|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 63 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 10:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nijedna od navedenih, mi smo u mom kvartu i školi slušali samo strane bendove, glavna podjela je bila na GnR i Metallicu, jer smo bili prva MTV generacija.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 10:27 |
|
|
Azra bolja od Katarine? Ok. : )
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 10:28 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21140 Lokacija: među zvijezdama
|
Dobro, prestavnice prve glazbene MTV generacije.Mogao si poslije tinejdzerskih godina razviti ukus prema domaćoj glazbi.Sto li te sprijecilo u tome ?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 10:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Dobro, prestavnice prve glazbene MTV generacije.Mogao si poslije tinejdzerskih godina razviti ukus prema domaćoj glazbi.Sto li te sprijecilo u tome ? Orijentacija na techno, electronica, house i trance, koji su po prirodi strani. A i naravno činjenica da ne živim među "našim" narodom.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 10:38 |
|
|
Pa ne žive mnogi, neke koje poznajem čak i od samog rodjenja.No zbilja imas čudno formiran glazbeni ukus, da nijednu našu grupu ili pjevača ne slusas.Kao da si stranac, dobro naucenog jezika :)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 10:39 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Riblja čorba - Balkanski krkanluk do daske. Iako sam sjedio sat vremena sa Borom, i sasvim normalan tip (bio tad). (bio na koncertu)
Plavi Orkestar - Njih sam uvijek imao želju podaviti kao miševe. Učinio bih društvu tada jednu veliku uslugu.
Poslijednja igra leptira - Onako, nije moj stil.
Denis&Denis - Sladunjavo i ljepuškasto, i ništa više.
Novi fosili - Još jedni kandidati za davljenje i torturu.
Valentino - Spandau Balet imitacija.
Ekatarina Velika - Bili su mi dobri tada, sad više ne. Valjda za te Jugo uvjete bili dovoljni.
Azra - Nikad ih nisam mogao smisliti. Osim album "Filigranski pločnici. Najbolji su mi retardi koji su se svađali i pravili prepametni da jedini oni kuže Štulićeve tekstove. Pa ih Štulić poslije raspada Juge nasadio kad je u jednom razgovoru novinaru rekao da ni on sam ne zna što je htio reći svojim tekstovima. Osveta je najslađa kad se servira sa zakašnjenjem. (bio na koncertu)
Bijelo dugme - Najsolidniji Jugo band. Ali danas mi se te pjesme ne sviđaju. Tad kad nije bilo velikog izbora su bili najbolji. (bio na koncertu)
Parni valjak - Solidni, furaju svoje. Nisu nikad željeli uzimati sami vrh, zato ih više cijenim.
Bajaga i Instruktori - Kandidat za davljenje i torturu.
Prljavo kazalište - Solidni. Prošli masu metamorfoza.
Zabranjeno pušenje - Sarajevski krkanluk i totalna besmislica.
Galija - Dobri su bili.
Divlje jagode - Kandidati za davlenje i torturu. I zakonsku zabranu izvođenja.
Električni orgazam - Dobri, ali imitacija. Ništa svoje nisu imali.
Leb i sol - Možda najbolji od svih. Stvar ukusa ostalo.
Haustor - Oni su daleko najbolji band u Jugi bili.
YU grupa - Bezveze totalno.
Atomsko sklonište - Precijenjeni. Zastarjeli čak i u to doba. (bio na koncertu)
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 10:45 |
|
|
Pa tekstovi pjesama dragi BBC upravo se pišu da ih svako interpretira po trenutnom stanju svojih osjecaja, raspolozenju i sl.Meni u principu ne treba pojasnjenje Stulicevih tekstova, ja ih " razumijem " kako meni odgovara i hoće se.Zato je glazba umjetnost, kao i recimo moderno slikarstvo, gdje tebi slika umjetnika može prestavljati nabacane boje, a da ja kao druga osoba vidim nesto sasvim posebno u njoj. ( smirujuce recimo ili boje koje otvaraju nove vidike i poboljsavaju raspolozenje )
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 10:49 |
|
|
Kakva je poanta onda što je umjetnik htio reći. Uostalom njegov tekst ne možeš nikako kužiti jer nije smio slobodno pisati zbog komunističke cenzure.
I ova lista je sa Wiki, fale najbolji Yu bandovi.
