|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 63 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 10:56 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21134 Lokacija: među zvijezdama
|
Oni koji se sjecaju prijeratnih koncerata osamdesetih i početkom devedesetih, neka iznesu svoja zapazanja, omiljene koncerte koji su im ostali u sjecanju i mjesta na kojima su ti koncerti odrzavani. Meni licno je zao sto nikad nisam vidjela Azru na okupu u nekoj svirci uzivo a sigurno i neću.Ponekad sam ljuta na Stulica, sto nam svojom sebicnoscu uskracuje to zadovoljstvo. Sto se tice ostalih meni dragih grupa, sve sam ih već imala sreću slusati uzivo. Na kojim koncertima ste vi bili u zadnje vrijeme i sto biste jos voljeli poslusati ? Moja velika zelja je takodje jos jednom posjetiti koncert cuvenog virtrouza na klaviru Maksima Mrvice
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 17:54 |
|
|
Riblja čorba Plavi Orkestar Poslijednja igra leptira Denis&Denis Novi fosili Valentino Ekatarina Velika Azra Bijelo dugme Parni valjak Bajaga i Instruktori Prljavo kazalište Zabranjeno pušenje Galija Divlje jagode Električni orgazam Leb i sol Haustor YU grupa Atomsko sklonište
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:05 |
|
|
Azra je definitivno najveća,
kad sam otkrio pjesmu 'Odlazak u noć' to je promjenilo moj smjer u muzici.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24081 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
2 opcije imate. Ako ćemo prebacivati na 3 opcije - možemo.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24081 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
i_jopet je napisao/la: Azra je definitivno najveća,
kad sam otkrio pjesmu 'Odlazak u noć' to je promjenilo moj smjer u muzici. Kako sam obožavao tu stvar...
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:22 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25856 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Svi oni iz Sarajeva, pa i mi iz relativne okolice, osim standardne dvojbe Željo ili Sarajevo, imali su i dvojbu - Indexi ili Bijelo Dugme ( lokalna verzija dvojbe The Beatles ili The Rolling Stones). Ja nisam nikada imao dvojbi u tom pogledu kao i sva prava raja. ;) Evo sad vidim da uopće nema opcija INDEKSI???! Koja sramota i svetogrđe!! I to još od osobe sa Bistrika - legla Indeksovaca!!?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:27 |
|
|
Zao mi j zbog indexi :(
Nisam se sjetila a ni pronasla u drugoj anketi.
IJopet Azra definitivno :))
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sav taj Jugo čobanski rock je bio totalna glupost. Kao i seljaci koji su to slušali, neki slušaju i danas.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:34 |
|
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:36 |
|
|
BBC je napisao/la: Sav taj Jugo čobanski rock je bio totalna glupost. Kao i seljaci koji su to slušali, neki slušaju i danas. Negativac, ustani da te ne puknem nogom dok sjedis.Ne trolaj mi temu trolCino ! Azra je bio sastav novog vala koji je bio vrlo popularan za vrijeme 1980-ih godina na području bivše Jugoslavije. Frontmen Azre bio je Branimir "Johnny" Štulić, basist je bio Mišo Hrnjak, a bubnjar Boris Leiner. U djelu YU 100: najbolji albumi jugoslavenske rock i pop glazbe uvršteno je čak 5 Azrinih albuma, od kojih su 3 među prvih deset.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:37 |
|
|
Inače valja spomenuti i neke druge sarajevske grupe
Pro Arte
Rezonanca
COD
Ambasadori
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:38 |
|
|
Meni je,recimo,Azra bila bezveze.Nisam ih nikad štimao.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:41 |
|
|
Naravno da svak ima svoje adute, a iznenadili bi se da sam od popa volio Denis & Denis.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:46 |
|
|
Zagrebačka scena - Drago Mlinarec i grupa 220
Drugi način
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:47 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: BBC je napisao/la: Sav taj Jugo čobanski rock je bio totalna glupost. Kao i seljaci koji su to slušali, neki slušaju i danas. Negativac, ustani da te ne puknem nogom dok sjedis.Ne trolaj mi temu trolCino ! Azra je bio sastav novog vala koji je bio vrlo popularan za vrijeme 1980-ih godina na području bivše Jugoslavije. Frontmen Azre bio je Branimir "Johnny" Štulić, basist je bio Mišo Hrnjak, a bubnjar Boris Leiner. U djelu YU 100: najbolji albumi jugoslavenske rock i pop glazbe uvršteno je čak 5 Azrinih albuma, od kojih su 3 među prvih deset. Ti očito pojma nemaš o tim vremenima. Skoro nacionalna himna države je bio hit Riblje Čorbe o sranjima u WC-u koja koštaju "dva Dinara". Svi odvaljivali na slične gluposti, jer i nije bio neki izbor. To je bilo društvo bolesnika i mentalna institucija zatvorenog tipa.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 18:51 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Azru sam slušala, al ono baš.. Vjerovatno sam se u tih par godina predozirala jer sam imala skoro sve albume i znala sam 90 posto tekstova napamet. Zato ih sad ne mogu nikako slušati. Ne da ne mogu već nemam želju. To što Štulić ne želi da se vrati ovamo je najpametnije što je mogao da uradi. Tužno je vidjeti neke stare slavne bendove kako se okupljaju isključivo zbog novca.
Za razliku od Azre, EKV, Haustor, pogotovo Atomce mogu da slušam još uvijek i još uvijek uživam u pjesmama kao i prije 10-15 godina kad sam ih tek "otkrila".
Staro zabranjeno pušenje je isto tako ekstra, ali to je neka posebna vrsta muzike.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 20:07 |
|
|
Bijelo Dugme, skoro sve pjesme znam napamet, a narocito su mi drage ove pjesme. [youtube]www.youtube.com/watch?v=ewQ3MyUTBrU[/youtube] Pored "Dugmica", OK mi je i Riblja Corba. Kao i Crvena Jabuka [youtube]www.youtube.com/watch?v=PUmauyOCu1E[/youtube] I Galija Kao i jedan od mojih favorita, a kojeg nema u anketi jeste Laibach. itd, da ne nabrajam sada i ganjam mnogo video klipova sa youtube-a posto mi internet steka kada god idem na youtube.
|
|
Vrh |
|
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 20:37 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
Azra i Riblja Čorba, mada se ne zna tko je veća budala, narkoman Štulić ili četnik Bora
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 22:17 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Rus me podsjeti na Jabuku. Zaista dobar bend ko voli tu vrstu muzike. Ja ne volim, ali mogu reći da rado poslušam par pjesama iz vremena dok je u bendu bio Ričl. Žera mi nikako ne leži.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 22:51 |
|
|
Skoro sve grupe su dobre, skoro sve sam slušao u nekom kraćem ili dužem vremenu. Kao najbolje izdvojio bih EKV i AZRA a poslije njih Čorba, Pušenje, Dugme, pa onda P. Kazalište, Parni valjak i Bajaga, i onda svi ostali. Nema Indexa na listi a imaju super pjesme.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 04 kol 2012, 23:26 |
|
|
Neprikosnoveno prvi - EKV!
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 05 kol 2012, 09:40 |
|
|
EKV, AZRA, SMAK, Leibach, Leb&Sol, Idoli, Dugme...
, a danas je manje-više sve mlaćenje stare slam(v)e.
_________________ Je l' moguće da ste zaspali na straži?
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 08:38 |
|
|
Mogu skoro sve slusati,ali najbolji su Zabranjeno Pusenje,Indexi i Prljavo Kazaliste.
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 08:46 |
|
|
pozitivac je napisao/la: Azra i Riblja Čorba, mada se ne zna tko je veća budala, narkoman Štulić ili četnik Bora Mislim da je Bora,jer je on i četnik i narkoman
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Najbolje pop rock grupe EX Jugoslavije i danas Postano: 06 kol 2012, 10:18 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Mogu skoro sve slusati,ali najbolji su Zabranjeno Pusenje,Indexi i Prljavo Kazaliste. A plavci i Azra ?Za koga si glasao ?:)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|