HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 20 kol 2024, 01:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 14093 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 564  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 18 sij 2013, 00:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34
Postovi: 15313
Lokacija: Misao svijeta
mario_cro je napisao/la:
Bandić 'lopatao': Spavat ću ko zmija s jednim okom otvorenim =))
slika

Citat:
TREBA očistiti i polizati sav snijeg prije nego padne novi. Zato je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao studente da se uključe u organizirano čišćenje snijega u gradu.

"Mislim da je dobro da angažiramo te ljude, da nabavimo lopate, koliko god koštale 30, 40 kuna. Kupite to i na ulicu! Mora se sve dići: građevinska operativa, sve snage, mi moramo funkcionirati kao da smo proglasili elementarnu nepogodu", kaže Bandić.

Za svoj će rad biti i nagrađeni, a svi zainteresirani mogu se javiti u Studentski servis, Savska cesta 25, gdje će dobiti sve potrebne informacije. Bandić je aktivirao i mjesne odbore: svi trebaju dobiti lopate u ruke i dovoljne količine soli.

Ja neznam za vas ali su meni one Bandićeve izjave po medijima jednostavno smjehotresne. :zubati
Anyway svaka čast gradonačelniku što se uhvatio lopate.Čovjek iz naroda,kad bi svaki grad imao jednog ovakvog...

..... ne bi bio dovršen ni jedan strateški lokalni / područni projekt u zadnjih 13 godina u RH :D .

_________________
Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene,
Zaorit ću ko grom:
O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,
To moj je, moj je dom!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 18 sij 2013, 00:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 21:35
Postovi: 13040
Lokacija: Zagreb
Meni je najjače bilo kad je rekao da je spreman na pahulje veličine dječje glave :sega
Majstor stilskih figura, nema što

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 18 sij 2013, 01:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01
Postovi: 3688
Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
Mogli bi jednom napravit temu sa Bambijevim izjavama,to bi bio urnebes. :laugh

Citat:
"Ja sam se rodio s lopatom. Držati lopatu za mene je stvar časti."
"Snijeg ćemo očistiti i pojesti, grad ću polizati i umiti!"
:laugh

Meni je bila komedija ono na kampanji za Predsjednika kad su ga prikazali kako vješa Kulen na balkonu di živi.
I kad su mu iz Bosanske Posavine poklonili šargiju a on odgovorio "A dobro ,Hvala ,imam već jednu ali malo manju" =))

_________________
"Nisu svi koji lutaju izgubljeni"


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 18 sij 2013, 21:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 19:56
Postovi: 5403
NITKO KAO THOMPSON
(Plus: "Ministar sporta na rubu znanosti")

Moja knjiga Hajka na Thompsona jet tiskana. Na žalost, jer bi bila bolja da su u njoj ušla dva teksta koje ovih dana možemo čitati na Hrsvijetu.
Prvi potvrđuje moje tvrdnje kako se Srbima još uvijek sledi krv u žilama kada samo pomisle na njegovu pjesmu Bojna Čavoglave. Pogledajte I sami:

Beogradskom Kuriru smetaju Goluža i Thompson!
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=361

Hrsvijet, 16. SIJEČANJ 2013.
Srbijanski mediji ne prestaju se baviti hrvatskim domoljubljem, koristeći svaku prigodu da ga izjednače sa ustaštvom. Tako beogradski Kurir ne skriva ogorčenost što hrvatsku rukometaši na Svjetskom prvenstvu slušaju skladbe Marka Perkovića Thompsona ali niti činjenicu da rukometaše predvodi Slavko Goluža.
Hrvatski rukometaši na parket izlaze uz stihove pjesme "Lijepa li si", što beogradski medij ocjenjuje skandaloznim, etiketirajući Marka Perkovića kao "ustaškog muzičkog gurua".
"Gdje su hrvatski rukometaši, tu su i skandali! Popularni 'kauboji' vole se na Svjetskom prvenstvu zagrijavati uz domoljubne pjesme, pa im pred utakmice borbeni moral dižu zvuci i riječi poznatog ustaškog muzičkog gurua Marka Perkovića, poznatijeg pod nadimkom Thompson", piše Kurir i dodaje:
"Od susjeda je to očekivano ponašanje, posebno ako se zna kako im je na čelu nacionalnog sastava izbornik Slavko Goluža, koji je u prošlosti skandalima znao privući pažnju javnosti s obje strane Dunava…"
Isti medij također podsjeća kako je Goluža uvjerljivu pobjedu protiv Srbije na Igrama u Londonu usporedio s "Olujom" te završava ogorčenim i ironičnim zaključkom "kako će i dalje pratiti kako veseli 'kauboji' igraju uz Tompsona. Možda im do kraja SP zasvira jednom i 'Čavoglava', novoustaška himna koja pali mase u Hrvatskoj".

Nakon Kurira, može se očekivati kako će iste ili slične teze nastaviti propagirati i određeni mediji u Republici Hrvatskoj, poglavito izdanja EPH a na koncu će se, po starom običaju, oglasiti i "ministar sporta na rubu znanosti".
Iskustvo nas naime uči da je za spomenute dobro sve što polazi iz Beograda, pa tako i stavovi o "ustaši Thompsonu".
R.H.

Zadnjeg dana u prošloj godini u emisiji TV calendar HTV-a bila je i prica o Bojni Čavoglave. Tada je istaknuto kako je nastala u vremenu kada je Hrvatska bila razoružana i kada su Srbi nizali pobjedu za pobjedom u načinu ratovanja za koji jesu dobru: Kada protivnik nije naoružan. Očito i u takvom odnosu snaga Bojna Čavoglave im je ledila krv u žilama. U tekstu spominju i Oluju, pa nas opet podsječaju na činjenicu da ih je Slobodan Milošević usporedio sa zečevima!

Drugi tekst nas podsječa na mnoge u Hrvatskoj kojima su draži i takvi Srbi od njihovog (?) hrvatskog naroda. Evo i tog teksta:

Kolumna Damira Pešorde: Poučni slučaj Sabine Moreaux
Hrsvijet, 18 Siječanj 2013.

U jednim dnevnim novinama ovih se dana mogla pročitati neobična vijest. Izvjesna Sabine Moreaux zaputila se iz svoga mjesta u Bruxelles, a tek u Zagrebu shvatila da je na krivom putu. U novinama piše: ''Sabine je krenula iz Erquelinnesa prema Bruxellesu prošle subote. U belgijskoj je prijestolnici trebala pokupiti prijateljicu, no kako nije znala put uključila je GPS. No, uređaj se pokvario, a ona je nastavila voziti. ''Ništa joj nije bilo sumnjivo sve do Zagreba. '' Kad sam prošla tablu na kojoj piše Zagreb, shvatila sam da je vrijeme da se okrenem'' - priznaje smušena Sabine.

Ovaj bizarni slučaj višestruko je poticajan za razmišljanje. Prvo, o tome koliko je suvremeni čovjek postao ovisan o raznim pomagalima za orijentaciju u svakodnevnom životu. Bez njih, tih pomagala, čovjek današnjice djeluje smušeno i izgubljeno. Zamislimo, recimo, samo jedan dan tog suvremenog čovjeka bez mobitela, bez kartica, lijekova koje redovito uzima, medija koji mu objašnjava što se događa u njegovu gradu i u svijetu … Živi užas! Drugo, o tome kako put u Bruxelles može završiti puno istočnije. Vođeni pokvarenim GPS-om i mi smo dugo vozili prema Bruxellesu. No još uvijek stojimo ispred brane u Brežicama, a iz Beograda nas Dačić zove u nekakvo ''Balkansko vijeće''. Na televiziji svake večeri partizanski filmovi i tv-serije iz Regiona, a policija danima oklijeva okriviti pomahnitalog bombaša iz Zagreba. Valjda zato što je navodno Banjolučanin, bivše 'vojno lice', ljevičar i obožavatelj Josipa Broza. Da se furao na Pavelića, već bi bio i osuđen. Barem u ''Jutarnjem''.

Ako se indicije o krivcu za bombe postavljene u zapadnom dijelu Zagreba pokažu točnim, slučaj će se po dobrom starom hrvatskom običaju polako zataškavati, svest će se na krivicu pojedinca, kojemu nije baš sve čisto u glavi, i zanijekati postojanje politički motiviranog terorizma. Kao što je to bio slučaj i kada je istarski ''ljevičar'' Vilim Bono postavio bombu u Boćarski dom u Pazinu gdje se trebao održati Thompsonov koncert. Mediji su prvo, po uhodanoj špranci, objavile vijest kako neslužbeno doznaju da je bombu postavio Thompsonov obožavatelj. Kasnije nisu bili toliko revni u demantiranju te podle laži. Presuda Bonu ipak je bila nedvosmislena, kao što je vidljivo i iz ove šture vijesti iz tog vremena: ''Zbog odbojnosti i mržnje prema Marku Perkoviću Thompsonu i njegovim pjesama, postavljanjem eksploziva kako bi spriječio održavanje njegovih koncerata u pazinskom Boćarskom domu, 60-godišnji Vilim Bon osuđen je na zatvorsku kaznu od pet i pol godina.'' Ne znam je li pazinski bombaš već izišao iz zatvora, ali ne bi me iznenadilo da jest. Ljudi spremni postavljati bombe za ''antifašističke'' ideala uvijek dobro dođu.

A cijelo to vrijeme mi, to jest Hrvatska, vođeni premudrim vođama, koji se izmjenjuju, ali se ne mijenjaju, nepokolebljivo napredujemo u istom smjeru, ne provjeravajući ispravnost GPS-a. Baš kao i Sabine Moreaux. Pitanje je samo hoćemo li tek onda kada dođemo do table s natpisom Bruxelles ili Beograd, jer obje su opcije još uvijek otvorene, zaključiti da je vrijeme da se okrenemo i vratimo natrag. Samo to tada neće bit baš tako lako kao u Sabininom slučaju. Ali žilav smo mi narod.
Doista je šteta što ovih tekstova nema u mojoj knjzi, zar ne?

Akademik Josip Pečarić


Privitak/ci:
KNAMA SUTRA.jpg
KNAMA SUTRA.jpg [ 133.7 KiB | Pogledano 3250 put/a. ]

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 19 sij 2013, 13:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25
Postovi: 44024
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Karl Erjavec prijetio da Hrvatska možda nikad i ne uđe u EU, prvi odgovorio gradonačelnik Rijeke.

slika

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 19 sij 2013, 13:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 21:35
Postovi: 13040
Lokacija: Zagreb
Jeremić sindrom se širi...
Ne može se jedan političar razgovarati na ovako birtijaškoj razini, znam da su Slovenci u principu najlošiji gosti, ali ipak ih milijun dođe kod nas :kava

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 19 sij 2013, 13:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01
Postovi: 3688
Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
Ameri su rekli svoje a Slovenjosi se mogu samo kofrčit.

_________________
"Nisu svi koji lutaju izgubljeni"


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 19 sij 2013, 13:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 21:35
Postovi: 13040
Lokacija: Zagreb
Citat:
Tvornica u Županji, u Hrvatskoj, se bavi proizvodnjom žetvenih kombajna i koristi visoko specijaliziranu radnu snagu.
Nedavno su izvršena značajna ulaganja u postrojenja, počevši od linije kataforetskog lakiranja, do pogonskih uređaja za rezanje laserom te do optimiziranja procesa zavarivanja. Ta ulaganja, potpomognuta uvođenjem novih kriterija organizacije rada i novog upravljanja logistikom, temelj su velikog porasta kojeg proizvodnja ove tvornice registrira svake godine, a koji se pridružuje isto tako značajnom povećanju produktivnosti.

U Hrvatskoj je nedavno pokrenuta proizvodnja kombajna. Jeste li znali za to?? Vjerojatno niste, jer nije spomenuto ni u jednom mediju...
Nekome je u interesu širiti ekonomski pesimizam...

S druge strane, u Srbiji bi ovo bila prva vijest u dnevniku, a pad BDP-a od 2% dobije članak od 5 redaka :kava

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 19 sij 2013, 16:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 svi 2009, 14:12
Postovi: 5635
Lokacija: sisak
volvoks je napisao/la:
Citat:
Tvornica u Županji, u Hrvatskoj, se bavi proizvodnjom žetvenih kombajna i koristi visoko specijaliziranu radnu snagu.
Nedavno su izvršena značajna ulaganja u postrojenja, počevši od linije kataforetskog lakiranja, do pogonskih uređaja za rezanje laserom te do optimiziranja procesa zavarivanja. Ta ulaganja, potpomognuta uvođenjem novih kriterija organizacije rada i novog upravljanja logistikom, temelj su velikog porasta kojeg proizvodnja ove tvornice registrira svake godine, a koji se pridružuje isto tako značajnom povećanju produktivnosti.

U Hrvatskoj je nedavno pokrenuta proizvodnja kombajna. Jeste li znali za to?? Vjerojatno niste, jer nije spomenuto ni u jednom mediju...
Nekome je u interesu širiti ekonomski pesimizam...

S druge strane, u Srbiji bi ovo bila prva vijest u dnevniku, a pad BDP-a od 2% dobije članak od 5 redaka :kava


tko malo redovnije čita medije, zna za ovo, bilo je već nekoliko puta. forsiranje ovakvih vijesti bi bilo izrazito kontraproduktivno, jer je taj uspjeh kap u moru neuspjeha hrvatskog gospodarstva. da napomenem i da isključivo loše vijesti i skandali prodaju novine, bar ovdje kod nas...

_________________
Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 19 sij 2013, 16:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 21:35
Postovi: 13040
Lokacija: Zagreb
Ma da, ajmo se još malo trpati lošim vijestima, neka potrošnja padne na još niže grane...
Normalno da Zlatko, koji prati i hrvatske i srpske medije, dobije dojam da će nas Srbija prestići svakog trenutka, kad odjednom samo dođe podatak da imaju veći pad nego mi :kava

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 19 sij 2013, 16:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 svi 2009, 14:12
Postovi: 5635
Lokacija: sisak
volvoks je napisao/la:
Ma da, ajmo se još malo trpati lošim vijestima, neka potrošnja padne na još niže grane...
Normalno da Zlatko, koji prati i hrvatske i srpske medije, dobije dojam da će nas Srbija prestići svakog trenutka, kad odjednom samo dođe podatak da imaju veći pad nego mi :kava


da se s lošim vijestima pretjeruje mislim i ja, ali jebi ga, kad je stanje takvo, ja osobno mislim da potražnja ne pada, nego se napokon vraća u realne okvire, tj. ljudi kupuju ono što im treba, šta bih trebap kupovati kineska sranja da povećam potražnju, nadalje jedan dio roba nam je svakako u sivoj zoni, vidjet ćemo kad profunkcioniraju fiskalne blagajne u potpunosti da li će biti promjena, ja mislim da bi pad potražnje mogao stati...
inače nisam protiv objavljivanja dobrih vijesti, ali za ovaj konkretan slučaj vlada nije ni najmanje zaslžna, a poznavajući naše političare, oni bi ovakve uspjehe svakako htjeli prikazati kao svoje, zato jedna kratka vijest i dosta, da ne bi dobili krivu percepciju, kako smo eto uspješni...

_________________
Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 19 sij 2013, 20:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01
Postovi: 3688
Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
Ministry of Sound je napisao/la:
Karl Erjavec prijetio da Hrvatska možda nikad i ne uđe u EU, prvi odgovorio gradonačelnik Rijeke.

slika


Debeli gradonačelnik Vojko će stat na Učku,zaklonit sunce cijeloj Županiji i zbogom turizam.

_________________
"Nisu svi koji lutaju izgubljeni"


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 20 sij 2013, 09:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 svi 2009, 14:12
Postovi: 5635
Lokacija: sisak
mario_cro je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Karl Erjavec prijetio da Hrvatska možda nikad i ne uđe u EU, prvi odgovorio gradonačelnik Rijeke.

slika


Debeli gradonačelnik Vojko će stat na Učku,zaklonit sunce cijeloj Županiji i zbogom turizam.


ma njega čekaju lokalni izbori, a kako nema neprijatelja srba i bošnjaka svakako dobro dođu i slovenci, samo čudi me takva percepcija u njegovom kraju takve priče nisu prolazile ni u ratu....

_________________
Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 20 sij 2013, 10:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ožu 2012, 08:39
Postovi: 1695
osa je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:

Debeli gradonačelnik Vojko će stat na Učku,zaklonit sunce cijeloj Županiji i zbogom turizam.


ma njega čekaju lokalni izbori, a kako nema neprijatelja srba i bošnjaka svakako dobro dođu i slovenci, samo čudi me takva percepcija u njegovom kraju takve priče nisu prolazile ni u ratu....


Prolazila je u Rijeci (a pogotovo u Istri) i još prolazi. Nije se Vojko obrušio na Srbe, ni na Muslimane, već na Slovence.

_________________
Neću NATO
Hoću na te


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 20 sij 2013, 12:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 21:35
Postovi: 13040
Lokacija: Zagreb
Pročitajte zadnjoh par stranica teme o Sloveniji na Forum.hr i uvidjet ćete da ti zapadni Hrvati baš preziru Slovence...
Jer mrziti Slovence je društveno prihvatljivo, a ako mrziš "braću s istoka" onda si ustašoid

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 22 sij 2013, 14:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 svi 2009, 14:12
Postovi: 5635
Lokacija: sisak
Prvi hrvatski automobil na struju kreće u serijsku proizvodnju

slika

Dok-Ingu vlasnika Vjekoslava Majetića ova je godina počela itekako dobro. Svjetlo dana napokon bi mogao ugledati njegov maleni automobil XD Concept, prvi hrvatski električni automobil interesantnog dizajna i mogućnosti predstavljen još početkom 2010.

U serijsku proizvodnju će strojevi za bušenje u rudnicima platine i kroma.

"Vrlo brzo, već tijekom sljedećeg mjeseca, naš bi automobil na struju trebao biti spreman za serijsku proizvodnju.

Što se pak strojeva tiče, poslali smo tri prototipa na testiranje u južnoafričke rudnike i očekujemo da će to završiti u lipnju kada bismo isto tako krenuli u serijsku proizvodnju", kazao je Vjekoslav Majetić za Liderpress.

Majetićeva tvrtka Dok-Ing sve veći fokus stavlja na rudarstvo, ali i na vatrogasni segment i razminiravanje.

_________________
Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 22 sij 2013, 21:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Čačić trenutno ne smije 3 godine voziti. I sud mu potvrdio mađarsku kaznu.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 23 sij 2013, 09:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2012, 17:01
Postovi: 12355
Citat:
ZAGREB - Od eksplozije koja se sinoć dogodila na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu niko nije povrijeđen.

Od manje eksplozije, koja je odjeknula u 2.25, načinjena je minimalna šteta, prenose zagrebački mediji.

Prema nezvaničnim informacijama, oštećena je jedna od ploča kojima je popločen glavni zagrebački trg, a na obližnjem šatoru i spomeniku banu Jelačiću nema vidljivih oštećenja, niti su popucala stakla na obližnjoj kafani.

Policija je blokirala područje i istražuje uzroke eksplozije, a ostale pojedinosti još nisu poznate.

Ovo je treća eksplozija u Zagrebu u posljednje dvije sedmice.

Zagreb su ranije pogodile dvije snažne eksplozije, prva u srijedu, 9. januara u Podsusedu, a druga 11. januara na autobuskoj stanici na Aleji Bolonje.

U drugoj eksploziji povrijeđen je 53-ogodišnji Vojislav Blažević, koji je i osumnjičen za postavljanje eksplozivnih naprava.


Komentar ispod članka, neki paćenik Djoko Karac, stariji čovjek.

https://www.facebook.com/djoko.karac

Patriota, aktivista iz Amerike, 24h o Srbima i muslimanima piše.

Citat:
hahaha mostar se trese od eksplozija a javnost nesmije pisnuti bosnjaci se usrali necuju se zivi


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 23 sij 2013, 13:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 21:35
Postovi: 13040
Lokacija: Zagreb
Ovo je smiješno, bombaškim napadom su proglasili i zapaljenu ping-pong lopticu bačenu u sjemenište...
I ova naprava je vjerojatno smiješne snage, pitanje je li riječ o eksplozivu ili nekakvoj eksplozivnoj kemijskoj reakciji

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 24 sij 2013, 21:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 svi 2009, 14:12
Postovi: 5635
Lokacija: sisak
trebalo je 5 godina da dobiju građevinsku dozvolu, ovakva kompanija, i onda mi netko priča protiv zakona koji bi ubrzao ovakve investicije...



Ikea dobila građevinsku za Rugvicu, otvorenje u proljeće 2014.

slika





-Najveća prepreka u ovom projektu su nam bile administrativno- birokratske zavrzlame, rekao je direktor za nekretnine i razvoj IKEA-e jugoistočne Europe Vladislav Lalić





Zagrebačka županija izdala je danas investitoru IKEA Hrvatska d.o.o. građevinsku dozvolu za gradnju prodajnog centra u Općini Rugvica, na istočnom izlazu iz Zagreba kod Ivanje Reke. Projekt u Rugvici vrijedan je više od 100 milijuna eura.

Direktor za nekretnine i razvoj IKEA-e jugoistočne Europe Vladislav Lalić rekao je kako je izdavanjem tog dokumenta ukinuta posljednja prepreka za početak gradnje centra. Pohvalio je i efikasnost Zagrebačke županije koja je dozvolu izdala u rekordnom roku te je najavio kako se otvorenje centra očekuje u proljeće 2014. godine, a početak radova očekuje na proljeće ove godine. To je prva faza gradnje, dok je odluka o drugoj fazi, u kojoj bi uz robnu kuću trebao niknuti i šoping centar, odgođena do 2015. godine.
Google Oglasi

Župan Kožić izrazio je zadovoljstvo što je švedski div u industriji namještaja odabrao upravo Zagrebačku županiju za gradnju svog centra.

- Na području naše županije realiziraju se dvije najveće investicije u Republici Hrvatskoj. To su Ikes u Rugvici i Pliva u Savskom Marofu, investicija vrijedna oko 120 milijuna eura koja će otvoriti novih 100-tinjak radnih mjesta. Bez obzira na krizu, mnogi domaći i strani investitori, prepoznaju Zagrebačku županiju kao regiju u koju je poželjno ulagati, a mi to pokušavamo opravdati razvijajući poslovne zone na svom području te ponašajući se kao učinkovita javna uprava – izjavio je Kožić naglasivši kako će Zagrebačka županija i ubuduće u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti pomagati realizacije investicijskih projekata, poput Ikeinog.

- Najveća prepreka u ovom projektu su nam bile administrativno- birokratske zavrzlame - rekao je Lalić - dodavši da i nije tako strašno jer su na takve administrativne probleme već navikli. U Poljskoj su čekali šest godina, dodao je.

U tijeku je priprema tendera za izvođače radova, a očekuje se da će na ovom projektu, koji će uposliti i građevinski sektor, raditi između 500 i tisuću radnika, a za rad u robnoj kući zaposlit će se oko 350 ljudi. Prvi su neki natječaji za radna mjesta u Ikei već bili objavljeni, dok se glavni val zapošljavanja očekuje tri do četiri mjeseca prije otvorenja robne kuće.

Švedski trgovački div započeo je poslovnu suradnju s hrvatskom tvornicom Tvin još prije više od 30 godina, a razmišljaju i o suradnji i s drugim hrvatskim proizvođačima.

_________________
Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 sij 2013, 16:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 svi 2009, 14:12
Postovi: 5635
Lokacija: sisak
pa ti napreduj...




Podravski ipsilon, šteta, milijarda kuna

slika
Ministarstvo prometa jučer je za Večernji list objasnilo na što je točno mislio ministar Siniša Hajdaš Dončić kada je u Saboru štetu koju je Podravski ipsilon donio poduzeću Hrvatske autoceste procijenio na oko milijardu kuna.



– Riječ je o oportunitetnom, odnosno opcijskom trošku jedne tvrtke koja je, ulazeći u gradnju prometnice, a iz koje neće moći prihodovati, uložila svoju operativu, svoje ljude, znanje, vrijeme te svoja sredstva. Riječ je o kreditima dobivenima pod skupim uvjetima, a HAC je trenutačno zadužen za 23 milijarde kuna – kazali su u Ministarstvu prometa.

Istaknuli su, također, da je opcijski trošak istodobno nastao i na drugim područjima za tu tvrtku.

– Primjerice, da Hrvatske autoceste nisu morale ulaziti u taj projekt, svoja bi sredstva i akumulacije mogle usmjeriti u projekt gradnje autoceste do Ploča, koja bi do danas bila završena i na čemu bi tvrtka već ostvarivala prihod – kažu u ministarstvu.

No, to nije sve.

– Valja tu ukalkulirati i trošak kamata na kreditna sredstva koja su uložena u gradnju, a riječ o oko 260 milijuna kuna, u otkup zemljišta veće vrijednosti nego što je potrebno za gradnju brze ceste i slično – također objašnjavaju iz kabineta ministra Hajdaša Dončića.

Vidi razlike

Osim toga, daju i sasvim konkretnu računicu kolika bi bila razlika između procijenjenog troška gradnje Podravsko-bilogorskog ipsilona i stvarnog troška koji bi nastao da je projekt nastavljen onako kako je zamišljen.

Trošak gradnje kraka prema Koprivnici (A12) procijenjen je na 1,2 milijarde kuna, a u stvarnosti bi bio viši za 230 milijuna kuna. Što se kraka prema Bjelovaru tiče (A13), procijenjen je na 730 milijuna kuna, a u stvarnosti bi iznosio 140 milijuna kuna više.

Samo bi to donijelo konkretnu štetu Hrvatskim autocestama u iznosu od 370 milijuna. Kad se tome dodaju druge spomenute štete, iznos se penje do nevjerojatnih milijardu kuna.

Iz Ministarstva prometa nisu odgovorili na pitanje hoće li ministar Hajdaš Dončić pokrenuti pitanje kaznene odgovornosti za tu štetu. Neslužbeno nam je poručeno da to nije u njegovoj mjerodavnosti. No, Državno bi odvjetništvo na temelju spoznaja dosad objavljenih u medijima samo moglo pokrenuti preispitivanje kaznene odgovornosti osoba koje su donijele – sada je očito – štetnu odluku iz političkih razloga.

_________________
Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 sij 2013, 16:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 21:35
Postovi: 13040
Lokacija: Zagreb
Što se tiče Ikee, čuo sam da su krajem devedesetih kupili zemljište u Svetoj Nedelji, ali su ga prodali u vrijeme velikog gospodarskog uspona tog mjesta...
Nakon toga su kupili zemlju bez ikakvih komunalija u Rugvici, normalno da čekaju :kava

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 sij 2013, 18:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Eto, sad se Pereci mogu jeftino odvojiti od roditelja da više ne žive sa njma čitav život.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 sij 2013, 19:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 21:35
Postovi: 13040
Lokacija: Zagreb
BBC je napisao/la:
Eto, sad se Pereci mogu jeftino odvojiti od roditelja da više ne žive sa njma čitav život.

:sega
Problem je skupi namještaj, a ne potreba za tridesetogodišnjim dužničkim ropstvom kako bi se kupio stan, tako je rekao BBC mora biti istina :D

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 25 sij 2013, 19:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Vidi se da nikad nisi morao odjednom kupiti sve za solo život. Mamica hrani a stari magarac.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14093 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 564  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO