HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 ruj 2025, 05:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 14166 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 567  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Hrvatskoj
PostPostano: 02 ožu 2018, 20:49 

Graničar Jozo je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:
A sta je s Leticom bilo?

pa ima se dosta toga za pročitati. letica optužuje bakića da je obični trgovac informatičkom opremom, a ovaj naravno nije ostao dužan. čak mislim da su obojica u pravu, a pa sam rezerviran prema bakiću, a njegova napuhanost me iritira.

https://www.google.hr/search?q=letica+b ... 8AeRk6_YAg

Evo nesto po pitanju reforme obrazovanja.

https://www.glas-koncila.hr/josip-burus ... esi-novac/

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 02 ožu 2018, 21:02 

zaba1111 je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:
Ovo u prevodu znači.
Ako država omogući svakom kapitalisti(čitaj:lopovu)da gazi radnika kako mu u njegovoj bolesnoj glavi padne na pamet.Sa svih strana sveta doćiće kapitalisti da otvaraju svoje biznise pa će ponestati radnika za gaženje pa će im se zato nuditi bolje plate i uslovi rada.

E pa vidiš druže Žaba.To je pričica za malu decu.Čovek može biti ili teško zakinut da veruje u tako nešto ili jednostavno sadistički perveznjak.
Posledice takvog mehanizma su sledeće.
Iz Hrvatske beži svako ko ima noge a hrvatske gazde sada zapošljavaju radnike iz regiona i dovlače ih u Hrvatsku.Razmišljaju i o dovođenju nekakvih crnaca ako zafali Srba,muslimana,šiptara,makedonaca..
Naravno to tebi malo znači jer ti sve posmatraš kroz kapital.
Ima jedna mala sitnica u svemu tome.
Hrvatsku državu nisu sa puškom u ruci pravili kapitalisti i razne krvopije i prevaranti,lopovi,nego hrvatski narod koji je sad prisiljen da napušta sopstvenu državu koju ste mu oteli(ukrali),jer kao što rekoh,radi se o lopovima,prevarantima..

U zabludi si i razmisljanje ti je zastarjelo , takvi stavovi su prevazidjeni i o njima se vise uopce ozbiljno niti ne raspravlja. Kapitalisticki sustavi su se u praksi pokazali boljima u svakom smislu, a posebno za radnike.

Ti predpostavljas kako prava radnika proizilaze iz radnickih zelja i potreba, a zanemarujes da svako pravo mora imati pokrice u realnosti. Dzaba ti zakoni koji su " radnicki" ukoliko nemas odakle financirati prava radnika, pokazalo se da taj model vodi ka zaduzivanju, rasprodaji dzavne imovine i u konacici teskom siromasenju svih sudionika neodrzivog procesa.

Dakle stvar jednostavna, na ovim prostorima ima viska radnika, a manjak poslodavaca, logika nalaze promjenu smjera, da treba uciniti sve kako bi bilo viska poslodavaca, a manjka radnika, a to je moguce jedino pogodovanjem poslodavcima, a ne dodatnim cijedjenjem postojecih koji u takvim uvjetima ne mogu opstati bez poslovanja sa drzavom , a sto povecava korupciju, zaduzivanje, minuse i stvara zacarani krug propasti..

Mislim da ti je logika u osnovi krivo usmjerena. Nije hrvatskoj potrebno vise poslodavaca, nego veca konkurentnost postojecih. Treba vidit stopu prezivljavanja postojecih da bi bio 100% siguran u ovu tvrdnju.

Konkurentnost generira nova radna mjesta, stvara kompetitivnost medju radnom snagom, ali i medju poslodavcima, sto dovodi do dinamike na trzistu rada.

Ovo staticno trziste rada nije dobro za posloprimca, a dugorocno ni za poslodavca.

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 02 ožu 2018, 21:31 

Hrvatskoj i svakome drugome treba sto vise poslodavaca, a konkurentnost je alat za postizanje toga cilja.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2018, 04:55 

zaba1111 je napisao/la:
Hrvatskoj i svakome drugome treba sto vise poslodavaca, a konkurentnost je alat za postizanje toga cilja.
Efekti tvoje filozofije su velika seoba Hrvata na Sever.Bravo!

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2018, 08:40 

Tvoje riječi su posliedica neznanja, indoktriniranosti i zatvranja ociju.

Radnici sa ovih prostora upravo odlaze tamo gdje je manjak radnika, a visak poslodavaca. U zadnje vrijeme se npr u HB svima povecavaju place i poboljsavaju uvjeti na radu iako se nista u zakonima nije promijenilo, jer se poceo pojavljivati manjak radnika.
Zamisli koliko bi bilo bolje da je zbog boljih uvjeta za poslodavce ovdje bilo puno vise poslodavaca, da su poslodavci morali povecavati place zbog lokalne konkurencije, a ne zbog odlaska radnika u Njemacku... koliko bi u tom slucaju bilo vise gospodarske aktivnosti i vise para koje bi se mogle raspodjeliti radnicima.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2018, 13:59 

:zubati

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2018, 14:12 

Radnici idu tamo gdje su veće plaće za isti posao,
jer bi inače mogli napisati da idu na sjever jer je hladnije što je isto točna tvrdnja
iako razlog nije točan. Konkurentnost se postiže i nižim porezima i podizanjem kvalitete
a to sve treba pratiti rast plaća inače dolazi do bogaćenja poslodavaca i odlaska radnika.
Sve se svodi da RH ima najviše poreze u odnosu na BDP po glavi stanovnika
t.j. previše troši na javni i državni aparat. Prvo se treba riješiti uhljeba jer takvi ne odlaze
na rad u inozemstvo već opterećuju građane koji ostaju u RH.

Vrh

PostPostano: 03 ožu 2018, 15:24 

Da , samo sto radnici ne idu na sjever jer je hladnije, nego radnici idu na sjever jer je tamo velika koncentracija poslodavaca, velika je gospodarska aktivnost , a posljedica cega su velike place, koje nisu velike jer je zakon propisao da budu velike, kao sto je to bilo u Grckoj, nego su velike zbog puno polodvaca, odnosno puno posla i gospodarske aktivnosti koja je opet prisutna zbog pogodovanja poslodavcima i dobrim uvjetima za poslovanje.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2018, 11:17 

pa ima se dosta toga za pročitati. letica optužuje bakića da je obični trgovac informatičkom opremom, a ovaj naravno nije ostao dužan. čak mislim da su obojica u pravu, a pa sam rezerviran prema bakiću, a njegova napuhanost me iritira.

https://www.google.hr/search?q=letica+b ... 8AeRk6_YAg

Evo nesto po pitanju reforme obrazovanja.

https://www.glas-koncila.hr/josip-burus ... esi-novac/

sjajan intervju. on je trebao biti ministar obrazovanja, a ne ona ispijena vještica.
ali naravno da nema šanse, kritičan je prema Plenkiju i Predsjednici.

on a side note: auu, što je ostario. :D i udebljao se. ccc

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2018, 20:37 

https://www.facebook.com/madeinbosniaan ... 391556763/

Perece poturice...

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2018, 00:40 

Не знам како други ал' mene је срамота. :sad

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2018, 01:49 

Nemate pojma o cemu pricate, okanite se coravog posla.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2018, 17:58 

Dobra je ova industrija samovoza u Hrvatskoj, u devet godina od nule do ovoga na slici. Prvo je bila hrvatska listnica u hrvatskom džepu, potom hrvatska strojnica na hrvatskom ramenu, i sada hrvatski samovoz na hrvatskoj autocesti. Sutra očekujem hrvatski zid na hrvatskoj granici i rijetko odobrene vize za balkanske urođenike preko nje.

slika

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2018, 03:15 

Kako je to samovoz smiješna riječ a ostale ustaške riječi poput rječnik, kišobran, košarka, skladište, vozilo i na tisuće sličnih nisu? A dobro, ako vam se prinčevi mogu zvati Tomislav onda valjda može i srpski rječnik biti pun ustaških izmišljenih riječi. Predlažem da vam se sljedeća princeza zove Staša, baš dobro zvuči.

A Rimac će u Srbiju kad nabavi pelene za srpske radnike.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2018, 01:37 

Srpskom narodu teže u Hrvatskoj nego u KiM

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/ ... -na-Kosovu

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2018, 02:01 

mirv je napisao/la:
Kako je to samovoz smiješna riječ a ostale ustaške riječi poput rječnik, kišobran, košarka, skladište, vozilo i na tisuće sličnih nisu? A dobro, ako vam se prinčevi mogu zvati Tomislav onda valjda može i srpski rječnik biti pun ustaških izmišljenih riječi. Predlažem da vam se sljedeća princeza zove Staša, baš dobro zvuči.

zar nije reko da ode u srbiju?

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2018, 07:08 

Heero je napisao/la:
mirv je napisao/la:

zar nije reko da ode u srbiju?

Ne...
Zasto bi pobogu isao u Srbiju?

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2018, 14:38 

Pogledajte ove novinarske glupančine i njihove lažne vijesti. DZS je objavio podatke za 13 mjeseci, od siječnja 2017. skupa sa siječnjom 2018. godine, a lažne vijesti su zbrojile tih 13 mjeseci jer tko još obraća pozornost na pojedinosti.

https://www.dzs.hr/Hrv_Eng/Pokazatelji/MSI%20STANOVNISTVO.xlsx

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/galopirajuce-izumiranje-hrvatske-prosla-godina-bila-je-najgora-u-ovom-desetljecu-po-broju-rodjene-djece-u-odnosu-na-broj-umrlih---509999.html

Novinari su zlo, novine treba kupovati samo kada imate nekakav zakoreni izmet kojeg s nečim treba ostrugati. Sve glavne novine u Hrvatskoj su ili jugoljevičarske ili u stranom vlasništvu. Ne treba im vjerovati niti kada napišu koji je nadnevak a kamoli nešto ozbiljnije. Novine su zastario medij, svaka osoba danas ima pametni telefon s kamerom, svi imaju korisnički račun na jubitu i sličnim stranicama i danas čitatelj može sam vidjeti što se dogodilo bez da nam neki društveno-politički radnik objašnjava što mi to gledamo.

Inače, u siječnju 2018. godine imamo 3.379 rođenih što je najbolji siječanj u zadnjih 10 godina i ne bi me iznenadilo da je ovakva lažna vijest napravljena samo zato da se nekako zasjene ti dobri rezultati jer dobro znamo da su mediji u Hrvatskoj zaduženi za specijalni rat protiv Hrvatske te stvaranje i održavanje stalnog ozračja propasti, beznađa i očaja.

Izbori su svaki dan, glasujte svojom listnicom, ne kupujte novine i ne dajte svoj novac vašim ideološkim neprijateljima.

Vrh

PostPostano: 14 ožu 2018, 16:12 

Ne vjeruj svemu sto procitas...

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2018, 12:08 

I Plenky od Brisela hoće da iz Hrvatske izbaci ruskog veleposlanika. Jel to mora Kolinda na kraju potpisati ?

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2018, 19:51 

Milanović je dobro detektirao - briselski Ćato!!

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2018, 22:03 

Ovaj HSS sve bolji i u RH i HB

Plenković provocira rusku velesilu. Britanija se nikada nije solidarizirala s nama iako je 1991. godine bilo puno razloga za to
Citat:
Svojom odlukom da protjera ruskog diplomata i tako se solidarizira s Velikom Britanijom neizmjerno je štetno ne samo za rusko-hrvatske odnose, nego i za interese Hrvatske u cjelini. ‘Persona non grata’ ili nepoželjna osoba može biti samo netko tko je napravio nešto protiv naše domovine, a nijedan ruski diplomat, pa ni Rusija kao država, nije niti Hrvatskoj niti hrvatskim građanima napravila ništa loše.

Plenković se poziva na solidariziranje s Velikom Britanijom, a mi u HSS-u se ne sjećamo da se to Kraljevstvo na sličan način ikada solidariziralo s nama, iako je, recimo, 1991. godine bilo puno razloga za to. Sjetimo se samo embarga na uvoz oružja koji je nametnut Hrvatskoj u vrijeme najveće agresije na našu domovinu.

Ističući kako ne tvrde da je Rusija neki veliki prijatelj i saveznik Hrvatskoj i da bi nam oni i njihovi vođe trebali biti uzor, navode kako Hrvatskoj Rusija isto tako nije ni neprijatelj, “a ovo nepotrebno zatezanje odnosa za Rusiju neće znači ništa, dok bi za nas moglo značiti mnogo, u negativnom smislu, naravno.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2018, 22:24 

neretvanin je napisao/la:

Mi, politički amateri, smo to detektirali prije par godina, ima negdje na forumu i pisani trag...

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2018, 09:38 

Mar-kan je napisao/la:
neretvanin je napisao/la:

Mi, politički amateri, smo to detektirali prije par godina, ima negdje na forumu i pisani trag...

yep. moja malenkost je odmah rekla da ćemo plakat za Karamarkom. :kava

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2018, 10:01 

Bitno je da je Putin pozvan u HR. :)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 14166 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 567  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: