|
|
Stranica: 13/28.
|
[ 684 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 19:43 |
|
|
LakePlacid je napisao/la: Samo se iskreno nadam da ovo troje Pavkovića nije iz iste porodice, odnosno da nisu braća sestre, već eventualno rođaci i rodice, jer izgubiti troje djece u tren oka, je smrtna presuda za roditelje koji ce do kraja života ako uopšte budu i mogli živjeti kao biljke, još ako su imali samo njih troje ... Vjerovatno su familija, ali nisu rođena braća i sestre. Gledala sam datume rođenja.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 19:44 |
|
|
Pričao mi je lik iz vatrogasnog društva da su sami do rata godišnje servisirali oko 500 vatrogasnih aparata, jer je bio obavezan zakon za poduzeća, institucije etc., i da da se navodno više ne primjenjuje. Ne znam jeli tako, ako je, to sve govori o nama.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 19:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76186 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
BBC je napisao/la: Kakva crna pravila kad se pije za doček Nove Godine. Kao da si živio u betonskom boksu pa to nikad nisi radio. 8 od 8 poginulo. I kad se pije ima netko tko manje pije, tko ima bolji instinkt, tko je budniji ili ide kasnije spavati, tko bolje zapaža simptome na sebi, tko je možda izašao vani zapalit cigaretu pa je primio manju dozu otrovnog plina... Ne vjerujem da je alkohol bio presudan, osim da zamagli simptome. Radi se o plinu koji je bez boje, mirisa i okusa i tu je obrana upravo društvena - postojanje pravila i poštivanje pravila. Opasno je vjerovati samo vlastitom iskustvu (a pogotovo 20 godina iskustva od čega je pola u pelenama) i eventualno užoj familiji, a odmahivati rukom na pravila koja su rezultat puno većeg iskustva i traume kolektiva, na puno većim brojkama ljudi tijekom puno dužeg vremena (pogotovo uređenih kolektiva, od kojih treba samo prepisati iskustvo i zakone), na statistički puno većim brojkama gdje se jasnije vide benefiti i rizici koji nisu vidljivi anegdotalno, odnosno dok tragedija ne pogodi neko selo pa slijedećih 20 godina imaju memoriju, a nakon toga zaborave. Zato postoje pravila, i na kraju krajeva i ono što zovemo "država" (tu ne mislim na BiH, koja ni nema ovlasti oko ovog). Opet, najgore je ako se na ovo bude gledalo kao na nesretnu okolnost pojedinca, "obiteljska tragedija", a ne nešto što je rezultat stanja jednog društva. Možda društvo i nije 100% odgovorno, ali je svakako povećalo rizik da se ovakvo što desi, a pogotovo kada se treba više stvari u lancu poklopiti za nesreću. Lako je zamisliti vladu koja nije donijela uredbe o detektoru, instalatera koji preskače korake da brže zbrljavi posao, inspekciju koja je korumpirana i koja neće kazniti ili spriječiti fuš, roditelje koji prenose na djecu mentalitet da nijedno društvno i zakonsko pravilo nije za njihov benefit nego da je svako pravilo ustvari oblik nameta, poreza i davanja, džizija, ili u najboljem slučaju gnjavaža ili odlika picajzli sa sjevera.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 19:58 |
|
|
novem je napisao/la: Pričao mi je lik iz vatrogasnog društva da su sami do rata godišnje servisirali oko 500 vatrogasnih aparata, jer je bio obavezan zakon za poduzeća, institucije etc., i da da se navodno više ne primjenjuje. Ne znam jeli tako, ako je, to sve govori o nama. PP aparat mora imati periodični pregled, koji vrijedi godinu, nisam siguran. Plus svakih par godina kompletan pregled. Nedavno sam radio servis svojih aparata.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 19:59 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ne zamišljam ništa. Instalatera sam spomenuo iz zajebancije.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:05 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2406 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Ne bih ja tu puno filozofirao, pogotovo jer su djeca jutros preminula. Vjerovatno su bili pijani, a i da nisu rijetko tko bi shvatio što se zapravo događa. Bilo kako bilo pokoj im vječni i da naučimo nešto iz ovakvih tragedija.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:06 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Mar-kan je napisao/la: novem je napisao/la: Pričao mi je lik iz vatrogasnog društva da su sami do rata godišnje servisirali oko 500 vatrogasnih aparata, jer je bio obavezan zakon za poduzeća, institucije etc., i da da se navodno više ne primjenjuje. Ne znam jeli tako, ako je, to sve govori o nama. PP aparat mora imati periodični pregled, koji vrijedi godinu, nisam siguran. Plus svakih par godina kompletan pregled. Nedavno sam radio servis svojih aparata. Pp aparati se u SRB servisiraju na 6 mj. Većina samo plati kartonče 3e i ne nosi aparat. Svako vozilo teretno, van, pik ap, kombi, kamion. S1 do 500 kg nosivosti, s2 za kombije, s3 do 7,5t. S9 za hale... Kancelarije, 30 tih govana imam. Noćna mora za pratiti, a mup inspekcija rigorozna zadnjih 7 god, od onog požara u Ns klub, gde je 4 izgorelo. Još elaborat na 3 g za el instalacije. Novce nam otimaju.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:07 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1966 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:09 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: novem je napisao/la: Pričao mi je lik iz vatrogasnog društva da su sami do rata godišnje servisirali oko 500 vatrogasnih aparata, jer je bio obavezan zakon za poduzeća, institucije etc., i da da se navodno više ne primjenjuje. Ne znam jeli tako, ako je, to sve govori o nama. PP aparat mora imati periodični pregled, koji vrijedi godinu, nisam siguran. Plus svakih par godina kompletan pregled. Nedavno sam radio servis svojih aparata. Servis je obično po dvije godine. Ima dvije vrste. Onaj detaljan zahtjeva obavezno otvaranje i pregled pjene, i njenu zamjenu po potrebi...
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:09 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
Problem je svijest i mentalitet ljudi, Robbie spominje detektore, ja kada sam renovirao komplet stan i ugrađivao i detektore za dim i za gas meni su se majstori smijali u maniru, sta ce ti to, bacas pare nema potrebe, a mogu tek misliti mentaliteta malo južnije bez ikoga da uvrijedim po tom pitanju
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76186 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Bez brige sad će inspektor Rođo, onaj isti koji je radio i na slučaju one Lane što se bacila s mosta, razotkriti što se točno dogodilo, tko je sve kriv, a njegovi pronalasci čak 5 kobnih grešaka u lancu koje su se poklopile da bi došlo do tragedije, rezultirati će sa 5 novih zakona u ZHŽ koji će povećati sigurnost građana kantona i koje će svi poštivati.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:17 |
|
|
Razne vrste pregleda. Cjenovnik Aparat -Vatrogasni - P1 35 KM - P2 - 43 KM - P6 - 68 KM - P9 - 79 KM Aparat Vatrogasni CO2 5 kg - 149 KM
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:27 |
|
|
Odvratno je ako se ovo svede na narikače, natjecanje u broju naslaganih i zapaljenih svijeća itd.
Netko mora odgovarati za 8 GLAVA i mora doći do nekih promjena, u nečemu, ne mora čak biti usko povezano za ugljen monoksid, ali da bar postoji neka odlučnost da se bar neke stvari pregledaju i poprave, ima hrpa drugih rizika koji čekaju na tragedije mladih, posebno u prometu.
Uvjeren sam da se upravo u tom kraju, od cijele Europe, eventualno možda na Kosovu, najmanje koristi pojas u automobilu.
Onaj podatak koji se već zna, je da su BiH i Albanija daleko najgore u Europi po smrtnosti u prometnim nesrećama, i to nije samo do novca za aute i ceste, nego čitav lanac "detalja" u ponašanju. Smrtnost na cestama u BiH je 5-10 puta veća nego u Njemačkoj i Švedskoj, skoro na razini Bocvane.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59776 Lokacija: DAZP HQ
|
Veže se pojas jer novi auti sviraju, ali na način da je pojas stalno zavezan i samo sjednu preko pojasa.
Nažalost svijest o ičemu je na vrlo niskoj razini, nevezano za tragediju koja se dogodila.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:37 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Netko mora odgovarati i mora doći do nekih promjena, u nečemu, ne mora čak biti usko povezano za ugljen monoksid, ali da bar postoji neka odlučnost da se bar neke stvari pregledaju i poprave, ima hrpa drugih rizika koji čekaju na tragedije mladih, posebno u prometu. Teško. To je naš šugavi mentalitet. Ja obično kažem da život na prostoru cijelog Balkana ima nisku cijenu. I apsolutna većina to tako nažalost prihvaća.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:41 |
|
|
Palo mi na pamet. Nije valjda vlasnik kuće stavio agregat u kuću zbog straha da mu ga ne ukradu ?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:41 |
|
|
novem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Netko mora odgovarati i mora doći do nekih promjena, u nečemu, ne mora čak biti usko povezano za ugljen monoksid, ali da bar postoji neka odlučnost da se bar neke stvari pregledaju i poprave, ima hrpa drugih rizika koji čekaju na tragedije mladih, posebno u prometu. Teško. To je naš šugavi mentalitet. Ja obično kažem da život na prostoru cijelog Balkana ima nisku cijenu. I apsolutna većina to tako nažalost prihvaća. Ovi sa No Data su najgori, oni su crna boja, vjerojatno preko 150, pogibanje ko muhe. Točno se vide zemlje gdje je najveća ciganija i hajdučija, a pojedine općine su epicentar gdje to vjerojatno ide i na preko 300.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:44 |
|
|
BBC je napisao/la: Palo mi na pamet. Nije valjda vlasnik kuće stavio agregat u kuću zbog straha da mu ga ne ukradu ? Koliko su teški ti agregati.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:45 |
|
|
Mladi se vole bahatit za volanom a neiskusni u vožnji, voze brzo, voze pijani, ne vežu se itd itd. Policija za takve prekršaje mora oduzimat vozačku na god dana Meni je otac imao prometnu i jedva preživio jer zaspao za volanom, meni se par puta to skoro desilo. To je isto opasnost koju ne znam kako riješit.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:46 |
|
|
Po Hercegovini se vozi preloše iz razloga jer nećeš platiti kaznu ako te uhvate u prekršaju. Jedino ako si pregazio čovjeka za sve ostalo je dovoljno 20-30 KM policajcu, jos te on sam pita mito ili ti njega "mozemo li se dogovoriti" Pričao mi baš jedan Posušak njegov pajdo išao u Imotski, iagano divljao cestom zaustavila ga policija, on kao da je jos u Posušju možemo li se dogovoriti daje 200KN, kaznenu prijavu dobio i zabranu ulaska u RH godinu-dvije koliko se sjećam. U Dalmaciji više nema mita policajcima preko 10 godina, sve su policajci iz Slavonije, nema više "znam te" i stalno su unutarnje kontrole.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:46 |
|
|
Ovisi šta želiš napajati. Ima ih vrlo malih. Neke jedna osoba može uzeti i odnijeti.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:48 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Mladi se vole bahatit za volanom a neiskusni u vožnji, voze brzo, voze pijani, ne vežu se itd itd. Policija za takve prekršaje mora oduzimat vozačku na god dana Meni je otac imao prometnu i jedva preživio jer zaspao za volanom, meni se par puta to skoro desilo. To je isto opasnost koju ne znam kako riješit. Ja znam na par sekundi totalno odlutati mislima da zaboravim gdje sam i što radim. To mi je vjerojatno najveći rizik. Nekad hodam ulicom, gledam u mobitel i odjednom shvatim da se ne sjećam kada sam prešao preko 5 pješačkih.
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:53 |
|
|
Ja vjerujem u inspektora Rođu #samoprebijanje stativama
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:55 |
|
|
Ako je agregat bio unutar vikendice to je razlog tragedije, on mora biti VAN OBJEKTA DOK JE UKLJUČEN!!!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59776 Lokacija: DAZP HQ
|
Vele da nije agregat nego plinski top kojeg su donijeli sa sobom i koji je pojeo kisik.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|