|
|
Stranica: 5/16.
|
[ 387 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 05 vel 2014, 13:39 |
|
|
Ma pod HRAST sam mislio na taj Savez.
Nije možda to čak ni loša ideja. Jer uvijek će biti par postotaka glasova koji neće glasati za HDZ i propast će.
Ovako bi oni skupa mogli istisnuti Laburiste s trećeg mjesta.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 05 vel 2014, 13:43 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
doc je napisao/la: Ma pod HRAST sam mislio na taj Savez.
Nije možda to čak ni loša ideja. Jer uvijek će biti par postotaka glasova koji neće glasati za HDZ i propast će.
Ovako bi oni skupa mogli istisnuti Laburiste s trećeg mjesta. Prije će ti onda izgledati ovako situacija : 5 HDZ 5 SDP 1 Laburisti 1 Savez . No to doduše ovisi sve o izlaznosti. Ako bude velika HDZ bi mogao osvojiti i 7 mandata.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 05 vel 2014, 13:50 |
|
|
Nerealno je da HDZ koalicijom pokupi sve od centra do desnice. I da odigra ulogu FIDESZA ostaje još 20% glasova koje netko mora pokupiti. Ne bi bilo loše da se HDZ isprofilira sa širokom koalicijom, a da za one najtvrđe ostane sigurno utočište na desnici. Oduvijek sam bio ljubomoran na one države u kojoj desni centar za glavnu konkurenciju ima desnicu. Poljska, Mađarska, Japan.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 05 vel 2014, 13:57 |
|
|
Nisam ni rekao da će HDZ to pokupiti no desnica i desni centar uvijek pobijede uvjerljivije kada je više birača izašlo na glasovanje.
Glede ovog scenarija Poljske, Mađarske i Japana, slično će se s vremenom dogoditi u RH ako odigramo pametno.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 05 vel 2014, 13:59 |
|
|
Na prošlim izborima za europski parlament ove stranke su ukupno osvojile 9,07% glasova što bi im omogućilo možda i 2 europarlamentarca i to bez glasova Hrvatske zore (koja tad nije postojala), Zavjeta za Hrvatsku i Hrvatskog nacionalnog vijeća čime bi postala treća najjača opcija. Tom spoznajom uviđamo da se radi o izuzetno bitnom hrvatskom bloku na europskoj razini. Ako govorimo o domaćoj parlamentarnoj razini, ni tu Savez za Hrvatsku ne stoji loše. Zbrajanjem glasova s prošlih parlamentarnih izbora ovaj savez prešao bi izborni prag u svim izbornim jedinicama, osim 8., 9. i 10. Naravno da u 4. i 5. jedinici koje su uporište HDSSB-a postižu najbolje rezultate (27,33% u 4. izbornoj jedinici), međutim ni u drugim jedinicama ne prolaze loše, a u 9. i 10. prelaze 4% što znači da i tu mogu osvojiti mandate. Naglašavam da je ovaj zbirni postotak ostvaren na temelju glasova triju ili četiriju stranaka (HSP, HRAST, A-HSS i Akcija za bolju Hrvatsku) i HDSSB-a u 4. i 5. izbornoj jedinici jer ostale stranke ili nisu predavale kandidacijske liste ili nisu ni postojale. U 11. izbornoj jedinici (dijaspora) zbroj glasova samo triju stranaka (HSP, HRAST i A-HSS) iznosi 12%. http://barometar.vecernji.hr/topics/slu ... alysis-444Iz tvojih usta u Božje uši.
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 05 vel 2014, 14:03 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: doc je napisao/la: Ma pod HRAST sam mislio na taj Savez.
Ovako bi oni skupa mogli istisnuti Laburiste s trećeg mjesta. Prije će ti onda izgledati ovako situacija : 5 HDZ 5 SDP 1 Laburisti 1 Savez . No to doduše ovisi sve o izlaznosti. Ako bude velika HDZ bi mogao osvojiti i 7 mandata. Neće tako biti sigurno. 11 mjesta za EU parlament ima, ne 12 kao zadnji put. Prognoziram 5 HDZ-u i SDp-u, te jedan Savezu. Mislim da će Lesar izvisiti.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 05 vel 2014, 14:21 |
|
|
"Pritom se apsolutno nitko nije sjetio kao ''treći put'' spomenuti trenutno treću najjaču stranku u domovini - Hrvatske laburiste. Na prvi pogled još jedna lijeva stranka, međutim mnogima nije poznato kako je pravni stručnjak vukovarskog Stožera Vlado Iljkić član Laburista, a iz brojnih razgovora s Dragutinom Lesarom saznaje se da ni njegovi stavovi nisu ''politički jugoslovenski'' kako je to klasificirao Nino Raspudić. Možda je to razlog medijskog nespominjanja laburističke opcije kao alternative postojećim dvjema vodećim strankama."
S gornjeg linka...baš me zanimaju ti Laburisti koje smo u jupeke svrstali...jel to baš tako.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 05 vel 2014, 14:25 |
|
|
Ima u Lesara više Jupeka nego Hatesa . Daleko više. No da dotični imaju potencijal pretvoriti se u nešto drugo, imaju. Problem je cijele ljevice uopće što ih više ne brinu prava radnika već se zatvaraju u svoje svijetove i brinu isključivo o manjinama (svih vrsta, osim religijskih manjina) pa sve veće desne stranke postaju nalik CDU/CSU u Njemačkoj, u naponu snage nepobjedive.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 05 vel 2014, 14:28 |
|
|
Pa upravo su Laburisti nastali kao disidentska grupa koja bi se zalagala za radnike.
I tom pričom pridobili dosta hatesa birača. Znam ih dosta mlađih iz radničkih obitelji po Zagrebu koji su nacionalno toliko desno da ih je udarilo lijevo, a laburisti su im eto bili nova nada...
Ne treba nikad podcijeniti neinformiranost/glupost birača i propagandu.
Jupeki to znaju...zato od 20-30% svoje baze dobiju 40% na izborima.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 07 vel 2014, 18:17 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Nisam ni rekao da će HDZ to pokupiti no desnica i desni centar uvijek pobijede uvjerljivije kada je više birača izašlo na glasovanje.
Glede ovog scenarija Poljske, Mađarske i Japana, slično će se s vremenom dogoditi u RH ako odigramo pametno. ako mogu Francuzi u tom smjeru, možemo i mi Ma ugledajmo se na susjede Mađare i Vikija
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 12 vel 2014, 20:48 |
|
|
Prepucavanja na liniji Karamarko - Savez (HDSSB).
Ima li veze sa zadnjim događajima u Osijeku.
Šteta.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 12 vel 2014, 23:19 |
|
|
Definitivno ima veze s događajima u Osijeku. Osim toga cijeli taj Savez počinje ličiti na smokvin list HDSSBu, žao mi je jedino HRASTa koji je tu uvučen unatoč željama najboljih ljudi iz te stranke.
Mada ne bih stavljao novce na opstanak tog saveza, još nisu podijelili mjesta za izbore, a realno samo onaj prvi ima šansu uči u EU parlament.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 12 vel 2014, 23:50 |
|
|
Pa sumnjam da očekuju da će osvojiti 3-4 mjesta.
Mislim da je to ionako usmjereno za parlamentarne izbore.
Šteta da se mora iscrpljivati na ovakvim stvarima.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 12 vel 2014, 23:59 |
|
|
doc je napisao/la: Pa sumnjam da očekuju da će osvojiti 3-4 mjesta.
Mislim da je to ionako usmjereno za parlamentarne izbore.
Šteta da se mora iscrpljivati na ovakvim stvarima. Jasno da su im parlamentarni izbori glavni cilj, no nije im mala stvar da upravo oni pošalju zastupnika u Strasbourg. Ako ništa da uhljebe desetak članova.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 13 vel 2014, 00:33 |
|
|
Govorim o svađi. Ako im nije jasno da imaju šanse za eventualno jednog zastupnika onda nisu normalni.
A nitko nije tako nenormalan. Pa ni naša desnica.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 14 vel 2014, 12:48 |
|
|
Odgovorio kritičarima Glavaš: Bit ću noćna mora HDZ-a, do kraja ću im zagorčavati životGlavaš kaže kako "nema Boga da će HDZ moći bez nas formirati vlast". http://www.vecernji.hr/hrvatska/glavas- ... vot-921098Joj, joj... Citat: A gdje je u svim tim vasim prepucavanjima Hrvatska i izlazak iz ove krize i prezaduzivanja? Da ste pravi i posteni domoljubi ne bi svojim idiotskim svadjama i vrijedjanjem stetili Hrvatskoj nego bi upregnuli svo svoje znanje i moci da nesto pozitivno napravite i pomjerite Hrvatsku s mrtve tocke. Ovako se hrvatska agonija nastavlja dalje i nema trunke svjetla na vidiku kojemu ce se ovaj jadni narod okrenuti. Hrvatska je na koljenima,a "domoljubi" ostre jezike i maceve za osobne obracune. Neprijatelji Hrvatske trljaju ruke s posmjehom. Komentar članka...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 14 vel 2014, 13:00 |
|
|
Prolupao je totalno, Sanader ga nije smio rješavati na onakav način već puno tiše no jedan od najboljih poteza poliglota je bilo izbacivanje ovog lika sa svih bitnih funkcija u stranci.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 14 vel 2014, 14:33 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Zadar1993 je napisao/la: Prolupao je totalno, Sanader ga nije smio rješavati na onakav način već puno tiše no jedan od najboljih poteza poliglota je bilo izbacivanje ovog lika sa svih bitnih funkcija u stranci. A njegov najgori politički potez bilo je dovođenje poliglota na čelo HDZ-a.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 14 vel 2014, 14:53 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Prolupao je totalno, Sanader ga nije smio rješavati na onakav način već puno tiše no jedan od najboljih poteza poliglota je bilo izbacivanje ovog lika sa svih bitnih funkcija u stranci. A njegov najgori politički potez bilo je dovođenje poliglota na čelo HDZ-a. Ja bih naprotiv rekao da mu je to bio jedan od boljih poteza u političkom životu, na stranu krađe glasova.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 14 vel 2014, 15:11 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Zadar1993 je napisao/la: Ja bih naprotiv rekao da mu je to bio jedan od boljih poteza u političkom životu, na stranu krađe glasova. Krađa glasova po meni je tu ključna dimenzija, ali čak i kad bismo ju stavili po strani, ne bismo se složili.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 14 vel 2014, 16:11 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ja bih naprotiv rekao da mu je to bio jedan od boljih poteza u političkom životu, na stranu krađe glasova. Krađa glasova po meni je tu ključna dimenzija, ali čak i kad bismo ju stavili po strani, ne bismo se složili. Ma dobro, neka saznanja je bolje prenijeti osim toga usmeno.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 21 vel 2014, 12:39 |
|
|
Pokretanje inicijative Markić posjetila Glavaša u zatvoru, zovu HDZ u veliku desnu koalicijuHDSSB nije nesklon razgovorima stranaka sličnog svjetonazora o zajedničkom nastupu na izborima za EP, ali odluku će donijeti Savez za Hrvatsku Željka Markić posjetila je Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru. Do susreta je došlo dan nakon njezina gostovanja na studentskoj tribini Sveučilišta u Mostaru. Posjet je bio planiran, unaprijed dogovoren i službeno ga je odobrila uprava mostarskog zatvora. Razgovor je trajao više od dva sata. Odluka konsenzusom Glavašu je predložila pokretanje inicijative okupljanja tzv. konzervativne Hrvatske u najširem mogućem smislu. Velika desna koalicija obuhvaćala bi Savez za Hrvatsku s HDSSB-om kao najjačom sastavnicom, sve pravaške stranke, udruge istog svjetonazora, ali i HDZ. Kako doznajemo iz vrha HDSSB-a, Glavaš je načelno prihvatio razgovor o tome kao i ideju da se uputi poziv Tomislavu Karamarku i HDZ-u, bez obzira na javne svađe i teške riječi koje u posljednje vrijeme upućuje predsjedniku HDZ-a. O razgovoru vođenom u petak 14. veljače u mostarskoj kaznionici Glavaš je razgovarao s dijelom vodstva HDSSB-a koje ga je posjetilo već u nedjelju. Složili su se da podrže inicijativu Željke Markić u ime svoje stranke, ali da konačnu odluku moraju donijeti članovi koordinacije Saveza za Hrvatsku koji tada još nisu bili upućeni u te pregovore. “HDSSB nije nesklon razgovorima stranaka sličnog svjetonazora o zajedničkom nastupu na izborima za Europski parlament jer smatramo da je nacionalni interes da te stranke osvoje što veći postotak glasova”, pojasnio nam je jučer Branimir Glavaš u telefonskom razgovoru. “No, ja nemam ovlasti govoriti u ime Saveza za Hrvatsku i HDSSB će svoju odluku donijeti u koordinaciji sa strankama Saveza konsenzusom. Odluka članica Saveza bit će obvezujuća i za HDSSB”, rekao je Glavaš. Željki Markić se očito žuri, procjenjuje naš izvor iz osječke središnjice HDSSB-a, jer predlaže da se velika konzervativna koalicija formira što prije i izađe sa zajedničkom listom na izbore za Europski parlament u svibnju. O svojoj ideji je, kazala je Glavašu, nekoliko puta razgovarala i s predsjednikom HDZ-a. Naš izvor tvrdi da Karamarko ideju načelno nije odbio. Ali ni prihvatio. Ona optimistički procjenjuje da bi takva koalicija mogla osovojiti čak sedam mjesta od hrvatskih jedanaest u parlamentu EU. Ako se ta tzv. velika desna koalicija na formira, Savez za Hrvatsku mogao bi i sam izboriti dva zastupnička mjesta. Glavaš je, navodno, puno realniji i bio bi zadovoljan i s jednim parlamentarcem. Ali, zato je puno sigurniji u veliki uspjeh Saveza na parlamentarnim izborima. Procjenjuje da je Savez za Hrvatsku već sada postao “politički igrač” i da će na izborima 2015. osvojiti 10 posto glasova što bi moglo donijeti 20 do 25 zastupničkih mjesta u Saboru. Prema onome što je Glavaš prenio svojim suradnicima, Željka Markić u razgovoru nije isticala svoje osobne ambicije, a posebno je naglasila da ona ne želi biti na listi za parlament EU. Ona ponavlja da svoje aktivnosti planira dugoročno. Razjedinjenost konzervativne, bolje rečeno desne hrvatske političke scene nije dobra za Hrvatsku. Željka Markić želi Hrvatsku sa civilnim društvom kakvo ga vidi i zagovara njezina udruga U ime obitelji. Uspjeh referenduma o braku za nju je svakako dokaz da tako misli i većina u Hrvatskoj. U svojim akcijama ona se oslanja na Katoličku crkvu i kršćanske intelektualce. Glavašu je najavila svoj veći angažman u okviru Saveza za Hrvatsku i dolazak na prvi slijedeći službeni skup.Otprve mu se svidjela Teško je vjerovati da Karamarko može prihvatiti stvaranje zajedničke liste za europarlamentarne izbore jer bi to podrazumijevalo žrtvovanje još dva mjesta koja obećavaju ulazak u parlament EU. Osim toga, HDZ već ima do sada vrlo uspješnu Ružu Tomašić kao partnera na desnom krilu. K tome, HDZ nije navikao na saveze u kojima slabiji partneri traže značajniju ulogu. Zato je još teže ostvariva ideja Markić o koncentraciji na desnici, barem u ovom trenutku.Teške optužbe i uvrede kojim se ovih dana gađaju HDZ i HDSSB, za Glavaša, tvrdi naš izvor, neće biti nepremostiv problem. U Osjeku su uvjereni da iza Vrkićeve kampanje i prebrojavanja Glavaševih kvadrata i stanova stoji Karamarko i HDZ. To što im Glavaš iz zatvora poručuje da ne ide u političku mirovinu i da će im “zagorčavati život i biti noćna mora” dio je političkog folklora. Glavašu se, pak, Željka Markić očito svidjela, tvrdi naš izvor iz HDSSB-a. “Ostavila je na njega pozitivan dojam već nakon prvog susreta”, kaže ali dodaje da su svi u HDSSB-u svjesni da ona još uvijek “nije otvorila sve svoje karte”. http://www.vecernji.hr/hrvatska/zeljka- ... iju-922475
|
|
Vrh |
|
|
pinco
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 21 vel 2014, 12:47 |
|
|
Kako ga god okreneš u Hrvatskoj ne postoji treća opcija..... Ovo mi slikovito djeluje ka Mordor kad je okuplja vojsku :)
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 25 vel 2014, 01:27 |
|
|
Tomislav Karamarko 'Neće nama četnički vojvode pregledavati naše udžbenike'Prvi ljudi ove države, ljudi koji vode hrvatsku Vladu, tu istu državu nikada nisu ni voljeli ni željeli. Oni su, sada je to jasno, Tuđmanovu pomirbu prihvatili samo kao način preživljavanja, a mi smo bili naivni, pa smo im povjerovali da su zaista stali na našu stranu - kazao je u ponedjeljak navečer predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko tijekom svečanog obilježavanja 24. rođendana omiškog ogranka te stranke, prenosi Slobodna Dalmacija. Za vrijeme govora netko je iz publike vrijeđao predsjednika Ivu Josipovića, a prema pisanju Slobodne, Karamarko se zahvalio "što tako dobro diže atmosferu ". Osjećam da su nam se vratili ona energija i emocije s početka devedesetih. Osjećam da su Bog i hrvatski narod ponovno uz HDZ, a čujem i onih 15.000 mrtvih prijatelja iz Domovinskog rata kako nas pitaju što ste im ovo dopustili da naprave od Hrvatske. (...) Neće nama četnički vojvode pregledavati naše udžbenike. A oni su im upravo to dopustili, oni koji su našu školovanu djecu, koja su naučila hodati na briselskim hodnicima, izbacili iz europskih institucija, kako bi iz komiteta doveli svoju nesposobnu djecu - kazao je Karamarko. http://www.vecernji.hr/hrvatska/karamar ... orh-923185
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 25 vel 2014, 01:30 |
|
|
Karamarko poručio 'Njima se ledi krv u žilama od atmosfera na našim skupovima, prate nas'Za njih je hrvatska slučajna država. Od ove vlasti više ništa ne možemo očekivati - poručio je Karamarko iz Splita s proslave 24. rođendana HDZ-a Na proslavi 15. obljetnice osnivanja Zajednice žene "Katarina Zrinski" održane u splitskom hotelu President predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nastavio je "udarati" po vladajućoj stranci. Predizborna kampanja u Hrvatskoj očito je u punom jeku. Karamarko je večer prije bio u Kaštelima, tamo je kazao kako je HDZ kamion, a Savez za Hrvatsku Željke Markić bicikl i da se ne može očekivati da bicikl vuče kamion. U Splitu nije želio davati izjave za medije, to je ostavio za Trogir. Karamarko je, naime, na turneji proslava 24. rođendana HDZ-a. Na skupu nije bilo najavljene Doris Pack, imala je problema sa zrakoplovnim letovima i ne bi stigla na vrijeme u Split. Naravno, ispričala se brzojavom, poslala podršku. Karamarko je u svom govoru koji je trajao više 22 minute ponovno poslao snažne političke poruke, s naznakom na lik i djelo dr. Franje Tuđmana, kako je kazao Karamarko "najvećeg Hrvata 20. stoljeća".- Budite ponosni što ste članovi HDZ-a, nemojte dopustiti da se nameću kompleksi koje nam pokušavaju nametnuti oni koji nikada nisu željeli Hrvatsku. Prije 24 godine bili smo stranka opasnih namjera, vi ste u tom momentu bile žene opasnih namjera. A danas smo za njih, za ovu dezorijentiranu, bezglavu Vladu, nekakva lopovska, zločinačka organizacija iako se nekim našim članovima, koji su ogrezli u korupciju, moguće i kriminal, danas sudi. Mi smo svoju katarzu prošli, još uvijek je prolazimo i proći ćemo je do konačnog pročišćenja. Nitko nema pravo vrijeđati ovu stranku koja je stvorila hrvatsku državu. To nećemo dopustiti. U jednom trenutku kao da smo izgubili, kao da nismo znali što jesmo i što hoćemo. HDZ se pretvorio u interesnu strukturu, međusobno materijalno ovisnih ljudi, bili smo totalno emotivno dehidrirani, poput bljutave soli. To nam se dogodilo, i zato smo se vratili jasnim političkim učenjima dr. Tuđmana. Vidite u zadnje vrijeme kako izlaze na površinu afere s nekim drugima u glavnim ulogama. Kad dođemo na vlast procesuirati ćemo sve slučajeve. Državnog odvjetnika sam pozvao da postupa po Zakonu i da procesuira sva kaznena djela bez obzira tko ih čini - govorio je Karamarko.Najviše se u svom govoru osvrnuo na aktualnu vlast. - Živimo u osjetljivim vremenima, koja me podsjećaju na 90-e. Pokazat ćemo hrvatskom narodu da postoji svjetlo. Ova zemlja nije zaslužila biti pokvareni zub EU, da bude mjesto za otpad EU. Imamo nevjerojatne potencijale, predispozicije. Današnja vlast se ne snalazi, pokušava nas promijeniti svjetonazorski. Uvlače nas u ideološke rasprave, počevši od ćirilice u Vukovaru, definicije obitelji, pokroviteljstva nad Bleiburgom, zdravstveni odgoj u školama. Za njih je hrvatska slučajna država. Od ove vlasti više ništa ne možemo očekivati. I ono malo nade da bi mogli biti dobri, jer oni su dobri, jer smo mi bili loši u jednom trenutku i zato smo gubili izbore, to malo nade je ugašeno. Dvije godine su prošle, razmišljaju o reformama, ali ne mogu se složiti kako bi trebale izgledati. Tri ministra o istoj stvari govore različito, suprotno od premijera... To je neozbiljna razina, oni su u raspadu, ministri su u sukobu interesa, međusobno ne razgovaraju. Agonija već predugo traje - rekao je Karamarko. Za kraj je pozvao sve članove HDZ-a na zajedništvo. - Pred nama je velika zadaća, koju može samo HDZ izvršiti, jedini imamo infrastrukturu, vratiti ponos, čast, dignitet Hrvatske. Njima se ledi krv u žilama od atmosfera na našim skupovima, prate nas. Osjeća se naboj, domoljubni naboj, koji kaže dosta. Mi smo na liniji na kojoj nema povlačenja, nema više ponižavanja. Nemojte se dati pokolebati ni s onima, koje su oni izmislili samo da bi naše članstvo pokolebali. Pomest ćemo ih na izborima i učinit ćemo im uslugu - zaključio je Karamarko. http://www.vecernji.hr/hrvatska/njima-s ... nas-922792
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|