HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 pro 2024, 10:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 684 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Posušje
PostPostano: 01 sij 2021, 23:28 

U 4 sata je došlo do prekida javljanja na pozive i poruke. Nemoguće je da su svi zaspali u isto vrijeme kao što je i teško zamisliti da od njih 8 baš nijedno nije čulo zvonjavu 8 telefona koje se nastavilo i nakon što su pozaspali.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 23:29 

Ako je uzrok potrošnja kisika zbog izgaranja plina onda i kuhanje na plin može biti prilično opasno. Ne znam koliko se troši kisika pri kuhanju, kod mene se zna desiti da gore tri plinska kola u isto vrijeme.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 23:33 

Na večernjaku piše da kuća nije priključena na elektroenergetsku mrežu zato su koristili plinski top.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 23:37 

novem je napisao/la:
Čitam recenzije na Amazonu glede tih plinskih uređaja.

Citat:
Uređajem zimi grijem garažu. Uređaj to može učiniti za 1-2 sata, a zatim je ugodno
i toplo. Nedostatak je taj što sadržaj kisika u zraku brzo pada kad je u pogonu, zato uvijek ostavljajte otvoren prozor ili garažna vrata.

Nakon pola sata korištenja javlja se glavobolja.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 23:37 

Svejedno, agregat ili taj plinski top. Ne mogu sad svakako znati sigurno. Ne mogu ni rekonstruirati događaj kad bi i htjeli jer ne znaju šta su ovi sve radili sa ta dva uređaja.
Kuća je imala struju ali ne iz mreže.

Vi bi tu pravili lov na vještice i proganjali političare. Nesretan slučaj. Ne mogu previše kritizirati jer sam tek danas čitao o tim uređajima. Možda bih i ja pored jednog od njih sjedio vjerujući prijateljima da je potpuno siguran.

Citat:
Okupili su se u vikendici koja nije spojena na elektroenergetsku mrežu, te su se grijali na agregat.

Po prvim informacijama upravo je agregat koji proizvodi električnu energiju izazvao tragediju, no policija nije u to bila sigurna zbog čega su tijela poslana na obdukciju. Naime, uz agregat koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji, prema Večernjakovim informacijama u kući su mladi donijeli i ‘plinski top’, koje uspješno zagrijava prostorije, no i jako brzo ‘isisavao’ kisik. – Ne može se tvrditi je li njihovu smrt izazvao agregat. Pripadnici policije zajedno s dežurnim tužiteljem proveo je istragu te će se na kraju utvrditi što se točno dogodilo – rekao je ravnatelj policije Županije zapadnohercegovačke Milan Galić. On je opovrgnuo navode pojedinih medija kako su hitne službe zatekle još dvije osobe koje su po tim tvrdnjama bile u kritičnome stanju.

Po navodima ljudi iz Civilne zaštite i spasilačkih službi vrlo vjerojatno plinski top izazvao je smrt mladih. Oni kažu da taj uređaj jako brzo pokupi sav kisik te je brzo počeo proizvoditi ugljen monoksid koji je mlade brzo omamio, a zatim i očito usmrtio. Po istim navodima kod korištenja takvih vrsta grijalica najvažnije je redovito prozračivati prostorije u kojima takvi uređaji rade, a što ovdje nije bio slučaj jer su svi prozori i vrata bili zatvoreni. Pretpostavlja se kako je to upravo bio uzrok njihove smrti. No, točne razloge utvrdit će se na obdukciji u Mostaru koju je zatražilo Tužiteljstvo Županije zapadnohercegovačke kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tužnoga slučaja.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 23:39 

daramo je napisao/la:
Na večernjaku piše da kuća nije priključena na elektroenergetsku mrežu zato su koristili plinski top.

De prenosi vijesti kako treba. Imali su električnu energiju od agregata na dizel. Ne misliš valjda da su na takvom dočeku išli u WC sa svijećom u ruci. I feštali bez muzike.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 23:41 

U samom opisu proizvoda, jasno stoji gdje se to upotrebljava.

Citat:
Snažna, mobilna plinska grijalica s robusnim kućištem od nehrđajućeg čelika za grijanje i sušenje gradilišta, dobro prozračene skladišne ​​prostore, garaže i veće šatore

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 23:44 

Je li se testirao. Novinari ga zaboravili upitati.

Tu je bio i nedavno izabrani načelnik Posušja Ante Begić koji se ipak zbog visoke temperature nije dugo zadržao na licu mjesta.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 23:45 

Agregat koji se nalazio u ostavi malim prozorom povezan s prostorijom u kojoj su ih našli, prozor bio otvoren a agregat upaljen.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2021, 23:53 

Evo našeg kretena "genijalca". Samo da pronađe stranca koji je otvorio prozor i napravio ubojstva.

Citat:
Kako smo doznali od njegovog pretpostavljenog Josipa Aničića, očevidom je utvrđeno da se agregat iz kojeg je i iscurio smrtonosni ugljični monoksid koji je otrovao četiri mlada para nalazio u jednoj manjoj prostoriji nalik na ostavu koja je, pak, bila prozorčićem povezana s većom prostorijom u kojoj su se mladi nalazili, i u kojoj su naposljetku i zaspali.

Ova priča nema apsolutno nikakve logike. Valjda je neko prije njih koristio taj agregat. I ostali su zdravi i živi.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 00:05 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ovaj Josip Anicic je Boze sacuvaj. Takvo nesto nestrucno i nesposobno da je na tom polozaju - ludilo.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 00:06 

Kako to čudo djeluje ?
Nisu ni spavali u pravom smislu te riječi, umrli (zaspali) sjedeći. Ne postoji nimalo šanse obraniti se od tog.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 00:10 

Ja mislim da je barem 100 ljudi poginulo u RH u zadnjih 10 godina od tih "uradi sam grijanja" većinom u kupaoni...vjerovatno u BiH slična brojka, tako da se slažem s Robiem da treba nešto minjat...
Samo debil radi isti postupak, a očekuje drugačiji rezultat

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 00:18 

Primjetite da je klix isključio komentare na svakoj vijesti vezanoj za temu...

Čak i za ovakvo što se boje komentara...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 00:20 

Sad nađem vijest. Prije točno četri godine, tik pred Novu godinu, dogodila se slična tragedija
u Njemačkoj. 6 mladih stradalo. Oni su se družili u šupi i u njoj koristili agregat.

Citat:
"Uzrok je bio generator"

Nakon smrti šestero mladih ljudi u Arnsteinu, Donja Frankonija, sada je jasno što je uzrok emisiji ugljičnog monoksida. Generatorski agregat na benzinski pogon pokrenuo je fatalno curenje plina, kao što su policija i državno odvjetništvo najavili ujutro. U skladu s tim, uređajem se nije smjelo rukovati u zatvorenom.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 00:36 

weasel je napisao/la:
Primjetite da je klix isključio komentare na svakoj vijesti vezanoj za temu...

Čak i za ovakvo što se boje komentara...

bili su ukljuceni u prvih par objava, onda su psihicki bolesnici poceli spominjati rat, ahmice, uzp, karmu, kamenjarske srbe itd.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 00:39 

Ovo me baš pogodilo. Moji su klinci sličnih godina i isto su bili po vikendicama noćas. Jedva su mi izustili gdje i s kim idu. Kao roditelj možeš vrlo malo toga učinit. Samo se u sreću uzdati.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 00:45 

Brane je napisao/la:
Ja mislim da je barem 100 ljudi poginulo u RH u zadnjih 10 godina od tih "uradi sam grijanja" većinom u kupaoni...vjerovatno u BiH slična brojka, tako da se slažem s Robiem da treba nešto minjat...
Samo debil radi isti postupak, a očekuje drugačiji rezultat

U kupaoni (maloj prostoriji najčešće bez prozora) se grijati na bilo sto sto sagorijeva = ne znati da upravo činiš jednu od najpopularnijih metoda samoubojstva.

Ljudi tako pocinjavaju “bezbolna” samoubojstva u autu, karbon monoksidom.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 00:51 

BBC je napisao/la:
Novi zakoni ne vrijede retrogradno.

Pravilnije je RETROAKTIVNO....ovo tvoje je nazadno.

BiH, Cg, Alb, KiM, Mk su NAJGORE PEĆINE Balkana.
Mogu biti i imućnije bdp/per capita od Srbije, ali bez sustava.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 00:56 

Čovjek koji je jedva preživio

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 01:14 

slika

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 01:21 

Hoce iko odgovarati,cija je vikendica i ko je postavio taj plinski agregat.Ipak ne razumijem imali su agregat na plin ili dizel pa su jos donijeli taj plinski top.Zar im nije preko agregata mogla radit obicna elektricna grijalica kvarcna ili oaj karolifer?!Tu ima i odgovornosti roditelja,pustiti djecu da idu slavit u neku zabit gdje ni struje nema,mada znam da je tesko roditeljima to kontrolisat,trebo je neko "djecu " nadzirat,provjeriti gdjece,kako,scime ce se grijati.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 01:30 

PCM je napisao/la:
Znaci nevjerovatna prica. Netko je od njih odveo momka na posao, vratio se i umro sa ostalima.
Ujutro su dakle svi bili zivi, a vjerovatno nisu bili nesto ni pijani cim je ovaj ujutro mogao vozit...
Strasno...

Obdukcija ce pokazati tacan uzrok,nesto ih je bas jako otrovno otrovalo i brzo da niko nije uspio ni izaci ako je istina da su neki sjedili,mozda je i neko pice sadrzavalo neku otrovnu supstancu,ko oni u Srbiji sto su se potrovali jednom ne sjecam se koju je otrovnu supstancu sadrzava ta rakija.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 01:38 

spliter1 je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Znaci nevjerovatna prica. Netko je od njih odveo momka na posao, vratio se i umro sa ostalima.
Ujutro su dakle svi bili zivi, a vjerovatno nisu bili nesto ni pijani cim je ovaj ujutro mogao vozit...
Strasno...

Obdukcija ce pokazati tacan uzrok,nesto ih je bas jako otrovno otrovalo i brzo da niko nije uspio ni izaci ako je istina da su neki sjedili,mozda je i neko pice sadrzavalo neku otrovnu supstancu,ko oni u Srbiji sto su se potrovali jednom ne sjecam se koju je otrovnu supstancu sadrzava ta rakija.

Zozovaču, čist metil alkohol od Zorana bivšeg udbaša sa destilerijom i diskont ima pića i uvoznom trgovinom voćem iz Grčke. Jedan od najjbogatijih tajkuna smutnog vremena.

Moj zemljak, prijatelj i konkurent glede kaffea u parku sv. Save.
Imao je još par kafea i klubova.

Potrovo 500 pijandura širom Balkana. Po pijacama i vašarima

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 02 sij 2021, 01:46 

Robbie MO je napisao/la:
novem je napisao/la:

Nikad ne bi koristio ovo ako je na plin, dok spavam, to mi je kao da ostavim zapaljen plin na štednjaku dok spavam i time se grijem. Plinski bojleri za centralno su barem veći uređaji s kojima ne rukuješ ti, nego ti ga ugrade i servisiraju oni koji znaju s tim rukovati, i koji su na fiksnom i za to predviđenom mjestu, nema improvizacije i "sam svoj majstor".

slika

slika

Ove grijalice na plin treba zakonom zabranit i onaj reso na plin je opasan a kamoli se grijati na plin i spavati.Samo me cudi da im plin nije smrdio,ja to odma osjetim ugusi kozna mozda su bili mrtvi pijani cugajuci citav dan.Opet ima odgovornosti i roditelja.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 684 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: