|
|
Stranica: 76/142.
|
[ 3530 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 10:33 |
|
|
Velebit je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Na žalost, ovo je pitanje u sridu za nas konzervativce i desničare. U teroiji smo mi Hrvati veliki katolici i veliki domoljubi, ali kad se treba žrtvovat i svoja uvjerenja pokazat vlastitim životom, tu jednsotavno sve zapne. https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatsk ... a-1504742285% za pobačaj 15% protiv pobačaja Nije da to treba biti nešto mjerodavno, može biti da su Zekanovića zeznuli ljevičarski botovi, ali bojim se da i nije tako daleko od stvarnosti. Kod sebe na poslu, od preko 20ak kolega, ne znam nikoga tko je protiv pobačaja, a s dosta njih sam imao priliku pričat o tomu. Mi na žalost, po uzoru na Zapad postajemo degeneriran narod i čim prije to sami sebi priznamo, možda ćemo prije doživit katarzu i preporod... Koja je ovo demoralizacija. Tema je rasprava o demografiji a ne da forumasi polazu osobne racune antifa subverzivcu. Desnicari su se 90ih zrtvovali i posli zasnovali obitelji no sta je nastalo od svega? Ne ide to na tek tako. 'Ti zivi svoje vrijednosti a pusti drusrvo' je stoicizam. Stoicizam je gluparija. Zato ti ljevicarski youtube preporucuje desnicarima Jordana Petersona. Jer on stalno siri stoicisticke ideje. Nece stoicizam spricit zamjenu stanovnistva. Sindikalne akcije i desna politika hoce. Statisticki, sta su ljudi vise konzervativni i etnocentricni to imaju vise dice. To je istrazena cinjenica, kao i to da je i sama sklonost fekundizmu nasljedna. Takoder, koristiti anketu s ljevicarima zasutog twittera je neozbiljno. U ostalom srz problema nije pobacaj, statisticki je mal, vec pad duhovnosti i etnocentrizma uz rast hedonizma i kozmopolitanizma. Ajd da se jednom i s tobom složim. To što zoveš stoicizam je danas upakirano u kombinaciju minarhizma i klasičnog liberalizma koji se prodaje pod konzervatizam i predstavlja kao jedinu političku alternativu. To je ono čuveno "ne slažem se s tobom al ću do smrti braniti tvoje pravo na slobodu govora". Smiješno
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 10:37 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ja sam samo upitao što bi radili da ne postoji mogućnost uvoza imigranata. Vec smo govorili o tome na temi o 103000 imigranata ogavnog plenkovica. Doslo bi do dizanja cijena rada i povecanja atraktivnosti tih poslova za domace ljude kao i usporavanja trash projekata koji ovise o radnoj snazi iz treceg svita. Na to su libtardi rekli da se njima ne ceka ni sekunde vise zbog te neke nase nacije i dugorocne opstojnosti drustva kroz homogenost i slicna 'desnicarenja'. 'Ne djelimo se' 'ljudi su svi medusobno zamjenjivi' 'ja znam fakat kul Indijca bas je dobar radnik' 'IQ je nebitan' i slicni subverzivni memovi i lazi su bili prisutni.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 10:49 |
|
|
Indija ili Turska naprimjer, koji su tebi trash treći svijet, mogu napraviti sofisticiranije proizvode nego Hrvatska. Bila bi ova tema još i zanimljiva da se s nje maknu svi koji nisu nikad poslovali s inozemstvom i koji nisu nikad ništa stvorili u životu.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 10:52 |
|
|
Stavimo za trenutak na stranu imigrante iz zemalja izvan EU.
Zašto Hrvati nemaju djece? Ne mislim na one koji imaju jedno ili dvoje, takvi očigledno znaju kako je imati djecu, ali imaju neke svoje razloge zašto nisu išli na veći broj. Hrvatska je puna luzera koji žive s mamom i život im prolazi u birtijskim pričama i ispunjavanju listića u kladionicama. Nominalno svi domoljubi i katolici.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 10:55 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25890 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ja sam samo upitao što bi radili da ne postoji mogućnost uvoza imigranata. Niskoprofitabilne djelatnosti bi se zatvorile a radnici i vlasnici bi otišli raditi u države gdje je dozvoljen uvoz migranata. Radove bi u Hrvatskoj odrađivale strane firme sa stranim radnicima koji bi došli i otišli po završetku posla. Što se tiče proizvoda, ono što se ne bi više proizvodilo u Hrvatskoj, nadomjestilo bi se uvozom iz onih država gdje ima migranata. Čak i taj scenarij je puno povoljniji od imigracije.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 10:55 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Indija ili Turska naprimjer, koji su tebi trash treći svijet, mogu napraviti sofisticiranije proizvode nego Hrvatska. Bila bi ova tema još i zanimljiva da se s nje maknu svi koji nisu nikad poslovali s inozemstvom i koji nisu nikad ništa stvorili u životu. 1. To su zemlje puno veće od Hrvatske 2. "Mogu" napraviti ali uglavnom NE naprave Da imaju 4 milijuna stanovnika, manje teritorija i manje prirodnih resursa bile bi na razini sjeverne (Turska) i zapadne (Indija) Afrike. I ubuduće se baziraj na nekakvim relevantnim podacima a ne na svojim anegdotama.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 11:00 |
|
|
Ja sam prvu plaću zaradio na baušteli sa 17 godina... To je bio baš težak poso, tribaš cimentu, pa pijesak, pa kreč i vodu i onda mišaj ručno sa mistriom u kanti il s lopatom na betonu barem 15 minuta. (najmrže mi bilo prat alat na kraju dana, onako umoran u ladnoj vodi pereš stvrdnutu cimentu sa alata) Danas imaš smjesu za sve, samo istreseš smjesu u kantu, malo vode i uključiš borer s mješačem i automatski si gotov za 2-3 minute
Realno ti više nemaš "teški" fizički poslova u RH osim možda u industriji. Keramičar ode po pločice utovari mu ih viličar, na gradilištu uzima paket (max 30kg) po paket koliko mu treba pločica i lipi i slaže po malo, osim ako neće ostvarit neki extra profit, pa forsira brzinu, al u tom slučaju i para je puno veća... Što oću reć nijedan taj poso nije "težak" ko (nekad) u nekoj industriji di pripremaš ili pakiraš neke teže proizvode po 8h dnevno
Recimo po meni najteži dio građevine su vremenski uvjeti, znači jako vruće po liti il jako ladno zimi... Konobarenje je recimo težak poso di odu noge po 8+ sati dnevno ne sjedaš pogotovo u frenkventnim bircevima. Frizerke ako rade u nekom frekventnom lokalu odu noge i ruke, isti položaj po 8h. Za sve njih ja bi uveo skraćeno radno vrijeme, po 35h tjedno...ironija života da svi oni većinom rade i subotu odnosno 6 dana tjedno. Građevinarima bi produžio godišnji na 30 dana zbog prašine na poslu.
Najveći trošak u svemu tome je tretiranje i liječenje svih ti ljudi kad im se naruši zdravlje sa 40+ zbog stresa dobiju raka od izrabljivanja na poslu ode lokomotorni sustav. Zato njemci gledaju isplativost posla, kolko radnik treba radit, a da se ne potroši do 60e. Mi tu nismo ništa naučili, neko u uredu ima isti godišnji ko građevinac...volio bi vidit ko poslje građevine ide u teretanu, dok ovaj iz ureda bi se moro bavit nekim sportom, jer cjeli dan je neaktivan za stolom.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 11:12 |
|
|
divizija je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Neke poslove jednostavno treba odraditi. Ako ih ne žele raditi Hrvati, morat će neki drugi. Problem je što naša država ima uzpone i padove. Kad su padovi, ljudi bježe, kad je uzpon, fale radnici... Ja na žalost ne vidim način kako potaknut Hrvate da rade t.zv. ,,niže'' poslove. Jedno je bezveze dovoditi migrante, a drugo je ciljano. Imš pogređnu i pogubnu logiku. Poslove koje nitko neće treba zatvoriti. Ako su jako bitni, cijena će im tolik oskočiti DA ĆE NETKO HTJETI. To je način kako potaknuti Hrvate. Ali to je teži put, koji ti odbijaš i ideš putem genocida nad našim narodom. Imigracija ne valja, nikada i ni u kojim okolnostima, To što govoriš je realno izvedivo samo ako imaš zatvorenu državu i zatvoreno gospodarstvo, ter naravno diktaturu u državi. Ja 100% podupirem ovo što ti govoriš, ali na žalost ne vidim kako to povezati s našom stvarnosti i mentalitetom našeg naroda. Taj teži put odbija veliki postotak našeg naroda, i ne samo našeg. Nigdje u svietu ne postoji ova tvoja utopija. Čak da baušteli i povećaš plaću, to je nesiguran posao iz razloga što ih sve više zamjenjuje automatizacija i strojevi. Znači, danas trebaš, sutra ne trebaš. Kako ćeš planirat obitelj s takvim poslom?
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 11:16 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ja sam samo upitao što bi radili da ne postoji mogućnost uvoza imigranata. Niskoprofitabilne djelatnosti bi se zatvorile a radnici i vlasnici bi otišli raditi u države gdje je dozvoljen uvoz migranata. Radove bi u Hrvatskoj odrađivale strane firme sa stranim radnicima koji bi došli i otišli po završetku posla. Što se tiče proizvoda, ono što se ne bi više proizvodilo u Hrvatskoj, nadomjestilo bi se uvozom iz onih država gdje ima migranata. Nisam se dobro izrazio. Pretpostavimo nema stranog rada nikako. Ne može doći strani radnik ni individualno kao imigrant ni kao strana firma sa stranim radnicima.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 11:17 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ja sam samo upitao što bi radili da ne postoji mogućnost uvoza imigranata. Da ne postoji uvoz imigranata, onda bi mnogi radovi stajali, a onda bi možda država na silu tjerala razno razne ljude na lopate, koji bi s ,,velikom voljom'' radili te poslove. Inače, ako nema imigranata, to bi valjda značilo da nema niti emigranata...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 11:47 |
|
|
Onda bi jedino bilo moguće kao 1945. kad je SFRJ mobilizirala 60 000 ljudi da idu na "dobrovoljnu" radnu akciju izgradnje pruge Brčko - Banovići. Ja bi osobno to volio više nego da pruge i mostove grade Turci i Kinezi kao danas. Pa eto osnujte stranku koja će zagovarati povratak radnih akcija iz socijalizma, I mene zanima koliko bi bilo glasova.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 12:01 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Onda bi jedino bilo moguće kao 1945. kad je SFRJ mobilizirala 60 000 ljudi da idu na "dobrovoljnu" radnu akciju izgradnje pruge Brčko - Banovići. Ja bi osobno to volio više nego da pruge i mostove grade Turci i Kinezi kao danas. Pa eto osnujte stranku koja će zagovarati povratak radnih akcija iz socijalizma, I mene zanima koliko bi bilo glasova. Tako se gradila i pruga od Lupoglava do Raše. Govorio mi jedan stari Istrijan kako je često bila fora da se namjerno slomi kramp ili lopata, pak onda nisi cieli dan ništa radio. Također, bila je i neka fora sa ženitbama i trudnoćom kad su u pitanju bile ženske. Uglavnom, radna učinkovitost bi bila možda u 5% od ovih Turaka što rade prugu...
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 12:19 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: To što govoriš je realno izvedivo samo ako imaš zatvorenu državu i zatvoreno gospodarstvo, ter naravno diktaturu u državi. Ja 100% podupirem ovo što ti govoriš, ali na žalost ne vidim kako to povezati s našom stvarnosti i mentalitetom našeg naroda. Taj teži put odbija veliki postotak našeg naroda, i ne samo našeg. Nigdje u svietu ne postoji ova tvoja utopija. Čak da baušteli i povećaš plaću, to je nesiguran posao iz razloga što ih sve više zamjenjuje automatizacija i strojevi. Znači, danas trebaš, sutra ne trebaš. Kako ćeš planirat obitelj s takvim poslom?
Daj ti meni reci jesu li Japanci i Južni Koreci u diktaturi? imaju li zatvoreno gospodarstvo? Naprosto imaju zakone koji imigraciju tretiraju isto kao i narkotike, jer je i gora od toga. I kraj priče. Nemoš nać radnika, diži plaću dok se netko ne odluči javit ili zatvori firmu!! Shvati, ako je narodu nešto bitno, narod će to PLATIT i onda će se radnici naći!! Ili još bolje, zamisli da je tvoja država čitav svijet, recimo zamisli da čitava kugla zemaljska ima problem nestašice randike, kako bi ga onda rješio? Imigracijo ms Marsa? Problem je što ste svi defetisti i idete linijom manjeg otpora.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 12:44 |
|
|
divizija je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: To što govoriš je realno izvedivo samo ako imaš zatvorenu državu i zatvoreno gospodarstvo, ter naravno diktaturu u državi. Ja 100% podupirem ovo što ti govoriš, ali na žalost ne vidim kako to povezati s našom stvarnosti i mentalitetom našeg naroda. Taj teži put odbija veliki postotak našeg naroda, i ne samo našeg. Nigdje u svietu ne postoji ova tvoja utopija. Čak da baušteli i povećaš plaću, to je nesiguran posao iz razloga što ih sve više zamjenjuje automatizacija i strojevi. Znači, danas trebaš, sutra ne trebaš. Kako ćeš planirat obitelj s takvim poslom?
Daj ti meni reci jesu li Japanci i Južni Koreci u diktaturi? imaju li zatvoreno gospodarstvo? Naprosto imaju zakone koji imigraciju tretiraju isto kao i narkotike, jer je i gora od toga. I kraj priče. Nemoš nać radnika, diži plaću dok se netko ne odluči javit ili zatvori firmu!! Shvati, ako je narodu nešto bitno, narod će to PLATIT i onda će se radnici naći!! Ili još bolje, zamisli da je tvoja država čitav svijet, recimo zamisli da čitava kugla zemaljska ima problem nestašice randike, kako bi ga onda rješio? Imigracijo ms Marsa? Problem je što ste svi defetisti i idete linijom manjeg otpora. https://tribun.hr/japanske-vlasti-usvoj ... h-radnika/Japanske vlasti usvojile zakon koji će dopustiti uvoz 345.000 stranih radnika Znači, čak i Japanci, koji su strahovito automatizirali fizički rad s robotima, ipak trebaju strane radnike, jerbo je i kod njih demografija počela ići nizbrdo, a i ljudi ne žele raditi svakakve poslove. Polovica st. starija je od 42 g., mlađih od 15 g. je 14,3%, a starijih od 65 g. 18%. Prema procjeni demografa Japan će do 2025.godine imati 120 mil.stanovnika,a 2050. godine samo 100 mil. jer je stopa prirodnog prirasta samo 0,08%. Kod Koreje se slično događa, makar je stranaca još uviek jako malo, a također imaju nešto što Hrvatska nema, a to je dobra demografija. Dobna struktura je povoljna, mlađih od 15 godina (21 %) triput je više nego starijih od 65 godina (7 %). Znači, po uzoru na J. Koreju, da bi Hrvatska izbjegla imigrante, treba izići iz EU, treba imat dobru demografiju, treba imat životni standard bolji nego je u okruženju, ter domaće radnike koji će se školovat za obavljanje fizičkih poslova, a najvažnije strpljiv narod koji će gladovat oko 30 godina i odupirat se izvanjskim izravnim i neizravnim pristiscima dok se sve to ne ostvari. Da se pojavi najbolji političar koji bi od Hrvatske napravio Južnu Koreju, treba proći makar 20-30 godina i to da ide sve savršeno, da nas ne napadju susjedi, da nas Soroš pusti na miru, a pogotovo naša 5. kolona, a za to vrieme svi rađati po troje-četvero djece. Još treba napomenut, da dobar razvoj J. Koreje i Japana treba zahvalit SADu i njegovoj politici zaustavljanja komunizma pod svaku cienu u Aziji. Znači, i mi bi trebali iza sebe imat neki SAD...
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 12:50 |
|
|
divizija je napisao/la: Daj ti meni reci jesu li Japanci i Južni Koreci u diktaturi? imaju li zatvoreno gospodarstvo?
Naprosto imaju zakone koji imigraciju tretiraju isto kao i narkotike, jer je i gora od toga. Južna Koreja nije zatvorena za stranu radnu snagu, ima oko 5% stranaca, što naizgled nije puno, ali su došli od praktički nule do tog broja za samo 20-ak godina.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 12:51 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: https://tribun.hr/japanske-vlasti-usvoj ... h-radnika/Japanske vlasti usvojile zakon koji će dopustiti uvoz 345.000 stranih radnika Znači, čak i Japanci, koji su strahovito automatizirali fizički rad s robotima, ipak trebaju strane radnike, jerbo je i kod njih demografija počela ići nizbrdo, a i ljudi ne žele raditi svakakve poslove. . Paralele radi, to je 10 000 radnika u HR, mi toliko uvezemo za 4 mjeseca!!!
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 12:55 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: divizija je napisao/la: Daj ti meni reci jesu li Japanci i Južni Koreci u diktaturi? imaju li zatvoreno gospodarstvo?
Naprosto imaju zakone koji imigraciju tretiraju isto kao i narkotike, jer je i gora od toga. Južna Koreja nije zatvorena za stranu radnu snagu, ima oko 5% stranaca, što naizgled nije puno, ali su došli od praktički nule do tog broja za samo 20-ak godina. Najbolje je u tome što još uviek imaju i dobru demografiju, a svejedno ipak uvoze strance.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 12:57 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: divizija je napisao/la: Daj ti meni reci jesu li Japanci i Južni Koreci u diktaturi? imaju li zatvoreno gospodarstvo?
Naprosto imaju zakone koji imigraciju tretiraju isto kao i narkotike, jer je i gora od toga. Južna Koreja nije zatvorena za stranu radnu snagu, ima oko 5% stranaca, što naizgled nije puno, ali su došli od praktički nule do tog broja za samo 20-ak godina. Koliko imaju ilegalnih imigranata? Koliko muslimana? Koliko nežute rase?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 12:58 |
|
|
divizija je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: https://tribun.hr/japanske-vlasti-usvoj ... h-radnika/Japanske vlasti usvojile zakon koji će dopustiti uvoz 345.000 stranih radnika Znači, čak i Japanci, koji su strahovito automatizirali fizički rad s robotima, ipak trebaju strane radnike, jerbo je i kod njih demografija počela ići nizbrdo, a i ljudi ne žele raditi svakakve poslove. . Paralele radi, to je 10 000 radnika u HR, mi toliko uvezemo za 4 mjeseca!!! Veći je problem u tome koliko mi izvezemo svojih ljudi, van a koliko ih izveze Japan...
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 13:00 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Južna Koreja nije zatvorena za stranu radnu snagu, ima oko 5% stranaca, što naizgled nije puno, ali su došli od praktički nule do tog broja za samo 20-ak godina. Koliko imaju ilegalnih imigranata? Koliko muslimana? Koliko nežute rase? Ilegalna migracija je jedno, a drugo je planska migracija.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
|
|
divizija je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: https://tribun.hr/japanske-vlasti-usvoj ... h-radnika/Japanske vlasti usvojile zakon koji će dopustiti uvoz 345.000 stranih radnika Znači, čak i Japanci, koji su strahovito automatizirali fizički rad s robotima, ipak trebaju strane radnike, jerbo je i kod njih demografija počela ići nizbrdo, a i ljudi ne žele raditi svakakve poslove. . Paralele radi, to je 10 000 radnika u HR, mi toliko uvezemo za 4 mjeseca!!! Baš htjedoh napisati. Japan 345.000. Hrvatska jučer 103.000, danas neograničeni . Blago Lijepoj našoj. Od Japana je jača.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Onda bi jedino bilo moguće kao 1945. kad je SFRJ mobilizirala 60 000 ljudi da idu na "dobrovoljnu" radnu akciju izgradnje pruge Brčko - Banovići. Ja bi osobno to volio više nego da pruge i mostove grade Turci i Kinezi kao danas. Pa eto osnujte stranku koja će zagovarati povratak radnih akcija iz socijalizma, I mene zanima koliko bi bilo glasova. Zašto mobilizirati, zašto jednostavno ne platiti urađeni posao, kao i sve drugo. Hoćeš da ti radnik radi, platiš ga. Ako država želi cestu, plati je. Ako nema dovoljno novca, onda rasporedi prioritete (smanji državnu upravu, financiranje gluposti itd.). Odakle uopće je došao taj pristup da radnik u stvari treba biti rob. Trebalo bi biti normalno platiti čovjeku da živi normalno od svog rada kao slobodan čovjek.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 13:01 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Koliko imaju ilegalnih imigranata? Koliko muslimana? Koliko nežute rase? Ilegalna migracija je jedno, a drugo je planska migracija. Objasni to ovima na Zapadu.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 13:02 |
|
|
divizija je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: To što govoriš je realno izvedivo samo ako imaš zatvorenu državu i zatvoreno gospodarstvo, ter naravno diktaturu u državi. Ja 100% podupirem ovo što ti govoriš, ali na žalost ne vidim kako to povezati s našom stvarnosti i mentalitetom našeg naroda. Taj teži put odbija veliki postotak našeg naroda, i ne samo našeg. Nigdje u svietu ne postoji ova tvoja utopija. Čak da baušteli i povećaš plaću, to je nesiguran posao iz razloga što ih sve više zamjenjuje automatizacija i strojevi. Znači, danas trebaš, sutra ne trebaš. Kako ćeš planirat obitelj s takvim poslom?
Daj ti meni reci jesu li Japanci i Južni Koreci u diktaturi? imaju li zatvoreno gospodarstvo? Naprosto imaju zakone koji imigraciju tretiraju isto kao i narkotike, jer je i gora od toga. I kraj priče. Nemoš nać radnika, diži plaću dok se netko ne odluči javit ili zatvori firmu!! Shvati, ako je narodu nešto bitno, narod će to PLATIT i onda će se radnici naći!! Ili još bolje, zamisli da je tvoja država čitav svijet, recimo zamisli da čitava kugla zemaljska ima problem nestašice randike, kako bi ga onda rješio? Imigracijo ms Marsa? Problem je što ste svi defetisti i idete linijom manjeg otpora. Japan je svijetli primjer i dokaz da se može i da nas neće pojesti kučibaba ako ne poslušamo Soroša.
1020 of 2558 - 39.87%
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 16 vel 2021, 13:06 |
|
|
Mi imamo sreću što se većina imigranata neće dugo zadržati. Treba im 5 godina neprekinutog boravka za državljanstvo što većina neće ispuniti a čak i da ga dobiju vjerojatno će ga iskoristiti da šibaju dalje na zapad. Trenutno imamo velik uvoz radnika ali i visoku protočnost. Treba promijeniti zakon da za državljanstvo treba 10 godina boravka.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|