Negdje sam nasao da entitetska granica uistinu ide trebisnjicom al da je iznimka cavas i orasje popovo gdje federacija prelazi na desnu stranu rijeke.mislim da ove slike to i dokazuju (preuzeto sa stranica opcine ravno,njihov prostorni plan).znaci po meni orasje popovo je(bar one kuce sto je kolega stavio prije) kompletno u federaciji,a eventualno mali broj polja u rs. takoder smatram da wikipedija nije tu precizna i da ju ne treba uzimat u obzir (narocito zato jer broj prijavljenih ljudi u fbih i rs po meni samo ovisi o tome di je tko odlucio vadit dokumente a ne u kojem entitetu je samo naselje)
Privitak/ci:
Opaska: Malo polja uz naselje orasje popovo u rs 1_P-b_web.jpg [ 405.01 KiB | Pogledano 13339 put/a. ]
Opaska: Tu se vidi da je naselje orasje popovo u fbih 2_P-a_web.jpg [ 485.03 KiB | Pogledano 13339 put/a. ]
Općina Ravno , naselje Belenići 1991 12 stanovnika , hrvati 2013 137 stanovnika , hrvati
10 puta više ???
naselje Ravno od 198 stanovnika na 597 !!?? Može li netko objasniti ?? ili je ovo lažirani popis pa je valjda uključena i diaspora ili neka mi netko kaže tko je masovno naselio to malo selo ?
jbg ! dugo nisam pratio te teme o demografiji pa tek sam nedavno vidio da su objavljeni podaci. kako onda razlikovati točne od krive lažirane podatke ?? nije valjda da su baš sva naselja i gradova lažirani ?!
jbg ! dugo nisam pratio te teme o demografiji pa tek sam nedavno vidio da su objavljeni podaci. kako onda razlikovati točne od krive lažirane podatke ?? nije valjda da su baš sva naselja i gradova lažirani ?!
Definiraj "lazirani"... popisao je svatko svojih koliko je mogao, muslimani su dovukli svedsku dijasporu, mi njemacku i rh, i tako to., Ima ih strucnijih od mene na ovom polju ali koliko sam pobrao realna brojka muslimana je max. milijun i po a hrvata max. 400k U vecini naselja je popisan odredjen dio ljudi koji tu ne prebiva, licno i osobno sam se pobrinuo za to u svom selu. Sto se tice opcine ravno i njenih naselja nemam pojma koje su realne brojke za koje naselje, treba nac ili nekoga od dole ili zupne statistike
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80711 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
U Sanskom Mostu izlaznost na izborima 25%, natalitet 3 promila, mortalitet 5 promila. Popisano preko 50 000 stanovnika u Sanskom Mostu, a jedva ima preko 20k.
U Mostaru natalitet Bosnjaka formalno 7.8 promila, Hrvati 55% rodjenih a 49% stanovnika, Bosnje masovno popisivanje Skandinavije (nabili oko 7000).
U Stocu Bosnje popisali skoro svu dijasporu, nabili oko +50%.
U Bosanskom Brodu 69% Srba, 20% Hrvata i 9% Muslimana. Prijedor 30 000 Bosnjaka.
U TG vise stanovnika nego 1991.
Toliko o popisu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7747 Lokacija: Сарај Чадор
Ali si ga i ti pretjerao sto se tice Mostara i Stoca. Ali ne cudi obzirom da si poznat kao teski pretjerivac-uljepsivac i senzacionalist, Robbie zapadni Mo. Sto se Sanskog Mosta tice, tu je popisano dosta onih koji su izbjegli u isti iz okolnih mjesta. A razlog smanjenju stanovnistva u Sanskom Mostu je dobrim dijelom uzrokovan time da su se mnogi vratili u Prijedor, Bosansku Gradisku itd iz kojih su protjerani bili.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
U Sanskom Mostu izlaznost na izborima 25%, natalitet 3 promila, mortalitet 5 promila. Popisano preko 50 000 stanovnika u Sanskom Mostu, a jedva ima preko 20k.
U Mostaru natalitet Bosnjaka formalno 7.8 promila, Hrvati 55% rodjenih a 49% stanovnika, Bosnje masovno popisivanje Skandinavije (nabili oko 7000).
U Stocu Bosnje popisali skoro svu dijasporu, nabili oko +50%.
U Bosanskom Brodu 69% Srba, 20% Hrvata i 9% Muslimana. Prijedor 30 000 Bosnjaka.
U TG vise stanovnika nego 1991.
Toliko o popisu.
Taj lažirani popis će biti konstantan izvor frustracija za muslimane. (Kao da ih nemaju već i previše). Naime rezultati općinskih i ostalih izbora normalno ne mogu pratiti očekivanja muslimana i njihove fantazije.
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
Ovaj mjesec konačno posjetili pećinu Vjetrenica. Preporučio bih svakome ko je u prilici da je obiđe. Radi se o biseru u turističkoj ponudi Hercegovine. Čini mi se nedovoljno iskorištenom.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80711 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
Je li uopce postoji "jaca" pecina na prostoru Ex Yu, osim Postojne i eventualno Škocjanske u Sloveniji? Cerovacke su po znacaju tu negdje, mozda malo ispod.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Za obilježavanje Dana Općine Ravno, pored svečane sjednice, organizatori su pripremili više značajnih događaja. Svečana sjednica OV je 7. rujna u 13:00 sati u Lovačkom domu.
Ove godine je Općina Ravno tiskala jednu opsežnu i kvalitetnu turističku monografiju pod nazivom Neispričana priča - Turistička monografija Općine Ravno, u kojoj su kvalitetno predstavljene sve povijesne i prirodne znamenitosti na ovom prostoru. Promocija ovoga vrijednog dokumenta je 8.9.2018. s početkom u 18:00 sati u Lovačkom domu u Ravnom.
Drugi značajni događaj je Treća biciklijada za promociju Ćire i južne Hercegovine. Biciklisti polaze iz Zavale prema Trebinju 9.9.2018. u 11 sati.
Treći jako interesantan događaj je tradicionalna pjesnička manifestacija Grgurovi hukovi, koja će se održati 9.9.2018. s početkom u 17 sati u Lovačkom domu u Ravnom.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.