|
|
Stranica: 136/136.
|
[ 3397 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hercegovac91
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 13 pro 2024, 22:30 |
|
|
_________________ Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 14 pro 2024, 14:17 |
|
|
Citat: U Dalmaciji recimo sukobi započinju u startu od vrlo povišenih tonova i energija i penju se višestruko i taj mediteranski impulzivni temperament je već poznat, ali ono što nedostaje je suštinski kontakt nekontam
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 14 pro 2024, 14:20 |
|
|
Citat: edan od junaka po nacionalnosti je Srbin, kojeg tako dobro igra beogradski glumac Dragan Mićanović. Veza glavne junakinje s njim ispostavlja se kao nemoguća misija jer bi je, kako se kaže u filmu, njezini ubili da pođe s njim u Beograd. Do kada će na našoj strani Jadrana trajati ta beskonačna ‘sicilijanska’ mržnja? kretejnluk! dalmatinke mrze srbe samepo sebi.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 15 pro 2024, 16:01 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4170 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Hercegovac91 je napisao/la: odličan i napet dokumentarac.
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 27 pro 2024, 00:46 |
|
|
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 27 pro 2024, 06:08 |
|
|
joe enter je napisao/la: Sokolić je napisao/la: Jesu li ovo subliminalne poruke i programiranje za budući rat kroz alegorije?
Pročitajte označeno. Ovo mi sliči na alegoriju na Tuđmana, pobunjene Srbe koji su nastavili živit u Srbiji, "nedužne uzgajivače cvića" u t.zv.RSK, "progon" Srba (=njegova obitelj) iz ote paradržave...
Ka' pri, "Vožd je stigao". Jesu , a sad ću reć par novih alegorija , Sokoliću: " Jel ti izašla mama iz zatvora zato što je silovala komšijsku kozu??".Ovo jeste pitanje ali je ujedno i alegorija na Staljinov odnos spram čobana severnog Kirgistana. Aj ne pizdi, gnjido. Gubi se s oveg foruma.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 27 pro 2024, 06:27 |
|
|
Hrvatski film Divljaci. Reklamiradu ga ka' akcijsku komediju ali meni ovo izgleda ka' pravi...nima rata, ali je ratni, nima puno klasičneg kriminala a kriminalistički. Ima šaljivih elemenata ali ovo nije komedija. Nima ni bisomučne jurnjave ninobilne pucnjave ka' u akcićiman. Jako jako dobar. Drzak. Ništo novo u Hrvata. Ugodno iznenađenje. Glede političke nekorektnosti, ne mogu virovat da je komesariman iz HAVC-a proša. Trailer Teaser
|
|
Vrh |
|
|
Haso
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 28 pro 2024, 01:05 |
|
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 29 pro 2024, 22:18 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
pogledala War of the Rohirrim. ajd neka sam. Ceha, šta ti misliš o ovom feminističkom uratku?
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 06 sij 2025, 23:51 |
|
|
Norveški otpisani
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 07 sij 2025, 13:26 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25736 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
One su spasile svijet od nacizma!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 07 sij 2025, 16:50 |
|
|
Jbt kakva woke budalaština i podilaženje crncima a pogotovo crnkinjama. Kad sam video trejler za film , nisam mogao verovati da je film urađen holivudskom herojskom formom kao kad je u jednom danu kao u Normandiji poginulo na desetine hiljada ljudi , a ne da su ove žene "junački" razvrstavale pisma nevidevši fronta. Kod nas je mlada partizanka Marija Bursać bacila ćebe na nemački tenk , i mi nismo snimili film o tome.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 07 sij 2025, 17:50 |
|
|
joe enter je napisao/la: Kod nas je mlada partizanka Marija Bursać bacila ćebe na nemački tenk , i mi nismo snimili film o tome. Valjda Mika Bosnić? Ona iz Drvara? Marija Bursać je majka od Nikoletine. O Miki Bosnić i njenom podvigu je snimljen film "Imala je petnaest godina" (1974) a igrala ju je Gordana Kosanović.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 07 sij 2025, 18:09 |
|
|
Bobovac je napisao/la: joe enter je napisao/la: Kod nas je mlada partizanka Marija Bursać bacila ćebe na nemački tenk , i mi nismo snimili film o tome. Valjda Mika Bosnić? Ona iz Drvara? Marija Bursać je majka od Nikoletine. O Miki Bosnić i njenom podvigu je snimljen film "Imala je petnaest godina" (1974) a igrala ju je Gordana Kosanović. E jbg , sad si me uhvatio u neznanju ali znam da je neka fanatična mlada komunistkinja iz BiH , i nisam ja kriv što si opsesivni gledaoc starih domaćih filmova koje niko nikad nije gledao.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 07 sij 2025, 18:47 |
|
|
joe enter je napisao/la: E jbg , sad si me uhvatio u neznanju ali znam da je neka fanatična mlada komunistkinja iz BiH , i nisam ja kriv što si opsesivni gledaoc starih domaćih filmova koje niko nikad nije gledao. Nemoj tako, nisi ti "niko".
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 09 sij 2025, 22:45 |
|
|
Na zapadu ništa novo. Njemačka filmčina. Iza scene
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 10 sij 2025, 18:11 |
|
|
Bezveze film.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: 10 sij 2025, 22:44 |
|
|
OK, film koji je osvojio 4 oskara je bezveze :)
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: Jučer, , 09:05 |
|
|
Da.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: Jučer, , 11:27 |
|
|
MiB je napisao/la: Na zapadu ništa novo. Njemačka filmčina.
Nisam gledao jer su me odvratile loše recenzije i mišljenja ljudi koji su gledali taj uradak. Osnovna primjedba je to da ratne strahote prikazuje nerealno npr rovovi su prikazani na pogrešan način ili npr kada padne 5 granata na jednu grupu vojnika umjesto razbacanih udova i crijeva vidimo netaknute mrtvace sa kapljicom krvi oko usta. A i bilo mi malo mrsko gledati film kada sam već odgledao nekoliko verzija tog filma ranije snimljenih plus sam pročitao knjigu pa mi to dođe kao neka deseta repriza. E sad da te pitam kakav je taj film u odnosu na knjigu ili ranije snimljene filmove te što u tom smislu novoga nudi ova najnovija verzija i zašto pogledati film... možda bi to bilo malo previše... :)
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: Jučer, , 12:52 |
|
|
OK, razumijem, nakon što si upoznat sa tematikom kroz knjigu i starije filmove snimljene po njoj nema smisla gledati istu priču u 4k. No ti što pišu recenzije kako nema krvi i razbacanih udova vjerojatno rata vidjeli nisu i ako su čitali knjigu upitao bi ih ima li tamo krvi i razbacani udova?? :)
|
|
Vrh |
|
|
Haso
|
Naslov: Re: Preporuka za filmove Postano: Jučer, , 18:06 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|