|
|
Stranica: 5/7.
|
[ 164 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 15:36 |
|
|
Klix pise kako su Beslica ispratile "hiljade" ljudi. Iskreno sudeci po snimkama iz grada vise je rijec o stotinama ne tisucama. Izgleda da Halid susjedima nije bio dovoljno islamist 
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 15:58 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zvali su ga nekad sarajevski Alen Delon. Vazda je imao podočnjake otkad ja znam za njega. Baš maloprije ja gledam ovu njegovu fotku i mislim se da je ličio na Alaina Delona. Mogao bi mu proći kao malo ružniji brat. 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 16:16 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Zvali su ga nekad sarajevski Alen Delon. Vazda je imao podočnjake otkad ja znam za njega. Baš maloprije ja gledam ovu njegovu fotku i mislim se da je ličio na Alaina Delona. Mogao bi mu proći kao malo ružniji brat.  Luke Skywalker  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 16:35 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Klix pise kako su Beslica ispratile "hiljade" ljudi. Iskreno sudeci po snimkama iz grada vise je rijec o stotinama ne tisucama. Izgleda da Halid susjedima nije bio dovoljno islamist  Pokušavaju od njega napraviti veličinu reda Oliver Dragojević ili barem Balašević, ali nikako ne ide. Stave sliku u Sarajevu s možda tisuću ljudi i napišu 20 000 lool
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zapadni
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 16:41 |
|
|
|
Muslimani od Halida postmortalno rade Olivera od blata.
A ne ide nikako, stavljaju slike par stotina ljudi i pišu o desetinama tisuća, uglovi s poda, ma baš neugodno.
Halid je kafanski pjevač, nema on umjetničku težinu koju ima jedan Oliver ili Balašević.
Halid je pay for play, balkanski ciganluk koji ima neku ljepotu, ali ne može se to pustiti u nekom teatru bez da ne oskrnavi prostor.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 17:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90315 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zapadni je napisao/la: Muslimani od Halida postmortalno rade Olivera od blata.
A ne ide nikako, stavljaju slike par stotina ljudi i pišu o desetinama tisuća, uglovi s poda, ma baš neugodno.
Halid je kafanski pjevač, nema on umjetničku težinu koju ima jedan Oliver ili Balašević.
Halid je pay for play, balkanski ciganluk koji ima neku ljepotu, ali ne može se to pustiti u nekom teatru bez da ne oskrnavi prostor. Šuti, i ubaci Halidovom harmonikašu 50 maraka u harmoniku.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 17:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90315 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Druge su kategorije, drugačiji je claim.
Halid nije glazbeni umjetnik, nego “umjetnik emocije”, koliko kužim i koliko sam uspio pohvatati.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 17:09 |
|
|
|
Znači Bešlić je bio pjevač još u Jugoslaviji?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 17:11 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Klix pise kako su Beslica ispratile "hiljade" ljudi. Iskreno sudeci po snimkama iz grada vise je rijec o stotinama ne tisucama. Izgleda da Halid susjedima nije bio dovoljno islamist  Nazif, autor većine njegovih pjesama, sanjao kod Senada o "stohiljada, dvjestahiljda".
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 17:12 |
|
|
|
Možete mi objasniti tko je Nazif Gljiva, u 2 rečenice ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 17:14 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Možete mi objasniti tko je Nazif Gljiva, u 2 rečenice ? Tekstopisac, prije svega.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 17:44 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Halid Bešlić je bio prototip Bošnjaka po mjeri komšija: dobro pjeva, dpbar čovjek(naivan), ne bavi se puno politikom niti se kome zamjeri. Zato su ga voljeli Karabaja potpao pod loše društvo i negativni utjecaj Twittera
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 18:04 |
|
|
|
Ova slika sa groblja nije potpuna slika ispraćaja, bilo je mnoštvo po gradu kad su prolazila pogrebna kola. Mislim da nisu slagali o broju na ispraćaju kad se sve to zbroji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 18:06 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 3403 Lokacija: Gora Romanija
|
Robbie MO je napisao/la: Možete mi objasniti tko je Nazif Gljiva, u 2 rečenice ? Opjevao najlijepše Bošnjačke ratne pjesme. “heroji Mostara” “Branioci Sarajeva” “E moj Hase” “S Ljiljanima do pobjede” “Saraj”
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 18:15 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Možete mi objasniti tko je Nazif Gljiva, u 2 rečenice ? Citat: Nazif Gljiva, koji je nedavno izbačen s „Farme“, nije samo bivši farmer, već je i bivši džeparoš. Jedan od najpoznatijih bosanskih tekstopisaca svojevremeno je odležao pet godina u kazneno-popravnom domu, i to zbog džeparenja. On je u mladosti pljačkao ljude po vozovima i železničkim stanicama i zbog toga je više puta bio u zatvoru. Bosanski magazin Dani pisao je o tome još 2009. godine.
- U bazi podataka SSUP je i Ramović Gljiva Nazif, sin Ibre i Nurije Cakaj, rođen 28. 8. 1949. godine u Ilijašu, nastanjen u Sarajevu. Po podacima o saučesnicima nema imena, samo stoji da koristi saučesnike, a u opisu njegovih delatnosti navodi se: „Krivična dela džepnih krađa vrši koristeći gužvu i umor putnika u vozu i na železničkim stanicama“ - navodi se u tekstu pomenutog lista. Citat: Haris Džinović je u jednom intervjuu pre mnogo godina odbrusio Nazifu Gljivi nakon što ga je on nazvao homoseksualcem. - Kad me je jedan sarajevski džeparoš Nazif Gljiva, kojem je glavni životni kvalitet to što je proveo pet godina u kazneno-popravnom domu i napisao nekoliko pesama za Halida Bešlića, napao u novinama rekavši da sam homoseksualac i da živim s nekim frajerom, bilo mi je smešno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 18:26 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8419 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Bobovac je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Zvali su ga nekad sarajevski Alen Delon. Vazda je imao podočnjake otkad ja znam za njega. Baš maloprije ja gledam ovu njegovu fotku i mislim se da je ličio na Alaina Delona. Mogao bi mu proći kao malo ružniji brat.  Polubrat Ljube Bešlića.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 18:32 |
|
|
Valjda je Nazif u prdekani razvio smisao tekstopisanja. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 18:34 |
|
|
kiler je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Baš maloprije ja gledam ovu njegovu fotku i mislim se da je ličio na Alaina Delona. Mogao bi mu proći kao malo ružniji brat.  Polubrat Ljube Bešlića. Moji su roditelji uvijek tvrdili da bi ovaj Halid po prezimenu trebao biti naš. Napomena za mlađe čitatelje, u 1980-ima su istim žanrom harala dva Halida, Bešlić i Muslimović
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 18:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25375 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
krstjanin je napisao/la: Klix pise kako su Beslica ispratile "hiljade" ljudi. Iskreno sudeci po snimkama iz grada vise je rijec o stotinama ne tisucama. Izgleda da Halid susjedima nije bio dovoljno islamist  Koliko sam skuzio pored Vjecne vatre danas tijekom dana je bile respektabilna masa ljudi. Tisuce i tisuce sigurno.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 18:45 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Klix pise kako su Beslica ispratile "hiljade" ljudi. Iskreno sudeci po snimkama iz grada vise je rijec o stotinama ne tisucama. Izgleda da Halid susjedima nije bio dovoljno islamist  Možda su brojali i te ukopane.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1614 of 2558 - 63.1%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 18:49 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Halid Bešlić je bio prototip Bošnjaka po mjeri komšija: dobro pjeva, dpbar čovjek(naivan), ne bavi se puno politikom niti se kome zamjeri. Zato su ga voljeli Karabaja potpao pod loše društvo i negativni utjecaj Twittera
Islamisti izgleda nisu (bili) oduševljeni Halidom. Ne čudi me onda ovaj mali broj ljudi danas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 18:51 |
|
|
novem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Karabaja potpao pod loše društvo i negativni utjecaj Twittera
Islamisti izgleda nisu (bili) odušljvljeni Halidom. Ne čudi me onda ovaj mali broj ljudi danas.
Bakir mu nije htio odati počast i mislim nitko iz SDA.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1614 of 2558 - 63.1%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 18:53 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 15:12 Postovi: 10049 Lokacija: since 1878
|
Zapadni je napisao/la: Pokušavaju od njega napraviti veličinu reda Oliver Dragojević ili barem Balašević, ali nikako ne ide.
Nisu isti sport uopšte. U tom sportu u kojem su bili Oliver i Balaš naš adut je Merlin. Halid jeste imao fantastičan glas, jeste bio vrhunski interpretator i imao je desetak odličnih pjesama i još toliko vrlo dobrih. Ali ovo što se ovih dana dešava najmanje je vezano za njegovo pjevanje i njegove pjesme. Ova pomama emocija i ljubavi je rezultat njegove nevjerovatne dobrote, iskrenosti i ljudskosti i POTREBE naroda da ima heroja. Halid je fantastično popunio tu prazninu u srcima ljudi to jest tu potrebu ljudi da imaju superheroja. Halid jeste bio superheroj.
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 19:26 |
|
|
|
Oliver je obrađivao italijanske pjesme, koji je to sport?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Preminuo je Halid Bešlić Postano: 13 lis 2025, 19:27 |
|
|
|
Gdje je se reis sakrio?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|