Laibach Let 3 (prije nego su postali "borci protiv Jadranke" i kurve jednoj političkoj stranci. KUD Idijoti Jura Stublić i FILM Idoli Partibrejkers Itd...itd..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lebowski
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 11:07 |
|
|
BBC je napisao/la: Riblja čorba - Balkanski krkanluk do daske. Iako sam sjedio sat vremena sa Borom, i sasvim normalan tip (bio tad). (bio na koncertu)
Plavi Orkestar - Njih sam uvijek imao želju podaviti kao miševe. Učinio bih društvu tada jednu veliku uslugu.
Poslijednja igra leptira - Onako, nije moj stil.
Denis&Denis - Sladunjavo i ljepuškasto, i ništa više.
Novi fosili - Još jedni kandidati za davljenje i torturu.
Valentino - Spandau Balet imitacija.
Ekatarina Velika - Bili su mi dobri tada, sad više ne. Valjda za te Jugo uvjete bili dovoljni.
Azra - Nikad ih nisam mogao smisliti. Osim album "Filigranski pločnici. Najbolji su mi retardi koji su se svađali i pravili prepametni da jedini oni kuže Štulićeve tekstove. Pa ih Štulić poslije raspada Juge nasadio kad je u jednom razgovoru novinaru rekao da ni on sam ne zna što je htio reći svojim tekstovima. Osveta je najslađa kad se servira sa zakašnjenjem. (bio na koncertu)
Bijelo dugme - Najsolidniji Jugo band. Ali danas mi se te pjesme ne sviđaju. Tad kad nije bilo velikog izbora su bili najbolji. (bio na koncertu)
Parni valjak - Solidni, furaju svoje. Nisu nikad željeli uzimati sami vrh, zato ih više cijenim.
Bajaga i Instruktori - Kandidat za davljenje i torturu.
Prljavo kazalište - Solidni. Prošli masu metamorfoza.
Zabranjeno pušenje - Sarajevski krkanluk i totalna besmislica.
Galija - Dobri su bili.
Divlje jagode - Kandidati za davlenje i torturu. I zakonsku zabranu izvođenja.
Električni orgazam - Dobri, ali imitacija. Ništa svoje nisu imali.
Leb i sol - Možda najbolji od svih. Stvar ukusa ostalo.
Haustor - Oni su daleko najbolji band u Jugi bili.
YU grupa - Bezveze totalno.
Atomsko sklonište - Precijenjeni. Zastarjeli čak i u to doba. (bio na koncertu) Pored kvaliteta samih pjesama treba gledati i još pokoju stvar. Kao što ti napisa, Leb i Sol su odlična grupa, sjajni muzičari, Vlatko dobar lider, ali im fali nešto da bi bili među najvećim, niti smrde nit mirišu. Haustor je fenomenalna grupa, kasnije je Rundek nastavio sa dobrim poslom ali nemaj neki veliki opus da bi bili među najvećim. Galija - odlične pjesme i izvedbe ali opet premali opus i previše sladunjavo. Njihov Best of mi je odličan. Bijelo Dugme - nekad puno omiljeniji, danas skoro pa totalno zapostavljeni, barem ako je suditi po facebooku, i ljudima koji slušaju muziku. Tebi najsolidniji mada važe za predstavnike tog čobasnkog rocka kojeg mrziš. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 11:11 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Bijelo Dugme - nekad puno omiljeniji, danas skoro pa totalno zapostavljeni, barem ako je suditi po facebooku, i ljudima koji slušaju muziku. Tebi najsolidniji mada važe za predstavnike tog čobasnkog rocka kojeg mrziš. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Nije istina. Bili su vrlo ozbiljni i kulturni. Bregović se poslije proseljačio sa Tifom i Alenom Islamovićem.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 11:13 |
|
|
BBC je napisao/la: Kakva je poanta onda što je umjetnik htio reći. Uostalom njegov tekst ne možeš nikako kužiti jer nije smio slobodno pisati zbog komunističke cenzure.
I ova lista je sa Wiki, fale najbolji Yu bandovi.
Laibach Let 3 (prije nego su postali "borci protiv Jadranke" i kurve jednoj političkoj stranci. KUD Idijoti Jura Stublić i FILM Idoli Partibrejkers Itd...itd.. Dobro nije problem.Svako se moze dodatno izjasniti i navesti grupu.Anketa ne bi mogla obuhvatiti ionako sve.Sto se tice umjetnikove price, ja pjesme ne vidim tako.Nije to proza ni poezija, pa da obradjujemo sto je bit.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lebowski
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 11:16 |
|
|
BBC je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Bijelo Dugme - nekad puno omiljeniji, danas skoro pa totalno zapostavljeni, barem ako je suditi po facebooku, i ljudima koji slušaju muziku. Tebi najsolidniji mada važe za predstavnike tog čobasnkog rocka kojeg mrziš. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Nije istina. Bili su vrlo ozbiljni i kulturni. Bregović se poslije proseljačio sa Tifom i Alenom Islamovićem. Tako ih zovu, nije moje mišljenje. A jeste mnogo bolje bilo sa Bebekom kao vokalom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 12:44 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Haustor definitivno najbolji, od ponuđenih sam još odabrao Azru. Inače, Drugi način mi je uz Haustor možda i najbolji ex-yu bend. Od navedenih, poprilično volim Zabranjeno pušenje, a dobri su mi i EKV, Parni valjak, Prljavo kazalište (faza do sredine 90-ih), Atomsko sklonište, Električni orgazam, Divlje jagode (posebno faza s Tonijem Jankovićem), pa i Denis & Denis (za partije masovne ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) ) Fali mi ovdje Film (odlična prva tri albuma), Grupa 220 i Mlinarec, riječki Termiti, splitski Metak, novosadska Pekinška patka i mnogi drugi...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 17:19 |
|
|
Danas je većina hrvatske zabavne i dalmatinske muzike kvalitetnije od većine tog sranja iz Jugoslavije. Danas se moraju više truditi jer ljudi nisu naivni. Dolaze u kontakt sa velikim izborom muzike preko Interneta.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lebowski
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 18:19 |
|
|
BBC je napisao/la: Danas je većina hrvatske zabavne i dalmatinske muzike kvalitetnije od većine tog sranja iz Jugoslavije. Danas se moraju više truditi jer ljudi nisu naivni. Dolaze u kontakt sa velikim izborom muzike preko Interneta. ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 19:06 |
|
|
Neki od Albuma:
Riblja corba : Rock'n'roll za kucni savet Zvezda potkrovlja i suterena Rasprodaja bola Pozajmila je pare Hej cale Mirno spavaj Egoista Nemoj sreco, nemoj danas Vrlo, vrlo zadovoljan tip Neke su zene pratile vojnike Ostacu slobodan Dva dinara, druze Evo ti za taksi Rekla je Pobeci negde Pekar, lekar, apotekar Odlazak u grad Vetar duva, duva, duva Na zapadu nista novo Kad ti se na glavu srusi citav svet Pravila, pravila Dobro jutro Kazablanka Nemoj da kazes mome decku Kad hodas Minut cutanja Necu da te volim Hleba i igara Sacekaj Pogledaj dom svoj, andjele Nemoj da ides mojom ulicom Jedan covek Sutra me probudi Amsterdam Svirao je Dejvid Bovi Kada padne noc Zadnji voz za Cacak Propala noc Da, to sam ja Oko mene Proslosti (nisi bila bog zna sta) Znam te (drugoga voli) Celu noc te sanjam Gastarbajterska Boze, koliko je volim Minut sa njom Dan zaljubljenih EKV : Krug Ti si sav moj bol Kao da je bilo nekad Srce Krug oci boje meda Pored mene Umorna Iznad grada Siguran Idemo Samo par godina za nas Prljavo kazaliste : Marina Tu noc kad si se udavala Kise jesenje Ako trazis nekoga Heroj ulice Ne zovi mama doktora Uzalud vam trud sviraci Zbog mene ne placi Ipak Azra : Usne vrele visnje Balkan Ako znas bilo sto A sta da radim Marina fa fa fa Gracija Hari Voljela me nije Bijelo Dugme : Ako ima Boga Lipe cvatu Lazes Ruzica si bila Djurdjevdan Nakon svih ovih godina Selma Hajdemo u planine Evo zaklecu se Pristao sam bicu sve sto hoce Kerber : Bolje da sam druge ljubio Na raskrscu Kad ljubav izda Svetlana Mezimac Seobe Jos samo ovu noc mi daj Smak : Daire Crna dama Profesor Haustor : Ena Sejn Uzalud pitas Sal od svile Bi mogo da mogu Ja zelim Treci svijet Bolero Ruke Partibrejkers : Kreni prema meni Hocu da znam Hipnotisana gomila 1000 godina Dugo te nema Sloboda ili nista Ono sto pokusavam Ulicni hodac Molitva Parni valjak : Sve jos mirise na nju Jesen u meni Dodji Ljubavna Moja je pjesma lagana Ivana A gdje je ljubav Godine Neda Leb i Sol : Skopje Jovano Jovanke Kao kakao Bistra voda Makedonija Cukni vo drvo Kumova slama Bajaga i instruktori : Sa druge strane jastuka Plavi safir Ribareva kci Tisina Tamara Moji drugovi Od kad tebe volim Ruski voz Verujem ne verujem Moji su drugovi Jos te volim Sa druge strane jastuka Pod jasenom Montenegro Zivot je nekad siv nekad zut Zazmuri Bademi i so Crvena jabuka : Tuga ti i ja Sanjam te Tugo nesreco Volio bih da si tu To mi radi Dirlija Nekako s proleca Sa tvojih usana Bacila je sve niz rijeku Tvojim zeljama vodjen Tamo gde ljubav pocinje Ima nesto od srca do srca Da znas da me bolis Ti znas Za sve ove godine Principessa Ljubav se pita Uzmi me Dino Merlin : Tesko meni sa tobom Ako me ikad sretnes Sa mojih usana Supermen Otkrit cu ti tajnu Moj je zivot Svicarska Ako me ikada sretnes Zaboravi Zelja Ispocetka Dino Dvornik Samo tebi pripadam, Lady.
Oliver Dragojevic, Djordje Balasevic, Zeljko Joksimovic, Zdravko Colic, Indeksi, Plavi Orkestar, Piloti, Buldozer, Disciplina kicme, Eyesburn, Idoli, Hladno pivo, Let 3, Van Gog, Rambo Amadeus, Galija.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 19:18 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Lebowski je napisao/la: BBC je napisao/la: Danas je većina hrvatske zabavne i dalmatinske muzike kvalitetnije od većine tog sranja iz Jugoslavije. Danas se moraju više truditi jer ljudi nisu naivni. Dolaze u kontakt sa velikim izborom muzike preko Interneta. ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif) Još jednom, moram ga stvarno zarolati na BBC-jev komentar... ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif) P.S. Zaboravih spomenuti Indexe, koji su stvarno vrh, stvarali su sve, od jednostavnih pop-rock hitova, do tekstualno i glazbeno zahtjevnih pjesama, koje su korespondirale s tada aktualnim svjetskim prog rock trendovima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 20:25 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Mogu skoro sve slusati,ali najbolji su Zabranjeno Pusenje,Indexi i Prljavo Kazaliste. A plavci i Azra ?Za koga si glasao ?:) Azra je dobra,Plavi orkestar niej nesto. Glasao sam za ZP i PK jer nema Indeksa u anketi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zapovjednik
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 20:26 |
|
|
BBC je napisao/la: Danas je većina hrvatske zabavne i dalmatinske muzike kvalitetnije od većine tog sranja iz Jugoslavije. Danas se moraju više truditi jer ljudi nisu naivni. Dolaze u kontakt sa velikim izborom muzike preko Interneta. ![smijeh :smijeh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smijeh.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 20:55 |
|
|
Evo vam čobani, uživajte. To je dugo drmalo sve top liste u Jugoslaviji, i narod otkidao na to.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lebowski
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 22:05 |
|
|
Ozbiljno, šta fali pjesmi?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 22:08 |
|
|
Bila je dobra u to vrijeme, loša konkurencija.
Fali joj to što je seljačka, i tekst i muzika.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
lider30
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 23:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24089 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Recimo čisto odlična stvar Bijelog dugmeta iz tadašnjeg vremena. Za to vrijeme vrh vrhova.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
chc
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 12 kol 2012, 15:04 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Rus me podsjeti na Jabuku. Zaista dobar bend ko voli tu vrstu muzike. Ja ne volim, ali mogu reći da rado poslušam par pjesama iz vremena dok je u bendu bio Ričl. Žera mi nikako ne leži. Jabuku obožavam!!!Ne slušam pjesme sa prvog albuma,a 90 % pjesama koje slušam su iz razdoblja 1987.-1991.Meni je obrnuto,Ričl mi ne leži,a Žera mi je legenda. ![klanjam :klanjam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/b020.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 12 kol 2012, 23:12 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Sve naki rockeri ,a niko ne spomenu Gladnog Franza ...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|