|
|
Stranica: 134/136.
|
[ 3397 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haso
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 16 svi 2024, 13:41 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Haso
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 16 svi 2024, 21:12 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 21 svi 2024, 00:04 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
Rusi i Amerikanci zajedno na Međunarodnoj svemirskoj stanici ...na Zemlji počinje nuklearni rat...
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 23 svi 2024, 18:01 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 27 svi 2024, 09:59 |
|
|
Za ovaj film kazu da je pravo dobar. Radnja se odigrava u Bjelorusiji tokom Drugog Svjetskog Rata. Nadam se da ima na nekom od onih streaming sranja koja placam. Iako cisto sumnjam.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 27 svi 2024, 10:29 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4170 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Odličan
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 27 svi 2024, 10:39 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39441 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Haram je napisao/la: Za ovaj film kazu da je pravo dobar. Radnja se odigrava u Bjelorusiji tokom Drugog Svjetskog Rata. Nadam se da ima na nekom od onih streaming sranja koja placam. Iako cisto sumnjam. Film je brutalan, mislim doslovno u scenama prikaza ratnih zločina i samog rata, baš horor koji ostavi traga, ima scena koje još uvijek pamtim, film je baš težak za gledanje. Inače Bjelorusija je država s najviše žrtava u WW2. Nisam pogledao cijeli film, naletio na njega na nekom domaćem kanalu, mislim da je čak hrt bio. Nije niti čudno da nisi gledao, nema šanse da ijedan njemački kanal ovo pusti. Možda čak opet pogledam cijeli film jer sam propusto tada početak.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 27 svi 2024, 12:12 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25736 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Haram je napisao/la: Za ovaj film kazu da je pravo dobar. Radnja se odigrava u Bjelorusiji tokom Drugog Svjetskog Rata. Nadam se da ima na nekom od onih streaming sranja koja placam. Iako cisto sumnjam. Imaš na youtube u sasvim dobroj kvaliteti. https://youtu.be/zjIiApN6cfg?si=BrtZcraAhtMdjtGn
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 27 svi 2024, 12:50 |
|
|
daramo je napisao/la: Haram je napisao/la: Za ovaj film kazu da je pravo dobar. Radnja se odigrava u Bjelorusiji tokom Drugog Svjetskog Rata. Nadam se da ima na nekom od onih streaming sranja koja placam. Iako cisto sumnjam. Film je brutalan, mislim doslovno u scenama prikaza ratnih zločina i samog rata, baš horor koji ostavi traga, ima scena koje još uvijek pamtim, film je baš težak za gledanje. Inače Bjelorusija je država s najviše žrtava u WW2. Nisam pogledao cijeli film, naletio na njega na nekom domaćem kanalu, mislim da je čak hrt bio. Nije niti čudno da nisi gledao, nema šanse da ijedan njemački kanal ovo pusti. Možda čak opet pogledam cijeli film jer sam propusto tada početak. Wikipedija veli da je film prikazivan u BRD kinima onomad i da je dobro prihvacen. Cak ga je ziri evangelikanskog filmskog rada proglaso filmom mjeseca. Hvala Bobovac, mogao sam i sam pogledati ali nisam ocekivao da to ima bas na youtube.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 11 lip 2024, 23:50 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4170 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Attila, flagello di Dio - film koji sam sa društvom gledao samo 1x daleke 1996 i iz nekog razloga smo trzali od smijeha. Do malo prije nisam znao kako se zove taj film. Opis onoga cega se sjecam stavio sam u chatgpt i viola
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 21 lip 2024, 20:53 |
|
|
Novi hrvatski film o ratu u središnjoj Bosni koncem 1993. godine (dakle za vrijeme najžešćih hrvatsko-muslimanskih sukoba).
Teško je po traileru prosuditi ali meni se čini malo... kao da je cilj filma ukazati na mutne radnje hrvatske strane a ostalo nije baš bitno.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 22 lip 2024, 11:55 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Novi hrvatski film o ratu u središnjoj Bosni koncem 1993. godine (dakle za vrijeme najžešćih hrvatsko-muslimanskih sukoba).
Teško je po traileru prosuditi ali meni se čini malo... kao da je cilj filma ukazati na mutne radnje hrvatske strane a ostalo nije baš bitno.
Ne znam, njegov prošli ratni film (Broj 55) je bio solidan i bez "levičarenja".
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 10 srp 2024, 16:20 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 28 srp 2024, 23:27 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nisam fan horora, ali koncept djeluje vrlo intrigantan.
Kraj je mogao biti bolji, inače vrlo dobar.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 02 kol 2024, 20:45 |
|
|
Deadpool 3 je vrlo zabavan. Stvoren za kina.
_________________ Inati se Slavonijo, ljepota nek tvoja boli! Nema onog 'ko te ne zna
'Ko te ne zna, a ne voli !
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 11 kol 2024, 20:56 |
|
|
https://www.imdb.com/title/tt10059518/Dobar film. Žena se u prometu zakači s bolesnikom(Russel Crowe) koji pukne i cijeli film ju proganja.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 11 kol 2024, 21:59 |
|
|
Salivator je napisao/la: Deadpool 3 je vrlo zabavan. Stvoren za kina. Ovaj Deadpool & Wolverine?? Kritike mu nisu sklone, kažu daje bezveze.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 12 kol 2024, 04:36 |
|
|
https://www.imdb.com/title/tt5050904/Film A Prominent Patient, kod nas priveden kao Masaryk. Govori o okolnostima u kojima se našla Čehoslovačka i njen političar Masaryk kad se je Hitler mašia nje. Gledajuć ponašanja velesila onda, odmah ti dojdu slike Domovinskeg rata i šta se je sve prolazilo u diplomaciji.
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 12 kol 2024, 23:41 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Salivator je napisao/la: Deadpool 3 je vrlo zabavan. Stvoren za kina. Ovaj Deadpool & Wolverine?? Kritike mu nisu sklone, kažu daje bezveze. Prvi dio je i dalje najbolji, ali vrlo zabavan. Akcija naglašenija od humora, koji je ipak lošiji nego u prijašnjim filmovima. Pravi film za kino, lagan. :)
_________________ Inati se Slavonijo, ljepota nek tvoja boli! Nema onog 'ko te ne zna
|
|
Vrh |
|
|
Salivator
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 17 kol 2024, 01:24 |
|
|
Alien Romulus odličan.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 21 kol 2024, 19:00 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Gledao, dobar je! A noćas sam gledao i ovaj: U tom smisli bih te pitao, jer mi se čini da si poznavalac, da li znas još neke domaće stare klasike iz šezedestih, sličnog žanra? Hrobi, ti su u tom periodu tek bio otišao u penziju, pa si vervatno gledao mnogo filmova. Imalo se vremena. Pa racunam i na tvoje preporuke...
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 21 kol 2024, 20:40 |
|
|
Sličnog žanra? Nešto ljubavno a društveno kritično? Na pragu crnog vala.
Probaj sa ovim manje poznatim odličnim klasicima:
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 21 kol 2024, 21:04 |
|
|
Salivator je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ovaj Deadpool & Wolverine??
Kritike mu nisu sklone, kažu daje bezveze.
Prvi dio je i dalje najbolji, ali vrlo zabavan. Akcija naglašenija od humora, koji je ipak lošiji nego u prijašnjim filmovima. Pravi film za kino, lagan. :) Odgledao sam ga u kinu neki dan. Onako... osrednje. Mada, iznenadio sam se koliko je krvav i koliko ima psovki. Ovo ne bi smio biti film za djecu. Ne sjećam se krvavijeg filma. Iznenadio sam se da nije woke. Čak i zbijaju šale na račun toga. Npr kada aludiraju na uvođenje gay likova u Diznijevim filmovima, ono kada Deadpoola napadnu likovi sa palicama on im kaže: ""Ja sam se navikao da likovi nasrću palicama na moje dupe, za razliku od Diznija koji to tek sada uvodi". (parafraziram)
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 22 kol 2024, 04:59 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Sličnog žanra? Nešto ljubavno a društveno kritično? Na pragu crnog vala.
Probaj sa ovim manje poznatim odličnim klasicima:
Hvala, Bobi. Ne insistiram da bude obavezno ljubavno i društveno kritično. Nego da je reč o običnim ljudskim životnim pričama u ondašnjam ambijentu. Npr. "Čudna devojka" prikazuje šetnju u okolini Studentskog grada, iz onog vremena kad tu još bilo gradilište, pa one velike cevi, pa neasfaltirani putevi. Vozovi tog vremena, pa tzv. šinobusi... Odgledah jedan sa Ljubišom Samardzićem iz 1963. Pa neka devojka trči kroz Novo groblje, a ono bez aflata, pomalo neuređeno... Uglavnom iznenađujuće iz moje perspektive, ali inetresantno. Onda studentski život, neizostavna cigareta kod svih u ruci. Posedovanje garsonjere činilo je momka prilikom... Jer, živelo se i po barakama.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 22 kol 2024, 21:29 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Ne insistiram da bude obavezno ljubavno i društveno kritično. Nego da je reč o običnim ljudskim životnim pričama u ondašnjam ambijentu. Npr. "Čudna devojka" prikazuje šetnju u okolini Studentskog grada, iz onog vremena kad tu još bilo gradilište, pa one velike cevi, pa neasfaltirani putevi. Vozovi tog vremena, pa tzv. šinobusi... Odgledah jedan sa Ljubišom Samardzićem iz 1963. Pa neka devojka trči kroz Novo groblje, a ono bez aflata, pomalo neuređeno... Uglavnom iznenađujuće iz moje perspektive, ali inetresantno. Koliko se ja sjećam to je film "Dani" gdje Samardžić glumi studenta medicine iz Mostara i upoznaje udatu ženu. Film traje samo jedan dan. (zašto onda dani)? :) Imaš još par takvih manje poznatih filmova iz tog perioda koji otkrivaju nekadašnji Beograd i život malih ljudi u njemu.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|