HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 pro 2025, 00:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4048 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 158, 159, 160, 161, 162
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Andrej Plenković - Predsjednik HDZ-a RH
PostPostano: Jučer, , 17:25 

novosve je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Hrvatska je mala i slabonaseljena zemlja sa jednim pravim gradom kojeg su partizani, pardon "oslobodioci" temeljito počistili od desne inteligencije prije 80 godina. Dan danas te iste desne inteligencije nema u dovoljnim omjerima ili joj ne daju na pozicije koje drže djeca komunizma.

Zar ti očekuješ da lokalni desnićar iz Benkovca ide po kongresima i sastanči po Beču, Briselu, Londonu, Parizu?

Za povezivanje s europom i razumjevanje nekih stvari trebaš jednostavno biti na razini iznad seoske a mi radi teške prošlosti toga nemamo.

Desničar s kalibrom ne nastaje u birtiji nego se stvara odgojem , obrazovanjem i prisuststvom kakve take "hochkultur".

Ajde ti napravi desnog plenkovića, gdje ćeš ga sklepat? Na filozofskom?

Na desnici, političkoj ili medijskoj, trenutno ima niz pojedinaca koji su intelektualno, pa čak i dikcijom iznad Plenkovića, od oba Raspudića, Matije Štahana, Rotima,,,, čak i na antisistemskom dijelu Kolakušić, Karolina Vidović itd..

Ali svi imaju neki problem, ili nemaju organizaciju iza sebe, ili su previše intelektualni, a premalo praktičari, ili su syebanog karaktera koji vuče na neke dijagnoze.

No ide to na bolje svakako.

Da nije sljedio ženin kapric, mislim da bi Nino Raspudić danas vodio Most i bio ozbiljan faktor.

S druge strane, problem je i u bujanac-level biračkom tijelu koje nitko pametan ne može pridobiti, nego samo laprdanje o prošlosti i deranje.

Nino nije talent za politiku i tu ne mislim na nastup i prolaz u politici, nego se jednoatavno ne razumije u političke procese i potrebe naroda.
O tome sam ovdje govorio jos odavno, kada je bio u zenitu popularnosti, žena mu je ispred i bolje da je nju isturio u prvi plan jer ona ima i znanje i talente.
Ove mlade ne poznajem, a ovih dvoje dolje nisu dobri u glavi, pukotine žešće.
Bartulica je daleko najjači desni političar i za opstojnost hr desnice on mora preći u prvi plan.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 17:28 

dudu je napisao/la:
Jedino tko ima neki potencijal promjeniti političku scenu je HDZ, odnosno eventualni raskol u HDZu.

Ne može HDZ promjenit sam sebe, slično kako bivši savez komunista s primatom nad politikom u SRH nije mogao krenut u neke nove vode.

Druga stvar su organizacijske sposobnosti, financije, vanjske okolnosti u svijetu itd.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:25 

zaba1111 je napisao/la:

Nino nije talent za politiku i tu ne mislim na nastup i prolaz u politici, nego se jednoatavno ne razumije u političke procese i potrebe naroda.
O tome sam ovdje govorio jos odavno, kada je bio u zenitu popularnosti, žena mu je ispred i bolje da je nju isturio u prvi plan jer ona ima i znanje i talente.
Ove mlade ne poznajem, a ovih dvoje dolje nisu dobri u glavi, pukotine žešće.
Bartulica je daleko najjači desni političar i za opstojnost hr desnice on mora preći u prvi plan.

Bartulica ne zna dobro hrvatski i tu priča završava, nažalost. Ali je vrlo koristan barem za međunarodne veze.

Nino i jest gurnuo ženu u prvi plan, ali je ona zbog svog kaprica gurnula samu sebe par godina unazad. Sama nema infrastrukturu ni sposobnost stvaranja iste.

Da ima poguruanac nekih struktura kakav je imao Škoro, bilka bi i jača od njega. Nažalost, vrijeme je pokazalo da ni Škoro nije imao poguranac tih struktura.

Na kraju krajeva, ako bude trend u desno išao u Europi, mislim da će to i kod nas doći iz samog HDZa. Ne bih se čudio da Plenki sam bude taj koji će "evoluirati" u stavovima. On je dovoljno oportunist da će sam sebi skočiti u usta ako mu bude politički interes.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:29 

weasel je napisao/la:
Ne može HDZ promjenit sam sebe, slično kako bivši savez komunista s primatom nad politikom u SRH nije mogao krenut u neke nove vode.

Druga stvar su organizacijske sposobnosti, financije, vanjske okolnosti u svijetu itd.

SKH je bio previše opterećen ideologijom za ozbiljni zaokret, HDZ nema ideologije. No, mišljenja sam da je u malo drugačijim okolnostima (onima gdje sva karijeristička nakupina ne prelazi 1990. u HDZ, SKH mogao proći ozbiljnu transformaciju u tehnomenadžersku partiju s malo socijalnog populizma, nešto što je Bandić šlampavo pokušavao, ali donekle i uspio u Zagrebu s njima napraviti). Ali nakon izbornog poraza 1990. i odljeva ideologijom neopterećnih kadrova ta šansa ispuštena.

HDZ može gdje hoće, ako im koristi. Pitanje je samo što će im koristiti sutra u odnosu na danas.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:34 

Ma ona je jača od Škore, koji uopće nije kapacitet za išta.
Ona zasad nema podršku, ali u medijima ustrajno gradi svoje ime.
Tako da ostaje tu kao bitan dio, ako za sljedeće izbore bude pameti, da se okupi ekipa ozbiljnih i profiliranih ljudi na desnici , bez maloumnih.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:53 

novosve je napisao/la:
weasel je napisao/la:

SKH je bio previše opterećen ideologijom za ozbiljni zaokret, HDZ nema ideologije.
No, mišljenja sam da je u malo drugačijim okolnostima (onima gdje sva karijeristička nakupina ne prelazi 1990. u HDZ, SKH mogao proći ozbiljnu transformaciju u tehnomenadžersku partiju s malo socijalnog populizma, nešto što je Bandić šlampavo pokušavao, ali donekle i uspio u Zagrebu s njima napraviti). Ali nakon izbornog poraza 1990. i odljeva ideologijom neopterećnih kadrova ta šansa ispuštena.

HDZ može gdje hoće, ako im koristi. Pitanje je samo što će im koristiti sutra u odnosu na danas.

Naravno da imaju, SKH je sljedilo centralu u Beogradu/Moskvi a HDZ danas Brisel koji pumpa Europejstvo, neoliberalizam i ne znam kako bi taj skup vrijednosti nazvao.

Dođe li do veće transformacije u Europi poput one koja se dogodila 1990-te HDZ će otić s vlasti, oni su potrošen format i struktura.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:56 

weasel je napisao/la:
novosve je napisao/la:

SKH je bio previše opterećen ideologijom za ozbiljni zaokret, HDZ nema ideologije.
No, mišljenja sam da je u malo drugačijim okolnostima (onima gdje sva karijeristička nakupina ne prelazi 1990. u HDZ, SKH mogao proći ozbiljnu transformaciju u tehnomenadžersku partiju s malo socijalnog populizma, nešto što je Bandić šlampavo pokušavao, ali donekle i uspio u Zagrebu s njima napraviti). Ali nakon izbornog poraza 1990. i odljeva ideologijom neopterećnih kadrova ta šansa ispuštena.

Naravno da imaju, SKH je sljedilo centralu u Beogradu/Moskvi a HDZ danas Brisel koji pumpa Europejstvo, neoliberalizam i ne znam kako bi taj skup vrijednosti nazvao.

Dođe li do veće transformacije u Europi poput one koja se dogodila 1990-te HDZ će otić s vlasti, oni su potrošen format i struktura.
Kako je SKH stvorio HDZ i napunio ga svojim kadrom, tako će i HDZ napraviti neku novu sestrinsku stranku u slučaju takvog scenarija.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:04 

novosve je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Hrvatska je mala i slabonaseljena zemlja sa jednim pravim gradom kojeg su partizani, pardon "oslobodioci" temeljito počistili od desne inteligencije prije 80 godina. Dan danas te iste desne inteligencije nema u dovoljnim omjerima ili joj ne daju na pozicije koje drže djeca komunizma.

Zar ti očekuješ da lokalni desnićar iz Benkovca ide po kongresima i sastanči po Beču, Briselu, Londonu, Parizu?

Za povezivanje s europom i razumjevanje nekih stvari trebaš jednostavno biti na razini iznad seoske a mi radi teške prošlosti toga nemamo.

Desničar s kalibrom ne nastaje u birtiji nego se stvara odgojem , obrazovanjem i prisuststvom kakve take "hochkultur".

