HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 ruj 2025, 21:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 914 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sljedeća

Idete li na koncert?
Da 44%  44%  [ 18 ]
Ne 41%  41%  [ 17 ]
Možda 15%  15%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 41
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: M.P. Thompson - HIPODROM, 5.7.2025 Megaspektakl
PostPostano: 11 srp 2025, 15:46 

Rika sv Vida je napisao/la:
Li Zongren je napisao/la:

Svastiku su koristili njemci i prije hitlera u raznoraznim volkističkim i ezoterijskim društvima. Svastika u raznoraznim oblicima je jako univerzalan simbol, pogotovo među indoeuropljanima.

Dobro al se nije koristio kao simbol Njemačke. Ustvari Hitler je ukinuo tradicionalnu njemačku zastavu i nametnuo svastiku. Čista suprotnost starohrvatskog pozdrava ZDS koji se koristio stoljećima prije ustaša. Da je Pavelić ukinuo šahovnicu i nametnuo neki svoj simbol novi naravno da bi se to smatralo ustaškim. Kao što slovo U koje je bilo često na zastavama i je. To nitko ni ne negira.

U stvari je to ustaško U odličan argument.

Ustaše su dakle koristili slovo U. Zašto danas antifašisti koriste slovo U i tako postaju ustaše? Zabranimo zakonom slovo U u rečenici. :aleale

bdće ćemo vijek potrebljavati riječi bez staškog .

1309 of 2558 - 51.17%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2025, 16:01 

I onda dođu Srbi koji su pred 30 godina klali, koji su logore po Srbiji imali do nedavno i čiji tamničari i koljači ne samo da se slobodno šeću Srbijom nego su i na vlasti i histeriziraju oko nekakvog izmišljenog ustašluka na koncertu gdje se slavio Bog, ljubav, obitelj i domovina. Pa nakon toga mi i dođe da zapjevam jasenovac i gradiška stara

=))

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 11 srp 2025, 16:03 

Naša Kvačica je napisao/la:

Dobro al se nije koristio kao simbol Njemačke. Ustvari Hitler je ukinuo tradicionalnu njemačku zastavu i nametnuo svastiku. Čista suprotnost starohrvatskog pozdrava ZDS koji se koristio stoljećima prije ustaša. Da je Pavelić ukinuo šahovnicu i nametnuo neki svoj simbol novi naravno da bi se to smatralo ustaškim. Kao što slovo U koje je bilo često na zastavama i je. To nitko ni ne negira.

U stvari je to ustaško U odličan argument.

Ustaše su dakle koristili slovo U. Zašto danas antifašisti koriste slovo U i tako postaju ustaše? Zabranimo zakonom slovo U u rečenici. :aleale

bdće ćemo vijek potrebljavati riječi bez staškog .

Tko ne piše na rimski način V umjesto U

AVGVSTVS --> AUGUSTUS taj je ustaša :zubati

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 11 srp 2025, 17:26 

Europljani sline... antieuropljani bijesne.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2025, 18:59 

Ultra Ustaše!
slika
https://enterzagreb.hr/2025/03/05/ultra-europe-2025-imamo-prvu-fazu-lineup-a/

Muslimana 21,42%

RH i Protektorat BiH 2022:
Hrvata 62,23 %
Muslimana 19,74 %
Prečana 14,18 %
Ostalih 3,85 %

Vrh

PostPostano: 11 srp 2025, 19:00 

Muslimana 21,42%

RH i Protektorat BiH 2022:
Hrvata 62,23 %
Muslimana 19,74 %
Prečana 14,18 %
Ostalih 3,85 %

Vrh

PostPostano: 11 srp 2025, 21:33 

Zdravko Barišić: ‘Bojna Čavoglave’ is Marko's bestseller, the ZDS story ended in 2019

Ante Nazor: Nećemo pola milijuna Hrvata proglasiti ustašama, dogodine će ih biti milijun!

Fenomen Thompson: Prvo dolaze četnici, odgovor je bio Za dom spremni. Mladi Hrvati znaju što je bilo

Vrh

PostPostano: 11 srp 2025, 23:42 

Negdje sam ovih dana diskutirao s nekim kako Istra nikad neće bit hrvatska. Rekao sam da su to predrasude, Istra sve više sliči ostatku Hrvatske.

Iz Istre je kupljeno 30.000 karata za Thompsona! :D Sjetimo se da je i Peđa Grbin obožavatelj.

Istra je prekrasno mjesto za život. Bolje od Njemačke. :D

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 09:05 

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 10:43 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Negdje sam ovih dana diskutirao s nekim kako Istra nikad neće bit hrvatska. Rekao sam da su to predrasude, Istra sve više sliči ostatku Hrvatske.

Nije u Istri nikad bilo nikakvog antihrvatstva, stvar je samo što nije bilo nikakvog antijugoslavenstva.

To što mnogi smatraju da si nekakav antihrvat ako nisi protiv bilo kakve Jugoslavije je druga priča.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 12:22 

Flamel je napisao/la:

Nije u Istri nikad bilo nikakvog antihrvatstva, stvar je samo što nije bilo nikakvog antijugoslavenstva.

To što mnogi smatraju da si nekakav antihrvat ako nisi protiv bilo kakve Jugoslavije je druga priča.

Previše oni vole Tita i tkz njegovu ostavštinu. Svaki put kad uđeš u raspravu jednostavno vidiš da bi njima čak bilo i svejedno i da je Jugoslavija i vole se isticati kao "bolji" od ostatka valjda zaostalog dijela Hrvatske.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 12:46 

Noname01 je napisao/la:

Previše oni vole Tita i tkz njegovu ostavštinu. Svaki put kad uđeš u raspravu jednostavno vidiš da bi njima čak bilo i svejedno i da je Jugoslavija i vole se isticati kao "bolji" od ostatka valjda zaostalog dijela Hrvatske.

Vole ga sa punim pravom. Fašistički teror je trajao 20 godina tamo. Hrvati bili građani drugog reda, ubijanja, odvođenja u logore, nasilina talijanizacija, zabrana hrvatskog jezika, i masovni teror. Partizani i Tito su oslobodili Istru i pripojili je Hrvatskoj. 1943 su još Nijemci upali i masovno ubijali i palili sela. Nema hrvatskog sela tamo u kojem nije bilo mnogo partizana

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 13:20 

Fašistički teror je trajao 20 godina tamo. Hrvati bili građani drugog reda, ubijanja, odvođenja u logore, nasilina talijanizacija, zabrana hrvatskog jezika, i masovni teror.

Traje fašistički teror još uvijek, evo jednog fašiste...
https://www.vecernji.hr/vijesti/picula- ... an-1876066
slika

Citat:
Picula je kazao kako je dio Hrvatske očito odustao od europskih vrijednosti i da je pitanje koje nismo imali prije koncerta je li to trajno stanje ili se radilo o "klanjanju zlatnom teletu velikih brojki na jednom javnom skupu".

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 13:24 

Pa ovo je kolaboracionist koji radi za EU u interesu EU a ne Hrvatske. Vidiš mu i bedž sa EU a ne hrvatksim grbom.
No u pravu je, ja se slažem s njim ovdje. Hrvatske nacionalne i kršćanske vrijednosti su u direktnoj suprotnosti sa europskim "vrijednostima"
Tragikomično je da zagovaratelji EU glume nekakve domoljube. Ja sam odavno odustao od EU vrijednosti i to bi mu rekao u lice. Ustvari nikad nisam ni njegovao EU vrijednosti i na referendumu sam glasao protiv ulaska

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 13:28 

Thompsonu su zabranili da pjeva i u Austriji i Njemačkoj i Nizozemskoj a reakcije iz EU so nešto mlake (iako i dalje negativne) isključivo zbog tenzija s Rusijom. Da nema toga nema šanse da bi HDZ odnosno njihove EU gazde dozvolile ovaj koncert. Pa oni su mu i iskopčali mikrofon na dočeku nogometaša iz Rusije. Sve Thompsonove pjesme su u suprotnosti sa EU "vrijednostima" i ovdje je Picula u pravu.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 13:55 

Brane je napisao/la:
Fašistički teror je trajao 20 godina tamo. Hrvati bili građani drugog reda, ubijanja, odvođenja u logore, nasilina talijanizacija, zabrana hrvatskog jezika, i masovni teror.

Traje fašistički teror još uvijek, evo jednog fašiste...
https://www.vecernji.hr/vijesti/picula- ... an-1876066
slika

Citat:
Picula je kazao kako je dio Hrvatske očito odustao od europskih vrijednosti i da je pitanje koje nismo imali prije koncerta je li to trajno stanje ili se radilo o "klanjanju zlatnom teletu velikih brojki na jednom javnom skupu".

Izmišljene europske vrijednosti, europske vrijednosti su sve od stare Grčke do danas, a ne samo ovaj politički korektni neoliberalni poredak.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 14:00 

Iz Istre je kupljeno 30.000 karata za Thompsona! :D Sjetimo se da je i Peđa Grbin obožavatelj.

Istra je prekrasno mjesto za život. Bolje od Njemačke. :D

I ostat će tkavim mjesto ako ga lokalni junuzi ne upropaste s liberalnim idejama

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 14:08 

Noname01 je napisao/la:

Vole ga sa punim pravom. Fašistički teror je trajao 20 godina tamo. Hrvati bili građani drugog reda, ubijanja, odvođenja u logore, nasilina talijanizacija, zabrana hrvatskog jezika, i masovni teror. Partizani i Tito su oslobodili Istru i pripojili je Hrvatskoj. 1943 su još Nijemci upali i masovno ubijali i palili sela. Nema hrvatskog sela tamo u kojem nije bilo mnogo partizana

Zato i mi u ostatku Hrvatske jako volimo Hrvatske snage koje su nas oslobodile od tekovine Tita i komunizma. Nas su maltretirali 45 godina a ne 20, bili građani drugog reda dok su nam Srbi bili šefovi policije u Hrvatskim gradovima.

Da ne govorim o ubijanjima, odvođenjima u logore i kulturna srbizacija

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 14:23 

weasel je napisao/la:

Zato i mi u ostatku Hrvatske jako volimo Hrvatske snage koje su nas oslobodile od tekovine Tita i komunizma. Nas su maltretirali 45 godina a ne 20, bili građani drugog reda dok su nam Srbi bili šefovi policije u Hrvatskim gradovima.

Sada ćemo uspoređivat neusporedivo, ti nisi ditetu smija dat Hrvatsko ime, ej ime u istri a kamoli šta drugo. A ja bome znam dobar broj anti rođenih u Jugoslaviji. Za vrime okupacije u Dalmaciji su cilo moje selo smećari odvukli u logor, cilo.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 14:26 

Mom didi Šimi promijenili ime u Simon u školi i morao s desnicom u zraku pjevat fašističke pjesme svaki dan u školi i skandirat sliki Mussolinija. Učiteljica im govorila da moraju i doma pričat talijanski i da napadaju roditelje ako pričaju hrvatski. Vodili ljude u logore, od mog susjeda brat od djeda upucan od policije usred Pazina jer je na harmonici svirao Još Hrvatska ni propala a to je bilo i prije dolaska fašista na vlast!! Babu mi odveli u logor dok je imala 14 godina za vrijeme rata

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 14:34 

weasel je napisao/la:

Sada ćemo uspoređivat neusporedivo, ti nisi ditetu smija dat Hrvatsko ime, ej ime u istri a kamoli šta drugo. A ja bome znam dobar broj anti rođenih u Jugoslaviji. Za vrime okupacije u Dalmaciji su cilo moje selo smećari odvukli u logor, cilo.

A ti partizani su u selu mog oca stotinjak vojnika i civila i to 90% njih 45-e likvidirali, a najviše na križnom putu iako većina njih nije mrdnula od susjednih par sela i to bez ikakve osude. Isti ti partizani su u jednom mjestu u Dalmatinskoj zagori streljali preko 100 naših vojnika i civila 1944 i pobacali u jamu koja je pronađena 1990. I tako na stotine slučajeva. Isti modus operandi i od hrvatskih i srpskih partizana prema Hrvatima koji nisu bili njihovog uvjerenja.
No mi ni u Jugi ni sada ne glumimo "Ustaše" koliko ovi gore glume "Jugoslavene"

https://slobodnadalmacija.hr/split-i-zu ... ao-1470324

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 14:34 

Mom didi Šimi promijenili ime u Simon u školi i morao s desnicom u zraku pjevat fašističke pjesme svaki dan u školi i skandirat sliki Mussolinija. Učiteljica im govorila da moraju i doma pričat talijanski i da napadaju roditelje ako pričaju hrvatski. Vodili ljude u logore, od mog susjeda brat od djeda upucan od policije usred Pazina jer je na harmonici svirao Još Hrvatska ni propala a to je bilo i prije dolaska fašista na vlast!! Babu mi odveli u logor dok je imala 14 godina za vrijeme rata

Iživljavanje na maksimum, i onda kad su spušili kmeka i kako to

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 15:40 

Noname01 je napisao/la:

Upravo zbog takvog povijesnog iskustva nam politika i društvo kao cjelina ima jedan duboki i trenutno nepremostiv jaz.

Ti jugo komunistički satrapi su na kostima mladosti izginule na Sutjesci i Bleiburgu gradili sebi spomenike. Zapravo im je ta mladost sa Tjentišta živi štit kojim se još uvijek služe.

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 16:13 

weasel je napisao/la:

Itekako je uspredivo, zato što ustaško-domobranski potomci ne seru partizanskim potomcima da su hodajuće sotone i sramota zato što su Talijanima dali papra kako su ga zaslužili, zajebavali su vas , vi ste im vratili upravo kako ste i trebali, problem rješen.

Desničari vam na tome uopće ne zamjeraju, razumiju vas, štoviše sam Jure Francetić je rekao da bi se pridružio partizanima u tim okolnostima.

S druge strane kad desnica pokuša pojasnit, da je ta ista partizanska vojska, doduše popunjena nekim drugim ljudima , klala, ubijala, palila i maltretirala po Hrvatskoj, neki skaču ko opareni.

Razumite i vi nas, da su Srbi pratizani, ne vaši pretci partizani s obale i primorja već Srbi partizani napravili takvih sranja prije i poslje 1945-te po Hrvatskoj da ih mi ne podnosimo organski.

Moje mjesto je 1945-te "oslobodila" vojvođanska partizanska divizija. Znaš kako je to oslobođenje izgledalo?

Vojvođanski Srbi upali u grad, pobili , popljačkali i povješali domicilno većinski Hrvatsko stanovništvo, i još nas tjerali da idućih 45 godina to slavimo kao dan oslobođenja grada. Eh da i još su postavili lokalnog Srbina da bude šef policije, tradicija koja se nastavila do 90-te.
Ajd zamisli te gadarije, pa to da ti se želudac smuči.

Hrvatska partizanska ljevica to naprosto ne može shvait, ne ide im u mozak već 80 godina, kad im to pokušamo lijepo objasnit kmeće nam o talijanskim fašistima i Nijemcima i kako je njih ugnjetavalo i kako su desničari pobornici zlih kolaboracionista.

Ali ni tu nije kraj, kad je došla 91 godina, potomci tih iz 45-te u istoj toj jugoslavenskoj vojsci s petokrakom su nas ponovno napali.

I zato 500.000 mladih Hrvata 30 godina nakon što smo ih se napokon rješili s grbače viče ZDS na hipodromu, u čast naših očeva i djedova.

Kužimo vas ali shvatite vi i nas već jednom, krajnje je vrijeme

Ovo sve spominjem zato što svi znamo da čitava situacija oko hipodroma nema polazišnu točku u 90-tim već 40 tim godinama.
Da bi mi razjasnili 90-te godine treba odpetljat stvar od početka, kad je unutarhvratska svađa započela.

Samo nitko nema hrabrosti za takvo što, čak je i Tuđman pomeo pod tepih.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 12 srp 2025, 17:26 

weasel je napisao/la:

Itekako je uspredivo, zato što ustaško-domobranski potomci ne seru partizanskim potomcima da su hodajuće sotone i sramota zato što su Talijanima dali papra kako su ga zaslužili, zajebavali su vas , vi ste im vratili upravo kako ste i trebali, problem rješen.

Desničari vam na tome uopće ne zamjeraju, razumiju vas, štoviše sam Jure Francetić je rekao da bi se pridružio partizanima u tim okolnostima.

S druge strane kad desnica pokuša pojasnit, da je ta ista partizanska vojska, doduše popunjena nekim drugim ljudima , klala, ubijala, palila i maltretirala po Hrvatskoj, neki skaču ko opareni.

Razumite i vi nas, da su Srbi pratizani, ne vaši pretci partizani s obale i primorja već Srbi partizani napravili takvih sranja prije i poslje 1945-te po Hrvatskoj da ih mi ne podnosimo organski.

Moje mjesto je 1945-te "oslobodila" vojvođanska partizanska divizija. Znaš kako je to oslobođenje izgledalo?

Vojvođanski Srbi upali u grad, pobili , popljačkali i povješali domicilno većinski Hrvatsko stanovništvo, i još nas tjerali da idućih 45 godina to slavimo kao dan oslobođenja grada. Eh da i još su postavili lokalnog Srbina da bude šef policije, tradicija koja se nastavila do 90-te.
Ajd zamisli te gadarije, pa to da ti se želudac smuči.

Hrvatska partizanska ljevica to naprosto ne može shvait, ne ide im u mozak već 80 godina, kad im to pokušamo lijepo objasnit kmeće nam o talijanskim fašistima i Nijemcima i kako je njih ugnjetavalo i kako su desničari pobornici zlih kolaboracionista.

Ali ni tu nije kraj, kad je došla 91 godina, potomci tih iz 45-te u istoj toj jugoslavenskoj vojsci s petokrakom su nas ponovno napali.

I zato 500.000 mladih Hrvata 30 godina nakon što smo ih se napokon rješili s grbače viče ZDS na hipodromu, u čast naših očeva i djedova.

Kužimo vas ali shvatite vi i nas već jednom, krajnje je vrijeme

Ovo sve spominjem zato što svi znamo da čitava situacija oko hipodroma nema polazišnu točku u 90-tim već 40 tim godinama.
Da bi mi razjasnili 90-te godine treba odpetljat stvar od početka, kad je unutarhvratska svađa započela.

Samo nitko nema hrabrosti za takvo što, čak je i Tuđman pomeo pod tepih.

Mislim da se ovdje previše karikira sve to skupa malo i koriste neki najekstremniji i najgluplji primjeri, malo ko od ljevičara koje ja poznajem nešto pretjerano simpatizira srbe, to je poprilično passe stav. Mogli bi tako i desničare karikirati i uzeti nekog retardiranog pravaša koji bi 2025e veziva zastave s muslimanima i genocidira srbe do Drine kao ogledni primjer desničara.

Nadalje ja osuđujem to što se dogodilo u ratu i poracu, no to ipak nije isto kao ono što su radili talijani, a i ostali. A to je planski cilj brisanja nekog naroda, bilo hrvata, židova, cigana nebitno. ZDS je komplicirana stvar kao i cijela naša povijest i protiviti se korištenju istoga ne znači da si ti neki ogromni srbofil, nije ni meni taj pozdrav omiljen, nastradalo je i moje rodbine pod njim(Hrvati naravno). A to da je Jugoslavija bila svakakva je činjenica, u nekom trenutko i nekome više a nekome u nekom trenutku manje.

A isto tako izjednačavati partizanski pokret sa tzv JNA 90ih je malo smiješno, to očigledno nisu bile iste institucije, a nije petokraka dugo ni potrajala. Isto tako ne mislim da treba slaviti Jugoslaviju, ali i tu se išlo u krajnosti 90ih su minirani partizanski spomenici u Segetu Gornjem i Trogiru gdje su se fašisti naubijali zvjerski, u mojem mistu su dali ime ulici po liku koji nije bia ni ustaša nego talijanski doušnik i podguza koji je pokopan pod crnom zastavom s fascesom(koji je k tome bio više puta upozoren da prestane to raditi) samo jer su ga partizani ubili i to dan danas stoji na veliku sramotu, više jer ljudi ni ne znaju tko je taj čovjek bio nego iz ičeg drugog.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 914 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: