|
|
Stranica: 7/44.
|
[ 1096 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lider30
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 04 stu 2019, 23:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24001 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
robelec
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 30 sij 2020, 22:27 |
|
|
Hrvatske najjače izvozničke kompanije u HercegBosni
Zapadnohercegovačka županija - izvoz:
Miviko Posušje - 71.818.464 km Lager Posušje - 70.594. 247 km Feal Široki Brijeg - 64.288.722 km Grafotisak Grude - 61.557.007 km TT kabel Široki Brijeg - 58.943.066 km WELPLAST Posušje - 19.135.376 km Violeta Grude 17.054.715 km FEMIS Posušje - 16.000.000 km Bernina Široki Brijeg - 15.900.268 km EZ Engineering Široki Brijeg - 15.632.438 km Grioss Grude - 10.081.137 km Mandeks Široki Brijeg - 9.235.738 km Jur Prom Ljubuški - 8.778.585 km Eurocompany99 Ljubuški 8.592.252 km
2010. je Zapadnohercegovačka županija prema podacima Gospodarske komore Federacije BiH, izvezla robe u visini 192 milijuna maraka, a 2018. je izvoz te županije iznosio 598 milijuna km. Sve je jasno, poduzetnici Zapadnohercegovačke županije transformiraju svoje uvozničke firme u izvoznički orijentirane. Izvoze uvjerljivo najviše po glavi od svih BiH županija! __________________________________________________________________________________________________________
Hercegovačko-neretvanska županija - izvoz:
FERRO-Keš Mostar - 43.00.000 km Elektroprivreda HZHB Mostar - 20.809.233 km HT Mostar - 22.460.000 km SIK Mostar - 16.751.744 km Nsoft Mostar - 16.273.839 km Globtour Međugorje - 10.919.407 km
Htio sam Aluminij staviti među najjače izvoznike za 2018., ali sam odustao jer se trebamo svi skupa početi navikavati da ta firma i njezinih 380 milijuna km izvoza više ne postoji. Nažalost, bez Aluminija, izvoznička slika Hercegovačko-neretvanske županije će izgledati jadno. Još kada maknemo muslimanske firme poput Igmana Konjic te još neke muslimanske izvozničke firme, hrvatski izvoz u toj županiji će biti slabiji od izvoza ZHŽ. ____________________________________________________________________________________________________________
Srednjobosanska županija - izvoz:
TEM TOM Uskoplje - 13.771.591 km Thermo flux Jajce - 10.723.815 km Aureus Uskoplje - 8.609.546 km Boreas Kreševo - 7.330.702 km - nikakav izvoz, a firma ima preko 500 milijuna km prihoda u BiH FTM Novi Travnik - 6.015.000 km - najjača izvoznička firma u Novom Travniku Kristal Vitez - 4.068.000 km - najjača izvoznička firma u Vitezu Fis Vitez - 2.743.047 km - nikakav izvoz, a firma ima preko 380 milijuna km prihoda u BiH
Hrvatske kompanije u Srednjobosanskoj županiji su dominantne po prihodu, nešto malo manje po izvozu i jasno je da su ovisne o bošnjačkom tržištu i bošnjačkoj potrošnji, zato masovno zapošljavaju Bošnjake. ___________________________________________________________________________________________________________
Hercegbosanska županija - izvoz:
Mljekara Livno - 2.933.571 km -najjača izvoznička firma HBŽ. Dalje više nisam imao volje stavljati firme do 1 milijun km izvoza.
Gospodarstvo HercegBosanske županije je dno dna! Tamošnje političare treba dobro išamarati! Koji ku*ac oni tamo uopće rade? Najbogatiji ljudi u Hrvatskoj su iz te županije. Glavešine HBŽ općina i lokalni poduzetnici samo moraju stupiti u kontakt s njima i već bi se nešto iz toga izrodilo. ____________________________________________________________________________________________________________ Posavska županija izvoz:
PIMS elektro oprema Odžak - 14.262.943 km Ima još puno malih kompanija do milijun km izvoza.
