|
|
Stranica: 26/64.
|
[ 1584 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 18 sij 2014, 20:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76332 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Radovi na nadogradnji, uljepšavanju i osvjetljavanju Neumskog Križa i okoline
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Neum Postano: 28 ožu 2014, 11:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Pantera
|
Naslov: Re: Neum Postano: 19 tra 2014, 12:55 |
|
Pridružen/a: 25 vel 2012, 13:59 Postovi: 104 Lokacija: Herceg Bosna
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 19 tra 2014, 13:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76332 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Baš je filmski.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Neum Postano: 19 tra 2014, 13:51 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Robbie MO je napisao/la: Baš je filmski. Ma nije, već fotograf zna svoj posao. Super izgleda.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Neum Postano: 19 tra 2014, 14:10 |
|
|
Misliš da nije nebo tako prirodno narančasto na zalasku Sunca u Neumu?
|
|
Vrh |
|
|
panteri
|
Naslov: Re: Neum Postano: 19 tra 2014, 14:45 |
|
|
Upravo sam jucer rezervisao ljetovanju u Neumu,da i ja upoznam to ,,hercegovačko-hrvatsko,, more. Bio sam poslije rata 2.u Dubrovniku,jednom u Omisu,jednom u Makarskoj i jednom u Baru. Valjda ce biti lijepo vrijeme.
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Neum Postano: 19 tra 2014, 15:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Neum 1916, slika je iz fonda Austrijske nacionalne biblioteke, slika je nastala u ožujku 1916 nakon pokreta Austro-Ugarske vojske iz Boke (nakon osvajanja C. Gore) prema fronti na Soči. Dio vojske se prikljucio u Neumu.. Točna lokacija: negdje između današnje plaže Hotela Neum i Hotela Sunce.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Neum Postano: 19 tra 2014, 16:30 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7372 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
E jbg,nisi trebao stavljati ove slike. Mogu poslužiti starim pomorcima,Bošnjacima kao dokaz da je moguća i potrebna izgradnja luke u Nehumu.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Neum Postano: 19 tra 2014, 16:34 |
|
|
Znam da se zezaš, ali razmišljao sam o toj mogućnosti, ali ne bi trebalo zbog retarda skrivati jedan zanimljiv dio povijesti tog područja. A osobito na drugoj slici je vidljivo da tu nema ništa, čista divljina. Brodovi sa većim gazom su pustili sidro, a ovi manji transporti doslovno vezani za stijene konopcem.
Uostalom, brodovi su naši "bratski" austro-ugarski, ne turski.
|
|
Vrh |
|
|
Pantera
|
Naslov: Re: Neum Postano: 19 tra 2014, 18:19 |
|
|
Evo još jedna stara fotografija broda u neumskom zaljevu.
_________________ Ostani tu i budi poskok
|
|
Vrh |
|
|
Pantera
|
Naslov: Re: Neum Postano: 19 tra 2014, 18:38 |
|
|
_________________ Ostani tu i budi poskok
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Neum Postano: 19 tra 2014, 20:50 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25644 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
kiler je napisao/la: E jbg,nisi trebao stavljati ove slike. Mogu poslužiti starim pomorcima,Bošnjacima kao dokaz da je moguća i potrebna izgradnja luke u Nehumu. Ne nego će reći - vidi kako je izgledao Neum prije nego što ga je izgradila Zenica i Tuzla.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Josip321
|
Naslov: Re: Neum Postano: 15 svi 2014, 13:18 |
|
|
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Neum Postano: 31 svi 2014, 11:05 |
|
|
Citat: Neum napokon ima svoju srednju školu!
Prvi put u svojoj mladoj povijesti, Neum se može pohvaliti vlastitom srednjom školom!
Dosad je, kao što i sami znate, u Neumu egzistirala srednja škola kao područni odjel one čapljinske, no od ove će godine, velika slova PO napokon biti maknuta sa table imena škole. Kako doznajemo, povjerenstvo za izbor ravnatelja u sastavu Dana Glavinić, Stojan Šutalo te Ružica Krešić, imenovalo je dosadašnju koordinatoricu Područnog odjela SŠ Čapljina u Neumu, Kristinu Pavlović za vršitelja dužnosti ravnatelja dok se ne izabere stalna postava školske uprave.
Prije toga, valjalo je proći administrativnu proceduru kako bi Vlada HNŽ-a ovoj inicijativi dala zeleno svjetlo. Put do njega nije bio nimalo lagan, pa iako je zapravo još u svibnju prošle godine Vlada dala suglasnost osamostaljenju srednje škole u Neumu, zbog prepreka različitih boja i oblika, moralo se čekati još godinu dana. Ipak, strpljenje se isplatilo.
Samostalna neumska srednja škola će od dosadašnje područne, preuzeti četiri stalna profesora pod svoje okrilje, a što će se dalje događati, vidjeti ćemo u vremenu koje je pred nama. A pred djecom su školski praznici,nadamo se kako će ih nadležni iskoristiti za što bolju pripremu ove nanovo rođene obrazovne ustanove za sljedeću školsku godinu te da će se u zasad sigurna odjeljenja ekonomskog i ugostiteljskog smjera upisati što više učenika.
Mladoj neumskoj školi, profesorima i učenicima, želimo puno uspjeha u radu.
|
|
Vrh |
|
|
Josip321
|
Naslov: Re: Neum Postano: 25 lip 2014, 13:03 |
|
|
Slučajno sam naletio na ovu temu. Pa sam se nešto ponovno zainteresirao. Zna li tko odgovor? Da li je u Neumu ikada bila džamija? Što su to otomanske vlasti imale u Neumu pa su gradile džamiju za svoje ljude? Ako jesu?
Jer, dok je ova priča bila aktualna, znam da sam negdje pročitao da u Neumu nikada nije bilo džamije. A naravno, Muslimani tvrde drugačije.
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
Vrh |
|
|
HRHB'94
|
Naslov: Re: Neum Postano: 29 lip 2014, 08:59 |
|
|
Josip321 je napisao/la: Slučajno sam naletio na ovu temu. Pa sam se nešto ponovno zainteresirao. Zna li tko odgovor? Da li je u Neumu ikada bila džamija? Što su to otomanske vlasti imale u Neumu pa su gradile džamiju za svoje ljude? Ako jesu?
Jer, dok je ova priča bila aktualna, znam da sam negdje pročitao da u Neumu nikada nije bilo džamije. A naravno, Muslimani tvrde drugačije. Čiste muslimanske gluposti i naklapanja za koje nema nikakvih dokaza
|
|
Vrh |
|
|
HRHB'94
|
Naslov: Re: Neum Postano: 29 lip 2014, 09:01 |
|
|
U Neumu otvaren deveti po redu međunarodni Festival animiranog filma NAFF 2014.
Privitak/ci: |
464131a32be92db1eb03bd70266fdd38_L.jpg [ 111.48 KiB | Pogledano 6048 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Neum Postano: 29 lip 2014, 11:47 |
|
|
panteri je napisao/la: Upravo sam jucer rezervisao ljetovanju u Neumu,da i ja upoznam to ,,hercegovačko-hrvatsko,, more. Bio sam poslije rata 2.u Dubrovniku,jednom u Omisu,jednom u Makarskoj i jednom u Baru. Valjda ce biti lijepo vrijeme. to je juzna bosna
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Neum Postano: 29 lip 2014, 21:54 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Neum Postano: 29 lip 2014, 22:32 |
|
|
odgovor
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Neum Postano: 29 lip 2014, 22:39 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Najbolje uzvratit. Poslat ratni brod bh. ratne mornarice u turske teritorijalne vode kao podrsku cjelovitosti prijateljske Turske.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Neum Postano: 29 lip 2014, 22:59 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Najbolje uzvratit. Poslat ratni brod bh. ratne mornarice u turske teritorijalne vode kao podrsku cjelovitosti prijateljske Turske. Na čelu s barba Ibrahimom.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Neum Postano: 02 srp 2014, 16:43 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Citat: Lagumdžija na svoju ruku doveo turske brodove u Neum Bevanda ništa nije znao OBJAVA: Srijeda, 2. srpnja 2014. 15:28 IZVOR: Bljesak.info
Potpuno se radilo izvan znanja predsjedatelja Vijeća ministara, a više ministara uopće nije bilo informirano o uplovljavanju turskih ratnih brodova u neumski zaljev, potvrdio je Večernjam listu Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj Vijeća ministara BiH.
Dodao je kako je za uplovljavanje doznao nakon pisma načelnika općine Neum Živka Matuška ali i da je dobio odgovor o ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije o dozvoli.
''A u odgovoru stoji da je gospodin Lagumdžija dao ‘rutinsku suglasnost’ i o tome izvijestio Predsjedništvo, Ministarstvo obrane, sigurnosti, koordinaciju policijskih poslova..., i općinu Neum. U posjedu sam i pisma koje je Ministarstvo obrane uputilo Ministarstvu vanjskih poslova gdje su tražili da se očituje lokalna samouprava te da oko toga nadležne institucije donesu potrebne odluke. O tome, međutim, nije bilo rasprave, a rutinska suglasnost meni nije poznato što znači. O svemu ću izvijestiti Predsjedništvo BiH, te navesti kako sam o svemu bio informiran tek pismom iz općine Neum'', naveo je Bevanda i usporedio ovu situaciju s primjerom da se u jeku skijaške sezone održi vježba tenkova po skijaškim terenima Bjelašnice i Jahorine.
Podsjećamo, posljednjih dana iz Neuma dolaze apeli lokalne vlasti i turističkih djelatnika da se zabrani uplovljavanje ratnih brodova turske mornarice u jeku turističke sezone, od 15. do 18. srpnja.
Iako su vojni ataše Republike Turske u Sarajevu brigadir Isa Sancakli, Tolga Bermek, konzul Republike Turske u Mostaru i Ozge Karahan, vice konzul Republike Turske u Mostaru posjetili Općinu Neum, tamo ih je dočekao odgovor kako Neumljani ne žele njihove brodove u moru pred svojim gradom.
Načelnik Općine Neum dr. Živko Matuško sa svojim suradnicima je oštro izrazio protivljenje uplovljavanju brodova u zaljev Neum-Klek te istaknuo kako je riječ o ekološki zaštićenom zaljevu kao i da je Općinsko Vijeće Neum donijelo još 2010. godine zaključak kojim se protivi uplovljavanju brodova.
''Poručujemo svim zemljama, ukoliko žele da održimo prijateljske odnose, da ne šalju svoje brodove u zaljev Neum-Klek, jer Neum nije luka, niti ćemo dopustiti da to ikada postane'', poručio je načelnik Neuma u jednoj od poruka.
Politički prizvuk cijelom slučaju daju i medijski napisi kako je za odobrenje uplovljavanja brodova stigao potpis od ministarstava sigurnosti, obrane i prometa na čijim su čelima kadrovi Lagumdžijinog SDP-a.
A vijest o ''neposluhu'' ministra vanjskih poslova BiH došla je upravo uoči odlučivanja o tomu hoće li Lagumdžija ostati sjediti u ministarskoj fotelji.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Neum Postano: 06 srp 2014, 00:10 |
|
|
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|