|
|
Stranica: 13/20.
|
[ 476 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zaba1111
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 15 vel 2024, 19:43 |
|
|
Planina je napisao/la: Svatko ima svoju cijenu jbga. Moja je 200 metara asfalta do kuće. To kad mi urade stavljam HDZ kapu.
Edit ma nema ni 200m, puno sam reko, nekih 100 m ima. Jel puno tražim? Šta ti je to 4-5 iljada maraka. I manje općina daje 30 posto.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 15 vel 2024, 20:16 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Planina je napisao/la: Svatko ima svoju cijenu jbga. Moja je 200 metara asfalta do kuće. To kad mi urade stavljam HDZ kapu.
Edit ma nema ni 200m, puno sam reko, nekih 100 m ima. Jel puno tražim? Šta ti je to 4-5 iljada maraka. I manje općina daje 30 posto. U meni balkanski jal, imam par komšija kojima bi time također usput asfaltirao, neću, nedam. Kad sam vodu sebi provodio žalili se na mene da sam nam dodatno raskopao taj put (nitko od nas nije stalni stanovnik). Uglavnom iz mog džepa neće marke dobit, puuuuu
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 15 vel 2024, 20:21 |
|
|
maradot je napisao/la: Ivanica Oj Hrvatsko tu si tanka Dubrovnik bi moga vanka
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 15 vel 2024, 20:42 |
|
|
Planina je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Šta ti je to 4-5 iljada maraka. I manje općina daje 30 posto.
U meni balkanski jal, imam par komšija kojima bi time također usput asfaltirao, neću, nedam. Kad sam vodu sebi provodio žalili se na mene da sam nam dodatno raskopao taj put (nitko od nas nije stalni stanovnik). Uglavnom iz mog džepa neće marke dobit, puuuuu
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 16 vel 2024, 01:15 |
|
|
Trn, Široki
200m dalje gradi se još jedna.
Prometni krkljanac na Trnu u 16h, pod hitno potrebna zaobilaznica.
Privitak/ci: |
IMG_20240215_162124.jpg [ 175.56 KiB | Pogledano 4371 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Boriso
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 19 vel 2024, 00:41 |
|
|
Stambeni park Solis Ljubuški
Top projekt.
Ljubuški Solis.jpg [ 73.6 KiB | Pogledano 4135 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 19 vel 2024, 04:01 |
|
|
Ljubuški je najljepši dio niže Hercegovine. Em Trebižat i pusti slapovi em najtoplija klima em zanimljiv reljef s onim prepoznatljivim brdima.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 19 vel 2024, 08:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75897 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Divna gradnja, individualno a opet community.
Tako kreću zatvoreni community, što trenutno u BiH postoji jedino kod arapskih naselja u Sarajevu.
Mini kibuc za one koji ne oskudijevaju.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 19 vel 2024, 14:30 |
|
Pridružen/a: 09 lis 2023, 12:05 Postovi: 721 Lokacija: Hercegovje
|
Karabaja je napisao/la: maradot je napisao/la: Ivanica Oj Hrvatsko tu si tanka Dubrovnik bi moga vanka Digli Hrvati Pelješki most Oglođo Mujo svoju kost Nema mora za te mali Dide viru svoju dali Daleko tebi Mujo i hrvatski Stolac Dođi u Neum, nabijemo te na kolac Nema Muja više na jugu Tužan Haso sjedne na prugu Iz Čapljine Haso pomiren bježi U Trokutu Mujo Sarajlije tješi Izgubili smo bitku, ali ne i rat Alah će nama Dubrovnik dat Probudi se Mujo, pogleda u Hasu Obojica nose leptirić-mašnu Sezonski radnik to im je budućnost Vrata Njemačke nova su mogućnost
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 19 vel 2024, 16:32 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Oj Hrvatsko tu si tanka Dubrovnik bi moga vanka Digli Hrvati Pelješki most Oglođo Mujo svoju kost Nema mora za te mali Dide viru svoju dali Daleko tebi Mujo i hrvatski Stolac Dođi u Neum, nabijemo te na kolac Nema Muja više na jugu Tužan Haso sjedne na prugu Iz Čapljine Haso pomiren bježi U Trokutu Mujo Sarajlije tješi Izgubili smo bitku, ali ne i rat Alah će nama Dubrovnik dat Probudi se Mujo, pogleda u Hasu Obojica nose leptirić-mašnu Sezonski radnik to im je budućnost Vrata Njemačke nova su mogućnost Što se ložiš ko seljak na rambo nož
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 21 vel 2024, 00:55 |
|
|
Napraviti akciju jambo plakatima u Hrvatskoj po magistralama: "Vrati se kolijevci" i onda staviti cijene kvadrata uz slike hrvatskih gradova u BiH: Tomislavgrad cijena kvadrata 1100€, Široki 1300€, Ljubuški 1300€, Mostar 2000€, Kiseljak itd. i uz gradove slike neke iz povijesti.
Kod Tomislavgrada spomenik kralja Tomislava iz Zagreba
Screenshot_2024-02-20-23-53-03-440_com.android.chrome-edit.jpg [ 362.13 KiB | Pogledano 3719 put/a. ]
|
Screenshot_2024-02-20-23-48-12-311_com.microsoft.emmx-edit.jpg [ 113.17 KiB | Pogledano 3719 put/a. ]
|
Screenshot_2024-02-20-23-48-29-684_com.microsoft.emmx-edit.jpg [ 504.11 KiB | Pogledano 3719 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 21 vel 2024, 11:01 |
|
|
maradot je napisao/la: Napraviti akciju jambo plakatima u Hrvatskoj po magistralama: "Vrati se kolijevci" i onda staviti cijene kvadrata uz slike hrvatskih gradova u BiH: Tomislavgrad cijena kvadrata 1100€, Široki 1300€, Ljubuški 1300€, Mostar 2000€, Kiseljak itd. i uz gradove slike neke iz povijesti.
Kod Tomislavgrada spomenik kralja Tomislava iz Zagreba Svakako, ali mislim da nije to dosta Preseljenje u sredine HB bi trebalo predstavit kao da je to trenutno IN Staviš plakat nasred ZG: "Želiš li svoje dijete prepustit negativnim utjecajima u ZG?" (Misleći na Ideologiju i migracije npr - usput staviš slike iza koje na to ukazuju) Ako ne želiš, dođi u Široki, nudimo ti 1,2,3, bla bla bla" Ova tvoja fora s cijenom kvadrata je dobra Koristiš usput oglašavanje na FB, Google, dovedeš nekog celebrityja da živi u Livno i lovi ribu u Buškom Blatu. On se onda svaki dan naslikava na IG da živi život Siguran sam da bi dobar uspjeh polučilo Možda može i bolje, svakako ostavite svoje ideje ispod
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 21 vel 2024, 11:12 |
|
|
Grozna mi je pomisao da se trenutno preseljenje u HB smatra downgradeom u trenutnom zeitgeistu Ovo možemo i trebamo promijenit
Dobar je primjer država Hrvatska Od države za koju je 2000.-e godine prva pomisao bila rat i Šugoslavija, pretvorila se 2024.-e u državu predivne obale, filmskih setova i odlične kuhinje Ne znam jel me netko od stranaca u zadnjih pet godina uopće pitao o ratu
Ovo isto možemo i za HB napravit. Siguran sam u to Od pustih, negostoljubivih, siromašnih i konzervativnih krajeva se trebamo rebrendirat u gostoljubivi kraj koji održava konzervativne vrijednosti dok (dio) RH tone u liberalizmu. Dobar primjer su Teksas i Florida S obzirom da imamo autonomnu legislativu u županijama, ne vidim zašto ovo ne bi bilo moguće
Recimo jedan moj prijatelj koji je do prije 4/5 godina pričao negativno o Hercegovcima i privatizaciji sad razmišlja ić dole živit Čisti purger, s korijenima iz šire okolice ZG, nema veze s krajem dole
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 21 vel 2024, 11:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59621 Lokacija: DAZP HQ
|
Opjevano je to već odavno, Dođi da vidiš, dođi da se diviš i poželjet ćeš ovdje da živiš, da ti se dijete u miru rodi, živi u ljubavi i slobodi. Disclaimer: ova poruka je namijenjena samo katolibanima. To bi bio moj plakat.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
zet
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 21 vel 2024, 12:02 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Staviš plakat nasred ZG: "Želiš li svoje dijete prepustit negativnim utjecajima u ZG?" (Misleći na Ideologiju i migracije npr - usput staviš slike iza koje na to ukazuju) Ako ne želiš, dođi u Široki, nudimo ti 1,2,3, bla bla bla"
Jumbo plakati, marketing i brandiranje uopce nije losa ideja. Tako se to radi. No ne slazem se s tobom oko negativnih utjecaja u ZG. Ja sam odrastao u tom gradu, moje dijete isto, i nisam iskusio niti primjetio neke "negativne utjecaje". Kad usporedjujem, cak bih rekao da je generacija danasnje djece pitomija i rauzmnija nego je moja bila. Dajes preveliki utjecaj nekakvoj "ideologiji". Nisu ljudi u Zagrebu glasali za Mozemo jer zele woke gluposti nego zato jer su vjerovali da ce dobiti manje korupcije i cisci grad. Isto tako ce ljudi na sljedecim izborima glasati protiv Mozemo - ne zbog ideologije nego zbog toga sto ovi nisu rijesili komunalne probeme i pokazuju se nesposobnima. Simple as that. No da se vratim na temu. Prednosti zivota u HB su brojne. Definitivno, odmak od urbane vreve. Manje guzvi, manje automobila, vise prirode, sunca i svjezeg zraka. Bolja hrana. Planine, more, rijeke, jezera, sume - sve je to na dohvat. Nizi troskovi zivota. Jednostavniji zivot, bez puno nepotrebnih gluposti. Na tome treba bazirati marketing. Jer, takav zivot danas sve vise ljudi trazi, pogotovo od kad je "work from home" postao normala za mnoge. Taj odljev ljudi iz gradova prema selu/periferiji je prisutan svugdje u Europi. Zagreb je za mene prevelik grad, zelim nesto manje, jednostavnije i s vise sunca. Zato planiram preseliti se u Hercegovinu jednog dana.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 21 vel 2024, 13:17 |
|
|
dudu je napisao/la: Opjevano je to već odavno, Dođi da vidiš, dođi da se diviš i poželjet ćeš ovdje da živiš, da ti se dijete u miru rodi, živi u ljubavi i slobodi. Disclaimer: ova poruka je namijenjena samo katolibanima. To bi bio moj plakat.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
diplomata
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 29 vel 2024, 13:46 |
|
|
Postoje li ucrtane brze ceste u prostornim planovima kod hrvatskim županija? Tako da se bolje međusobno povezu a i s hrvatskom
_________________ Nemamo vječnih saveznika, nemamo vječnih neprijatelja. Naši su interesi vječni i trajni, a te je interese naša dužnost slijediti.
Franjo Tuđman Otac Domovine
|
|
Vrh |
|
|
diplomata
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 29 vel 2024, 13:56 |
|
|
Isto tako nije da mi nije lijepa ova urbanizacija, što se tiče zgrada u našim ruralnim sredinama ali me plaši. Istraživanja su pokazala da urbane sredine i moderni način života u takvim sredinama pridonosi padu nataliteta možda jos gore nego besperspektivnost. Puno je primjera u afričkim zemljama gdje je razlika u ferilitet žena u gradovima i selu ogromna. U Nigeriji je prosjek 7-8 djece po ženi dok je u glavnom gradu 1.4 po ženi, slično ko u Europi. Mislim da bi se trebale nastavit graditi obiteljske kuce ali bi urbanistički plan trebao bit bolji. Ovo omogućava širenje, uzgoj vlastite hrane, vise druženja, mirniji i sretniji život.
_________________ Nemamo vječnih saveznika, nemamo vječnih neprijatelja. Naši su interesi vječni i trajni, a te je interese naša dužnost slijediti.
Franjo Tuđman Otac Domovine
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 01 ožu 2024, 00:04 |
|
|
diplomata je napisao/la: Isto tako nije da mi nije lijepa ova urbanizacija, što se tiče zgrada u našim ruralnim sredinama ali me plaši. Istraživanja su pokazala da urbane sredine i moderni način života u takvim sredinama pridonosi padu nataliteta možda jos gore nego besperspektivnost. Puno je primjera u afričkim zemljama gdje je razlika u ferilitet žena u gradovima i selu ogromna. U Nigeriji je prosjek 7-8 djece po ženi dok je u glavnom gradu 1.4 po ženi, slično ko u Europi. Mislim da bi se trebale nastavit graditi obiteljske kuce ali bi urbanistički plan trebao bit bolji. Ovo omogućava širenje, uzgoj vlastite hrane, vise druženja, mirniji i sretniji život. Naši u ŽZH su imali angažiranog stručnjaka na tu temu koji je transformirao Skopje. P.s. Imoćani i Dlamacija kupuju nekretnine u Posušju. Svoje kuće u Dlamaciji prenamjenuju za iznajmljivanja, kuće s bazenima, za Booking. Isplati im se.
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 01 ožu 2024, 00:28 |
|
|
Trn, Široki Brijeg
940a0ebcdd272320cf7c193799db6d72e7788448eb57c93a2bd15ebd8e1d5f4d - instasize.jpg [ 271 KiB | Pogledano 2810 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 05 ožu 2024, 14:14 |
|
|
U svakom HRHB gradu ovako staviti i brendirati svoj identitet.
A kružnih tokova koliko hoćeš.
IMG-20240305-WA0011.jpg [ 46.34 KiB | Pogledano 2481 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 20 ožu 2024, 20:18 |
|
|
U moru novih stambenih građevina koji se grade na području Hercegovine, sve se više pažnje posvećuje inovativnosti i modernom pristupu gradnje koji će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Jedna takva građevina uskoro kreće s izgradnjom u Posušju u Zagrebačkoj ulici. Riječ je o stambeno – poslovnoj zgradi koja s pravom nosi naziv: Bella signorina. Osim blizine svih potrebnih sadržaja za kvalitetan život, vrhunske gradnje u svim segmentima i pomno planiranog dizajna i parkirnog mjesta u unutrašnjosti, ova stambena zgrada jedna je od rijetkih na ovim prostorima koja pripada skupini tzv. pametnih zgrada. 22 stambene jedinice, od kojih svaka ima južnu terasu i lijep pogled na okolinu, tako će dobiti idealne uvijete za život u Posušju koji se svojim razvojem posljednjih godina sve više percipira kao poželjna sredina za jednostavan i ugodan život. Početak gradnje ove moderne zgrade planiran je u travnju 2024., a završetak u kolovozu 2025. godine. Prelistajte detaljan katalog klikom ovdje! Za sve dodatne informacije nazovite na broj: 063 500 717 ili 063 445 984 Sponzorirani članak! https://www.posusje.info/u-posusju-se-g ... na-zgrada/
Bella-signorina-katalog_V2_150dpi_RGB_compressed_page-0049 (1).jpg [ 90.84 KiB | Pogledano 2224 put/a. ]
|
Bella-signorina-katalog_V2_150dpi_RGB_compressed_page-0012 (1).jpg [ 112.86 KiB | Pogledano 2224 put/a. ]
|
Bella-signorina-katalog_V2_150dpi_RGB_compressed_page-0006 (1) (1).jpg [ 122.55 KiB | Pogledano 2224 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Originals
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 22 ožu 2024, 11:18 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Dobar je primjer država Hrvatska Od države za koju je 2000.-e godine prva pomisao bila rat i Šugoslavija, pretvorila se 2024.-e u državu predivne obale, filmskih setova i odlične kuhinje Ne znam jel me netko od stranaca u zadnjih pet godina uopće pitao o ratu
Hrvatska i Hrvati su na jako dobrom glasu u zap.svijetu. Od bivšeg istočnog bloka i nesvrstanih, najbolje stojimo.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 25 ožu 2024, 15:48 |
|
|
Nevjerovatno koliko se gradi u Posušju
Možda i naviše u cijeloj BiH ako se gleda broj stanovnika-gradnja
|
|
Vrh |
|
|
maradot
|
Naslov: Re: Izgradnja u hrvatskim sredinama u BiH Postano: 25 ožu 2024, 19:17 |
|
|
espresso je napisao/la: Nevjerovatno koliko se gradi u Posušju
Možda i naviše u cijeloj BiH ako se gleda broj stanovnika-gradnja Mene nedavno Ljubuški iznenadio. Kada dolaziš prema njemu izgleda kao pravi grad, oni vinogradi novo zasađeni na ulazu u grad daju baš neki mediteranski šmek i draž.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|