|
|
Stranica: 3/16.
|
[ 387 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 26 pro 2013, 21:08 |
|
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 22 sij 2014, 01:22 |
|
|
U kontekstu današnje prve međuvladine konferencije između EU i Srbije kojom započinju pristupni pregovori, zastupnik Davor Ivo Stier uputio je pitanje povjereniku za proširenje Štefanu Füleu dotičući se pitanja ratne odštete, potvrđuju iz ureda europarlamentarca. – Poštovani povjereniče Füle, danas se održava prva međuvladina konferencija između EU i Srbije i time se otvaraju pristupni pregovori. U vašem prošlotjednom obraćanju Europskom parlamentu istaknuli ste važnost sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i njegove daljnje primjene. U tom kontekstu važno je da se također poštuju i drugi sporazumi koji potiču dobrosusjedsku suradnju. U kojoj mjeri će Europska komisija naglasiti važnost poštovanja Sporazuma o normalizaciji odnosa koji je Srbija potpisala s Hrvatskom 1996., s posebnim naglaskom na primjenu članka 7? – pitao je Stier. http://www.vecernji.hr/hrvatska/davor-i ... etu-916392
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 22 sij 2014, 01:28 |
|
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 24 sij 2014, 17:15 |
|
|
Izgubio povjerenje Predsjedništvo HDZ-a smijenilo Davora Ivu Stiera!Tim činom Stier prestaje biti članom Predsjedništva HDZ-a. Smjenom su potkrijepljene informacije da on ne uživa povjerenje vrha HDZ-a. http://www.vecernji.hr/hrvatska/predsje ... era-917048
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 24 sij 2014, 17:27 |
|
|
Možda je samo prezauzet radom u Europskom parlamentu, ovo "ne uživa povjerenje stranke" je ipak novinarska konstrukcija.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 24 sij 2014, 18:25 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Nije prezauzet.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 24 sij 2014, 18:56 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Neće valjda Karamarko stopama Jadranke i Ive. Misli li tako neslavan kraj ga čeka, bez prijatelja i eventualno na sudu. Vidjet ćemo uskoro, Kolinda je jasno dala do znanja da čeka javni poziv za kandidaturu predsjednice države. Ako Karamarko odšuti znamo da je HDZ ostao isti kao prije.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 24 sij 2014, 22:28 |
|
|
SDB je napisao/la: Nije prezauzet. Dobro SDB koji je ovo racku? Je l' Karamarko poludio, pa Stier je nešto najbolje u HDZ-u. Jesu ga makli da bi ga marginalizirali ili da bi ga unaprijedili?
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 24 sij 2014, 22:56 |
|
|
Desnica se opet razbija sama. Mislin, SDP radi sranje nad sranjima, a opet je popularniji od Karamarko HDZ-a. Ono, cjerni Marko, da nije radi tebe mozda? Da ti mozda odustanes od vodjenja stranke? Ma neeee.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 25 sij 2014, 00:49 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
limpus je napisao/la: Je l' Karamarko poludio? Je.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 25 sij 2014, 01:16 |
|
|
Ovo sa Stierom je prava sramota.
Taman u isto vrijeme Ragužoglu drma Devedesetkom u BiH.
Čudan početak godine, HDZ-ova.
|
|
Vrh |
|
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 25 sij 2014, 01:23 |
|
|
Mogli bi i naziv teme promijeniti...
HDZ - novi ljudi, ista ***
Bilo bi primjerenije trenutnoj situaciji...
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 26 sij 2014, 14:34 |
|
|
Mrtva utrka SDP-a i HDZ-a, razlika samo 2 postohttp://www.vecernji.hr/hrvatska/mrtva-u ... sto-917219I sa takvom katastrofalnom vladom...na stranu te ankete, jer HDZ bi nekako pobjedio na izborima...ali sa takvom vladom, i samo na račun toga... Izgleda da su zaboravili da su prije 2 godine oni nosili istu titulu. Valjda misle da je samo to što su izgubili dovoljno za promjenu imidža...
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 03 vel 2014, 12:17 |
|
|
Željka Markić izabrala Šišljagića i Kujundžića umjesto HDZ-a i KaramarkaDio stranke koji je predvodio predsjednik Ladislav Ilčić zagovarao je suradnju s HDZ-om, ali su ih nezadovoljnici preglasali Ali, nije to jedini razlog za takve odluke. Nije tajna da krugovi oko Hrasta i Željke Markić smatraju da ovo vodstvo HDZ-a ne zastupa iskreno konzervativne vrijednosti nego da ih upotrebljava isključivo kao mamac za birače.Osim toga, čuju se i stalne primjedbe da sadašnje vodstvo HDZ-a nije do kraja konsolidiralo stranku te da nisu dovoljno iskoristili to što je sadašnja Milanovićeva vlada potpuno zakazala. Čak su i neki intelektualci bliski HDZ-u okrenuli leđa Karamarku i svu svoju energiju uložili na pripremu terena da se Željku Markić prihvati kao predsjedničku kandidatkinju. Kap koja je prelila čašu bila je smjena Davora Stiera koji je u posljednje vrijeme vrlo intenzivno kontaktirao sa Željkom Markić. Takva odluka nije dobro primljena ni u samom HDZ-u. Pogotovu ne u dijelu stranke koji je kritički raspoložen prema Karamarku. Krugovi bliski Hrastu i Katoličkoj crkvi ističu da je upravo Stier bio tip katoličkog političara kakvih nedostaje u HDZ-u.http://www.vecernji.hr/hrvatska/zeljka- ... rka-918744
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 03 vel 2014, 12:29 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Zapravo je kap koja je prelila čašu dotični Miletić, kojem je guzica previše zinula u ZGu pred lokalne izbore, a bez ikakvog realnog uporišta (dotični nisu samostalno prošli ni prag) pa je sada uvrijeđena veličina i za svoj poraz krivi HDZ.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 03 vel 2014, 12:39 |
|
|
Na lokalnom planu, ali na državnom ako gledamo glasače...ne pamtim da je iti jedan političar koji i nije bio nametljiv i previše eksponiran dobio takav tretman, naslovnice na kojima piše, pošten je i sposoban, zato ga miču, kao Stier.
To je kap koja je zaista prelila čašu.
I to čašu u kojoj mnogi sumnjaju u ovakav Karamarkov HDZ.
Umislili su se oni previše...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 03 vel 2014, 12:44 |
|
|
O Stieru mi ne trebaš govoriti, ni ja se ne slažem s tim postupkom, mislim da će morati naći neku zamjensku poziciju dotičnome s obzirom na reakcije javnosti na njegovu smjenu.
No objektivno Stier nije uzrok ovome nego Miletić koji očito ima jak utjecaj u stranci.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 03 vel 2014, 12:54 |
|
|
Ne znam jesi me skužio. Ne pričam ja uopće o razlogu svađe Miletić, HRAST i HDZ nego da to što piše stoji što se tiče glasača. Pa evo i relevantni forumaši su svi isticali Stiera kao primjer političara za kojeg bi glasali. Pa i ja ću izaći na izbore samo da bi njega zaokružio na listi (iako bi i drugog favorita volio niže na listi vidjeti ). Stier je tip političara kakvog većina u Hrvatskoj hoće, a ne Karamarko. Oni to očito nisu shvatili. Tim više što bi oni ljude takvog kalibra trebali na koljenima moliti da rade što žele, a ne da moraju igrati te nekakve unutarstranačke igrice. Stier, Reiner, takvim ljudima se crveni tepih prostire. I tu su se pokazali nedoraslima. Vodstvo stranke. Umjesto da se okruže trustom mozgova, oni tjeraju one koje bi svaka hrvatska punica za zeta poželjela. I to im je itekako naškodilo. Stier nema cijenu. On je trebao biti novo lice HDZ-a. Lice koje većina želi vidjeti. Nadam se da će se opametiti.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 03 vel 2014, 12:57 |
|
|
Realno ni Stieru ne će biti problem ući u Europarlament ako par puta u kampanji udari na Predsjednika i Premijera zbog prijateljevanja sa Srbijom te ako bude ustrajao u svom zahtjevu da Srbija mora prvo platiti ratnu odštetu kako bi ušla u EU. Na njegovoj poziciji ja bih igrao na tu kartu, kao i Ruža Tomašić prošle godine.
|
|
Vrh |
|
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 03 vel 2014, 12:58 |
|
|
Meni su ti katolički fundamentalisti koji zagovaraju strogo pridržavanje pomalo zaostalih crkvenih vrijednosti (poput te Markićke) na manje više istom nivou kao vehabije u islamu koji zagovaraju šerijat.
Samo što je islam agresivniji od kršćanstva, odnosno katoličanstva, pa samim time ni katolički fundamentalisti ne ispadaju toliko ekstremni poput vehabija, no mentalni sklop im je otprilike isti.
Znači, svaka čast onima koji će glasati za HRAST, no ja ću ih pristojno zaobići u širokom luku.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 03 vel 2014, 13:05 |
|
|
To nam je strašno bitno lupetalo. Hvala što si podjelio te mudre misli s nama.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 03 vel 2014, 13:07 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Realno ni Stieru ne će biti problem ući u Europarlament ako par puta u kampanji udari na Predsjednika i Premijera zbog prijateljevanja sa Srbijom te ako bude ustrajao u svom zahtjevu da Srbija mora prvo platiti ratnu odštetu kako bi ušla u EU. Na njegovoj poziciji ja bih igrao na tu kartu, kao i Ruža Tomašić prošle godine. Da mislim da će se tući za prvo mjesto po glasovima na listi. No veća je šteta za HDZ nego za Stiera. Zaista ih je ovo koštalo.
|
|
Vrh |
|
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 03 vel 2014, 13:12 |
|
|
U onome što sam rekao se vjerojatno može isčitati stav HDZ-a, koji neudruživanjem sa HRAST-om možda neće pokupiti glasove desnice (čiji broj ionako nije velik), ali će u isto vrijeme imati šanse pokupiti glasove centra (čiji je broj znatno veći), što im se u konačnici definitivno može isplatiti. Znači što hoću reći je da nekakvi ekstremni stavovi nikako nisu poželjni prije izbora jer si time usko ograničavaš skup potencijalnih glasača.
A u postizbornim koalicijama HRAST ionako neće koalirati sa nikim drugim doli HDZ-a (sigurno neće ići u koaliciju sa SDP-om, haha), tako da tu HDZ ne gubi praktično ništa.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 03 vel 2014, 13:14 |
|
|
Tetoši ti svoju glupost. Neprocjenjiva je.
|
|
Vrh |
|
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: HDZ - nova nada? Postano: 03 vel 2014, 13:19 |
|
|
A gle, s obzirom da si ti u biti upravo takav katolički "vehabija" čija je verzija idealnog svijeta katolički "šerijat" (prevedeno znači da zastupaš fundamentalan i strogo katolički pogled na svijet), a na to možemo dodati afinitet prema nekoj rasnoj i etničkoj segregaciji.
Tako da je sasvim normalno da moji liberalni i antifundamentalni stavovi u tebi ostavljaju osjećaj ugroženosti i gađenja. Nije bed, jednostavno imamo drugačije poglede na svijet.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|