HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 srp 2026, 00:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1917 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 77  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Stolac
PostPostano: 09 srp 2012, 22:40 

doc je napisao/la:
Sayuri je napisao/la:
I kad je došlo vrijeme da se vrate, vratili su se i time vam pomrsili račune o etnički čistom Stocu.

Au contraire! Dobro je da vas ima. Time se uči i čuva nacionalni duh. Nisu bez vraga najviše rasno svjesni bijelci sa američkog Juga gdje žive pomješani s crncima dok liberalne pizde iz Nove Engleske gdje do prije koje desetljeće si mogao živjeti cijeli život, a ne sresti crnca trabunjaju gluposti. Neka vas! :wink

Amin ovom postu !

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 00:08 

doc je napisao/la:
Sayuri je napisao/la:
I kad je došlo vrijeme da se vrate, vratili su se i time vam pomrsili račune o etnički čistom Stocu.

Au contraire! Dobro je da vas ima. Time se uči i čuva nacionalni duh. Nisu bez vraga najviše rasno svjesni bijelci sa američkog Juga gdje žive pomješani s crncima dok liberalne pizde iz Nove Engleske gdje do prije koje desetljeće si mogao živjeti cijeli život, a ne sresti crnca trabunjaju gluposti. Neka vas! :wink

Nisam te baš skontala. Ti podržavaš rasizam ili?

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 01:36 

Sayuri je napisao/la:
doc je napisao/la:

Nisam te baš skontala. Ti podržavaš rasizam ili?

Da! :smajl013

Mada trebala bi definirati pojam al ovo je tako divna prilika da se svrstam među heretike modernog doba da ju ne mogu propustiti samo tako pa trčim pred rudo. :zubati

Poanta je u nečem drugom.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 08:45 

doc je napisao/la:
Sayuri je napisao/la:

Malo je poznato, ali i Elvis je kao i svaki bijelac sa juga, veoma rasno svjestan!

I zapravo, ne bih uopće koristio tu riječ - rasizam. Puno ljepši izraz je rasna svijest. Jer rasna svijest ne podrazumijeva ništa negativno, naprotiv.

Oh, odošmo mi u offtopic, od Stoca čak do plantaža Alabame! ;)

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 09:30 

nacionalna i rasna svijest se upija odgojem, naslijeđem, ali i genima, a nikako življenjem u multikulturalnoj sredini.
ta vaša logika je pogubna koliko i postkomunistička anacionalna svijest i ovaj pomodarski, multikulti mentalni raspašoj kod naših 'novoosvještenih' liberala ispuzalih iz kojekakvih pripizdina.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2012, 16:26 

Sayuri je napisao/la:
Dani stolačkih džamija. Državna, ljiljani i zelena.
I gdje ste vi nezanani junaci s ove teme da ih skinete?
Gdje je ta ogromna hrvatska većina u Stocu da ih skine?
Šta je s tom pričom da su Bošnjaci dole manji od makovog zrna?

Smirite malo strasti. Za neupućene, dole Hrvati ne čekaju s noževima iza ćoška Bošnjake, niti Bošnjaci čekaju na Hrvate opasani bombama. Žao mi je što ću vas razočarati, ali dole se živi.
Bude tu i tamo nekih sitnih trzavica, ali sve se to medijski prenapuha i sve je to smišljeno odrađeno.
Mislim da su Stočani ipak više zaokupljeni vlastitom egzistencijom, nego nekakvim sukobima koje vi derišta očekujete.
Imate temu Sexy žene i 10/10, pa tamo drkajte.

Polakše malo. :zubati Ajde ti meni neupućenome pojasni malo oko tih zastava. :biceovodobro OK, za državnu razumijem. Ali zašto je tu zastava Armije BiH? :neznam Očito je da je u pitanju provokacija jer takvoj zastavi nema mjesta na jednoj vjerskoj proslavi, a da ne govorimo o tome kako nije primjereno stavljati zastavu koja izaziva negativne emocije kod većine stanovnika tog mjesta. Bilo bi puno logičnije da je umjesto nje zastava grada, općine ili županije. Onda je tu ta zelena zastava, što je to? Neka panislamska zastava, ili zastava Saudijske Arabije, Pakistana? Iako bi se ona možda mogla povezati s islamskom proslavom, ni tu se ne može raditi o dobronamjernosti jer takvih zastava u Bosni i Hercegovini nije bilo dok ih nisu donijeli mudžahedini sa svojim postrojbama. Nadalje, što će uopće u jednoj multietničkoj sredini takva jednonacionalna i jednokonfesionalna proslava, zar se nije moglo organizirati muslimansko-katoličko slavlje? :hrvatinic :bih

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 09:54 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Sayuri je napisao/la:
Dani stolačkih džamija. Državna, ljiljani i zelena.
I gdje ste vi nezanani junaci s ove teme da ih skinete?
Gdje je ta ogromna hrvatska većina u Stocu da ih skine?
Šta je s tom pričom da su Bošnjaci dole manji od makovog zrna?

Smirite malo strasti. Za neupućene, dole Hrvati ne čekaju s noževima iza ćoška Bošnjake, niti Bošnjaci čekaju na Hrvate opasani bombama. Žao mi je što ću vas razočarati, ali dole se živi.
Bude tu i tamo nekih sitnih trzavica, ali sve se to medijski prenapuha i sve je to smišljeno odrađeno.
Mislim da su Stočani ipak više zaokupljeni vlastitom egzistencijom, nego nekakvim sukobima koje vi derišta očekujete.
Imate temu Sexy žene i 10/10, pa tamo drkajte.

Polakše malo. :zubati Ajde ti meni neupućenome pojasni malo oko tih zastava. :biceovodobro OK, za državnu razumijem. Ali zašto je tu zastava Armije BiH? :neznam Očito je da je u pitanju provokacija jer takvoj zastavi nema mjesta na jednoj vjerskoj proslavi, a da ne govorimo o tome kako nije primjereno stavljati zastavu koja izaziva negativne emocije kod većine stanovnika tog mjesta. Bilo bi puno logičnije da je umjesto nje zastava grada, općine ili županije. Onda je tu ta zelena zastava, što je to? Neka panislamska zastava, ili zastava Saudijske Arabije, Pakistana? Iako bi se ona možda mogla povezati s islamskom proslavom, ni tu se ne može raditi o dobronamjernosti jer takvih zastava u Bosni i Hercegovini nije bilo dok ih nisu donijeli mudžahedini sa svojim postrojbama. Nadalje, što će uopće u jednoj multietničkoj sredini takva jednonacionalna i jednokonfesionalna proslava, zar se nije moglo organizirati muslimansko-katoličko slavlje? :hrvatinic :bih

Da ti malo pričam o zastavama u Stocu :blink
Tri zastave koje su osvanule na mjestu gdje su nekada bile zastave paradržave i zastava vatikana su zastave države Bosne i Hercegovine, zatim istorijska zastava državnosti BiH i zastava Islamske zajednice u BiH koju nije niko donio, već je izvorna zastava Muslimana Bošnjaka!
Ti kažeš da te zastave vrijeđaju nekoga.., a ko pita Bošnjake da li njih vrijeđaju stotine hrvatskih zastava koje se viore po Stocu, u opštinskim institucijama, pošti, bolnici, vodovodu, elektroprivredi, školi, vrtićima..
Ko je na kraju krajeva protjerao koga, ubijao, pljačkao?
Ko gradi križeve na svakoj raskrsnici?
Kažeš da se postavi opštinska zastava?Pa tu zastavu su pravili Hrvati na svoju sliku i priliku..crven-bjel-plav.
Prvo se informiši pa pametuj.
Argumentacija velika nula :thumbdown

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 10:04 

Ada je napisao/la:
Kažeš da se postavi opštinska zastava?Pa tu zastavu su pravili Hrvati na svoju sliku i priliku..crven-bjel-plav.

Pa ko vam je kriv što nemate većinu u općinskom vijeću?!?

Nemaju ni Hrvati u Kaknju, Sarajevu, Travniku, Varešu, Bugojnu...

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 11:00 

Ada je napisao/la:
Ko je na kraju krajeva protjerao koga, ubijao, pljačkao?

Pričaj nam malo tko je pobjegao od Srba i JNA u Stocu, pa čekao na Jadranu da se oslobodi grad, da se može vratiti.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 11:09 

Je li ovo neki paintball u pitanu? Vidim, neke zastave se osvajaju. :D

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 11:16 

Junko, patetičan si.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 12:18 

MRSHO je napisao/la:
Ada je napisao/la:

Kriv je Tuđman i HDZ, koji je preselio čitavu Bosnu u Stolac, Čapljinu, i Mostar!
Tri zastave naspram toga..ma daj :smajl007

Vrh

PostPostano: 12 srp 2012, 12:27 

Ada je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:

Kriv je Tuđman i HDZ, koji je preselio čitavu Bosnu u Stolac, Čapljinu, i Mostar!

Ma nemoj, 200 Hrvata iz Bosne napravilo razliku.

Krivi ste vi koji ste pobjegli od JNA I VRS. Hrvati su pod vodstvom HVO i HDZ-a oslobodili svoj Stolac, i danas su tamo većina, i bili bi većina i bez doseljenih izbjeglica.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 09:47 

MRSHO je napisao/la:
Ada je napisao/la:

Krivi ste vi koji ste pobjegli od JNA I VRS. Hrvati su pod vodstvom HVO i HDZ-a oslobodili svoj Stolac, i danas su tamo većina, i bili bi većina i bez doseljenih izbjeglica.

Čuj 200 :smijeh
Pa u samom gradu ima 200 kuća, a gdje je bobanovo, šuškovo, aladinići, hodovo...
U samom gradu prije rata je živilo oko 650 Hrvata (11%), naspram 3426 Bošnjaka (62%). Srba je bilo 20%.
Nikad to nije bio Hrvatski grad.
Ako nisi znao, veliki broj Bošnjaka Stoca je bio u HVO-u, te učestvovao u njegovoj obrani i oslobođenju.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 10:33 

Ada je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:

Čuj 200 :smijeh
Pa u samom gradu ima 200 kuća, a gdje je bobanovo, šuškovo, aladinići, hodovo...
U samom gradu prije rata je živilo oko 650 Hrvata (11%), naspram 3426 Bošnjaka (62%). Srba je bilo 20%.
Nikad to nije bio Hrvatski grad.
Ako nisi znao, veliki broj Bošnjaka Stoca je bio u HVO-u, te učestvovao u njegovoj obrani i oslobođenju.

Ako ćemo tako onda nije ni Travnik nikad bio muslimanski, a ni Vareš...

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 10:36 

Muslimani su se uvijek trpali u te gradske mahale, nisu baš voljeli raditi na selu. Svi bili neki veliki "Jugoslaveni" da se utrpaju na državne poslove i u miru njeguju svoj "tradicionalni Islam".
Zato oni danas ne vide perspektivu čitave općine sa svim selima, već samo grad.

I zato danas najslabije ekonomski stoje, jer Hrvati i Srbi se i dalje trude oko svojih njiva. Dok oni svaki dan sjede oko "česme" u mahali i filozofiraju šuplje, samo da neka voda curi ne treba im ni vodovod.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 16:45 

Ada je napisao/la:

:palacgore2
Di nam je Sayuri, bez nje nema prave diskusije?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 18:52 

BBC je napisao/la:
Muslimani su se uvijek trpali u te gradske mahale, nisu baš voljeli raditi na selu. Svi bili neki veliki "Jugoslaveni" da se utrpaju na državne poslove i u miru njeguju svoj "tradicionalni Islam".
Zato oni danas ne vide perspektivu čitave općine sa svim selima, već samo grad.

I zato danas najslabije ekonomski stoje, jer Hrvati i Srbi se i dalje trude oko svojih njiva. Dok oni svaki dan sjede oko "česme" u mahali i filozofiraju šuplje, samo da neka voda curi ne treba im ni vodovod.

Poslijeratni fenomen je da je danas obratno, bar u Bosni. Na sve strane Bošnjaci rade njive, a naši gledaju gdje će u čaršiju.

Nekad si znao po vrtovima, na pr. kad ideš preko Vjetrenica iz Ze u Vitez koja je kuća hrvatska a koja muslimanska. Sad više nije baš tako.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 18:53 

Jebali te vrtovi. Uvijek nešto nakaradno od tebe.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 18:56 

Mislim da u srpskim selima ljudi najviše rade, mislim na njive, stoku i slično.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 19:00 

Lebowski je napisao/la:

I ja to mislim. Ali oduvijek su živjeli tamo gdje je bilo najviše njiva. U srednjoj Bosni visoke planine, na jugu slabo njiva. Pa to dođe nekako normalno.

Vas su tradicionalno zajebale Osmanlije. Nekad davno ste lijepo živjeli u mahalama (tadašnji gradovi) kad su drugi nemuslimani radili i plaćali veći porez. Poslije begovima i agama nešto zemlje uzeli Austrougari, nešto kralj, nešto komunisti. Više je nema ni za iznajmiti drugima da je koriste.

Bilo vam je dobro tih 45 godina u komunizmu. Taj režim je generirao dovoljno državnih poslova za većinu muslimana po gradovima.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 19:05 

BBC je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

I ja to mislim. Ali oduvijek su živjeli tamo gdje je bilo najviše njiva. U srednjoj Bosni visoke planine, na jugu slabo njiva. Pa to dođe nekako normalno.

Vas su tradicionalno zajebale Osmanlije. Nekad davno ste lijepo živjeli u mahalama (tadašnji gradovi) kad su drugi nemuslimani radili i plaćali veći porez. Poslije begovima i agama nešto zemlje uzeli Austrougari, nešto kralj, nešto komunisti. Više je nema ni za iznajmiti drugima da je koriste.

Bilo vam je dobro tih 45 godina u komunizmu. Taj režim je generirao dovoljno državnih poslova za većinu muslimana po gradovima.

Opet prca...

Inače, muslimani po selima su turbo vrijedni, i mislim kako su to ti koji su nastali od Hrvata.

Ovo po mahalama su ostaci raznoraznih osmanlija...

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 19:05 

Ajd ne seri, Bošnjaci su u onom sistemu bili donji veći dio trajanja te države jer su, uglavnom, bili slabije obrazovani i slabijeg utjecaja od Srba.

Govorim ono što sam primjetio u okolici, Bošnjačka sela u plodnim poljima uglavnom neobrađena, oko kuća hale, firme a kod Srba veliki vrtovi, štala, gomile sijena i sl. Možda se varam.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 19:06 

Znam da ima muslimana po selima, ne otkrivaj toplu vodu. Govorim općenito o većoj slici.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 19:10 

Lebowski je napisao/la:
Ajd ne seri, Bošnjaci su u onom sistemu bili donji veći dio trajanja te države jer su, uglavnom, bili slabije obrazovani i slabijeg utjecaja od Srba.

.

Jebeš utjecaj i tko drži vrh vlasti. Pričam o poslovima učitelja, profesora, direktora, činovnika i slično.
I Hrvati su tako radili, jer je sve u državi bilo državno. razlika je bila da se Hrvat u krjanjoj nuždi uvijek mogao vratiti u svoje selo, ili selo roditelja, i preživjeti od toga. Vi to često niste mogli.

Ne pričam o Sarajevu, nije to jedini grad.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1917 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 77  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: