HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 kol 2026, 03:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 88  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića
PostPostano: 28 srp 2012, 14:42 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Moguće :zubati. Inače, jesi osobno poznavao legendu?

Jok, njegove radove pak znam vrlo dobro pošto sam krv ispišao da dobijem 5 kod njegove nasljednice na toj katedri :zubati (nju znam osobno, mogu reči veliki napredak u ljudskosti za tu katedru).
Ti si poznavao legendu pretpostavljam :D? Jel istina da je na prvom satu govorio nešto o televiziji ?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 15:25 

Inače danas se četuje u Srbu ako tko prati pa da me informiše svako malo :D .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 22:38 

Zadar1993 je napisao/la:
osa je napisao/la:

naravno da ne mislim da korupcija nije postojala u komunizmu, dapače znam da je, imam 44 godine i dobro pamćenje. i taj način ponašanja su komunisti, tuđman, manolić, mesić i ostala ekipa, naravno potpomognuta s ekipom s druge strane ideološkog spektra šušak i slični, inkorporirali u tzv. demokraciju uvedenu u hrvatsku 1991. godine. kako je naivno vjerovati da su 1991. komunisti izgubili vlast. sad u hrvatskoj prvi put imamo premijera koji nije bio u partiji, 22 godine nakon "pobjede demokracije", odužilo se, šta ćeš, ali bolje ikad nego nikad, vrijeme i biologija čini svoje.

Vidim čita se jutarnji u velikoj mjeri. Reci mi tko je sudjelovao u izgradnji RH ?
Kad mi ovo odgovoriš onda ćemo nastaviti dalje...

Prvi premijer koji nije bio u partiji nije Zoky nego Hrvoje Šarinić , zatim Ivo Sanader.

Citat:
što se tiče pravne države, jednom pročitah izjavu nekog pravnika, koji je ustvrdio, citiram" pravna država je na ovim prostorima prestasa djelovati 1918. godine, propašću austro-ugarske, i jo ne djeluje", moram priznati, a znam šta pričam, radio sam u sustavu 16. godina, čovjek je u pravu

U ovome ne vidim ništa krivo, samo što si ti u svom gornjem postu napisao da je Juga bila pravna država, nemoj se sada vaditi na mišljenja pravnih povjesničara.

ja,kao pripadnik specijalne policije od 01.02.1991., i dok smo ja i mnogi ovakvi kao ja krvarili diljem hrvatske pokojnik je privatizirao, preciznije uzurpirao našu imovinu, naravno učinili su to bez lipe u džepu, vrhunski ekonomisti...

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 22:41 

BBC je napisao/la:
To je kriminal, nema veze sa samim zakonima. Zakoni nisu neispravni.

Država je vrlo loš vlasnik, i loše po građane kad ima monopol. Kad je država bila vlasnik tele mreže i jedina tele tvrtka plaćao sam 1 minut međunarodnog razgovora skoro 1 €, danas kad je konkurencija jaka plaćam taj minut koji pišljivi Cent.

e moj bbc, zakoni koji su omogućavali da kupiš tvrtku bez novčića, na način da si istu založio za kredit, koji nakon što si uništio tvrtku nisi banci vratio, a takve banke smo sanirali mi, građani hrvatske. bojim se da je tvoje poznavanje hrvatskih privatizacijskih zakona jako šturo....

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 22:49 

osa je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Vidim čita se jutarnji u velikoj mjeri. Reci mi tko je sudjelovao u izgradnji RH ?
Kad mi ovo odgovoriš onda ćemo nastaviti dalje...

Prvi premijer koji nije bio u partiji nije Zoky nego Hrvoje Šarinić , zatim Ivo Sanader.

U ovome ne vidim ništa krivo, samo što si ti u svom gornjem postu napisao da je Juga bila pravna država, nemoj se sada vaditi na mišljenja pravnih povjesničara.

ja,kao pripadnik specijalne policije od 01.02.1991., i dok smo ja i mnogi ovakvi kao ja krvarili diljem hrvatske pokojnik je privatizirao, preciznije uzurpirao našu imovinu, naravno učinili su to bez lipe u džepu, vrhunski ekonomisti...

Onda znaš da ti je taj isti pokojnik opskrbio oružjem cijelu RH zahvaljujući svojoj sposobnosti, a također i razvio sustave zapovjedništva i obrane . Bez njega i njegovih bi bio topovsko meso u roku od tjedan dana :001_smile .

Isto tako može se slobodno reči da je jedan njegov posjet stranim diplomatima i lobiranje učinilo više nego napad cijelog HVa, odnosno da potonjeg ne bi bilo bez toga.

Da ne ulazim sada u problematiku društvenog vlasništva i perverznosti što pravne što moralno ljudske komunističkog gospodarskog sustava kojeg je naslijedio , nego da postavim pitanje : Tko uzurpira u konačnici više ? Par budala koje je iskoristilo situaciju i pokojnika za svoj osobni probitak? Ili ti koji optužuješ čovjeka zbog čije je genijalnosti stvorena RH bez ikakvih SAO krajina unutar i sa europskom budućnošću ?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 23:04 

Zadar1993 je napisao/la:
osa je napisao/la:

Onda znaš da ti je taj isti pokojnik opskrbio oružjem cijelu RH zahvaljujući svojoj sposobnosti, a također i razvio sustave zapovjedništva i obrane . Bez njega i njegovih bi bio topovsko meso u roku od tjedan dana :001_smile .

Isto tako može se slobodno reči da je jedan njegov posjet stranim diplomatima i lobiranje učinilo više nego napad cijelog HVa, odnosno da potonjeg ne bi bilo bez toga.

Da ne ulazim sada u problematiku društvenog vlasništva i perverznosti što pravne što moralno ljudske komunističkog gospodarskog sustava kojeg je naslijedio , nego da postavim pitanje : Tko uzurpira u konačnici više ? Par budala koje je iskoristilo situaciju i pokojnika za svoj osobni probitak? Ili ti koji optužuješ čovjeka zbog čije je genijalnosti stvorena RH bez ikakvih SAO krajina unutar i sa europskom budućnošću ?

i šta mu je to dalo za pravo da nas opljačka, naravno da ga optužujem, jer je imao imperatorske ovlasti i mogao je pljačku spriječiti da je htio i imao interesa. a što se tiče sposobnosti, ne bih je podcjenjivao , ali ni precjenjivao , nisam neki ekonomist, ali cijenim da bih pretvorbu napravio kvalitetnije od tuđmana i njegovih magova, ako ništa manje bi se kralo, jer bi prvi uhvaćen visio na repu banovog konja, mislim da bi ostali, dobro razmislili, da li bi krali. jebi ga on nije mogao tako, unatoč ovlastima, jer bi prvog morao objesiti, sina stjepana, kćer nevenku a bogami ni unuk, poznati bankar ne bi dobro prošao..

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 23:07 

Kako te on opljačkao ?
Njegova supruga udovica danas živi skromno, sin mu vozi staro vozilo i živi od svoje profesorske plaće.
Nije valjda da čekaju da umru pa da to silno "bogatstvo" troše na onom svijetu.

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 23:22 

BBC je napisao/la:
Kako te on opljačkao ?
Njegova supruga udovica danas živi skromno, sin mu vozi staro vozilo i živi od svoje profesorske plaće.

da prostudiraš recimo djelovanje tvrtke domovina d.d., možda nešto saznaš o tome i o ulozi stjepana tuđmana u istoj, pa da pokušaš recimo otvoriti banku kao unuk, da vidim da li ćeš uspjeti, pa da recimo otkupiš društvenu vilu na pantovčaku i drugi dan potpišeš zakon da se to više ne može činiti, možda da pitaš baku ako je u mirovini da li može ušparati 210 000 maraka od crkavice od penzije itd.

a najgori način na koji je opljačkao mene i veliku većinu građana hrvatske, je nesmiljena pljačka državne imovine, nezabilježena od dolaska turaka na ove prostore, može li biti gore...

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 23:22 

osa je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

i šta mu je to dalo za pravo da nas opljačka, naravno da ga optužujem, jer je imao imperatorske ovlasti i mogao je pljačku spriječiti da je htio i imao interesa.

Nije mu dalo pravo niti vas je pljačkao, a tvoje optužbe su ravne kleveti ne samo njega nego i pljuvanja po svim drugim čelnim ljudima RH od Vrhovništva i Sabora do HVa, što povlači sa sobom logički zaključak da ti smatraš da je RH nastala na temelju pljačke kroz proces privatizacije, a ne kroz volju hrvatskoga naroda.
Inače mi je zabavno kada krenete tvrditi ti i tebi slični nešto za što nemate dokaza koje bi inputirali Vrhovništvo onoga doba (bez znanja o tome što te optužbe povlače) :001_smile .

osa je napisao/la:
a što se tiče sposobnosti, ne bih je podcjenjivao , ali ni precjenjivao ,

Što se tiče sposobnosti ne cijeniš ga uopće što se vidi iz tvojih upisa, tako da ne govori o precijenjivanju niti podcijenjivanju.

osa je napisao/la:
nisam neki ekonomist, ali cijenim da bih pretvorbu napravio kvalitetnije od tuđmana i njegovih magova, ako ništa manje bi se kralo, jer bi prvi uhvaćen visio na repu banovog konja, mislim da bi ostali, dobro razmislili, da li bi krali. jebi ga on nije mogao tako, unatoč ovlastima, jer bi prvog morao objesiti, sina stjepana, kćer nevenku a bogami ni unuk, poznati bankar ne bi dobro prošao

Dakako nisi ekonomist, štoviše upitno je po na nekim tvojim upisima je li raspolažeš i sa SSSom . Tako da nemoj govoriti o hrvatskom pravnom i ekonomskom sustavu toga razdoblja. Osim toga valjda znaš da je RH supotpisnica određenih europskih konvencija koje brane vješanje i ostale postupke koje vidiš prikladnim za to razdoblje.
Europske konvencije naprotiv povlače jedno duboko etičko pitanje u vezi smrtne kazne, koje pretpostavljam nisi uspio proučiti, a to jest može li se na nekoga staviti takav teret i može li se opravdati prekidanje ljudskoga života ikakvim višim ciljem društvenoga reda ? Jasno da ne može, ali o tome nikad pretpostavljam nisi razmišljao. Jednostavna riješenja poput tvoga bi nas gurnula u svjetsku izolaciju, štoviše i nas bi moralno nagrdila i mogli bi se s pravom pitati u takvom, paralelnom svjetu gdje bi ti i slični vodili RH : jesmo li na pravoj strani ? Jesmo li bolji od Juge ?
U tom slučaju bi bio odgovor da nismo.
Jednostavne recepte poput ovoga gore ostavi za period prije 20og stoljeća. Što se tiče njegove obitelji pretpostavljam da si upoznat sa njihovim životnim putom kada ovakvošto pompozno tvrdiš ? Ili cijelo tvoje ogorčenje proizlazi iz suptilnog žaljenja za samoupravnim sistemom?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 23:30 

e moj dečko, nemoj samo o europskim konvencijama, da smo ih se držali, davno bi bili u uniji, i naravno ne cijenim ekonomski dio franjinog posla, kao što to ne cijeni nijedan iole realan čovjek, jer jednostavno nemaš tu šta cijeniti, dno dna, organizirana pljačka vlastitiog naroda i države....

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 23:32 

osa je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Kako te on opljačkao ?

da prostudiraš recimo djelovanje tvrtke domovina d.d., možda nešto saznaš o tome i o ulozi stjepana tuđmana u istoj
.

Objasni nam što vidiš ilegalno u djelovanju te tvrtke ? Možda to što se snašla u novom sustavu koji ne radi na principu "Nemoš ti mene tako malo platit kolko ja mogu malo raditi" , a neki drugi nisu ?

osa je napisao/la:
pa da pokušaš recimo otvoriti banku kao unuk,

Ako bolje pogledaš svi ljudi koji su ikad osnovali neke banke su zapravo bili nečiji unuci :001_smile .

osa je napisao/la:
da vidim da li ćeš uspjeti, pa da recimo otkupiš društvenu vilu na pantovčaku i drugi dan potpišeš zakon da se to više ne može činiti, možda da pitaš baku ako je u mirovini da li može ušparati 210 000 maraka od crkavice od penzije itd.

Misliš onu vilu koja je sada rezidencija Predsjednika RH ?
Možda je baka osnovala neku offshore tvrtku, kupila neku tvornicu koja je bila u procesu privatizacije za po 1 kunu i onda rasprodala cijelu imovinu tvornice ? Ili je jednostavno imala rodbine vani ili svoje djedovine koju je prodala :001_smile ?

osa je napisao/la:
a najgori način na koji je opljačkao mene i veliku većinu građana hrvatske, je nesmiljena pljačka državne imovine, nezabilježena od dolaska turaka na ove prostore, može li biti gore..

Vrtiš se u krug bez ijednog smislenog odgovora na BBCevo pitanje, evo da sažmem cijeli ovaj paragraf u jednostavnu formulaciju :
Nagori način na koji je opljačkao mene i ostale jest kroz nesmiljenu pljačku.
Bravo, ovakve misaone konstrukcije otkrivaju tvoju pravu narav koja je nažalost daleko od objektivne .

P.S. Poslije točke, uskličnika i upitnika, kao i na početku posta obično slijedi veliko početno slovo :001_smile.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 23:36 

obično kad čovjek izgubi ideje i argumente i kad pokuša braniti neobranjivo( što je inače odlika jako inteligentih osoba)onda počne pisati o pravopisu, a onaj tko se malo služi netom, trebao bi znati da pravopis nije primaran na tom mediju, dapače potpuno je nebitan...

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 23:42 

osa je napisao/la:
e moj dečko, nemoj samo o europskim konvencijama, da smo ih se držali, davno bi bili u uniji, i naravno ne cijenim ekonomski dio franjinog posla, kao što to ne cijeni nijedan iole realan čovjek, jer jednostavno nemaš tu šta cijeniti, dno dna, organizirana pljačka vlastitiog naroda i države....

E moj osa, da se mi nismo držali tih europskih konvencija do slova mi danas ne bi postojali , jasno to ti i tebi slični niti znaju niti pokušavaju spoznati zbog svojega ega ili žala za određenim stavkama bivšeg sustava :001_smile . Možda ti je poznat zakon o aboliciji ? Možda su ti poznate prijetnje EU RH ekonomskim sankcijama ? Što misliš zašto nisu nastupile ? Jer nas vole ? Odgovor leži u tome da je taj isti kojega prozivaš bio humanist te da je štitio svaki ljudski život kojega je mogao te je shvaćao nužnost ti konvencija i prihvatio ih. Nešto što bi i ja i svaka druga normalna osoba napravila u sličnim okolnostima.

Iskreno upoznao sam više doktora ekonomije i razgovarali smo baš o ovome, svaki od njih ima sličan stav, a to jest da je zakon iz toga vremena bio dobar, ali da se nije mogla spriječiti određena manipulacija njime zbog ratnih okolnosti te da je bilo neminovno. Inače što se tiče Franjine ekonomske računice pojasni mi kako smo i nakon zadnje HDZove tj. Franjine Vlade imali rast BDPa i najmanji vanjski dug RH od 5 milijarde dolara (od čega je pola bilo naslijeđeno iz Juge), da bi nakon jedne doze Račana&Co imali 40 milijardi dolara duga i pad BDPa u mnogim kvartalima (a da ne spominjem to da smo za vrijeme Račana&Co izgubili upravljačka prava nad INAom ) ? Sigurno mora biti kriva Franjina politika.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 23:45 

osa je napisao/la:
obično kad čovjek izgubi ideje i argumente i kad pokuša braniti neobranjivo( što je inače odlika jako inteligentih osoba)onda počne pisati o pravopisu, a onaj tko se malo služi netom, trebao bi znati da pravopis nije primaran na tom mediju, dapače potpuno je nebitan...

Ali osa nisi odgovorio na niti jedno BBCevo pitanje suvislo upravo zbog pomanjkanja istih argumenata o kojima govoriš , utoliko je bila moja prozivka, pravopis se nametnuo kao sekundarno pitanje koje govori više o samom forumašu nego o argumentima.

Ako si primijetio svi više manje koristimo veliko početno slovo na forumu, ne vidim razloga zašto bi odstupali u tim pravilima :001_smile .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 23:51 

Zadar1993 je napisao/la:
osa je napisao/la:

Ali osa nisi odgovorio na niti jedno BBCevo pitanje suvislo upravo zbog pomanjkanja istih argumenata o kojima govoriš , utoliko je bila moja prozivka, pravopis se nametnuo kao sekundarno pitanje koje govori više o samom forumašu nego o argumentima.

Ako si primijetio svi više manje koristimo veliko početno slovo na forumu, ne vidim razloga zašto bi odstupali u tim pravilima :001_smile .

zašto bih odgovarao na bilo čija pitanja, napisah zašto smatram da je pokojni predsjednik krivac za pljačku u hrvatskoj, ako netko misli da pljačke nije bilo, bože moj, neka misli, pa neki i danas misle da zemlja nije okrugla, njihovo pravo...
ja se ne držim one "kud svi turci tu i mali mujo", pa tako ja sve pišem malim slovom, čisto da potcjenim one koji misle da bi se njihovo ime ili bilo što drugo trebalo pisati velikim slovom...

Vrh

PostPostano: 28 srp 2012, 23:58 

Istina je da su u ratno vrijeme neki dobivali tvrtke, a da za njih nisu ništa platili, na temelju političkih, prijateljskih ili rodbinskih veza. Dobar dio njih je te tvrtke uništio, bilo zbog svoje nesposobnosti ili pohlepe. To se ne može poreći.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 00:04 

Istina je da su u ratno vrijeme neki dobivali tvrtke, a da za njih nisu ništa platili, na temelju političkih, prijateljskih ili rodbinskih veza. Dobar dio njih je te tvrtke uništio, bilo zbog svoje nesposobnosti ili pohlepe. To se ne može poreći.

kako ne može, vidiš da vrli zadranin može...

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 00:09 

Osa jasno da ne mozes odgovoriti na pitanja ako argumenta nemas.

Stariji kolega(@Divlja Svinja) ja to ne poricem ali poricem da je sve to bilo planski organizirano od strane Franje i tadasnjeg Vrhovnistva.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 00:11 

Zadar hoće reći da to nije bio jedini proplem, nego su postojali i nedostaci iz ranijeg sustava, a nisu ni sve privatizacije bile nelegalne. Ali isto tako treba reći i ono što ti kažeš.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 00:13 

Zadar1993 je napisao/la:
Osa jasno da ne mozes odgovoriti na pitanja ako argumenta nemas.

Stariji kolega(@Divlja Svinja) ja to ne poricem ali poricem da je sve to bilo planski organizirano od strane Franje i tadasnjeg Vrhovnistva.

ma ja, zakone po kojima je to učinjeno donijeli su slučajno, iz neznanja, zar ti sumnjaš u zdrav razum i sposobnosti ekipe koju toliko glorificiraš...

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 00:13 

osa je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Kako te on opljačkao ?

da prostudiraš recimo djelovanje tvrtke domovina d.d., možda nešto saznaš o tome i o ulozi stjepana tuđmana u istoj, pa da pokušaš recimo otvoriti banku kao unuk, da vidim da li ćeš uspjeti, pa da recimo otkupiš društvenu vilu na pantovčaku i drugi dan potpišeš zakon da se to više ne može činiti, možda da pitaš baku ako je u mirovini da li može ušparati 210 000 maraka od crkavice od penzije itd.

a najgori način na koji je opljačkao mene i veliku većinu građana hrvatske, je nesmiljena pljačka državne imovine, nezabilježena od dolaska turaka na ove prostore, može li biti gore...

Jadni vi, svi vas opljačkali. Imali ste prilike za popravke poslije njega, usrali ste i sad šutite. Stalno birate neke retarde.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 00:16 

Zadar hoće reći da to nije bio jedini proplem, nego su postojali i nedostaci iz ranijeg sustava, a nisu ni sve privatizacije bile nelegalne. Ali isto tako treba reći i ono što ti kažeš.

ni jedna nije bila nelegalna, rađene su po zakonima, što je u principu i ono što je problem, kad po zakonu možeš kupiti firmu bez lipe, dati je pod hipoteku i otplaćivati od rada same firme, ma to ne bi izmislio ni neki consiliere iz uspješnije mafijaške obitelji, a tek da je odvedeš u propast, rasprodaš nekretnine a kredit ne vratiš, e to je već genijalno....

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 00:18 

BBC je napisao/la:
osa je napisao/la:

Jadni vi, svi vas opljačkali. Imali ste prilike za popravke poslije njega, usrali ste i sad šutite. Stalno birate neke retarde.

jesmo i usrali smo, 2004. izabrašmo ponovo istu lopovsku ekipu,evo sad po sudovima gledamo posljedice svog promašaja, doduše ne ja, ali većina, demokracija, jebaji ga...

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 00:19 

I Mesića dva puta, Sanadera dva puta. Sad "kukurikavce". Niste vi baš tako nevini.

Vrh

PostPostano: 29 srp 2012, 00:19 

Osa , da je ucinjeno po zakonu ne bi bio kriminal. Posto je mimo zakona jest kriminal. Molimte bez takvih nebuloza.
Jedini koji sumnja u sposobnost tih ljudi si ti. Tvoj termin sposobnosti se ocito uvelike razlikuje od onog moga koji tu inkorporira i moral

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 88  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: