HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 pro 2024, 06:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1584 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Neum
PostPostano: 18 sij 2014, 20:04 

Radovi na nadogradnji, uljepšavanju i osvjetljavanju Neumskog Križa i okoline

slika

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2014, 11:47 

Ministry of Sound je napisao/la:
Renoviranje hotela Neum (čiji je vanjski izgled nepromijenjen od kasnih 70-ih ili ranih 80-ih, ne sjećam se točno). Vlasnik je iz RH. Pomalo rizično jer glavna (i jedina) prednost hotela Neum je cijena. Ovisno o tome koliko će uložiti, pokušat će repozicionirati hotel malo bogatijoj klijenteli, nadam se da će uspjeti, ali ja nisam optimist (inače, gosti su uglavnom iz Poljske, Češke, Litve i sl. i tu su samo zbog smiješno jeftinog polupansiona).

slika

slika

slika

Objavili su kako bi ovo trebalo izgledati kada se završi rekonstrukcija i modernizacija. Tu je i promjena imena u Grand. izgleda super ako će ovako na kraju doista i izgledati (jedino fali render izgleda cijele strukture iz daljine):

https://www.facebook.com/GrandHotelNeum/photos_stream

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 12:55 

Jedinstvena izvedba Pasije u Neumu

Izvedena Pasija u Neumu premašila je sva očekivanja. Impresivan nastup oko 60 glumaca amatera, koji su na sceni izgledali kao profesionalci, jednostavno se ne može ni opisati riječima, to se trebalo doživjeti.

http://www.bljesak.info/rubrika/kultura/multimedia/photo/jedinstvena-izvedba-pasije-u-neumu/1641

slika

slika

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 13:07 

Baš je filmski.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 13:51 

Robbie MO je napisao/la:
Baš je filmski.

Ma nije, već fotograf zna svoj posao. :laugh
Super izgleda.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 14:10 

Misliš da nije nebo tako prirodno narančasto na zalasku Sunca u Neumu?

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 14:45 

Upravo sam jucer rezervisao ljetovanju u Neumu,da i ja upoznam to ,,hercegovačko-hrvatsko,, more.
Bio sam poslije rata 2.u Dubrovniku,jednom u Omisu,jednom u Makarskoj i jednom u Baru.
Valjda ce biti lijepo vrijeme.

HT Eronet 092-890-830
Za pomoc RS iz Srbije 2161
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 15:25 

Neum 1916, slika je iz fonda Austrijske nacionalne biblioteke, slika je nastala u ožujku 1916 nakon pokreta Austro-Ugarske vojske iz Boke (nakon osvajanja C. Gore) prema fronti na Soči. Dio vojske se prikljucio u Neumu..

Točna lokacija: negdje između današnje plaže Hotela Neum i Hotela Sunce.

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 16:30 

E jbg,nisi trebao stavljati ove slike.
Mogu poslužiti starim pomorcima,Bošnjacima kao dokaz da je moguća i potrebna izgradnja luke u Nehumu. :laugh

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 16:34 

Znam da se zezaš, ali razmišljao sam o toj mogućnosti, ali ne bi trebalo zbog retarda skrivati jedan zanimljiv dio povijesti tog područja. A osobito na drugoj slici je vidljivo da tu nema ništa, čista divljina. Brodovi sa većim gazom su pustili sidro, a ovi manji transporti doslovno vezani za stijene konopcem.

Uostalom, brodovi su naši "bratski" austro-ugarski, ne turski.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 18:19 

Evo još jedna stara fotografija broda u neumskom zaljevu.

slika

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 18:38 

slika

slika

Vrh

PostPostano: 19 tra 2014, 20:50 

kiler je napisao/la:
E jbg,nisi trebao stavljati ove slike.
Mogu poslužiti starim pomorcima,Bošnjacima kao dokaz da je moguća i potrebna izgradnja luke u Nehumu. :laugh

Ne nego će reći - vidi kako je izgledao Neum prije nego što ga je izgradila Zenica i Tuzla. :D

Vrh

PostPostano: 15 svi 2014, 13:18 

:herceg_bosna :herceg_bosna :aleale

Vrh

PostPostano: 31 svi 2014, 11:05 

Citat:
Neum napokon ima svoju srednju školu!

Prvi put u svojoj mladoj povijesti, Neum se može pohvaliti vlastitom srednjom školom!

Dosad je, kao što i sami znate, u Neumu egzistirala srednja škola kao područni odjel one čapljinske, no od ove će godine, velika slova PO napokon biti maknuta sa table imena škole. Kako doznajemo, povjerenstvo za izbor ravnatelja u sastavu Dana Glavinić, Stojan Šutalo te Ružica Krešić, imenovalo je dosadašnju koordinatoricu Područnog odjela SŠ Čapljina u Neumu, Kristinu Pavlović za vršitelja dužnosti ravnatelja dok se ne izabere stalna postava školske uprave.

Prije toga, valjalo je proći administrativnu proceduru kako bi Vlada HNŽ-a ovoj inicijativi dala zeleno svjetlo. Put do njega nije bio nimalo lagan, pa iako je zapravo još u svibnju prošle godine Vlada dala suglasnost osamostaljenju srednje škole u Neumu, zbog prepreka različitih boja i oblika, moralo se čekati još godinu dana. Ipak, strpljenje se isplatilo.

Samostalna neumska srednja škola će od dosadašnje područne, preuzeti četiri stalna profesora pod svoje okrilje, a što će se dalje događati, vidjeti ćemo u vremenu koje je pred nama. A pred djecom su školski praznici,nadamo se kako će ih nadležni iskoristiti za što bolju pripremu ove nanovo rođene obrazovne ustanove za sljedeću školsku godinu te da će se u zasad sigurna odjeljenja ekonomskog i ugostiteljskog smjera upisati što više učenika.

Mladoj neumskoj školi, profesorima i učenicima, želimo puno uspjeha u radu.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2014, 13:03 

Slučajno sam naletio na ovu temu. Pa sam se nešto ponovno zainteresirao. Zna li tko odgovor? Da li je u Neumu ikada bila džamija? Što su to otomanske vlasti imale u Neumu pa su gradile džamiju za svoje ljude? Ako jesu?

Jer, dok je ova priča bila aktualna, znam da sam negdje pročitao da u Neumu nikada nije bilo džamije. A naravno, Muslimani tvrde drugačije.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2014, 08:59 

Josip321 je napisao/la:
Slučajno sam naletio na ovu temu. Pa sam se nešto ponovno zainteresirao. Zna li tko odgovor? Da li je u Neumu ikada bila džamija? Što su to otomanske vlasti imale u Neumu pa su gradile džamiju za svoje ljude? Ako jesu?

Jer, dok je ova priča bila aktualna, znam da sam negdje pročitao da u Neumu nikada nije bilo džamije. A naravno, Muslimani tvrde drugačije.

Čiste muslimanske gluposti i naklapanja za koje nema nikakvih dokaza

Vrh

PostPostano: 29 lip 2014, 09:01 

U Neumu otvaren deveti po redu međunarodni Festival animiranog filma NAFF 2014.

Privitak/ci:
464131a32be92db1eb03bd70266fdd38_L.jpg
464131a32be92db1eb03bd70266fdd38_L.jpg [ 111.48 KiB | Pogledano 6041 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 29 lip 2014, 11:47 

panteri je napisao/la:
Upravo sam jucer rezervisao ljetovanju u Neumu,da i ja upoznam to ,,hercegovačko-hrvatsko,, more.
Bio sam poslije rata 2.u Dubrovniku,jednom u Omisu,jednom u Makarskoj i jednom u Baru.
Valjda ce biti lijepo vrijeme.

to je juzna bosna :kava

Vrh

PostPostano: 29 lip 2014, 21:54 

Vrh

PostPostano: 29 lip 2014, 22:32 

odgovor

slika

Vrh

PostPostano: 29 lip 2014, 22:39 

Najbolje uzvratit. Poslat ratni brod bh. ratne mornarice u turske teritorijalne vode kao podrsku cjelovitosti prijateljske Turske. :D

Vrh

PostPostano: 29 lip 2014, 22:59 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Najbolje uzvratit. Poslat ratni brod bh. ratne mornarice u turske teritorijalne vode kao podrsku cjelovitosti prijateljske Turske. :D

Na čelu s barba Ibrahimom. :zubati

Vrh

PostPostano: 02 srp 2014, 16:43 

Citat:
Lagumdžija na svoju ruku doveo turske brodove u Neum
Bevanda ništa nije znao
OBJAVA: Srijeda, 2. srpnja 2014. 15:28
IZVOR: Bljesak.info

Potpuno se radilo izvan znanja predsjedatelja Vijeća ministara, a više ministara uopće nije bilo informirano o uplovljavanju turskih ratnih brodova u neumski zaljev, potvrdio je Večernjam listu Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Dodao je kako je za uplovljavanje doznao nakon pisma načelnika općine Neum Živka Matuška ali i da je dobio odgovor o ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije o dozvoli.

''A u odgovoru stoji da je gospodin Lagumdžija dao ‘rutinsku suglasnost’ i o tome izvijestio Predsjedništvo, Ministarstvo obrane, sigurnosti, koordinaciju policijskih poslova..., i općinu Neum. U posjedu sam i pisma koje je Ministarstvo obrane uputilo Ministarstvu vanjskih poslova gdje su tražili da se očituje lokalna samouprava te da oko toga nadležne institucije donesu potrebne odluke. O tome, međutim, nije bilo rasprave, a rutinska suglasnost meni nije poznato što znači. O svemu ću izvijestiti Predsjedništvo BiH, te navesti kako sam o svemu bio informiran tek pismom iz općine Neum'', naveo je Bevanda i usporedio ovu situaciju s primjerom da se u jeku skijaške sezone održi vježba tenkova po skijaškim terenima Bjelašnice i Jahorine.

Podsjećamo, posljednjih dana iz Neuma dolaze apeli lokalne vlasti i turističkih djelatnika da se zabrani uplovljavanje ratnih brodova turske mornarice u jeku turističke sezone, od 15. do 18. srpnja.

Iako su vojni ataše Republike Turske u Sarajevu brigadir Isa Sancakli, Tolga Bermek, konzul Republike Turske u Mostaru i Ozge Karahan, vice konzul Republike Turske u Mostaru posjetili Općinu Neum, tamo ih je dočekao odgovor kako Neumljani ne žele njihove brodove u moru pred svojim gradom.

Načelnik Općine Neum dr. Živko Matuško sa svojim suradnicima je oštro izrazio protivljenje uplovljavanju brodova u zaljev Neum-Klek te istaknuo kako je riječ o ekološki zaštićenom zaljevu kao i da je Općinsko Vijeće Neum donijelo još 2010. godine zaključak kojim se protivi uplovljavanju brodova.

''Poručujemo svim zemljama, ukoliko žele da održimo prijateljske odnose, da ne šalju svoje brodove u zaljev Neum-Klek, jer Neum nije luka, niti ćemo dopustiti da to ikada postane'', poručio je načelnik Neuma u jednoj od poruka.

Politički prizvuk cijelom slučaju daju i medijski napisi kako je za odobrenje uplovljavanja brodova stigao potpis od ministarstava sigurnosti, obrane i prometa na čijim su čelima kadrovi Lagumdžijinog SDP-a.

A vijest o ''neposluhu'' ministra vanjskih poslova BiH došla je upravo uoči odlučivanja o tomu hoće li Lagumdžija ostati sjediti u ministarskoj fotelji.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2014, 00:10 

slika

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1584 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: