HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 vel 2025, 22:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3546 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 142  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske
PostPostano: 17 kol 2020, 22:47 

Velebit sramotiš /pol
Jož žganaca trebaš pojest.

>Dakle to su vise boemi... ljudi 'slobodna duha' ili kako francuzi zovu avanturisticke hedoniste 'libertine'... vise nego Marksisticki revolucionar koji je spreman dat svoj zivot za Komunu. Ovaj nama poznati ljevicar je zapravo kolektivist... i nebi scorao jako visoko u independence tj individualizmu sta je br 1 prediktor averziji prema dici.

>Mislin da bi cak tu vise bilo libertarijanaca jer je njima na prvom mistu osobna autonomija i ugl su ateisti koji ne osjecaju da nesto duguju ili pripadaju drustvu, naciji, stadu vjernika a ni radnickom pokretu ili klasi itd.

Kreneš pisat bez ideje di ćeš završit. Sloboda kakvu opisuje članak nije ista sloboda o kojoj teži taj tvoj neki arhetip nekog libertarijanca. Glupo je i uopće uspoređivat libertarijanski i progresivno ljevičarski mindset, pošto nemas niti 2 posto ljudi u RH koji se deklariraju kao libertarijanci, dok većina glasača sdpa i mozemo bi rekli za sebe da su progresivci i ljevičari. Ali ajde ajmo uzet taj tvoj setting gdje uspoređujemo libertajince i libarele/progresivce ljevičare. Digresija, obje skupine su kancer, ajmo nazad. To što je libertajinac za što veću slobodu, to ne znači da je to osoba koja bježi od obveza, baš suprotno. Libertarijanac prihvaća da smo životinje i da je sve ovo poluanarhija i svatko za sebe, i od tuda on povlači maksimalnu odgovornost za svoj život, te život svojih bliznjih. Sloboda koju članak opisuje je isključiva sa osobom koja smatra da je 100 posto odgovorna za svoj život. Zato progresivac želi zabranu oružja, a libertarijanac zeli 2gi amandman. Sloboda iz članka se odnosi na bahati, oholi, dječački mindset prosjecne odrasle osobe na zapadu, osobe koja zeli slobodu u seksu, slobodu u opijanju, slobodu, odnosno fiktivnu slobodu od bilo kakve kritike od strane bliznjihjj ili drustva. Slobodu kretanja migranata, dok libertarinajac nije za to.
Sloboda u članku je zapravo maska za "mijenjat cu partnere svakih par mjeseci do 39te, nakupit bolesti ko u prici, necu ustedit nista, a onda cu zalit za time gdje mi je zivot prosao i nabaviti 3 macke". A takve osobe sigurno nisu kolektivisti niti planiraju imaju puno djece. Dok libertarijanci su osobe koje preziru one koje ovise o državi u često imaju fetiš imati što više djece i osigurat im sve, bez da su ovisili o državi. No projiciraš neke /pol tematike ovdje. Ovo nije Seattle niti Texas. Kontekst je totalno drukčiji i blesavo je i malo neugodno stavljati naše u ljude u neke kalupe bazirane na američkoj političkoj sceni.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2020, 00:33 

Istin je napisao/la:
Da nije bilo neurotičnog nesusretljivog introverta Tesle...

slika
Ka da san na sta protiv Tesle reka :ucelo nisan mu ja kriv sta nije ima dice. Pred kraj zivota je reka da mu je najveca greska bila sta nije porodicu ima. U pravu si da geniji tipicno su neobicni, ne slazu se s vecinom ljudi... jer da nesto promjenis u drustvu moras gurat tu svoju viziju kontra postojeceg sustava i tu poberes otpor i antipatije... ekstrovertirani i susretljivi ljudi to tipicno nece radit jer vole nekako da se uklope... znaci im da ih ljudi vole

Sad san se sitia svoje rodice... ima masu dice s raznin likovima nikad nebi pobacila jer je vjernica i nezna rec ne jer obozava udovoljavat ljudima i voli svoju dicu najvise. To ti je buducnost svita. Ona je sama stvorila najvise moje rodbine a nastariji joj je vec posatao otac a nema ni 18... takoder gledajuci joj kceri ic ce istin smjeron jer nisu bas za skolu a bome nece ni radit izume ni pokretat biznise ka Rimac koji je u vezi vec 10 godina a nekako jos nije spreman imat dicu valjda

Istin je napisao/la:
Ovaj lik promiče... da se ljudska civilizacija vrati na nivo kolektivističkih životinja i rasplodnih krava (čemu jesu bliži ljudi sa traitovima koje ovaj promovira), vratili bi se u kameno doba kroz nekoliko generacija, a nakon toga potpunosti u nivo životinja.

Neznan kome se obracas al ja ne promicem nista takvo niti ja iden okolo i nagovaran hedoniste da nemaju dicu. Ti ako si liberal hedonist individualista idi i radi dicu ko ti smeta :D sta ja imam s tim... moj citav argument je da cak i da se ne uradi ista necemo propast ko narod jer postoje mehanizmi koji to izbalansiraju. Pitanje je samo dali ce konzervativni kolektivisti preuzet iznutra ili iz vana. Ako je iznutra onda ce sporije ic a ako iz vani onda ce ic brze ali i eksplozivnije.

Nece ni narod u BiH nestat... najindividualniji i neuroticniji su prvi pobigli pa se pakuje iduci sloj da ode iz BiH, ostaju oni koji su zestoko umrezeni u nacionalisticke stranke (ekstroverzija i kolektivizam), najreligioznija ekipa (vehabije itd) te oni koji su relativno neosjetljivi na negativnu drustvenu klimu dakle imaju najnizi neuroticizam... boli ih k za sve. Nisu neke osjetljive dusice ko Tesla da misle kako poboljsat svit.

Ne ZAGOVARAM ja ovo... to je opis stanja. Ko da ja imam neku moc da uticem na ove mehanizme... cak i da sam premijer sta mogu? Nemoze plenkovic natirat Rimca da ima dicu a moju rodicu da nema jos par.

Junuz Djipalo je napisao/la:
Pretvaranje svih nas u transrodne ******** koji mrze plastiku i meze bilje mi je privlačnije od tvog željenog scenarija.

Znan da ti bi... al ne moze ti civilizacija ostat na tome... svaka koja je dosla do te tocke nije se dugo zadrzala vec je kolapsirala:

divizija je napisao/la:
Nema se civilizacija šta kud vraćati, ona jest takva, smao oni koji misle da su iznad toga bivaju demografski pregaženi i pojedeni od onih koji se drže "plemena".

Ibn Khaldun, Islamski genije koji je proucavao zasto ne Arapsko carstvo propala i zaminjeno Seldjucima pa onda Seldjucko propalo i zaminjeno Mongolima se slaze s tobon i zove taj plemenski mentalitet Asabiyyah.

Citat:
Ibn Khaldun describes Asabiyyah as the bond of cohesion among humans in a group forming community. The bond, Asabiyyah, exists at any level of civilization, from nomadic society to states and empires. Asabiyyah is most strong in the nomadic phase, and decreases as civilization advances. As this Asabiyyah declines, another more compelling Asabiyyah may take its place; thus, civilizations rise and fall, and history describes these cycles of Asabiyyah as they play out

Vrh

PostPostano: 18 kol 2020, 07:08 

Iako mi imamo osjećaj da imamo najezdu primitivnih barbara u praksi je stvar obratna. Zapad kao nikad širi svoju ideologiju i dostignuća zahvaljujući tehnologiji.

Npr. veće su šanse da će konzervativni Arapi postat liberalni progresivci nego da će Arapi preplavit liberale na zapadu.

Odvajanje otpada je po meni simbol okupacije zapada. Tamo gdje vidiš to, znaš da od konzervativnog društva s puno djece nema ništa.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2020, 08:12 

Npr. veće su šanse da će konzervativni Arapi postat liberalni progresivci nego da će Arapi preplavit liberale na zapadu.

A to ko biva liberalni progresivci su kao bolji nego konzervativni Arapi?

Vrh

PostPostano: 18 kol 2020, 08:34 

Uvijek navodim primjer Nizozemaca kao pozitivan. Otvoreni su, napredni, imaju svoju djecu a otvoreni su za imigraciju.

Jesu. Bolji su od Arapa.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2020, 08:38 

Je, zato su i pobjegli iz većih gradova od imigranata, toliko su otvoreni.

Jbt Amsterdam, grad koji statistički ima islamsku relativnu većinu. I to da nam bude uzor....

Vrh

PostPostano: 18 kol 2020, 08:43 

I mi ćemo Bobi. Koristimo 90 % zemlje a 10% u velikim gradovima prepustimo imigrantima. Zvuči fer.

Vrh

PostPostano: 18 kol 2020, 10:57 

Velebit je napisao/la:
Kaftanzoglio je napisao/la:
koji nemaju pojma o životu nego se informiraju na opskurnim portalima.

Kao prvo stav ti je cista petica... bas jedan balans skromnog i otvorenoumnog
Ka drugo uvrstia si najjace zbirke znanstvenih radova u opskurne portale cime si otkria da nemas ni entry level razinu znanja o cemu se uopce radi stoga tvoje misljenje nije bas mjerodavno blago i pristojno receno

Nemoguće je predvidjeti što dolazi u populaciji nakon iseljavanja sa sela i urbanog liberalizma u velikim gradovima jer nije još bilo takve situacije u povijesti.

Da si uopce procita metodologiju tih radova vidija bi da nije ni priblizno tako nemoguce kako ti temeljem svog impresivnog istrazivackog iskustva tvrdis. Znan ja da je to jedan kulturni sok ali uzmi u obzir da se radi o uredenim zemljama prvenstveno skandinaviji, UK i Americi. Pogotovo ovo drugo istrazivanje s brojkom od 47% je recimo u Finskoj koja u mjerenom periodu nije imala:
1) ijedan rat
2) bitniju industrijalizaciju ni urbanizaciju
3) koja nije imala znacajniju migraciju van zemlje
4) koja ima jednu stabilnu Luteransku vjeru koja vrlo metodicno prati sve ove stvari i koje su i danas velika vecina Finaca clanovi
5) nema unutarnjih etnickih sukoba, palezi crkvi, opcina i unistavanje knjiga
6) ima medu najsredenijim zemljisnim i pravnim situacijama na svitu

Dakle znan ja da je to jedan ne samo kulturni nego i civilizacijski sok za nekog kome je mjerilo balkan ili BiH... doslovce najneorganiziranija zemlja van Afrike u kojoj ima 3 zavadene i podjeljene elite koje se medusobno pokusavaju unistit i cija je praksa unistavanje dokumenata, izforsirana industrijalizacija, medu najvecim depopulacijama na planeti i neprestalni rat za skoro svaku generaciju od 1300-1995 te aktivni i stalni otpor da se zna istina na terenu i uvidi realno stanje.

Dakle ili si ti u pravu i ovi instituti, doktorandi i postdoktorandi, osoblje brojnih sveucilista ukljucujuci Kölner Zeitschrift für Soziologie und Sozialpsychologie te desetci radova iz brojnih drzava objavljenih tu... msn samo pogledaj popis izvora. Dakle ili su oni teske budale ili ti koji neznas razlikovat National Center for Biotechnology Information i National Libraby of Medicine od 'opskurnih portala' si brzoplet malo...

Znan ja da je tesko pojmit da recimo Finska i Danska funkcioniraju i imaju podatke za svoje stanovnistvo ali ipak je tako neovisno o tvojim subjektivnim dojmovima i ponavljanju NeM0gUcE nEmOgUcE!!!1!

Dobro znači svi tvoji doktori i znanstvenici imaju podatke kakvo je današnje stanje stanovništva i da se rađa manje djece u Europi. A to zna i čistačica sa osnovnom školom.

I dalje nisam pročitao da znaju kakvi će biti budući trendovi, kako će izgledati demografski Hrvatska I EU za 30 godina.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2020, 22:48 

Ovakav zakon o psima treba uvesti. 2x dnevno šetanje.

https://www.klix.ba/lifestyle/ljubimci/ ... /200819121

Bilo bi djece, njih ne treba šetat. :D

Vrh

PostPostano: 19 kol 2020, 23:24 

Nije baš usko vezano za temu, ali dijelom i je.

Nogometni menadžer Andy Bara, poznat kao suprug Lane Banely i menadžer Danija Olma, dovodi cijelu plejadu igrača u Lokomotivu s Kosova i iz Albanije. Lani ih je petorica igralo u prvih 11, Kastrati je sad prešao u Dinamo, ali zapravo ih je puno više u omladinskom pogonu, ima ih preko 10. I sam Andy je Albanac s Kosova i zarekao se da hrvatskom nogometu neće promaći nijedan albanski talent s područja Kosova, Albanije i Makedonije.

Nesumnjivo će u budućnosti neki od njih biti i dio reprezentacije, em su talentirani, posvećeni nogometu, dolaze rano i uglavnom imaju želju igrati za Hrvatsku, pogotovo ovi s Kosova.

Citat:
Osim što uživa u Lokomotivi, Kastrati je presretan i životom u Zagrebu.

"Život ovdje je fenomenalan. Zagreb je stvarno, u punom smislu, moj drugi dom. Jako mi se sviđa što su ljudi tako kulturni. Hrana je fenomenalna, a Hrvatska ima i more koje je prelijepo. Baš sve mi se sviđa u Hrvatskoj i Zagrebu. Ne nedostaje mi ništa ovdje."

Biste li, da za to postoji mogućnost, voljeli igrati za Hrvatsku?

"A tko to ne bi volio igrati za drugu reprezentaciju svijeta? Naravno da bih volio biti dio Vatrenih, no sada to i tako nije moguće jer sam odigrao nekoliko utakmica za Kosovo", kaže Kastrati.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 11:05 

Iako mi imamo osjećaj da imamo najezdu primitivnih barbara u praksi je stvar obratna. Zapad kao nikad širi svoju ideologiju i dostignuća zahvaljujući tehnologiji.

Odvajanje otpada je po meni simbol okupacije zapada. Tamo gdje vidiš to, znaš da od konzervativnog društva s puno djece nema ništa.

Brkaš širenje kulturološkog obrasca sa širenjem populacije.

Kad su Seldžuci zamijenili Arape kao lidere islamskog svijeta ONI su bili ti koji su prihvatili Islam, dakle vjeru pokorenih.

Ali svjedno su Turci bili ti koji su vedrili i oblačili, a Arapi njihove sluge.

Ista je stvar bila i kad su Germani pokorili Rimsko Carstvo, prihvatili su i vjeru, a osim Engleske i jezik pokorenih. Ali su ih svejedno pokorili i bili vladajući sloj.

Lako je moguće da će buduća islamska Europa ličiti na 24% ili Albaniju, biti prepuna kurvaluka, droge, hedonizma, ******** i niskofertilna.

Ali ona će svjedno pripadati nekim drugim LJUDIMA, nekim drugim populacijama, jer europska, domicilna, nestaje. Ona neće pripadati potomcima Hansa i Francoisa, već Mehmeda i Abdulaha. I oni će to jako dobro znati.

A koje će mjesto pod Suncem tada potomci Hansa i Francoisa naći za sebe, bogte pitaj....

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 11:07 

dudu je napisao/la:

Nogometni menadžer Andy Bara, poznat kao suprug Lane Banely i menadžer Danija Olma, dovodi cijelu plejadu igrača u Lokomotivu s Kosova i iz Albanije. Lani ih je petorica igralo u prvih 11, Kastrati je sad prešao u Dinamo, ali zapravo ih je puno više u omladinskom pogonu, ima ih preko 10. I sam Andy je Albanac s Kosova i zarekao se da hrvatskom nogometu neće promaći nijedan albanski talent s područja Kosova, Albanije i Makedonije.

Nesumnjivo će u budućnosti neki od njih biti i dio reprezentacije, em su talentirani, posvećeni nogometu, dolaze rano i uglavnom imaju želju igrati za Hrvatsku, pogotovo ovi s Kosova.

Citat:
Osim što uživa u Lokomotivi, Kastrati je presretan i životom u Zagrebu.

"Život ovdje je fenomenalan. Zagreb je stvarno, u punom smislu, moj drugi dom. Jako mi se sviđa što su ljudi tako kulturni. Hrana je fenomenalna, a Hrvatska ima i more koje je prelijepo. Baš sve mi se sviđa u Hrvatskoj i Zagrebu. Ne nedostaje mi ništa ovdje."

Biste li, da za to postoji mogućnost, voljeli igrati za Hrvatsku?

"A tko to ne bi volio igrati za drugu reprezentaciju svijeta? Naravno da bih volio biti dio Vatrenih, no sada to i tako nije moguće jer sam odigrao nekoliko utakmica za Kosovo", kaže Kastrati.

To je sve nebitno, jedino je bitno kako se zovu Andyeva i Lanina djeca i idu li u džamiju.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 11:12 

Uvijek navodim primjer Nizozemaca kao pozitivan. Otvoreni su, napredni, imaju svoju djecu a otvoreni su za imigraciju.

Jesu. Bolji su od Arapa.

Nizozemci su mazohističke budale koje će za par desetljeća biti entički očišćeni iz vlastite zemlje.

Toliko su otvoreni da im je mozak ispao iz glave.

I ne, nemaju svoju djecu, fertilitet im je u teškom qrcu i biti će manjina u vlastitoj zemlji do 2070.

Ali nije da ih žalim, svako zlo i nastranost ovog svijeta su prvi promovirali. Od protestantizma i lihvarenja do ******** i droge.

Zapamti Junuze, ne može se služiti dvojici gospodara, i Bogu i novcu. Nizozemci i većina zapadnja služi potonjem. I imaju ga, ali Boga nemaju. A zato ni budućnosti.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 11:14 

divizija je napisao/la:
dudu je napisao/la:

To je sve nebitno, jedino je bitno kako se zovu Andyeva i Lanina djeca i

idu li u džamiju.

Kako si samo negativan divizijko. Adriano je krsna duša.

https://www.scena.hr/naslovnica/lana-ba ... prekrasno/

Neka im je sa srećom.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 13:51 

Junuze, preko 50% rođene dece u Holandiji su muslimani. Ako ti misliš da to vodi nečem dobrom, poveži me sa svojim dilerom.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 14:08 

divizija je napisao/la:

Zapamti Junuze, ne može se služiti dvojici gospodara, i Bogu i novcu. Nizozemci i većina zapadnja služi potonjem. I imaju ga, ali Boga nemaju. A zato ni budućnosti.

Vidi se da nisi puno putovao po svijetu, nego se informiraš na opskurnim portalima. Ove nove generacija na zapadu su daleko od materijalizma i luksuza, mladi Nizozemac ili Britanac se vozi na posao metroom, a ne kupuje mu ćaća bijesni auto da ubije sebe i prijatelje s njim kao u katoličkim zemljama.

Jednom sam nešto radio s Nizozemcima mlađe generacije, bilo mi je čak malo i neugodno s njima ići u restoran u Hrvatskoj jer su izgledali pomalo kao klošari.

A i u turizmu se vidi kako većina običnih zapadnjaka srednje klase osim ponekog starijeg Talijana ili Francuza nema smisla ni za luksuzne restorane, njima je svejedno hoće li jesti jastoge ili hrenovke i pomfrit.

Uglavnom, problem niskog nataliteta postoji, ali sigurno nije uzrok što se na zapadu svi kupaju u novcu.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 14:08 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Junuze, preko 50% rođene dece u Holandiji su muslimani. Ako ti misliš da to vodi nečem dobrom, poveži me sa svojim dilerom.

U RH to neće nikada biti slučaj. Vi u Holandiji ste si sami krivi.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 14:09 

Mi!?

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 14:11 

Mi!?

Pretpostavio sam da je to neka općina u RS, u blizini Romanije :zubati

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 14:16 

Rješenje za demografsku revitalizaciju umjesto jednokratne pomoći bi bilo da država stimulira hotele za djecu, tj. dječje vrtiće koji su otvoreni 0-24, ili da se otvaraju agencije gdje rade odgojiteljice koje dolaze na adresu čuvati djecu po pozivu.

Vidio sam često puta, a I bio sam u takvoj situaciji da roditelj vodi jedno dijete negdje u vrtić ili školu ili na sportsku aktivnost, a I drugo malo vodi sa sobom jer ga nema kome ostaviti, a tom malom nije zabavno negdje sjediti sat vremena dok završi trening ovom velikom. Takvi sigurno neće ići na treće dijete, a I ne možeš im riješiti problem samo da im uplatiš novčanu naknadu.

Rješenje bi bilo u agenciji koja šalje odgojiteljice na adresu po pozivu da odrade čuvanje nekoliko sati I onda im platiš. To nije isto što i dadilja koja radi kod iste obitelji puno radno vrijeme i ne bi bilo obaveze da ih trebaš svaki dan.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 14:21 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Mi!?

Ja sam iz Beograda.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 14:24 

Sve je to za *** drugovi.

Stvar je jednostavna. Ili cemo biti sebicni ili necemo.

Izgovora zasto ne ici na jos jedno dijete ima masu. Te mali stan, te mala placa, te malo auto. A u biti je to veliki ego i malo srce.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 14:25 

Ja sam iz Beograda.

Znam da ima neka pjesma "na vrh gore Holandije" ili tako nešto :aleale.
Ne bojimo se u RH balkanskih muslimana. Opasni su oni zapadnoeuropski i afroazijski.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:00 

divizija je napisao/la:

Vidi se da nisi puno putovao po svijetu, nego se informiraš na opskurnim portalima. Ove nove generacija na zapadu su daleko od materijalizma i luksuza, mladi Nizozemac ili Britanac se vozi na posao metroom, a ne kupuje mu ćaća bijesni auto da ubije sebe i prijatelje s njim kao u katoličkim zemljama.

Jednom sam nešto radio s Nizozemcima mlađe generacije, bilo mi je čak malo i neugodno s njima ići u restoran u Hrvatskoj jer su izgledali pomalo kao klošari.

A i u turizmu se vidi kako većina običnih zapadnjaka srednje klase osim ponekog starijeg Talijana ili Francuza nema smisla ni za luksuzne restorane, njima je svejedno hoće li jesti jastoge ili hrenovke i pomfrit.

Uglavnom, problem niskog nataliteta postoji, ali sigurno nije uzrok što se na zapadu svi kupaju u novcu.

Standard na zapadu je nikad viši, hedonizam također, putuje se ko nikada, aute se mijenja ko nikada, jede se van kuće ko nikada, naručuje se...

Sve statistike te demantiraju. Konzumerizam je do ibera.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2020, 22:01 

U RH to neće nikada biti slučaj. Vi u Holandiji ste si sami krivi.

Vraga neće, pobrinut će se HDZ za to.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3546 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 142  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: