|
|
Stranica: 1/16.
|
[ 386 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Autocesta u Herceg-Bosni Postano: 07 srp 2012, 12:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76889 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Prvi kilometri autoceste u općini Ljubuški: Nakon prvog sloja asfalta, presvlače drugi sloj...
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 13:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24067 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
KOnačno. Ide i gospodarska zona ovdje u roku od 3-4 mjeseca. Pripreme su skoro završene (parcelizacija i infrastruktura).
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 16:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76889 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Autocesta, prometna zračna luka, željeznica u kombinaciji s lukom Ploče, plinovod - Mostar kao glavni grad i Hercegovina će po prvi put u povijesti dobiti odličnu infrastrukturu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 18:34 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Ima li itko ovdje kabl da mi objasni malo što se tiče tog autoputa. Kako napreduje ona izgradnja u Odžaku koja je krenula prošle godine ako se ne varam. Koliko kilometara je napravljeno u Hercegovini? Koliko bi trebalo bit napravljeno barem ove godine?
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 18:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24067 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Mislim da se do jeseni otvara dionica Bijača-Kravica, duga tek 4,09 km. Malo, ali čovjeka veseli da se počelo. Inače dionica Bijača -Mostar sjever bi tek digla Hercegovinu, a to je komad autoceste dug ravno 57,0 km.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:00 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Robbie MO je napisao/la: Autocesta, prometna zračna luka, željeznica u kombinaciji s lukom Ploče, plinovod - Mostar kao glavni grad i Hercegovina će po prvi put u povijesti dobiti odličnu infrastrukturu. Prvi put u novijoj povijesti . Za vrijeme hercega bila je bome dobro povezana .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60133 Lokacija: DAZP HQ
|
Bijača, lita Gospodnjeg 1461.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:20 |
|
|
dudu je napisao/la: Bijača, lita Gospodnjeg 1461.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:23 |
|
|
jebemti Turke šta nam uradiše.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:25 |
|
|
dudu je napisao/la: jebemti Turke šta nam uradiše. To stoji. P.S. Ima netko točno rutu kuda bi trebala ići ta autocesta ? Sigurno završava u velikoj neumskoj luci .
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:33 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: dudu je napisao/la: jebemti Turke šta nam uradiše. To stoji. P.S. Ima netko točno rutu kuda bi trebala ići ta autocesta ? Sigurno završava u velikoj neumskoj luci . Pa završava u Bijači, općina Ljubuški.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:34 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: To stoji. P.S. Ima netko točno rutu kuda bi trebala ići ta autocesta ? Sigurno završava u velikoj neumskoj luci . Pa završava u Bijači, općina Ljubuški. Zadnja rečenica gornjeg posta je bila sarkazam . Sve ostalo u posljednjem postu je ozbiljno .
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:35 |
|
|
Svejedno eto slika
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:39 |
|
|
Robbie, je li ovo 100% definirana ruta? ovaj dio do Mostara se da relativno lako napraviti, a dalje sad zasad (cca. 20 godina) ni ne treba gradit.
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:42 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
dudu je napisao/la: Robbie, je li ovo 100% definirana ruta? ovaj dio do Mostara se da relativno lako napraviti, a dalje sad zasad (cca. 20 godina) ni ne treba gradit. Ne znam ja koliko je 100% definirana. Vidiš da svako malo stižu vijesti iz Sarajeva kako begovi drkaju tu rutu kroz Hercegovinu.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:44 |
|
|
kako god prošla, nama odgovara. radije bih čak da ide više po bošnjačkom dijelu, začas bi onda prešli na njihovu stranu, posebno u Mostaru.
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:48 |
|
|
A kako napreduje autoput na sjeveru države?
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:55 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie, je li ovo 100% definirana ruta? ovaj dio do Mostara se da relativno lako napraviti, a dalje sad zasad (cca. 20 godina) ni ne treba gradit. A šta imaš od tog puta ako se ne spaja gore na Hrvatsku i dalje?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:55 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie, je li ovo 100% definirana ruta? ovaj dio do Mostara se da relativno lako napraviti, a dalje sad zasad (cca. 20 godina) ni ne treba gradit. Ma neam pojma više, koliko puta su ju već mijenjali.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:56 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: A kako napreduje autoput na sjeveru države? U pripreminoj fazi, ako se ne varam. Uskoro bi i gore trebalo počet. Odžak je na listi dionica koje će se najranije gradit. Mislim da unutar godine dana i gore počinje. Do parlamentarnih izbora svakako.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 20:58 |
|
|
Mostar-Sarajevo je najskuplja dionica, vrlo upitne isplativosti u ova vremena i ne vjerujem da ćemo dočekat njen dovršetak u idućih 10-tak godina. za spajanje Sarajeva s Hrvatskom postoji šansa.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 21:01 |
|
|
dudu je napisao/la: kako god prošla, nama odgovara. radije bih čak da ide više po bošnjačkom dijelu, začas bi onda prešli na njihovu stranu, posebno u Mostaru. Ja isto preferiram da ide što istočnije prema Stocu, kad se prođe Međugorje u pravcu jug-sjever.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 21:02 |
|
|
Od prijevoja Ivan sedlo - do Mostar sjever i Norveška i Švicarska bi se zamislile, bi li ga gradile, koliko je teren neprohodan.
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 21:02 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: A kako napreduje autoput na sjeveru države? U pripreminoj fazi, ako se ne varam. Uskoro bi i gore trebalo počet. Odžak je na listi dionica koje će se najranije gradit. Mislim da unutar godine dana i gore počinje. Do parlamentarnih izbora svakako. Čudno. Zar nisu početkom prošle godine stizale vijesti kako se naveliko gradi u Odžaku?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Autocesta u Hercegovini Postano: 07 srp 2012, 21:10 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: U pripreminoj fazi, ako se ne varam. Uskoro bi i gore trebalo počet. Odžak je na listi dionica koje će se najranije gradit. Mislim da unutar godine dana i gore počinje. Do parlamentarnih izbora svakako.
Čudno. Zar nisu početkom prošle godine stizale vijesti kako se naveliko gradi u Odžaku? Možda i jest nešto. Ali onda su naglo prestale dolazit ikakve vijesti.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|