|
|
Stranica: 11/19.
|
[ 471 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 04 ožu 2022, 11:44 |
|
|
Karabajaa je napisao/la: Ode gorivo u nebesa. 2.81 sutra na Ini dizel Seli Mujo
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 04 ožu 2022, 12:18 |
|
|
Aktualne cijene goriva u Federaciji.Službena aplikacija Federalnog ministarstva trgovine koja pruža informacije o trenutnim cijenama goriva u FBiH. FMT FBiH oil info https://play.google.com/store/apps/deta ... l=hr&gl=hr
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
spliter1
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 06 ožu 2022, 16:56 |
|
|
|
Al je narod blentav krcate prodavnice,jos vise navaljuju kako cijene rastu,boje se rata pa kao prave zalihe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 07 ožu 2022, 12:04 |
|
|
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
spliter1
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 25 ožu 2022, 21:21 |
|
|
|
Nabice cjenu kruha na 5 KM.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 05 tra 2022, 17:21 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Naletim na kvalitetnu analizu na Zerohedge. Malo drugačija perspektiva od osobe koja to čitav život prati. U ovo novo vrijeme gospodarstava baziranim na resursima koje dolazi i više povratka na staro neće biti. On kaže da dobro pratimo događanja oko zlatnih rezervi koje EU države drže u trezorima u UK i USA, UK posebno. Neće biti popraćeno udarnim naslovima i na TV ali kaže da će se znati uvijek kad se bude događalo.
On navodi primjer kako je nedavno Njemačka tražila od USA i UK da im vrate njihovo zlato da ga oni sami čuvaju u Njemačkoj i ovi to razvukli na 7 godina i poslali im nešto malo. On tvrdi da će UK to koristiti da ucjenjuje EU za bolji Brexit ugovor ili im neće dati ništa jer su to davno prodali / dali kao kredite. Niko pojma nema koliko tog EU zlata je u UK ostalo. Zadnji put skandal bio kad su nekome u EU morali vratiti njihovo zlato i na kraju dobili poluge sa krivim serijskim brojevima.
Kako tip kaže UK je šef i može raditi šta hoće. Niko im ništa ne može jer to zlato ne podliježe međunarodnim ugovorima niti EU zakonima. Čisto britanska volja. A povlačenja zlata, bar pokušaja će sad biti kad su Rusi vezali (indirektno) svoj plin, uskoro i naftu i ostali izvoz za zlato.
To EU zlato u Londonu je navodno od davnina kad su se plašili da bi Stalin mogao invaziju na zapad Europe napraviti. Pa ako se to dogodi da se ne može dočepati njihovog zlata. Po tom analitičaru u vremenima koja dolaze to će se pokazati kao katastrofalna EU greška. Mislim nije tad EU ni postojao, ali o tim članicama se radi.
On to nazvao kolokvijalno "Prvi NATO unutarnji rat" koji dolazi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 05 tra 2022, 22:33 |
|
|
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 05 tra 2022, 22:34 |
|
|
|
Ulje u Sarajevu 4,90KM u Gacku 6KM.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 05 tra 2022, 22:39 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
To je to o čemu tip priča. 1700 tona zlata još uvijek imaju najviše u Londonu i USA. Zašto je proces uzeo 5 godina ? Imaju li Amerikanci i Britanci to zlato ? Ili kad neko zatraži okolo kupuju godinama da se ne osramote i da se ne vidi da su sa tuđim zlatom trgovali samovoljno (prodavali i nudili ga kao kredite tećim stranama) ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 05 tra 2022, 22:51 |
|
|
|
Kažem čoviku u mesnici daj 3 kila piletine, on zastade na sekundu i kaže kilo ti je 14 maraka...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 06 tra 2022, 21:36 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Ulje u Sarajevu 4,90KM u Gacku 6KM. U Beogradu 3KM.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 06 tra 2022, 22:38 |
|
|
|
Nisam ni gledao cijenu ulja. Zašto sad odjednom ulje svakoga zanima, koliko uopće vi ulja trošite?!
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1607 of 2558 - 62.82%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 06 tra 2022, 22:49 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nisam ni gledao cijenu ulja. Zašto sad odjednom ulje svakoga zanima, koliko uopće vi ulja trošite?! Meni ne smeta povećanje cijena ulja, brašna, šećera jer sam nakupovao zadnje dvije godine za narednih 5 ali smeta kada poskupi sve ostalo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 08 tra 2022, 01:53 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23 Postovi: 3985 Lokacija: Stolni grad
|
Lebowski je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nisam ni gledao cijenu ulja. Zašto sad odjednom ulje svakoga zanima, koliko uopće vi ulja trošite?! Meni ne smeta povećanje cijena ulja, brašna, šećera jer sam nakupovao zadnje dvije godine za narednih 5 ali smeta kada poskupi sve ostalo. Pa zbog takvih budala ko ti je i rasla cijena ulja, pravi si mujo iz viceva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 08 tra 2022, 04:56 |
|
|
|
Pa realno vise je zbog onih sto su tovarili po 5 vreca brasna i tri kartona ulja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mariooo
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 08 tra 2022, 07:25 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nisam ni gledao cijenu ulja. Zašto sad odjednom ulje svakoga zanima, koliko uopće vi ulja trošite?! Meni ne smeta povećanje cijena ulja, brašna, šećera jer sam nakupovao zadnje dvije godine za narednih 5 ali smeta kada poskupi sve ostalo. Pa ako imaš zalihe za 5 godina, pola toga će ti se u međuvremenu pokvariti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 08 tra 2022, 23:29 |
|
|
Gazda je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Meni ne smeta povećanje cijena ulja, brašna, šećera jer sam nakupovao zadnje dvije godine za narednih 5 ali smeta kada poskupi sve ostalo.
Pa zbog takvih budala ko ti je i rasla cijena ulja, pravi si mujo iz viceva. Krezubi Mujo koji ždere šećera ko da je voda, zato i nema zube nijedan. Nisam u životu kupio šećer, koji će mi kurac? Kako si vi to hranite? Ulje šećer brašno su vam glavna briga? Strava
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mijat_tomic
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 09 tra 2022, 01:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nisam ni gledao cijenu ulja. Zašto sad odjednom ulje svakoga zanima, koliko uopće vi ulja trošite?! A gle ne trosim ga ni ja bas, ima maslac, svinjska mast vise to preferiram ako vec moram. A imaju friteze na vruci zrak, kuhanje na pari, rostilj tave, ljudi su jednostavno debili s ovom dramom koju stvaraju. Ali poanta je da 90% hrane koju jedes po restoranima je bazirana na ulju jer im je bilo jeftinije plus mogu u istom ulju przit vise puta pa zamisli sad kako ce ta hrana po restoranima, fast foodovima izgledat ako nece bas drasticno poskupit. Ja vec dulje vrijeme izbjegavam van kuce jest, a sad znam da necu jos zadugo vani jest 
_________________ 28.4.2023 - Krstaski vladar FBiH Christian Schmidt salje SDFA djamijase na vjecna lovista
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 09 tra 2022, 22:09 |
|
|
Planina je napisao/la: Krezubi Mujo koji ždere šećera ko da je voda, zato i nema zube nijedan.
Nisam u životu kupio šećer, koji će mi kurac? Kako si vi to hranite? Ulje šećer brašno su vam glavna briga? Strava
Meni kilo šećera traje ne znam...mesecima. Samo u kafu sipam. Brašno za pohovanje, kilo traje isto mesecima. Ulje trošim i to više vrsta, to je jedino što imam u maloj rezervi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 09 tra 2022, 22:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25371 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
teranova je napisao/la: Planina je napisao/la: Krezubi Mujo koji ždere šećera ko da je voda, zato i nema zube nijedan.
Nisam u životu kupio šećer, koji će mi kurac? Kako si vi to hranite? Ulje šećer brašno su vam glavna briga? Strava
Meni kilo šećera traje ne znam...mesecima. Samo u kafu sipam. Brašno za pohovanje, kilo traje isto mesecima. Ulje trošim i to više vrsta, to je jedino što imam u maloj rezervi. Ni to već godinama. Šećer apsolutno nigdje ne stavljam.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 09 tra 2022, 22:18 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ni to već godinama. Šećer apsolutno nigdje ne stavljam. Pametno. Ne shvatam ljude koji se šopaju slatkišima. Ja moram da imam jogurt, sireve, sveže povrće, kvalitetno meso, ono što je stvarno bitno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 09 tra 2022, 22:21 |
|
|
|
Tko se bakće zimnicom, (a i biokemijom), zna da je šećer odličan konzervans jer mikrobima stvara hipertonično okruženje. Zato je bitno imati određene količine šećera (i soli) za ne daj Bože situacije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 09 tra 2022, 22:24 |
|
|
|
Ja nisam iz te neke zemljoradničke familije ali imamo voćnjak, šljive, dunje, višnje, jabuke, kruške... al pravimo domaće sokove za, dzemove, zimnicu. Treba šećer i za to. Ne vjerujem da je šećer u drugim proizvodima koje svako kupuje u prodavnici ili slastičarni, na ulici nešto zdraviji i bolji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 09 tra 2022, 22:28 |
|
|
U komšiluku imam radnju koja prodaje makedonske proizvode (Gevgelija). Đuveč u tegli koji je zapravo gotovo jelo. Otvoriš i samo zagreješ i imaš ručak. https://diem-gp.mk/crvena.html Toga uvek imam u rezervi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Veliki val rasta cijena Postano: 09 tra 2022, 22:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25371 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Mar-kan je napisao/la: Tko se bakće zimnicom, (a i biokemijom), zna da je šećer odličan konzervans jer mikrobima stvara hipertonično okruženje. Zato je bitno imati određene količine šećera (i soli) za ne daj Bože situacije. Ok. Ali govorimo o konzumaciji, a ne kao konzervansu.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|