HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 ruj 2025, 21:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 350 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Popularnost serije Sulejman Veličanstveni
PostPostano: 05 lis 2012, 11:32 

:zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 05 lis 2012, 16:30 

Nisam sinoć gledala seriju. Može li mi neko prepričati u kratkim crtama šta je bilo :D

Vrh

PostPostano: 05 lis 2012, 16:36 

Hurem je izvadila mahidevran dijete iz utrobe, a suljo je napokon probao threesome :zubati

Vrh

PostPostano: 05 lis 2012, 16:44 

Ma šta kažeš :w00t

:zubati

Vrh

PostPostano: 05 lis 2012, 16:47 

slika

Vrh

PostPostano: 05 lis 2012, 16:50 

Sayuri je napisao/la:
Nisam sinoć gledala seriju. Može li mi neko prepričati u kratkim crtama šta je bilo :D

Mogu ja,evo ovako:

--- ----- - -- -- --- ------- ---- pa je onda -- ----- ----mamicu joj---- - ------------.Sulejaman----- - --------- -- --- - - - -- ----.Eto. :zubati

Ozbiljno,tv je strašan medij,prestrašan...

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 13:33 

500 GODINA TURAKA BILO JE DOSTA: Makedonska vlada ukida turske serije

Makedonske vlasti odlučile su napraviti radikalan korak u promoviranju nacionalnih sadržaja na televiziji, pri čemu će najveću cijenu platiti turske sapunice. Ivo Ivanovski, makedonski ministar za informatičko društvo, najavio je da će turske serije biti zamijenjene onima u makedonskoj produkciji

‘Uskoro počinje javna rasprava o novom Zakonu za medije koji predviđa nove regulative kojima će, na žalost nježnijeg spola, biti smanjeno prikazivanje nekih emisija, kao što su ‘Ifet’, ‘Ezel’, ’1001 noć’, ‘Sulejman Veličanstveni’ i druge’, izjavio je Ivanovski za skopski dnevnik Večer.

Večer navodi da se turske serije u Makedoniji emitiraju u najgledanijim, a makedonska produkcija u neatraktivnim televizijskim terminima, najčešće iza ponoći, piše Srna.

Novi medijski zakon predviđa da 30 posto emitiranja u terminima od 8 do 20 sati čini makedonska produkcija koja bi 2014. godine trebala činiti 40 posto programa, a 2015. godine 50 posto.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 15:31 

Odličan zakon!

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 15:39 

U hrvatskoj su turske serije tek u početku tj hvataju zamah, makedonija je očito 10god ispred te banana republike, sad da ukinu sully-a pola bi te mitelevopske države billo na ulici i protestovalo.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 15:39 

Fulali su vrijeme, mogli su stavit od 17-22, ujutro nitko ne gleda tv, a u tom terminu se od stranog prikazuju sapunice i dokumentarci, a nažalost znamo što je gledanije...

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 15:41 

volvoks je napisao/la:
Fulali su vrijeme, mogli su stavit od 17-22, ujutro nitko ne gleda tv, a u tom terminu se od stranog prikazuju sapunice i dokumentarci, a nažalost znamo što je gledanije...

Pa ima nekih nedorečenosti, ali osnovna ideja je izuzetno dobra.
Jednako kako je Arkan 90ih haračio po Istočnoj Slavoniji tako je i ovaj smrad od sultana haračio po Hrvatskoj u svojim danima.
Ukratko ovo treba srezati u početku, inače će nam djeca gledati sapunicu o ljubavi i spletkama Arkana i Cece.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 15:48 

Zadar1993 je napisao/la:
Odličan zakon!

A ne znam ni što bih mislio. Ako je narod u kurcu pa voli to gledati neka im bude. Nisam za to da država ljudima bude dadilja, sami padnu sami se ubiju.
Korisniji bi bili zakoni o promjenama školskih knjiga da ljudi više uče o ovim osobama iz serija.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 15:52 

Mi već imamo sličan zakon , ali naši trpaju savu bačića i žene s dedinja u domacu produkciju...
@bbc, ništa se ne zabranjuje, ograničava se samo, a potrebno je jer dnevno ima preko 5 sati turskih serija , a u BiH je i gore :kava

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 17:40 

Imali gdje kakva peticija da se potpiše, jer neko mora da ustane protiv terora sa kojim nas zasipaju sa skoro svih tv stanica. Mislim, ja mogu gledati bilo koju tursku tv seriju (kao i bilo koju tv seriju ili tv sapunicu uopšte, nije ni najmanji problem, jer nemam ništa niti protiv Turske, kao ni protiv njihovih tv sapunica, ali "bombardovanje" turskim sapunicama na maltene svakoj tv stanici je pretjerivanje, koje je u prvom cugu veće pretjerivanje nego sve latino-američke tv sapunice u posljednjih 20-ak i više godina, jer "agresivna" forma koju zastupaju turski štanceri tv sapunica uspomognuti sa domaćim televizijskim stanicama koje su jedva dočekale da "uvale" narodu drugorazrednu zabavu nabavljenu po trećerazrednoj cijeni je isuviše previše za bilo čiji organizam.

Valja "svariti" toliku količinu kičerastih pederbalskih sapunica, jer da bar jednu tursku sapunicu puste, pa hajde, ali ovako kada samo jedna tematika i to sa jednim te istim glumcima iz jedne te iste zemlje ponavlja se iz godine u godinu, onda mi naprosto dođe da pređem na satelitsku i "odjebem" ove lokalne tv seratore od tv stanica, koji zbog prenosa sadržaja sa istom tematikom i iz iste države, su masovno pogubili svoj nekakav indentitet, pošto kada upalim tv ponekad mi se čini kao da, uprkos tome što šaltam često kanale, na tv-u se odvija uvijek ista priča u posljednjih oko 2-3 godine, pošto su stalno te isti likovi, prvo Onur, pa sad Sulejman Veličanstveni, a ono jedan te isti lik, kao da tolika Turska nema nijednog drugog glumca da lansira u prvim redovima tv glumačke scene.

Svugdje u svijetu, Turske sapunice se mogu gledati samo putem satelitske, samo kod nas naše tv stanice nas terorišu putem lokalnih zemaljskih tv stanica. Užas. U početku su mi turske tv sapunice bile sasvim OK i to upravo lik Onur, ali kada je Onur počeo da igra u skoro svakoj, ako ne i svakoj turskoj tv koja se emituje kod nas na ovim prostorima, onda vidi se iz aviona da je taj tip postao neka vrsta zaštitnog znaka agresivne turske tv produkcije, kao i nekakva vrsta državnog projekta iza kojeg stoje i sami državni zvaničnici Turske, koji davanjem logističke podrške takvim projektima od tv serija, peru mozak i svojim građanima, ne samo našim, pošto turske sapunice uopšte nisu ni izbliza niti kvalitetne koliko se "pumpa" da jesu, niti vrijedne baš ovolike pažnje koje je sada na sceni, zato, kad god kad šaltam kanale i kad god ugledam lik dotičnog, padne mi mrak na oči, jer njega i njegove krakteristične face, kao i svih njegovih likova do sada jedino nema na konzervi od goveđeg gulaša, dok je svugdje već prisutan, ali kako je krenulo ni kupovina konzerve gulaša sa likom dotičnog na etiketi od tog artikla mi se više i ne čini kao nemoguća stvar. :zubati

Što je pretjerano, pretjerano je.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 17:48 

Vladimir RUS je napisao/la:
Imali gdje kakva peticija da se potpiše, jer neko mora da ustane protiv terora sa kojim nas zasipaju sa skoro svih tv stanica. Mislim, ja mogu gledati bilo koju tursku tv seriju (kao i bilo koju tv seriju ili tv sapunicu uopšte, nije ni najmanji problem, jer nemam ništa niti protiv Turske, kao ni protiv njihovih tv sapunica, ali "bombardovanje" turskim sapunicama na maltene svakoj tv stanici je pretjerivanje, koje je u prvom cugu veće pretjerivanje nego sve latino-američke tv sapunice u posljednjih 20-ak i više godina, jer "agresivna" forma koju zastupaju turski štanceri tv sapunica uspomognuti sa domaćim televizijskim stanicama koje su jedva dočekale da "uvale" narodu drugorazrednu zabavu nabavljenu po trećerazrednoj cijeni je isuviše previše za bilo čiji organizam.

Valja "svariti" toliku količinu kičerastih pederbalskih sapunica, jer da bar jednu tursku sapunicu puste, pa hajde, ali ovako kada samo jedna tematika i to sa jednim te istim glumcima iz jedne te iste zemlje ponavlja se iz godine u godinu, onda mi naprosto dođe da pređem na satelitsku i "odjebem" ove lokalne tv seratore od tv stanica, koji zbog prenosa sadržaja sa istom tematikom i iz iste države, su masovno pogubili svoj nekakav indentitet, pošto kada upalim tv ponekad mi se čini kao da, uprkos tome što šaltam često kanale, na tv-u se odvija uvijek ista priča u posljednjih oko 2-3 godine, pošto su stalno te isti likovi, prvo Onur, pa sad Sulejman Veličanstveni, a ono jedan te isti lik, kao da tolika Turska nema nijednog drugog glumca da lansira u prvim redovima tv glumačke scene.

Svugdje u svijetu, Turske sapunice se mogu gledati samo putem satelitske, samo kod nas naše tv stanice nas terorišu putem lokalnih zemaljskih tv stanica. Užas. U početku su mi turske tv sapunice bile sasvim OK i to upravo lik Onur, ali kada je Onur počeo da igra u skoro svakoj, ako ne i svakoj turskoj tv koja se emituje kod nas na ovim prostorima, onda vidi se iz aviona da je taj tip postao neka vrsta zaštitnog znaka agresivne turske tv produkcije, kao i nekakva vrsta državnog projekta iza kojeg stoje i sami državni zvaničnici Turske, koji davanjem logističke podrške takvim projektima od tv serija, peru mozak i svojim građanima, ne samo našim, pošto turske sapunice uopšte nisu ni izbliza niti kvalitetne koliko se "pumpa" da jesu, niti vrijedne baš ovolike pažnje koje je sada na sceni, zato, kad god kad šaltam kanale i kad god ugledam lik dotičnog, padne mi mrak na oči, jer njega i njegove krakteristične face, kao i svih njegovih likova do sada jedino nema na konzervi od goveđeg gulaša, dok je svugdje već prisutan, ali kako je krenulo ni kupovina konzerve gulaša sa likom dotičnog na etiketi od tog artikla mi se više i ne čini kao nemoguća stvar. :zubati

Što je pretjerano, pretjerano je.

Možeš pisati kilometarske postove, ali nisi uspio sakriti činjenici da si gledao 1001. noć :D
Mogu zamisliti scenu, Vlado završi sa surfanjem po Russia today, zatvori laptop, legne na kauč, pokrije se dekicom, upali TV i uživi se u zgode onura i šeherezade :sega

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 19:17 

Kad će biti zadnja epizoda? Da pogledam kako je to tursko krme krepalo kod Sigeta.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 19:23 

Nećeš taj film gledat.

Ne znam što ste svi protiv turskih serija, u svakom slučaju su bolje nego meskičke/latinoameričke. Mislim, ne pratim nikakve ali pogledam ponešto radi reda da bih mogao srati po tome.

