|
|
Stranica: 11/20.
|
[ 476 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 24 stu 2023, 15:01 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Pa ne bi to bilo ništa cudno s obzirom koliko je malo Hrvata trenutno u Sarajevu.Ako se ne varam naselje Stup je nekad bilo naše,a sad više nije.Vjerojatno će ovi Arapi i ostali muslimani izgurati naše.Nadamo se u krajeve Herceg Bosne,a ne Njemačku i ostale zemlje. Frustracije prema RH su prirodne i neizbježno recimo za cijeli prostor HB
Ako Hrvata u Sarajevu ima 8-10 000 mislim da je realno privući 500 ljudi iz zagađene kotline u mali prigradski satelit još uz to hrvatski. Napravimo neku brzu cestu od Azapovića do Kiseljaka Za pola sata si kod Vječne vatra
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 24 stu 2023, 15:37 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: neretvanin je napisao/la: Ako Hrvata u Sarajevu ima 8-10 000 mislim da je realno privući 500 ljudi iz zagađene kotline u mali prigradski satelit još uz to hrvatski. Napravimo neku brzu cestu od Azapovića do Kiseljaka Za pola sata si kod Vječne vatra https://www.openstreetmap.org/search?qu ... 48/18.1412Kiseljak je na super poziciji, pola puta između Azapovića i Visokog.
|
|
Vrh |
|
|
Fredericktown
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 28 stu 2023, 18:11 |
|
Pridružen/a: 09 ruj 2023, 13:46 Postovi: 131 Lokacija: Red ispred hambasade
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 02 pro 2023, 21:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75897 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Stanje danas, jedno od gradilišta u Stolnom Mostaru
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 04 pro 2023, 09:35 |
|
|
Ovih dana sam poslovno nešto išao potez do blizine Beograda i zadržao se u Bijeljini dan.
Izašao sam na petlju Vogošća, prema Ilijašu, Olovu, onda Vlasnica u RS, pa onda Drinom Zvornik Bijeljina. Skoro istim putem sam došao natrag.
Nisam, znao da je muslimanska Bosna tako loša, ti njihovi gradovi. To su socijalni slučajevi, ma nema pasa na ulici, kafići im ne rade. Očajni su. Nemaju poštena grilla. Nemaju novogradnje. Na svakom kutu osjeti se miris uglja: Kladanj, Olovo, Ilijaš kritično ...
U RS kada uđeš odmah vidiš uz Podrinje da ljudi nešto rade. Bijeljina je na top lokaciji, tromeđi, ali imaju dosta sirotinje. Ceste puno puno bolje u RS-u nego u Vučićevoj državi.
Zaposlenik u državnoj Elektri ima plaću 320€ u Srbiji.
Kaotično.
Majka Hercegovina. I klima i način života. Možemo biti zahvalni što imamo ovaj dio teritorija od Livna do Ravnog.
Majka Hercegovina. Još sam pod dojmom.
Svemirski smo brod za te njihove gradove po Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 04 pro 2023, 10:14 |
|
|
maradot je napisao/la: Ovih dana sam poslovno nešto išao potez do blizine Beograda i zadržao se u Bijeljini dan.
Izašao sam na petlju Vogošća, prema Ilijašu, Olovu, onda Vlasnica u RS, pa onda Drinom Zvornik Bijeljina. Skoro istim putem sam došao natrag.
Nisam, znao da je muslimanska Bosna tako loša, ti njihovi gradovi. To su socijalni slučajevi, ma nema pasa na ulici, kafići im ne rade. Očajni su. Nemaju poštena grilla. Nemaju novogradnje. Na svakom kutu osjeti se miris uglja: Kladanj, Olovo, Ilijaš kritično ...
U RS kada uđeš odmah vidiš uz Podrinje da ljudi nešto rade. Bijeljina je na top lokaciji, tromeđi, ali imaju dosta sirotinje. Ceste puno puno bolje u RS-u nego u Vučićevoj državi.
Kaotično.
Majka Hercegovina. I klima i način života. Možemo biti zahvalni što imamo ovaj dio teritorija od Livna do Ravnog.
Svemirski smo brod za te njihove gradove po Bosni. Ma oni su teška centralizacija.Sve pare u Sarajevo,a opet i u Sarajevu masa socijalnih slučajeva. Iako tamo sve ide i autocesta i ambasade i sjedišta tvrtki. Opet dijelovi izgledaju kao kasabe. Samo kad bi se dio ambasadi i ova sjedišta firmi iz RH prebacili u Kiseljak i neke naše gradove bio bi vrh,a Sarajevo bi značajno oslabilo. Pa kad prođeš kroz srednju Bosnu očita je razlika gdje su naši,a gdje njihovi. Oni imaju tih par manjih gradića Tešanj,Gradačac koji se još koliko toliko dobro drže.Prođi kroz Krajinu da vidiš kako je tamo.
|
|
Vrh |
|
|
Boriso
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 04 pro 2023, 19:25 |
|
|
maradot je napisao/la: Ovih dana sam poslovno nešto išao potez do blizine Beograda i zadržao se u Bijeljini dan.
Kaotično.
Svemirski smo brod za te njihove gradove po Bosni. Poput tebe, i Efendić je nedavno putovao kroz Bosnu, navratio malo i u Zapadnu Hercegovinu te iznio svoje dojmove klixu:
Privitak/ci: |
Efendić se divi Zapadnoj Hercegovini.jpg [ 30.47 KiB | Pogledano 3245 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 08 pro 2023, 05:31 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 21 pro 2023, 21:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75897 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 22 pro 2023, 16:26 |
|
|
Konture sjeverne obilaznice Grude dobivaju svoj oblik.
IMG-20231222-WA0040.jpg [ 250.53 KiB | Pogledano 2909 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 29 pro 2023, 23:02 |
|
|
Zovu za anketu na telefon u Posušje. Halo, dobar dan, jel stan Bašić?
Pajdo: Šta stan?! Kuća na tri kata!
Kafići puni, fasade nove, limuzine iz Njemačke.
IMG_20231228_193419.jpg [ 161.12 KiB | Pogledano 2760 put/a. ]
|
IMG_20231228_193429.jpg [ 157.69 KiB | Pogledano 2760 put/a. ]
|
IMG_20231228_193435.jpg [ 154.22 KiB | Pogledano 2760 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 29 pro 2023, 23:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59621 Lokacija: DAZP HQ
|
Kaotično.
Svemirski smo brod za te njihove gradove po Bosni. Da vidiš Zavidoviće pa da ti pamet stane, na nekih 12-3 km od našeg Zepča. Takva zaostalost da boli, tjedan dana nakon što odeš još si zamišljen, pun upitnika nad glavom, boriš se s idejom da netko tamo živi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 29 pro 2023, 23:14 |
|
|
Čak je i cjelokupni slavenski svijet shvatio tugu Sarajstana.
Screenshot_2023-12-29-22-13-09-303_com.facebook.katana-edit.jpg [ 507.88 KiB | Pogledano 2750 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 29 pro 2023, 23:26 |
|
|
Olovo - grad budućnosti. Koji optimizam. https://n1info.ba/vijesti/a124548-pogle ... uducnosti/Reportaža iz 2016. Grad/naselje izgrađeno u bivšim državama. Nema stanogradnje, nema poštena kafića, nema restorana ili grilla. Prošao nedjeljom navečer dok sam se vraćao, ajde bacit ću "gradsku", nigdje pasa, takija se u stanovima i čeka se zora. Ako je ovo grad budućnosti, ne znam, mindset Bošnja je nešto sasvim drugo kada tumače potencijalni grad budućnosti na ovakav način. Gradovi im izgledaju kao naši 70tih godina dok nas je u Zapadnoj Herci Jugoslavija zaobilazila u širokom luku.
20231229_222048.jpg [ 287.21 KiB | Pogledano 2731 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 29 pro 2023, 23:42 |
|
|
Meni je najdraže bilo kad sam silazio niz Rostovo prema Novom Travniku i kad gledaš one straćare od plave cigle prije nego prođeš Bratstvo Dođeš dole u dolinu, prvo vidiš grad s pravilnim ulicama, onda lijepe kuće uz cestu…
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 26 sij 2024, 20:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 26 sij 2024, 20:56 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Studeni
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 26 sij 2024, 23:45 |
|
|
Zar nema nešto prioritetnije od Posušje - Aržano?
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 27 sij 2024, 10:01 |
|
|
Ne znam ko će i zašto ići iz Posušja u Aržano. Koja je ideja te ceste nije mi jasno.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 27 sij 2024, 10:47 |
|
|
Moj savjet forumašima, investirajte kupujte zemlju od Posušja prema hrvatskoj granici. Ima sve šanse u budućnosti postati mjesto gdje se gradi, industrijska zona itd.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 27 sij 2024, 11:25 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ne znam ko će i zašto ići iz Posušja u Aržano. Koja je ideja te ceste nije mi jasno. Malo nas je Al nas ima !
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 27 sij 2024, 13:07 |
|
|
Studeni je napisao/la: Zar nema nešto prioritetnije od Posušje - Aržano? Zato što je tuda davno predviđena brza cesta Mostar - Sinj. Skraćuje se put Zap. Hercegovini za Split pola sata, zaobilaze se Grubine, Krivodol, Lovreć, Cista. Velika je dijaspora vani, vrstit će se dosta ljudi. Živnit će kraj, uvezat će se Tomislavgrad sa Zap. Hercegovinom. Strateška točka za firme za glavne distributivne centre za BiH. Svaka cesta je dobro došla, gdje god dođe kraj živne. Ima još cesta koje treba napraviti, netko je radio davno na ovom projektu za to su sredstva odobrena. Treba raditi na projektima, ne pričati zašto?!
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 27 sij 2024, 13:33 |
|
|
Planina je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Ne znam ko će i zašto ići iz Posušja u Aržano. Koja je ideja te ceste nije mi jasno. Malo nas je Al nas ima ! Iz Posušja za ST pored AC i brze ceste niko neće ići tim putem, a mislim da neće biti niti kraće, za Makarska pogotovo, ne znam di se uopće može ići tim putem. Iz Vinice, Riškog Polja i susjedstva mislim da je bliže preko Studenaca. De malo objasni što bi donijela ta cesta.
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 27 sij 2024, 13:47 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Planina je napisao/la: Malo nas je Al nas ima !
Iz Posušja za ST pored AC i brze ceste niko neće ići tim putem, a mislim da neće biti niti kraće, za Makarska pogotovo, ne znam di se uopće može ići tim putem. Iz Vinice, Riškog Polja i susjedstva mislim da je bliže preko Studenaca. De malo objasni što bi donijela ta cesta. Kako neće biti brže? Pa kada se cesta asfaltira, iz Vira si za 10 - 15 minuta u Cisti Velikoj. Širok makadamski put već postoji. Rojs ga je probio s Inžinjerijom 90tih. Spajaš Livno i Tomislavgrad kroz polje do u Posušje puno brže. Postoji usko grlo selo Mikulići gdje još Ivo Miro Jović obećavao zaobilaznicu sela, ali i to će se riješiti. Kakva Makarska? Nije ona na ovom pravcu. Ovo je pravac Širokom, Posušju, Rakitnu, Jablanici, i ovima što dolaze iz Bosne preko Blidinja ukoliko žele ići aza Split i Sinj, puno brže će zaobići brodovitu Imotsku krajinu dok dođu na autoput. Kada dođe brza cesta Zagvozd - Imotski bit če onda u priliku. Sigurno štednja goriva ogromna i kilometarski skraćivanje puta. Uvezivanje Dalmatinske Zagore, Livna, Tomislavgrada sa Zapadnom Hercegovinom. Onda još treba spojiti Grude s bržom cestom do Ljubuškog. I Čapljinu s Hutovom, te Hutovo - Ravno. Tako da cijeli taj pogranični hrvatski teritorij bude povezan dobrim cestama. Imamo onda potez Livno - Ravno, a to je teritorij veći od dvije Istre.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 27 sij 2024, 13:56 |
|
|
Nisi u pravu, neće to ništa značiti ni Po ni TG ni Li. To će značit malo Vir, Roško Polje, Vinica, ali rekoh preko Studenaca mislim da je bliže. Od Aržana do Ciste treba više od 10 minuta. Ako nešto malo i donese, sigurno ima boljih prilika za ulaganje u ceste. Planina je od tamo pa nek pojasni. Njima će približit Posušje, ali bi i njima bolje bilo da im približi ST i MA.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|