Ajde ti napravi desnog plenkovića, gdje ćeš ga sklepat? Na filozofskom?

Na desnici, političkoj ili medijskoj, trenutno ima niz pojedinaca koji su intelektualno, pa čak i dikcijom iznad Plenkovića, od oba Raspudića, Matije Štahana, Rotima,,,, čak i na antisistemskom dijelu Kolakušić, Karolina Vidović itd..

Ali svi imaju neki problem, ili nemaju organizaciju iza sebe, ili su previše intelektualni, a premalo praktičari, ili su syebanog karaktera koji vuče na neke dijagnoze.

No ide to na bolje svakako.

Da nije sljedio ženin kapric, mislim da bi Nino Raspudić danas vodio Most i bio ozbiljan faktor.

S druge strane, problem je i u bujanac-level biračkom tijelu koje nitko pametan ne može pridobiti, nego samo laprdanje o prošlosti i deranje.

Ima elokventnij, bistrih, potkovanih ljudi ali nitko nema set sposobnosti za politiku, javni nastup, opću inteligenciju i široko raspoznavanje tema da bi mu bio ravnopravan takmičar. Osim Milanovića naravno kojem je super na Pantovčaku.

Nije dovoljno dati dvije tri pametne , treba jedna posebna vrstva svestranosti da se vodi država, pogledaj recimo Tuđmana što je sve taj čovjek imao.

Jednostavno, kapaciteti se ne rađaju često, a mi kao malobrojan i do jučer veoma siromašan i ne baš obrazovan narod bez ikakve elite osim one komunističke nemamo baš podloge odakle crpiti kadrove.

Od osnutka moderne Hrvatske prošla je tek jedna generacija, 30 godina i tek će se u nadolazećim godinama pojavljivati prva prava generacija Hrvata neopterećena Jugoslavijom.

Spontano pojavljivanje junaka u masi poput Napoleona, De Gaulla, Tita, Radića , (kojeg ne volimo ali mu se mora dati respekt za politiku), je ekstremno rijedak fenomen.

Najveće šanse za uspjeh ima netko tko je barem djelomično unutar sustava, ali osjeti na vrijeme nove vjetrove u Svijetu i sukladno njima djeluje.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:08 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Kako je SKH stvorio HDZ i napunio ga svojim kadrom, tako će i HDZ napraviti neku novu sestrinsku stranku u slučaju takvog scenarija.

Drugove je spasio rat i krvavi raspad Jugoslavije. Bez toga pitanje kako bi Hrvatski komunisti prošli, ja bih rekao da bi Rumunjska bila kamilica naspram onoga što bi bilo kod nas.

To bi se otvorio takav bezdan 45 godina potisnute energije i nitko od tih kadrova ne bi imao promila ni vlasti ni utjecaja.

Isto tako dođu li nove velike društvene promjene, HDZ neće moći napraviti ono što je napravio SKH, zato što neće biti vanjske ugroze Hrvatske iza koje bi se sakrili kao što su se komunisti sakrili iza tobožnje pomirbe.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:12 

weasel je napisao/la:

SKH je slijedio centralu djelom iz vlastitih ideoloških uvjerenja, HDZ toga nema, HDZ nema ideologije, oni slijede briselski smjer iz čistog oportunizma.

Kako rekoh, da SKH nije doživio izborni poraz i potom odljev čitavog ideološki neopterećenog kadra u HDZ on je mogao biti novi HDZ.

Problem im je bio što su u tom procesu kasnili, recimo Slobo je komuniste u Srbiji preveo u nacionaliste na vrijeme, dok su kod nas zbog ideološke opterećenosti kansili u transformaciji.

HDZ nema nikakvih ideoloških inhibicija.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:13 

weasel je napisao/la:
Dr. Van Nostrand je napisao/la:

Drugove je spasio rat i krvavi raspad Jugoslavije. Bez toga pitanje kako bi Hrvatski komunisti prošli, ja bih rekao da bi Rumunjska bila kamilica naspram onoga što bi bilo kod nas.

To bi se otvorio takav bezdan 45 godina potisnute energije i nitko od tih kadrova ne bi imao promila ni vlasti ni utjecaja.

Isto tako dođu li nove velike društvene promjene, HDZ neće moći napraviti ono što je napravio SKH, zato što neće biti vanjske ugroze Hrvatske iza koje bi se sakrili kao što su se komunisti sakrili iza tobožnje pomirbe.

Pa i u rumunjskoj je režim preživio i nova vlast je bila sačinjena od režimskih aktera, samo je čaušesku loše proša, uostalom u Hrvatskoj komunisti nisu pokušali nasilno ostati na vlasti za razliku od Rumunjske, tako da mi je takav scenarij teško zamisliti.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:16 

Evo upravo slušam, Plenkovic kaže da je HDZ jedina obrana normalnoj Hrvatskoj, sto drugo reci osim covjek je u pravu.

Prije njega Grmoja i Penava, ogorčeni ljevicarskim skupom, ali nisu u stanju navesti nijedan sporan transparent i zahtjev sa skupa, za razliku od Plenkovica koji je sve sto treba pobrojao i i naveo.
Omiljeni predsjednik pretpostavljam šuti jer intimno podrzava marš, ali zna da nije oportuno to podržati javno.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:17 

weasel je napisao/la:

Ali postoji unutarnja ugroza od jugowokerske leftardije.

HDZ na to i računa, jer se u slučaju ozbiljnog zaokreta u desno, neće se obračunavati s njima, kako se ne bi na vlast dovelo Možemo i SDP. HDZ će ponuditi čak da bude dio brane od takvih.

Već to u mrvicama i radi.

Od 5.7. su bacili udicu nacionalističkog folklora za Možemo i SDP, na koju su se ovi uhvatili (jer za bolje nisu), i sad HDZ ispada brana od jugowokerske leftardije.

Stari i prefrigani lisci tu igru igraju, možda i simultanku, gdje Možemo i SDP svjesno i namjerno služe kao strašila da se održi HDZ na vlasti.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:19 

zaba1111 je napisao/la:
Evo upravo slušam, Plenkovic kaže da je HDZ jedina obrana normalnoj Hrvatskoj, sto drugonreci osim covjek je u pravu.

Prije njega Grmoja i Penava, ogorčeni ljevicarskim skupom, ali nisu u stanju navesti nijedan sporan transparent i zahtjev sa skupa, za razliku od Plenkovica koji je sve sto treba pobrojao i i naveo.
Omiljeni predsjednik pretpostavljam šuti jer intimno podrzava marš, ali zna da nije oportuno to podržati javno.

Samo što Plenković ovu nenormalnu financira javnim novcem.

Ali u pravu si, nitko nema tri čiste da to sroči i izjavi u javnosti, nema metodike, analitike, ničeg.

Predsjednik šuti jer je populsit koji se nikom ne bi štel zamjeriti.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:20 

Citat:
Stari i prefrigani lisci tu igru igraju, možda i simultanku, gdje Možemo i SDP svjesno i namjerno služe kao strašila da se održi HDZ na vlasti.

Nema drugog objašnjenja, to je to.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:35 

novosve je napisao/la:
weasel je napisao/la:

SKH je slijedio centralu djelom iz vlastitih ideoloških uvjerenja, HDZ toga nema, HDZ nema ideologije, oni slijede briselski smjer iz čistog oportunizma.

Kako rekoh, da SKH nije doživio izborni poraz i potom odljev čitavog ideološki neopterećenog kadra u HDZ on je mogao biti novi HDZ.

Problem im je bio što su u tom procesu kasnili, recimo Slobo je komuniste u Srbiji preveo u nacionaliste na vrijeme, dok su kod nas zbog ideološke opterećenosti kansili u transformaciji.

HDZ nema nikakvih ideoloških inhibicija.

Daj molim te...

Partija je u Hrvata bila i ostala simbol oportunizma, sami komunisti su već kasnih 70-ih i 80-ih govorili o tome da im se ubacuju radi financijske koristi i životnog probitka.

HDZ je isto to samo na kvadrat i služe novoj idologiji koja je možda militantnija i nanjet će/ nanosi više štete od komunizma.

S razlogom novi ljudi i nove snage dolaze na scenu kod kritičnih događaja, ljudi koje pogoni zanos i nešto više od pukog osobnog interesa pometu pred sobom ove oportuniste koji često ne skuže prst pred nosom, i koji gotovo uvijek nisu dorasli povijesnim okolnostima.

HDZ je svoje odradio kao i nekoć partija, i nosi ga na vodi samo inercija trenutnog europskog i svjetskog poretka.

Kad isti rokne a blizu je, bit će i kod nas propuhivanja na sceni.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:38 

zaba1111 je napisao/la:
Citat:

SDP je potpuno propao kao stranka. Hajdaš traži da se vrati trg Tita, Peđin maršira sa ANTIFom i komunistima, a za to vrijeme Picula šalje sliku sebe u Oluji i gradonačelnik Varaždina se sprijateljava s Thompsonom. Ušli su u koaliciji s Možemom, gdje SDP nema nikakve koristi, samo im Možemo "krade" glasove. Malo tko danas može nabrojati tri relevantna domaća SDP političara.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:40 

weasel je napisao/la:

Daj molim te...

Partija je u Hrvata bila i ostala simbol oportunizma, sami komunisti su već kasnih 70-ih i 80-ih govorili o tome da im se ubacuju radi financijske koristi i životnog probitka..

Iako je ovo naravno točno, opet ne uzimaš u obzir u kojoj mjeri je SKH bio ideološki uškopljen, posebno nakon 1972., što mu i nije dopuštalo da se na vrijeme transformira.

A onda je sve oportuniste i karijeriste 1990. preuzeo HDZ.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:41 

zaba1111 je napisao/la:

Vjerojantije je da su u Možemo i SDP obični debili nesposobni da shvate kad rade na korist vlastite štete.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 19:45 

novosve je napisao/la:

Ali postoji unutarnja ugroza od jugowokerske leftardije.

HDZ na to i računa, jer se u slučaju ozbiljnog zaokreta u desno, neće se obračunavati s njima, kako se ne bi na vlast dovelo Možemo i SDP. HDZ će ponuditi čak da bude dio brane od takvih.

Već to u mrvicama i radi.

Od 5.7. su bacili udicu nacionalističkog folklora za Možemo i SDP, na koju su se ovi uhvatili (jer za bolje nisu), i sad HDZ ispada brana od jugowokerske leftardije.

Tuđman je njih najbolje opisao kao jugokomunističke ostatke, na žalost svih nas da i dalje postoje skoro 30 godina kasnije.

HDZ je dio problema, oni su čuvali i uzgajali tu guju u njedrima umjesto da se rasčistilo kad je trebalo.

Ta ustaško-partizanska tema, u nedostatku boljeg termina je otvorena rana koja će se morat očisti kad jednom dođe vrijeme a mislim da je vakat jako blizu.

Oni (HDZ) nas magarče 30 godina s tim malo lijevo i malo desno, balansiranje vlasti radi, što znaći da nemaju namjeru ikada iskreno pozabavit se time.

Ta tema nije zajebancija, radi se o srži i esprit de cors našeg društva i države, mita kako smo nastali i izvojevali slobodu, što će biti naše svetinje.

A ne ide zajedno Vukovar i Sutjeska, Petokraka i Hos, Oluja i Prvi partizanski odred.

Ovo što sad rade je klasična prva naznaka slabosti, popuštanje pred događajima koje ne kontroliraju u nadi da zadovolje masu.

Nakon toga situacija krene svojim tokom i masa traži sve više, do trenutka gdje oni više nisu spremni udovoljiti i tu dolazi do promjene, već viđeno 1989 u DDR-u, Poljskoj, Čehoslovačkoj itd itd.

Ići će u ropotarnicu povijesti i oni i možemo boljševici.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: Jučer, , 20:46 

novosve je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Ja desnici zamjeram "sto" stvari, prvenstveno što nisu u stanju na izborima dogovoriti "zajednički izlazak" (ne ujedinjenje, pa čak ni predizbornu koaliciji), nego barem "zajednički izlazak". I uzeti svojih 14 - 15% koji joj pripada...

Sa 14-15% ne možeš dobiti desnu vladu, možeš dobiti efektivno ovo što imaš sada.

goran2hr je napisao/la:
No, za doći do masa, educirati starce, starije žene i političke glupane - traži ogroman novac. Kojeg desnica nema..

To uopće nije točno, mase ne treba educirati, masama treba znati priči, komunicirati, i za to nije potreban ogroman novac, pogotovo ne danas, potrebne su vještine socijalne psihologije, koje na desnici malo tko ima, a kako vidim ni ti.
Mase u Hrvatskoj su po stavovima većinski domoljubne, umjereno konzervativne, antiimigrantske i treba se samo naučiti komunicirati.

Opcija I - sa 14 - 15%, uvjetovati desnu vladu (što HDZu koji glumata desnicu kao ne bi trebao biti problem), dakle 5 važnih ministarstava, (HDZu ostaje 11), promjena smjera kojim sada Hrvatska ide + ulazak u rashodovnu stranu budžeta sa "motornom pilom". Sa ili bez Plenkovića.
Opcija II - novi izbori - pa što bude.
Opcija III - ostati u oporbi, a HDZ koalira sa svojim ideološkim istomišljenicama, kompićima (SDP, HNS, SDSS, Možemo).
Opcija IV - e to nipošto, koalirati sa HDZom za ništa i zapravo mu pomagati u njegovim uobičajenim antihrvatskim svinjarijama. Po uzoru na DP, sramotiti se, u zamjenu za 4 godine Saborske plaće i mirovine.

Osobno vjerujem kako bi HDZ pristao na opciju I. Jer gubitak izbora za njih bi značio smak svijeta, problem njihovim uhljebima, investicijama i natezanje po sudovima. Moguće i promjenu izbornog zakona. Plus, nakon gubitka izbora, HDZ bi smijenio svojeg predsjednika, kako to već čini od 2000. na dalje. Pa ništa od fotelje u Briselu...
Opcije II, III - domoljubna desnica ne bi izgubila ništa što sada ima. Ne bi se osramotili. A HDZ, SDP i Možemo su ionako isti - pa koga briga.

Za "prići masama" - treba novac. Od bjesomučne propagande, "anketa", svojih novinara, svojih baraba, šarenog autobusa, pa do "podmićivanja" hranom, pićem, poklonima, zabavom... I to je - ogroman novac. A strane banke - nekima će znakovito dati kredite za kampanju, nekima ne.
Kako to izgleda u praksi? Pa tako, imali mi jednom izbore, prije nekih ~ 10 godina i ujutro cijeli kvart osvanuo oblijepljen plakatima NzH, sa nasmiješenim licem Brune Esih. No tog dana popodne, u kvartu predizborni skup ima HDZ (bina, folkloraši, "besplatna" hrana i pivo). Uglavnom, do početka HDZ skupa (rano poslijepodne), svi do jednog NzH plakati su - fantomski nestali. Ne pošarani, ne pokidani ili bačeni na zemlju - nego - nestali. Kao da ih nikada nije ni bilo. Organizirati to - košta.
Ili, na internetu već duže vrijeme komunicira gospodin Kolakušić. Govori zanimljivo, točno, hrabro, domoljubno, gledan je i komentari su pozitivni. Badava. Do onog prosječnog tupavog HDZ (SDP, Možemo) birača neće dospjeti, a to je većina. Imao sam prije par mjeseci razgovor sa jednim tupavim umirovljenikom, HDZ glasačem i agitatorom, koji je primio buster dozu cjepiva, a nisu mu po volji SDP, Možemo, LGBT i Srbi. Pa krene on meni protiv Kolakušića, onako općenito - "loš", "budala, "kaj bi on", "ništa nije postigao" i tsl. I sad ja njega pitam, da mi točno navede što je to Kolakušić loše učinio, a on zbog toga patio?! I on se začudi, naravno nema pojma, ali se ipak dosjetio, kako će do kraja ocrniti Kolakušića, pa mi veli: "Slikao je gole ženske!". Dakle nešto grozno i šokantno. Da je slikao gole muškarce, onda bi to valjda HDZovcu bilo po volji?! Toliko o komuniciranju sa prosječnim HDZ (SDP, HNS, Možemo) biračem.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 20:55 

zaba1111 je napisao/la:
Evo upravo slušam, Plenkovic kaže da je HDZ jedina obrana normalnoj Hrvatskoj, sto drugo reci osim covjek je u pravu.

............

Normalnoj Hrvatskoj?!
Koje sve budalaštine neće stići iz središnjice?
Mogao bi nabrajati do jutra, ali što je po Vama više normalno? Obnova spomenika i plaćanje proslava u Srbu? Izglasavanje IK? Prihvaćanje "Marakeša"? Ili udomljavanje djece kod LGBT para?
Što Vam se najviše mili?

Vrh

PostPostano: Jučer, , 23:00 

weasel je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Jedino tko ima neki potencijal promjeniti političku scenu je HDZ, odnosno eventualni raskol u HDZu.

Nisam bio precizan do kraja, mislio sam na raskol neki, kao Magyar i Tisza u Mađarskoj, proizađeš iz jakog pa mu oponiraš.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4048 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 158, 159, 160, 161, 162

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 51 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: