sto se tebi ne svidja sto nisam cankolizac, vec u njemu vidim jeftinog populistu...nije me briga...

I on i ti sa takvim stavovima, zvali ste se drugovi pre nekog vremena... meni to ne bi smetalo na tvom mestu...kakva ideologija, takvo i oslovljavanje...kamarad, moze i tako...

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:31 

A da netko drugi, ozbiljniji i kvalitetniji, vodi autonomašku opciju?

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:33 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Što vama toliko smeta taj Čanak?

Puno kaki po medijima. Zanimljiv je samo kad nije ozbiljan. Osim toga se jako bahato ponaša po gradu.

Neša Čanak, muzičar, mafijaš, bogataš, voda neke curice, mlati tipove, vozi sanke kroz centar, vreme provodi po zabavnim emisijama i povremeno preti

Bojan Kostreš, pogled tupavog teleta, dobro jede, sudi banatske šore, išao u neku mutnu školu (kolega diplomac sa masterom Nikolićem), i voli da ponavlja reč "novci"

Maja Sedlarević, totalno urbana, ne izjašnjava se Srpkinjom jer je to to totalno out i negrađanski

Aleksandar Jovanović, opaka frizura, mutio po skupštini grada, voda Balaševićevu ćerku

Aleksandar Marton, Zrenjanin, Aleksandra Jerkov, Novi Sad... mladi lavovi, puno pričaju.

Obećava... To je stas, to je temperament.
A dok šuti, djeluje kao plavi anđelak.
Prava Vojvođanka. :yes

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:35 

Ko zna? :neznam

Ovo je sad ekipa kao iz cirkusa. Mnogo priče malo rada.

Bili su ljudi na funkcijama po Vojvodini i na lokalu i na pokrajinskom nivou i stvarno moram da se zapitam šta su to uradili korisno za prostor koji ne ispuštaju iz usta? Ako treba svađa, tu su, ako treba da se maše zastavom ili šeta po centru, tu su, ako treba neko da opljune malo po državi, crkvi, nacionalnim institucijama itd opet su tu. A opipljivih rezultata nema. U javnim preduzećima pljačkaju kao i drugi, u javnom i privatnom životu jako bahati.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:37 

DzoniBG je napisao/la:

Citirao sam clanak koji direktno govori o temi...a to sto se tebi ne svidja sto nisam cankolizac, vec u njemu vidim jeftinog populistu...nije me briga...

I on i ti sa takvim stavovima, zvali ste se drugovi pre nekog vremena... meni to ne bi smetalo na tvom mestu...kakva ideologija, takvo i oslovljavanje...kamarad, moze i tako...

Doobro, primadono...
Nemojte se za sve duriti.
Ne može ni kamarad, ni komrade. Tako se oslovljavaju komunisti.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:40 

Takva falsh ideja i ne moze da iznedri bolje ljude, jer je limitirana u svom shvatanju, i ozbiljni ljudi se ne dohvataju takvog neceg...

Nema njih mnogo, to su izdanci onih ciji su ocevi uzivali u blagodetima AP Vojvodine kad su se nesto i pitali u partiji, a "jagnjece brigade" overavali 3 puta nedeljno...pa dobro nakrkani za dugim stolom iz dosade malo se i gadili Srbijanaca, jer su oni toboz prefinjena mitteleuropska druzina Hobita, sa stomacima zategnutim kao tam tam bubanj, i zhenicom kod kuce koja je natrpala ostavu sa teglama ajvara i turshije.

Jedna autosovinisticka grupacija zadojena kultur-rasizmom, i samo zaklinjanje na multikulturalnost je dibidus fejk...

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:41 

Nema potrebe. Vojvodina je next in line.
Srbija smeta zapadnim centrima moći.
Pokoreni Balkan je preduvjet invazije na Rusiju.
Rat se nije završio 1999. Ustvari jeste, za idiote...

Vrh

PostPostano: 09 pro 2012, 00:45 

DzoniBG je napisao/la:
Takva falsh ideja i ne moze da iznedri bolje ljude, jer je limitirana u svom shvatanju, i ozbiljni ljudi se ne dohvataju takvog neceg...

Nema njih mnogo, to su izdanci onih ciji su ocevi uzivali u blagodetima AP Vojvodine kad su se nesto i pitali u partiji, a "jagnjece brigade" overavali 3 puta nedeljno...pa dobro nakrkani za dugim stolom iz dosade malo se i gadili Srbijanaca, jer su oni toboz prefinjena mitteleuropska druzina Hobita, sa stomacima zategnutim kao tam tam bubanj, i zhenicom kod kuce koja je natrpala ostavu sa teglama ajvara i turshije.

Jedna autosovinisticka grupacija zadojena kultur-rasizmom, i samo zaklinjanje na multikulturalnost je dibidus fejk...

Ne znam baš da je falsh ideja, regionalne stranke imaju svoj smisao, kao što ti imaju i stranke koje zastupaju interese određenih grupacija (npr. umirovljenika, seljaka itd.). Takve stranke postoje i drugdje, npr. CSU u Bavarskoj ili IDS u Istri.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1580 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: