HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 pro 2025, 23:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4060 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 163  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH
PostPostano: 19 lis 2016, 14:29 

Mislim da će radikalno desno krilo HDZ-a predvođeno Esihicom i Hasanbegovićem uskoro istupiti iz stranke i sa ostalim pravašima napokon ujediniti pravašku scenu u Hrvatskoj u jedinstven HSP. Mislim i da je vrijeme za takvo što. Hrvatskoj fali istinska desnica po ugledu na one u EU.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 14:32 

To bi nažalost zbilja mogla biti posljedica toga što džamijaš nije uklonjen na mudar način, već naprasno bez valjana razloga. Zbilja bi moglo doći do uskrsnuća pravaške opcije s njim na čelu. Ne dao Bog.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 14:51 

otkrit ću ti tajnu je napisao/la:
poglavito onih kojima je kao i tebi mjerilo hrvatstva netrpeljivost spram Srba,

=))

dobar si.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 14:56 

Ako ti osobno nisi pravaš ne znam što te to brine? Bolje da je HSP-u nego u HDZ-u. HDZ nas je ionako srozao, a sad ipak očekujem bolji rasplet situacije po pitanje HB Hrvata.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 17:18 

Kulturni pluralizam razvija se sam od sebe, ako država ne upliće prste. Ljudi tada svojim novčanikom glasuju za onu kulturu koju podržavaju i nema više tog razdora o kojem pišeš gdje struja s 10% podrške u stanovništvu prima 90% sredstava. Upravo iz tog razloga desne opcije teže ne imati državno dirigiranu kulturu jer je ona u pravilu više ljevičarska što više država upliće prste. Kada su ljudi slobodni sami birati, bez ministra kao posrednika, oni svojim novcem u pravilu ne podržavaju ljevičarsku kulturu, već naprotiv ono što bi svećenici ljevičarske religije nazvali "klerofašističkom kulturom". Znači lijepu umjetnost za razliku od modernističkog izdrkavanja, nacionalno afirmativnu kulturu za razliku od pljuvanja po vlastitom identitetu itd.

Da, kulturni pluralizam razvija se sam od sebe u tom slučaju, no gotovo isključivo kroz estetski bezvrijedne, dekadentne, jeftinopopulističke i kič sadržaje, za koje poticaj i mecenatsku ulogu umjesto države i njezinih organa (koji imaju kakav-takav demokratski legitimitet) preuzimaju razne bankarsko-korporativne oligarhije (koje nemaju nikakav demokratski legitimitet), kojima je na prvom mjestu profit i realizacija monopolističko-globalističkih vizija svijeta, koji razara i razgrađuje sve tradicionalne identitetske partikularizme. Dakle, umjesto ministra kao posrednika, ljudi u tvojoj viziji dobivaju čitav niz nedemokratskih i totalno nestručnih "ministara", na čiji rad nikako ne mogu utjecati kroz demokratski izborni proces.

Također, iskustva s terena i razgovori s ljudima ("običnim građanima" - malim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, industrijskim radnicima itd.) uče me da ljudi imaju izgrađenu (pod)svijest o potrebi javnog održavanja i financiranja mnogih kulturnih institucija (kazališta, kinematografi, muzeji, galerije, arhivi itd.), bez obzira što nisu samoodržive i što ih oni redovito ne posjećuju, što totalno ruši libertarijanske teorije i dogme, a to me poprilično raduje. :D

Uglavnom, iz moje perspektive funkcija državnog aparata, u ovom slučaju Ministarstva kulture, nije marksistički, nacionalistički ili liberalistički prosvjetiteljska, već inkluzivno-integralistička, što znači da svi oblici beneficija trebaju biti raspoređeni na način da proporcionalno odražavaju ukupno stanje u društvu, bez obzira na trenutnu opciju na vlasti.

Dakle, trebalo bi biti ovako:

1. HIPOTEZA - Ministarstvo kulture vodi militantni antiteist/sekularistički fundamentalist, a udruga koja promiče brak kao zajednicu dviju osoba različitog spola traži neki oblik potpore.

REZULTAT - Dobiva dva do tri puta veću potporu od udruge koja promiče brak kao zajednicu dviju ili više osoba, bez obzira na spol; ili ga u potpunosti realtivizira kao anakronu instituciju.

DOSADAŠNJA PRAKSA - Najčešće ne dobiva ništa, eventualno mrvice.

2. HIPOTEZA - Ministarstvo kulture vodi hrvatski nacionalist, a udruga koja promiče jugoslavensku/balkansku/jugoistočnoeuropsku kulturnu suradnju i baštinu NOB-a traži neki oblik potpore.

REZULTAT - Dobiva dva do tri puta manju potporu od udruge koja promiče srednjoeuropsku kulturnu suradnju i hrvatsku nacionalnu baštinu.

DOSADAŠNJA PRAKSA - Nije ni bilo ovakve situacije, osim u Hasanovom mandatu, kada su rezultati u pravilu bili upravo ovakvi. Ranije su skoro sve prijavljene udruge sličnoga usmjerenja dobivale najveći dio kolača.

Tvoji pogledi na ljevičarsku kulturu su ništa više od osobnog mišljenja. Ja se s tobom slažem da se mahom radi o bezvrijednim projektima, ali takva kvalifikacija uvijek je arbitrarna, zasnovana na arbitrarnim kriterijima. Netko će drugi za sakralnu umjetnost reći da je sranje.

Tako je, međutim, moje mišljenje o kulturi, s obzirom na profesiju, obrazovanje te dosadašnja iskustva i aktivnosti ipak bi trebalo imati veću težinu od "običnog građanina", baš kao što nečije mišljenje o građevini ili medicini ima daleko veću težinu od moga. Naravno, ima i pregršt onih koji su iskusniji i pozvaniji od mene progovoriti i kada je riječ o kulturi.

Osim toga, moji arbitrarni kriteriji u mnogim slučajevima podudaraju se s kriterijima društvene većine, a najveći problem nastaje upravo kada se ta većina ignorira, kao što sam naveo u primjeru. Loše je ignorirati i manjinu pa zato i navodim inkluzivno-integralistički model kao rješenje. U konačnici, kada s vremenom dođe do promjene varijabli (utjecaj različitih svjetonazorskih paradigmi) u društvu, bez izravnog uplitanja državnog aparata, to mora prepoznati i uvažiti isti taj državni aparat, bez obzira na osobne ideološke premise, te u skladu s tim učiniti preraspodjelu potpora.

P. S. Vidim da si Gorana Marića etiketirao marksistom, što je uobičajena praksa ekonomski klasično-liberalnih i libertarijanski orijentiranih krugova (Bartulica, Batarelo, Popov, Huić, Račić, Bakić, Vojković i sl.) - svakoga tko ne zagovara tržišnu idolatriju okarakterizirati marksistom (bez obzira radi li se o socijaldemokratu, zagovorniku socijalno-tržišnog gospodarstva demokršćanske orijentacije ili distributistu). Iako nisam siguran poznaje li Marić uopće teorijsku, povijesno-političku i svjetonazorsku podlogu navedenih sustava ili je instinktivno takav kakav jest, prije će biti da je na tragu nekoga od njih, negoli da je marksist.

Zanimljivo i u mom slučaju, kada krene rasprava, ljudi tvoga profila nazivaju me marksistom, dok me marksisti nazivaju (neo)liberalom, iako se ne smatram ni jednim ni drugim. :001_smile

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 17:23 

BarackObama je napisao/la:
Mislim da će radikalno desno krilo HDZ-a predvođeno Esihicom i Hasanbegovićem uskoro istupiti iz stranke i sa ostalim pravašima napokon ujediniti pravašku scenu u Hrvatskoj u jedinstven HSP. Mislim i da je vrijeme za takvo što. Hrvatskoj fali istinska desnica po ugledu na one u EU.

Ako dođe do toga, od "pravaštva" se može svašta izroditi, ne bi me uopće čudilo da bude nešto na tragu anakrone, statolatrične, jakobinske, etnocentrističke i srbofobne ljevice.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 19:03 

ZGabriel je napisao/la:

sve dok kosti mrtvih u Hudoj Jami i ostalim stratištima Hrvata čekaju dostojan ukop, nema naprijed.

https://web.facebook.com/bruna.esih/videos/196708714086630/?pnref=story

http://narod.hr/kultura/bruna-esih-u-masovnoj-grobnici-kod-celja-rijec-je-najvecim-dijelom-o-posmrtnim-ostatcima-vojnika-hrvatske-nacionalnosti

edit: okretanje budućnosti uz Šeksa kao glavnog savjetnika? dobar! :palacgore1

Koliko god se ne slagao s tobom po pitanju džamijaša Zlatka, ovo je istina da RH ima veliki problem s ispadanjem kostura iz ormara. Antifašizam nikada nije odbačen, kako je to urađeno u ostalim post-komunističkim zemljama Europe, zajedno s ruskom čizmom. On je ovdje autohton. I kosturi će ispadati i dalje sljedećih desetljeća jer se antifašisti odbijaju suočiti s tim, pogledati u ogledalo. A ustašoidi im u tome ne pomažu, već igraju prilično istu igru. Nabijaju im na nos.

I ustašluk i antifašizam, i Jasenovac i Huda Jama i Bleiburg i križni putevi su općehrvatska sramota. Do tog konsenzusa nije došlo.

Nije razlika antifašista i ustaša u tome tko je bio bolji ili tko je ubio više nedužnih civila. Pa i Amerikanci su ubili puno više civila Nijemaca, a Nijemci nijednog američkog civila. Isto tako i Japanaca.

Razlika je u tome tko je pobijedio, kada bi se pojavio neki političar u Britaniji ili Americi koji bi počeo preispitivati njihovu pobjedu i istraživati koliko su ubili civila, bio bi javno osramoćen i ne bi dobio nijedan glas.

Jedini narod na svijetu koji svjesno želi prijeći sa pobjedničke na gubitničku stranu su Hrvati.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 19:17 

dudu je napisao/la:
sviđa mi se nova vlada, nema utega u njoj, a izrazito je pro HB, pogotovo sa Stierom u vrhu. da nam je netko prije pola godine rekao da će Stier postati ključni čovjek u Vladi, a Picula mogući predsjednik SDP-a štipali bi se za obraze.

Zar ti stvarno misliš da,ako su se ovako lako rješili Hasanbegovića,da će se Stier drugačije postaviti u nekakvom postupku prema bh Hrvatima,ako dođe naredba iz Bruxellesa da nas se pusti niz vodu?

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 19:36 

kiler je napisao/la:
dudu je napisao/la:
sviđa mi se nova vlada, nema utega u njoj, a izrazito je pro HB, pogotovo sa Stierom u vrhu. da nam je netko prije pola godine rekao da će Stier postati ključni čovjek u Vladi, a Picula mogući predsjednik SDP-a štipali bi se za obraze.

Zar ti stvarno misliš da,ako su se ovako lako rješili Hasanbegovića,da će se Stier drugačije postaviti u nekakvom postupku prema bh Hrvatima,ako dođe naredba iz Bruxellesa da nas se pusti niz vodu?

koji ti je k, kakav Hasanbegović, malo ti je Muja u Mostaru, pa bi ih još? kad Mujo u Mostaru bude glasao za HDZ onda ću priznati i Hasanbegovića.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 21:04 

Pessimus dux je napisao/la:
Da, kulturni pluralizam razvija se sam od sebe u tom slučaju, no gotovo isključivo kroz estetski bezvrijedne, dekadentne, jeftinopopulističke i kič sadržaje, za koje poticaj i mecenatsku ulogu umjesto države i njezinih organa (koji imaju kakav-takav demokratski legitimitet) preuzimaju razne bankarsko-korporativne oligarhije (koje nemaju nikakav demokratski legitimitet), kojima je na prvom mjestu profit i realizacija monopolističko-globalističkih vizija svijeta, koji razara i razgrađuje sve tradicionalne identitetske partikularizme. Dakle, umjesto ministra kao posrednika, ljudi u tvojoj viziji dobivaju čitav niz nedemokratskih i totalno nestručnih "ministara", na čiji rad nikako ne mogu utjecati kroz demokratski izborni proces.

Ne dobivaju čitav niz ministara, već svaki čovjek postaje sam za sebe ministar. Sam odlučuje koju će izložbu i muzej ili predstavu posjetiti, kome donirati. Babaroge koje si nabrojao odlučuju o tome kakva kultura će se financirati upravo u situaciji kada je to u rukama države. Oni tada mogu s puno manje sredstava odlučivati o tome. Narod plaća, a oni postavljaju ministra ili mu okreću glavu kamo treba. Da sami moraju financirati estetski bezvrijedne, dekadentne, jeftinopopulističke i kič sadržaje, bili bi puno manje zainteresirani.

Također, iskustva s terena i razgovori s ljudima ("običnim građanima" - malim poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, industrijskim radnicima itd.) uče me da ljudi imaju izgrađenu (pod)svijest o potrebi javnog održavanja i financiranja mnogih kulturnih institucija (kazališta, kinematografi, muzeji, galerije, arhivi itd.), bez obzira što nisu samoodržive i što ih oni redovito ne posjećuju, što totalno ruši libertarijanske teorije i dogme, a to me poprilično raduje. :D

Vjerujem da je tako. Narod ima vlast i uređenje države kakvo zaslužuje. Tu spada i Frljić i javna masturbacija pred publikom u muzeju u Zegeju itd. Sve to taj narod zaslužuje. To žele, to traže. Pravedno je da to i dobiju. Ta oni se ionako ne razumiju u kulturu i umjetnost. I nemaju prava prigovarati kada umjetnici čine tako neke pomalo nestašne ili čak šokantne stvari. Ta cilj umjetnosti nije ljepota, već proizvodnja (što ogavnijih) emocija, zar ne?

Uglavnom, iz moje perspektive funkcija državnog aparata, u ovom slučaju Ministarstva kulture, nije marksistički, nacionalistički ili liberalistički prosvjetiteljska, već inkluzivno-integralistička, što znači da svi oblici beneficija trebaju biti raspoređeni na način da proporcionalno odražavaju ukupno stanje u društvu, bez obzira na trenutnu opciju na vlasti.

Dakle, trebalo bi biti ovako:

1. HIPOTEZA - Ministarstvo kulture vodi militantni antiteist/sekularistički fundamentalist, a udruga koja promiče brak kao zajednicu dviju osoba različitog spola traži neki oblik potpore.

REZULTAT - Dobiva dva do tri puta veću potporu od udruge koja promiče brak kao zajednicu dviju ili više osoba, bez obzira na spol; ili ga u potpunosti realtivizira kao anakronu instituciju.

Sretno s tim. :thumbup1 Najjače mi je kad mi netko s ovakvim vizijama prigovara da sam utopist.

Na Svetog Nikad ćeš imati željeni rezultat. Polje kulture je svuda, na čitavoj kugli zemaljskoj, poglavito na Zapadu igralište za propovjednike ljevičarske religije, utoliko više što je veći utjecaj države. Zašto misliš da ljudi ne bi financirali primjerice muzeje kada bi im to država dozvolila? Naravno da bi. Istina, određene institucije bi propale i njihovo mjesto (ili nepokretnu imovinu) zauzele bi neke druge koje bi imale podršku puka. U tome ne vidim ništa loše.

Tako je, međutim, moje mišljenje o kulturi, s obzirom na profesiju, obrazovanje te dosadašnja iskustva i aktivnosti ipak bi trebalo imati veću težinu od "običnog građanina", baš kao što nečije mišljenje o građevini ili medicini ima daleko veću težinu od moga. Naravno, ima i pregršt onih koji su iskusniji i pozvaniji od mene progovoriti i kada je riječ o kulturi.

Drugim riječima, ti si pozvaniji od Joze iz Donjeg Miholjca raspolagati s njegovim teško zarađenim novcem, kada se radi o financiranju kulture. A dr. med. Kleptoman je pozvaniji od Joze odlučivati o tome koje zdravstveno osiguranje ima Jozo plaćati. Pošto Jozo nije ni parazit temeljem kulturne prosvjećenosti, a ni doktor medicine, a ni uhljeb koji odlučuje o prostornim planovima, već samo automehaničar koji svaku kunu zaradi na pošten način, od mušterija koje su njegovim radom zadovoljne, Jozo ne odlučuje o ničemu. Ali je obavezan otprilike 70% svoje zarade predati u ruke dragoj državi tj. njenim prosvjećenim i upućenim komesarima. Čuj to da Jozo sam odlučuje na koji način će si osigurati mirovinu i kojem će muzeju donirati. To samo jako zatucana i nazadna osoba može i pomisliti.

Slijedom navedenoga, Jozinih troje djece je sada u Irskoj, gdje je znatno manje prosvjećenih koji su od Boga pozvani raspolagati tuđom zaradom. Pobjegli iz ekstra uređene države u neuređenu. Kakvi baksuzi. A nitko u Irsku nije išao prije 30 godina kada je ona isto bila super uređena, sve lijepo propisano i određeno. Tad su Irci išli u Njemačku zarađivat kao i Turci i Jugoslaveni. Gle čuda.

Osim toga, moji arbitrarni kriteriji u mnogim slučajevima podudaraju se s kriterijima društvene većine, a najveći problem nastaje upravo kada se ta većina ignorira, kao što sam naveo u primjeru. Loše je ignorirati i manjinu pa zato i navodim inkluzivno-integralistički model kao rješenje. U konačnici, kada s vremenom dođe do promjene varijabli (utjecaj različitih svjetonazorskih paradigmi) u društvu, bez izravnog uplitanja državnog aparata, to mora prepoznati i uvažiti isti taj državni aparat, bez obzira na osobne ideološke premise, te u skladu s tim učiniti preraspodjelu potpora.

Tko je ispitao mišljenje društvene većine, kada i kako, kojom metodom? Aj ti lijepo dokaži da je većina ikada ignorirana. Navedi neki konkretan slučaj i priloži dokaze da je bilo kontra volje većine. Odnosno da inkluzivno-integralistički model nije poštovao makar jedan jedini ministar u čitavoj povijesti, u bilo kojoj zemlji. To dokazati ne možeš. To je dakle tvoje osobno bezvrijedno mišljenje.

Silne gluposti valjaš kako bi opravdao socijalističke ideje da političari odnosno "društveno-politički radnici" u službi države imaju pravo raspolagati tuđim novcem. Kakvi modeli, kakvi bakrači. Ministar nema poticaj odlučivati u interesu nacije i svakog njenog pojedinca. Ima poticaj odlučivati kako određeni lobiji traže. To je sva mudrost. Bolje da ministra za kulturu nema. Bilo kakvi modeli u kojima ministar igra ulogu počivaju na negaciji ljudske naravi i na negaciji stvarnosti.

P. S. Vidim da si Gorana Marića etiketirao marksistom, što je uobičajena praksa ekonomski klasično-liberalnih i libertarijanski orijentiranih krugova (Bartulica, Batarelo, Popov, Huić, Račić, Bakić, Vojković i sl.) - svakoga tko ne zagovara tržišnu idolatriju okarakterizirati marksistom (bez obzira radi li se o socijaldemokratu, zagovorniku socijalno-tržišnog gospodarstva demokršćanske orijentacije ili distributistu). Iako nisam siguran poznaje li Marić uopće teorijsku, povijesno-političku i svjetonazorsku podlogu navedenih sustava ili je instinktivno takav kakav jest, prije će biti da je na tragu nekoga od njih, negoli da je marksist.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... Marxa.html

“Moramo uvažavati i Marxa.” – Goran Marić, HDZ

http://katkapital.com/tko-se-tuce-taj-se-voli/

Nije u redu da Marić bude jedini ministar bez portfelja. Neka njegovo nazovu Ministarstvo iseljavanja. Bit će najuspješniji ministar ikada.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 21:13 

Goran Marić je bratić od Zvone Bobana.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 21:18 

dudu je napisao/la:
Goran Marić je bratić od Zvone Bobana.

Tim gore. Izrod. :zubati

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 21:20 

znam štošta o Goranu Mariću, znam ga skoro od kad znam za sebe.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 21:20 

i?

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 21:23 

taman posla da pišem, to nek novinari istražuju. :D dobro ajde, jedan detalj. u ranim 30-tim (početkom 90-tih) je imao nekakvu višu ekonomsku školu, a danas je kakti doktor ekonomije.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 21:29 

Daj još štogod. Slažeš li se da bi bio idealan ministar iseljavanja?

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 21:33 

Goran Marić je onaj prototip Hercegovca iz 90-tih, takav mu je background i prošlost, ali začudo danas je u javnosti dobro primljen i smatra se stručnjakom.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 21:46 

Pod prototip misliš oličenje negativnog stereotipa ili stvarni prosjek Hercegovca iz 90-ih?

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 21:56 

Negativni stereotip

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 21:59 

Onda treba pitat Karamarka da nabroji osobine. On je Mesiću kampanju te tematike vodio.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 22:00 

I dosta vise s tim hasanbegovicem, sve 5 al ono, wtf?!
Za nas nista krucijalno.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 22:02 

Pola "domoljuba" iz RH bi ga ustoličili za Poglavnika da mogu. Ne manjka ih čak ni ovdje.

Vrh

PostPostano: 19 lis 2016, 23:50 

Drugim riječima, ti si pozvaniji od Joze iz Donjeg Miholjca raspolagati s njegovim teško zarađenim novcem, kada se radi o financiranju kulture. A dr. med. Kleptoman je pozvaniji od Joze odlučivati o tome koje zdravstveno osiguranje ima Jozo plaćati. Pošto Jozo nije ni parazit temeljem kulturne prosvjećenosti, a ni doktor medicine, a ni uhljeb koji odlučuje o prostornim planovima, već samo automehaničar koji svaku kunu zaradi na pošten način, od mušterija koje su njegovim radom zadovoljne, Jozo ne odlučuje o ničemu. Ali je obavezan otprilike 70% svoje zarade predati u ruke dragoj državi tj. njenim prosvjećenim i upućenim komesarima. Čuj to da Jozo sam odlučuje na koji način će si osigurati mirovinu i kojem će muzeju donirati. To samo jako zatucana i nazadna osoba može i pomisliti.

Ne, upravo obrnuto, država je tu da Jozi omogući prosperitet, dajući mu olakšice za pokretanje obrta te suzbijajući i kontrolirajući gramzive monopoliste, poput Ivice iz Agrokora, Emila iz Atlantic grupe, Luke iz Lure i sl., u misiji uništavanja malih proizvođača, poduzetnika i obrtnika, poput njega. Inače, prilično sam siguran da Jozo nema ništa protiv modela financiranja lokalnog kazališta, kina i muzeja, ali itekako ima mnogo toga protiv drugih državnih nameta, poput poreza na naziv obrta, kvadraturu radionice i sličnih budalaština, kao i eventualnih oktroiranih voditelja programa tih institucija koji s Jozom i "Jozama" ne dijele niti jedan zajednički osnovni pogled na život. Međutim, isto je tako svjestan da prestankom financiranja kazališta, kina i muzeja svojoj djeci ne bi omogućio dugoročnu opstojnost i održivost pa to ne smatra nikakvim rješenjem.

Tko je ispitao mišljenje društvene većine, kada i kako, kojom metodom? Aj ti lijepo dokaži da je većina ikada ignorirana. Navedi neki konkretan slučaj i priloži dokaze da je bilo kontra volje većine.

Razne ankete, među kojima se neke nazivaju demokratskim izborima i referendumima. :smajl047

Silne gluposti valjaš kako bi opravdao socijalističke ideje da političari odnosno "društveno-politički radnici" u službi države imaju pravo raspolagati tuđim novcem. Kakvi modeli, kakvi bakrači. Ministar nema poticaj odlučivati u interesu nacije i svakog njenog pojedinca. Ima poticaj odlučivati kako određeni lobiji traže. To je sva mudrost. Bolje da ministra za kulturu nema. Bilo kakvi modeli u kojima ministar igra ulogu počivaju na negaciji ljudske naravi i na negaciji stvarnosti.

Silne gluposti valjaš kako bi opravdao kapitalističke ideje da vlasnici korporacija u službi (krupnog) kapitala imaju pravo raspolagati tuđim duhom. Kakvi modeli, kakvi bakrači. (Krupni) kapital nema poticaj odlučivati u interesu nacije i svakog njenog pojedinca. Ima poticaj odlučivati kako određeni lobiji traže. To je sva mudrost. Bolje da bankarsko-korporativne oligarhije nema. Bilo kakvi modeli u kojima isključivo (krupni) kapital igra ulogu počivaju na negaciji ljudske naravi i na negaciji stvarnosti.

Eto, čini mi se da ti se socijalisti ukazuju na svakom koraku, provjeri iza vrata, možda i tamo jedan čuči i vreba da te zaskoči kad kreneš na WC... :001_tongue

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/327074/HDZ-ovac-Maric-Moramo-uvazavati-i-Marxa.html

“Moramo uvažavati i Marxa.” – Goran Marić, HDZ

http://katkapital.com/tko-se-tuce-taj-se-voli/

Nije u redu da Marić bude jedini ministar bez portfelja. Neka njegovo nazovu Ministarstvo iseljavanja. Bit će najuspješniji ministar ikada.

I ja mislim da moramo uvažavati Metternichov i Bachov apsolutizam kao povijesne pojave i procese u vremenu u kojem su nastale pa me to onda valjda čini Metternichovcem, Bachovcem i monarhistom. =))

Sve u svemu, inzistiranje na primjeni laissez-faire ekonomije danas u hrvatskom društvu zapravo znači otvorenu podršku održavanju postojećeg sustava naslijeđenih elita, u kojem glavnu ulogu igraju postkomunističke strukture društvene (gospodarske) moći, koje su svoj položaj stekle putem političke podobnosti, nepotizma pa i pljačke, a ne tržišnog natjecanja i zdrave konkurencije. Čak i kada bismo danas stvorili preduvjete za potonje, ne bismo krenuli iz istih pozicija, jer su neki već u startu mnogo jači od drugih i samim time povlašteni. Stoga kao jedini put do kakve-takve društvene inkluzivnosti te uzdrmavanja spomenute stabilne i zatvorene elite vidim nekakav oblik lustracije.

Par tekstova, mogli bi biti od koristi za razumijevanje mojih pozicija:

https://www.reddit.com/r/distributism/c ... tarianism/

http://www.catholicapologetics.info/mor ... utisim.htm

https://ethikapolitika.org/2014/08/12/d ... socialism/

http://distributistreview.com/the-churc ... -a-review/

Vrh

PostPostano: 20 lis 2016, 00:10 

Prvi put izgubio totalno svako poštovanje za branitelje. Jebote, onaj Krstičević se toliko prodao. Nije ni zucnuo protiv imenovanja ove nove ministrice, a još manje kada su Norca osudili. Ovo jasno govori koliko su previše mitologizirani.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2016, 01:00 

Hrvatska uvjerljivo prva po broju ministara među svim članicama EU. Hrvatsku vladu čini 21 komesar. Druga je Bugarska s 18 članova vlade. Ajme što će da razviju Hrvacku. Od obrta i poduzetništva do kulture. Partija zna kako. Nemoj šta poreza da utajite vi što poslujete u SRH.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4060 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 163  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: pakovic i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: