|
|
Stranica: 7/9.
|
[ 207 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Kronos
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 16 kol 2024, 19:21 |
|
|
Čim propadne tonuća tuzla u zemlju imat će i more
_________________ Živjela naša sveta Hrvatska! Gubici Rusije i Ukrajine su 1:4. [str. 85]
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 16 kol 2024, 19:23 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18181 Lokacija: Drina je na granici!
|
Kronos je napisao/la: Čim propadne tonuća tuzla u zemlju imat će i more Tonjenje je zaustavljeno, nakon što je zaustavljeno crpljenje slanici u gradskoj jezgri. Slana voda sada dolazi sa Majevice, tj bušotina na Tetimi.
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 16 kol 2024, 20:09 |
|
|
Meni se čini da je dosta manje ljudi. Ali velim, to je dobro, kod nas je bila malo jača inflacija, ovo će neke stvari srezati u prave okvire. Pohlepa je ipak grijeh, jbg.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 16 kol 2024, 22:52 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 17 kol 2024, 00:36 |
|
|
MiB je napisao/la: Dok jadran propada Boze, koliko puta morate ponoviti tu glupost? Ova godina ce biti rekordna, po svemu. PS, usporedba Jadrana s nekom Tuzlom…bas si me nasmijao.
_________________ SIPA pokušala privesti Dodika u Istočnom Sarajevu, MUP RS-a se usprotivio ----> 364 komentara na klix.ba
U malom bh. mjestu iscrtana ogromna šahovnica ----> 372 komentara na klix.ba
|
|
Vrh |
|
 |
Michael Collins
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 18 kol 2024, 14:04 |
|
|
Ceha je napisao/la: Naši mediji su teški shit. No zato ih ni nitko ne čita.
Novinari su u 90% slučajeva politički Jugosloveni. Njih boli kada 20 milijuna stranih turista (i to Zapadnih) posjeti Hrvatsku, jednako kao što ih boli kada nogometna reprezentacija postigne uspijeh pa se cijeli grad okiti "kockasto" (znam da su kvadratići)... Ta propast turizma se sanja desetljećima, ali ako za vrijeme Covida nije, teško da će uopće se dogoditi.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 18 kol 2024, 16:00 |
|
|
Michael Collins je napisao/la: Ceha je napisao/la: Naši mediji su teški shit. No zato ih ni nitko ne čita.
Novinari su u 90% slučajeva politički Jugosloveni. Njih boli kada 20 milijuna stranih turista (i to Zapadnih) posjeti Hrvatsku, jednako kao što ih boli kada nogometna reprezentacija postigne uspijeh pa se cijeli grad okiti "kockasto" (znam da su kvadratići)... Ta propast turizma se sanja desetljećima, ali ako za vrijeme Covida nije, teško da će uopće se dogoditi. Novinari su užas, baš jugo-banda. A za turizam, malo smanjenje nije loše, otvara prostor za osmišljavanje daljneg puta, promocije i slično. U svakom slučaju, neka pati koga smeta 
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 18 kol 2024, 16:06 |
|
|
zet je napisao/la: MiB je napisao/la: Dok jadran propada Boze, koliko puta morate ponoviti tu glupost? Ova godina ce biti rekordna, po svemu. PS, usporedba Jadrana s nekom Tuzlom…bas si me nasmijao. Drago mi je što te nasmijalo. Ova godina je najviše rekordna po tome što je povećan broj Hrvata kojima jadran nije financijski dostupan. Pitam se jesu li naši branitelji ginuli za Dubrovnik u kojemu stranci diktiraju cijene.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 18 kol 2024, 21:19 |
|
|
MiB je napisao/la: zet je napisao/la: Boze, koliko puta morate ponoviti tu glupost? Ova godina ce biti rekordna, po svemu.
PS, usporedba Jadrana s nekom Tuzlom…bas si me nasmijao.
Drago mi je što te nasmijalo. Ova godina je najviše rekordna po tome što je povećan broj Hrvata kojima jadran nije financijski dostupan. Pitam se jesu li naši branitelji ginuli za Dubrovnik u kojemu stranci diktiraju cijene. Branitelji Dubrovnika su ginuli da Dubrovnik jednog dana bude slobodan grad koji razvija svoju ekonomiju sukladno svojim potencijalima. Da prihodi od turizma udju u gradsku blagajnu kao i u drzavnu blagajnu i da se ta drzava zove Hrvatska a ne RSK ili Srbija. Branitelji su uspjeli u tome i ja sam im beskrajno zahvalan. Ako Dubrovnik moze turistima naplatiti espresso i mineralnu 10 eura onda ja to svesrdno podrzavam. Vjeruj mi, da tisuce bogatih zapadnjaka hrli u Tuzlu onda bi i Tuzla naplacivala kavu 5 eura.
_________________ SIPA pokušala privesti Dodika u Istočnom Sarajevu, MUP RS-a se usprotivio ----> 364 komentara na klix.ba
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 18 kol 2024, 21:23 |
|
|
Zasto smatrate da smjestaj u Dubrovniku mora biti jeftiniji od nocenja u Veneciji ili Parizu?
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 18 kol 2024, 21:28 |
|
|
Mnogim Nijemcima je Mercedes preskup, ne mogu si ga priustiti, pa na kraju kupe Opel. Zasto mislis da svi Hrvati moraju moci kupiti Mercedes (Dubrovnik)?
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 18 kol 2024, 21:33 |
|
|
Inace, drugi najbrojniji turisti na nasoj obali su Hrvati. Zamisli koja je to brojka. S tim da uzmi u obzir da su to kontinentalcui jer oni koji vec zive na obali (domacini) sigurno nenulaze u eVisitor.
A koliko ih tek ljetuje kid rodbine neprijavljeno. ..
Te price kako su Hrvati jadni ubogi jer ne mogu ljetovati u vlastitoj drzavi su besmislica.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 18 kol 2024, 21:37 |
|
|
Hrvatska mora biti dostupna svakom Hrvatu. Sljedeći put kada Dubrovnik budu napadali, neka ga brane ti turisti i vlasnici kafića na obali, a ne sirotinja iz Imotskog i dalmatinske zagore čija djeca zbog visokih cijena ne mogu na izlet u grad za koji su krvarili njihovi najbliži.
VRH mora razmisliti o turističkim vaučerima za građane RH, sa kojima se može u sezoni posjetiti Plitvice, Dubrovnik itd.
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 20 kol 2024, 11:13 |
|
|
Zasto u sezoni? Povecati navalu na vec opterecenu infrastrukturu, kapacitete smjestaja i slicno. I jos time subvencioniras mrske vlasnike turistickih i ugostiteljskih objekata. I sto mislis tko bi placao te vaucere? Ajde razmisli prije nego prsti krenu po tipkovnici tipkat rijeci koje nemaju veze s vezom.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - nrne ustanoajgora sezona Postano: 20 kol 2024, 11:38 |
|
|
Gdje sam napisao vaučere za privatne objekte? Vaučer za ulaznice u NP Plitvice, Krka, muzeje, dubrovačke zidine, javni prijevoz, itd. Ima li Hrvatska uopće "City ticket" koji pokriva muzeje, javni prijevoz i druge kulturne ustanove? Troškove snose gradovi, županije i ustanove koje stvaruju prihode od visokih ulaznica.
|
|
Vrh |
|
 |
Marko80
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 10 ruj 2024, 12:28 |
|
|
Crkla. Ono cemu se jugoslaveni, Muslimani i Srbi godinama nadaju. 
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 10 ruj 2024, 12:50 |
|
|
Rekordni profiti ove godine. Što bi tek bilo da nije crkla.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1197 of 2558 - 46.79%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 10 ruj 2024, 15:24 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
MiB je napisao/la: Hrvatska mora biti dostupna svakom Hrvatu. Sljedeći put kada Dubrovnik budu napadali, neka ga brane ti turisti i vlasnici kafića na obali, a ne sirotinja iz Imotskog i dalmatinske zagore čija djeca zbog visokih cijena ne mogu na izlet u grad za koji su krvarili njihovi najbliži.
VRH mora razmisliti o turističkim vaučerima za građane RH, sa kojima se može u sezoni posjetiti Plitvice, Dubrovnik itd. Hrvat treba ići na more kad ne prži. I jeftino plaćati. Evo rujan i listopad su savršeni. Možeš sve budzašto obići. Srpanj i kolovoz u planine ljudi.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 10 ruj 2024, 15:29 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: MiB je napisao/la: Hrvatska mora biti dostupna svakom Hrvatu. Sljedeći put kada Dubrovnik budu napadali, neka ga brane ti turisti i vlasnici kafića na obali, a ne sirotinja iz Imotskog i dalmatinske zagore čija djeca zbog visokih cijena ne mogu na izlet u grad za koji su krvarili njihovi najbliži.
VRH mora razmisliti o turističkim vaučerima za građane RH, sa kojima se može u sezoni posjetiti Plitvice, Dubrovnik itd. Hrvat treba ići na more kad ne prži. I jeftino plaćati. Evo rujan i listopad su savršeni. Možeš sve budzašto obići. Srpanj i kolovoz u planine ljudi. Rujan i listopad su toliko savršeni da su jučer bile poplave u Makarskoj i Dubrovniku. Bolji izbor bi bili svibanj i lipanj
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 10 ruj 2024, 15:39 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Rekordni profiti ove godine. Što bi tek bilo da nije crkla. Nije crkla. Ja se cudio kako ima malo ljudi na plazama. I bilo je tako Al sam zato vidjao navecer puno vece guzve. Do proslog like da vodice su navecer bile krcate po rivi. Nevidjeno za deveti mjesec. Di su preko dana,jel moguce da bazeni odvuku toliko ljudi, neznam. Uglavnom sezona jebacki produzila.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 10 ruj 2024, 15:43 |
|
|
Rekord je zbog inflacije. Zaradu bi ipak izvagao u zlatu i usporedio težinu sa prošlogodišnjom.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 10 ruj 2024, 17:03 |
|
|
MiB je napisao/la: Rekord je zbog inflacije. Zaradu bi ipak izvagao u zlatu i usporedio težinu sa prošlogodišnjom. Ha gle, kako god okrenes imamo vise dolazaka, vise nocenja i veci broj fiskaliziranih racuna (4%, 1%, 5.5%, respektivno). Neovisno o inflaciji, to troje mora rezultirati realnim viskom para u blagajni. Neka je realni rast 3%, to na osnovicu od 14.6 milijardi eura (zarada od turizma prosle godine) mora dati realno novih barem ~440 milijuna eura. Ako uracunamo inflaciju onda iznos jos raste gore. Neka vojni znalci kazu sto se s tim novcem moze.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 11 ruj 2024, 09:20 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Hrvat treba ići na more kad ne prži. I jeftino plaćati. Evo rujan i listopad su savršeni. Možeš sve budzašto obići.
Srpanj i kolovoz u planine ljudi.
Rujan i listopad su toliko savršeni da su jučer bile poplave u Makarskoj i Dubrovniku. Bolji izbor bi bili svibanj i lipanj Bio sam ja kad dođe te kišurine. Nebo se otvori prijepodne, popodne k'o da ništa nije bilo. Evo sad možeš lijepo na Biokovo prošetat, ja sam probao malo u srpnju i crk'o sam. Govorio sam ja da je sezona dobra, tko god je tražio smještaj prek bookinga se dobro napatio. Po tom se vidjelo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 11 ruj 2024, 09:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24409 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
zet je napisao/la: MiB je napisao/la: Rekord je zbog inflacije. Zaradu bi ipak izvagao u zlatu i usporedio težinu sa prošlogodišnjom. Ha gle, kako god okrenes imamo vise dolazaka, vise nocenja i veci broj fiskaliziranih racuna (4%, 1%, 5.5%, respektivno). Neovisno o inflaciji, to troje mora rezultirati realnim viskom para u blagajni. Neka je realni rast 3%, to na osnovicu od 14.6 milijardi eura (zarada od turizma prosle godine) mora dati realno novih barem ~440 milijuna eura. Ako uracunamo inflaciju onda iznos jos raste gore. Neka vojni znalci kazu sto se s tim novcem moze. To nije uspjeh. Treba povecavati zaradu sa stagancijom ili jos bolje padom dolazaka. To je najveci izazov buducnosti za hrvatski turizam i na temelju tih teznji treba praviti strategije.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Crkla ( turistička) krava - najgora sezona Postano: 11 ruj 2024, 10:04 |
|
|
lider30 je napisao/la: zet je napisao/la: Ha gle, kako god okrenes imamo vise dolazaka, vise nocenja i veci broj fiskaliziranih racuna (4%, 1%, 5.5%, respektivno). Neovisno o inflaciji, to troje mora rezultirati realnim viskom para u blagajni. Neka je realni rast 3%, to na osnovicu od 14.6 milijardi eura (zarada od turizma prosle godine) mora dati realno novih barem ~440 milijuna eura. Ako uracunamo inflaciju onda iznos jos raste gore. Neka vojni znalci kazu sto se s tim novcem moze.
To nije uspjeh. Treba povecavati zaradu sa stagancijom ili jos bolje padom dolazaka. To je najveci izazov buducnosti za hrvatski turizam i na temelju tih teznji treba praviti strategije. Strategije? Hrvatska je već cijenama na razini Francuske i Italije, nema tu više prostora za "povećanje zarade uz pad dolazaka". Možda to uspije nekoj iznimnoj destinaciji, ali turisti sigurno neće plaćati skandinavske cijene da bi bili u Makarskoj, Crikvenici ili na Viru.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 132 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|