|
|
Stranica: 16/21.
|
[ 511 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 09:32 |
|
|
dudu je napisao/la: hehehe, čuo sam da ga je Ljajić tukao u rodnom selu. papak.  ...a tako je obecavao... Fora je sto je to mala sredina, svako svakog zna, izgleda da im je dopizdelo njegovo kurcenje i najava radikalizacije. Nije im prodao foru, i dobro je sto ga necemo vidjati neko vreme... p.s a malo ce mi i faliti 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 09:55 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 10:23 |
|
|
Rasima za premijera! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 10:31 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Rasima za premijera!  Da znas da ne bi imao nista protiv Pristojan Bosnjak, odmeren i kulturan covek...da je vise takvih i Srba i Bosnjaka, svanulo bi nam. Svaka cast Rasime, u Pazaru potuci tako Cericevog Malog...trebalo je umeti to. Nije fraza, stvarno mislim da zasluzuje mesto premijera, ima iskustva u politici, treba nam neko sa osecajem za socijalu, a to je bas njegov sektor... Al tu je Ivica jbg 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Balansero
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 10:32 |
|
|
Niko te ne može okrpiti kao ''tvoji'': Kolumna Borisa Dežulovića | četvrtak 3.05.2012 Muamere, slobodo Zvao me jednom u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic. Elem, gledaju Mujo i Suljo televiziju. “Vidje li ti, moj Mujo, što nam Srbi rade?”, požalio se Suljo. “Srušiše nam sve džamije u Bosni!” “Neka, neka”, utješio ga ovaj, “i mi ćemo njihovu u Beogradu!” Stari je to vic, davno sam ga čuo, samo što sam tek nedavno shvatio da je Suljo zapravo bosanski reisu-l-ulema Mustafa Cerić, a Mujo glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić. Shvatio sam to prije mjesec dana, kad me na vic o beogradskoj džamiji podsjetila detonacija u glavnom gradu Srbije. Kandidirao se, naime, Zukorlić za predsjednika Srbije, pa vijest odjeknula kao bomba. Svi su, eto, mislili da se zajebava kad je ono Srbima zaprijetio rušenjem beogradske džamije, a on zaista mislio ozbiljno. “Neka Srbi uzmu lekciju iz Egipta i Tunisa”, iznio je odmah na početku kampanje svoj program. “Tamo je bio veliki zulum da se morao prekinuti, i koji bi se, ako se vlast ne uzme u pamet, lako mogao dogoditi i u Beogradu!” Neumorno je tako u predizbornoj kampanji obilazio muftija cijeli Sandžak, toliko se siromah iscrpio da je na glavnom skupu u novopazarskoj sportskoj dvorani mrtav umoran – zadrijemao. Tek tako, usred govora, dok je čitao s papira, glava mu klonula na prsi. Predsjednik Medžlisa novopazarske Islamske zajednice Sead Šaćirović glasno se nakašljao, ali ovaj ne samo da se nije pomaknuo, nego se još i preko razglasa čulo kako hrče. “Muamere”, munuo ga onda Sead lagano laktom, a muftiji se usnula glava samo lagano zaljuljala na ramenima. “Gospodine predsedniče”, podviknuo Sead Šaćirović glasnije, a Zukorlić se hitro ispravio i osvrnuo. “Da, naravno, gdje sam ono stao”, ušeprtljao se muftija, pa uzeo papir ispred sebe, nakašljao se i nastavio čitati. “Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije…”, pročitao Muamer s papira, pa se uplašeno trgnuo. Unezvijereno se osvrnuo oko sebe, kad desno do njega neki oficir, u svečanoj plavoj uniformi sa sabljom o pojasu, drži srpsku zastavu. Pogledao ispred sebe – cijela dvorana nijemo zuri u njega. Okrenuo se ustravljen prema Seadu, a ovaj se samo zadovoljno smješka i pokazuje mu palac gore. Uzeo onda smeteni muftija papir i nastavio čitati nešto o tome kako će se posvetiti odbrani Kosova i Metohije, Ustava i zakona, mira i blagostanja, i sve tako, “…da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti”. Čim je završio, gromoglasni aplauz odjeknuo dvoranom, svi poslanici Skupštine Republike Srbije, uparađeni u novim svečanim odijelima, ustali su na noge i plješću, a Tomislav Nikolić prvi prišao muftiji i pružio mu ruku: “Čestitam, gospodine predsedniče, da Bog čuva i vas i Srbiju!” “Es-selamu alejkum ve rahmetullahi”, odgovorio mu novi predsjednik Republike Srbije. Izljubio se onda Muamer sa svim poslanicima i članovima Svetog Sinoda, pa izašao pred Skupštinu. Kad tamo – sto hiljada ljudi gnjevno viče i traži hapšenje Azema Vlasija. “Zašto Vlasija?”, blenuo Muamer u Seada. “Niste dobro čuli, predsedniče, ne Azema Vlasija, nego Rasima Ljajića”, pažljivo ga ispravio ovaj. “Želim da vam kažem…”, započeo onda Zukorlić, a masa se uskomešala. “Ne čujem dobro, ali želim da vam odgovorim na ono što tražite”, nastavio je Muamer, “da će oni koji su poslužili ljudima da manipulišu radi ostvarenja političkih ciljeva protiv Srbije biti kažnjeni, i biti uhapšeni!” “Tako jeee!”, uzvratila mu masa, pa krenula skandirati: “Libija, Egipat, Libija, Egipat!” Nije se muftija Zukorlić ni snašao, a već ga obezbjeđenje sprovelo u predsjednički ured na Andrićevom vencu. Grozničavo se tamo Muamer pokušavao pribrati, kad sat otkucao podne. “Podne-namaz!”, lupio se po čelu predsjednik Srbije i hitro pao na koljena da će klanjati,  kad u taj čas u ured upao šef kabineta Sead Šaćirović. “A jok, Srbija se saginjati neće!”, nasmijao se on ugledavši predsjednika na koljenima i dlanovima, pa ga pridigao s ćilima. “Pustite sad sočiva, kupićemo nova, vi ste sad predsednik. Sem toga, čeka vas Mile.” “Mile?”, iznenadio se Muamer. “Đe si, Zuki, kućo stara”, srdačno u taj čas s vrata nahrupio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i zagrlio muftiju kao medvjed, pa se odmaknuo i podigao desnu ruku. Oprezno onda podigao desnicu i Muamer, gleda on u Dodika, gleda Dodik u njega. “Baci kosku, šta se čeka?!”, nasmijao se najzad Mile, a zbunjeni Muamer ga pljesnuo po dlanu. “Tako te volim, Zuki, Zule”, srdačno ga zagrlio Dodik. “Muški!” “Kad bi ti znao koliko je meni Tadić išo na kurac s tim gimifajv, gimifajv”, nastavio Mile. “A udara ko pička. Nego, ono šta si pričao prije izbora. Kod mene u Banjaluci je sve spremno, ja naručio vatromet od deset miliona. Kad si mislio da objaviš?” “Šta da objavim?”, mliječnobijelo ga pogledao Zukorlić. “Pa odcjepljenje Sandžaka”, podsjetio ga Dodik, “i prisajedinjenje Bosni, odnosno Republici Srpskoj.” “Srpskoj?!”, zgranuo se ovaj. “Ne, nego Sarajevskom kantonu”, nasmijao se opet Mile kao medvjed, “šta je iza Priboja, Pofalići?!” “Joooj, da!”, udario se opet Muamer po čelu. “Odcjepljenje Sandžaka od Srbije, zauzvrat prisajedinjenje Srpske Srbiji, Sandžak iz Srbije, Sandžak u Srbiju, vuk sit, ovce na broju, a Srbija cela: sjajno!”, poljubio Dodik muftiju u čelo. “A šta će tek da bude kad predsjednik Srbije bude bosanski reis!” Šta će onda Muamer, pozvao šefa kabineta Šaćirovića, takva je i takva stvar, predsjednik će se obratiti Skupštini Srbije. Cijela Srbija te večeri bila pred televizorima, smjestio se Zukorlić pred govornicu, namjestio ahmediju, krenula i himna, “Bože pravde, ti što spase, od propasti do sad nas, čuj i od sad naše glase, i od sad nam budi spas”, započeo hor, “moćnom rukom vodi, brani, budućnosti srpske brod”, pridružio se iz sveg glasa predsjednik Zukorlić, “Bože spasi, Bože hrani, srpske zemlje, srpski rod!”, urla Muamer, i taman Bog pravde krenuo da “složi srpsku braću dragu”, kad Zukorlića nešto složilo posred čela. Pogleda on dolje, a ono flaša. Digne pogled, a bijesni poslanici krenuli na njega kukom i motikom, bacajući tko je što stigao. “Šta je ovo bilo?”, prestravljeno je Muamer pitao Seada bezglavo bježeći iz dvorane. “Hajde što si zaspao usred glavnog predizbornog mitinga, hajde što si hrkao u mikrofon, hajde i to što si sve tako u snu pao na ćilim”, odgovorio mu ovaj, “ali ‘Bože pravde’?!??” Oslobođenje A ipak šteta što Zuki nije postao predsednik, mogli smo imati dve prve dame!!! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 10:38 |
|
|
Balansero je napisao/la: A ipak šteta što Zuki nije postao predsednik, mogli smo imati dve prve dame!!!  Samo dve...slabo Nema love ni za 4...takav nije za predsednika... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 10:42 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Da znas da ne bi imao nista protiv Pristojan Bosnjak, odmeren i kulturan covek...da je vise takvih i Srba i Bosnjaka, svanulo bi nam. Svaka cast Rasime, u Pazaru potuci tako Cericevog Malog...trebalo je umeti to. Nije fraza, stvarno mislim da zasluzuje mesto premijera, ima iskustva u politici, treba nam neko sa osecajem za socijalu, a to je bas njegov sektor... Al tu je Ivica jbg  Pa i Ivica ima osećaj za socijalu... Znaš ti koliko je on svojih beskućnika udomio. Rasim bi bio pristojan izbor i za predsednika. Ali teško da će to nekada proći. (sad će Aga da dobije srčani što hoćemo Bošnju i Madžare na vlast da dovedemo)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 10:46 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Pa i Ivica ima osećaj za socijalu... Znaš ti koliko je on svojih beskućnika udomio. Rasim bi bio pristojan izbor i za predsednika. Ali teško da će to nekada proći. (sad će Aga da dobije srčani što hoćemo Bošnju i Madžare na vlast da dovedemo) Agaton je ljut dojaja, opet su "Srbijanci" birali ljige i izdajnike... Mislim da je tu malo i ovoga:  Posle 22 godine, otisao je u istoriju, nikad vise Radikali u Srbiji...tako je moralo biti...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 10:49 |
|
|
Ovaj Dežulovićev tekst uopšte nije loš. Malo je falilo da dam glas mufty. Ionako je ovo nebitno do drugog kruga. @Dzoni Uvek se setim kad je pokojni Batić zezao Šešelja u skupštini da je 'Rvat i Tuđmanov bojnik za Zemun. Pa kad uzme da čita neke izborne liste iz susedne nam države, a ono sve Šešelj do Šešelja. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 10:57 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ovaj Dežulovićev tekst uopšte nije loš. Malo je falilo da dam glas mufty. Ionako je ovo nebitno do drugog kruga. @Dzoni Uvek se setim kad je pokojni Batić zezao Šešelja u skupštini da je 'Rvat i Tuđmanov bojnik za Zemun. Pa kad uzme da čita neke izborne liste iz susedne nam države, a ono sve Šešelj do Šešelja.  Cuvena ...ej, Karmelo Seselj  hiljadu puta kad cujem, istim zarom se smejem...Karmelooooo, nemoguce je bolje... Ako izuzmemo njegov neosporan sarm, duhovitost, inteligenciju i vrcavost...jbg, bozija pravda je da je izbrisan iz politike, za sva ona govna koja nam je priredjivao...nikad vise Seki 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 11:03 |
|
|
|
Voja je mlađi od Tome ako se ne varam, ali mislim da je i njegov voz prošao. Doći će nova generacija političara.
SRS je u dubokom bunaru. Jedina okosnica programa je vernost ideologiji i ličnosti V.Š. a to nije dovoljno osim kod malog broja okorelih radikala.
Mada, mora se priznati da su Đilas i mašinerija genijalno odradili raspodelu glasova ekstremne desnice i nezadovoljne socijale. Verovatno su socijalisti dobili par procenata više nego što se bilo ko nadao, ali to je to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 11:09 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Voja je mlađi od Tome ako se ne varam, ali mislim da je i njegov voz prošao. Doći će nova generacija političara.
SRS je u dubokom bunaru. Jedina okosnica programa je vernost ideologiji i ličnosti V.Š. a to nije dovoljno osim kod malog broja okorelih radikala.
Mada, mora se priznati da su Đilas i mašinerija genijalno odradili raspodelu glasova ekstremne desnice i nezadovoljne socijale. Verovatno su socijalisti dobili par procenata više nego što se bilo ko nadao, ali to je to. O istoj stvari sam razmisljao, koje je to sitno driblanje ispod tepiha... Tacno su pustili Dveri u medije, dogurali su do 4%, i onda ih u zadnjih par dana totalno izbacili iz medija, da bi se zaustavili na jebenih 4.8%, sitnis im je falio do cenzusa. Sekijeva zavrsna rec je bila na mesec ipo pre izbora, tacno da suzbiju Tomin nalet, onda su ga posle sekli sa diplomom, Seselj sam sebe sjebao sa Jadrankom, i obe stranke zavrse sa delovima procenta ispod cenzusa. Mnogo ozbiljna organizacija i planiranje lezi iza toga, a ovi se pecaju ko blesavi. Uzimajuci u obzir koliko je narod nezadovoljan, uspeh Tadica i Djilasa je prosto neverovatan, izvukli su maksimum maksimuma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 11:13 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: O istoj stvari sam razmisljao, koje je to sitno driblanje ispod tepiha...
Tacno su pustili Dveri u medije, dogurali su do 4%, i onda ih u zadnjih par dana totalno izbacili iz medija, da bi se zaustavili na jebenih 4.8%, sitnis im je falio do cenzusa. Sekijeva zavrsna rec je bila na mesec ipo pre izbora, tacno da suzbiju Tomin nalet, onda su ga posle sekli sa diplomom, Seselj sam sebe sjebao sa Jadrankom, i obe stranke zavrse sa deolvima procenta ispod cenzusa.
Mnogo ozbiljna organizacija i planiranje lezi iza toga, a ovi se pecaju ko blesavi.
Uzimajuci u obzir koliko je narod nezadovoljan, uspeh Tadica i Djilasa je prosto neverovatan, izvukli su maksimum maksimuma. Pa i onaj pokret radnika i seljaka i slične pojave. Dragišić, eks-NATO lobista, u početku bio sa Rasimom, odjednom se odmetnuo da pesnicom razbija korupciju i šta sve ne. Pa onda čitava zafrkancija sa belim listićima. Dribla mašinerija k'o Mesi. Najsmešniji su mi razni forumu gde su se ložili (imali istu ovakvu anketu) da će Dveri 20% dobiti, kao sami će SRS, DSS i Dveri praviti vladu. Ili će Nikolić minimalno 40% imati. Demokrate jedva 10% i sl. Za Čedu samo drogeraši glasaju, oni umiru, neće proći cenzus. A onda...masovno kukanje nad tužnom sudbom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 11:19 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Pa i onaj pokret radnika i seljaka i slične pojave. Dragišić, eks-NATO lobista, u početku bio sa Rasimom, odjednom se odmetnuo da pesnicom razbija korupciju i šta sve ne. Pa onda čitava zafrkancija sa belim listićima. Dribla mašinerija k'o Mesi.
Najsmešniji su mi razni forumu gde su se ložili (imali istu ovakvu anketu) da će Dveri 20% dobiti, kao sami će SRS, DSS i Dveri praviti vladu. Ili će Nikolić minimalno 40% imati. Demokrate jedva 10% i sl. Za Čedu samo drogeraši glasaju, oni umiru, neće proći cenzus.
A onda...masovno kukanje nad tužnom sudbom.
Njega sam i zaboravio, Dragisic je covek DB-a koji je dobio zadatak da sjebava ostale, radnici&seljaci, to veze nema sa njegovom ranijom pricom o ulasku u NATO. Otkinuo je 1 i kusur %, to mu je i bio posao... Vidi koja je paranoja nastupila u tom taboru: http://forum.srpskinacionalisti.com/vie ... 0ca8bf402fNe znaju gde udaraju, izdaja, kradja, propast... u kombinaciji sa Radio Fokus...all inclusive 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Balansero
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 11:24 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Uzimajuci u obzir koliko je narod nezadovoljan, uspeh Tadica i Djilasa je prosto neverovatan, izvukli su maksimum maksimuma. Slažem se sa ovim, mada mislim da je i sa druge strane bilo ozbiljnih pokušaja, onaj protest paora i blokada puteva je bio tempiran pred izbore i ko zna šta su im obećali(Petrović) da se smire. Igre bez granica. Generalno, opozicija je slabo artikulisala realno veliko nezadovoljstvo građana, po meni slabo su to organizovali, bez prave ponude rešenja. I ipak (moj laički utisak), u SNS-u se nisu potrudili da afirmišu nove face, za rešenja, sve se svelo na Tomu,Vučka i Jorgovanku.Nisam pratio pomno, ali ne znam nijedno ime da navedem kao četvrto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 11:28 |
|
|
@Dzoni Jao ne mogu. Rano je za komediju. Ali najbolji su ovi opisi "ultranacionalista, vojvoda"... SDS, PRS, KP, RefSt... sve je to lepo pogurano za razbijanje levih nezadovoljnika, dok su Dveri i radikali gurani za desne. Naravno, najupadljiviji su bili PRS i Dveri sa strašno skupim kampanjama i prisutnošću u medijima. Albanci su isto ispali iz igre. Kod Bošnjaka postoji mali milion partija podeljenih u tri značajne struje. Dinkić je bukvalno platio ulazak u skupštinu. LDP je dobro prošao osim na nekim lokalnim, posebno u Beogradu. Koštunica je osvojio ono što je njegovo čvrsto glasačko telo. Mađari su takođe osvojili dobar procenat (posebno uzevši u obzir malu izlaznost u tom delu zemlje, što je verovatno skinulo glasove DS-u) Ivica je prebacio projekciju za 2-3%, Naprednjaci su podbacili za dobrih 6-8% u odnosu na očekivano. Demokrate su se uglavile u predviđenih 20-25%. Mislim da ekipa u Krunskoj zadovoljno trlja ruke iako još nije sve gotovo i još se može dogoditi poraz. Balansero je napisao/la: Generalno, opozicija je slabo artikulisala realno veliko nezadovoljstvo građana, po meni slabo su to organizovali, bez prave ponude rešenja. I ipak (moj laički utisak), u SNS-u se nisu potrudili da afirmišu nove face, za rešenja, sve se svelo na Tomu,Vučka i Jorgovanku.Nisam pratio pomno, ali ne znam nijedno ime da navedem kao četvrto. Definitivno slabo. A narod je bio i jeste strašno nezadovoljan.I A četvrtog lica u SNS nema. Ostatak faca se svodi na neke tek svršene studente i onih par gospođa preletača iz stranaka bivšeg DOS-a.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 11:33 |
|
|
Balansero je napisao/la: Slažem se sa ovim, mada mislim da je i sa druge strane bilo ozbiljnih pokušaja, onaj protest paora i blokada puteva je bio tempiran pred izbore i ko zna šta su im obećali(Petrović) da se smire. Igre bez granica. Generalno, opozicija je slabo artikulisala realno veliko nezadovoljstvo građana, po meni slabo su to organizovali, bez prave ponude rešenja. I ipak (moj laički utisak), u SNS-u se nisu potrudili da afirmišu nove face, za rešenja, sve se svelo na Tomu,Vučka i Jorgovanku.Nisam pratio pomno, ali ne znam nijedno ime da navedem kao četvrto. Slazem se, ali sve je to bilo pocetnicki, amaterski, ti likovi nisu dorasli svojim protivnicima... Imali su penal na izborima, losa ekonomska situacija, Tadic vec 8 godina na vlasti, akumulirano nezadovoljstvo...i nista... Prvi ogroman kiks je bio proslo prolece kad je Toma imao 8-10% vise od Tadica, on napravi onaj tragikomican miting sa stiroporom i strajkom gladju, i od tad pocinje da mu opada rejting. Na bilo koje pitanje kako vidi buducnost govori da ce o tome kad dodje na vlast. Pa onda slikanje sa komesarima i birokratama u Briselu sto njegovim glasacima ide na stojka, dovodjenje Djulijanija na sta su alergicni svi bivsi seseljevci, ocajna reakcija na aferu sa diplomom.... Zamisli sad ti te naivce kad bi dosli na vlast, i treba da pregovaraju sa ozbiljnim glavonjama iz svetske politike... odmah ih procene da su dzukci, kad oni nisu sposobni da materijalizuju vlast koja im je bila na tacni...ko ih jebe, nek se vrate u sveru palanacke politike, knjigu u ruke, i da uce, mnogo ne znaju, a to ljudi koji glasaju ipak dobro nanjuse.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 11:40 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: @Dzoni Jao ne mogu. Rano je za komediju. Ali najbolji su ovi opisi "ultranacionalista, vojvoda"... SDS, PRS, KP, RefSt... sve je to lepo pogurano za razbijanje levih nezadovoljnika, dok su Dveri i radikali gurani za desne. Naravno, najupadljiviji su bili PRS i Dveri sa strašno skupim kampanjama i prisutnošću u medijima. Albanci su isto ispali iz igre. Kod Bošnjaka postoji mali milion partija podeljenih u tri značajne struje. Dinkić je bukvalno platio ulazak u skupštinu. LDP je dobro prošao osim na nekim lokalnim, posebno u Beogradu. Koštunica je osvojio ono što je njegovo čvrsto glasačko telo. Mađari su takođe osvojili dobar procenat (posebno uzevši u obzir malu izlaznost u tom delu zemlje, što je verovatno skinulo glasove DS-u) Ivica je prebacio projekciju za 2-3%, Naprednjaci su podbacili za dobrih 6-8% u odnosu na očekivano. Demokrate su se uglavile u predviđenih 20-25%. Mislim da ekipa u Krunskoj zadovoljno trlja ruke iako još nije sve gotovo i još se može dogoditi poraz. Jedino gde nisu uspeli je da gurnu i Mladju ispod cenzusa... da su to uradili, trebali bi da dobiju doktorat iz upravljanja. Al Mladja je isto kvaran, nafatirao se love za kampanju, krenuo da okuplja lokalne serife, svesno je zrtvovao Beograd i Vojvodinu, i zagospodario u Pirotu, Kragujevcu, Loznici, i jos nekoliko opstina gde lokalni bosovi drze tapiju. Menjao bi i Dveri u parlamentu, samo da su isekli Dinkica, al nisu uspeli... realno nije moglo to sve, negde je preteklo. Mi sad ovde analiziramo sa strane...ali raditi to sve, to je kao zongliranje 8 lopti istovremeno, mora da budes virtuoz.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 11:43 |
|
|
|
Inače... Koalicija okupljena oko DS trenutno u skupštini ima 75 mandata, a na ovim izborima je dobila 67.
A bivši radikali i Nova Srbija su u prošlom sazivu imali 86 mandata, a sada će imati 73 (SNS i NS).
Sve u svemu, vladajući blok plus LDP koji ih povremeno podržava u prošlom sazivu 142.
U novom sazivu: 155 poslanika.
Pa vi vidite rezultate izbora...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 11:54 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Inače... Koalicija okupljena oko DS trenutno u skupštini ima 75 mandata, a na ovim izborima je dobila 67.
A bivši radikali i Nova Srbija su u prošlom sazivu imali 86 mandata, a sada će imati 73 (SNS i NS).
Sve u svemu, vladajući blok plus LDP koji ih povremeno podržava u prošlom sazivu 142.
U novom sazivu: 155 poslanika.
Pa vi vidite rezultate izbora... Vlast u totalu je jos poboljsala rezultat. DS ce dobiti predsednika, pokrajinsku vlast u Vojvodini, Beograd, Novi Sad, Suboticu... cak i juzno od Beograda imaju u vecinu u mnogim mestima gde je bilo sporno - Sabac, Uzice, Paracin, Prokuplje, Vlasotince, Ub, Lajkovac... sa SPS-om drze Vranje, Nis, Kraljevo, Istocnu Srbiju. Mladja drzi par gradova... Posle izbora na svim nivoima, Tomi ce jedino pripasti vlast u Cacku gde je Velja odavno gospodar, i u Zrenjaninu gde je glavni bivsi prebegli gradonacelnik iz DS-a, i par opstina u Sumadiji...od cele Srbije samo to...  Toma je zavrsio karijeru...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 12:02 |
|
|
Problem sa žutom populacijom u Srbiji je čim je neko protiv DStrane ambasade, odmah je radikal i simpatizer SRS-a Mislim dečki lakše malo, i u Srpskoj postoji SRS a članstvo im se može nabrojati na prstima jedne ruke pa opet, generalno nismo simpatizeri žute opcije u Srbiji Mislim da bi u slučaju masovnog izlaska Srba iz Srpske na izbore u Srbiji, žuta opcija u Srbiji poduvala za sva vremena a da bi glasovi bili raspoređeni na DSS i SNS, najviše na DSS jer je gospodin Vojislav (Koštunica) ovde možda i najcjenjeniji političar iz Srbije a i SDS s njima ima više nego dobre odnose. Što se gospodina Rasima tiče, lik je OK i ništa ne bih imao protiv da bude premijer, čak naprotiv.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 12:07 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Agaton je ljut dojaja, opet su "Srbijanci" birali ljige i izdajnike...
Mislim, birate likove koji u vlast dovode LSV za koje se ne bi ni čulo i koji ne bi ni prešli nekadašnjih 1-2% ali upornim dovođenjem na vlast takvih, njihova popularnost konstantno raste i sad ih u N. Sadu imate skoro 20% Ma bravo za državotvorni impuls žute opcije jer da ih nema trebalo bi ih izmisliti Mislim da većih jajara od DS u Srbiji naprosto nema, Čedojka je za njih skroz OK likčina 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 12:09 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Problem sa žutom populacijom u Srbiji je čim je neko protiv DStrane ambasade, odmah je radikal i simpatizer SRS-a Mislim dečki lakše malo, i u Srpskoj postoji SRS a članstvo im se može nabrojati na prstima jedne ruke pa opet, generalno nismo simpatizeri žute opcije u Srbiji Mislim da bi u slučaju masovnog izlaska Srba iz Srpske na izbore u Srbiji, žuta opcija u Srbiji poduvala za sva vremena a da bi glasovi bili raspoređeni na DSS i SNS, najviše na DSS jer je gospodin Vojislav (Koštunica) ovde možda i najcjenjeniji političar iz Srbije a i SDS s njima ima više nego dobre odnose. Što se gospodina Rasima tiče, lik je OK i ništa ne bih imao protiv da bude premijer, čak naprotiv. Aga, reci mi iskreno, imam osecaj da si negde pogodjen i uvredjen ovakvim ishodom izbora? Jel stvarno mislis da bi Toma bio bolji izbor... Svestan sam da je za mnoge Srbe u RS Tadic izdajnik, bio je u Srebrenici, uhapsio Karadzica i Mladica... to mu sigurno nikad necete oprostiti... Ajde da pogledamo na drugu stranu...od 2005 kad je Dodik dosao na vlast, Boris i Mile su u najboljim odnosima, u tom periodu pocinje jacanje Srpske, Tadic iako se zvanicno nije mesao u politiku BiH, u svemu je podrzavao Mileta, i danas ga podrzava, ni jednim potezom Tadic nije ugrozio razvoj RS, vec naprotiv... Mile zna kako se kroji svetska politika, na koga moze da se osloni u Srbiji... Toma mu nikad nije bio saradnik, ne podnose se privatno. Verujem da sve to znas, i ipak ti je krivo zbog rezultata izbora...jedino logicno objasnjenje mi je ono sto sam naveo u trecoj recenici od pocetka 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 12:11 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Mislim, birate likove koji u vlast dovode LSV za koje se ne bi ni čulo i koji ne bi ni prešli nekadašnjih 1-2% ali upornim dovođenjem na vlast takvih, njihova popularnost konstantno raste i sad ih u N. Sadu imate skoro 20% Ma bravo za državotvorni impuls žute opcije jer da ih nema trebalo bi ih izmisliti Mislim da većih jajara od DS u Srbiji naprosto nema, Čedojka je za njih skroz OK likčina  Ajde da pricamo istinu... LSV je u Vojvodini uvek imala oko 10%, toliko ima i danas...najjaci su u Novom Sadu, u ostalim delovima Vose osetno slabiji...nista se tu nije promenilo, niti su oni sad dosli na vlast na lokalu, jer su tamo uvek i bili... Zaobidji me ovih uvreda, ako hoces normalno da razgovaramo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Za koga ćete glasati? - Rezultati izbora u Srbiji Postano: 08 svi 2012, 12:14 |
|
|
Agat ništa pokrenut kampanju u RS-u i nagovorit ekipu da pouzima državljanstva i da glasa. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|