Npr bila je jedna juznoamerička o siromašnim djevojčicama koje se prodaju bogatašima, o prostituciji, drogama itd. Bila na jednoj televiziji prije dječijeg programa, u popodnevnim satima.
Sveijedna sapunica promovira pogrešne vrijednosti.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 19:23 

jel bila epizoda iz 1532. kad mu je Nikola Jurišić pod Kisegom potukao vojsku na putu prema Beču?

Citat:
Svojim junaštvom Jurišić se je proslavio god. 1532., kad je sa 700 Hrvata obranio Kiseg i tako zaustavio 140 000 turskih vojnika na njihovom vojnom pohodu prema Beču. Turci koji su mogli mirno proći pored malenog grada i tako iznenaditi tada još nespremne Ferdinandove vojnike, strašno su se prevarili kad su mislili da će Kiseg biti lagan plijen.

Nikola Jurišić je sa svojih 28 lako i 10 teško naoružanih konjanika trebao odjahati za Beč i tamo se pridružiti glavnoj vojsci. Međutim kad je vidio mnoštvo djece, žena i staraca koji su došli potražiti spas u gradskim zidinama, odlučio je ostati i braniti narod. Nakon što je Jurišić sastavio od seljaka i građana malu posadu od 700 ljudi, poslao je pismo Ferdinandu I. u kojem je napisao:

"Ja sam se usudio braniti ovaj maleni i slabi grad protiv turske sile, ne zato što se nadam da ću ga spasiti, nego samo da koji časak neprijatelja zabavim i tako kršćanskim vladarima pribavim vremena da se priprave za otpor. Samo zato izložio sam se najvećoj smrtnoj pogibelji."

Prva tri dana Turci su neprekidno topovima gađali Kiseg, a 13. kolovoza započeli su s mnogobrojnim jurišima sa svih strana. Branitelji nisu gubili prisebnost ni kad su ih Turci nekoliko puta dovodili u "mat poziciju", nego su se hrabro i čudesno branili. Nakon odbijenog dvanaestog juriša 28. kolovoza, hrvatski junak opet šalje Ferdinandu pismo i piše:

"Od naših 700 oružanih zemljaka već je polovica poginula; od puščanog praha, što sam ga za 300 forinti kupio, imam još jednu centu. Samo Božja milost čuva nas; budi ona milostiva mojoj duši."

Poslije dvanaestog juriša, turski glasnici su tri puta dolazili s nagodbama da se grad mirno preda, ali hrabri Jurišić im je slao tako drske i cinične odgovore, da je sultan Sulejman I. ludovao od bijesa i muke. U 13. jurišu poginulo je još 60 hrabrih branitelja, a ranjeni Jurišić se s ostatkom posade pripravio za posljednji boj. U trenutku nove turske navale na gradske zidine, starci, žene i djeca su stali plakati i zapomagati te se moliti sv. Martinu, a umjesto da uđu u grad Turci su počeli bježati. Kasnije su pričali da su pobjegli zbog nekog konjanika s vatrenim mačem koji ih je tjerao sa zidina. I dok su tako na smrt prestrašeni Turci govorili da je Jurišić u savezu sa Sotonom, Hrvati su slavili i zahvaljivali sv. Martinu što ih je spasio od sigurne smrti.

Sam Nikola Jurišić napisao je Ferdinandu kasnije:

"Moj puščani prah bio je već posve potrošen; što je od mojih ljudi ostalo na životu, već je svu volju izgubilo, te se ne bi mogao ni jedan sat više braniti." 30. kolovoza 1532. razočarani Sulejman je sa svojom iscrpljenom vojskom otišao s izgovorom kako velikodušno daruje Jurišiću grad Kiseg.

Nikolu Jurišića je zbog zasluga car i kralj nagradio barunskom titulom i vlašću nad Kisegom.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 19:33 

dudu je napisao/la:
jel bila epizoda iz 1532. kad mu je Nikola Jurišić pod Kisegom potukao vojsku na putu prema Beču?

