HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 14:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3546 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 142  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske
PostPostano: 16 kol 2020, 19:10 

Najbolje bi bilo testirati cijelu populaciju na big five i vidjeti koji su ljudi visoko u neuroticism i iste kastrirati.
Također bi bilo dobro proglasiti teokratsku državu tj katoličku republiku, ukinuti turizam i poslati mlade da obrađuju polja, ukinuti degenerične društvene medije tipa instagram (ili napraviti neku svoju verziju instagrama gdje ce se dijeliti slike djece s obiteljima u polju umjesto kurvaluka, sisa i alkohola i droge).

Vrh

PostPostano: 16 kol 2020, 19:27 

Ja i rođo u blizini zajedno 5 sinova imamo. Zasad djeluju hetero. Ima da se bar kvart zove po nama. :D

Mnoge stvari su nasljedne ali ja ih imam troje i toliko različitih osobina imaju da naprosto je prevelika razlika kod svake nove generacije da će naslijediti osobine, pa tako i političku sklonost.

Genetika 10 %, utjecaj roditelja 40 i okoline 50 %. To je čovjek.

Ljudi usvoje djecu pa čuda naprave od njih.

Puno je lakše očekivat vrhunskog skijaša u Austriji nego kod nas, iako nije nemoguće. Na prvo utječe genetika i okolica a na drugo genetika i roditelji.

I to lijevo i desno je bezveze kako vi tretirate. Najžešći vjernici su postajali najžešći komunisti, naprosto postoje ljudi koji su skloniji vjerovanju u nešto a onda kad u to počnu vjerovat su fanatici.

Ista ekipa danas postaje veganima ili lijevim aktivistima. Vidi se obrazac ponašanja, zadrtost bez obzira koja religija ili ideologija bila.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2020, 20:00 

Zanimljivo je da Amishi u Americi pričaju hrpu njemačkih govora i vrlo rijetko engleski, suštinski to su Nijemci, a ostale Amerikance zovu jednostavno English. :zubati

Populacija im se udvostručuje svakih 15-6 godina. Brojka je još relativno mala, oko 350 tisuća, ali kako je baza sve veća tako će i taj apsolutni rast biti sve primjetniji.

Haredi Židova je otprilike duplo više u SADu i rastu još brže od Amisha.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2020, 21:14 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Genetika 10 %, utjecaj roditelja 40 i okoline 50 %. To je čovjek.

Says you. ZNANOST TE RAZBIJA.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5068715/

Citat:
According to twin studies, the Big Five personality traits have substantial heritable components explaining 40–60% of the variance

Ljudi usvoje djecu pa čuda naprave od njih.

Doslovno i dokazano ne.

Ista ekipa danas postaje veganima ili lijevim aktivistima. Vidi se obrazac ponašanja, zadrtost bez obzira koja religija ili ideologija bila.

Ne, doslovno su testiranja i profiliranja ljudi koji su livi i feministicki aktivisti pokazali neke commonalities medu njima, obrasce medu stvarima koje nisu random vec nezanemarivo genetske ali i nasljedne. To ne znaci da se mutacije ne mogu desit, one se desavaju i to masu vise kod ljudi koji imaju iregularne trudnoce, rane porode, piju, puse ili konzumiraju svinjarije te pogotovo kod muskaraca koji imaju dicu nakon 30e. Stari ocevi imaju brzo eskalirajuci mutation load. To trazi sam... znan da neces jer nemas intellectual curiosity sta si dokaza jer nisi proucia ni prije sta san linka jer inace nebi moga to tu iznosit.

Evo ti studija koja otkriva da feministicke aktivistice imaju znakove povisenog testosterona, povisenu interpersonalnu agresivnost i potrebu za drustvenom dominantnoscu. Ove stvari su takoder ugrubo genetske.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4158978/

Citat:
The feminist paradox might thus to some extent be explained by biological differences between women in general and the activist women who formulate the feminist agenda.

Vidi mu radove:
https://www.researchgate.net/profile/Mi ... Of_Menie/2

Lik je jedan od vodecih antropoloskih znanstvenika danasnjice i mentor doktorandima u UK. A eto tu neki random anonimus misli da zna bolje. A ne znas. :neznam

Vrh

PostPostano: 16 kol 2020, 21:23 

I vjerojatno ima finansijere istraživanja koji trebaju baš to.

Lako nam je istraživanje provesti oko sebe. Znam lika ortodoksnog hrvatskog desničara oženjenog istom takvom čija su djeca blago rečeno libtardi.

Doslovno istom žestinom su suprotno od roditelja. Razlika je samo u okruženju gdje su rasli. Konkretno u Zg.

Dakle genetiku i utjecaj roditelja imaju iste kao i njihovi roditelji.

Žestinu su naslijedili.

Moja djeca su konzervativnija od mene.

Znam brojne takve primjere. Znamo svi.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2020, 21:27 

dudu je napisao/la:
Zanimljivo je da Amishi u Americi pričaju hrpu njemačkih govora i vrlo rijetko engleski, suštinski to su Nijemci, a ostale Amerikance zovu jednostavno English. :zubati

Populacija im se udvostručuje svakih 15-6 godina. Brojka je još relativno mala, oko 350 tisuća, ali kako je baza sve veća tako će i taj apsolutni rast biti sve primjetniji.

Haredi Židova je otprilike duplo više u SADu i rastu još brže od Amisha.

Triba uzet u obzir da je grupa zvana Amish samo jedna od 'plain people' grupa koje ukljucuju menonite... onda recimo imaju Ruski 'Old Believers' koji odbijaju modernizaciju Ruskog Pravoslavlja itd iako su Amisi 350k ukupno tih grupa ima bar 2m samo u SAD.

Recimo postoje i paganske grupe, pogotovo u Skandinavskim zemljama i Baltiku... ima na Survive The Jive kanalu intervju s svecenikom jedne od tih crkvi ili hramova. Ugl ti ljudi nisu mnogo eksponirani i to je namjerno. Oni zive svoj zivot i generalno ne afanaju ove ostale osin kad triba kupit zemlju i sirit se. Kad se ne moze kupit zemlju onda rade sta Haredi u Izraelu rade. Podizu pritisak i gnjece druge tako sta im otezavaju sve zivo... zauzimaju prostor, spustaju property values jer se ljudima ne zivi pod harassmentom itd.

Vrh

PostPostano: 16 kol 2020, 21:37 

I vjerojatno ima finansijere istraživanja koji trebaju baš to.

Lako nam je istraživanje provesti oko sebe. Znam lika ortodoksnog hrvatskog desničara oženjenog istom takvom čija su djeca blago rečeno libtardi.

Doslovno istom žestinom su suprotno od roditelja. Razlika je samo u okruženju gdje su rasli. Konkretno u Zg.

Dakle genetiku i utjecaj roditelja imaju iste kao i njihovi roditelji.

Žestinu su naslijedili.

Moja djeca su konzervativnija od mene.
Znam brojne takve primjere. Znamo svi.

ZNANOST > Rekla kazala i anekdote

Plus: osobina disagreeable tj bit contrarian je takoder nasljedno. Hrvati su natprosjecno disagreeable. Skandinavci obratno

Vrh

PostPostano: 16 kol 2020, 23:38 

Velebit je napisao/la:
OptimisticniVeSeljak je napisao/la:

Blamiraš se. Genetika je povezana sa svime ali postoji i utjecaj okoline. Pad je toliko velik da je očito da je uzrokovan promjenom okoline. Ako netko ima 10 djece pa njegova djeca i unuci imaju 4 pa 2 pa 1 i tako dođu do generacija koje više nemaju djecu i to u periodu od stotinjak godina onda je svakome s pola mozga jasno da se ne radi o genetici.

Dakle, na broj djece okolina utječe daleko više od genetike i molim da prestanete s budalaštinama.

Ti se blamiras i doslovno flexas zadrtost za primjer svima. Doslovce u stvarima koje san reka je sadrzan vec protuargument na to sta si reka ali dici i mentalnoj dici sve triba nacrtat pa cu udovoljit.

Kad je okolina povoljna (religija gura brak, drustvo gura brak, niska zagadenost recimo) onda ce svi imat dicu... tada ce heritability bit blizu 0

Kad je okolina problematicna (religija gubi autoritet, hedonizam, zbijanje ljudi u gradove, sve veca mehanizacija ruralne ekonomija bla bla) tada ce heritability bit veci...

Ako je recimo razdoblje nevideno intenzivnog ratovanja (tipa 20stoljece) onda ce bas ljudi cije prirodne tendencije okricu prema religioznosti, naciji, zatvorenoumnosti itd biti ti cija ce dica ic u rat i poginit i njihov udio u stanovnistvu ce se relativno smanjit... to je i jedan od razloga zasto je drustvo skrenilo u progresivnon smjeru nakon WWI i jos vise nakon WWII. Vecina Europske aristokracije je recimo izginila a oni su bili najreakcionarniji element u drustvu.

Bitan je iskljucivo hereditarni princip: DALI TI XY POMAZE DA TVOJIH GENA IMA VISE U IDUCOJ GENERACIJI.

Konzervativno orjentirani su more likely to send their kids to war (opet, nebitno jeli to 30% ili 70% vise... VISE!)
Kozmopolitski orjentirani su more likely to run away from war (opet, nebitno jeli to 10% 30% ili 90%)

Samim time rat je okolnost u kojoj ce ovi konzervativni i ognjistari ostat zadrto branit svoje ili napast tude selo dok ovi sta progresivno razmisljaju ce bit 'ja sam gradanin svita sta me briga za ove gluposti' i bit u Londonu ili Amsterdamu prije nego rat pocne.

Ti konzervativni ce imat selekciju nzn -0.5 u ratu, 0 u doba konzervativnog mirnodopskog razdoblja, -0.3 u doba epidemije neke, no 0.1 recimo tokom mirnodopskog ali kozmopolitskog vremena.

Takoder nigdi ja ne kazem da okolina nema uticaja, doslovno s vise ljudi raspravljam o okolini i spominjem kako je turizam i opcenito rentlijerska elita uzas po pitanje razmnozavanja jer cine nekretnine nedostupne (i druge stvari sam rekao ne samo ovo). Nigdi nisam reka da su geni tj nasljedni faktori jedini u igri. To ti nepravedno izvrces sve sta kazem.

U cijelosti si u krivu. Nema nikakav logicki sljed s 'geni uticu na sve ali ne na ovo'. Ja uopce nisam rekao koliko uticu. Jeli to 10% ili 90%. Ti si u svojoj glavi zamislio da ja kazem da je 90% ilo blizu. Nije tocno. Amisa i Haredija je u pocetku bilo svega par tisuca a sad ih je na miljune i za 50 godina ce bit ili vecina ili dvoznamenkasti postotak. Amisi imaju veci heritabiliy her je americki natalitet 1.7, Haredi imaju manji heritability jer je Izraelski natalitet 3.1 (bez njih 2.7). Dakle neki geni koji su specificni za haredije i samo amplificiraju njihovu subkulturu ce manje brzo rast postotno u buducim generacijama naspram koliko Amisi rastu.

Ti ZADRTO ODBIJAS PRIHVATIT OVO.

Implikacije ovog!
Nikad nije bilo vise Hrvata i Hrvatskih gena nego danas. To sta je najmanji postotak nositelja Hrvatskih gene UNUTAR Hrvatske je sporedno. Isto za gene Hrvata BiH. Ako je Hrvatskih gena van domovine 3.5:1 ovih iz BiH je 5:1. Ove promjene su povijesno gledano nevideno umanjene jer danas 90% rodenih dozivi starost.

I zadrto odbijas prihvatit da promjene o kojima pricam trebaju mnogo generacija da se osjete a ne tako brzo. Odredeno ubrzanje bi se osjetilo da se formiraju formalne grupe u Hrvatskoj u kojima ce se izkristalizirati babymaker geni... grupe poput Haredija koje izforsiraju pozitivnu i NEHEDONISTICKU subkulturu. Geni uticu na okolinu i okolina na gene. Ljudi stvore uvjete i subkulturu koja 'uzgaja' njih same tako sta potice neke stvari i filtrira ove koji se ne uklapaju. To ne funkcionira na blank slate nacin 'ti uvjeris liberale da budu konzervativni' nego NADES prirodne konzervativce kojima ce dica koja ostanu u zajednici bit jos malo konzervativnija tj ta konzervativnost ce bit VISE odredena genima a manje okolinom. To se zove kristalizacija. Nisan ja kriv sta se ti k**ca ne kuzis i onako instinktivno odmahujes rukom.

Primjer kristalizacije gena je medu Amisima... prije 100 godina zadrzali bi samo 30% dice u Amis lifestyle grupama a danas je to preko 80% to 'iskristaliziranje' znaci da su geni odgovorni za napustanje te zajednice smanjeni (opet koliko nebitno, smanjeni su definitivno). Primjer kristaliziranje ovog tipa je i medu recimo pasminom psa Dalmatinca... % od Dalmatinaca koji imaju onu originalnu dlaku koju ima vuk od kojeg je Dalmatinac nastao je blizu 0. Naravno nemaju svi Dalmatinci isti pattern tockica ali to NIJE iskristalizirano... no ima vrsta u kojima ovakve stvari jesu vrlo tvrdo odredene. Isti slucaj je s genetskim faktorima koji uticu na reprodukciju.

AKO je okolina takva da JEDINI koji imaju dicu su oni koji se kresu bez kontracepcije i ne razmisljaju uopce takvi ce nasljedit ovaj planet Zemlju. TO CE SE DESIT BEZ OBZIRA DALI TI TO SHVACAS ILI NE.

Pogledaj film Idiocracy

Kad je povoljna okolina heritability je 0, kad je nepovoljna onda je visok? :smijeh
Uz to se radi o području u kojem okolina utječe s 90% a genetika s 10%. I primjeri su ti genijalni odabrani. Haredi imaju visok fertilitet zbog genetike? Amiši imaju puno djece zbog genetike? Da pogledam neku komediju? Bolje da ti pročitaš par istraživanja s razumijevanjem jer se tu praviš najpametniji a osnovna logika ti ne ide baš najbolje. Nisi čuo za pojmove "Korelacija" i "Regression toward the mean". Tumačiš stvari isključivo kako tebi odgovara.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 00:55 

Velebit je napisao/la:

Ti se blamiras i doslovno flexas zadrtost za primjer svima. Doslovce u stvarima koje san reka je sadrzan vec protuargument na to sta si reka ali dici i mentalnoj dici sve triba nacrtat pa cu udovoljit.

Kad je okolina povoljna (religija gura brak, drustvo gura brak, niska zagadenost recimo) onda ce svi imat dicu... tada ce heritability bit blizu 0

Kad je okolina problematicna (religija gubi autoritet, hedonizam, zbijanje ljudi u gradove, sve veca mehanizacija ruralne ekonomija bla bla) tada ce heritability bit veci...

Ako je recimo razdoblje nevideno intenzivnog ratovanja (tipa 20stoljece) onda ce bas ljudi cije prirodne tendencije okricu prema religioznosti, naciji, zatvorenoumnosti itd biti ti cija ce dica ic u rat i poginit i njihov udio u stanovnistvu ce se relativno smanjit... to je i jedan od razloga zasto je drustvo skrenilo u progresivnon smjeru nakon WWI i jos vise nakon WWII. Vecina Europske aristokracije je recimo izginila a oni su bili najreakcionarniji element u drustvu.

Bitan je iskljucivo hereditarni princip: DALI TI XY POMAZE DA TVOJIH GENA IMA VISE U IDUCOJ GENERACIJI.

Konzervativno orjentirani su more likely to send their kids to war (opet, nebitno jeli to 30% ili 70% vise... VISE!)
Kozmopolitski orjentirani su more likely to run away from war (opet, nebitno jeli to 10% 30% ili 90%)

Samim time rat je okolnost u kojoj ce ovi konzervativni i ognjistari ostat zadrto branit svoje ili napast tude selo dok ovi sta progresivno razmisljaju ce bit 'ja sam gradanin svita sta me briga za ove gluposti' i bit u Londonu ili Amsterdamu prije nego rat pocne.

Ti konzervativni ce imat selekciju nzn -0.5 u ratu, 0 u doba konzervativnog mirnodopskog razdoblja, -0.3 u doba epidemije neke, no 0.1 recimo tokom mirnodopskog ali kozmopolitskog vremena.

Takoder nigdi ja ne kazem da okolina nema uticaja, doslovno s vise ljudi raspravljam o okolini i spominjem kako je turizam i opcenito rentlijerska elita uzas po pitanje razmnozavanja jer cine nekretnine nedostupne (i druge stvari sam rekao ne samo ovo). Nigdi nisam reka da su geni tj nasljedni faktori jedini u igri. To ti nepravedno izvrces sve sta kazem.

U cijelosti si u krivu. Nema nikakav logicki sljed s 'geni uticu na sve ali ne na ovo'. Ja uopce nisam rekao koliko uticu. Jeli to 10% ili 90%. Ti si u svojoj glavi zamislio da ja kazem da je 90% ilo blizu. Nije tocno. Amisa i Haredija je u pocetku bilo svega par tisuca a sad ih je na miljune i za 50 godina ce bit ili vecina ili dvoznamenkasti postotak. Amisi imaju veci heritabiliy her je americki natalitet 1.7, Haredi imaju manji heritability jer je Izraelski natalitet 3.1 (bez njih 2.7). Dakle neki geni koji su specificni za haredije i samo amplificiraju njihovu subkulturu ce manje brzo rast postotno u buducim generacijama naspram koliko Amisi rastu.

Ti ZADRTO ODBIJAS PRIHVATIT OVO.

Implikacije ovog!
Nikad nije bilo vise Hrvata i Hrvatskih gena nego danas. To sta je najmanji postotak nositelja Hrvatskih gene UNUTAR Hrvatske je sporedno. Isto za gene Hrvata BiH. Ako je Hrvatskih gena van domovine 3.5:1 ovih iz BiH je 5:1. Ove promjene su povijesno gledano nevideno umanjene jer danas 90% rodenih dozivi starost.

I zadrto odbijas prihvatit da promjene o kojima pricam trebaju mnogo generacija da se osjete a ne tako brzo. Odredeno ubrzanje bi se osjetilo da se formiraju formalne grupe u Hrvatskoj u kojima ce se izkristalizirati babymaker geni... grupe poput Haredija koje izforsiraju pozitivnu i NEHEDONISTICKU subkulturu. Geni uticu na okolinu i okolina na gene. Ljudi stvore uvjete i subkulturu koja 'uzgaja' njih same tako sta potice neke stvari i filtrira ove koji se ne uklapaju. To ne funkcionira na blank slate nacin 'ti uvjeris liberale da budu konzervativni' nego NADES prirodne konzervativce kojima ce dica koja ostanu u zajednici bit jos malo konzervativnija tj ta konzervativnost ce bit VISE odredena genima a manje okolinom. To se zove kristalizacija. Nisan ja kriv sta se ti k**ca ne kuzis i onako instinktivno odmahujes rukom.

Primjer kristalizacije gena je medu Amisima... prije 100 godina zadrzali bi samo 30% dice u Amis lifestyle grupama a danas je to preko 80% to 'iskristaliziranje' znaci da su geni odgovorni za napustanje te zajednice smanjeni (opet koliko nebitno, smanjeni su definitivno). Primjer kristaliziranje ovog tipa je i medu recimo pasminom psa Dalmatinca... % od Dalmatinaca koji imaju onu originalnu dlaku koju ima vuk od kojeg je Dalmatinac nastao je blizu 0. Naravno nemaju svi Dalmatinci isti pattern tockica ali to NIJE iskristalizirano... no ima vrsta u kojima ovakve stvari jesu vrlo tvrdo odredene. Isti slucaj je s genetskim faktorima koji uticu na reprodukciju.

AKO je okolina takva da JEDINI koji imaju dicu su oni koji se kresu bez kontracepcije i ne razmisljaju uopce takvi ce nasljedit ovaj planet Zemlju. TO CE SE DESIT BEZ OBZIRA DALI TI TO SHVACAS ILI NE.

Pogledaj film Idiocracy

Kad je povoljna okolina heritability je 0, kad je nepovoljna onda je visok? :smijeh
Uz to se radi o području u kojem okolina utječe s 90% a genetika s 10%. I primjeri su ti genijalni odabrani. Haredi imaju visok fertilitet zbog genetike? Amiši imaju puno djece zbog genetike? Da pogledam neku komediju? Bolje da ti pročitaš par istraživanja s razumijevanjem jer se tu praviš najpametniji a osnovna logika ti ne ide baš najbolje. Nisi čuo za pojmove "Korelacija" i "Regression toward the mean". Tumačiš stvari isključivo kako tebi odgovara.

Tip doslovno NE ZNA sta je heritability i vamo se nesto gura. Neznas. Prestani iznosit svoje misljenje. Sve govoris krivo bas se vidi da nisi objavia nijedan rad niti zavrsia statistiku.

https://ghr.nlm.nih.gov/primer/inheritance/heritability

U.S National Library of Medicine je napisao/la:

An estimate of the heritability of a trait is specific to one population in one environment, and it can change over time as circumstances change.

Ja se 'pravim' pametan sta si ono reka? Ti se pravis pametan... ides ko klinjo neki se raspravljat s dekanom. Jesi vidia ovo gori kako te smashalo? Sad ces samo nastavit... nac nesto drugo sta ne razumis i napast me 'xyz :sega meni to nije jasno stoga si TI taj koji glup'

Ne. Doslovno sve krivo i cili algoritam tvog razmisljanja (po ovom) je kriv... vidi kako neki odma skuze po intuiciji ka kvacica, divizija, planina itd

Plus imas hostile i neskroman attitude i umisto da priznas da nemas pojma o cemu i prvo proucis materiju (za sta svakako triba iskrena intelektualna znatizelja koju nemas ali i marljivost) tu iznosis svoje neke neutemeljene zamisli. Znaci ... ajme kako bi ti se narugalo na iti jednoj obrazovnoj instituciji da si uvrstia ove nacionalni institute u 'marginalni portale'. Vec tamo si triba skuzit sta izvodis i stat al nesto ti ne da.

Da, heritability je drukciji u razlicitim okolinama.

Regression toward the mean je razlicita za razne populacije i za razlicite stvari. Regression toward the mean je zasto Muslimani liberali odu na zapad pa njihovi unuci budu Islamisti i mrze sve zapadno. Najveci broj terorista na zapadu su 2. i 3. generacija. Ti si taj koji p0jma nema jer da imas zna bi da kristalizacijom o kojoj govorim se taj mean minja iz u temelju. Dalmatinci nemaju regression toward the mean di ce in se dlaka prominit u stanje vuka. Ljudi nemaju regression toward the mean di ce se vratit u stanje onih simple apes ili nzn sta. Regression toward je jedna blaga tendencija da odredeni razvoj dozivi setback u smjeru iz kojeg je bia. Takoder taj regression je drukciji za razne stvari, za neke je ogroman a za neke je zabemariv. Recimo za celavost je visok dok za inteligenciju nije. No ako u 10 generacija steriliziras svih koji celave i tu ces eliminirat taj regression to the mean ili ga snizit skroz.

I da Amisi imaju genetske sklonosti biti kao Amisi, te sklonosti nisu 100% ali jesu odredeni postotak. Sta je okolina drukcija, sta je vise temptationa u periodu puberteta kad Amisi imaju vise vrimena da se odvoje i odluce zivit po normali itd itd to je jaci selective pressure... to je jaci filter.

Po toj tvojoj logici mos uzet aboridine i educirat ih da budu ko Amisi i imat ces isti rezultat. Mos uzet Skandinavce, stavit da ih neko pleme odgoji u Amazoni i opet ces dobit rezultat da su isti ka i drugi tj sa se osjecaju sretni i funkcionalni u tom environmentu i da kao i drugi tamo ne teze PRIRODNO necem drugom. Mos uzet bilo koju genetsku populaciju i zaminit ih ko kotacice u satu i dobijes isto jer su ljudi isti po socijalnim tendencijama. Vecina ljudskog genoma utice na mozak i sitnice oko negovog rada. To se doslovno spominje u videu koji san stavia u odgovoru kvacici no zbog velikog ega, malog znanja i jos manje intelektualne znatizelje nisi ga pogleda... doslovno si zivuci primjer Dunning Kruger efekta.

Mozemo mi i nastavit ovo 'bombardovanje' :neznam

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 02:00 

Velebit je napisao/la:

Tip doslovno NE ZNA sta je heritability i vamo se nesto gura. Neznas. Prestani iznosit svoje misljenje. Sve govoris krivo bas se vidi da nisi objavia nijedan rad niti zavrsia statistiku.

https://ghr.nlm.nih.gov/primer/inheritance/heritability

An estimate of the heritability of a trait is specific to one population in one environment, and it can change over time as circumstances change.

Ja se 'pravim' pametan sta si ono reka? Ti se pravis pametan... ides ko klinjo neki se raspravljat s dekanom. Jesi vidia ovo gori kako te smashalo? Sad ces samo nastavit... nac nesto drugo sta ne razumis i napast me 'xyz :sega meni to nije jasno stoga si TI taj koji glup'

Ne. Doslovno sve krivo i cili algoritam tvog razmisljanja (po ovom) je kriv... vidi kako neki odma skuze po intuiciji ka kvacica, divizija, planina itd

Plus imas hostile i neskroman attitude i umisto da priznas da nemas pojma o cemu i prvo proucis materiju (za sta svakako triba iskrena intelektualna znatizelja koju nemas ali i marljivost) tu iznosis svoje neke neutemeljene zamisli. Znaci ... ajme kako bi ti se narugalo na iti jednoj obrazovnoj instituciji da si uvrstia ove nacionalni institute u 'marginalni portale'. Vec tamo si triba skuzit sta izvodis i stat al nesto ti ne da.

Da, heritability je drukciji u razlicitim okolinama.

Regression toward the mean je razlicita za razne populacije i za razlicite stvari. Regression toward the mean je zasto Muslimani liberali odu na zapad pa njihovi unuci budu Islamisti i mrze sve zapadno. Najveci broj terorista na zapadu su 2. i 3. generacija. Ti si taj koji p0jma nema jer da imas zna bi da kristalizacijom o kojoj govorim se taj mean minja iz u temelju. Dalmatinci nemaju regression toward the mean di ce in se dlaka prominit u stanje vuka. Ljudi nemaju regression toward the mean di ce se vratit u stanje onih simple apes ili nzn sta. Regression toward je jedna blaga tendencija da odredeni razvoj dozivi setback u smjeru iz kojeg je bia. Takoder taj regression je drukciji za razne stvari, za neke je ogroman a za neke je zabemariv. Recimo za celavost je visok dok za inteligenciju nije. No ako u 10 generacija steriliziras svih koji celave i tu ces eliminirat taj regression to the mean ili ga snizit skroz.

I da Amisi imaju genetske sklonosti biti kao Amisi, te sklonosti nisu 100% ali jesu odredeni postotak. Sta je okolina drukcija, sta je vise temptationa u periodu puberteta kad Amisi imaju vise vrimena da se odvoje i odluce zivit po normali itd itd to je jaci selective pressure... to je jaci filter.

Po toj tvojoj logici mos uzet aboridine i educirat ih da budu ko Amisi i imat ces isti rezultat. Mos uzet Skandinavce, stavit da ih neko pleme odgoji u Amazoni i opet ces dobit rezultat da su isti ka i drugi tj sa se osjecaju sretni i funkcionalni u tom environmentu i da kao i drugi tamo ne teze PRIRODNO necem drugom. Mos uzet bilo koju genetsku populaciju i zaminit ih ko kotacice u satu i dobijes isto jer su ljudi isti po socijalnim tendencijama. Vecina ljudskog genoma utice na mozak i sitnice oko negovog rada. To se doslovno spominje u videu koji san stavia u odgovoru kvacici no zbog velikog ega, malog znanja i jos manje intelektualne znatizelje nisi ga pogleda... doslovno si zivuci primjer Dunning Kruger efekta.

Mozemo mi i nastavit ovo 'bombardovanje' :neznam

Molim te pokušaj zadržati jednu misao. Čini mi se da uopće ne razmisliš nego pišeš što ti padne na pamet. Puno teksta, malo sadržaja, šaka uvreda. Daj napiši koliki je estimated heritability za family size? Napiši, linkaj studiju i prestani spamat.
P.S. Daj linkaj neki svoj znanstveni rad ako ti nije teško? Još bolje ako je na ovu temu.
Hvala

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 08:37 

...malo sadržaja, šaka uvreda.

Jel ka... aj neka rezimiramo malo

Čuj "desničarski geni" :smijeh.

Pocea si sa 'desnicarski gen' sta nije ni citat mene (iskrivljavanje mog izlaganja + ruganje). Onda kad san ti objasnia da se ne radi o takvom simplizmu i umisto da si tu sta, prizna, popravia stav vec to si prosisa i nastavia necin drugin:

svakome s pola mozga jasno da se ne radi o genetici.
...na broj djece okolina utječe daleko više od genetike molim da prestanete s budalaštinama.

Opet iskrivia sta ja pricam da ispada da govorim da okolnosti ne uticu ili su zanemarive. Pricas da ako se podizanje fertiliteta nije desilo u 100 godina da ovo sta govorim pada u vodu. Po tebi evolucija ide na juris. Onda san reka da heritability nije isti u svim uvjetima pa:

Ne razumis heritability i sad bi umisto da priznas nastavljas s necin cetvrtim i to sa stavom 'nobody saw this'... nastavljas sa visoka:

Bolje da ti pročitaš par istraživanja s razumijevanjem jer se tu praviš najpametniji a osnovna logika ti ne ide baš najbolje. Nisi čuo za pojmove "Korelacija" i "Regression toward the mean". Tumačiš stvari isključivo kako tebi odgovara.

Opet minjas stvar, uvodis nove pointove, ironicno jer mene optuzujes za to. Nakon sta objasnin kako regresija, kristalizacija i to funkcioniraju opet novo nesto:

Daj napiši koliki je estimated heritability za family size? Napiši, linkaj studiju...

Okej... ako nije na prvih pet ajmo vidit ima li ikakve sanse sad :D

Dakle NEB je Number of children Ever Born a AFB je Age of First Birth. Oboje dizu demografsku sliku jer ce automatikom dice bit vise ako zene radaju s 20 a ne s 30 iako rode isti broj.

Ovo nije jedna studija nego recimo overview brojnih na ovu temu
https://link.springer.com/article/10.10 ... 319-4#Sec4

Citat:
A recent study corroborates this reasoning, applying an extension of the family model on a large scale database containing 100,000 sibling pairs from the Dutch Province of Zeeland born between 1810 and 1870 (Bras et al. 2013). These findings not only show a rise in heritability during the first Demographic Transition, but they present evidence that this rise was especially true for women in more urban areas or with a liberal religious climate, thus underscoring the idea that individual freedom triggers genetic influences on the NEB.

Dakle dokazuje da heritability skace kad je negativna selekcija tj kad postoje okolnosti koje liberalno naklonjene stavlja na kusnju da idu u karijere i zabavu... kad su svi na selu i u crkvi nema velike razlike

Citat:
Genetic influences have been explored for the age at first dating or marriage (Mealey and Segal 1993), age at first sexual intercourse (Dunne et al. 1997), number of sexual partners (Guo et al. 2008) and likelihood of unprotected sexual intercourse (Daw and Guo 2011). One of the strongest genetic effects was found in a twin study examining the first attempt to have a child among the Danish twins, measured in retrospective interviews of the first attempt to conceive. In this study, up to 50 % of the variance in that trait was explained by genetic differences (Kohler et al. 1999; Rodgers et al. 2001).

Genetika utice na svasta pa i sklonost promiskuitetu...

Citat:
Increasing evidence demonstrates that choice, agency and the behavioural outcomes that we examine in fertility, however, are not only socially-determined, but also linked to an individual’s genetic architecture and beyond, such as proteins, hormones, neurons, gametes and other factors (Udry 1996; Wachter 2003, 2008; Freese 2008).

Citat:
Heritability of NEB
...evidence for a genetic component underlying both the tempo (AFB) and quantum (NEB) of human fertility up to a level of over 40 % (Byars et al. 2010; Kirk et al. 2001; Kohler et al. 2006; Tropf et al. 2015a).

Komplet navedenih studija i zakljucak
Citat:
They found firstly, that the age at first attempt to conceive is heritable for both men (0.35) and women (0.52) and secondly, that around 10 % of the genetic variance in the NEB is related to the genetic variance in the first attempt to conceive.

Dakle zene koje tipicno mogu zatrudnit ako bas zele imaju cak 52% genetskog utjecaja na to dali osjecaju zelju za tim... dok vidimo da muski imaju puno manju kontrolu nad tim dali ce se i koliko mnozit. Mozemo zakljucit ovo da je kod zena broj dice ovisan 52% o instinktivnoj zelji a kod muskih 65% o parama i jel nasa zensku uopce xD

Ima i popis procjena u par drzava po razdobljima krece se ugl oko 30%

Evo jedna koja analizira povijest

https://www.pnas.org/content/102/8/2838 ... nP9M#sec-3

Citat:
All of our measures of fitness (λ, fecundity, and lifetime-reproductive success) had high heritabilities in females (0.76, 0.31, and 0.47, respectively), which compare well with heritability estimates in humans for fecundity from other studies

The Lifetime Reproductive Success (LRS) of an individual i.e. the number of young raised during its lifespan is an indicator of its contribution to future generations and thus a measure of fitness

Dakle vamo je 47%... kod zena su ti nasljedni faktori generalno dakle 30-50%

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 09:13 

Ako sam shvatio dobro ovog smora, nema straha za desnicu i demografsku revitalizaciju. "Znanstveno dokazano". Ključaj temu. :D

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 09:39 

Ako sam shvatio dobro ovog smora, nema straha za desnicu i demografsku revitalizaciju. "Znanstveno dokazano". Ključaj temu. :D

Pa za ljude koji genetski uvjetovanim nagonom su orjentirani konzervativizmu i fekundizmu nema AKO ne dode do zamjene stanovnistva. Ko zna koliko ce to trajati... ali da ce Hrvati saml linearno nestat... nece. Takoder u nekim tockama depopulacija cini da i sami liberalni sustav propadne i onda pocinje drustvena promjena di se i environmental okolnosti micu nazad na pronatalitetni okvir (ruralno, umrezene close knit rodbine, tetke i bake koje nisu liberalne nego te nagovore da imas dicu, bavljenje jednostavnim low stress poslom za koji ne treba dugo skolovanje itd)

I macke su takoder negativni faktor xD da nestanu natalitet bi skocia bar za 10%... mos bit siguran da zene koje imaju alergiju na macke imaju u prosjeku vise dice :D

Najtuznije je sta izgleda da nije bas do nas muskih xD sve je u rukama 'desnicarki'... tj u necem drugom ne rukama. Najbolja reproduktivna strategija je nac easy going church girl s pokazateljima visoke razine estrogena odnosno mljekarama. Onda ce i hedoniste imat dice.

Evo jedna i za tebe. Osobine vezane za imanje i neimanje dice.

https://www.researchgate.net/publicatio ... ldlessness

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 09:42 

First we take Manhattan, then we take Berlin... :D

Zagreb će prvi izumrijet, ostat će sela oko Imotskog.

Što točno trošiš?

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 09:50 

Zagreb će prvi izumrijet, ostat će sela oko Imotskog.

Što točno trošiš?

Otprilike. Veliki gradovi urade neki k ljudskoj biologiji da ne zele imat dicu a i privlace ove koji su manje skloni tome.

Plavo, uski struk i bedasto.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 10:09 

Trebalo bi prvo barem definirati pojmove desnica i ljevica, obzirom da se mijenjaju tijekom vremena i različiti ljudi pod njima podrazumijevaju različite stvari. Da stvar bude kompleksnija, taj odgovor može biti različit kod svakog konkretnog pitanja.

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 12:13 

Da, ovdje se predstavlja kao da su ljevica i desnica neki monoliti, maltene genetički određeni. U stvarnosti imamo primjere Imotske krajine, Hercegovine te Istre. Zar stvarno mislite da je biološka osnova populacija različita u Imotskom i Istri, pri čemu je dobar dio predaka današnje populacije Istre upravo iz tih južnih krajeva. Prije svega se radi o kulturološkom uvjetovanju, s tim da ono što bi se uglavnom smatralo lijevim se teško vraća u desno, izuzev u trajnom stanju "ugroze" kao što je slučaj u Izraelu koji je imao u početku snažniju ljevicu, dok u normalnim okolnostima tijekom vremena desno gubi točkastim uzorkom, primjerice SAD rasizam.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 14:30 

Nemoguće je predvidjeti što dolazi u populaciji nakon iseljavanja sa sela i urbanog liberalizma u velikim gradovima jer nije još bilo takve situacije u povijesti. To ne može znati ni Velebit unatoč svim njegovim excel tablicama.

Još jedan faktor važniji od brojnog stanja je starenje zapadnih naroda.

Do prije 30 godina su I svi zapadni narodi bili puno mlađi i čak i ako ih je bilo malo kao npr. Hrvata ili Slovenaca ili Finaca to nije bitno jer narod sa 100 000 pripadnika i prosječnih godina 30 ima bolju perspektivu nego narod kojih ima 25 000 000 a prosječnih godina 50. Japanaca ima 120 000 000 I najstariji su narod na svijetu, ne vidim kako će njima pomoći veći broj stanovnika osim što će biti sve puno starčadi koji ne doprinose društvu I ekonomiji, a netko se o njima mora brinuti.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 19:19 

Naša Kvačica je napisao/la:
Trebalo bi prvo barem definirati pojmove desnica i ljevica,

Ja sam govorio o osobinama licnosti poput big five koji su dokazano oko 50% nasljedni te o drugin osobinama neke koje se spominju vamo. Dakle ne radi se prvenstveno ljevicarima kako ih mi u RH zamisljamo.

https://www.researchgate.net/publicatio ... ldlessness
Avison, Furnham, 2015 je napisao/la:
Compared to parents or those desiring children, childfree respondents scored significantly higher in Independence and significantly lower in Agreeableness and Extraversion. They were also less religious and more politically liberal.

Dakle u prvom redu se radi o individualistima koji su neuroticni nesusretljivi introverti... usput su i ateisti i liberalni.

Dakle to su vise boemi... ljudi 'slobodna duha' ili kako francuzi zovu avanturisticke hedoniste 'libertine'... vise nego Marksisticki revolucionar koji je spreman dat svoj zivot za Komunu. Ovaj nama poznati ljevicar je zapravo kolektivist... i nebi scorao jako visoko u independence tj individualizmu sta je br 1 prediktor averziji prema dici.

Mislin da bi cak tu vise bilo libertarijanaca jer je njima na prvom mistu osobna autonomija i ugl su ateisti koji ne osjecaju da nesto duguju ili pripadaju drustvu, naciji, stadu vjernika a ni radnickom pokretu ili klasi itd.

Dakle ovi sta imaju i/ili zele dicu je blizi kolektivizmu, vjeri, susretljivosti. To nije definicija politicke desnice ali jasno nam je da ce ovi family oriented u praksi imat drukcije politicke stavove... pogotovo po pitanju osobne slobode, trave, droge, lgbt, razvoda itd

Dakle ne govorimo o medunarodnoj politici ni etnickim odnosima... recimo sasvim je moguce da jedan libertinski kozmopolit bude veci islamofob od Pravasa desnicara jer su Muslimani cviece. Zato ne govorimo o takvoj ljevici i desnici vec vise o nekim individualistima i kolektivistima. Razlog zasto libertinac ne podnosi Islam je zato jer stavlja nesto iznad njega. Vanjska politika i etnicki odnosi unose kompletnu zbrku u koristenje termina livo desno za ovu temu i tribalo bi ih nanova i nanova stalno objasnjavat i zato nije dobro koristit te termine kad se prica o ovom.

Bolje je koristit ric hedonist, libertin, kozmopolit ili liberal. Recimo americki liberali imaji osjetno manje dice od konzervativaca.

divizija je napisao/la:
Ključno područje je područje kulture. One kulture u kojoj HDZ trpa milijune kuna pedroliberalnim udrugama za promicanje još malo feminizma, genderizma i ostalih sranja,

To je politicki najblize ovoj ekipi a ne nekim klasicnim ljevicama.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 19:25 

I vjerojatno 3 g. skole više u prosjeku. I ne pada ti na pamet to korelirat.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 19:59 

Da nije bilo neurotičnog nesusretljivog introverta Tesle ne bi ti sada pisao na ovoj temi jer ne bi imao struje ni interneta.
Ovaj lik promiče eugeniku ali u obrnutom smjeru, da se ljudska civilizacija vrati na nivo kolektivističkih životinja i rasplodnih krava (čemu jesu bliži ljudi sa traitovima koje ovaj promovira), vratili bi se u kameno doba kroz nekoliko generacija, a nakon toga potpunosti u nivo životinja.
Za ovo bi trebalo vremena ali prema tome bi taj trend išao.

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 20:00 

Kaftanzoglio je napisao/la:
koji nemaju pojma o životu nego se informiraju na opskurnim portalima.

Kao prvo stav ti je cista petica... bas jedan balans skromnog i otvorenoumnog
Ka drugo uvrstia si najjace zbirke znanstvenih radova u opskurne portale cime si otkria da nemas ni entry level razinu znanja o cemu se uopce radi stoga tvoje misljenje nije bas mjerodavno blago i pristojno receno

Kaftanzoglio je napisao/la:
Nemoguće je predvidjeti što dolazi u populaciji nakon iseljavanja sa sela i urbanog liberalizma u velikim gradovima jer nije još bilo takve situacije u povijesti.

Da si uopce procita metodologiju tih radova vidija bi da nije ni priblizno tako nemoguce kako ti temeljem svog impresivnog istrazivackog iskustva tvrdis. Znan ja da je to jedan kulturni sok ali uzmi u obzir da se radi o uredenim zemljama prvenstveno skandinaviji, UK i Americi. Pogotovo ovo drugo istrazivanje s brojkom od 47% je recimo u Finskoj koja u mjerenom periodu nije imala:
1) ijedan rat
2) bitniju industrijalizaciju ni urbanizaciju
3) koja nije imala znacajniju migraciju van zemlje
4) koja ima jednu stabilnu Luteransku vjeru koja vrlo metodicno prati sve ove stvari i koje su i danas velika vecina Finaca clanovi
5) nema unutarnjih etnickih sukoba, palezi crkvi, opcina i unistavanje knjiga
6) ima medu najsredenijim zemljisnim i pravnim situacijama na svitu

Dakle znan ja da je to jedan ne samo kulturni nego i civilizacijski sok za nekog kome je mjerilo balkan ili BiH... doslovce najneorganiziranija zemlja van Afrike u kojoj ima 3 zavadene i podjeljene elite koje se medusobno pokusavaju unistit i cija je praksa unistavanje dokumenata, izforsirana industrijalizacija, medu najvecim depopulacijama na planeti i neprestalni rat za skoro svaku generaciju od 1300-1995 te aktivni i stalni otpor da se zna istina na terenu i uvidi realno stanje.

Dakle ili si ti u pravu i ovi instituti, doktorandi i postdoktorandi, osoblje brojnih sveucilista ukljucujuci Kölner Zeitschrift für Soziologie und Sozialpsychologie te desetci radova iz brojnih drzava objavljenih tu... msn samo pogledaj popis izvora. Dakle ili su oni teske budale ili ti koji neznas razlikovat National Center for Biotechnology Information i National Libraby of Medicine od 'opskurnih portala' si brzoplet malo...

Znan ja da je tesko pojmit da recimo Finska i Danska funkcioniraju i imaju podatke za svoje stanovnistvo ali ipak je tako neovisno o tvojim subjektivnim dojmovima i ponavljanju NeM0gUcE nEmOgUcE!!!1!

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 20:09 

I vjerojatno 3 g. skole više u prosjeku. I ne pada ti na pamet to korelirat.

Citat:
about 33 percent of the variance in our education measure and 35 percent of the variance in fertility are related to genetic factors, while 18 percent and 2 percent, respectively, are related to shared environmental influences. The model also reveals that there are overlapping sources of genetic and shared environmental factors that affect both education and fertility.

:kava

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 21:16 

Pretvaranje svih nas u transrodne ******** koji mrze plastiku i meze bilje mi je privlačnije od tvog željenog scenarija. :zubati

Vrh

PostPostano: 17 kol 2020, 21:41 

Istin je napisao/la:
Da nije bilo neurotičnog nesusretljivog introverta Tesle ne bi ti sada pisao na ovoj temi jer ne bi imao struje ni interneta.

Naravno da bi, obična glupost.

Istin je napisao/la:
Ovaj lik promiče eugeniku ali u obrnutom smjeru, da se ljudska civilizacija vrati na nivo kolektivističkih životinja i rasplodnih krava (čemu jesu bliži ljudi sa traitovima koje ovaj promovira), vratili bi se u kameno doba kroz nekoliko generacija, a nakon toga potpunosti u nivo životinja.
Za ovo bi trebalo vremena ali prema tome bi taj trend išao.

Nema se civilizacija šta kud vraćati, ona jest takva, smao oni koji misle da su iznad toga bivaju demografski pregaženi i pojedeni od onih koji se drže "plemena".
Budućnost pripada "kolektivističkim životinjama i rasplodnim kravama". Upravo pristižu na zapad svim metodama i uklanjaju one druge, koji misle da mogu drugačije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3546 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 142  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: