HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 sij 2025, 09:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 945 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 38  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata
PostPostano: 11 ruj 2020, 09:24 

Mjere koje možemo poduzet su:

Selektivna imigracija,
poticanje nataliteta,
olakšavanje useljavanja bilo kakvih Hrvata,
tehnološki napredak,
podizanje standarda kako bi se smanjilo iseljavanje,
promjena obrazovne strukture Hrvata,
onemogućavanje ilegalne imigracije...

Sve te mjere se već provode manje-više uspješno.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 09:33 

Ne treba nam doslovno glad , nego poticati rad I stvaranje novih vrijednosti. Slažem se za ukidanje pretjeranih socijalnih davanja i izmišljenih radnih mjesta, koji bi se onda usmjerili u deficitarne struke.

Ali za to moramo imati političare koji su nešto stvorili svojim rukama prije ulaska u politiku, ne može idol izvan HDZ-ovske desnice biti Miro Bulj koji ima ručerde da može bivolu zavrnuti vratom, a već je 15 godina u penziji. Ili Nino Raspudić isti takav pita za lopatu, a ne da tamo nešto brblja mladim filozofima.

Mi imamo znači institucionalno podržavanje nerada i luzerstva, evo čak imamo čitave pokrete i stranke koji se brinu za ovršene, znači ljudi se najozbiljnije zalažu da se naručuju robe I usluge koje poslije ne treba platiti.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 09:35 

@Velebit, pričali smo o porezima. Stavio sam ti sve linkove koji ti trebaju. Ti kad nemaš ništa pametno za napisat postaš nekakve kilometarske vrijeđalice jer si nekakav kompleksaš. Moram provjerit kako ovaj ignore gumb radi.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 09:41 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Mjere koje možemo poduzet su:

Selektivna imigracija,
poticanje nataliteta,
olakšavanje useljavanja bilo kakvih Hrvata,
tehnološki napredak,
podizanje standarda kako bi se smanjilo iseljavanje,
promjena obrazovne strukture Hrvata,
onemogućavanje ilegalne imigracije...

Sve te mjere se već provode manje-više uspješno.

Poticanje nataliteta se radi ali ne daje značajne rezultate. Ne daje ni u drugim zemljama koje ga rade. Subvencijski pristup nije dovoljan kad imamo kulturološki problem.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 09:49 

Pa, u Zagrebu je Bandinjo napravio dobar posao sa majkama-odgojiteljicama. I na papiru a i u stvarnom životu to uočavam.

Slažem se da nije dovoljno ali uvijek neka mjera ima nuspojave.

Recimo subvencioniranje kupnje stana za mlade je u teoriji dobra demografska mjera. U praksi su se podignule cijene nekretnina zbog tih subvencija i beskorisne su.

Nema lakih i brzih rješenja.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 10:09 

Pa, u Zagrebu je Bandinjo napravio dobar posao sa majkama-odgojiteljicama. I na papiru a i u stvarnom životu to uočavam.

Slažem se da nije dovoljno ali uvijek neka mjera ima nuspojave.

Recimo subvencioniranje kupnje stana za mlade je u teoriji dobra demografska mjera. U praksi su se podignule cijene nekretnina zbog tih subvencija i beskorisne su.

Nema lakih i brzih rješenja.

Subvencija imamo dovoljno (možda i najviše u EU), trebalo bi u odgoju staviti veći naglasak na važnost obitelji ako želimo da nove generacije to ozbiljno shvate. Ako želiš imati unuke moraš djecu odgojiti da računaju s tim a ne da samo gledaju što će kupiti i gdje će otputovati. Obitelj se mora prihvatiti i kao neka vrsta dužnosti prema društvu u kojem živimo.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 10:14 

Obiteljske vrjednote, njegovanje obiteljskog zajednistva a ne zapadnih vrjednota gdje dijete ode sa 19 i vidi obitelj samo na pokojoj sahrani.

I malo gladi...

Nego apropo teme, ako uzmemo 103 tisuće ka definitivnu brojku imigranata ona ne znači 103 tisuće jer po Zakonu dozvolu boravka imaju i njihove obitelji. Stoga tu brojku treba multiplicirati. 10.000 Pakistanskih radnika nije 10.000 Pakija u HR već 50.000 a u drugoj generaciji putem dogovorenih brakova to se duplira.
Naravno, pošto je po novom zakonu uvoz neograničen to bi i brojke bile poraznije.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 10:19 

Nizozemci dobro praše a nisu gladni, nisu bogomoljci i njihove obiteljske vrijednosti su sasvim drukčije od naših ali ipak imaju djece.

Zapadni sustav koji se nekima čini degeneričan može biti i vrlo učinkovit u ovom smislu.

To što smo mi potekli iz jednog okruženja i sjećamo se kako je bilo, ne znači da se moramo vraćati na staro i da je bilo što drugo nemoguće. To što neki ne vide nešto ne znači da to ne postoji.

Ne vidiš ni Tokio ali to ne znači da on ne postoji.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 10:31 

Nizozemci dobro praše a nisu gladni, nisu bogomoljci i njihove obiteljske vrijednosti su sasvim drukčije od naših ali ipak imaju djece.

Zapadni sustav koji se nekima čini degeneričan može biti i vrlo učinkovit u ovom smislu.

To što smo mi potekli iz jednog okruženja i sjećamo se kako je bilo, ne znači da se moramo vraćati na staro i da je bilo što drugo nemoguće. To što neki ne vide nešto ne znači da to ne postoji.

Nizozemci imaju tfr 1,66 a oko 50% djece koja se tamo rađaju su stranog porijekla. Izvjesno je da autohtoni Nizozemci imaju TFR kao i mi, možda i niži.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:01 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:

Nizozemci imaju tfr 1,66 a oko 50% djece koja se tamo rađaju su stranog porijekla. Izvjesno je da autohtoni Nizozemci imaju TFR kao i mi, možda i niži.

To je puno više nego kod nas, stabilna je stopa već dugo i blago se povećava.

https://www.macrotrends.net/countries/N ... ility-rate

Bio sam tamo nekoliko puta u različitim gradovima. U većim gradovima ima svega ali u manjim je puno obitelji s puno djece, nizozemskog podrijetla. Njima je ideal imati djecu, nije nemati.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:11 

Junuz po običaju iznosi nepotrkijepljene podatke.

Etnički Nizozmci imaju niži fertiltiet od nas, a većina rođenih u Nizozemskog su stranog porijekla.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:15 

divizija je napisao/la:

Etnički Nizozmci imaju niži fertiltiet od nas, a većina rođenih u Nizozemskog su stranog porijekla.

O.K. daj te podatke.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:17 

To je puno više nego kod nas, stabilna je stopa već dugo i blago se povećava.

https://www.macrotrends.net/countries/N ... ility-rate

Bio sam tamo nekoliko puta u različitim gradovima. U većim gradovima ima svega ali u manjim je puno obitelji s puno djece, nizozemskog podrijetla. Njima je ideal imati djecu, nije nemati.

Stabilna je na 1,65 što je znatno ispod potrebnih 2,1. I kod nas je stabilna na 1,45. U udjelu stanovništva se vidi da je oko 80% neeuropskog stanovništva mlađe od 15 godina. Većina ih ima i niska ili nikakva primanja. Dakle prave djecu i žive od socijale. Kad se sve zbroji i oduzme to lako pokrije razliku od 0,2 u TFR-u.
Šveđanima je imigracija digla TFR s 1,5 na čak 1,98 prije par godina!
Nemamo nikoga na zapadu za ugledati se po pitanju nataliteta. Za to treba gledati istočno - Izrael, Gruzija itd.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:22 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Problem je kod razmišljanja kao kod divizije da samo treba pustiti nedostatak radnika pa će se plaće povećati i mladi će se ponovno školovati za ta zanimanja, da to u praksi ne drži vodu. I ti trendovi i ako se mijenjaju, mijenjaju se sporo desetljećima, a firmi treba radnik sutra. Država tu može pomoći na način da ako želiš biti vodoinstalater ideš na tečaj od 2 mjeseca, a ne u školu 3 godine. A oni to još kompliciraju pa se recimo za profesionalnog vozača danas mora ići u srednju školu, a nekad je bila dovoljna samo auto-škola.

Dokaz je što i u zemljama sa najvećim plaćama nedostaje vodoinstalatera, električara itd. To da SSS može zarađivati više od VSS, I nije nešto novo, slično je bilo I prije 10-15 godina kad sam ja radio u firmi kao zaposlenik.

Problem je što zapadni Europljanin ne želi više raditi teške poslove, on želi raditi nešto lagano na kompjuteru gdje može pola dana visiti po forumima i draži mu je lakši posao nego velika plaća. Većina ljudi da im ponudiš lagani posao za 7000 kuna ili težak posao gdje će se znojiti sa 17000, izabrati će ovo prvo. Taj trend se može okrenuti prirodnim putem jedino ako ljudi budu umirali od gladi i neimaštine.

Selektivno čitaš moje postove.

Ja sam navodio i mjere poput stimuliranja školovanja za neke poslove i dopuštanje ograničenog uvoza radne snage za selektivne sektore i na određeno vrijeme.

I naravno, porezno rasterećenje.

Zapadni Europljani rade svakojake poslove ako donose lovu. Većinu teških poslova na Zapadu i dalje rade Europljani, migranti se bave trgovinom i ugostiteljstvom, vožnjom taxija i sl. Problem nedostatka vodoinstalatera ti neće rješit Pakistanci, to su zadnji koji će to raditi.

Problem je ovaj naš novi zakon kojo omogućuje neselektivnu i neograničenu migraciju On jamči nastavak zaostajanja naših plaća, nastavak iseljavanja našeg stanovništva.

Uvoz radne snage treba biti striktno ograničen i selektivan, po sektorima, uz istovremeno stimuliranje obrazovanja našeg stanovništva za te sektore.

U Hrvatskoj su bile počele rasti plaće, vlada je kresala poreze, emigracije je usporavala, i bilo je nešto remgracije. I što sada, radimo? Idemo sve pozitivno syebati.

To je posebno grozno sada, kad je zbog recesije zaposlenost opala za oko 100 000!!!! HDZ je samo čekao izbore da prođu, pa da syebu i ono malo pozitivnog što su radili. Velebit je u pravu kad kaže da je to dijabolička sekta.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:24 

divizija je napisao/la:

O.K. daj te podatke.

https://tribun.hr/u-jednoj-generaciji-n ... -stranaca/

Rekao sam ti već sto puta, tvoji DOJMOVI nisu realnost.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:28 

divizija je napisao/la:

O.K. daj te podatke.

Iz ovog se ne vidi tvoja tvrdnja da je većina rođenih u Nizozemskoj stranog podrijetla. To si ustvrdio i onda mi trpaš članak o imigraciji.

Potomci useljenika će postat većina. To i dalje ne mijenja stvar da je čistih Nizozemaca jako puno. I ti useljenici se asimiliraju.

Ne vidim ništa loše. Nizozemci to sjajno rade. Oni su mi baš dobar primjer kako treba.

Zašto bi morali imati etničku čistoću?

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:30 

Stabilna je na 1,65 što je znatno ispod potrebnih 2,1. I kod nas je stabilna na 1,45. U udjelu stanovništva se vidi da je oko 80% neeuropskog stanovništva mlađe od 15 godina. Većina ih ima i niska ili nikakva primanja. Dakle prave djecu i žive od socijale. Kad se sve zbroji i oduzme to lako pokrije razliku od 0,2 u TFR-u.
Nemamo nikoga na zapadu za ugledati se po pitanju nataliteta. Za to treba gledati istočno - Izrael, Gruzija itd.

Svi ti podatci jasno pokazuju što već znamo, uvoz vaneuropskih migranata ne rješava problem nedostatkva kvalificiranih radnika.

Ako u prvoj generaciji nešto i rade, u drugoj se već premnože i kroz lančanu imigraciju samo navuku horde socijalnih slučajeva i kriminalaca. Tako je bilo svugdje, biti će i kod nas.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:32 

divizija je napisao/la:

Svi ti podatci jasno pokazuju što već znamo, uvoz vaneuropskih migranata ne rješava problem nedostatkva kvalificiranih radnika.

Ako u prvoj generaciji nešto i rade, u drugoj se već premnože i kroz lančanu imigraciju samo navuku horde socijalnih slučajeva i kriminalaca. Tako je bilo svugdje, biti će i kod nas.

Imaš li podatke za te tvrdnje? Da druga generacija ne radi i socijalni slučajevi su i kriminalci? Hvala unaprijed.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:36 

divizija je napisao/la:

Iz ovog se ne vidi tvoja tvrdnja da je većina rođenih u Nizozemskoj stranog podrijetla. To si ustvrdio i onda mi trpaš članak o imigraciji.

Potomci useljenika će postat većina. To i dalje ne mijenja stvar da je čistih Nizozemaca jako puno. I ti useljenici se asimiliraju.

Ne vidim ništa loše. Nizozemci to sjajno rade. Oni su mi baš dobar primjer kako treba.

Zašto bi morali imati etničku čistoću?

Kako se ne vidi, kad to jasno piše. Udio etničkih Nizozemaca se smanjuje za 0.5% godišnje.

Ti vidiš što hoćeš da vidiš, ne ono što je stvarno ispred tvojih očiju.

Etničku čistoću ni nemamo sada niti je immo, još jedna tvoja takijaška SDA dilema. Poželjno je zadržati homogenost radi sigurnosti svoje djece, unuka i praunuka. Budu li živjeli u nehrvatskoj, a posebno u neeuropskoj državi, nayebali su.

Iz tih razloga smo pravili hrvatsku državu, država u kojima su Hrvati bili manjina smo već imali i prije. Što ne odeš natrag u Zencu, kad je tako dobro biti u nehrvatskoj sredini?

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:39 

divizija je napisao/la:

Imaš li podatke za te tvrdnje? Da druga generacija ne radi i socijalni slučajevi su i kriminalci? Hvala unaprijed.

Pa odgovorio sam ti na post kolege koji je iznio te podatke. Takvi se podatci iznose stalno. To je tebi uzalud iznosti, što god se ne uklapa u ono što ti želiš vjerovati, ti izignoriraš.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:46 

Jebote treći nazovi desničar koji me tjera natrag u Zenicu jer im se ne sviđaju moji stavovi. :D

Dečki dragi, Hrvatska je baš tamo gdje sam ja sa stavovima a vi možete bit samo frustrirana manjina koja si može tražit negdje, ne znam gdje ali to nije u RH, etnički čisti bjelački prostor. Bolje ga odmah počnite tražit.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:48 

divizija je napisao/la:

Pa odgovorio sam ti na post kolege koji je iznio te podatke. Takvi se podatci iznose stalno. To je tebi uzalud iznosti, što god se ne uklapa u ono što ti želiš vjerovati, ti izignoriraš.

Kakve si podatke iznio? Opskurni web site članak bez ijednog pozivanja na provjerljive izvore. Rekla-kazala.

Kad ustvrdiš da se tvoje tlapnje zasnivaju na činjenicama onda ih koliko-toliko argumentirano i znanstveno dokaži.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:52 

Pa upravo si ti potražio sebi čisti bjelački europski prostor i pobjegao od islamskih imigranta u Zenicu.
Zašto ti je bio problem živjeti kao proeuropska kršćanska manjina u Zenici?

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 11:53 

Znači oko 4000 ljudi radi u županijama. I kad bi ukinuli županije sve bi riješili?!

Pepeljuge.

Ma nisam ja rekao da bi to bio čarobni štapić koji bi sve preokrenuo. To je samo jedan sitni dio slagalice koji se mora napraviti kako bi država funkcionirala bolje. Uhljeb po uhljeb treba sve to pročešljati i racionalizirati. Županije nisu problem zbog uhljeba nego zbog neučinkovitosti, to za što su zamišljene one ne obavljaju dobro. Zato ih treba ukinuti. MOST-ov prijedlog je tu odličan samo općine i državni nivo.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 12:02 

Jebote treći nazovi desničar koji me tjera natrag u Zenicu jer im se ne sviđaju moji stavovi. :D

Dečki dragi, Hrvatska je baš tamo gdje sam ja sa stavovima a vi možete bit samo frustrirana manjina koja si može tražit negdje, ne znam gdje ali to nije u RH, etnički čisti bjelački prostor. Bolje ga odmah počnite tražit.

Pogledaj oko sebe Junuze ti si frustrirana manjina, nitko lud ti od Hrvata ne želi uvoz radnika kao ti.
Pa jedna Kata Peović, crvena aždaja se protivi uvozu, a ona se slaže s Škorom i MOSTOM po ničemu.
Kad se ti crveni kmerovi slažu s desnicom protiv HDZ-a onda je to crvena lampa da ne što grdno ne štima u državi.

Možeš se pravit uvrijeđen koliko god ali je činjenica da si ti iz jednog multikulti grada gdje su Hrvati manjina došao u monoetničku Hrvatsku sredinu i sad zagovaraš uništavanje te homogenosti. Ljudi to ne žele, Hrvati su dobrodošli kao i oni koji žele postati Hrvati ostali raus.

Zamisli sad u nekom paralelnom svemiru doselim ja tebi u čisto Hrvatsku Zenicu i zagovaram uvoz Bošnji i Srba tamo, samo neka ekonomija raste a herceg bosnu ko hebe? Pa poslao bi me u rodni kraj momentalno.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 945 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 38  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: