|
|
Stranica: 547/567.
|
[ 14166 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 14:27 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Amerikanci nisu 1999. išli zauzeti Srbiju, niti je Srbija išla zauzeti Ameriku. Primjeri američkih siledžija se pojavljuju u Iraku, Vjetnamu, korejskom ratu... E sad ovisno koliko je neki protivnik jači, toliko su tebi više potrebne siledžije, čak ako se radi i o Americi. Rusija i Ukrajina su samo dokaz da siledžije vode glavnu rieč u bilo kojem imalo ravnopravnijem ratu. Ukrajina zahvaljujući ogromnoj zapadnoj tehnoložkoj pomoći ima popriličnu ravnopravnost s Rusima, ali unatoč silnoj tehnologiji na obje strane, meso siledžija igra glavnu ulogu. Znači, na jednog intelektualca u vojnoj tehnologiji i strategiji dođe u grubo između 100 do 1000 siledžija. Dobar primjer je i Izrael, koji unatoč neuzporedivoj tehnoložkoj prednosti spram podpuno zaostalih Palestinaca, koristi ogroman broj siledžija u zauzimanju dotičnih. Možda za 100 godina bude drugčije, ali do tada ništa bez siledžija u ratu...
Mogao si se vratiti do američkog rata za nezavisnost za primjer. Postoje dva pravca za razvoj oružanih snaga, jedan je taj tvoj koji se bazira na uličnim huliganima, gdje ih naučiš da pucaju i bore se bajunetom i pošalješ na front. Tako rade Hamas, Huti, Srbi i ostali. Mada su i Srbi shvatili da je tehnologija važna koju su napravili pametni s kojima se sprdaš. Takve vojske u srazu sa vojskama koje su obučene sa vrhunskom opremom imaju otprilike omjer mrtvih 15:1, kao Hamas protiv Izraela. Još jedan problem je da moraš imati dovoljno ljudi za takav način ratovanja. Hrvatska nema demografskih kapaciteta da se mladi dvije godine valjaju u blatu i ginu kao Rusi i Ukrajinci. Mi u nekom eventualnom ratu moramo pobijediti u dva, tri tjedna ili smo svakako izgubili ako rat traje duže od toga. Mislim da sam spomenuo ratove i mlađe od 50 godina... U zadnjih 50 godina Ameri vode ratove na sličan način. Prvo pokušavaju potaknut druge da ratuju umjesto njih, a onda ako moraju sami ući s vojskom, jednostavno trebaju siledžije, makar te siledžije imali najsavršeniju opremu. Što se tiče Hrvatske, mi možemo imat nekoliko vrsti ratova. Možemo ratovat ili protiv podjednako jakog (ili nešto jačeg) neprijatelja ili protiv neprijatelja koji je daleko jači od nas. U oba slučaja trebamo ,,siledžije''. U jednom slučaju da drže linije obrane, a u drugom da vode gerilski rat protiv okupatora. Pusti ti ove svoje procjene da ne bi mogli voditi rat više od 3 dana. Eto Izrael i Palestina su nebo i zemlja po pitanju tehnologije, a ovi jadnici još se drže i nakon 3 mjeseca.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 14:43 |
|
|
I ti misliš da su izraelski komandosi regrutirani iz redova nogometnih huligana i kvartovskih propalica? Nisam napisao da ne bi mogli voditi rat duže od 3 tjedna , nego da ne bi imalo smisla pošto u ratu najviše gine populacija 20-60 godina koja nosi društvo u svim segmentima. I nakon dugotrajnog rata kao u Ukrajini imali bi demografsku sliku u HR : djeca, babe i migranti.
|
|
Vrh |
|
 |
Posljednji mohikanac
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 16:33 |
|
|
_________________ Schwarzenegger u Predatoru.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 18:15 |
|
|
…radi se na tome al malo usporavamo zbog Brane… 
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 19:26 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 19:31 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 20:09 |
|
|
laganini je napisao/la: goran2hr je napisao/la: …zasto glasovat protiv toga aj argument.. https://www.youtube.com/watch?v=bBVpgaDwGqQPrvo, vlasnik nekretnine više nije vlasnik do jučer svoga. On mora plaćati "najamninu" (PNN) ili "doživotni kredit", koji je nemoguće ikada otplatiti. Bolesno. Tko ne plaća (a radi se o ne malim novcima) biti će deložiran poput bilo kojeg drugog podstanara. Garantiran put u gomilu socijalnih problema, i za mlade i za starije, deložacije i beskućništvo. Država procjenjuje vrijednost nekretnine, ali nije dužna po toj svojoj procijeni otkupiti tu nekretninu. A radi se o osnovici za porez. Svaka investicija (nova kupaona, grijanje, krov, fasada...), znači povišenje poreza. Plaća se za svaku nekretninu. Prvu, drugu, treću..., 1,5% vrijednosti godišnje, pa i onu naslijeđenu negdje na selu za koju nema nikakvog interesa da bi ju netko kupio. Srušite li svoju staru nekretninu, niste pobjegli od poreza, jer to je sada "građevinsko zemljište" - također podložno PNN-u. I dalje ostaju KN i uređenje voda, a uvodi se još i "građevinska renta". Sredstva sakupljena PNN-om su nenamjenska, tj. npr. Tomašević ili Puljak može kupovati bijesne aute, plaćati parade ponosa, raditi s tim što ih volja. Stanodavci će PNN naravno "preliti" na podstanare. Iako je to svojedobno SDP Linić reklamirao kao "lov na bogatune", radi se o igri velikih brojeva i pravi cilj su zapravo obični građani. Kao što kod registracije automobila, nije bitno onih nekoliko sa Ferrarijuma i Lamborginijima, nego tisuće onih sa malim automobilima (Fiat, Dacia, KIA, Škoda...). Dapače, kada bi to bilo nešto kontra stranaca, banaka, EUnije, krupnog kapitala - onda to HDZ i SDP ne bi gurali, jer su marionete navedenih. Sve što HDZ tobože daje Hrvatima (ako zanemarimo inflaciju), biti će "pojedeno" porezom na nekretnine. Npr. kroz povišice ti daju ~ 500,00 € godišnje, a kroz PNN uzmu 2000,00 € godišnje.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 20:11 |
|
|
..samo sam procita prvu rečenicu nitko nece plaćati porez na jednu nekretninu…UN-a se na koga se to odnosi one koji trguju i manipuliraju s stanovima..dalje nisam čita ne zanima me ..
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 20:22 |
|
|
laganini je napisao/la: ..samo sam procita prvu rečenicu nitko nece plaćati porez na jednu nekretninu…UN-a se na koga se to odnosi one koji trguju i manipuliraju s stanovima..dalje nisam čita ne zanima me .. Prema zakonu koji je izglasao Sabor, u vrijeme vlade Tima Oreškovića, a čija se primjena odgađa - plaća se porez na sve nekretnine, uključivo i onu prvu. KN ostaje i dalje. Trenutno je po zakonu tako, iako me ne bi čudilo da nam prodaju foru, kao u nekim drugim zemljama, gdje je to isprva bilo zanemarivo (u promilima), a kada su to građani prihvatili (koncept da su sada podstanari u svome), e onda se to povisilo i prešlo na postotke. Zašto lažete ovaj napaćeni narod? Tražili ste argumente - dobili ste ih. A naravno, kako je lakše praviti se blesav ("ne zanima me"), nego kontrirati argumentima.
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 20:24 |
|
|
goran2hr je napisao/la: laganini je napisao/la: ..samo sam procita prvu rečenicu nitko nece plaćati porez na jednu nekretninu…UN-a se na koga se to odnosi one koji trguju i manipuliraju s stanovima..dalje nisam čita ne zanima me .. Prema zakonu koji je izglasao Sabor, u vrijeme vlade Tima Oreškovića, a čija se primjena odgađa - plaća se porez na sve nekretnine, uključivo i onu prvu. KN ostaje i dalje. Trenutno je po zakonu tako, iako me ne bi čudilo da nam prodaju foru, kao u nekim drugim zemljama, gdje je to isprva bilo zanemarivo (u promilima), a kada su to građani prihvatili (koncept da su sada podstanari u svome), e onda se to povisilo i prešlo na postotke. Zašto lažete ovaj napaćeni narod? Tražili ste argumente - dobili ste ih. A naravno, kako je lakše praviti se blesav ("ne zanima me"), nego kontrirati argumentima. …da kandidat sekte…al to je prošlost to smo zbrisali s karte bitnih..
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 20:32 |
|
|
Za slijedeće izbore, imam svoje favorite, ALI neka samo spomenu uvođenje PNN-a, neću za njih glasati, pa da se medom namažu...
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 20:44 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Za slijedeće izbore, imam svoje favorite, ALI neka samo spomenu uvođenje PNN-a, neću za njih glasati, pa da se medom namažu... …pa hdz to godinama odgađaj al pitanje dokle…a jebiga ako ti to spuštaš na osobnu razinu il interes to govori o tebi…politika je za opći interes barem treba bit ako se spusta na tu razinu onda ne vridi..
|
|
Vrh |
|
 |
Brane
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 20:51 |
|
|
laganini je napisao/la: …radi se na tome al malo usporavamo zbog Brane…  
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 20:54 |
|
|
laganini je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Za slijedeće izbore, imam svoje favorite, ALI neka samo spomenu uvođenje PNN-a, neću za njih glasati, pa da se medom namažu... …pa hdz to godinama odgađaj al pitanje dokle…a jebiga ako ti to spuštaš na osobnu razinu il interes to govori o tebi…politika je za opći interes barem treba bit ako se spusta na tu razinu onda ne vridi.. Pa ne usvajanje takve gadosti - upravo je opći interes. Prije nekih dvadesetak godina, čitao sam članak i između ostalog, o tome kako se Nijemci čude, "da zašto Hrvati u svom vlasništvu imaju toliko nekretnina". Dakle, nešto bi trebalo učiniti. Znaju Nijemci što je za nas najbolje. Ili otprilike u to vrijeme, TV emisija, a jedna glupača tvrdi, kako ne treba kupiti svoju kuću (stan), nego, uživati, putovati... I što joj ne bismo povjerovali?! I polako smo stigli to toga, da nas treba raskućiti, a onda ćemo tek biti sretni...
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 20:57 |
|
|
goran2hr je napisao/la: laganini je napisao/la: …pa hdz to godinama odgađaj al pitanje dokle…a jebiga ako ti to spuštaš na osobnu razinu il interes to govori o tebi…politika je za opći interes barem treba bit ako se spusta na tu razinu onda ne vridi.. Pa ne usvajanje takve gadosti - upravo je opći interes. Prije nekih dvadesetak godina, čitao sam članak i između ostalog, o tome kako se Nijemci čude, "da zašto Hrvati u svom vlasništvu imaju toliko nekretnina". Dakle, nešto bi trebalo učiniti. Znaju Nijemci što je za nas najbolje. Ili otprilike u to vrijeme, TV emisija, a jedna glupača tvrdi, kako ne treba kupiti svoju kuću (stan), nego, uživati, putovati... I što joj ne bismo povjerovali?! I polako smo stigli to toga, da nas treba raskućiti, a onda ćemo tek biti sretni... …je je druga u EU po nekretninama a znas konje prvi nikad nebi pogodio…Rumunjska ..zbog toga se odgađa koliko moze taj porez al budimo pošteni to nije ispravno..
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 21:13 |
|
|
laganini je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Pa ne usvajanje takve gadosti - upravo je opći interes. Prije nekih dvadesetak godina, čitao sam članak i između ostalog, o tome kako se Nijemci čude, "da zašto Hrvati u svom vlasništvu imaju toliko nekretnina". Dakle, nešto bi trebalo učiniti. Znaju Nijemci što je za nas najbolje. Ili otprilike u to vrijeme, TV emisija, a jedna glupača tvrdi, kako ne treba kupiti svoju kuću (stan), nego, uživati, putovati... I što joj ne bismo povjerovali?! I polako smo stigli to toga, da nas treba raskućiti, a onda ćemo tek biti sretni...
…je je druga u EU po nekretninama a znas konje prvi nikad nebi pogodio…Rumunjska ..zbog toga se odgađa koliko moze taj porez al budimo pošteni to nije ispravno.. Porez se odgađa, jer ta svinjarija manje više "prolazi ispod radara". Prosječni Hrvat o PNN nema pojma ili misli kako je to nešto što njega neće lupiti, jer nije bogatun i nema 30 stanova. No ako se to pusti u primjenu, pa ljudima stignu prve uplatnice i vide što je u njima, ta vlada pada, samo je pitanje da li će još dobiti narod na ulici. Tako da se tu ne radi o "poštenju", nego strahu za funkcije i fotelje. Znači, stranci vrše pritisak, ali kako ljude dovoljno izbudaliti, pa da to prihvate sa zadovoljstvom?! Možda preko hrvatskog jala. Ono - "ma neka ću ja plaćati, ako će moj susjed plaćati još više (susjed ima novu ljepšu i veću kuću)".
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 21:15 |
|
|
..čovječe ja sam živio u Yugi dosta godina i ljudi su plaćali porez na zemlju danas se dobivaju poticaji ako je obrađujem..čitaj sto pisem i uci..
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 21:24 |
|
|
laganini je napisao/la: ..čovječe ja sam živio u Yugi dosta godina i ljudi su plaćali porez na zemlju danas se dobivaju poticaji ako je obrađujem..čitaj sto pisem i uci.. Sad je za HDZ-ovca odjednom i Yuga argument? Pa u toj Yugi zemlja je bila nacionalizirana, a ljudi kao korisnici. Ono tvoja kuća, ali gradilište ispod nje nije. Opet, bilo je to manji iznos, svakako ne 1,5% vrijednosti kuće, gradilišta ili stana. I denacionalizacija je odrađena početkom devedesetih. Što vi HDZovci želite vratiti postavke na doba Jugoslavije? Ono, Srbi nam gospodare, promovira se partizanija, pa što ne bi i ovo? Postoji li zaista itko, tko u Vama vidi učitelja? Od pravopisa, logike, pa nadalje....
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 21:37 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: I ti misliš da su izraelski komandosi regrutirani iz redova nogometnih huligana i kvartovskih propalica? Nisam napisao da ne bi mogli voditi rat duže od 3 tjedna , nego da ne bi imalo smisla pošto u ratu najviše gine populacija 20-60 godina koja nosi društvo u svim segmentima. I nakon dugotrajnog rata kao u Ukrajini imali bi demografsku sliku u HR : djeca, babe i migranti. Jedno su komandosi za specijalne zadatke, a drugo je pješadija koja prati tenkove i oklopnjake i zauzima područje dio po dio ili obrnuto ako se brani od neprijatelja. Tko se proslavio najviše po uspjesima među ruskim vojnicima (Wagner: zatvorenici, huligani i drugi pustolovi...). Bahmut je daleko najveći uspjeh ruske vojske ako gledamo razdoblje nakon što se ukrajinska stabilizirala i dostojno naoružala. Ma sve ima smisla kad je u pitanju bitka za obstanak. Niti se u 2. svjetskom ratu mislilo o demografiji, niti o tomu sad misle Rusi i Ukrajinci, a očito ni Palestinci u odnosu na Izraelce. Pretjeruješ s demografskim katastrofama.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 21:40 |
|
|
goran2hr je napisao/la: laganini je napisao/la: ..čovječe ja sam živio u Yugi dosta godina i ljudi su plaćali porez na zemlju danas se dobivaju poticaji ako je obrađujem..čitaj sto pisem i uci.. Sad je za HDZ-ovca odjednom i Yuga argument? Pa u toj Yugi zemlja je bila nacionalizirana, a ljudi kao korisnici. Ono tvoja kuća, ali gradilište ispod nje nije. Opet, bilo je to manji iznos, svakako ne 1,5% vrijednosti kuće, gradilišta ili stana. I denacionalizacija je odrađena početkom devedesetih. Što vi HDZovci želite vratiti postavke na doba Jugoslavije? Ono, Srbi nam gospodare, promovira se partizanija, pa što ne bi i ovo? Postoji li zaista itko, tko u Vama vidi učitelja? Od pravopisa, logike, pa nadalje.... ..govorim ti da hdz a on je država vodi računa i porezi ne idu di ne moraju al ti ne znas čitat pa ti i zaključak takav..debilan..
|
|
Vrh |
|
 |
goran2hr
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 22:02 |
|
|
laganini je napisao/la: goran2hr je napisao/la: Sad je za HDZ-ovca odjednom i Yuga argument? Pa u toj Yugi zemlja je bila nacionalizirana, a ljudi kao korisnici. Ono tvoja kuća, ali gradilište ispod nje nije. Opet, bilo je to manji iznos, svakako ne 1,5% vrijednosti kuće, gradilišta ili stana. I denacionalizacija je odrađena početkom devedesetih. Što vi HDZovci želite vratiti postavke na doba Jugoslavije? Ono, Srbi nam gospodare, promovira se partizanija, pa što ne bi i ovo?
Postoji li zaista itko, tko u Vama vidi učitelja? Od pravopisa, logike, pa nadalje....
..govorim ti da hdz a on je država vodi računa i porezi ne idu di ne moraju al ti ne znas čitat pa ti i zaključak takav..debilan.. PNN je namijenjen lokalnoj upravi i nenamjenski je, tj. lokalni šefovi mogu ga potrošiti kako im je volja. Otići će novci "di moraju" ili "ne moraju", kako se svidi npr. Tomaševiću ili Puljku. Ali da baš o ničem nemate pojma. Debilizam ili svjesno laganje za najdražu stranku?
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 22:09 |
|
|
..pa..sto onda tvoji Hercegovci i moji Dalmatinci biraju takvu vlast..nećete hdz u Zagrebu pa uživajte boli me kurac za Zagreb.:
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 23:40 |
|
|
Što se tiče poreza na nekretnine, prvo bi trebalo imati podpune upisnike zgrada i to na način da im budu određeni neki činbenici po kojima će im se određivati vriednost. Za razliku od nas Slovenci su u tomu odišli puno dalje od nas, ali još uviek nisu uspjeli uvesti taj famozni porez, makar su pokuali par puta. Ali zbog nelogičnosti u procjeni pojedinih nekretnina i nepodpunih baza podataka o nekretninama, makar su u tomu bili puno izpred nas, svaki put bi od toga odustali. Tako da jednostavno ne vjerujem u brzo donošenje nekog sustavnog poreza na nekretnine, jerbo jednostavno, država nema poštenih i pouzdanih baza podataka o nekretninama. Nešto podataka ima kroz katastar, te je nešto uvela kano registar zgrada, ali to je sve još slabo, nepodpuno, nedosljedno, neažurno... a da bi poslužilo za pouzdano određivanje vriednosti nekretnine. Na tomu se doduše nešto i radi, ali to ide jako sporo...
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 12 sij 2024, 23:53 |
|
|
..dosta se legaliziralo zadnji desetak a tu su Slovenci pojednostavili proceduru dok je kod nas legalizacija bila postupak i punjene budzeta arhitektima i gradjevinarima oni su to lganini rijesavali..a legalizacija je prvi korak..al porez se nece ako bude ticat previše privatni kuca nego vise gradjevinskog sektora..ovako kalkuliraju s cijenama stana stoje i prazni i atvara se dojam sa ih fali a ako dodju porezi morace na tržište il na iznajmljivanje..a time i padat cijena kvadrata..
|
|
Vrh |
|
 |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj Postano: 13 sij 2024, 00:24 |
|
|
laganini je napisao/la: ..dosta se legaliziralo zadnji desetak a tu su Slovenci pojednostavili proceduru dok je kod nas legalizacija bila postupak i punjene budzeta arhitektima i gradjevinarima oni su to lganini rijesavali..a legalizacija je prvi korak..al porez se nece ako bude ticat previše privatni kuca nego vise gradjevinskog sektora..ovako kalkuliraju s cijenama stana stoje i prazni i atvara se dojam sa ih fali a ako dodju porezi morace na tržište il na iznajmljivanje..a time i padat cijena kvadrata.. U redu. Možemo mi uvodit poreze na drugu nekretninu, ali opet dolazimo na problem upisnika zgrada, ter pridjevaka (atributa) uz svaku zgradu. Opet ti treba vriednost neke zgrade, bilo na osnovi njenog zemljopisnog položaja, starosti, veličine, energetski certifikat, kvalitete gradnje. U Hrvatskoj za množtvo nekretnina nemaš sređeno niti vlasničtvo, gdje imaš množtvo izvanknjižnog vlasničtva. Znači, prvo trebaš znat kome ćeš uobće slati račune za porez, a drugo način po kojem ćeš dobit vriednost neke zgrade za iznos poreza.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|