HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 stu 2024, 11:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3530 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 142  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske
PostPostano: 15 vel 2021, 18:03 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
O čemu se ovdje raspravlja? Već 50 godina su u Hrvatskoj na baušteli udarna radna snaga muslimani iz BiH, sad i oni imaju bolje opcije u inozemstvu, radnu snagu treba tražiti iz udaljenijih zemalja.

Vamo se ne raspravlja o popunjavanju deficitarnih zanimanja, dušmane subverzivni. Tema je revitalizacija.
divizija je napisao/la:
Hrvatskoj je stovren problem jer su hrvatski radnici završili u dojčlandu.

U Moldaviji kad je izvrsena korekcija stanovnistva nakon sta su se 20 godina pravili da je iselilo upola manje ljude nego zbilja jeste je ispalo da je TFR 1.85

U Rumunjskoj bez korekcije je 1.75 a u istocnim Karpatima (originalni Vlasi) je oko 2.

Cim cujes o 'fali nam x fali nam y moramo uvoziti strance' znas da cujes najcrniju mrznju uperenu protiv tebe.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 18:06 

ivica je napisao/la:
Neki dan u Splitu vidim par ljudi stoje čekaju dozvole, policijski službenik pita odakle ste, odvjetnik ili pimp u njihovo ime odgovara da su iz Argentine, u što po izgledu sumnjam, kaže pimp automehaničari...

Jel to nesto grade? Na kojoj lokaciji ili gradevini?

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 18:15 

Velebit je napisao/la:
ivica je napisao/la:
Neki dan u Splitu vidim par ljudi stoje čekaju dozvole, policijski službenik pita odakle ste, odvjetnik ili pimp u njihovo ime odgovara da su iz Argentine, u što po izgledu sumnjam, kaže pimp automehaničari...

Jel to nesto grade? Na kojoj lokaciji ili gradevini?

Šta će raditi ko zna, pimp odgovara u njihovo ime,kaže iz Argentine, niskog rasta, Indijci, Pakistanci neki k..., Jasno da nemaju ništa s izgledom Batistute, Kinezi s pelješkog sigurno nisu.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 18:30 

weasel je napisao/la:
Dokle smo mi došli da nam je normalna pojava neki gastarbajteri iz napala i Pakistana. Pa to je sve odraz ludila u državi.

Država treba sjajat s leđa ljudi i maknuti poreze, ostaviti minimum jezgru administracije za vođenje države i maksimalno pumpati plaće prema gore, i to ne ovima s velikim primanjima nego prosjećne plaće i minimalne plaće.
Mi ćemo imati demografski Boom kad minimalac bude 5500-6000 kuna.

To se može ostvariti ako država otkaći penzionere i uhljebe.

Nismo to 'mi' vec izdajice i sellouti. Uhljebljivanje je svojevrsna socijala ali samo za clanove HDZa. Da bi se vratilo status tezackim zanimanjima mora se prominit demografiju koja educira mlade do 15e kad se nitko ne odlucuje na tehniku.

Ako 90% mladih biva skolovano u osnovnoj od strane ugladenih zena srednje klase naravno da nece imat visoko misljenje o zanimanju poput elektricara ili zidara. Takvo zanimanje nije atraktivno toj demografiji pa odgajaju dicu da razmisljaju na slican nacin.

Na youtube dok si imao javno dostupne statistike o publici, videi o izgradnji bilo cega su imali preko 98% muske publike.

Ko ovo gleda? Marija i Ivana?

Nismo svi jednaki i isti te ako mladim generacijama fale kvalitetni i svestrani muski uzori naravno da ce biti osipanje u brojnim muskim podrucjima. Treba biti uzora kvalitetnog muskog roditeljstva, muskih zanimanja, muskih sportova itd.

Danas mladi imaju tendencije prema istom poslu koji je zene uvukao masovno u domenu rada a to je posao typista. Prosjecni muski danas guraju biti typist i nesto tipkat na kompjuteru. Jer ih typist demografija educira.

I ne, demografski boom nece biti kad place budu visoke jer da je tako onda bi bogate zemlje imale visok TFR. Demografija skoro iskljucivo ovisi o stavovima i ulozi koju zene igraju u drustvu.

Tamo di zene ne zele imati dicu jer im to 'ogranicava slobodu i opportunities' i izlaze sa refugees welcome transparentima tamo je TFR uniformno nizak.

Tamo di zene sluze vojni rok i zalazu se za etnocentrizam tamo je TFR visok.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 19:48 

Pari mi kao da ste polupali lončiće,Hrvati nikad nisu imali problem s demografijom i rađanjem, već sa ISELJAVANJEM.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 20:46 

ivica je napisao/la:
Pari mi kao da ste polupali lončiće,Hrvati nikad nisu imali problem s demografijom i rađanjem, već sa ISELJAVANJEM.

To je mit. 'Hrvati su jaki sami po sebi... eh da je drzava privlacnija'.

Hrvati u Njemackoj i Danskoj imaju fertilitet ispod 2. Otprilike je na razini Hrvatske. To 'ja ne znam ikog s manje od 3 djece' je bedastoca.

Ljudi se tribaju prestat bavit komotnim i popularnim temama salonske politike i uci u one neugodne stvari koje nece samo naljutiti apstraktne i korumpirane partije vec prosjecnog covika jer mu govori da je njegov nacina zivota i dobar dio onog sta smatra da je normalno -> krivo.

Nema promjene politike bez izmjene odgoja tako da se mladi nauce suprostavljati roditeljima jer ih uce cinizmu i liniji manjeg otpora. Vecina mladih koje ja znam ima nekog starca u HDZSDPu kojem se ne usudi suprostaviti. Prosvjed protiv te strukture je istovjetan suprostavljanju roditeljima. Najcesce doslovno.

Nema promjene demografije dok se ne promini kako prosjecna zena razmislja i sto su joj u privatnom zivotu prioriteti. Kozmopolitanizam i velegradovi ne vode odrzivosti nacije. Takoder muskarci moraju biti odusevljeni idejom da budu ocevi sa 25 umisto da prizeljkuju kresat 50 zena i moooozda se smirit jednom kad imaju 35 i miljun na racunu. 'Ja sam takav'. Blago se tebi. Svi moraju.

Nema bolje ekonomije dok se ne promine navike ljudi da ulazu iskljucivo u nekretnine i (strane) banke u stranim valutama i dok se ne promini sta mladi upisuju ka zanimanje.

Sve ovo zahtjeva reodoj drustva a ne par poteza pera.

Da sad imam neograniceni mandat tribalo bi bar 25 godina da 'stvorim' prvu malo adaptivniju generaciju. Ironicno ti ljudi bi po vecini karakteristika bili slicniji generacijama prije 70 godina. Kao netko tko voli povijest... i nije neki uzbudljivi rezultat. Ovo je i razlog zasto politicka vodstva se ne upustaju u ovo. U mandatu od 4 godine najopipljivije sta mos ostvarit je sebe osigurat.

Drustva o kojima je zabavno uciti u povijesti su generalno nestala jer su njihovi unuci i praunuke mekusci hedonisti.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 21:09 

To nije mit.
Naravno da ti treba 25 godina da pokupis sva sranja koje su vlade napravile u 30 godina. Ako je 25 onda je to uspjeh.
Hrvat u njem ili Danskoj se prilagodi normama načinu života i ima jedno dvoje djece, kao i u hr u urbanim sredinama zg st.
S ovim djelovima o odgoju politici i slično se slažem ali to nije sukus. Odlaze obitelji s djecom,a ta djeca trebaju ovde prosperirat i osnivati svoje obitelji sutra, a to neće bit moguće jer odlaze van, kao i ovi šezdesetih sedamdesetih i u periodu ratnog vihora.
Obitelj na zapadu ima rok trajanja do razvoda,dobrim djelom,odavde se na zapad isporucuju one stabilne,formirane, čvrste, neke tamo kad dođu i zastrane...

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 22:08 

divizija je napisao/la:

Pričate potpune gluposti, na bauštel i u HR su radili Hrvati, što domaći što iz BIH, a radnici muslimani iz BIH su bili gastarbeiteri, a rijetko imigranti.

Hrvatskoj je stovren problem jer su hrvatski radnici završili u dojčlandu.
1981 prema popisu, iz BiH je bila 41 tisuća radnika "privremenih migranata" i još 9 tisuća "tjednih migranata" u Hrvatskoj. Napominjem da su to ljudi koji su i dalje imali BiH boravište.
Kad bi Mujo prijavio boravište u Hrvatskoj (a to je bilo potpuno slobodno, ista država), više ne bi bio obuhvaćen ovim brojem.

U Hrvatskoj je 1991. nakon 130 godina u zajedničkoj državi, bilo 40 000 muslimana porijeklom iz BIH.

Toliko o silnim imigrantima bauštelcima.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 22:14 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Pa gledaj , ima firma iz Otoka kod Sinja, najveći termofasader u Hrvatskoj. Vlasnik je iz tradicionalne sredine i tradicionalne obitelji i ima 4 sina. I on zapošljava strance. Zašto nijedan njegov sin ne radi na skeli? Sigurno bi barem oni imali veliku plaću.

Postoji alternativa zapošljavanju stranaca na građevini, to je sistem kao Kinezi na Pelješkom mostu ili Turci na rekonstrukciji pruge Križevci - Dugo Selo. Dovedu svoje radnike, mehanizaciju, inženjere, naprave svoje selo i kad je projekt gotov sve to odnesu kući.

Ali ako se to uvede onda će i preostale firme u hrvatskom vlasništvu ostati bez posla pa će u dojčland ići ne samo radnici, nego i inženjeri i vlasnici tih firmi. Po nekima bi to bilo bolje.

Ne mora zaposliti vlastite sinove, ali nije točno da nitko u RH to ne bi radio. To je kako Velebit kaže, prvenstveno stvar pogrešnog odgoja mladih muškaraca (složena tema o kojoj bi se dalo pričati puno), a drugo, odljeva domaćih radnika u inozemstvo zbog niskih plaća. Ovaj drugi problem imigracija samo POGORŠAVA.

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 22:37 

Konkretno, na ovom topicu od vas dušebrižnika:
- koliko vas ima troje ili više djece?
- koliko vas radi neki "blue collar" tradicionalni muški posao koji ne uključuje sjedenje za stolom u uredu?

Vrh

PostPostano: 15 vel 2021, 22:54 

- koliko vas radi neki "blue collar" tradicionalni muški posao koji ne uključuje sjedenje za stolom u uredu?

Ja imam troje djece, ali sam isto tako visokoobrazovan i radim posao tog tipa.

Kod nas je problem odgoja mladih koji nisu visokoobrazovani, posebno dječaka. Potpuno su zapuštene zanatske škole i sva zanimanja koja uključuju fizički rad, čak i ako donose hrpu para (jedina iznimka su autoservisi).

Danas imamo problem da u nekakvim trgovačkim i ekonomskim školama, gdje si nekad dečka svijećom tražio, ima 30-40% muških, koji prolaze s trojkama, ne upisuju fakultete i po maturi su nitko i ništa. Onda rade neke priglupe nisko plaćene poslove poput dostave, umjesto da znaju recimo postavljat pločice ili fasade čime bi zgrtali finu lovu. Poznajem čovjeka koji je iz vojske otišao relativno mlad u penziju, sad radi fasade, lovica sam kapa. a neki mladići moljakaju za posao portira.

A sve je posljedica krivog usmjeravanja roditelja koji sve hoće ugurat u kako reče Velebit, typiste. I kad to propadne imaš sranje koje imaš.

I naravno, što je starija radna snaga odselila, to je drugi problem.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 01:03 

Tema služi za raspravu o određenoj problematici. Nitko te ne tjera da tu dolaziš. Ako se osjećaš uvrijeđen ili da ti netko nešto spočitava nemoj dolazit na temu. Nema potrebe da pišeš takve glupe postove ko neka uvrijeđena baba.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 06:28 

Naša Kvačica je napisao/la:
dane-croatia je napisao/la:
Do potrebe uvoza migranata dolazi iz više razloga. Kod nas je to zato što su mnogi pobjegli iz HR, zato što se mali broj ljudi rađa, ter zato što naš narod postaje prerazmažen za fizikaliju i svi žele biti intelektualci.

I kako zamišljaš imigranti će pomoći riješiti razloge koje si naveo?

Ako dođu ljudi koji obaraju cijenu rada, hoće li manje ljudi bježati iz HR ili više? Hoće li se više Hrvata rađati, hoće li narod biti manje razmažen, hoće li manje htjeti biti intelektualci?

Očigledno je da dovođenje imigranata ne riješava ove probleme, naprotiv povećava ih.

Neke poslove jednostavno treba odraditi. Ako ih ne žele raditi Hrvati, morat će neki drugi. Problem je što naša država ima uzpone i padove. Kad su padovi, ljudi bježe, kad je uzpon, fale radnici...
Ja na žalost ne vidim način kako potaknut Hrvate da rade t.zv. ,,niže'' poslove.
Jedno je bezveze dovoditi migrante, a drugo je ciljano.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 06:32 

Planina je napisao/la:
Istin je napisao/la:
Dane je u pravu, građevina i turizam traže fizički zahtjevnije poslove koje domicilna populacija ne želi raditi bez obzira na lovu.

Kako da ne, daj početnu 6000 umjesto 4000 na baušteli pa ćemo vidit kako neće nitko da radi.
Ja sam kao početnik imao 4000 i nešto sitno a s menom su ljudi, znači majstori sa 10-15 godina bauštele te sa ženama, djecom, kreditima itd. imali 6500. Svaki je proklinjao dan kad je počeo radit taj posao i mislim da ih je dosad pola otišlo vanka, ne znam tko uopće više radi u toj firmi, vjerojatno sad ovi novi Plenkovićevi Indijci i Bangladešani.
Zbog uvoza jeftinog stranog roblja nikada neće doći do porasta plaća u tim sektorima i naravno da domicilna populacija neće radit najgore moguće poslove za crkavicu. Tko se ne nađe u nečemu drugome taj otra vanka dok nas lagano zamjenjuju afroazijati. Hrvatska je već nepovratno krenula putem zapadne europe. S time da je zapadna europa stvarno bila došla do nekog standarda, mi otrašmo istim putem bez da smo dosegli 50% njih.

Osnuj građevinsku firmu, pak pokaži na primjeru da je to moguće što govoriš. Inače, danas su plaće ipak malo veće od 4000. U nekim građevinskim firmama pomoćni zidarski radnik početnik ima i 30kn po satu. I u takvoj firmi fali radnika...

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 06:36 

divizija je napisao/la:

Cijena uopće ne mora poskupiti ako se iz nje izbace nepotrebna davanja, i svede se na tvorničku cijenu (materijal+radnici).

A čak i da treba poskupjeti, daj shvati da BIOLOŠKI OPSTANAK tvojih potomaka vrijedi više od neke yebene ceste, vi svojim unucima i praunucima mećete omču oko vrata da bi imali jeftiniju cestu.

Aposlutno ste nesposobni projicirati posljedice vlasittih postupaka na dulji vremenski period.

Što je najgore, bila bi i ta jadna cesta, vjerojatno kvalitetnija nego sa jeftinim radnicima. :001_rolleyes

Cesta bi bila kvalitetnija kad bi postojala stroga kontrola kvalitete od strane obćina, županija i države. Problem je kad neka tvrdka preko veze dobije posao, tada joj se naravno gleda kroz prste i za fušarenja. Malo više uložit u nadzor koji će tlačit i pratit izvođača, ter da se u prkasi primjene penali, možda ne bi šahte postajale brda usred cesta. A pogotovo kad bi obćine imale crnu listu izvođača fušera, za kasnije javne natječaje...

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 06:52 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:

Tema služi za raspravu o određenoj problematici. Nitko te ne tjera da tu dolaziš. Ako se osjećaš uvrijeđen ili da ti netko nešto spočitava nemoj dolazit na temu. Nema potrebe da pišeš takve glupe postove ko neka uvrijeđena baba.

Na žalost, ovo je pitanje u sridu za nas konzervativce i desničare. U teroiji smo mi Hrvati veliki katolici i veliki domoljubi, ali kad se treba žrtvovat i svoja uvjerenja pokazat vlastitim životom, tu jednsotavno sve zapne.

https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatsk ... a-15047422

Citat:
Zekanović na Twitteru objavio anketu o pobačaju, nije dobro završilo za njega

85% za pobačaj
15% protiv pobačaja

Nije da to treba biti nešto mjerodavno, može biti da su Zekanovića zeznuli ljevičarski botovi, ali bojim se da i nije tako daleko od stvarnosti. Kod sebe na poslu, od preko 20ak kolega, ne znam nikoga tko je protiv pobačaja, a s dosta njih sam imao priliku pričat o tomu.

Mi na žalost, po uzoru na Zapad postajemo degeneriran narod i čim prije to sami sebi priznamo, možda ćemo prije doživit katarzu i preporod...

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 09:20 

Neke poslove jednostavno treba odraditi. Ako ih ne žele raditi Hrvati, morat će neki drugi. Problem je što naša država ima uzpone i padove. Kad su padovi, ljudi bježe, kad je uzpon, fale radnici...
Ja na žalost ne vidim način kako potaknut Hrvate da rade t.zv. ,,niže'' poslove.
Jedno je bezveze dovoditi migrante, a drugo je ciljano.

Imš pogređnu i pogubnu logiku.

Poslove koje nitko neće treba zatvoriti. Ako su jako bitni, cijena će im tolik oskočiti DA ĆE NETKO HTJETI. To je način kako potaknuti Hrvate. Ali to je teži put, koji ti odbijaš i ideš putem genocida nad našim narodom.

Imigracija ne valja, nikada i ni u kojim okolnostima,

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 09:21 

Mi na žalost, po uzoru na Zapad postajemo degeneriran narod i čim prije to sami sebi priznamo, možda ćemo prije doživit katarzu i preporod...

Počni od sebe, prestani agovrat imigraciju i shvati da je bolje da firma propadne nego da se stranac naseli.

Sam promičeš degeneraciju!!!

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 09:49 

Ti me podsjećaš na znanstvenika Đikića koji zagovara samo mjere i mjere i neka sve firme propadnu samo da se jedan čovjek manje zarazi. Zato jer je njemu dobro na njegovim institutima i on će dobiti svoju plaću bez obzira na bilo što se dogodilo.

Tako je i tebi dobro na VSS poslu u centru Zagreba i neka tamo neki koji se muče u niskoprofitabilnim djelatnostima propadnu samo da se nijedan stranac ne naseli. Svi ćemo studirati elektrotehniku i IT I samo ćemo stiskati botune i ljetovati na Mjesecu, kao u pjesmi od Olivera "2002 godine u Splitu" koju je izvodio 1975.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 09:54 

Zaboravio si 3. pitanje, najvažnije. Ako imaju 3+ djece i rade teške fizičke poslove, koliko će ih djecu usmjeriti u iste takve poslove?

Mene je doduše otac poslao da radim teške fizičke poslove u srednjoj školi, ali njegov plan je bio izazvati kontraefekt, tako da mi se zamjeri i ne padne na pamet to raditi u životu.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 10:00 

Ti me podsjećaš na znanstvenika Đikića koji zagovara samo mjere i mjere i neka sve firme propadnu samo da se jedan čovjek manje zarazi. Zato jer je njemu dobro na njegovim institutima i on će dobiti svoju plaću bez obzira na bilo što se dogodilo.

Tako je i tebi dobro na VSS poslu u centru Zagreba i neka tamo neki koji se muče u niskoprofitabilnim djelatnostima propadnu samo da se nijedan stranac ne naseli. Svi ćemo studirati elektrotehniku i IT I samo ćemo stiskati botune i ljetovati na Mjesecu, kao u pjesmi od Olivera "2002 godine u Splitu" koju je izvodio 1975.

Hajdemo zamisliti da nema imigranata. Jednostavno ne postoje. Što bi radili?

1020 of 2558 - 39.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 10:08 

Hajdemo zamisliti da nema imigranata. Jednostavno ne postoje. Što bi radili?

Nismo nikad imali situaciju do zadnjih 30 godina da se rađa u prosjeku 1 dijete i da 70% djece želi studirati. Ne možeš primjenjivati rješenja otprije 500 godina za nešto što je novo I nikad zabilježeno.

Iz perspektive poduzetnika migranti su nužno zlo, da se proizvodi i usluge izvrše na vrijeme jer ako ne riješe kupci će pronaći drugi izvor. Nije naše gospodarstvo izolirani otok na svijetu, ako mi dekretom dignemo plaće 30% onda će kupci hrvatskih proizvoda i usluga kupovati proizvode i usluge iz onih država gdje nisu digli plaće.

Niskoprofitabilni poslovi su svugdje niskoprofitabilni, I u Hrvatskoj i u Njemačkoj i u Kini. Jer je na kraju lanca taj zločinac kupac koji samo želi dobiti što više, a platiti što manje.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 10:14 

Ja sam samo upitao što bi radili da ne postoji mogućnost uvoza imigranata.

1020 of 2558 - 39.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 10:24 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:

Na žalost, ovo je pitanje u sridu za nas konzervativce i desničare. U teroiji smo mi Hrvati veliki katolici i veliki domoljubi, ali kad se treba žrtvovat i svoja uvjerenja pokazat vlastitim životom, tu jednsotavno sve zapne.

https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatsk ... a-15047422

Citat:
Zekanović na Twitteru objavio anketu o pobačaju, nije dobro završilo za njega

85% za pobačaj
15% protiv pobačaja

Nije da to treba biti nešto mjerodavno, može biti da su Zekanovića zeznuli ljevičarski botovi, ali bojim se da i nije tako daleko od stvarnosti. Kod sebe na poslu, od preko 20ak kolega, ne znam nikoga tko je protiv pobačaja, a s dosta njih sam imao priliku pričat o tomu.

Koja je ovo demoralizacija. Tema je rasprava o demografiji a ne da forumasi polazu osobne racune antifa subverzivcu.

Desnicari su se 90ih zrtvovali i posli zasnovali obitelji no sta je nastalo od svega? Ne ide to na tek tako. 'Ti zivi svoje vrijednosti a pusti drusrvo' je stoicizam. Stoicizam je gluparija. Zato ti ljevicarski youtube preporucuje desnicarima Jordana Petersona. Jer on stalno siri stoicisticke ideje. Nece stoicizam spricit zamjenu stanovnistva. Sindikalne akcije i desna politika hoce.

Statisticki, sta su ljudi vise konzervativni i etnocentricni to imaju vise dice. To je istrazena cinjenica, kao i to da je i sama sklonost fekundizmu nasljedna.

Takoder, koristiti anketu s ljevicarima zasutog twittera je neozbiljno. U ostalom srz problema nije pobacaj, statisticki je mal, vec pad duhovnosti i etnocentrizma uz rast hedonizma i kozmopolitanizma.

Vrh

PostPostano: 16 vel 2021, 10:28 

Ja sam samo upitao što bi radili da ne postoji mogućnost uvoza imigranata.

Niskoprofitabilne djelatnosti bi se zatvorile a radnici i vlasnici bi otišli raditi u države gdje je dozvoljen uvoz migranata.

Radove bi u Hrvatskoj odrađivale strane firme sa stranim radnicima koji bi došli i otišli po završetku posla. Što se tiče proizvoda, ono što se ne bi više proizvodilo u Hrvatskoj, nadomjestilo bi se uvozom iz onih država gdje ima migranata.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3530 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 142  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: