HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 vel 2025, 22:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 14060 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 563  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 03 srp 2017, 00:15 

snowflake je napisao/la:
Od svih kolonijalnih upravitelja najodvratniji su mi oni sa znanjem hrvatskog jezika, Juratović specijalno.
Nije to sve, u incijativama oko zajedničkog jezika glavni igrači su austrijsko-njemačke zaklade, koje se u nekim slučajevima mogu povezati s Goethe institutom a, koji je državni institut.
O tome sam već pisala... I tako dalje i tako dalje...
Pa i kod Perkovića i Mustača rekla sam da Nijemci moraju imat nek svoje interese i suđenje je pokazalo da su ih i imali...
Nijemci nam jesu pomogli kod priznanja i ulaska u EU i zato sam zahvalna, ali to je plaćeno s kamatama bankama i HT-om, među ostalim.
Mi nismo najlojalniji i samim time ni poželjni saveznici, ali mi se oni najiskrenije gade.
Uostalom, ja sam sa sjevera, a sjevernjaci na njih gledaju u najmanu ruku podozrivo, barem oni pametniji, oduvijek.
Toliko o mitovima, ajmo sad o stvarnosti.

Merkel nije Kohl i Genscher. 2017. nije 1992. to prvo. drugo, nije problem u Nijemcima, problem je u nama. tj. u našim političarima. i uhljebima koji klimaju glavom da se ne bi zamjerili Velikom Vođi. (a taj nije Pelenković)*

*e nije višak, napisano je namjerno.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 00:16 

snowflake je napisao/la:
Od svih kolonijalnih upravitelja najodvratniji su mi oni sa znanjem hrvatskog jezika, Juratović specijalno.
Nije to sve, u incijativama oko zajedničkog jezika glavni igrači su austrijsko-njemačke zaklade, koje se u nekim slučajevima mogu povezati s Goethe institutom a, koji je državni institut.
Pa i kod Perkovića i Mustača rekla sam da Nijemci moraju imat nek svoje interese i suđenje je pokazalo da su ih i imali...
Nijemci nam jesu pomogli kod priznanja i ulaska u EU i zato sam zahvalna, ali to je plaćeno s kamatama bankama i HT-om, među ostalim.
Mi nismo najlojalniji i samim time ni poželjni saveznici, ali mi se oni najiskrenije gade.
Uostalom, ja sam sa sjevera, a sjevernjaci na njih gledaju u najmanu ruku podozrivo, barem oni pametniji, oduvijek.

Jedini protulijek tome je Visegradska skupina i igranje na tu kartu, sto ukljucuje i Ameriku, a to ravno mozes zaboraviti sa HDkenjarama na vlasti koji su de facto podruznica CDUa.

Kad oni sjasu tu ima neke realne sanse za suverenisticku politiku, ali pazi, nekima ce i jako i debelo zasmetati Hasanbegovic, pa ce radije postati ******** nego podrzati njega.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 08:03 

Ovdje se razbijaju mitovi proturanjem mitova, prvi je da je HT poklonjen Njemcima, a istina je da je prodan po prilicno dobroj cijeni, daleko vecoj od sadasnje, drugi mit je da je HDZ Anglina ispostava, a istina je da se hr politika pokusava i pomalo uspijeva snazno povezati sa SADom, a treca stvar je kao skandal sto je Njemacka pozvala da se prizna arbitraza, arbitraza je potpisana i naravno da se treba postivati, medjutim Hr je zbog kompromitacije suda izasla pa se tu moze nesto izvlaciti, ali ne znam koliko je to uvjerljivo, generalno se ono sto se potpise treba postivati, a arbitrazu nije trebalo potpisivati...

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 09:25 

Tovar je napisao/la:
snowflake je napisao/la:

Jedini protulijek tome je Visegradska skupina i igranje na tu kartu, sto ukljucuje i Ameriku, a to ravno mozes zaboraviti sa HDkenjarama na vlasti koji su de facto podruznica CDUa.

Kad oni sjasu tu ima neke realne sanse za suverenisticku politiku, ali pazi, nekima ce i jako i debelo zasmetati Hasanbegovic, pa ce radije postati ******** nego podrzati njega.

Višegradska skupina, jesu to oni "nećemo EU , ali hoćemo novce iz EU fondova i otvoreno tržište" ? Ljudi ne shvaćaju da ljubav prema NJemačkoj više nije ona idealistička kao 1991. sad volimo mamu Merkel jer ona daje novce iz fondova , jer je otvorila tržište za hrvatske, mađarske i pojlske proizvode, jer njemačke i ostale EU firme investiraju , jer su otvorili granice za nas.
Amerikanaca tu nema nigdje, jedino će nas Trump potapšati po ramenu i reći "good job guys", Amerika je u Hrvatskoj kao ulagač manja od Turske. A tamo kad idemo tretiraju nas vizama kao Bangladeš.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 09:46 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Višegradska skupina, jesu to oni "nećemo EU , ali hoćemo novce iz EU fondova i otvoreno tržište" ? Ljudi ne shvaćaju da ljubav prema NJemačkoj više nije ona idealistička kao 1991. sad volimo mamu Merkel jer ona daje novce iz fondova , jer je otvorila tržište za hrvatske, mađarske i pojlske proizvode, jer njemačke i ostale EU firme investiraju , jer su otvorili granice za nas.

druže, umij se prije postanja. ;) od svega nabrojanog, točno je jedino zadnje.
kako to zemlje VS "neće u EU" kad su godinama članice?
treba se ugledati na njih, ne daju da ih Mutti voza, a gospodarstvo nimalo ne trpi.
a mi baksuzi dobijemo Šeksovog đaka Pelenkovića. taj bi mater lekarku prodao za fotelju u Briselu.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 09:54 

@ZGG
Nista ne trvrdim, sa interesiranjem pitam, odkud ti takav stav prema plenkovicu, koji njegov potez ti je sporan? Nemoj o kadroviranju, nego o pogreskama izabranih kadrova.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 10:04 

zaba1111 je napisao/la:
@ZGG
Nista ne trvrdim, sa interesiranjem pitam, odkud ti takav stav prema plenkovicu, koji njegov potez ti je sporan? Nemoj o kadroviranju, nego o pogreskama izabranih kadrova.

od načina dolaska na vrh HDZ-a nadalje.
kako da ne govorim o kadroviranju, kad je to osnovni problem? HDZ provodi politiku SDP-a. nisam za to glasala kad sam zaokružila ime generala Medveda, iako je on još i dobar.
Plenković i njegovi mentori doveli su kriminalku Obuljenku na mjesto ministrice, nije moja baba. povećali su donacije "nevladinim" udrugama i odbili preraspodjelu mrvica tog novca potrebnima.
smrad je samo čekao priliku da nogira MOST-ovce i dovede ovaj antihrvatski šljam u Vladu. za Orepića mi i nije žao, ali Dobrović je dobro radio, nažalost nauštrb interesnih lobija - zato je i letio. sad će novi ministar sve to vratiti na staro, isto kao i Obuljenka.
stari kadrovi svugdje po državnim firmama i upravi, kontinuitet protunarodne politike, novi porezi i nameti, pranje mozga. Plenkovićev HDZ = SDP.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 10:12 

ZGabriel je napisao/la:

treba se ugledati na njih, ne daju da ih Mutti voza, a gospodarstvo nimalo ne trpi.
a mi baksuzi dobijemo Šeksovog đaka Pelenkovića. taj bi mater lekarku prodao za fotelju u Briselu.

Pa EU nije uvela nikakve gospodarske antimjere protiv Hrvatske i Višegradske skupine. Kad bi se to dogodilo (povlačenje investicija, zatvaranje fondova, carine) vrlo brzo bi Hrvati i ostali Višegradci živjeli u kućicama od slame i blata sa svinjama i kokošima. Dok kad bi prekinuli ekonomske odnose s Amerikom nitko ne bi ni primijetio da se nešto dogodilo jer tih odnosa nema.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 10:19 

Povecao donacije nevladinim udrugama?
Cisto sumnjam,... rekoh nemoj o kadrovima jer ih ne poznajem, a vjerovatno ni ti pa da ne guslimo suplju.
Nisi navela skoro nista, a Plenkovic bez konkretnih razloga ima izrazito negativan prijem kod desnice, premda za to nema argumentiranog temelja u njegovim potezima, a s druge strane je npr potiho povecao prava HVOa, cini se kako desnica u startu ne voli plnkovica jer ima ugladjen I pristojan stav, a sto ne samo da je promaseno, nego je jedna od sramotnih podvala ljevice koje naivna desnica opet pusi.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 10:32 

zaba1111 je napisao/la:
Povecao donacije nevladinim udrugama?
Cisto sumnjam,... rekoh nemoj o kadrovima jer ih ne poznajem, a vjerovatno ni ti pa da ne guslimo suplju.
Nisi navela skoro nista, a Plenkovic bez konkretnih razloga ima izrazito negativan prijem kod desnice, premda za to nema argumentiranog temelja u njegovim potezima, a s druge strane je npr potiho povecao prava HVOa, cini se kako desnica u startu ne voli plnkovica jer ima ugladjen I pristojan stav, a sto ne samo da je promaseno, nego je jedna od sramotnih podvala ljevice koje naivna desnica opet pusi.

e jbg. kad moram psovati.
povećanje je 61%, čini mi se. direktan prijenos iz Sabora otprije par mjeseci. odbio je amandmane vlastitih zastupnika (tadašnjih), B. Esih i Z. Hasanbegovića koji su neki sitni dio od toga htjeli preusmjeriti.
Obuljenka godinama štiti kriminal u HAVC-u i mjesto joj je u Remetincu, a ne u Vladi. HAVC financira srpske filmove, između ostalog Srđana Dragojevića, pa financira četničku propagandu. za film o Jean-Michel Nicollieru nisu dali ni lipe, kao ni za "Ovčara - neispričana priča".
ako ne znaš tko su navedeni, zalutao si na podforum.

prava HVO-a je povećao tek kad mu je zatrebao Glasnovićev glas, inače ne bi dobili ni lipe, jer bi se drug Pupovac pobunio. čedama ništa, a HVO-u se daje. gdje to ima???

desnica (iako to i nije desnica) ne voli Plenkovića jer je lažljivac i prevrtljivac. pred izbore kaže jedno, a onda kad na prevaru dobije glasove, napravi drugo.

citirat ću ti ga pa se uvjeri sam:

Citat:
Plenković, srpanj 2016: »Kada definiramo najprije liste, tada će javnost vidjeti, koji su to ljudi koji će biti na ključnim mjestima. Oni koji budu na ključnim mjestima bit će sigurno u najužem krugu kandidata da budu ministri. Ja sam vrlo sklon tome da oni ljudi koji preuzimaju dužnost u izvršnoj vlasti dobiju prije toga mandat od birača«, rekao je.

ako ne znaš, a rekla bih da ne znaš:

predsjednik Sabora - 800 glasova
kriminalka ministarka kulture - 0 glasova
Dalićka - 0 glasova (ne znam ni čega je ministrica)
ministar unutarnjih poslova - 475 glasova
ministrica obrazovanja, ministar gospodarstva...izgube izbore pa uđu u Vladu.

i ovime ću završiti prepisku o briselskom smradu jer je radni dan a ja imam posla.
edit: pozdravi, želje i čestitke uz prigodnu pjesmicu (nije moja)

Citat:
Druže Andrej, ljubičice bijela,
Tebe voli omladina cijela.
Tebe voli i staro i mlado,
Druže Andrej, ti narodno blago.

Druže Andrej, ljubičice plava,
Ti se boriš za narodna prava.
Drug je Andrej, izd'o naređenje,
Čita fejsbuk njeg'vo obezbeđenje

Dan noć hapsi one koji vide
Da idemo putem Atlantide
Rasprodat će cijelo gospodarstvo
Izgraditi amerima carstvo

A kad više ničeg ne ostane
Drug će Andrej opet da postane
Briselskoga carstva neki ćato
Il će njega da nagradi NATO

Druže Andrej, ljubičice bela
Tebe voli Amerika cela
Podaj njima Agrokora, HEP-a
I Vindiju da se s njima šlepa

Podaj njima i ACI marine
Zašto da nas profit njihov brine
Jerbo treba vlasništvo im dati
A narodu dugove da plati

Druže Andrej, ljubičice bijela
Tebe voli tiskovina cijela
Čak i oni što Hrvatsku mrze
Vole tebe i poteze brze

Druže Andrej, ljubičice bijela
Tebe voli elita Brisela
Svjetska banka kamatari razni
Zbog kojih su đepovi nam prazni

Druže Andrej, ideja ti sine
Kako bagri uzet nekretnine
Uvest porez, pa nek bagra plaća
Ako neće, ostat će bez gaća

Druže Andrej, ljubičice rosna
Uvodiš nam pogleda prkosna
Bez ijednog protukandidata
Diktaturu proleterijata

Druže Andrej, nije tebi lako
Kad te netko instalira tako
Al znaš i sam kako takvi prođu
Kad HDZ 'bira' svoga vođu

Tako ćeš i njima biti mio
Dok ne prodaš što je gazda htio
A onda će ćato novi doći
Iz Buzina, brzo, preko noći

Al ne brini, ljubičice bijela
Tebe čeka Europa cijela
Da nastaviš karijeru svoju
Kada gazdi budu sve na broju.

Nije narod jadan tada znao
kad je premijera izabrao
Mislio je biram premijera
A dobio nečijeg žonglera

Koji HNS s HDZ-om spaja
Zar je tako glasovala raja?
Kao da je ljubičicu brige
Školski primjer prevare iz knjige

Ali zato sada propovijed nam drži
Kako narod pokvaren do srži
Ne kuži da mudrost prava to je
Kada dva bordela u jedan se spoje

Nek je tebi i zdravlja i sreće
Neka svuda mir i ljubav teče
Al sramote od te nema veće
Kad te savjest zbog ovog ne peče

(autor bi se potpisao, ali nije stigao jer je na obavijesnom razgovoru kod službe za održavanje ljubičica)

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 10:45 

Znaci plenkovic je kriv jer je HAVC prije njega radio lose, a Obuljenka je kriminalka....
Hvo, to je samo zato... bespovratno unisten HNS I VP, Zagorci vraceni desnici, to je samo po sebi skandal...
Kao sto vidimo, Plenkovic je bez ozbiljnog razloga proglasen izdajnikom, vjerovatno samo zato jer se njegovo kulturno ophodjenje, argumentacija, nivo I efikasnost ne poklapaju sa nametnuom podvalom koju desnicari puse da su desnicari drugaciji, a da su to odlike ljevicara..., a stvarnost je upravo suprotna.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 13:10 

ZGabriel je napisao/la:

Pa EU nije uvela nikakve gospodarske antimjere protiv Hrvatske i Višegradske skupine. Kad bi se to dogodilo (povlačenje investicija, zatvaranje fondova, carine) vrlo brzo bi Hrvati i ostali Višegradci živjeli u kućicama od slame i blata sa svinjama i kokošima. Dok kad bi prekinuli ekonomske odnose s Amerikom nitko ne bi ni primijetio da se nešto dogodilo jer tih odnosa nema.

Vidi se da si mentalni Jugoslaven, tebi triba batina iz Beograda ili iz Bruxellesa, drugacije ti ne mozes.

Da EU nije prcija Mutti Merkel je savkome jasno, i da Berlin vuce najvise koristi iz EU je isto svakome jasno, samo onima koji vole milicijski pendrek iz Beograda, ili ******** u dupetu iz Berlina, njima nije jasno.

Ali covice, vi ******** Jugoslaveni mene ne zanimate, mene zanimaju Hrvati.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 14:25 

Pa zamisli samo da Njemačka propadne što mnogi ovdje priželjkuju, i onda se 500 000 Hrvata vraća kući i trebaju od nečega živjeti. Bi li se veselio da ti dođe 50 rođaka koji su do sada tebe hranili i donosili ti lizaljke , da ti njih smjestiš i hraniš. Onda bi im rekao da nema brige, mi ćemo se sad udružiti sa Slovačkom i Mađarskom i Estonijom.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 14:49 

Jadan li je onaj koga hrani netko iz Njemačke, prošla su ta vremena, sad svatko može tamo.
Neće Njemačka propasti, više je Njemačkoj potrebnija mlada sposobna radna snaga nego bilo šta.
Znači sad mi koji smo ostali ovdje moramo zaboraviti svoje interese, podvući se pod stol i čekati mrvice.
Dok je god tako u Hrvatskoj nikada neće biti bolje, bit ćemo samo kolonija iz koje će vući sposobni radnu snagu, dok se mi raspadamo u svakom pogledu gospodarskom, demografskom i svakom drugom.

Hoćemo li barem jednom naučiti gledati svoje gospodarske interese a ne spuštati glavu.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 16:50 

Citat:
Vasilka Sancin: Ko bodo prebrali, bodo najbrž spremenili mnenje
O arbitraži, njenih plusih in minusih ter posledicah smo se pogovarjali s pravnico, ki je neposredno sodelovala v postopku.

Gorazd Utenkar
sob, 01.07.2017, 10:00

Vasilka Sancin: Ko bodo prebrali, bodo najbrž spremenili mnenje
slika
Najbolj pomembno pri odločitvi je za Sancinovo to, da smo po dolgoletnih zapletih dobili dokončno, pravno zavezujočo in izvršljivo razsodbo.

Slovenija ni dobila pravice do uporabe epikontinentalnega pasu in razglasitve izključne ekonomske cone.

Odločitev arbitraže o meji med Slovenijo in Hrvaško so razglasili v četrtek. O prvih vtisih smo se pogovarjali s predavateljico na ljubljanski pravni fakulteti, ki je tudi neposredno sodelovala v postopku in zadevo torej odlično pozna, dr. Vasilko Sancin.

Vasilka Sancin je bila že od leta 2003 v različnih oblikah svetovalka ministrstva za zunanje zadeve. Tako je začela sodelovati tudi pri sklepanju arbitražnega sporazuma in v skupini pravnikov pod vodstvom sedanjega premiera Mira Cerarja, ki je pripravljala podlage za slovenski memorandum za arbitražo; obsegal je približno 450 strani in še približno 800 strani prilog. Do januarja 2013 je bila tudi ena od odvetnikov Slovenije pred tribunalom.

Dobro, vendar...

Najbolj pomembno pri odločitvi je za Sancinovo to, da smo po vseh dolgoletnih zapletih dobili dokončno, pravno zavezujočo in izvršljivo razsodbo. »Dolgoletni spor med sosednjima državama je razrešen s pravnimi sredstvi, arbitražo. Pričakuje se, da bosta obe stranki v sporu odločitev spoštovali,« je povedala.

Čeprav na Hrvaškem za zdaj trmasto zatrjujejo, da razsodbe ne bodo upoštevali, pravnica meni, da si bodo premislili, ko se bodo strasti umirile in bodo dobro prebrali, kaj v njej piše. Po njenem bodo kljub vsem zapletom – se pravi prisluškovanju nedovoljenim pogovorom med slovenskim članom tribunala in agentko, zaradi česar Hrvaška pravno neupravičeno zatrjuje, da je enostransko stopila iz postopka – ugotovili, da vsebina ni takšna, da z njo ne bi mogli živeti. Za izpolnitev razsodbe pa bosta državi nedvomno morali polno sodelovati.

Razsodba je po prepričanju Sancinove zelo uravnotežen kompromis. Morda pretirana pričakovanja veliko ljudi v Sloveniji so po njenem posledica tega, da so v javnosti prikazovali zelo izbrane informacije, ne pa celotne slike. Zapleteni mejni spor so namreč na obeh straneh dolga leta izkoriščali v politične namene. »Nekateri dokumenti so tičali v omarah in so prišli na dan šele, ko se je zares začel arbitražni postopek,« pravi sogovornica.

Celotna zadeva bi lahko imela ugodne posledice tudi v širši regiji, kar je evfemizem za območje nekdanje Jugoslavije, kjer je ozemeljskih sporov veliko. Po mnenju Sancinove je arbitraža pokazala, da je z uporabo mednarodnega prava mogoče pravično razrešiti še tako zapletene in geografsko posebne razmere.

»Nedvomno je pri takšnih sporih najboljša dvostranska rešitev, se pravi med vpletenima državama. Če pa se dvostranska pogajanja znajdejo v slepi ulici, se je dobro obrniti na tretjega. Obstajajo diplomatska sredstva – posredovanje, dobre usluge, sprava – ali pravna pot. To so sodišča v Haagu, Hamburgu ali arbitraža. Na vrsto pridejo, ko so izčrpana vsa diplomatska sredstva. Kar so v slovensko-hrvaškem primeru dejansko bila,« je še povedala Sancinova.

O čem se ne govori?

Nad razsodbo so gotovo najbolj razočarani ljudje, ki so upali, da bodo živeli v Sloveniji, a so pristali na Hrvaškem. Vendar Sancinova po nekaterih odzivih sodi, da je tudi njim nekoliko odleglo, da se je končala mučna dolgoletna negotovost glede njihovega položaja. Seveda pa je treba vsakogar obravnavati posebej in mu omogočiti ugodne rešitve. Če bi se hoteli preseliti v Slovenijo, bi jim po njenem mnenju to morali omogočiti. Posebno zato, ker jih ni zelo veliko.

Pri tem opozarja, da tudi na kopnem v Istri Slovenija ni samo izgubila ozemlja, za katero je menila, da je njeno – območje zaselkov južno od Dragonje –, ampak ga je nekaj tudi pridobila. Gre za ozemlje med staro strugo Dragonje in Kanalom sv. Odorika, ki ga je zahtevala Hrvaška. Dobila pa ga je Slovenija.

Rešitev v Piranskem zalivu, ki ga je arbitraža tri četrtine prisodila Sloveniji, je po mnenju Sancinove bistveno boljša kot dosedanji status quo. Ta je namreč pomenil, da je Slovenija nadzirala polovico zaliva. Zaliv je tudi ohranil status notranjih morskih voda, kar pomeni, da je režim v njem izenačen s kopnim. V notranjih morskih vodah ni pravice do neškodljivega prehoda. Hrvaška je ves čas vztrajala, da gre za teritorialno morje. »Če karikiram, bi lahko v primeru, da bi bil Piranski zaliv teritorialno morje, hrvaški vojaški čoln priplul pred obalo Portoroža. Če se ne bi zasidral, mu slovenske oblasti ne bi mogle nič. V notranjih morskih vodah to ni mogoče,« je razliko pojasnila pravnica.

Glede drugega dela morske meje si je želela večje prilagoditve črte delitve morja od zaliva naprej do italijanskega morja. Arbitražni tribunal je namreč pomaknil črto samo malenkost v levo od ravne črte, gledano z obale.

Stik slovenskega morja z mednarodnim pa po mnenju Sancinove ni teritorialen. Je fizičen, vendar gre še vedno za hrvaško teritorialno morje, čeprav je njena suverenost na tem območju omejena. »Tribunal je odločil v okviru omejitev, ki jih določa mednarodno pravo, čeprav bi glede na mandat iz arbitražnega sporazuma lahko iskal rešitve prek mednarodnega prava,« je dejala. Rešitev je unikatna, saj ne pozna nobenega takšnega režima.

Pri morski meji se ji zdi pomembno še nekaj, o čemer ni v začetnih komentarjih spregovoril nihče. »Določena morska meja je razmejitev vseh morskih pasov Slovenije. Tribunal torej ni razsodil, da bi imela Slovenija kakršnekoli posebne pravice do uporabe drugih morskih pasov, na primer epikontinentalnega pasu ali izključne ekonomske cone zunaj območja stika sosednje Hrvaške,« je poudarila Sancinova.

Vasilka Sancin je napisao/la:
Pri tem opozarja, da tudi na kopnem v Istri Slovenija ni samo izgubila ozemlja, za katero je menila, da je njeno – območje zaselkov južno od Dragonje –, ampak ga je nekaj tudi pridobila. Gre za ozemlje med staro strugo Dragonje in Kanalom sv. Odorika, ki ga je zahtevala Hrvaška. Dobila pa ga je Slovenija.

Vasilka Sancin ne daje potpunu obavijest Slovencima, jer Hrvatska je samo u prvom pisanom podnesku zatražila granicu na Dragonji, a zatim je Hrvatska usmeno pristala na tezu da je 25. lipnja 1991. granica bila na Kanalu Svetog Odorika, to je za sud bilo dovoljno jer se po stanju na taj datum i određivala granica.
Dakle, činjenica jest da je Slovenija dobila područje između Dragonje i Kanala Svetog Odorika, ali zato jer je Hrvatska odustala od prvotnog podneska kojim je tražila granicu na Dragonji.

slika
slika

Vasilka Sancin je napisao/la:
Pri morski meji se ji zdi pomembno še nekaj, o čemer ni v začetnih komentarjih spregovoril nihče. »Določena morska meja je razmejitev vseh morskih pasov Slovenije. Tribunal torej ni razsodil, da bi imela Slovenija kakršnekoli posebne pravice do uporabe drugih morskih pasov, na primer epikontinentalnega pasu ali izključne ekonomske cone zunaj območja stika sosednje Hrvaške,« je poudarila Sancinova.

Točno, ova presuda isključuje ikakva slovenska prava na isključivi gospodarski pojas ili epikontinetalni pojas. Dakle, ništa od plavog, narančastog i većine zelenog za Sloveniju.
slika
Gubitak hrvatskih voda po presudi stalnog arbitražnog suda, koju Hrvatska ne priznaje, zeleni trokut:
slika
http://pretenzije.blogspot.hr/

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 17:17 

Pa zamisli samo da Njemačka propadne što mnogi ovdje priželjkuju, i onda se 500 000 Hrvata vraća kući i trebaju od nečega živjeti. Bi li se veselio da ti dođe 50 rođaka koji su do sada tebe hranili i donosili ti lizaljke , da ti njih smjestiš i hraniš. Onda bi im rekao da nema brige, mi ćemo se sad udružiti sa Slovačkom i Mađarskom i Estonijom.

Tek sada vidim kako smo mi, Hrvati, ipak uspjeli!
Prekodrinski susedi nas brane, savjetuju i žele nam dobro!
Nema više brige!
:smijeh

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 18:06 

Dakako da svi oni imaju imanja po BiH ili Hrvatskoj, a mnogi u obje zemlje. Imaju i ušteđevinu pa nikomu ne bi bili na teretu. Bar jedan broj godina.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 21:30 

Plenkovic ovo odlicno hendla zasad. Pohvale i bivsem premijeru Milanovicu za istu stvar. Sve skupa smo ovo odradili sjajno. Ulazak u EU preko arbitraze, a onda slovenski autogol na asistenciju naseg jedinog ozbiljnog partnera. Uglavnom no stress :)

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 21:55 

zaba1111 je napisao/la:
Znaci plenkovic je kriv jer je HAVC prije njega radio lose, a Obuljenka je kriminalka....
Hvo, to je samo zato... bespovratno unisten HNS I VP, Zagorci vraceni desnici, to je samo po sebi skandal...
Kao sto vidimo, Plenkovic je bez ozbiljnog razloga proglasen izdajnikom, vjerovatno samo zato jer se njegovo kulturno ophodjenje, argumentacija, nivo I efikasnost ne poklapaju sa nametnuom podvalom koju desnicari puse da su desnicari drugaciji, a da su to odlike ljevicara..., a stvarnost je upravo suprotna.

Obuljenka je sjedila u NO HAVC-a i odobravala očite nezakonite radnje. nije ta priča od jučer.
unatoč tome, Plenković je postavi za ministricu, zato jer mu je prijateljica. umjesto da razbuca lopove.
nije krao, ali je držao ljestve.
ali ti uporno tupiš da ga se optužuje zbog pristojnog ophođenja. seriously???
tvojim kolegama i poznanicima je jamačno zabavno s tobom. :zubati jer ti ustvrdiš nešto i ponavljaš istu rečenicu pet puta bez obzira što ostali govore. pa kome prvom dosadi...

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 22:54 

Sve moze al dzamijas nemoze jbg
Plenki > hasanbeg i ko god je s njim

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 23:19 

s one strane dinare je napisao/la:

draži ti je briselski dezerter od generala Glasnovića?

mašala.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2017, 23:28 

To je samo konzekventno, tu klijentelu ne zanima hoce li HDZ uvesti ******** brakove u Hrvatsku, slepaju li Pupovca, podilaze levoliberalima, glavno da nema Hasanbegovica. Neka crkne Hrvatska, ali Hasanbegovic nema prodju.

A to vazi za poskoklije kao i za levoliberal titoiste poput Kaftana, i naravno za HDZovce po zanimanju. Jedan jako bolestan cocktail, ali svima im je zajedno da njima Plenkovic manje zlo nego Hasanbegovic.

I neka bude tako, ne valja vatati takve.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2017, 00:03 

??
Sto bi mu dosli pa nasa dijaspora ima kuce obnovljene u BiH a i nove napravljene u hrvatskoj HAHAHAHA

srbi slabo mogu zamislit nasu dijasporu :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 04 srp 2017, 02:37 

ZGabriel je napisao/la:
s one strane dinare je napisao/la:

draži ti je briselski dezerter od generala Glasnovića?

mašala.

Nije od generala al od dzamijasa jeste, doduse kad vidim combo jandrokovic plenki isto mi se smuci, ne znam sefice, nisam pametan

Vrh

PostPostano: 04 srp 2017, 02:40 

Tovar je napisao/la:
svima im je zajedno da njima Plenkovic manje zlo nego Hasanbegovic.

I neka bude tako, ne valja vatati takve.

Di si punti. Je manje mi je zlo plenki od hasanbega.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14060 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180 ... 563  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: