HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 pro 2025, 02:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4200 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske
PostPostano: 04 ruj 2025, 11:42 

POPOVO_POLJE je napisao/la:
Noname01 je napisao/la:

Ma Europa je demografski mrtva. Tu više nema pomoći.

Pa mrtve su mnoge zemlje svuda to pada. Kinezi TFR 1.0 prije 50 godina bio 5.5 , Turci 1.5 i to im Kurdi dižu prosjek. Jedino tko se drži su Afrikanci, Izrael i oni Stan-ovi po Aziji. Ostatak svijeta ništa.

Ma jasno da jesu. Nego ovo je više bilo u smislu kako ovaj postupak i kreveljenje ovih feministica neće ništa značajno promijeniti. Jer stanje je svakako katastrofalno.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2025, 12:35 

Noname01 je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Kontroverzna pjevačica Severina Vučković nedavno je boravila u Bruxellesu, gdje je sudjelovala u aktivističkoj kampanji “My Voice, My Choice“, usmjerenoj na osiguranje dostupnog pobačaja za žene u Europskoj uniji. Tijekom posjeta predala je kutiju s više od 65.000 potpisa Europskoj komisiji.

65 000 potpisa u Hrvatskoj govori isto da je mrtva zemlja, buduća Republika Nepalska.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2025, 12:45 

daramo je napisao/la:
Noname01 je napisao/la:

65 000 potpisa u Hrvatskoj govori isto da je mrtva zemlja, buduća Republika Nepalska.

I nas sam brojao kao dio EU. Slijedimo sve što EU nameće i pratimo bolesne trendove zapada.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2025, 14:38 

U procesu sam nagovaranja jednog dalekog rođaka rođenog u CA, USA na povratak u RH.

Ali, ajmo reći problem je što se želi vratiti isključivo u Zagreb. Još ga tu moram slomiti i to je to.

Razočaran je muško-ženskim odnosima, kaže kako je gotovo nemoguće ostvariti ozbiljnu vezu, pogotovo s bijelim Amerikankama. Da napomenem da nije neki ''incel'', donedavno se profesionalno bavio sportom i može imati ''hook up'' često.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2025, 14:41 

Vukan je napisao/la:
U procesu sam nagovaranja jednog dalekog rođaka rođenog u CA, USA na povratak u RH.

Ali, ajmo reći problem je što se želi vratiti isključivo u Zagreb. Još ga tu moram slomiti i to je to.

Razočaran je muško-ženskim odnosima, kaže kako je gotovo nemoguće ostvariti ozbiljnu vezu, pogotovo s bijelim Amerikankama. Da napomenem da nije neki ''incel'', donedavno se profesionalno bavio sportom i može imati ''hook up'' često.

Pa nije loše ni u Zagreb da dode

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2025, 14:44 

Li Zongren je napisao/la:
Vukan je napisao/la:

Pa nije, ali strah me da kad čovjek iz Californije doživi prvu zimu i 44 dana magle godišnje u ZG ne sjedne na avion nazad. Nisam siguran je li kuži da iako je ljeti vruće kao u Dalmaciji skoro, nije ista klima.

On kaže da ga je strah kako će mu biti živjeti u drugim hrvatskim gradovima jer su to njemu gradići.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2025, 14:49 

Vukan je napisao/la:

Pa nije, ali strah me da kad čovjek iz Californije doživi prvu zimu i 44 dana magle godišnje u ZG ne sjedne na avion nazad. Nisam siguran je li kuži da iako je ljeti vruće kao u Dalmaciji skoro, nije ista klima.

On kaže da ga je strah kako će mu biti živjeti u drugim hrvatskim gradovima jer su to njemu gradići.

Ako ne želi živit u gradiću ne želi jbga.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2025, 21:52 

Treba spustiti granicu punoljetnosti na 16 ili 14 godina, i za muškarce i za žene.
Također promjena društvenog sustava, koji je danas prilagođen ženama, a koji je jako štetan za muškarce, a u konačnici i za žene.

Moj mrtvački pepeo i prah!

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2025, 16:40 

Citat:
U malom mjestu imotske krajine u Općini Lovreć, imena Dobrinče - sve se češće može vidjeti dječja igra.

Citat:
Na brojku od tridesetero djece mnogi bi odmahnuli rukom, ali kad se uzme u obzir ukupni broj stanovnika od 170 - Dobrinče ulaze u elitni popis mjesta sa statistički najviše mališana.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/mal ... 33104.html

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2025, 16:43 

U komentarima opet neki retard ili srbo koji se pretvara

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2025, 18:24 

Citat:
Jimena Mezzich, 22-godišnja djevojka iz Perua, ovog je svibnja donijela životnu odluku koja će joj zauvijek promijeniti svakodnevicu. Premda je već živjela u Londonu i proputovala brojne dijelove svijeta, Hrvatska ju je očarala od prvog posjeta.

“Kvaliteta života, sigurnost, čistoća, srdačnost ljudi i kulturna energija – sve me to osvojilo. Hrvatska je prekrasna zemlja s bogatom poviješću i velikim turističkim potencijalom. Preseljenje ovdje bilo je i način da se povežem s vlastitim korijenima i nastavim učiti jezik”, priča Jimena, čiji su djedovi iz Hrvatske nakon Drugog svjetskog rata preselili u Peru.

“Moji djedovi Mezzich i Varichivich potječu s otoka Ilovik, nekada poznatog kao San Pietro dei Nembi ili Sveti Petar Ilovik (južno od Malog Lošinja), koji danas administrativno pripada Primorsko-goranskoj županiji (Rijeka). Zbog loših prilika u Europi nakon Drugog svjetskog rata i sukoba vezanih uz tadašnje pripadanje Jugoslaviji odlučili su otići. S grupom ljudi krenuli su u svijet. Stigli su brodom u provinciju Pallasca, distrikt Santa Rosa, Ancash, Peru. Ondje su osnovali vinograd i vinariju, uključujući destileriju za proizvodnju piscoa (tradicionalno alkoholno piće koje se proizvodi u vinogradarskim regijama Perua i Čilea) i vina. Nakon njih su stigli i njihovi rođaci Yadrosich, koji su kasnije preselili iz Cahuaca u Corongo. Obitelji su se potom raspršile po Peruu i SAD-u”, priča nam Jimena.

Citat:
Danas je nemoguće točno utvrditi koliko Hrvata i njihovih potomaka živi u Peruu, u Južnoj Americi. Prema podacima koje je dostavilo Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Čile, koje pokriva i područje Republike Perua, danas u Peruu živi oko 196.000 osoba koje nose hrvatsko prezime ili imaju neki drugi podatak koji upućuje na to da su potomci hrvatskih iseljenika, piše na stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Osim Jimene, u Hrvatsku se iz Perua vratio Daniel Danniani Varela Castillo , koji se iz rodne Lime u Peruu vratio u zemlju svog pradjeda, s očeve strane po ženskoj liniji.

https://direktno.hr/direkt/srecu-nasla- ... la-379091/

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 11:46 

55 potomaka Hrvata iz Bolivije dobilo je naše državljanstvo. Još oko 150 čeka ,,u redu’’ .

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... ajnovije_m

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 11:50 

LeTdoS je napisao/la:
55 potomaka Hrvata iz Bolivije dobilo je naše državljanstvo. Još oko 150 čeka ,,u redu’’ .

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... ajnovije_m

Taman idem ovo zalijepiti https://www.hina.hr/vijest/12049133

Samo me zanima koliko njih ode u Španjolsku na kraju s EU papirima...

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 11:54 

Ja ih znam par po Splitu. I nekoliko sam ih u Zagrebu upoznao. Varira od osobe do osobe. Neko je baš ponosan i trudi se asimilirat, a neko je čisti lations. Došao/došla se prčit i zajebavat :D . Nisam imao neka negativna iskustva.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 12:17 

Latinosi tu po Europi su generalno OK, a i vecina ne izgleda toliko razlicito od prosjecnog Hrvata. Mislim da smo i mentalitetno slicniji nego oni i amerikanci.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 12:56 

Nama južnjacima sigurno :D .

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 13:01 

https://www.ferata.hr/u-4-podrucne-osno ... n-prvasic/

SDŽ 4106 prvašića, od toga u cetinskoj krajini 458.

CK ima rast od 36 prvašića.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 13:03 

https://www.ferata.hr/u-cetinskoj-kraji ... le-godine/

Evo sve OŠ na području Cetinskog kraja.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 13:16 

Latinosi tu po Europi su generalno OK, a i vecina ne izgleda toliko razlicito od prosjecnog Hrvata. Mislim da smo i mentalitetno slicniji nego oni i amerikanci.

Ovo nešto daljnje rodbine i njihovih susjeda u Californiji se miješa s Meksikancima uglavnom. Utopili su se u njihovu masu na većini mjesta, rekao bih nažalost. Primjerice Watsonville, Pajero Valley itd.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 13:22 

LeTdoS je napisao/la:
https://www.ferata.hr/u-4-podrucne-osnovne-skole-cetinske-krajine-nije-upisan-niti-jedan-prvasic/

SDŽ 4106 prvašića, od toga u cetinskoj krajini 458.

CK ima rast od 36 prvašića.

Za CK pozitivna eksternalija preskupih nekretnina na obali. Split, Omiš, favele Podstrane nisu priuštljivi.

Čak je Mihovil Topić, sportski podcaster u podcastu Tribina pričao o tome kako je njegovo selo Kučiće u zaleđu Omiša prepuno djece jer se ljudima ne isplati selit.

Inače, meni je Cetinska Krajina prekrasan krajolik, mitski, ovo ljeto sam 3 puta se vozikao čitavim krajem, točno osjetiš Povijest s velikim P, od Odisejevih lestrigonaca, gusara, Poljičke republike, Mile Gojsalić, pa uzvodno ideš u kraj hajduka i vitezova.

Samo neka naša Dalmacija krene, raste i cvita.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 13:25 

Ti si uglavnom sretao latince iz više i srednje klase, koji su porijeklom uglavnom 100% Europljani, uglavnom španjolskog ili talijanskog porijekla, u Hrvatskoj možda i hrvatskog. Obitelj Lukšić, Davor Stier i Drago Pilsel nisu pravi primjer.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 13:29 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Ti si uglavnom sretao latince iz više i srednje klase, koji su porijeklom uglavnom 100% Europljani, uglavnom španjolskog ili talijanskog porijekla, u Hrvatskoj možda i hrvatskog. Obitelj Lukšić, Davor Stier i Drago Pilsel nisu pravi primjer.

Pa ima ih svakakvih od 100% europljana do 100% domorodaca, vecina je negdje između(naravno ima tu i crnaca, azijata), ali i ovi šta su 50-50 meksikanci su kao malo tamniji dalmatinac.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 13:31 

Zagreb, Lika, Varaždin, obale i otoci u plusu.

Zašto je more kod ljudi toliko popularno? Kako se to tako brzo prominilo da je Slavonija prije 60 godina bila toliko popularna, a sad Jadran?

Privitak/ci:
1000000663.jpg
1000000663.jpg [ 88.83 KiB | Pogledano 322 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 13:33 

Croato je napisao/la:
Zagreb, obale i otoci u plusu.

Zašto je more kod ljudi toliko popularno? Kako se to tako brzo prominilo da je Slavonija prije 60 godina bila toliko popularna, a sad Jadran?

Jer se u Dalmaciji može zaradit.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2025, 13:34 

Dubrovnik, Istra i Kvarner su također u plusu.

Šibensko-kninska nešto malo minus, jedva -0.1%, kao i Međimurje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4200 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: