|
|
Stranica: 25/52.
|
[ 1285 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Revenger HR
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 28 ruj 2021, 15:16 |
|
|
Citat: Prema podacima koje je prikupio Stričak, na području Varaždinske županije na privremenom boravku nalazi se 2414 državljana trećih zemalja. Najviše ih je Bosne i Hercegovine, 825, iz Srbije 649, Nepala 414, Filipina 91, Ukrajine 89, Indije 70, Kosova 76, Sjeverne Makedonije 64, Brazila 36, Kirgistana 17, po devetero ih je iz Rusije i Šri Lanke, šestero iz Vijetnama https://www.vecernji.hr/vijesti/kako-st ... du-1526530
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 09 lis 2021, 08:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23887 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 09 lis 2021, 10:15 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37677 Lokacija: Gl. grad regije
|
Prestigla. Ipak je puno ljudi iselilo od 2008.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Revenger HR
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 21 lis 2021, 15:16 |
|
|
Citat: Profesor i ekonomista Slobodan Komazec, analizira angažman državnog vrha na KiM, pravi spoljni dug Srbije koji iznosi približno 60 milijardi, kao i kakva egzistencijalna kriza nas iščekuje u bliskoj budućnosti - Intervju O ekonomiji se govori od 21. minute
|
|
Vrh |
|
|
Revenger HR
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 21 lis 2021, 18:10 |
|
|
Aha dobro taj znači nije autošovinista već samo dementan. Već sam mislio da je čovjek u pravu ali mi je bio malo sumnjiv jer nema nikakve veze s uglednim ekonomskim fakultetom iz Londona Megatrend L.L.C. (D.O.O. u prijevodu)
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 22 lis 2021, 14:32 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2020, 13:41 Postovi: 1002 Lokacija: Српски свет
|
Nisam slucao Komazeca, ali jedno znam, a to je da u Srbiji (ne znam kakvo je stanje u Hrvatskoj), postoji gomila likova koja mraci u pogledu ekonomije. Sto je najgore ljudi cesto zvuce jako ubedljivo, tako da ako si nedovoljno oprezan, lako mozes da poverujes u njihovu pricu. Recimo onaj Miodrag Zec, Branko Dragas i tako ta ekipa. U pitanju su likovi koji su poprilicno pametni, i mogu da ti prodaju koju hoces pricu - oni konkretno prodaju pricu katastrofizma - ne znam da li da bi privukli paznju javnosti ili sta je u pitanju - ali kod njih nikad nema nista pozitivno. Jednom sam naleteo na nekog lika na Linkedin-u, koji je tvrdio da Srbija ima mnogo manji ekonomski rast nego sto zvanicna statistika predstavlja (nesto je lupetao sa inflacijom, ali i dete zna da u realnom rastu se uracunava i inflacija), za direktne strane investije je tvrdio da je pranje para mafije itd...koji god pozitivan parametar da navedes on je imao pricu da nije tako, nekako iskonstruise. I da imao je naravno pricu da je javni dug mnogo veci nego sto jeste. Ja mu naravno skolski odgovarao u komentarima, opet izmisli neku pricu, posle je bio u fazonu necu da razgovaram vise sa tobom, previse iznosis cinjenice umesto da podrzavas moju katastroficnu pricu - i naravno ima gomilu pratilaca koje lozi ta njegova prica.
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Sindjelic
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 22 lis 2021, 14:41 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2020, 13:41 Postovi: 1002 Lokacija: Српски свет
|
Ja mogu da pricam kakvo je stanje sto se tice IT-a. Plate rastu dosta i brzo, dosta ljudi radi remote direktno za klijente iz inostranstva i tu su satnice 60 i vise evra. Zaradjuje se preko 10.000 evra bruto.
Isto su i plate u firmama porasle. Tako da se vec govori da uskoro necemo biti rentabilni stranim klijentima, i da mora da se prelazi sa izjamljivanja inzenjera na razvoj proizvoda.
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
Revenger HR
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 23 lis 2021, 10:13 |
|
|
Vučić: "Srbija će postati druga u Evropi"; "Polako ćemo da pristižemo Zapad po platama" https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1940472Da li me tko može uputiti kako dobiti radnu dozvolu u Srbiji, ipak mi je bilže nego Kanada ili neke druge zapadne zemlje a i bolja je klima?
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 23 lis 2021, 13:07 |
|
|
Ta izjava me podsjeća na Kolindinu izjavu kako će RH biti nova Švicarska. Mi smo nju grohotom ismijali, ne zato što smo pesimisti, već zato što smo realisti. Jedino po čemu možemo stići Švicarsku je udio Albanaca u stanovništvu. Jedino po čemu Srbija može stići zapad su reality emisije i slična socijalna degeneracija.
|
|
Vrh |
|
|
Evoimene
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 23 lis 2021, 13:49 |
|
|
Revenger HR je napisao/la: Vučić: "Srbija će postati druga u Evropi"; "Polako ćemo da pristižemo Zapad po platama" https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1940472Da li me tko može uputiti kako dobiti radnu dozvolu u Srbiji, ipak mi je bilže nego Kanada ili neke druge zapadne zemlje a i bolja je klima? Za početak moraš da pustiš bradu i kada pričaš obavezno ubacuj što više lele i bre. Debilan naslov. Sribija će biti druga u Evropi po proizvodnji bakra a ne po platama. Za plate će trebati bar još 10tak godina.
|
|
Vrh |
|
|
Revenger HR
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 23 lis 2021, 15:35 |
|
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 23 lis 2021, 15:42 |
|
|
Bečki ekonomski institut pustio projekciju rasta 2021-2023 za širu regiju. Hrvatska sve 3 godine raste jače od Srbije, tako da eto ostaje Vučiću da “još malo pričeka”
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 31 lis 2021, 03:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59522 Lokacija: DAZP HQ
|
Hrvatska će imati najmanje 2% veći rast BDP-a od Srbije, razlika će se povećati.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ronaldinho
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 31 lis 2021, 11:16 |
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 31 lis 2021, 11:36 |
|
|
laže i Vučić i Grobar, Vučić kaže stopa inflacije 3,5%, Grobar kaže 5%.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 31 lis 2021, 11:40 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3634 Lokacija: Stolni grad
|
dudu je napisao/la: laže i Vučić i Grobar, Vučić kaže stopa inflacije 3,5%, Grobar kaže 5%. Nisi ti njih shvatio, 3.5% neradnim danima, 5% radnim.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 31 lis 2021, 11:42 |
|
|
Ronaldinho je napisao/la: znači ove godine razlika 4 milijarde eura u korist Hrvatske, na kraju možda i 5 milijardi ili 10 puta više od onog što je Vučić rekao. plus za iduće 3 godine projekcija većeg rasta u svakoj godini.
|
|
Vrh |
|
|
Ronaldinho
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 31 lis 2021, 12:00 |
|
|
dudu je napisao/la: znači ove godine razlika 4 milijarde eura u korist Hrvatske, na kraju možda i 5 milijardi ili 10 puta više od onog što je Vučić rekao. plus za iduće 3 godine projekcija većeg rasta u svakoj godini. Rast robnog izvoza je dosta podcijenjen u ovom grafu. Prvih 8. mjeseci izvoz je u plusu 25% i ne vidim razlog da bi se rast prepolovio u ostatku godine.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 26 stu 2021, 15:00 |
|
|
Povod za presicu je današnja objava o rastu BDP-a u trećem kvartalu od 15.8 posto."Taj rast znači da je ovo daleko najbrža stopa rasta BDP-a u trećem kvartalu među 21 članicom EU-a za koje zasad znamo podatke. Rast u Hrvatskoj je tri puta veći nego što je to prosjek članica Europske unije. U prvih devet mjeseci imamo 10,7 posto rasta BDP-a. Imamo najveći rast ikada, otkad je Hrvatske. To pokazuje zaista brz, snažan i izrazito kvalitetan, sveobuhvatan oporavak hrvatskog gospodarstva”, rekao je Plenković na konferenciji za novinare. Vlada će po njegovim riječima učiniti sve da rast BDP-a u cijeloj 2021. godini bude najmanje devet posto. https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... i_ostalo_d
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 26 stu 2021, 16:19 |
|
|
Hvala Plenki, samo jako - Rafali i rekordni rast BDP-a. To je to.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 26 stu 2021, 16:36 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3634 Lokacija: Stolni grad
|
PCM je napisao/la: Hvala Plenki, samo jako - Rafali i rekordni rast BDP-a. To je to. Kancelar Plenki Silni
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 26 stu 2021, 16:39 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25530 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ako znamo da je postojeći hrvatski BDP oko 400 milijardi kuna onda povećanje od minimum 9% ove godine znači da će Hrvatska imati bar 5 milijardi eura više nego ranije. Ejj, 5 eskadrila Rafala.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 26 stu 2021, 17:17 |
|
|
PCM je napisao/la: Hvala Plenki, samo jako - Rafali i rekordni rast BDP-a. To je to. Neee, neeeeeee!!! HDZ je upropastio Hrvatsku. Nikad nije bilo gore!! Ni pod Turcima.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 26 stu 2021, 17:23 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10000 Lokacija: No Country for White Men
|
Teško je imat najveći rast kad si ima najveći pad.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: BiH vs. Hrvatska vs. Srbija - osnovni ekonomski pokazatelji... Postano: 27 stu 2021, 00:04 |
|
|
Je al nam je rast veći od pada pa opet imamo više.
Jel vidiš koga sve privlačiš na svoje komentare. Meni bi bilo malo neugodno.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|