|
|
Stranica: 9/18.
|
[ 443 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Reis Sejdo
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 06 srp 2021, 00:25 |
|
|
|
Ova tema pripada Politici jedino ako Rimac otvori 500 radnih mjesta u Livnu.
_________________ Federacija BiH: Sveto rimsko carstvo hrvatskog naroda
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 06 srp 2021, 00:28 |
|
|
|
Sjedište Bugatija će biti u Hrvatskoj. Proizvodnja i sve ostalo ostaje u FRA.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
espresso
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 06 srp 2021, 00:36 |
|
|
|
Odlična vijest i za njega i za Hrvatsku
Nadam se da neće svoj kraj zaboraviti
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 06 srp 2021, 07:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 25566 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
espresso je napisao/la: Odlična vijest i za njega i za Hrvatsku
Nadam se da neće svoj kraj zaboraviti Imam osjecaj da je zaboravio. Sta bi znacilo samo 200-300 radnih mjesta u Livnu...
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 06 srp 2021, 10:33 |
|
|
DrMag je napisao/la: cemu nova tema o Rimac automobilima i to na politici, kada postoji istoimena? Nisam našao, slabo trazio valjda. Da Bugatti je u Fr, oko Strazbura negdje neda mi se kucat na google. Ta sa radnim mjestima u Livnu je druga priča i Rimac mora da prati pravila trzišta. Samo kako je krenuo ni to sa Livnom nije daleko.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 13 srp 2021, 09:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 25566 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Bugatti proizvodi tek oko 80 vozila godisnje. Prosjecna cijena po komadu 3 do 5 milijuna Eura.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
useless
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 14 srp 2021, 13:54 |
|
|
|
Pa Bugatti je bio u gubitku sa svakim proizvedenim autom koliko sam cuo. Ovo je neki merge, isti su vjerojatno dionicari buggatija i rimca. Rimac tehnologija u bugatti autima. Dva etablirana branda ce mozda tim autima dici na popularnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 14 srp 2021, 15:00 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 9998 Lokacija: No Country for White Men
|
|
Imamo primjer uređenog i privatnog kluba 250 km sjeverno od Splita kojeg vlasnik neuspješno prodaje zadnjih par godina. Zašto od njega bježi kapital?
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MIR
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 15 srp 2021, 22:35 |
|
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nema veze
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 20 srp 2021, 00:24 |
|
|
|
bravo rimac,ako ste sta krivi odgovarajte, a ako niste, sve najbolje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 12:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Može Mate raditi štogod hoće, zaslužio je praktički bjanko ček, ali još nisam siguran je li ili nije iskompleksiran porijeklom, pa sve poteze vaga u strahu reakcija medija i lijeve javnosti.
Bajaga i Zabranjeno pušenje na svadbi. Bi li stavili ruku u vatru da je to baš izbor njega, mlade ili obitelji ili "kompenzacija" prema medijima i sredini gdje želi biti prihvaćen, jer se ipak ženi u ognjištarskom kraju? Da mi ne pravite strawmana, nije da je izbor ili Thompson ili Bajaga/ZP. Mogao je i nekog hrvatskog izvođača koji je prihvatljiv "urbanim".
Uglavnom, njihova svadba, njihova stvar. Napravio sam samo taj osvrt jer promatram ponašanje "naših" koji odu u veće sredine, pa probam detektirati postoje li tu neki latentni kompleksi zbog porijekla i autocenzura zbog nove sredine.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 12:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Treba cijeniti suštinu a to je da je odabrao Livno za javnu svadbu. A odabir Livna je novi trend u dokazivanju urbanosti, gdje je selo nova egzotika, taboo, time se dokazuje da nema kompleksa, "e baš sad idem na selo". Ove bale sijena su spoj apstraktne umjetnosti i modernog dizajna te rustikalnih obrnutopsiholožnih elemenata. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 12:29 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Mislim da su te bale sijena tu zbog "Ej jarane daj mi jedan krug u Neveri". Kako je zvijer jaka da mu ga ne razbiju do kraja.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 12:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ministry of Sound je napisao/la: Uglavnom, njihova svadba, njihova stvar. Napravio sam samo taj osvrt jer promatram ponašanje "naših" koji odu u veće sredine, pa probam detektirati postoje li tu neki latentni kompleksi zbog porijekla i autocenzura zbog nove sredine.
Ne možeš nikoga kriviti da ima komplekse ako je iz tog kraja. Tu sredinu svak normalan treba odbaciti, da bi je sa udaljenosti i izvana sagledao, i tek onda primjetio razne pogodnosti i ponovno ju prigrlio, obogaćen bjelosvjetskim iskustvom. U svakom slučaju, Mate se ostvario pa može radit što hoće.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 12:37 |
|
|
BBC je napisao/la: Mislim da su te bale sijena tu zbog "Ej jarane daj mi jedan krug u Neveri". Kako je zvijer jaka da mu ga ne razbiju do kraja. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 12:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Robbie MO je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Uglavnom, njihova svadba, njihova stvar. Napravio sam samo taj osvrt jer promatram ponašanje "naših" koji odu u veće sredine, pa probam detektirati postoje li tu neki latentni kompleksi zbog porijekla i autocenzura zbog nove sredine.
Ne možeš nikoga kriviti da ima komplekse ako je iz tog kraja. Tu sredinu svak normalan treba odbaciti, da bi je sa udaljenosti i izvana sagledao, i tek onda primjetio razne pogodnosti i ponovno ju prigrlio, obogaćen bjelosvjetskim iskustvom. U svakom slučaju, Mate se ostvario pa može radit što hoće. Ja nemam komplekse, svima pokazivao onaj jadni krš iz kog su moji porijeklom, i to ponosno u smislu, vidi gdje su uspijevali i što je postignuto za dvije generacije. S druge strane, Livno i livanjsko polje je raj na zemlji kad se usporedi s većim dijelom BiH kao i Hrvatske. Kad dostigneš neku razinu uspjeha i samopouzdanja, mislim da možeš raditi što god želiš. Za Matu, ne znam je li mu u glavi još te autocenzure, je li postao dvostruko iskompleksirani Perec. Pereci iz ZG su iskompleksirani pred zapadnjacima, a naši iz BiH su iskompleksirani pred Perecima. Tako da se Mate izvlači iz dvostrukog obruča kompleksa manje vrijednosti.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 12:56 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ne možeš nikoga kriviti da ima komplekse ako je iz tog kraja. Tu sredinu svak normalan treba odbaciti, da bi je sa udaljenosti i izvana sagledao, i tek onda primjetio razne pogodnosti i ponovno ju prigrlio, obogaćen bjelosvjetskim iskustvom. U svakom slučaju, Mate se ostvario pa može radit što hoće. Ja nemam komplekse, svima pokazivao onaj jadni krš iz kog su moji porijeklom, i to ponosno u smislu, vidi gdje su uspijevali i što je postignuto za dvije generacije. Pa nemaš komplekse jer si uspio. Da nisi uspio onda ti priča ne bi držala vodu, jer druga točka mjerenja ne bi bila visoko. Na useljeničkom zapadu nema baš te priče grad selo jer se nikad nije ni desila. U novim kolonijama bogataši su isto bili na selu i u prirodi, veleposjednici, britanska aristokracija svi dvorci u pripizdinama a jedina zanimacija lov. To sa grad-selo gdje je elitizam izjednačen s gradovima mislim da je najjače na Balkanu gdje si imao i u priobalju venecijanske trgovačke gradove koji su elita, kao i u Turskoj gdje su čaršije bile valjda manja razina zaostalosti. A zatim period komunizma gdje je opet nova elita dobijala stanove u gradovima. Znači višestruko se reinforcalo to. Na zapadu, ljudi lažiraju što gore i patetičnije porijeklo da bi se prikazalo da su sposobniji. I to obično vrijedi u biznis svijetu gdje je jedina mjera novac. Valjda izgledaš kao manji asshole ako podijeliš neku patetičnu priču, a mi još imamo i taj rat. Postoji mala grupa koja fura neke aristokratske stvari i oni gledaju tko je old money, tu se gleda duljina trajanja dinastije i ukupni novac. Ali to je drugi turnir. Od ovih što su "ostvarili san", na kraju kad se zagrebe pokaže se da mnogi od njih i nisu baš startali s 0.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 13:02 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12303 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
|
Ako Livno ne bude znalo iskoristiti Rimac brend za vlastitu promociju i razvoj, onda jebiga.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 13:04 |
|
|
DrMag je napisao/la: Ako Livno ne bude znalo iskoristiti Rimac brend za vlastitu promociju i razvoj, onda jebiga. Neka mu se ulizuju. Od Mate očekujem da u Livno stavi nešto što pripada daleko jačim sredinama. Meni se gadi koliko tajkuna ima iz tog kraja, a osim neke odvratne betonjare (3-katne betonske vikendice) ništa nisu napravili. U nekom paralelnom univerzumu gdje Livanjska dijaspora nisu assholes Livno je bar na razini Bihaća.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 13:06 |
|
|
|
Pogon sa 300-400 ljudi bi podigao taj kraj kraj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 13:08 |
|
|
lider30 je napisao/la: Pogon sa 300-400 ljudi bi podigao taj kraj kraj. S barem pola zaposlenih Muslimana iz Bugojna, ipak je svecki čojek.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 13:08 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: lider30 je napisao/la: Pogon sa 300-400 ljudi bi podigao taj kraj kraj. S barem pola zaposlenih Muslimana iz Bugojna, ipak je svecki čojek. Mislim da bi se navalili prijavljivati. Mepas se pokazao kao muslimanski Aluminij.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 13:11 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Robbie MO je napisao/la: Od ovih što su "ostvarili san", na kraju kad se zagrebe pokaže se da mnogi od njih i nisu baš startali s 0.
Normalno. Ali onako relativno, šta je puno šta malo. Ali istina je. Ja nisam mogao studirati jer zbog krize u Jugoslaviji roditelji to nisu mogli financirati. Mislim mogli su da sam bio uporan i dosadan, ali nisam ih u toj relativnoj besparici htio opterećivati. Serem, nije mi se studiralo. Otišao sam sa bus kartom i 130 DM u džepu. Ali bez obzira sa koliko novca u torbi negdje došao svi su imali isti start. Ne vjeruje ti se kao strancu samo zato jer imaš dosta novca. Svi su morali krenuti sa nule, ili bar dobro se prihvatiti knjige da verificiraju diplomu. Ostalo je onako sreća i kako si snalažjiv. Meni uvijek bilo bitno da što manje radim, novac mi ako ćeš mi vjerovati bio nebitan. Da posao nije težak i monotono ponavljajući mi bio strogi prioritet, ako se moglo birati. Pa opet srećom danas imam i dobro plaćen i skoro ništa ne radim. Radim koliko hoću, koliko brzo hoću. Sreća, Bog, sudbina ? Šta ja znam. Na kraju se uvijek nekako posloži. Rimac ima svoju firmu pa mu je to briga ekstra. Moja briga je da moj poslodavac ne prekine projekt, da potraje što dulje. Nije baš isto nimalo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 13:13 |
|
|
|
U biznis svijetu je ta priča sa startanjem s 0 dio marketinga i propagande, jer je u tom svijetu općenito sva poanta dokazati investitoru da mu možeš dati neki rast 10000000%.
I da upravo ti imaš taj momentum, X factor, i donosiš visok "alfa".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Rimac Automobili Postano: 25 srp 2021, 13:17 |
|
|
|
Daleko je Bugojno Livno za raditi iz Bugojna u Livnu. Jako puno autom.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|