Posavska županija se dobro drži i imaju koliko toliko stabilnu ekonomiju.
|
|
Vrh |
|
|
robelec
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 30 sij 2020, 23:14 |
|
|
Usora je naša najjača izvoznička općina! Tamošnji poduzetnici uprihoduju 110 milijuna km, a izvoz im čini 67 milijuna km prihoda.
Usora - najjače izvozničke kompanije:
Imaco Systemtechnik - 18.467.894 km Preis Usora - 12.756.172 km MCE Usora - 7.591.000 km ĆosićPromex - 4.653.000 km GMC Usora - 3.900.000 km
Svaka čast Usora!
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 31 sij 2020, 11:57 |
|
|
TOM Uskoplje još živ? ili je to neka druga firma?
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
|
robelec
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 31 sij 2020, 14:02 |
|
|
2018. je TOM Uskoplje živio! Sve skupa je ta firma uprihodovala te godine 14.973.870 km, od izvoza 13.771.591 km. Imali su 276 zaposlenih i ukupnu dobit 133.338 km. Također kao i većina zapadnohercegovačkih poduzetnika i TOM Uskoplje ima svoju filijalu u RH koja uprihoduje preko 6 milijuna kn.
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 31 sij 2020, 14:04 |
|
|
robelec je napisao/la: Gospodarstvo HercegBosanske županije je dno dna! Tamošnje političare treba dobro išamarati! Koji ku*ac oni tamo uopće rade? Najbogatiji ljudi u Hrvatskoj su iz te županije. Glavešine HBŽ općina i lokalni poduzetnici samo moraju stupiti u kontakt s njima i već bi se nešto iz toga izrodilo. ____________________________________________________________________________________________________________ Ja ih razumijem. Kako otvoriti firmu u npr. Tomislavgradu gdje živi 10 000 ljudi. Od toga koliko radno sposobnih i koliko kvalificiranih? Također, rjetko naseljeno, promet nikakav, prvi veći grad tek Mostar. Ja tamo ne vidim nikakvu perspektivu osim da se iskoriste 3 krška polja da se razvije poljoprivreda, novac iz inozemstva, Buško jezero (od kojeg profitira samo RH), turizam i nadati se da će se tradicionalni način života u trokatnicama koje su tamo većina održavati barem stabilan natalitet i da Livno, Tomislavgrad i Kupres zajedno imaju bar 40 000 stanovnika.
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 31 sij 2020, 14:32 |
|
|
Tom Uskoplje je sada u velikim dugovima. Nijemci ga žele kupiti, ali navodni gazda Kićo želi prodati pod uvjetom da se i dalje on pita.
|
|
Vrh |
|
|
HVO-110
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 31 sij 2020, 15:15 |
|
Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:43 Postovi: 738 Lokacija: USORA! HRHB
|
robelec je napisao/la: Usora je naša najjača izvoznička općina! Tamošnji poduzetnici uprihoduju 110 milijuna km, a izvoz im čini 67 milijuna km prihoda.
Imaco Systemtechnik - 18.467.894 km 145 zaposlenih, 90% radnika iz Usore, dosta dobre plaće, što je jako važno dosta radne snage žene Preis Usora - 12.756.172 km 185 zaposlenih, u upravi većinom radnici iz Usore, u pogonu ima svega od radnika iz Doboja, Tešnja, Teslića, ali dosta ih iz Usore, plaće najbolje u okruženju za tu branšu MCE Usora - 7.591.000 km oko 100 zaposlenih, slabo radnika iz Usore ĆosićPromex - 4.653.000 km 140-150 zaposlenih uprava domaći, ostalo slično Preisu GMC Usora - 3.900.000 km 120-130 zaposlenih slično kao MCE i jednim i drugim vlasnici Talijani
Svaka čast Usora! Sve firme su nastale u zadnjih 7-8 godina (osim ćosićPromexa koji preko 25 godina postoji), ima još dosta onih koji izvoze kao npr. Katić Usora (50 zaposlenih, 90 % domaći ljudi, plaće odlične), Ivex Usora, Eurel Usora, Liquivex, Elias Usora, itd (sve navedene imaju preko 20 zaposlenih). Šteta što se sve ovo nije malo ranije pokrenulo, puno više ljudi bi ostalo, ali sve u svemu nije uopće loše.
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
Vrh |
|
|
robelec
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 31 sij 2020, 15:32 |
|
|
HVO-110 je napisao/la: robelec je napisao/la: Usora je naša najjača izvoznička općina! Tamošnji poduzetnici uprihoduju 110 milijuna km, a izvoz im čini 67 milijuna km prihoda.
Imaco Systemtechnik - 18.467.894 km 145 zaposlenih, 90% radnika iz Usore, dosta dobre plaće, što je jako važno dosta radne snage žene Preis Usora - 12.756.172 km 185 zaposlenih, u upravi većinom radnici iz Usore, u pogonu ima svega od radnika iz Doboja, Tešnja, Teslića, ali dosta ih iz Usore, plaće najbolje u okruženju za tu branšu MCE Usora - 7.591.000 km oko 100 zaposlenih, slabo radnika iz Usore ĆosićPromex - 4.653.000 km 140-150 zaposlenih uprava domaći, ostalo slično Preisu GMC Usora - 3.900.000 km 120-130 zaposlenih slično kao MCE i jednim i drugim vlasnici Talijani
Svaka čast Usora! Sve firme su nastale u zadnjih 7-8 godina (osim ćosićPromexa koji preko 25 godina postoji), ima još dosta onih koji izvoze kao npr. Katić Usora (50 zaposlenih, 90 % domaći ljudi, plaće odlične), Ivex Usora, Eurel Usora, Liquivex, Elias Usora, itd (sve navedene imaju preko 20 zaposlenih). Šteta što se sve ovo nije malo ranije pokrenulo, puno više ljudi bi ostalo, ali sve u svemu nije uopće loše. Živite od izvoza, ne ovisite o okruženju ili muslimanima. Vi u Usori sutra možete proglasiti nezavisnu državu Usora jer ste samoodrživa enklava. Bez muslimanije i njihovih poreza na grbači, bili bi pet puta bogatiji. Sve općine s hrvatskom većinom se moraju ugledati na Usoru!
|
|
Vrh |
|
|
robelec
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 31 sij 2020, 15:43 |
|
|
1986 je napisao/la: robelec je napisao/la: Gospodarstvo HercegBosanske županije je dno dna! Tamošnje političare treba dobro išamarati! Koji ku*ac oni tamo uopće rade? Najbogatiji ljudi u Hrvatskoj su iz te županije. Glavešine HBŽ općina i lokalni poduzetnici samo moraju stupiti u kontakt s njima i već bi se nešto iz toga izrodilo. ____________________________________________________________________________________________________________ Ja ih razumijem. Kako otvoriti firmu u npr. Tomislavgradu gdje živi 10 000 ljudi. Od toga koliko radno sposobnih i koliko kvalificiranih? Također, rjetko naseljeno, promet nikakav, prvi veći grad tek Mostar. Ja tamo ne vidim nikakvu perspektivu osim da se iskoriste 3 krška polja da se razvije poljoprivreda, novac iz inozemstva, Buško jezero (od kojeg profitira samo RH), turizam i nadati se da će se tradicionalni način života u trokatnicama koje su tamo većina održavati barem stabilan natalitet i da Livno, Tomislavgrad i Kupres zajedno imaju bar 40 000 stanovnika. Najjači izvoznici u Tomislavgradu: Nevistić Commerce - 2.435.978 km Budić AB - 2.221.953 km TT Dolac - 1.908.652 km Drvopromet - 1.832.529 km Čičko PVC - 1.798.165 km Malo sam pogledao profile firmi TT Dolac te Drvopromet i što oni rade? Izvoze drvnu sirovinu. Vjerojatno još ima takvih firmi na prostoru HB županije čija se djelatnost svodi na sječu i izvoz sirovina, a drvna industrija ima ogromnu perspektivu samo ako je naglasak na prerađivanju, na proizvodnji namještaja i na dizajnu. Vlasti HB županije trebaju kontaktirati Ivića Pašalića, od nedavno najutjecajnijeg lika u RH drvnoj industriji. Taj bivši političar BiH korijena ima firmu koja uprihoduje 50 milijuna kn, nenormalno brzo raste i dobiva svjetske nagrade za svoj namještaj https://www.tportal.hr/biznis/clanak/po ... o-20190326 Pašalićev uspjeh u drvnoj industriji traje svega tri, četiri godine i već je najjači igrač na drvnoprerađivačkom tržištu. Angažirao je mlade dizajnere koji su puni invativnih ideja koji njegovim proizvodima daju ogromnu novu vrijednost. Kao što ogroman broj HB poduzetnika ima filijale u RH, ne vidim nikakav problem da Pašalić ima svoju filijalu u HB županiji. Za razliku od lokalnih HB poduzetnika koji u metru drva vide 100 km, Pašalić u metru drva vidi tisuću km
|
|
Vrh |
|
|
robelec
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 31 sij 2020, 15:50 |
|
|
Jako Andabak - počeo s osiguranjem, na tome se obogatio, sad ulaže u turizam i stočarstvo.
Željko Vučemil - suvlasnik VMD grupe, najjače građevinske tvrtke u Zagrebu.
Tomislav Mamić - vlasnik trgovačkog lanca Tommy.
Božidar Prka - najutjecajniji bankar u Hrvatskoj, priča se da je težak 100 milijuna eura.
Što ovu četvorku super bogataša povezuje? Njihov zavičaj, odnosno Hercegbosanska županija.
Vlasti te županije samo trebaju organizirati sastanak s tom četvorkom, ma i moliti na koljenima ako treba, samo da se ta četvorka skupi na jednom mjestu i nešto bi se sigurno pozitivno izrodilo za tu zaostalu županiju.
Meni je nekako prirodno da HB županija bude centar mesne industrije u BiH. Cijeli taj prostor koji je dosta pust je idealan za govedarstvo, svinjogojstvo, peradarstvo, ovčarstvo i kozarstvo.
Po meni tu ima prostora za napraviti nekakvu stočarsku industriju vrijednu milijardu km. Da sam vlast u HB županiji, svoju pozornost bi usmjerio upravo na takva ulaganja odnosno tražio bi takve ulagače.
Npr. Andabak je već u tom poslu i mogao bi napraviti nekakav klaster s Mamićem i pokojim lokalnim zainteresiranim igračem za ulaganja. Svi skupa bi mogli uložiti u takav vid industrije, odnosno napraviti objekte za uzgoj i preradu u stočarstvu i te proizvode plasirati u Mamićev trgovački i Andabakov hotelski lanac. Izvoz HB županije koji je trenutno mizeran bi nakon takvih investicija eksplodirao.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 31 sij 2020, 19:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Šta tebe briga gdje ko seli.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 31 sij 2020, 21:20 |
|
|
Čini se meni da ti Tropolja nisi vidio kad ga uspoređuješ sa Ključem i Sanskim Mostom.
Svaki pedalj "hrvatskog lebensrauma" u BiH je Europa za ostatak zemlje. To se dobro zna.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 31 sij 2020, 23:50 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: Hahahahah. Govorim o iseljavanju, i jedino je Krajina gora. Pogledaj statistiku. Ne govorim o drugim stvarima, a nisu ni druge stvari puno bolje. To sto neki ovdje vole zivjeti u snovima u kojima je Herceg Bosna kao Monako, a samo Muslimani iseljavaju, to necu komentirati. Dakle, ponavljam tezu da su HBŽ i USK daleko najgori po iseljavanju i tu nema puno price. Doduse, USK je neprikosnoveni prvak u zadnje vrijeme. Ali, Bihac, za razliku od Livna i Duvna, jest grad voljeli mi to ili ne. Znam da je i Livno navodno, ali tko je bio tamo u zadnjih par mjeseci zna da to grada nije vidilo. Jedno su mokri snovi, a jedno realno stanje na terenu od ljudi koji zive tu. A ovaj gore prije toga me usutkuje, dakle ne smije se govoriti realno stanje na terenu? A realno stanje je da Hrvati imaju 25% rodjenih u SBŽ. Duvno i Livno su sada obicne male selendre, eto to je REALNOST. Lijepo je Boga mi u vasim snovima. Koji idiotizam.
Dakle, kada si me vec izazvao, volio bih od tebe da mi kazes koja su to mjesta koja su imala zesci egzodus u zadnjih 20 godina od Tropolja? A da nisu u USK? Je li ih ima? Mozda vi zivite u nekoj HDZ haciendi u Mostaru, ali ja dobar dio svog vremena provedem u Livnu i Duvnu i znam kako sve to izgleda. Razgovaram s ljudima i sa svecenicima koji daju blagoslov kuca. Ne moram ni razgovarati, vidim sve sam. Otkad nisam čuo "Hrvata" da kaže Duvno....
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 01 vel 2020, 00:03 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: Hahahahah. Govorim o iseljavanju, i jedino je Krajina gora. Pogledaj statistiku. Ne govorim o drugim stvarima, a nisu ni druge stvari puno bolje. To sto neki ovdje vole zivjeti u snovima u kojima je Herceg Bosna kao Monako, a samo Muslimani iseljavaju, to necu komentirati. Dakle, ponavljam tezu da su HBŽ i USK daleko najgori po iseljavanju i tu nema puno price. Doduse, USK je neprikosnoveni prvak u zadnje vrijeme. Ali, Bihac, za razliku od Livna i Duvna, jest grad voljeli mi to ili ne. Znam da je i Livno navodno, ali tko je bio tamo u zadnjih par mjeseci zna da to grada nije vidilo. Jedno su mokri snovi, a jedno realno stanje na terenu od ljudi koji zive tu. A ovaj gore prije toga me usutkuje, dakle ne smije se govoriti realno stanje na terenu? A realno stanje je da Hrvati imaju 25% rodjenih u SBŽ. Duvno i Livno su sada obicne male selendre, eto to je REALNOST. Lijepo je Boga mi u vasim snovima. Koji idiotizam.
Dakle, kada si me vec izazvao, volio bih od tebe da mi kazes koja su to mjesta koja su imala zesci egzodus u zadnjih 20 godina od Tropolja? A da nisu u USK? Je li ih ima? Mozda vi zivite u nekoj HDZ haciendi u Mostaru, ali ja dobar dio svog vremena provedem u Livnu i Duvnu i znam kako sve to izgleda. Razgovaram s ljudima i sa svecenicima koji daju blagoslov kuca. Ne moram ni razgovarati, vidim sve sam. One riječi poput "pustare" su me navele da misliš na nešto drugo. I dalje držim da je razlika između hrvatskih prostora i ostatka BiH razlika otprilike jednaka razlici Hrvatske i HB. Najviše po izgledu, urednosti i uređenosti gradova i sela, kuća, firmi itd. Nekakav prvi dojam. Ali da, iseljavanje je usporedivo sa USŽ iako manje kod nas jer je HBŽ već 50 godina kraj iz kojeg se iseljava. Ljudi žive po Austriji i Njemačkoj, ali ne napuštaju i ne prodaju kuće i imanja, dapače, drže do njih i koriste ih jednim djelom godine. Mislim da su Muslimani skloniji potpunom preseljenju i daljnjem integriranju
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 01 vel 2020, 11:46 |
|
|
Jedna stvar je "pustara", a sasvim druga stvar je uređenost kuća i firmi. I Australija i Kanada su pustare. Sigurno da je kod muslimana najmanja pustara ako je kod njih najveća gustoća naseljenosti. Pa i pola Hrvatske je pustara prema urbanim područjima u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 01 vel 2020, 11:50 |
|
|
robelec je napisao/la: 1986 je napisao/la: Ja ih razumijem. Kako otvoriti firmu u npr. Tomislavgradu gdje živi 10 000 ljudi. Od toga koliko radno sposobnih i koliko kvalificiranih? Također, rjetko naseljeno, promet nikakav, prvi veći grad tek Mostar.
Ja tamo ne vidim nikakvu perspektivu osim da se iskoriste 3 krška polja da se razvije poljoprivreda, novac iz inozemstva, Buško jezero (od kojeg profitira samo RH), turizam i nadati se da će se tradicionalni način života u trokatnicama koje su tamo većina održavati barem stabilan natalitet i da Livno, Tomislavgrad i Kupres zajedno imaju bar 40 000 stanovnika. Najjači izvoznici u Tomislavgradu: Nevistić Commerce - 2.435.978 km Budić AB - 2.221.953 km TT Dolac - 1.908.652 km Drvopromet - 1.832.529 km Čičko PVC - 1.798.165 km Malo sam pogledao profile firmi TT Dolac te Drvopromet i što oni rade? Izvoze drvnu sirovinu. Vjerojatno još ima takvih firmi na prostoru HB županije čija se djelatnost svodi na sječu i izvoz sirovina, a drvna industrija ima ogromnu perspektivu samo ako je naglasak na prerađivanju, na proizvodnji namještaja i na dizajnu. Vlasti HB županije trebaju kontaktirati Ivića Pašalića, od nedavno najutjecajnijeg lika u RH drvnoj industriji. Taj bivši političar BiH korijena ima firmu koja uprihoduje 50 milijuna kn, nenormalno brzo raste i dobiva svjetske nagrade za svoj namještaj https://www.tportal.hr/biznis/clanak/po ... o-20190326 Pašalićev uspjeh u drvnoj industriji traje svega tri, četiri godine i već je najjači igrač na drvnoprerađivačkom tržištu. Angažirao je mlade dizajnere koji su puni invativnih ideja koji njegovim proizvodima daju ogromnu novu vrijednost. Kao što ogroman broj HB poduzetnika ima filijale u RH, ne vidim nikakav problem da Pašalić ima svoju filijalu u HB županiji. Za razliku od lokalnih HB poduzetnika koji u metru drva vide 100 km, Pašalić u metru drva vidi tisuću km Mislim da si zaboravio ubacit firmu alfa-plast iz Tg koja sve izvozi vanka, u kojoj radi preko 30 ljudi... Koliko je Livno propalo, najbolje govori podatak da je TG najveci uvoznik i izvoznik u toj zupaniji. Nije mi jasno da nitko od bogatasa iz Hr ne ulaze u taj kraj, naravno na obostranu korist...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Politikant
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 01 vel 2020, 11:56 |
|
|
Duvanjsko Livanjska dijaspora, ti lovaši, tajkuni koje spominjete, to je hrpa izroda koja marke nije uložila u svoj kraj niti će, pola njih uopće ne dolazi gore, nemaju ni vikendicu, ništa.
|
|
Vrh |
|
|
robelec
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 01 vel 2020, 16:42 |
|
|
Diablo je napisao/la: Mislim da si zaboravio ubacit firmu alfa-plast iz Tg koja sve izvozi vanka, u kojoj radi preko 30 ljudi... Koliko je Livno propalo, najbolje govori podatak da je TG najveci uvoznik i izvoznik u toj zupaniji. Nije mi jasno da nitko od bogatasa iz Hr ne ulaze u taj kraj, naravno na obostranu korist... Alfa-plast 2018.: Ukupna vrijednost prihoda - 5.122.622 km Prihod od izvoza - 1.233.141 km Broj zaposlenih - 37 Ukupna dobit - 96.133 km
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 01 vel 2020, 16:48 |
|
|
robelec je napisao/la: Diablo je napisao/la: Mislim da si zaboravio ubacit firmu alfa-plast iz Tg koja sve izvozi vanka, u kojoj radi preko 30 ljudi... Koliko je Livno propalo, najbolje govori podatak da je TG najveci uvoznik i izvoznik u toj zupaniji. Nije mi jasno da nitko od bogatasa iz Hr ne ulaze u taj kraj, naravno na obostranu korist... Alfa-plast 2018.: Ukupna vrijednost prihoda - 5.122.622 km Prihod od izvoza - 1.233.141 km Broj zaposlenih - 37 Ukupna dobit - 96.133 km Sve mi je jasno kad vidim ukupnu dobit... al dobro
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
robelec
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 01 vel 2020, 16:53 |
|
|
Herceg-Bosna - vrijednost izvoza po županijskim općinama 2018. god.
Zapadnohercegovačka županija, izvoz po općinama:
Široki Brijeg - 230.000.000 km Posušje - 220.000.000 km Grude - 110.318.000 km Ljubuški - 38.641.000 km _____________________________________________
Hercegovačko-neretvanska županija, izvoz po općinama:
Mostar - 718.510.000 km - bez Aluminija - 329.254.000 km Konjic - 144.894.000 km Čitluk - 62.054.000 km Čapljina - 21.173.000 km Neum - 11.376.000 Jablanica - 7.394.000 km Rama 5.556.000 km Stolac - 4.742.000 km Ravno - 158.254 km ______________________________________________
Srednjobosanska županija, izvoz po općinama:
Travnik - 145.837.000 km Jajce - 108.206.000 km Uskoplje - 52.118.000 km Bugojno 50.423.000 km Busovača - 48.548.690 km Vitez - 34.007.000 km Kiseljak - 30.992.000 km Novi Travnik - 25.359.000 km Kreševo - 18.946.000 km Donji Vakuf - 16.769.000 km Fojnica - 14.708.000 km _________________________________________________
HercegBosanska županija, izvoz po općinama:
Tomislavgrad - 22.146.000 km Drvar - 19.402.000 km Livno - 17.664.000 km Kupres - 10.304.000 Glamoč - 6.733.000 km Bosansko Grahovo - 1.584.000 km ________________________________________________
Posavska županija, izvoz po općinama:
Odžak - 67.301.000 km Orašje 47.966.000 km Domaljevac-Šamac - 2.903.000 km ________________________________________________
Usora izvoz - 67.089.000 km Žepče izvoz - 84.618.000 km
|
|
Vrh |
|
|
Politikant
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 02 vel 2020, 00:46 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: u 21. Stoljecu se ne zivi od sela i po selu. Zato je jako iseljavanje iz kraje poput Li i TG, kad imas milijun sela i nekih dosta jakih, ali ljudi zele zivjeti u gradu a ne po poljama i livadama, a gradici od TG i Li ne mogu zadovoljiti... A od trokatnica i ekstra uredjenih zemljista i dvorista nema nista, pola kuca u svakom selu su takve njemacke. Da, bolje kakav kavez u smrdljivoj rupi kao Zagreb/ Split/ Minken nego svoj na svome po "poljima i livadama" tj. zemaljskom raju kakav je HBŽ. Zbog tog bolesnog razmišljanja smo sami sebe izbrisali od gore. Sreća da ima slabo Muslimanima inače bi prošli gore nego u SBŽ.
|
|
Vrh |
|
|
robelec
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 02 vel 2020, 13:10 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Burekspinat
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 02 vel 2020, 23:39 |
|
|
Bas me zanima zasto je tolika razlika izmedu Usore i HBZ Ljubav prema zavicaju, obrazovanost stanovnistva, mentalitet, radne navike, vlast, nesto deseto? Sigurno je kombinacija vise stvari ali me bas zanima koja je presudna.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: Gospodarstvo Hercegbosne Postano: 12 tra 2020, 10:43 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|