Citat:
Svojim junaštvom Jurišić se je proslavio god. 1532., kad je sa 700 Hrvata obranio Kiseg i tako zaustavio 140 000 turskih vojnika na njihovom vojnom pohodu prema Beču. Turci koji su mogli mirno proći pored malenog grada i tako iznenaditi tada još nespremne Ferdinandove vojnike, strašno su se prevarili kad su mislili da će Kiseg biti lagan plijen.

Nikola Jurišić je sa svojih 28 lako i 10 teško naoružanih konjanika trebao odjahati za Beč i tamo se pridružiti glavnoj vojsci. Međutim kad je vidio mnoštvo djece, žena i staraca koji su došli potražiti spas u gradskim zidinama, odlučio je ostati i braniti narod. Nakon što je Jurišić sastavio od seljaka i građana malu posadu od 700 ljudi, poslao je pismo Ferdinandu I. u kojem je napisao:

"Ja sam se usudio braniti ovaj maleni i slabi grad protiv turske sile, ne zato što se nadam da ću ga spasiti, nego samo da koji časak neprijatelja zabavim i tako kršćanskim vladarima pribavim vremena da se priprave za otpor. Samo zato izložio sam se najvećoj smrtnoj pogibelji."

Prva tri dana Turci su neprekidno topovima gađali Kiseg, a 13. kolovoza započeli su s mnogobrojnim jurišima sa svih strana. Branitelji nisu gubili prisebnost ni kad su ih Turci nekoliko puta dovodili u "mat poziciju", nego su se hrabro i čudesno branili. Nakon odbijenog dvanaestog juriša 28. kolovoza, hrvatski junak opet šalje Ferdinandu pismo i piše:

"Od naših 700 oružanih zemljaka već je polovica poginula; od puščanog praha, što sam ga za 300 forinti kupio, imam još jednu centu. Samo Božja milost čuva nas; budi ona milostiva mojoj duši."

Poslije dvanaestog juriša, turski glasnici su tri puta dolazili s nagodbama da se grad mirno preda, ali hrabri Jurišić im je slao tako drske i cinične odgovore, da je sultan Sulejman I. ludovao od bijesa i muke. U 13. jurišu poginulo je još 60 hrabrih branitelja, a ranjeni Jurišić se s ostatkom posade pripravio za posljednji boj. U trenutku nove turske navale na gradske zidine, starci, žene i djeca su stali plakati i zapomagati te se moliti sv. Martinu, a umjesto da uđu u grad Turci su počeli bježati. Kasnije su pričali da su pobjegli zbog nekog konjanika s vatrenim mačem koji ih je tjerao sa zidina. I dok su tako na smrt prestrašeni Turci govorili da je Jurišić u savezu sa Sotonom, Hrvati su slavili i zahvaljivali sv. Martinu što ih je spasio od sigurne smrti.

Sam Nikola Jurišić napisao je Ferdinandu kasnije:

"Moj puščani prah bio je već posve potrošen; što je od mojih ljudi ostalo na životu, već je svu volju izgubilo, te se ne bi mogao ni jedan sat više braniti." 30. kolovoza 1532. razočarani Sulejman je sa svojom iscrpljenom vojskom otišao s izgovorom kako velikodušno daruje Jurišiću grad Kiseg.

Nikolu Jurišića je zbog zasluga car i kralj nagradio barunskom titulom i vlašću nad Kisegom.

Zanimljiv je ovaj opis čuda sv. Martina.
Naime po Crkvenoj predaji se jedno takvo čudo još prije dogodilo, kada je papa sv. Leon Veliki zaustavio Hune, pojavio se sam pred Atilom, a iznad njega sv. Petar i Pavao sa ognjenim mačevima.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 19:38 

Jučer je bila opsada beča 1529...
Te povijesne epizode obično i pogledam, ali pune su grešaka, iako ova jucer i nije bila toliko loša , dok je mohač bio katastrofa

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 20:09 

Ne gledam serije,rijetko kad i TV zbog mog obima posla.
Nemam ja vremena za ta sranja.
Ali da je Sule popularan,to sam sinoć skužio.
Mjesto radnje Čitluk,trebam doći po neku ekupu da idemo vani.
Kad ćemo?
-Kad Sule završi.
:001_smile

Vrh

PostPostano: 13 stu 2012, 20:42 

zmajček je napisao/la:
Ne gledam serije,rijetko kad i TV zbog mog obima posla.
Nemam ja vremena za ta sranja.
Ali da je Sule popularan,to sam sinoć skužio.
Mjesto radnje Čitluk,trebam doći po neku ekupu da idemo vani.
Kad ćemo?
-Kad Sule završi.
:001_smile

:zubati...i tako je u svakom pitoresknom selu i gradiću lijepe nam naše Hercegovine. :001_smile

Vrh

PostPostano: 14 stu 2012, 18:39 

volvoks je napisao/la:
Možeš pisati kilometarske postove, ali nisi uspio sakriti činjenici da si gledao 1001. noć :D
Mogu zamisliti scenu, Vlado završi sa surfanjem po Russia today, zatvori laptop, legne na kauč, pokrije se dekicom, upali TV i uživi se u zgode onura i šeherezade :sega

Odgledao sam samo jednu epizodu, priznajem, privukao me sam naziv. te serije. :D

Gledao sam i "Sulju" jednu epizodu, par minuta od jedne epizode ba budem precizniji, ali tu seriju još brže sam miki maus hajde ćaus, jer ne pada mi napamet gledati dvaputa, u dvije različite serije jednu te istu budalu. :zubati

Vrh

PostPostano: 17 stu 2012, 17:17 

I Hercegovci ko Pereci?!

slika

Vrh

PostPostano: 17 stu 2012, 17:56 

Citat:
Hrvati više vole Gigu Moravca od Sulejmana

Kultna domaća serija "Bolji život", koja se trenutno reprizira u Hrvatskoj, preti da ugrozi ogromnu popularnost turske serije "Sulejman Veličanstveni". Već posle emitovanja prve epizode, ostvarenje Siniše Pavića udvostručilo je gledanost Domi TV.

Na hrvatskoj Domi TV emitovana je prva epizoda kultne serije Siniše Pavića "Bolji život", koja je snimana i premijerno emitovana od 1987. do 1991. godine. Sudeći prema odličnom rezultatu gledanosti, petočlana beogradska porodica Popadić, na čelu sa Dragišom Popadićem - Gigom Moravcem ozbiljno preti da ugrozi popularnost turskoj seriji Sulejman Veličanstveni.

Neki to opisuju kao jugonostalgiju, baš kao i "Jutarnji list", koji fenomen porodice Popadić objašnjava tako što navodi da Domi TV, rezervni kanal Nove TV, retko kad dostigne gledanost od dva odsto, dok je serija Televizije Beograd imala izvrsnih 4,7 odsto posle samo uvodne epizode.

Predviđanja su da će "Bolji život" po gledanosti vrlo brzo nadmašiti ekstremno popularnog Sulejmana Veličanstvenog, koji se prikazuje na RTL-u u istom terminu.

Inače, svakom svojom reprizom na području bivše Jugoslavije, serija koju su režirali Aleksandar Đorđević, Mihailo Vukobratović i Andrija Đukić, ostvarivala je odličnu gledanost.

Pored Gige, Emilije, Saše, Violete i Bobe, Hrvati rado gledaju i serije Salaš u malom ritu, Pozorište u kući, Grlom u Jagode, Sivi dom i Otpisane.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/268445/Hrvati-vise-vole-Gigu-Moravca-od-Sulejmana

Zna se šta je kvalitet koji traje više od dvije decenije, a šta prolazna sapunica koje će se nakon emitovanja jedva ko sjećati da je gledao, a kamoli naziva samih likova u istoj, što je i sama publika sirom regije prepoznala. :palacgore1

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 350 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: