HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 kol 2026, 10:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 88  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića
PostPostano: 12 srp 2012, 14:19 

Oni moraju mijenjati šefa stranke pod hitno.

A inače ne bude jasno kako do sad nemaju zlatan stranački program i bar neka rješenja za krizu. Toliko godina u oporbi kurcem nisu mrdali, mogli su ga smisliti i zlatnog i slovima od platine pisan.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 11:58 

http://www.vecernji.hr/vijesti/sdp-hns-bitki-milijardu-kuna-fonda-za-zastitu-okolisa-clanak-430475

Citat:
SDP i HNS u bitki za milijardu kuna iz Fonda 
za zaštitu okoliša

Citat:
Nakon što je u nedavnoj izjavi za tjednik Forum prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavio razdvajanje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čini se da je na pomolu novi sukob između HNS-a i SDP-a. Naime, Čačićeva izjava da bi postojeći Fond trebao biti razdvojen na dva manja – jedan za ekologiju i drugi za energetiku – izazvala je burne reakcije u stručnoj javnosti, ali i otvoreno negodovanje među dužnosnicima Ministarstva zaštite okoliša, koje je pod kontrolom SDP-a.

Loši odnosi produbljeni

Iako u toj stranci službeno ne žele komentirati tu Čačićevu izjavu, neslužbeno se može doznati da je SDP-u, pa i resornom ministru Mihaelu Zmajloviću, neprihvatljiva bilo kakva podjela Fonda. U HNS-u, pak, također neslužbeno ističu da je postojeća situacija u Fondu neodrživa te da golema sredstva namijenjena projektima energetske učinkovitosti zbog toga stoje neiskorištena. Iako i jedni i drugi negiraju sukob, očito je da dvije vladajuće stranke imaju različite poglede na način upravljanja tom financijskom institucijom koja raspolaže s gotovo milijardu kuna godišnje.

Dapače, već gotovo šest mjeseci traje nadmetanje predstavnika tih dviju stranaka, odnosno njihovih ministarstava za nadzor nad Fondom. Iako su mediji u prošlosti izvještavali o sukobu Čačića s Davorom Škrlecom, bivšim pomoćnikom bivše ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, zbog imenovanja Josipa Jambrača (HNS) na poziciju zamjenika ravnatelja Fonda, izvori njihova sukoba zapravo su bili dublji. Kako je energetska obnova zgrada jedan od ključnih Čačićevih projekata, a odvija se pod kapom Ministarstva graditeljstva, koje također vodi haenesovac Ivan Vrdoljak, Čačić je želio za te projekte iskoristiti i novac iz Fonda namijenjen za projekte energetske učinkovitosti. Za tu namjenu u ovogodišnjem poslovnom planu Fonda rezervirano je oko 170 milijuna kuna, a kako ima i znatna količina neiskorištenih sredstava iz prošlih godina, pretpostavlja se kako Fond trenutačno za te projekte raspolaže sa 280 milijuna kuna.

Da bi ih iskoristio, HNS je tražio da svog predstavnika u Upravnom vijeću Fonda, uz predstavnike Ministarstva gospodarstva i Ministarstva zaštite okoliša, dobije i predstavnik Ministarstva graditeljstva, uz argumentaciju da su dva potonja resora u doba osnivanja Fonda bila u sklopu istog ministarstva. Mirela Holy i Škrlec te su zahtjeve protumačili kao pokušaj HNS-a da institucionalnim putem preuzme kontrolu nad Fondom, čime bi Ministarstvo zaštite okoliša zapravo ostalo bez svoje glavne financijske poluge. Upravo je zato taj zahtjev odbijen te su loši odnosi između Čačića i M. Holy produbljeni. Ipak, odlaskom M. Holy i Škrleca situacija se promijenila, ali ni novi ministar Zmajlović, čini se, nije sklon podržati razdvajanje Fonda. Što će se dogoditi bude li Čačić i dalje inzistirao na tim idejama, zasad nitko ne želi prognozirati, no sugovornici Večernjeg lista iz SDP-a smatraju da bi to bio štetan potez.

Projekti stoje

– Nema sumnje da Fond ima teškoća i da se projekti ne pokreću, no zar će se to riješiti podjelom? Zamislite samo koliko bi vremena trebalo dok bi se ti novi fondovi ustrojili, ekipirali i stekli potrebne akreditacije. Prošao bi gotovo cijeli mandat, a i u javnosti bi cijela priča vjerojatno bila okarakterizirana kao podjela po stranačkoj liniji – kazao je jedan visoki dužnosnik iz vladajuće koalicije.

Protiv Čačićeva modela

Osim oko načina korištenja novca, Čačić je s bivšom ministricom imao nesuglasice i o tome kako se Fond financira.

Budući da se renta Fonda uglavnom prikuplja iz nameta zagađivačima, u Ministarstvu zaštite okoliša smatrali su da je nelogično da se taj novac troši na projekte energetske efikasnosti.

Zanimljivo kako se dosad sporadičan sukob SDPa i HNSa pretvara u latentan. Za IDS se već šuška da na lokalnim izborima ne će ni u kakvu koaliciju sa SDPom ili HNSom u Istri s obzirom da su zbog te koalicije na parlamentarnim izborima izgubili povelik broj vlastitih birača .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 17:19 

Nisu oni izgubili niti gube glasove (iDS) zbog ove koalicije već zbog svojih grijeha, tipičnih i za tvoj hdz. Od nepotizme, korupcije otvorenih podržavanja krivih ljudi, namješanja natječaja, bahaćenja i otvorenog kurčenja pogotovo unutar mladeži na raznim zabavama zatvorenog tipa... Kreteni...

Vrh

PostPostano: 13 srp 2012, 19:29 

švabo je napisao/la:
Nisu oni izgubili niti gube glasove (iDS) zbog ove koalicije već zbog svojih grijeha, tipičnih i za tvoj hdz. Od nepotizme, korupcije otvorenih podržavanja krivih ljudi, namješanja natječaja, bahaćenja i otvorenog kurčenja pogotovo unutar mladeži na raznim zabavama zatvorenog tipa... Kreteni...

Ne isključujem taj razlog već samo ističem i drugi (onaj o koaliciji pošto je par analiza javnog mjenja pokazalo da bi IDS izgubio manje glasača samostalno), on je djelovao u koheziji sa gore navedenim razlogom koalicije, za jednu stranku koja djeluje na razini jedne županije 10-15 tisuća glasova na jednim izborima je puno.

Uzrok kojeg ti navodiš je teško neutralizirati bez veće promjene odnosa u stranci (unutarstranački izbori na kojima Jakovčić uvjerljivo izgubi bi mogli ovo neutralizirati), dok je ovaj drugi vrlo lako srediti jednostavnim ne izlaskom na lokalne izbore u sastavu kukuriku koalicije već samostalno .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 17 srp 2012, 17:54 

Pa je ne vjerujem.

http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... a&Itemid=9

Citat:
Vlada Zorana Milanovića još će jednom sredstva za gradnju Pelješkog mosta pokušati namaknuti iz europskih fondova. Potvrdio je to za Novi list visoki izvor iz Banskih dvora. Ustvrdio je kako bi Vlada u tome mogla i uspjeti.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2012, 19:03 

Vjeruj :zubati . Nemaju svojih projekata pa sada pokusavaju sa starima. Mada ukoliko most ne bude dio autoceste nema teorije prolaska na fondovima.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 17 srp 2012, 20:37 

Hajde, želim im sve najbolje. Da ne budemo kao oni pa sve što HDZ prelaže oni odmah kontra toga.

Vrh

PostPostano: 17 srp 2012, 20:43 

BBC je napisao/la:
Hajde, želim im sve najbolje. Da ne budemo kao oni pa sve što HDZ prelaže oni odmah kontra toga.

Vidjet ćemo kako će se ovo odigrati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 18 srp 2012, 09:59 

Asti što će ih Karamarko isprdati :D.

Ali ovo je stvarno čudo neviđeno od vlade:

Nećemo graditi PM - Ipka hoćemo
Obnavljati ćemo fasade - ipak nećemo
Povući ćemo tužbu za genocid - ipak nećemo
Nećemo zvati MMF, to bi bila kapitulacija - možda ipak hoćemo
Čaćić ulazi u NO INA-e - Ipak ne ulazi
Nećemo dizati PDV - ipak hoćemo

:klanjam

Nije ni čudo da im se popularnost strmopizdila u 6 mjeseci.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2012, 10:03 

Ej ej ispravi ono prvo o PM jucer kaze da ipak ne ce dakle ide redoslijed:
Ne PM- Da PM- Ne PM :D

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 18 srp 2012, 10:32 

http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=19249

Po ovome ispada da je redoslijed:

Ne - da- ne - da.

Siniša - najjačiji ministar ikada.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2012, 10:39 

Sliniša molit ću. Jedan od Milanovićevih kako bi Komadina rekao.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2012, 10:53 

doc je napisao/la:
Sliniša molit ću. Jedan od Milanovićevih kako bi Komadina rekao.

Amin :klanjam

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 18 srp 2012, 16:50 

Ako je ovo istinito biti će uzbudljivo sljedećih par dana:

http://www.dnevno.hr/vijesti/dramatican ... 55072.html

Citat:
No, početkom ovog tjedna se stvari dramatično mijenjaju. Prema informacijama kojima raspolažemo, iz veleposlanstva SAD-a je stigla jasna poruka premijeru da Čačić mora otići. Ta poruka je samo zadnja u nizu opomena mnogih „vanjskih faktora“ i izgleda kako je bila odlučujuća.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2012, 17:06 

Tih neimenovanih izvora pun klinac. Samo se preko novinara obračunavaju sa svojim kolegama. Ništa ne košta, niti će itko saznati da ti muljaš.

Možda to gore i bude istina, ali 80% takvih stvari je iskorištavanje novinara za obračune unutar stranaka i vlada.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2012, 17:09 

limpus je napisao/la:
Ako je ovo istinito biti će uzbudljivo sljedećih par dana:

http://www.dnevno.hr/vijesti/dramatican ... 55072.html

Citat:
No, početkom ovog tjedna se stvari dramatično mijenjaju. Prema informacijama kojima raspolažemo, iz veleposlanstva SAD-a je stigla jasna poruka premijeru da Čačić mora otići. Ta poruka je samo zadnja u nizu opomena mnogih „vanjskih faktora“ i izgleda kako je bila odlučujuća.

Foleyeva zadnja misija u Hrvatskoj, sumnjam da će uspjeti, no vidjet ćemo .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 18 srp 2012, 17:33 

Malo o MPOu :
slika

Zamisli križance ove dvojice :zubati

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 20 srp 2012, 21:29 

ČAK 64 POSTO GRAĐANA SMATRA DA ne idemo u dobrom smjeru
Rejting stranaka: SDP pao na 27 posto potpore, HDZ-u 22 %
U posljednjih godinu dana to je i najmanja razlika između te dvije stranke. HDZ je nakon izbora bio pao na samo 17 posto potpore, no u međuvremenu se HDZ počeo stabilizirati.

http://www.vecernji.hr/vijesti/rejting- ... nak-433447

Cent' anni! će trajat hegemonija, jel tako pozitivni? :zubati

Vrh

PostPostano: 20 srp 2012, 21:39 

Milanović je stvarno naivac. Umjesto da malo popusti Lesaru on mislio Čačić će odraditi sav prljav posao, a on će novinarkama u miniću davati interviews.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2012, 22:06 

doc je napisao/la:
ČAK 64 POSTO GRAĐANA SMATRA DA ne idemo u dobrom smjeru
Rejting stranaka: SDP pao na 27 posto potpore, HDZ-u 22 %
U posljednjih godinu dana to je i najmanja razlika između te dvije stranke. HDZ je nakon izbora bio pao na samo 17 posto potpore, no u međuvremenu se HDZ počeo stabilizirati.

http://www.vecernji.hr/vijesti/rejting- ... nak-433447

Cent' anni! će trajat hegemonija, jel tako pozitivni? :zubati

Očekivano, vidjet ćemo kako će se situacija dalje razviti, jesen i zima će biti vrlo burni za Vladu, pogotovo ukoliko budemo primorani na novi aranžman sa MMFom što je vrlo lako moguće već u prosincu po najavama ministra Linića .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 20 srp 2012, 22:09 

BBC je napisao/la:
Milanović je stvarno naivac. Umjesto da malo popusti Lesaru on mislio Čačić će odraditi sav prljav posao, a on će novinarkama u miniću davati interviews.

S obzirom na način njegovog komuniciranja bolje da ne daje interviewe, dovoljno je pogledati ovo :
http://www.vecernji.hr/vijesti/kolaric-sokirani-smo-zgrozeni-vlada-diskriminira-pr-agencije-clanak-432965

I zaključiti da Milanče nema pojma o osnovama PRa što je i uzrok davanju onakvih izjava.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 20 srp 2012, 23:05 

Pa nije to tako loša ideja. Koju kitu imaš peglati image, ili znaš posao ili ne.
Nije Hrvatska USA da sebi može dozvoliti cirkuse sa političarima. Može, ali skuplje je dođe.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2012, 23:06 

BBC je napisao/la:
Pa nije to tako loša ideja. Koju kitu imaš peglati image, ili znaš posao ili ne.
Nije Hrvatska USA da sebi može dozvoliti cirkuse sa političarima. Može, ali skuplje je dođe.

Nemaš pojma koliko griješiš u ovome :zubati .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 srp 2012, 10:06 

Posljedice ludosti ministra Hajdaša Dončića se nastavljaju (doduše ne njegove ludosti nego Linićevih uzda) :
http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatska-vlada-nasa-virovitici-grade-prvu-svemirsku-stanicu-clanak-433498

Citat:
'Hrvatska Vlada i NASA u Virovitici grade prvu svemirsku stanicu'!

Citat:
Za početak građane županije teleportirat će do Zagreba i Osijeka, a potom na Mars, Jupiter i Pluton, ističu na službenoj web stranici županije.

VIROVITICA – Nakon što je Vlada premijera Zorana Milanovića ignorirala gotovo sve službene pozive i prijedloge za rješavanje problema građana Virovitičko-podravske, jedne od najnerazvijenijih hrvatskih županija, na službenom portalu županije objavljena je nesvakidašnja vijest:

Izgradnja svemirske stanice zbog ravnomjernog razvoja Slavonije
SVJETSKI EKSKLUZIV!!! Hrvatska Vlada i NASA u Virovitici grade prvu svemirsku stanicu s teleportacijskim uređajem!!!

- 'Kako doznajemo iz neslužbenih krugova bliskih Vladi Republike Hrvatske, Virovitičko-podravska županija uskoro bi mogla postati najveća investicijska priča nove Hrvatske Vlade. Naime, naši izvori nam potvrđuju da su završeni pregovori Vlade i NASE, američke agencije za svemirska istraživanja i da se već na jesen kreće s izgradnjom prve svjetske svemirske stanice s teleportacijskim uređajem koja ce biti smještena na području Grada Virovitice. Razlog odabira Virovitice kao lokacije za ovu, preko 100 milijardi dolara vrijednu investiciju, je ravnomjerni regionalni razvoj i konačno jačanje ove županije i cijele Slavonije u cilju sprječavanja daljnje prometne i svake druge izoliranosti. Nakon izgradnje svemirske stanice s teleportacijskim uređajem Hrvatska Vlada će omogućiti svim građanima ove županije, za početak, teleportiranje do Zagreba i Osijeka, a u budućnosti se planira i teleportiranje na Mars, Jupiter i Pluton.

Nakon najave ove velebne investicije puno je lakše shvatiti najavu ukidanja željezničke linije Virovitica – Osijek koja kreće već od jeseni kao i zaustavljanje izgradnje autoceste Vrbovec – Bjelovar – Virovitica. Teleportiranje je budućnost ove županije i hvala Hrvatskoj Vladi što nam pomaže da to shvatimo na svojoj vlastitoj koži. Beam us up, Zorane!!', piše na županijskom portalu.

Župan Tolušić: - Vlada ne gradi ceste, ukida željezničke pruge

- Županija je ostala bez željezničke pruge Virovitica – Banova Jaruga, ova Vlada odustala je od izgradnje brze ceste od Zagreba do Virovitice, a sada je iz Hrvatskih željeznica najavljeno ukidanje putničke željezničke linije Virovitica - Osijek. Građani su ogorčeni zbog takvog ponašanja Vlade, a kako na naše upite i prijedloge nitko ne reagira, očito je da Vlada RH ima tajno rješenje kako će građanima ove županije osigurati ustavna prava i priliku za gospodarski razvoj, kratko je napis na webu komentirao župan Tomislav Tolušić.

Ovime SDP gubi polet popularnosti koji je imao u ovom kraju Hrvatske, dovoljno je podsjetiti da su ovdje pobijedili po prvi put u povijesti HDZ. Inače tek ćemo vidjeti reakcije širom RH zbog gluposti koje izvodi ovaj ministar (jasno po Linićevom nalogu) .

SDB je na nekoj od prethodnih stranica spomenuo ovaj problem, sada napokon imamo i službenu reakciju Županije.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 23 srp 2012, 10:12 

A sada malo da dotaknemo SDP&HNS co. u HŽ Infrastrukturi, čudno je kako se one stvari koje su im "smetale" kod HDZa sada ponavljaju, ali na kubnoj potenciji :zubati :

http://www.vecernji.hr/biznis/dok-dijele-otkaze-direktori-hz-infrastrukture-sebi-povisili-place-clanak-433646

Citat:
Dok dijele otkaze, direktori HŽ Infrastrukture sebi povisili plaće

Citat:
Dok se u HŽ Infrastrukturi, koja duguje dvije milijarde kuna, planira 1300 otkaza, a radnici su se zbog teške situacije odrekli brojnih materijalnih prava, cijeli niz direktora u tvrtki primat će 5 do 10 posto veću plaću.

Uzmi radnicima da bi dao direktorima. Ovaj slogan u maniri strip junaka Superhika primijenio je predsjednik uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić svojom prošlotjednom odlukom o koeficijentima za obračun plaća za radna mjesta nadređenih radnika u toj državnoj kompaniji.

Dok se u HŽ Infrastrukturi, koja duguje dvije milijarde kuna, planira 1300 otkaza, a radnici su se zbog teške situacije odrekli brojnih materijalnih prava, na temelju Peričićeve odluke cijeli niz direktora u tvrtki primat će 5 do 10 posto veću plaću.

Isti ljudi isti posao

Nekima, poput direktora regija, plaća je povećana čak 37 posto. Ključ te povišice krije se u novoj metodologiji obračuna. Iako su koeficijenti za gotovo sva vodeća mjesta smanjeni u odnosu na stari pravilnik, koji je u studenome 2011. donijela bivša uprava kompanije, Peričić je znatno uvećao osnovicu za obračun plaće. Po starom pravilniku ona je iznosila 5394,18 kuna, a po novom prošlogodišnja prosječna bruto plaća iz kompanije umanjena je za iznos prosječnog radnog staža. Iako se u odluci ne navodi točan iznos, neslužbeno se doznaje kako ona za 2011. u HŽ Infrastrukturi iznosi 7430 kuna. Temeljem toga ispada da će i uz manje koeficijente direktori zarađivati više, a oni rijetki kojima koeficijenti nisu smanjeni, poput direktora regija, u bruto iznosu primat će i po 7000 kuna veću plaću. Točnije, već su primili, s obzirom da je u odluci donesenoj 13. srpnja navedeno da se ona primjenjuje od 1. lipnja.

To smanjenje broja rukovodećih pozicija u HŽ Infrastrukturi smatraju i pokrićem za povećanje plaća onima preostalima, uz zaključak kako se u konačnici ostvarila ušteda. – Htjeli smo provesti konsolidaciju broja upravljačkih mjesta. Osnovica je promijenjena jer je dosad u tvrtki bilo više osnovica na temelju kojih su se izrađivali proračuni pa je to uvelike kompliciralo poslovanje. Sad je samo jedna, a koeficijenti su prilagođeni na temelju te odluke i plaće su jednake. Znatno povećanje dogodilo se na pozicijama direktora regija, koje su zapravo potpuno nove pozicije, s puno većim ovlastima i spektrom dužnosti – objašnjavaju u HŽ Infrastrukturi.

Direktori regija kojih danas ima pet, kažu, zamijenili su direktore prometnih sekcija kojih je nekoć bilo deset, no uz znatno više posla. Sindikati to ne priznaju. Tvrde kako se radi o istim ljudima koji će raditi isti posao. – Bivši šef prometne sekcije Zagreb, sad je direktor regije Centar. Šef sekcije Osijek sad je direktor regije Istok i tako dalje. Dakle, ostali su isti ljudi, ali uz veće plaće. A na onima koji su otišli ionako se neće ništa uštedjeti jer ulaze u solidarnost – kaže Večernjakov izvor.

Jednom šef, uvijek šef

Solidarnost je kolokvijalni naziv za sustav koji u Hrvatskim željeznicama postoji, a na temelju kojega smijenjeni direktori i nakon odlaska s te pozicije imaju pravo na jednaku plaću. Ta prava nedavno su se ograničila pa solidarna plaća može iznositi najviše 10.800 kuna bruto.

Na nju ma pravo svaki smijenjeni voditelj kojemu je više od 55 godina ako je muškarac ili više od pedeset godina ako je riječ o ženskoj osobi. Dakle, uštede smanjenjem broja rukovodioca bit će uvelike ograničene tom mogućnošću, a to priznaju i u upravi, no ustraju u stavu kako će se ipak uštedjeti. To se možda na kraju i pokaže točnim, no nezadovoljstvo radnika je razumljivo.

Prije samo nekoliko mjeseci, suočeni s prijetnjama uprave da je upitna isplata plaća za rujan, pristali su na odricanje cijelog niza materijalnih prava, od božićnice i regresa, preko dopunskog zdravstvenog osiguranja do raznih naknada.

Uskoro će ih 650 ostati bez posla, a još toliko sljedeće godine. Sad njihovim nadređenima plaće rastu. Kako će to utjecati na radnu atmosferu u tvrtki u kojoj je, nedavno zbog ušteda, prepolovljen broj slobodnih dana radnicima koji redovito daruju krv, lako je pretpostaviti.

Darko Peričić: Trenutak u kojem se valja prilagoditi stanju u državi

– Kako sada stvari stoje, nećemo imati za plaće u studenome i prosincu ako se ne odreknemo božićnica, regresa i onoga što sindikalisti nazivaju unaprjeđenjem standarda. Dakle, kolektivni ugovor treba uskladiti s trenutkom u kojem je Hrvatska i Hrvatske željeznice i omogućiti da tvrtka nastavi normalno funkcionirati – to je šef HŽ Infrastrukture Darko Peričić izjavio u intervjuu kompanijskom glasilu Željezničar prije samo mjesec dana. Na temelju toga sindikati su pristali na smanjenje prava od 30 milijuna kuna samo ove godine, 650 otkaza u 2012. i još toliko u drugoj fazi, da bi sad Peričić povećao direktorska primanja. Valjda se trenutak u kojem se država nalazi u međuvremenu promijenio.

Socijaldemokratija ide dalje :zubati !

Sjetimo se samo ovoga :
slika

A sada imamo situaciju :
slika

To moj je, moj je dom!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 88  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: