|
|
Stranica: 14/23.
|
[ 552 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Imota
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:34 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Ali i pokazuje da Rimac gleda samo svoj interes odnosno zaradu i da mu ni ovim projektom nije bio cilj pomoci Livnu vec iskljucivo prijatelju, a za sta je trebalo platiti zapravo Livno, a ne on
I Rama je pustinja pa Svabo otvara tvornicu Mislim poanta biznisa je da zaradiš kakva pomoć to je rimčeva i svačija druga patetika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63696 Lokacija: DAZP HQ
|
krstjanin je napisao/la: dudu je napisao/la: Totalno krivo, Mamuza njemu nije nikakav prijatelj nego su se upoznali kroz interes za Livno, Mati je bilo simpatično što je dečko povratnik iz Zagreba što je teška anomalija jer je ovaj mogao biti itekako uspješan u Zagrebu.
Kad se već vratio i izrazio želju da nešto pokrene u nekom trenutku se ili javio Mati ili je info došla do Mate da momak treba novce za nešto više. Mate kaže ok, dat ću ti novac, štogod treba, ali ti si nositelj posla, s tim ja suštinski nemam veze, eto tebi i novac i odgovornost, ti si većinski vlasnik.
Tako rade svi koji imaju neki novac i imaju povjerenje u ljude s kojima ulaze u takav deal, evo ti novac, ne želim biti većinski jer to znači da moram biti involviran, a ne želim to ili nemam vremena, ali itekako sam zainteresiran da to uspije i da vidimo što iz toga može proizaći.
Rimac je sam izjavio da mu je prijatelj Pa pobogu dragi naravno da se sprijateljiš u neku ruku, ali to nisu prijatelji od djetinjstva nego ih je povezao određeni trenutak i interes, a taj interes je oživiti Livno, Mamuzi bitno jer se vratio u Livno živjeti, a Rimcu bitno jer je rodoljub i domoljub. Čovjek ne krije da voli Livno, svako malo se naslikava tamo, vjenčao se tamo, a može lagano prst u uho i da ga boli k, da to više nikad ne eksponira.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:35 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kako provincijalcu objasnit da je provincijalac. Da ne vidi dalje od svog nosa i ubija vola radi kile mesa?
Nikako. To je i MR shvatio. Najjače je što vidim i Bumbi proziva SIPU, državu, kanton, ne znam koga, ali u ovom slučaju ne bih rekao da je u njima problem. Dapače. Kad čitaš Zabiju točno vidiš u kom zecu leži grm. SIPU, sud i tužilaštvo nisam spomenuo u vezi ovog slučaja nego na tvoj upit za "provjetravanjem" situacije u HBŽ, a tu bi Zakon i red itekako dobro došli za prave investitore, a ne kriminalce i kokošare što okolo sa koncesijama mešetare bez da ikoga išta pitaju i javno obznane natječaje. Ovo se tek počelo odmotavati..., vlasnici otetih parcela tek podižu tužbe. Mislim na doslovnu grabež državnog zemljišta i otimačinu privatnih parcela koje im se nađu na putu od privatnih vlasnika, dodjeljivanje istih koncesionarima bez suglasnosti prvotnih vlasnika, bez studije izvodljivosti, bez javne rasprave itd. dakle bezakonje i muljaže u gruntovnici... to je vezano za ove VE Ivovik i koncesije za VE i solare po visoravnima i planinama. U toj svoj otimačini i bezakonju oko VE se pojavljuje ova priča sa Rimcem i naravno da će lokalci kojima je inače otimana zemlja za Buško jezero i znaju za ove priče oko koncesija, skočiti na bunu i otpor. Po meni prije da se Rimac povukao sagledavši ukupnu priču oko koncesija i muljaža oko toga jer on je već donirao dosta novca za Vatrogasnu službu, više objekata,...tako se vjerovatno i odnosio prema ovoj turističkoj priči gdje je imao mali udjel tek toliko da ih pogura čak je odbio da ima veći udjel u tome, sam je to izjavio. Dakle, po meni opći nered sa dodjelama koncesija u Livnu ga je odbio, a ne samo prigovori lokalaca koji samo pušu i na hladno jer se uistinu događa otimačina bez da ih se išta pita, evo uopće PRVA javna rasprava je bila oko tog njegovog projekta zato su i graknuli iz sve snage. Već je zakazana i druga javna rasprava za VE Golija, pretpostavi kako će tu stvari ići,... slično ako ne i gore. Prije par godina su specijalcima ispendrečili seljane zato što su zapriječili put liku koji je dobio koncesiju na seosko izvorište,...naravno bez javne rasprave i da su ih pitali išta nego samo pendrek u glavu i sila. Pa đe to ima? Rimcu je bolje da se odmakne dok se ovo ne provjetri,...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88896 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Vjerojatno su obje strane u pravu i krivu. Ovako je to nekako išlo Uznemiravanje mirnog sela sumnjivim promjenama:
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:39 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Kako provincijalcu objasnit da je provincijalac. Da ne vidi dalje od svog nosa i ubija vola radi kile mesa?
Nikako. To je i MR shvatio. Najjače je što vidim i Bumbi proziva SIPU, državu, kanton, ne znam koga, ali u ovom slučaju ne bih rekao da je u njima problem. Dapače. Kad čitaš Zabiju točno vidiš u kom zecu leži grm. SIPU, sud i tužilaštvo nisam spomenuo u vezi ovog slučaja nego na tvoj upit za "provjetravanjem" situacije u HBŽ, a tu bi Zakon i red itekako dobro došli za prave investitore, a ne kriminalce i kokošare što okolo sa koncesijama mešetare bez da ikoga išta pitaju i javno obznane natječaje. Ovo se tek počelo odmotavati..., vlasnici otetih parcela tek podižu tužbe. Mislim na doslovnu grabež državnog zemljišta i otimačinu privatnih parcela koje im se nađu na putu od privatnih vlasnika, dodjeljivanje istih koncesionarima bez suglasnosti prvotnih vlasnika, bez studije izvodljivosti, bez javne rasprave itd. dakle bezakonje i muljaže u gruntovnici... to je vezano za ove VE Ivovik i koncesije za VE i solare po visoravnima i planinama. U toj svoj otimačini i bezakonju oko VE se pojavljuje ova priča sa Rimcem i naravno da će lokalci kojima je inače otimana zemlja za Buško jezero i znaju za ove priče oko koncesija, skočiti na bunu i otpor. Po meni prije da se Rimac povukao sagledavši ukupnu priču oko koncesija i muljaža oko toga jer on je već donirao dosta novca za Vatrogasnu službu, više objekata,...tako se vjerovatno i odnosio prema ovoj turističkoj priči gdje je imao mali udjel tek toliko da ih pogura čak je odbio da ima veći udjel u tome, sam je to izjavio. Dakle, po meni opći nered sa dodjelama koncesija u Livnu ga je odbio, a ne samo prigovori lokalaca koji samo pušu i na hladno jer se uistinu događa otimačina bez da ih se išta pita, evo uopće PRVA javna rasprava je bila oko tog njegovog projekta zato su i graknuli iz sve snage. Već je zakazana i druga javna rasprava za VE Golija, pretpostavi kako će tu stvari ići,... slično ako ne i gore. Prije par godina su specijalcima ispendrečili seljane zato što su zapriječili put liku koji je dobio koncesiju na seosko izvorište,...naravno bez javne rasprave i da su ih pitali išta nego samo pendrek u glavu i sila. Pa đe to ima? Rimcu je bolje da se odmakne dok se ovo ne provjetri,... Tu opet dolazimo do price da ni nije Rimac toliko kriv Krivac je ocito opcina Livno koja je davala sakom i kapom, a nista se nije isplatilo ni tim selima ni Livnu Na rimcu se jednostavno prelomilo jer je opcina odlucila u tom trenutku njemu dati tu zemlju. Tu nisu krivi ni seljani jer je ocito da bi se pobunili da je ta zemlja data bilo kome drugom jer ljudi ne mogu vise gledati nepravdu
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:40 |
|
|
Imota je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Ali i pokazuje da Rimac gleda samo svoj interes odnosno zaradu i da mu ni ovim projektom nije bio cilj pomoci Livnu vec iskljucivo prijatelju, a za sta je trebalo platiti zapravo Livno, a ne on
I Rama je pustinja pa Svabo otvara tvornicu Mislim poanta biznisa je da zaradiš kakva pomoć to je rimčeva i svačija druga patetika. Ne, ne mora biti poanta u zaradi, poanta je u tome da je posao održiv, da radi u plusu ili određeno vrijeme u planskom minusu dok traje investicijski ciklus. Niti ćeš od turizma u Livnu ikad ozbiljno zarađivati, to je smiješna teza. Poistovjećujem se s Rimcem jer sam u 3 takva projekta, gdje sam dao novac, a nisam involviran osim kao manjinski suvlasnik, u jednom od ta tri nemam nikakav financijski interes niti očekivanja, osim da nije minus, nego jednostavno mi je gušt spoznaja da imam svoj birc i da se mogu u njemu družiti s prijateljima kadgod poželim. Tako je i s Rimcem, jebe se njemu za bungalove u Livnu pored svega s čim se bavi, ali ima interes i želju da to zaživi jer pomaže mladom dečku s idejom da neki k tamo napravi, ako ne ide ništa drugo nek bude turizam, ali je jasno da bi Rimac podržao štogod ako procjeni da su to ljudi od povjerenja i da projekt ima smisla.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:44 |
|
|
dudu je napisao/la: Imota je napisao/la: Mislim poanta biznisa je da zaradiš kakva pomoć to je rimčeva i svačija druga patetika.
Ne, ne mora biti poanta u zaradi, poanta je u tome da je posao održiv, da radi u plusu ili određeno vrijeme u planskom minusu dok traje investicijski ciklus. Niti ćeš od turizma u Livnu ikad ozbiljno zarađivati, to je smiješna teza. Poistovjećujem se s Rimcem jer sam u 3 takva projekta, gdje sam dao novac, a nisam involviran osim kao manjinski suvlasnik, u jednom od ta tri nemam nikakav financijski interes niti očekivanja, osim da nije minus, nego jednostavno mi je gušt spoznaja da imam svoj birc i da se mogu u njemu družiti s prijateljima kadgod poželim. Tako je i s Rimcem, jebe se njemu za bungalove u Livnu pored svega s čim se bavi, ali ima interes i želju da to zaživi jer pomaže mladom dečku s idejom da neki k tamo napravi, ako ne ide ništa drugo nek bude turizam, ali je jasno da bi Rimac podržao štogod ako procjeni da su to ljudi od povjerenja i da projekt ima smisla. Pričam na temeljnoj razini, poanta poduzetništva je zarada, profit. I to je normalno, sve ostalo su socijalističke tlapnje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88896 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: Imota je napisao/la: Mislim poanta biznisa je da zaradiš kakva pomoć to je rimčeva i svačija druga patetika.
Ne, ne mora biti poanta u zaradi, poanta je u tome da je posao održiv, da radi u plusu ili određeno vrijeme u planskom minusu dok traje investicijski ciklus. Niti ćeš od turizma u Livnu ikad ozbiljno zarađivati, to je smiješna teza. Poistovjećujem se s Rimcem jer sam u 3 takva projekta, gdje sam dao novac, a nisam involviran osim kao manjinski suvlasnik, u jednom od ta tri nemam nikakav financijski interes niti očekivanja, osim da nije minus, nego jednostavno mi je gušt spoznaja da imam svoj birc i da se mogu u njemu družiti s prijateljima kadgod poželim. Tako je i s Rimcem, jebe se njemu za bungalove u Livnu pored svega s čim se bavi, ali ima interes i želju da to zaživi jer pomaže mladom dečku s idejom da neki k tamo napravi, ako ne ide ništa drugo nek bude turizam, ali je jasno da bi Rimac podržao štogod ako procjeni da su to ljudi od povjerenja i da projekt ima smisla. Da, poanta je moć (koja može doci uz zaradu ili bez), da nešto pokrećeš, utječeš.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
|
|
Ne, ne mora biti poanta u zaradi, poanta je u tome da je posao održiv, da radi u plusu ili određeno vrijeme u planskom minusu dok traje investicijski ciklus. Niti ćeš od turizma u Livnu ikad ozbiljno zarađivati, to je smiješna teza. Poistovjećujem se s Rimcem jer sam u 3 takva projekta, gdje sam dao novac, a nisam involviran osim kao manjinski suvlasnik, u jednom od ta tri nemam nikakav financijski interes niti očekivanja, osim da nije minus, nego jednostavno mi je gušt spoznaja da imam svoj birc i da se mogu u njemu družiti s prijateljima kadgod poželim. Tako je i s Rimcem, jebe se njemu za bungalove u Livnu pored svega s čim se bavi, ali ima interes i želju da to zaživi jer pomaže mladom dečku s idejom da neki k tamo napravi, ako ne ide ništa drugo nek bude turizam, ali je jasno da bi Rimac podržao štogod ako procjeni da su to ljudi od povjerenja i da projekt ima smisla. Znači, općina bi trebala nešto dati da Rimac sebi može malo nahraniti ego i raditi PR?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:46 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: dudu je napisao/la: Ne, ne mora biti poanta u zaradi, poanta je u tome da je posao održiv, da radi u plusu ili određeno vrijeme u planskom minusu dok traje investicijski ciklus.
Niti ćeš od turizma u Livnu ikad ozbiljno zarađivati, to je smiješna teza.
Poistovjećujem se s Rimcem jer sam u 3 takva projekta, gdje sam dao novac, a nisam involviran osim kao manjinski suvlasnik, u jednom od ta tri nemam nikakav financijski interes niti očekivanja, osim da nije minus, nego jednostavno mi je gušt spoznaja da imam svoj birc i da se mogu u njemu družiti s prijateljima kadgod poželim. Tako je i s Rimcem, jebe se njemu za bungalove u Livnu pored svega s čim se bavi, ali ima interes i želju da to zaživi jer pomaže mladom dečku s idejom da neki k tamo napravi, ako ne ide ništa drugo nek bude turizam, ali je jasno da bi Rimac podržao štogod ako procjeni da su to ljudi od povjerenja i da projekt ima smisla.
Znači, općina bi trebala nešto dati da Rimac sebi može malo nahraniti ego i raditi PR? Da! Tako stvari u svijetu funkcioniraju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:47 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: dudu je napisao/la: Ne, ne mora biti poanta u zaradi, poanta je u tome da je posao održiv, da radi u plusu ili određeno vrijeme u planskom minusu dok traje investicijski ciklus.
Niti ćeš od turizma u Livnu ikad ozbiljno zarađivati, to je smiješna teza.
Poistovjećujem se s Rimcem jer sam u 3 takva projekta, gdje sam dao novac, a nisam involviran osim kao manjinski suvlasnik, u jednom od ta tri nemam nikakav financijski interes niti očekivanja, osim da nije minus, nego jednostavno mi je gušt spoznaja da imam svoj birc i da se mogu u njemu družiti s prijateljima kadgod poželim. Tako je i s Rimcem, jebe se njemu za bungalove u Livnu pored svega s čim se bavi, ali ima interes i želju da to zaživi jer pomaže mladom dečku s idejom da neki k tamo napravi, ako ne ide ništa drugo nek bude turizam, ali je jasno da bi Rimac podržao štogod ako procjeni da su to ljudi od povjerenja i da projekt ima smisla.
Znači, općina bi trebala nešto dati da Rimac sebi može malo nahraniti ego i raditi PR? Rimac je tu manjinski, on daje pare, čisto sumnjam da je on s nekim papirima trčao gradončaleniku ili općinarima, oni jedino što su trebali znati je da Rimac investira, a da je bilo kakvih susreta s vlastima valjda bi ga snimilo koji put, nije Rimac ja pa da incognito hoda po Livnu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:48 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Znači, općina bi trebala nešto dati da Rimac sebi može malo nahraniti ego i raditi PR? Da! Tako stvari u svijetu funkcioniraju. Nema ništa gore na planeti od idealista pravednika, na kraju se upucaš u glavu jer život nema nikakvog smisla. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:52 |
|
|
dudu je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Znači, općina bi trebala nešto dati da Rimac sebi može malo nahraniti ego i raditi PR? Rimac je tu manjinski, on daje pare, čisto sumnjam da je on s nekim papirima trčao gradončaleniku ili općinarima, oni jedino što su trebali znati je da Rimac investira, a da je bilo kakvih susreta s vlastima valjda bi ga snimilo koji put, nije Rimac ja pa da incognito hoda po Livnu. Da on daje pare bilo bi jako jednostavno, kupili bi komad zemlje od lokalnog seljaka i tu postavili kućice. Bio bi i seljak zadovoljan jer bi dobio novce za nešto što je slabo likvidno, sredstva ostaju u lokalnoj zajednici. Ovako grebator Rimac traži od općine nešto na poklon i na koncesiju, od toga lokalna zajednica ne dobije ništa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:58 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: dudu je napisao/la: Rimac je tu manjinski, on daje pare, čisto sumnjam da je on s nekim papirima trčao gradončaleniku ili općinarima, oni jedino što su trebali znati je da Rimac investira, a da je bilo kakvih susreta s vlastima valjda bi ga snimilo koji put, nije Rimac ja pa da incognito hoda po Livnu.
Da on daje pare bilo bi jako jednostavno, kupili bi komad zemlje od lokalnog seljaka i tu postavili kućice. Bio bi i seljak zadovoljan jer bi dobio novce za nešto što je slabo likvidno, sredstva ostaju u lokalnoj zajednici. Ovako grebator Rimac traži od općine nešto na poklon i na koncesiju, od toga lokalna zajednica ne dobije ništa. Nije Livno Makarska pa da zemljište ima neku stvarnu vrijednost, ovdje se doslovno iz ničeg stvara nešto. Dovoljno je čuti Mamuzu gdje govori da je prvotni plan bio staviti u turističku funkciju silne prazne kuće po općini, ali nije naišao na sluh gastarbajtera koji su rekli da neće njima netko ulaziti u kuću pa je tek onda krenuo s vlastitom gradnjom. Zavrti i zadrti, ali funkcioniraju na ispravan način čim se maknu iz svoje općine, već kad su u Brelima imaju ispravnu logiku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 09:58 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: dudu je napisao/la: Rimac je tu manjinski, on daje pare, čisto sumnjam da je on s nekim papirima trčao gradončaleniku ili općinarima, oni jedino što su trebali znati je da Rimac investira, a da je bilo kakvih susreta s vlastima valjda bi ga snimilo koji put, nije Rimac ja pa da incognito hoda po Livnu.
Da on daje pare bilo bi jako jednostavno, kupili bi komad zemlje od lokalnog seljaka i tu postavili kućice. Bio bi i seljak zadovoljan jer bi dobio novce za nešto što je slabo likvidno, sredstva ostaju u lokalnoj zajednici. Ovako grebator Rimac traži od općine nešto na poklon i na koncesiju, od toga lokalna zajednica ne dobije ništa. Kratkovidno gledanje. Ja na Rimca gledam kao na bitcoin. Možda za 10 godina bude 0, prsne ako je bubble, ubleha. A možda 1 bitcoin bude milijun dolara. Kako god, Livno ne može odbijati vezati se na nekoga tko je iz tog kraja i ima takav potencijal rasta. I da na prvom malom, testnom projektu pokaže takvo neprijateljstvo kao što je fizička sabotaža proiekta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 10:02 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Da on daje pare bilo bi jako jednostavno, kupili bi komad zemlje od lokalnog seljaka i tu postavili kućice. Bio bi i seljak zadovoljan jer bi dobio novce za nešto što je slabo likvidno, sredstva ostaju u lokalnoj zajednici.
Ovako grebator Rimac traži od općine nešto na poklon i na koncesiju, od toga lokalna zajednica ne dobije ništa. Kratkovidno gledanje. Ja na Rimca gledam kao na bitcoin. Možda za 10 godina bude 0, prsne ako je bubble. A možda 1 bitcoin bude milijun dolara. Kako god, Livno ne može odbijati vezati se na nekoga tko je iz tog kraja i ima takav potencijal rasta. I da na prvom malom, testnom projektu pokaže takvo neprijateljstvo kao što je fizička sabotaža proiekta. Kakav bitcoin, ne gradi Rimac istraživački laoratorij, nego nekoliko drvenih kućica za turiste.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 10:05 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Da on daje pare bilo bi jako jednostavno, kupili bi komad zemlje od lokalnog seljaka i tu postavili kućice. Bio bi i seljak zadovoljan jer bi dobio novce za nešto što je slabo likvidno, sredstva ostaju u lokalnoj zajednici.
Ovako grebator Rimac traži od općine nešto na poklon i na koncesiju, od toga lokalna zajednica ne dobije ništa. Kratkovidno gledanje. Ja na Rimca gledam kao na bitcoin. Možda za 10 godina bude 0, prsne ako je bubble. A možda 1 bitcoin bude milijun dolara. Kako god, Livno ne može odbijati vezati se na nekoga tko je iz tog kraja i ima takav potencijal rasta. Nije da je on iz tog kraja, ima ih puno iz raznih krajeva pa nitko od tog nema ništa. On je živo zainteresiran za razvoj jedne sredine koja je nekad možda imala potencijal za nešto, a sad se bori za 100 rođenih Hrvata godišnje (60tih oko 1000 godišnje). Livno je čisti avet grad koji zaživi ljeti, meni ne treba nitko ništa objašnjavati o Livnu, tamo smo imali obiteljski biznis iza rata pa 10tak godina, imam najbližu rodbinu koja živi u Livnu i koja se začudo nije raselila iako je bilo nekih pokušaja i tamo sam često, koliko i u TG toliko sam i u Livnu. Uopće da netko daje nekakvu nadu za taj kraj je čudo prvog reda, ali problem je kao i u svemu i za svaki pokušaj pomaka stav jebenih gasterbajtera, pogotovo ovih pred penziju i u penziji, a kakvih je mali milijun (generacije kad su Hrvati imali i po 1000 rođenih u Livnu godišnje) koji ne žele remećenja njihovog mira ni u kakvom slučaju i kontekstu i jebe se njima za napredak s njemačkim, austrijskim ili švicarskim plaćama i mirovinama, njima je svakako dobro. Jako uskorgrudni, zavrti i zadrti ljudi, takav je mentalitet, svi pripametni, svi sve znaju, a pučkoskolci uglavnom, ne znaju tko im glavu nosi, osim što su teškim radom u sređenim državama neki k zaradili pa sad misle da su netko i nešto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 10:07 |
|
|
dudu je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Da on daje pare bilo bi jako jednostavno, kupili bi komad zemlje od lokalnog seljaka i tu postavili kućice. Bio bi i seljak zadovoljan jer bi dobio novce za nešto što je slabo likvidno, sredstva ostaju u lokalnoj zajednici.
Ovako grebator Rimac traži od općine nešto na poklon i na koncesiju, od toga lokalna zajednica ne dobije ništa. Zavrti i zadrti, ali funkcioniraju na ispravan način čim se maknu iz svoje općine, već kad su u Brelima imaju ispravnu logiku. Jel neko zračenje gori u završju koji je to đava ? Tamo se enšto čudno i nelogično događa godinama. Korupcija i partitokratija je i u hercegovni pa opet ima i biznisa unatoč tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 10:08 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Kratkovidno gledanje.
Ja na Rimca gledam kao na bitcoin.
Možda za 10 godina bude 0, prsne ako je bubble.
A možda 1 bitcoin bude milijun dolara.
Kako god, Livno ne može odbijati vezati se na nekoga tko je iz tog kraja i ima takav potencijal rasta.
I da na prvom malom, testnom projektu pokaže takvo neprijateljstvo kao što je fizička sabotaža proiekta.
Kakav bitcoin, ne gradi Rimac istraživački laoratorij, nego nekoliko drvenih kućica za turiste. Ti to ozbiljno. Pročitaj šta sam napisao. Govorim o snazi i potencijalu čitavog Rimčevog “carstva”. I zatvaranja vrata guzicom, kako Kvačica kaže, ako nema projekata za danas, možda bude za 10 godina. Ne, nije sve u zaradi. Poanta kapitalizma nije neograničena akumulacija novaca, nego neograničena akumulacija moći. Novac je samo jedan oblik moći. Nije ni Katolička crkva profitabilna organizacija, dovoljno je da ima veliku imovinu i da joj je profit 0. Ne moraju njegovi projekti početno uopće biti profitabilni, dovoljno je da su na 0, a da opet ima veliki utjecaj na taj kraj. Ljudi vole imati utjecaj, graditi, gledati kako stvari rastu, i tu nema ništa dijabolično.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 10:16 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Kratkovidno gledanje.
Ja na Rimca gledam kao na bitcoin.
Možda za 10 godina bude 0, prsne ako je bubble.
A možda 1 bitcoin bude milijun dolara.
Kako god, Livno ne može odbijati vezati se na nekoga tko je iz tog kraja i ima takav potencijal rasta.
Nije da je on iz tog kraja, ima ih puno iz raznih krajeva pa nitko od tog nema ništa. On je živo zainteresiran za razvoj jedne sredine koja je nekad možda imala potencijal za nešto, a sad se bori za 100 rođenih Hrvata godišnje (60tih oko 1000 godišnje). Livno je čisti avet grad koji zaživi ljeti, meni ne treba nitko ništa objašnjavati o Livnu, tamo smo imali obiteljski biznis iza rata pa 10tak godina, imam najbližu rodbinu koja živi u Livnu i koja se začudo nije raselila iako je bilo nekih pokušaja i tamo sam često, koliko i u TG toliko sam i u Livnu. Uopće da netko daje nekakvu nadu za taj kraj je čudo prvog reda, ali problem je kao i u svemu i za svaki pokušaj pomaka stav jebenih gasterbajtera, pogotovo ovih pred penziju i u penziji, a kakvih je mali milijun (generacije kad su Hrvati imali i po 1000 rođenih u Livnu godišnje) koji ne žele remećenja njihovog mira ni u kakvom slučaju i kontekstu i jebe se njima za napredak s njemačkim, austrijskim ili švicarskim plaćama i mirovinama, njima je svakako dobro. Jako uskorgrudni, zavrti i zadrti ljudi, takav je mentalitet, svi pripametni, svi sve znaju, a pučkoskolci uglavnom, ne znaju tko im glavu nosi, osim što su teškim radom u sređenim državama neki k zaradili pa sad misle da su netko i nešto. Sve si objasnio. U staračkom domu s dobrim penzijama, doći pokretati startup uz objašnjenje da će nakon njihove smrti vidjeti se rezultati…
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 10:16 |
|
|
|
Najjači je imoćan koji se ne može načuditi. Pa blento jedan koliko je naroda napustilo imotsku krajinu, da nije prošla AC i tunel, da je ostalo ipak malo manje izolirano nego Livno ostali bi oni trendovi iseljavanja isto ko i u Livnu.
Sve su ovo šuplje priče, Rimac je dočekan crvenim tepihom, dobio sve što je tražio, ali je iz dobre namjere bio spreman investirati možda i do milion, ali da se njemu jebe za 30.miliona je čisti idiotizam, a vjerovatno ih niti nema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 10:18 |
|
|
|
Znači i duduov biznis su potjerali gastarajbajteri pa se presili u Široki. Preselilo te veće tržište i bolji uvjeti za poslovanje. Kao i ostale.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 10:21 |
|
|
|
Ako ćemo realno, bogati starački dom ne zanima nikakva budućnost.
Pogotovo ako im vlastita djeca i unuci nisu u Livnu nego negdje daleko, onda nikakvog interesa nema za promjene koje kvare mir staračkog doma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 10:28 |
|
|
Imota je napisao/la: dudu je napisao/la:
Zavrti i zadrti, ali funkcioniraju na ispravan način čim se maknu iz svoje općine, već kad su u Brelima imaju ispravnu logiku.
Jel neko zračenje gori u završju koji je to đava ? Tamo se enšto čudno i nelogično događa godinama. Korupcija i partitokratija je i u hercegovni pa opet ima i biznisa unatoč tome. Spirala prema dnu kao posljedica iseljavanja najpametnijih, što se u nekom trenutku s pravim potezima moglo zaustaviti, stabilizirati i onda stvarati novu vrijednost kao zapadna Hercegovina. Neimanje biznisa znači biti odjesečen od svijeta, glup, priprost, treba li netko u Livnu ili Tomislavgradu ikad naučiti engleski? Treba ako želi biti profesor u školi, druga potreba ne postoji. U ZHŽu koji izvozi stotine milijuna eura robe godišnje itekako postoji. Učiš se odnosu s ljudima, učiš kako rješavati kompleksne probleme, postaješ dio svijeta, naučiš jezik svoje industrije, relevantan si, druge zanima tvoje mišljenje, tu je toliko pozitivnih procesa koji preobraze cijeli prostor i sve ljude. U Livnu toga nema ili ima na kapaljku, tu prevladava seoska pamet koja ništa drušveno korisno ne zna niti imaš neku kritičnu zajednicu pametnih ljudi koji mogu zajednički nešto iskustveno promišljati. U Zagrebu Livnjaci dominiraju na svim poljima, rekao bih najdominantnija grupa ljudi, šiju i Imoćane, toliko su dominantni da moram ljude skoro stalno korigirati da nisam Livnjak nego Duvnjak. E sad zašto ti uspješni Livnjaci ne žele imati posla s Livnom? Razlozi su svi ovi o kojima sam prethodno pisao, jednostavno je 90tih propuštena šansa da se ide smjerom ZHŽa. Sad je nažalost takva situacija da kad dođeš dolje padne ti kvocijent inteligencije nakon 3 dana, doslovno osjetiš kako zaglupljuješ jer su oko tebe samo prizemni ljudi i teme. To ne znači da su to loši ljudi, velika većina nije, ali su zaostali i pričaju uglavnom sami o sebi ili komentiraju druge ljude. Rijetko ću doživjeti da mene netko neki k pita osim najprizemnijih o materi, ženi i babi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Seljani Livna protjerali Rimca jer se "htio obogatit na njima" Postano: 10 svi 2024, 10:30 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Najjači je imoćan koji se ne može načuditi. Pa blento jedan koliko je naroda napustilo imotsku krajinu, da nije prošla AC i tunel, da je ostalo ipak malo manje izolirano nego Livno ostali bi oni trendovi iseljavanja isto ko i u Livnu.
Sve su ovo šuplje priče, Rimac je dočekan crvenim tepihom, dobio sve što je tražio, ali je iz dobre namjere bio spreman investirati možda i do milion, ali da se njemu jebe za 30.miliona je čisti idiotizam, a vjerovatno ih niti nema. Pajdane pogledaj broj rođenih, mi moramo napučit ostale dijelove RH jer da ostanemo svi tamo bilo bi nas 200 000 ne bi imali šta za ist. Mi sa rođenima i dalje dobro stojimo, tak oda nije nikakvo epsko iseljavanje već odljev viška. I većina iseljenih je za Split i Zagreb, nisu daleko i ne nužno trajno. Kod nas se imovina ne prodaje i u svakoj obitelji neko ostane. A nemamo vlastitu županiju a kamoli onakve poludržave ko šta su županije u bih. Nije za usporedbu, s tim da smo uvik bili manji od Livna. Bi oje jedan kritički period oko ulaska u EU al to je prošlo. Da dobili smo tunel i autocestu i izbili na more, pa neki kurac smo lobirali za sebe, je mogl i smo i više al smo ipak nešto napravili za svoj kraj šta ovi u Livnu rade?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|