HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 vel 2026, 05:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 14454 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551 ... 579  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 13 sij 2024, 09:02 

goran2hr je napisao/la:
PNN je namijenjen lokalnoj upravi i nenamjenski je, tj. lokalni šefovi mogu ga potrošiti kako im je volja. Otići će novci "di moraju" ili "ne moraju", kako se svidi npr. Tomaševiću ili Puljku. Ali da baš o ničem nemate pojma. Debilizam ili svjesno laganje za najdražu stranku?

PNN se nikada neće uvesti jer kompletna politička elita drži bogatstvo u nekretninama i tak ose štiti od inflacije

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 12:56 

dane-croatia je napisao/la:
laganini je napisao/la:
..dosta se legaliziralo zadnji desetak a tu su Slovenci pojednostavili proceduru dok je kod nas legalizacija bila postupak i punjene budzeta arhitektima i gradjevinarima oni su to lganini rijesavali..a legalizacija je prvi korak..al porez se nece ako bude ticat previše privatni kuca nego vise gradjevinskog sektora..ovako kalkuliraju s cijenama stana stoje i prazni i atvara se dojam sa ih fali a ako dodju porezi morace na tržište il na iznajmljivanje..a time i padat cijena kvadrata..

U redu. Možemo mi uvodit poreze na drugu nekretninu, ali opet dolazimo na problem upisnika zgrada, ter pridjevaka (atributa) uz svaku zgradu. Opet ti treba vriednost neke zgrade, bilo na osnovi njenog zemljopisnog položaja, starosti, veličine, energetski certifikat, kvalitete gradnje. U Hrvatskoj za množtvo nekretnina nemaš sređeno niti vlasničtvo, gdje imaš množtvo izvanknjižnog vlasničtva. Znači, prvo trebaš znat kome ćeš uobće slati račune za porez, a drugo način po kojem ćeš dobit vriednost neke zgrade za iznos poreza.

…prika akonse želi to se sve svede na tri rečenice :vlasnistvo,koja nekretnina po vlasništvu i kategorizacija po teritoriju il vec po cemu.:

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 13:22 

dane-croatia je napisao/la:
laganini je napisao/la:
..dosta se legaliziralo zadnji desetak a tu su Slovenci pojednostavili proceduru dok je kod nas legalizacija bila postupak i punjene budzeta arhitektima i gradjevinarima oni su to lganini rijesavali..a legalizacija je prvi korak..al porez se nece ako bude ticat previše privatni kuca nego vise gradjevinskog sektora..ovako kalkuliraju s cijenama stana stoje i prazni i atvara se dojam sa ih fali a ako dodju porezi morace na tržište il na iznajmljivanje..a time i padat cijena kvadrata..

U redu. Možemo mi uvodit poreze na drugu nekretninu, ali opet dolazimo na problem upisnika zgrada, ter pridjevaka (atributa) uz svaku zgradu. Opet ti treba vriednost neke zgrade, bilo na osnovi njenog zemljopisnog položaja, starosti, veličine, energetski certifikat, kvalitete gradnje. U Hrvatskoj za množtvo nekretnina nemaš sređeno niti vlasničtvo, gdje imaš množtvo izvanknjižnog vlasničtva. Znači, prvo trebaš znat kome ćeš uobće slati račune za porez, a drugo način po kojem ćeš dobit vriednost neke zgrade za iznos poreza.

PNN već postoji. Izglasan je, a primjena se odgađa. U njemu stoji kako se PNN plaća za SVAKU nekretninu, pa i onu prvu. Nekakav kanadski model, možda po ukusu tadašnjeg premijera Tima Oreškovića. Tako da, ako podržavate PNN, podržavajte ovog kojeg imamo, a neki imaginarni u kojem se "prva nekretnina preskače", želi se "pomoći mladima" ili je to nešto kontra "bogatuna".
Imamo što imamo. A zaključe li političari kako je prilika povoljna, mase dovoljno izbudalizirane ili sakupe dovoljno hrabrosti - evo nama PNNa u primjeni. Onda ćemo vidjeti kako je to baš - SUPER.
Zaboravio sam detalje, ali čitao sam proceduru kako bi se PNN mogao uvesti i sa nesređenim zemljišnim knjigama. Tako da to nije problem, nego strah od naroda, kako će reagirati kada ih PNN poklopi u punom "sjaju" i upoznaju se sa svim detaljima.
Ljude dez-informira MSM i masa zna ono što treba znati. Prosječni Hrvat o PNN nema pojma, a što je to, saznati će tek kada ga PNN stigne u obliku uplatnice. A onda??!
Kao i npr. EU članarina, o kojoj prosječni Hrvat nema pojma. Hrvati znaju kako je EUnija naša "dobra majka, koja nam dijeli novac" i u toj priči nema ničeg po nas negativnog. Tako sam davno imao razgovor s jednim eurofilom, viskoobrazovanom osobom (društvene znanosti), koji puno putuje. I kada sam mu spomenuo kako postoji hrvatska EU članarina (~640.000.000,00 € godišnje + masa ostalih davanja), on je uznemireno dogovorio: Ne! Ne! Neee!! Pa ako su oni nama poklonili most, e pa mi smo njima poklonili 10 mostova. Plus pad proizvodnje, poljoprivrede i stočarstva za 90%, te gubitak vlastitih banaka i tržišta. Da li je to itko ikada rekao narodu na javnoj TV - naravno da nije.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 13:44 

divizija je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:
PNN je namijenjen lokalnoj upravi i nenamjenski je, tj. lokalni šefovi mogu ga potrošiti kako im je volja. Otići će novci "di moraju" ili "ne moraju", kako se svidi npr. Tomaševiću ili Puljku. Ali da baš o ničem nemate pojma. Debilizam ili svjesno laganje za najdražu stranku?

PNN se nikada neće uvesti jer kompletna politička elita drži bogatstvo u nekretninama i tak ose štiti od inflacije

Od inflacije se tako brani i prosječni Hrvat, čiji starci npr. sedamdesetih ili osamdestih nisu uložili u dionice, umjetnine, zlatne poluge, nego ciglu i cement, pa se sa prijateljima znojili na suncu. I uostalom, ako je novac pošteno zarađen, što koga briga što pojedinac s njim čini? Nije to ono što je SDP Linić pokušao prodati pod "lov na bogatune", nego nešto što će po glavi lupiti sve.
A elite (političari - u njihove ruke će se sliti prikupljeni PNN, stranci, banke, krupni kapital), imaju pravne timove, njihove nekretnine postati će "spomenici kulture", "humanitarni centri", "planinarski domovi", nešto "vjersko", "edukativno", "nanbundo centar za invalide"...), za iste će se naći rupa u zakonu ili će im to biti nekako refundirano. Cilj je da se raskuće stariji, siromašni, ostaci nekadašnje srednje klase. Crkva je već izuzeta iz toga. Ne bi me čudilo da nakon što se PNNom Hrvati zbace iz svojih kuća i stanova, a stranci to preuzmu, PNN bude ukinut kao nešto "nehumano i nepravedno". Slično kao i telekom, kojeg su zapravo (zbog ogromnih cijena priključaka) vlasnici bili korisnici, onda je "prodan" strancima, a mi dobili najviše cijene telekom usluga u Europi. I za to su imali nekakve ljigave izlike.
Kada bi to zaista bilo protiv stranaca, krupnog kapitala, banaka i elita, HDZ i SDP to ne bi niti spominjali, a kamoli maštali o uvođenju PNN. Znaju HDZ i SDP tko je njihov "tatica".

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 14:48 

goran2hr je napisao/la:
divizija je napisao/la:

Od inflacije se tako brani i prosječni Hrvat, čiji starci npr. sedamdesetih ili osamdestih nisu uložili u dionice, umjetnine, zlatne poluge, nego ciglu i cement, pa se sa prijateljima znojili na suncu. I uostalom, ako je novac pošteno zarađen, što koga briga što pojedinac s njim čini? Nije to ono što je SDP Linić pokušao prodati pod "lov na bogatune", nego nešto što će po glavi lupiti sve.
A elite (političari - u njihove ruke će se sliti prikupljeni PNN, stranci, banke, krupni kapital), imaju pravne timove, njihove nekretnine postati će "spomenici kulture", "humanitarni centri", "planinarski domovi", nešto "vjersko", "edukativno", "nanbundo centar za invalide"...), za iste će se naći rupa u zakonu ili će im to biti nekako refundirano. Cilj je da se raskuće stariji, siromašni, ostaci nekadašnje srednje klase. Crkva je već izuzeta iz toga. Ne bi me čudilo da nakon što se PNNom Hrvati zbace iz svojih kuća i stanova, a stranci to preuzmu, PNN bude ukinut kao nešto "nehumano i nepravedno". Slično kao i telekom, kojeg su zapravo (zbog ogromnih cijena priključaka) vlasnici bili korisnici, onda je "prodan" strancima, a mi dobili najviše cijene telekom usluga u Europi. I za to su imali nekakve ljigave izlike.
Kada bi to zaista bilo protiv stranaca, krupnog kapitala, banaka i elita, HDZ i SDP to ne bi niti spominjali, a kamoli maštali o uvođenju PNN. Znaju HDZ i SDP tko je njihov "tatica".

Jesi ti uopće pročitao članak??

Oporezivali bi se prazne nekretnine, one koji nisu u dugotrajnom najmu i 2 te iduća nekretnina.

Ne bi se oporezivale one nekretnine u kojima živi vlasnik.

Kad smo kod poreza vidim da se od 1.1. povećavaju postojeći porezi.

Porez na iznajmljivanje i zakupljivanje nekretnina ide sa 9% na 12%.
Porez na dividendu ide sa 10% na 12 posto.
I stoga je krajnje vrijeme za porez na nekretnine.

Nikako da se uvede K. Crkvi i ostalim vjerskim zajednicama porez!!

Nadalje treba legalizirati pšrostituciju i marihuanu i to oporezivati!

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 15:50 

…no sikiriki njemu je mozak ispran i muci se dok razmišlja… :zubati

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 17:08 

Posljednji mohikanac je napisao/la:

Time bi postigao točno šta ??

Nizozemska koja ima jednu od najdužih tradicija legalizirane prostitucije je pomalo zatvara...

Nemeš stvari gledat 1D (jednodimenzijalno iz svoje perspektive) moraš gledat barem 2D (suprotna strana gledišta) iako je danas već 3D po cijeloj EU (za/protiv/neutralni)

Evo recimo ja i ti smo prostitutke, ja radim na crnjaka
100€ akcija
- sve meni

Ti kreneš radit legalno (znači svi znaju čime se baviš od familije, susjeda, prijatelja i poznanika)
100€ akcija
- (od toga ti država uzme barem 40€, tebi ostane 60€
- Svaki mjesec imaš pregled kod doktorice da nebi prenosio kakve bolesti, ne znam kolko je ginekolog danas, barem 200€-300€ jer moraš kod privatnika, inače ćeš se načekat po bolnicama.
- moraš održavat radno mjesto prema standardima države, inspekcije, moraš imat elaborate za evakuaciju, protupožarne itd. €€
- posao možeš odrađivat samo tamo di država propiše, tipa Tkalča u ZG najam za prostor ti je enorman €€€
- dodaj tu proviziju 20€ bordelu di si zaposlen od tih 60€ €€
ITD.

Da ne pričamo o tome da bi te bogati klijenti izbjegavali jer ne žele da se zna da idu kod tebe/prostitutke

Druga stvar šta je sa 3D znači žene i muški koji su protiv toga (kao npr. JA)
Znači ja ostanem bez posla dođem na burzu oni mi mrtvo hladno kažu u Tkalči traže mušku prostitutku odgovara vašim kvalifikacijama ako odbijete poso gubite sva prava sa burze.

Slično je sa marihuanom...
dođeš na Hitnu nakon prometne, tamo te operira napušeni doktor, jer sve je kegalno!

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 18:30 

goran2hr je napisao/la:

Oporezivali bi se prazne nekretnine, one koji nisu u dugotrajnom najmu i 2 te iduća nekretnina.

Pročitao sam članak i sada još jednom pažljivo, pa gdje ste Vi vidjeli to što ste "vidjeli" (boldano). Vlada Tim Oreškovića izglasala je PNN, koji ide na sve. I prvu nekretninu. O čemu Vi fantazirate? Ne želim plaćati "najamninu" (PNN) na svoje! Što im fali za nove Audije i BMW-e? Čim je to izglasano, kada su vidjeli što je to , crkva se pobunila i nju su iz toga isključili. Zašto, ako je to nešto tako dobro?

I čemu to Vas veseli (boldano)? Koja je Vaša priča? Beskućnik koji se nada nečemu ili uhljeb u lokalnoj upravi koji žudi za povišicom? Mislite kako će 1,5% godišnje po državnoj procjeni - Vas zaobići?
Legaliziranje prostitucije i droge? I tu negdje vidite sebe?

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 18:38 

Brane je napisao/la:

Time bi postigao točno šta ??

..............
Slično je sa marihuanom...
dođeš na Hitnu nakon prometne, tamo te operira napušeni doktor, jer sve je kegalno!

U liječničkoj emisiji (1. program Hrvatski radio), doktor priča o marihuani i veli kako kod mladih ljudi može izazvati - šizofreniju. Također, to je ulaznica u svijet teških droga, jer neće klinci krenuti sa ubadanjem u vene, nego alkohol, tabletice i trava, pa kada to postane preslabo - ide se na "prave stvari".
Baš ono što "treba" hrvatskoj mladeži i njihovim obiteljima...

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 18:42 

Sve je to neizbježno.
Legalno ili nelegalno.
90% će probati većinu stvari.Osim igle naravno.To je manjina i to će uvijek ostati.Alkohol,marihuana,mdma,kokain to se troši nenormalno.
Začudili bi se koliko ljudi oko vas troši.Jedino,ako ste baš matori,onda je razumljivo što vam je to čudno.
Velika većina ispod 40 je došla u doticaj.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 18:54 

Noname01 je napisao/la:
Sve je to neizbježno.
Legalno ili nelegalno.
90% će probati većinu stvari.Osim igle naravno.To je manjina i to će uvijek ostati.Alkohol,marihuana,mdma,kokain to se troši nenormalno.
Začudili bi se koliko ljudi oko vas troši.Jedino,ako ste baš matori,onda je razumljivo što vam je to čudno.

To je svakako nešto odvratno. I ne mora biti neizbježno, a svakako nikada ne bi smjelo postati legalno.
Imati narkomana u obitelji, koji nije u stanju školovati se i raditi, laže, krade (okolo gdje stigne, a i po kući), pokupi hepatitis i sida-u, napada (ponekad i ubije) roditelje... Kao eto, 90%, pa ono, što da ne?
A radi se o problemu koji bi domoljubno desna vlada mogla riješiti u par tjedana ili mjeseci.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 19:08 

Nije normalno niti piti ni pušiti.
Sve počinje s tim.Nije normalno opijati se i prežderavatati se.Pa tako imamo jednu od najdebljih nacija.Znaš šta to vuče sve za sobom.Dijabetesi,srčani problemi,problemi s jetrima,planovi,začepljenja,srčani udari itd.A pune bolnice i stvaraju masovne redove i čekanja u bolnici.
Nije normalno krasti,lagati,varati itd
Nije normalno ubijati pa se ljudi ubijaju kao životinje,a najviše u ratu.
Pa eto ima tog više nego narkomanije.
A ne vidim da ljudima nešto previše smeta i da rade na tom da promjene.
Sve se može dovesti u red,ako sve zabraniš i zatvoriš.Eto primjer sj.Koreja.
Nije normalno 90% stvari što radimo i kako živimo,a nitko ništa ne mijenja,a nije sklon ni sam sebe promijeniti.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 20:30 

goran2hr je napisao/la:

Od inflacije se tako brani i prosječni Hrvat,".

možda ako je stariji od 50, mladima su nekretnine nedosanjani san

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 20:38 

goran2hr je napisao/la:

Pročitao sam članak i sada još jednom pažljivo, pa gdje ste Vi vidjeli to što ste "vidjeli" (boldano). Vlada Tim Oreškovića izglasala je PNN, koji ide na sve. I prvu nekretninu. O čemu Vi fantazirate? Ne želim plaćati "najamninu" (PNN) na svoje! Što im fali za nove Audije i BMW-e? Čim je to izglasano, kada su vidjeli što je to , crkva se pobunila i nju su iz toga isključili. Zašto, ako je to nešto tako dobro?

I čemu to Vas veseli (boldano)? Koja je Vaša priča? Beskućnik koji se nada nečemu ili uhljeb u lokalnoj upravi koji žudi za povišicom? Mislite kako će 1,5% godišnje po državnoj procjeni - Vas zaobići?

Svi koji su se nakrali su strpali ukradeno u nekretnine. Zašto ih ljudi štite?

Banke su najveći vlasnici nekretnina koje su prazne i s kojima upravljaju tržištem nekretnina. Zašto ih štitiš?

Da ne bi platio porez koji će bit smiješan na prvu nekretninu, a progresivan na svaku sljedeću. K tome se ukida prirez.

Ne razumijem stvarno ljude koji su protiv. Vidite da nas ubija sadašnje stanje s nekretninama i opet jedete govna jer vam je žao 100 € godišnje koje ionako platiš kroz prirez.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 20:43 

Hajde barem nitko nije protiv da se Crkva oporezuje :zubati .

A za prostituciju i marihuanu postoje razlozi za i protiv legalizacije.

No ono što pokušavam reći da svi kukaju kako nema novaca, da su nameti veliki, a da nam se novci i to veliki vrte ispred nosa.

Posebno je ovo problem i ne može mi nitko reći da je tu sve čisto.

https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatsk ... e-15404183

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 20:49 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Svi koji su se nakrali su strpali ukradeno u nekretnine. Zašto ih ljudi štite?.

zato jer je čitava boomer generacija natrpala sve u nekretnine i sad dere kožu mladim pokoljenjima i vrši genocid nad Hrvatima.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 20:56 

divizija je napisao/la:

Svi koji su se nakrali su strpali ukradeno u nekretnine. Zašto ih ljudi štite?.

zato jer je čitava boomer generacija natrpala sve u nekretnine i sad dere kožu mladim pokoljenjima i vrši genocid nad Hrvatima.

Ma njih su zeznuli na jedan priglup način. Povećanjem vrijednosti nekretnine u kojoj žive. Imaju osjećaj da su bogati jer im nekretnina vrijedi 200 k € a isti k. Vrijedila 50 ili 200 ako živiš u njoj. Ako hoćeš prodat pa kupit nešto drugo opet ti je ista razlika.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 21:18 

Noname01 je napisao/la:
Sve je to neizbježno.
Legalno ili nelegalno.

Uvijek ti je toga bilo, samo ti se trendovi mijenjaju...

Pitaj Gorana ili laganinija u njihovo vrijeme '80i kad su bili mladi imao si pravu epidemiju heroina u Splitu i Puli.
Ja imam rodbinu doli u Splitu, pa se sjećam njihovih priča koji je to kaos bio, pogotovo Kaštela tamo je bilo najgore.

Što se tiče marihuane, gle ne osuđujem ja ljude koji puše, ali ona stvara sociološku ovisnost mozak ti počinje funkcionirat drugačije. Posljedica ti je da ne možeš funkcionirat u normalnom društvu koje ne puši travu, jer ti nije fora, nije ti zabavno.
Većinom ti je posljedica dugotrajnog konzumiranja trave da stvaraš Svijet iluzije, da svi puše travu od Plenkovića, Milanovića, Modrića, pape do ne znam koga. To je čista iluzija!
Starija ekipa, ljudi koji već imaju izgrđen karakter to mogu gurat, ali mlađi (školarci, studoši) oni se u pravilu izgube u tom i završe neslavno.

U moje vrijeme prema relevantnim istraživanjima u RH oko 10% mladih (srednja škola,faks) ti je probalo travu.
Nek je danas 3 put gore to ti je 30% mladih koji su samo probali, znači da dio njih nije nastavio konzumirat.

To je više isfuravanje Joe Rogan ili Mike Tyson ubiti ljudi koji su depresivni, a to skrivaju iza pušenja trave, samo bježe od problema.

Ja sam ti odrastao sa kriminalcima na kvartu, velika većina, ako ne svi su ti oni duboko nesretni ljudi, zato "vuku bijelo" da ih digne iz tog mizernog depresivnog stanja.

Možda da ti to ovako objasnim ukratko, ne znam ni jednog sretnog kriminalca bez obzira koliko para imaju!

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 21:57 

Brane je napisao/la:
Noname01 je napisao/la:
Sve je to neizbježno.
Legalno ili nelegalno.

Uvijek ti je toga bilo, samo ti se trendovi mijenjaju...

Pitaj Gorana ili laganinija u njihovo vrijeme '80i kad su bili mladi imao si pravu epidemiju heroina u Splitu i Puli.
Ja imam rodbinu doli u Splitu, pa se sjećam njihovih priča koji je to kaos bio, pogotovo Kaštela tamo je bilo najgore.

Što se tiče marihuane, gle ne osuđujem ja ljude koji puše, ali ona stvara sociološku ovisnost mozak ti počinje funkcionirat drugačije. Posljedica ti je da ne možeš funkcionirat u normalnom društvu koje ne puši travu, jer ti nije fora, nije ti zabavno.
Većinom ti je posljedica dugotrajnog konzumiranja trave da stvaraš Svijet iluzije, da svi puše travu od Plenkovića, Milanovića, Modrića, pape do ne znam koga. To je čista iluzija!
Starija ekipa, ljudi koji već imaju izgrđen karakter to mogu gurat, ali mlađi (školarci, studoši) oni se u pravilu izgube u tom i završe neslavno.

U moje vrijeme prema relevantnim istraživanjima u RH oko 10% mladih (srednja škola,faks) ti je probalo travu.
Nek je danas 3 put gore to ti je 30% mladih koji su samo probali, znači da dio njih nije nastavio konzumirat.

To je više isfuravanje Joe Rogan ili Mike Tyson ubiti ljudi koji su depresivni, a to skrivaju iza pušenja trave, samo bježe od problema.

Ja sam ti odrastao sa kriminalcima na kvartu, velika većina, ako ne svi su ti oni duboko nesretni ljudi, zato "vuku bijelo" da ih digne iz tog mizernog depresivnog stanja.

Možda da ti to ovako objasnim ukratko, ne znam ni jednog sretnog kriminalca bez obzira koliko para imaju!

Znam ja sve to i za 90-e i za žuto,ali to nije bilo kao ovo danas.
Vidim sve razumiješ i nemaš potrebe meni objašnjavati jer ja to sve razumijem.
Danas je to malo drugačijeg opsega,karaktera i naravno pogleda na određene stvari.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 22:14 

Ma njih su zeznuli na jedan priglup način. Povećanjem vrijednosti nekretnine u kojoj žive. Imaju osjećaj da su bogati jer im nekretnina vrijedi 200 k € a isti k. Vrijedila 50 ili 200 ako živiš u njoj. Ako hoćeš prodat pa kupit nešto drugo opet ti je ista razlika.

nije isto, jer si ulaganjem u nju sačuvao novac.

u protivnom bi ti novac propao

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 22:30 

divizija je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Od inflacije se tako brani i prosječni Hrvat,".

možda ako je stariji od 50, mladima su nekretnine nedosanjani san

EUnija, strane banke i političari vrše pritisak da se PNN uvede, a svi oni redom poznati su po tome kako žele dobro Hrvatima, osobito mladima. Navedeni nam na vlast instaliraju svoje marionete i da navedeni ne žele PNN, "naši" vladajući PNN ne bi niti spomenuli. Okrećete pilu naopako.

I sada npr., ispuni Vam se želja i razvale nam PNN. Pa tako i mladima i na onu njihovu prvu nekretninu. Pa pored redovne rate kredita, plaćaju i još "jednu ratu" zvanu PNN. A tu su još i njihovi roditelji, koji moraju plaćati PNN kako bi "obranili" svoju kuću ili stan. Očekuje se sada da im u tome pomognu djeca. Još gore, mamicu im kulačku imaju oni i klet u Zagorju, te vikendicu na Viru. E ne može to tako. Kulaci, bogatuni, hvataj žive i deri...

Dajte mi objasnite mehanizam po kojem je PNN prava sreća za mlade? Osloboditi će ih PNNa zato jer su mladi? Što to znači mladi, do kada, do 32 godine?
Država ima mehanizam rušenja cijena nekretnina, ali to nije PNN.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 22:40 

goran2hr je napisao/la:

EUnija, strane banke i političari vrše pritisak da se PNN uvede.

ajde bježi, oni vrše pritisak i nikako da se uvede? natjerali nas na što god hoće, ali na ovo ne mogu.

pa tko pruža otpor, pobogu?

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 22:42 

goran2hr je napisao/la:

Svi koji su se nakrali su strpali ukradeno u nekretnine. Zašto ih ljudi štite?

Banke su najveći vlasnici nekretnina koje su prazne i s kojima upravljaju tržištem nekretnina. Zašto ih štitiš?

Da ne bi platio porez koji će bit smiješan na prvu nekretninu, a progresivan na svaku sljedeću. K tome se ukida prirez.

Ne razumijem stvarno ljude koji su protiv. Vidite da nas ubija sadašnje stanje s nekretninama i opet jedete *** jer vam je žao 100 € godišnje koje ionako platiš kroz prirez.

Znate li nabrojiti trojicu koji su se nakrali i strpali to u nekretnine? Evo, i ovaj forum Vam je prilika da to učinite anonimno.

Banke nam biraju vladajuće. Za neke ima predizbornih kredita, za ostale nema. Od kuda Vam ideja kako bi SDP i HDZ pokušavali narodu uvaljati PNN, ako se tome protive banke?
Uvođenjem PNN nekima će smrknuti, nekima svanuti (ovi drugi nisu "mladi"). U masi tragedija, deložacija, torbarenja, sigurno je kako će se i banke u svemu tomu omastitit.

Na stranu kako je izopačeno i bolesno da plaćam išta nekome za SVOJU nekretninu, ma gdje to piše kako će za "prvu nekretninu porez biti smiješan"? U kojem to zakonu piše ili ste to izmislili i jedete ..... Biti će kao i za sve ostale 1,5 % godišnje, pa ako je to Vama smiješno?

Čemu se nadate? Omastiti se na tuđem? 1,5% godišnje na temelju državne procijene, ostaje dalje KN, NUV, a uvodi se još i "građevinska renta"!!!

Vrh

PostPostano: 13 sij 2024, 23:09 

divizija je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

EUnija, strane banke i političari vrše pritisak da se PNN uvede.

ajde bježi, oni vrše pritisak i nikako da se uvede? natjerali nas na što god hoće, ali na ovo ne mogu.

pa tko pruža otpor, pobogu?

Na pitanje niste u stanju dati suvisli odgovor, ali se čudite i postavljate protu pitanje. No dobro.

Naravno kako EU vrši pritisak i miješa se u naš izborni proces (https://www.youtube.com/watch?v=I37gLBLDmkY). A banke u EU vlasništvu, upravljaju sa perpetuum mobile, koji održava na vlasti njima poželjne. Dakle, prvo samo neke (ne sve) stranke dobiju predizborne kredite, a nakon izbora stranke Saborske fotelje osvojene izborima ili SHondt muljažom, naplate od države i vrate kredit. Pa tako opet za 4 godine...
I Vi sada tvrdite kako bi "naši" političari progurali PNN, a on zapravo bio usmjeren protiv stranaca i stranih banaka? Koja fantazija?!

Kada je SDP Linić krenuo sa prijedlogom i kampanjom za PNN ("lov na bogatune"), HDZ se argumentirano protivi (https://www.youtube.com/watch?v=yB1Gs3YiZJg, https://www.youtube.com/watch?v=bBVpgaDwGqQ). Dolaskom na čelo Vlade Tim Oreškovića, isti odlazi u Švicarsku na "skup bankara", te po povratku traži uvođenje PNN, pretvara taj cilj u zakon i isti se izglasava u Saboru (od tada se odgađa primjena). A taj PNN jedan je od najgadnijih u svijetu, po uzoru na kanadski (Kanada je slučajno domovina Tima Oreškovića). I to je taj, drugog nemamo, možemo eventualno razgovarati kada se (ako se) isti promijeni.

Otpor pruža narod (https://www.nacional.hr/referendum-huic ... a-stednju/, https://www.youtube.com/watch?v=0gVurDQwoU8), a sa većom razinom informiranosti otpor će biti veći - i to je ono od čega vladajući strahuju.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2024, 08:39 

goran2hr je napisao/la:

Na pitanje niste u stanju dati suvisli odgovor, ali se čudite i postavljate protu pitanje. No dobro.

ono što ti govorim je da si naivan.

da EU, banke i političri guraju PNN u ovoj koloniji on bi bio davno donesen.

ovom narodu su uvalili što god hoće i to bi.

upravo su banke i političari razlog zašto PNNa nema.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14454 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551 ... 579  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: